Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Socket AM3 / AM3+ (kiemelt téma)

(#1001) LTwinHU

LTwinHU
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Hopp ez 2x ment el:)

[ Szerkesztve ]

► "Húzd a procid, éljen teljes életet!" ◄

(#1002) Franklin válasza LTwinHU (#1000) üzenetére

Franklin
(senior tag)

Szerintem a 955-öst vedd, játékokban számít az L3 cache. Most nem keresek erről teszteket, de itt PH-n is találsz.

VGA-ból most egyértelműen EZ a best buy. Siess vele, mert pár nap és elkapkodják! :-)

(#1003) LTwinHU válasza Franklin (#1002) üzenetére

LTwinHU
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

aha! oks! kösz szépen a gyors választ és akkor a lap és ramok is jók lennének (ramok:kingston 2x1GB DDR2)?

[ Szerkesztve ]

(#1004) LTwinHU válasza LTwinHU (#1003) üzenetére

LTwinHU
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Már megoldottam!:) Jó lessz!

(#1005) Hawk1979 válasza M_o_g_y_i (#992) üzenetére

Hawk1979
(őstag)

Jópofa a link :DDD

* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos betartatása miatt végleg felfüggesztettük, ami azóta is ott lóg...

(#1006) M_o_g_y_i válasza Hawk1979 (#1005) üzenetére

M_o_g_y_i
(senior tag)

Igen, azt én is láttam.
Milyen durva is lenne egy ilyen "kombó" lap.

Eladó: 4 GB M2 (MS Micro), CREE LED-es lámpák, harisnyázott Chieftec CTG-600-80P tápegység, s754 3000+ Sempron - egyéb eladó dolgaim: http://href.hu/x/f5x7 - Újonc a lóPHaszt... Csak még keveset írtam!

(#1007) LTwinHU

LTwinHU
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

JaJa! Csak igy hetente váltanék AMD és Intel között

(#1008) Cadal

Cadal
(őstag)

Hi!

Lassan jönnek az új AM3+ -os alaplapok, illetve a 9xx-es széria (mint ez is: [link])
Talán át lehetne nevezni a topikot Socket AM3 / AM3+ topikká, az első hsz-be összegyűjteném a különbségeket (erről volt is cikk, nemrég) aztán mehetne tovább a téma. Mi a véleményetek?

[ Szerkesztve ]

(#1009) daa-raa válasza Cadal (#1008) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az átnevezést megcsinálom, a #1 módosításának összegyűjtését pedig nyugodtan elkezdheted.

Si vis pacem, para bellum.

(#1010) Kriss 78

Kriss 78
(lelkes újonc)

Sziasztok

(#1011) pipa762

pipa762
(újonc)

Sziasztok !!!

Lenne 1 kérdésem ! Ez az alaplap tudja-e a magfeloldást Gigabyte GA-870A-USB3L ?
Mert két alaplap közt nem tudok választani a másik 1 AsRock 880G-PRO3 .
Szerintetek melyiket Válasszam?

Pipa :F

(#1012) brian1987 válasza pipa762 (#1011) üzenetére

brian1987
(kvázi-tag)

Az AsRock alap lappal nem fogsz mellé nyúlni. nyugodtan vedd meg.

Csak ESTE vagyok elérhető. :)

(#1013) Piloss válasza pipa762 (#1011) üzenetére

Piloss
(senior tag)

Mindkettő tudja, de inkább az Asrockot vedd.

30 years ago, we had Steve Jobs, Johnny Cash and Bob Hope. Now we have no jobs, no cash and no hope. - PM-re legyél szíves válaszolni, különösen akkor ha te kerestél meg és abban az esetben is ha nem kell az adott termék.

(#1014) FlashBird

FlashBird
(kvázi-tag)

Üdv!

Mennyire éri meg most 8xx chipsetes AM3+ lapot venni? Mennyire garantált hogy problémamentesen mennek benne majd a bulldozerek? :)
Most gondolkozok váltáson és nagyon kacsingatok egy AM3+ lapra és x4 955 BE-re Sandy helyett.

BF3 @ PedroMagi

(#1015) daa-raa válasza FlashBird (#1014) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ha nem sürgős a dolog, akkor várj inkább egy kicsit.

(#1016) pipa762 válasza Piloss (#1013) üzenetére

pipa762
(újonc)

Oké ! Köszi ! Akkor Asrock lesz belőle !

(#1017) Kriss 78

Kriss 78
(lelkes újonc)

Sziasztok!!!
Megjelenő új AM3+ 32nm CPUk

(#1018) daa-raa válasza Kriss 78 (#1017) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ebből csak az utolsó négy AM3+-os. A Husky-k FM1-esek.

(#1019) -kdM-

-kdM-
(senior tag)

Sziasztok!
Mit befolyasol, hogy egy alaplap Nvidia vagy AMD chipsettel van szerelve?
Phenom x4 840-hez keresek alaplapot (max 15e Ft-ig, de ha erdemes ra tobbet kolteni par ezer Ft meg belefer). Nem tudom, hogy az integralt vga vagy multi-gpu tamogatas befolyasolja-e az arakat, de ezekre nincs szuksegem. Memoria slotbol is eleg 2.

Elore is koszi a segitseget.

We all have our delusions - Aria

(#1020) Laca333

Laca333
(újonc)

Sziasztok!

Van valakinek ilyen lapja? Sapphire PC-AM3RS890G – PURE CrossFireX 890GX
Az érdekelne mennyire megbízható, megéri-e az árát (25 körül van).

(#1021) gabo9201 válasza -kdM- (#1019) üzenetére

gabo9201
(Ármester)
LOGOUT blog

Sokan azt mondják, hogy az új Nvidia chipsetek nem jók, sok baj van velük. Nekem speciel ezzel a lappal és a 630a-s chipsettel semmi gondom nincs. Ha nem akarsz 22K-t áldozni egy AM3+ os lapra és a tuning sem fő szempont (ebben egyébként az először linkelt ASRock lap is egész jó), akkor fölösleges a 15.000-es ársávból venni lapot. Inkább vegyél egy olcsóbbat és azt az 5K-t csapd hozzá a VGA-hoz vagy a memóriához.

[ Szerkesztve ]

ASRock ALiveNF5-eSATA2+ eladó http://hardverapro.hu/apro/asrock_alivenf5-esata2_elado/hsz_1-200.html

(#1022) Oliverda válasza Laca333 (#1020) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Miért pont ezt nézted ki?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#1023) Laca333 válasza Oliverda (#1022) üzenetére

Laca333
(újonc)

Valójában már megvettem csak még nincs összerakva, mert a többi cucc még nem jött meg hozzá. Csak érdekelt volna néhány vélemény a lappal kapcsolatban. Hátha van már valakinek ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#1024) Oliverda válasza Laca333 (#1023) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én biztos nem vettem volna meg. Gyenge support, nem AM3+ kompatibilis. 25ért szerintem vannak jobb 890GX-es lapok is.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#1025) djculture válasza gabo9201 (#1021) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ja én is megelégedve használok kettő ilyen lapot,egyiketmajd egy új am3+ lapra fogom lecserélni azt tervezem.Elvileg ugyis megy benne a hirek szerint a régi sima am3 ahlon x4.Aztán majd ha lecsökken az ára egy normális 4 magos zambezi magos cuccosra benevezek.Itthonra felesleges az erőmű-s 4 modulos 8 magos fx.
Bár ez az fm1 foglalatos husky magos procik is elgondolkoztatóak ha igaz a táblázat.:)

[ Szerkesztve ]

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#1026) daa-raa válasza gabo9201 (#1021) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A régiek sem voltak jók. A lemezalrendszere a mai napig hw bugokkal van tele, potenciális veszélyt jelentve az adatokra. (A bugokat az nV is ismeri, csak nem javítja őket, pedig gyakorlatilag az első nForce óta léteznek!)

(#1027) Kriss 78

Kriss 78
(lelkes újonc)

Sziasztok

(#1028) Pero válasza Kriss 78 (#1027) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

mit jelent a P pl a 8130 végén 1iken van másikon nincs. netán szorzózár mentességet?

eladó lehet pár vízhűtéses cuccom, pl HF csatik 12-13as csővekhez meg amit még találk otthon.

(#1029) -kdM- válasza gabo9201 (#1021) üzenetére

-kdM-
(senior tag)

A tuning nem fo szempont, de egyebkent mitol fugg? Chipset, gyarto vagy mindketto?

(#1030) DIMITRIUS

DIMITRIUS
(kvázi-tag)

Sziasztok,
egyszerű lenne a kérdésem, most van egy AM3-as alaplapom de majd ha ki jön ez a fránya BULLDOZER akkor át kell váltanom egy másik alaplapra?????(AM3+)Én azt olvastam, hogy egyetlen egy kis biszbasz tüskével lesz több az AM3+-ban mint az AM3-ban! :S

VW Golf 2 1.8 16v <3

(#1031) -kdM- válasza DIMITRIUS (#1030) üzenetére

-kdM-
(senior tag)

1. hsz
am3 vs am3+

ha jol tudom bele lehet eroltetni, de egyaltalan nem biztos, hogy stabilan menni fog

(#1032) Oliverda válasza DIMITRIUS (#1030) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Abban az alaplapban valószínűleg nem fog menni, mert a Gigabyte nem csinál hozzá BIOS-t.

(#1033) antikomcsi válasza daa-raa (#1026) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Oké, hogy egyszer volt egy problémás AN8-ad, de azóta ezt az nvidiás lemez alrendszer gondot emlegetni felelőtlenség.

Semmi gond nincs az NV chippekkel, sem a mostaniakkal, sem a régiekkel. Illetve ugyan annyi, mint bármelyik mással.

(#1034) FireKeeper

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

arra tudna nekem magyarázatot adni, hogy az overdrive-val miért nem tudom állítani a venti fordulatszámát? :F a performance controlnál áttolom manualba, apply, de semmi. a gigabyte fél (f0s) easytune bezzeg állítja, de az iszonyat primitív.

-Any man dies with a clean sword, I'll rape his fucking corpse!- (Sandor Clegane)

(#1035) daa-raa válasza antikomcsi (#1033) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem az én egyedi problémám, és nem csak nF4-gyel. Szóval nem az én részemről felelőtlenség.

(#1036) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ASUS M5A97 EVO AM3+ review

(#1037) FireKeeper válasza Oliverda (#1036) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szimpatikus lap. kíváncsi leszek az itthoni árára.

-Any man dies with a clean sword, I'll rape his fucking corpse!- (Sandor Clegane)

(#1038) scott_free

scott_free
(fanatikus tag)

az új, 990/970-es AM3+ alaplapok mikor kerülnek az üzletekbe nálunk? várható még ebben a hónapban? :F

(#1039) JHONNY 79

JHONNY 79
(tag)

Én arra lennék kíváncsi milyen teljesítményű lesz a Bulldozer?Mondjuk az i5 2500 procihoz képest?

(#1040) ABee válasza scott_free (#1038) üzenetére

ABee
(tag)

Nemrég találtam: őt

Elég baráti az ára SZVSZ.

[ Szerkesztve ]

"I wouldn't want you guys to take all the credits", "I'm late to the party but the girls are coming home with me" and "that was for Cortez"

(#1041) Jimmy8

Jimmy8
(senior tag)

Sziasztok!
Lehet már valami közelebbit tudni arról, hogy milyen (880g 890gx) lapot érdemes venni most? A régi AM3 foglalatosat , mely friss BIOS-sal elvileg kezeli az AM3+-os procikat, vagy az új fekete foglalatosat (ami pl a GIGABYTE szerint friss BIOS nélkül is jó lesz)?
Azt olvastam már, hogy mi a különbség a két foglalat között, de a jelenleg AM3+-os (fekete) foglalttal szerelteken csak a foglalatot cserélték, vagy más módosítást is eszközöltek?

[ Szerkesztve ]

Hozzászólásnál ha működő! linket akarsz beszúrni: nyomd meg a szövegbeviteli ablak alján található "Link beszúrása" gombot, és a megjelenő párbeszédablakba másold be a linkelendő oldal címét.

(#1042) steve0707 válasza Jimmy8 (#1041) üzenetére

steve0707
(kvázi-tag)

Szvsz.ez. :K :B ;)

[ Szerkesztve ]

(#1043) Jimmy8 válasza steve0707 (#1042) üzenetére

Jimmy8
(senior tag)

Olvastam az Asrock oldalán az AM3 és AM3+ összehasonlítást, de a kérdésem, hogy a jelenlegi (880g, 890GX) lapokra (pl,. a Gigánál) csak a vastagabb furatos foglalat került fel, vagy esetleg más módosítás is van? Lehet, hogy az AM3+ többi "előnyét" majd csak a 9xx lapok tudják nyújtani, míg a 8xx-es lapok az új foglalattal csak a "parasztvakítás" kategóriába esnek, hogy jó áron tovább bírják árulni a "régi" chipkészlettel szerelt lapokat?

Hozzászólásnál ha működő! linket akarsz beszúrni: nyomd meg a szövegbeviteli ablak alján található "Link beszúrása" gombot, és a megjelenő párbeszédablakba másold be a linkelendő oldal címét.

(#1044) steve0707 válasza Jimmy8 (#1043) üzenetére

steve0707
(kvázi-tag)

Hali.
Nézd...én az ASUS Ch. IV.F.-fórum-on.itt.nézelődtem.
Ésitt.
Asrock hogy mit mond....,mit-ír..engem nem hat meg.
Én 99%-ig biztos vagyok hogy a Ch.IV.F. tudja kezelni a Bult.
Ha megnézed az "V."-ös,csak +2db.USB3.0,+3Way.SLI.support,+DDR3 2133(O.C.) Support semmit nem jelent.
Dúúúrrvaaa ez a lap,nem kérdez :K az legújjabb BIOS.-tól.stabil 4Gh+.on.
Tisztelettel: steve0707. ;]

[ Szerkesztve ]

(#1045) steve0707 válasza Jimmy8 (#1043) üzenetére

steve0707
(kvázi-tag)

Katt.
És..az..1hónapos BIOS, ;) :R :Y

[ Szerkesztve ]

(#1046) Jimmy8 válasza steve0707 (#1045) üzenetére

Jimmy8
(senior tag)

Köszi az ajánlatot, biztosan jó lap, de engem az integrált grafikus maggal rendelkezők érdekelnének elsősorban...
Egyébként azt akarod jelezni, hogy az ASUS-ban meg lehet bízni, és elsősorban nem csak marketing miatt állítják tutira, hogy ez a lap biztosan 100% kompatibilis lesz az FX procikkal?

[ Szerkesztve ]

(#1047) scott_free válasza ABee (#1040) üzenetére

scott_free
(fanatikus tag)

igen, bár a 990FXA-UD3-as és a 970A-UD3-as érdekelne, no meg a többi gyártó lapjai. :)

(#1048) steve0707 válasza Jimmy8 (#1046) üzenetére

steve0707
(kvázi-tag)

Így van.Március közepén már elérhető volt a teszt BIOS. :DD

[ Szerkesztve ]

(#1049) daa-raa válasza Jimmy8 (#1046) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Én viszont jelezném, hogy már előfordult párszor, hogy ilyesmit állított az Asus, aztán a vége egy instabil rendszer lett, amit semmilyen megoldással nem lehetett stabillá tenni. A megoldást pedig abban látta az Asus, hogy a beta BIOS beta maradt, a lapot meg úgy ahogy van elfelejtették. Kevesebb mint fél évvel a piacra dobása után...

(#1050) Jimmy8 válasza daa-raa (#1049) üzenetére

Jimmy8
(senior tag)

Köszi az infót :R Ettől félek én is. A gyártók kiadják a saját megoldásukat AM3+-ra (ki így, ki úgy), megy a marketing duma, de a tutit meg csak akkor tudjuk meg, ha megjönnek a Bull-ok.
Persze a megoldás a 9xx-es lap vásárlása jelentené, de abból meg integrált videóval rendelkező nem tudom mikor jelenik meg. Tehát ha most akarok ("régi" 8xx-as) AM3+-os lapot venni, akkor nem lehet eldönteni mi a jó választás...
Lehet bánatomba veszek egy kis csajt (Sandy-t:))). Sajnos rövid időn belül kell vennem lapot + procit, így lehet, hogy i3-2100 lesz.
Hogy miért húzza ennyire el az AMD a Bull megjelenést :F

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Socket AM3 / AM3+ (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.