Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  nVidia SLI® topik

(#901) kavicssli válasza Lizard21 (#900) üzenetére

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pl. Quake4,Doom3 élsimítás 16x,AA stb...
Hidd el látni fogod a különbséget, legaláb is nálam műxik a dolog

"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"

(#902) kavicssli

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vonalsimítási beállítások és anizotróp szűrés! :C

"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"

(#903) Freeman42 válasza Fecdzo (#889) üzenetére

Freeman42
(kvázi-tag)

És mongyuk eggy 7800 gtx mennyibe kerül mert max 70-80 ezer körül szeretnék videókarit és nemlennerossz hogyha utána sokáig gyártanák mert utána szeretnék mégeggyet demár olcsóbban!!!És a 6800 GT-t se gyártják????

(#904) Lizard21

Lizard21
(újonc)

Sziasztok!

Beleuntam :((
Van egy eladó Asus 6600 GT-m 3 év garanciával, garanciapapírral (múlt héten lett véve). Doboza, minden tartozéka megvan, sőt minden bontatlan, mivel már van egy ilyen kártyám, de az SLI nem győzött meg.
35 e HUF-ért vihető, ha érdekel, dobj egy mailt.
:O

[Szerkesztve]

(#905) Fecdzo válasza Lizard21 (#904) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Miért nem várod meg a választ? Ha nem látszik semmilyen sáv a képernyő bal oldalán vagy éppen középen egy vízszintes csík akkor nem megy az adott alkalmazásban az SLI. Ilyenkor ajánlott a legújabb driver feltétele, mondjuk 81,89; 82,12 vagy a 83,xx az megoldhatja a gondot.
3d markban is nézd meg h látszik e a függőleges sáv, bár látszódnia kéne mert a pontok arra utalnak.

Hamar feladtad.....

''Nem látsz túl azokon a döntéseiden amelyeket még nem hoztál meg!'' 'Until the last drop of blood runs from my dead body, my sword shall never dry.I may lose a fight, but, I will always win the war!”''Relax...it's NINJUTSU!!!' Mindörökké tőzsde!

(#906) Fecdzo válasza Freeman42 (#903) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

A 6800GT-t sem gyártyák. Tudtommal a 6800 sorozat nem ekrül már gyártásra.
Ilyet nem nagyon lehet mondani mert előbb vagy utóbb, vagy inkább ha kijön egy jóval jobb és újabb kari kijön akkor lassan leállnak a régebbiek gyártásáról.

Nézz körbe itt PH!-n is, menj be a 7800 GT/GTX topicba és járj utánna mennyibe fáj egy ilyen kari. Azt hiszem 70-80 körül egy 7800 GT-t kapsz....talán olcsóbban....

''Nem látsz túl azokon a döntéseiden amelyeket még nem hoztál meg!'' 'Until the last drop of blood runs from my dead body, my sword shall never dry.I may lose a fight, but, I will always win the war!”''Relax...it's NINJUTSU!!!' Mindörökké tőzsde!

(#907) kavicssli válasza Lizard21 (#904) üzenetére

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha mindenki úgy fogná fel a dolgokat hogy 2 nap után nem megy a téma akkor eladom a cuccot! Hidd el én is cumiztam vele de hát a kihívás! Mondjuk azt csinálsz amit akarsz! :(

(#908) Lizard21 válasza Fecdzo (#905) üzenetére

Lizard21
(újonc)

Szia!

Én sem azért vettem, hogy eladhassam :O
Csak a 3dmarkban látszik a zöld csík, semmi másban.
Ez lehet a gond? Már kb 5 féle drivert próbáltam, de semmi.
És ha tudná azt a meggyőző változást mutatni játéknál, mint
a 3dmarkban volt, akkor eszem ágában sem lenne eladni.
Help please!!!!!!!!!!!!!!!
Nekem is egy régi álmom az SLI......

(#909) kavicssli válasza Lizard21 (#908) üzenetére

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mondjuk rakd fel a Quake4-et!Egy hétig játszál rajta úgy hogy 1 kari van a gépben és állits be hogy optimálissan fusson vagy egy kicsitt szaggason.Utánna rakd bele a másik karit és hidd el jobb érzés ha feljebb veszed a grafikát és többet tud mint egy karival! :Y :C

(#910) Freeman42

Freeman42
(kvázi-tag)

Akkor ha sli be megy eggy játék akkor észrevehető eggy csik a képernyőn egyfolytába??
És az nemzavarbe??

(#911) LeG3Nd válasza Freeman42 (#910) üzenetére

LeG3Nd
(kvázi-tag)

Nyugi, nem fogsz semmit sem eszrevenni, a tesztekben a csik csak a kartyak teljesitmenyelosztasanak szemleltetesere van!

shorter of breath and one day closer to death

(#912) Freeman42 válasza LeG3Nd (#911) üzenetére

Freeman42
(kvázi-tag)

Akkor játékközben nemlessz ott??

(#913) LeG3Nd válasza Freeman42 (#912) üzenetére

LeG3Nd
(kvázi-tag)

:DDD De igen! ;] Najo, nem. Tenyleg nem!

[Szerkesztve]

(#914) Freeman42 válasza LeG3Nd (#913) üzenetére

Freeman42
(kvázi-tag)

Ne ijesztegess :DD :DD

(#915) kavicssli válasza Freeman42 (#914) üzenetére

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aműgy ott lesz de kitudod kapcsolni!A NFSMW ott volt annyi hogy a driverben ahol a sli-t bekapcsolod be vagy kikapcsolod a teljesítmény elsoztást!

(#916) Freeman42 válasza kavicssli (#915) üzenetére

Freeman42
(kvázi-tag)

De akkormeg nemér semmit az sli ha kikapcsolom !!

(#917) Fecdzo válasza Lizard21 (#908) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Ha nem látszik a sáv akkor nem megy az adott alkalmazásban az sli!!!! Tessék a korábban ajánlott drivereket kipróbálni. Mellesleg NFS-ben van valami problem(fps limit) , de mint írtam szűrőknél jön igazán ki.

A driverben a teljesítmény és minőség beállítás fülön tudod állítani az ilyesmit. Ha 82,12 vagy 81,19 vagy újabb drivered van akkor mennie kel! Ha nem akkor tegyél fel egy új xp-t, a legújabb chipset és video kari driverekkel!

(#918) Fecdzo

Fecdzo
(senior tag)

Mindenkinek mondom h a teljesítmény elosztó sáv azt mutatja mennyire van kihasználva a két kártya. Picit lehet zavaró, de ezt inkább csak arra használják h látszódjon h megy e az sli adott alkalmazásban.

(#919) kavicssli válasza Fecdzo (#917) üzenetére

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez igy nem igaz! Ha nincs ott a sáv akkor is műxik az SLI az csak egy tájékoztatás nem?!hogy megy e a 2 kari!Ha nem jól tudom akkor bocsi!

(#920) Fecdzo válasza kavicssli (#919) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Ha be van kapcsolva a pipa h mutassa és nem látszik az baj!! És azt jelenti h az adott alkalmazás nem használja egyik SLI módot sem. Tehát ilyenkor az egyes számú kártya dolgozik csak.
Az meg más kérdés h ha nincs bekapcsolva h mutassa az elosztást, de akkor meg értelmetlen erről beszélni... :U

(#921) LeG3Nd válasza Fecdzo (#920) üzenetére

LeG3Nd
(kvázi-tag)

7800GTX egyedül mi a lóf*szra nem elég? Csak ennyit akartam, kössz...

(#922) Rover623 válasza LeG3Nd (#921) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Köszönjük...magvas, tartalmas, építő jellegű hozzászólás volt...:R
Olyan tömény, hogy még sokáig fogjuk emészteni...szóval nem fontos hogy a nagyon közeli jövőben hasonlókkal terhelj minket...;]

primus inter pares

(#923) Freeman42

Freeman42
(kvázi-tag)

Én majd eggy asus 7800gt-t fogok venni nyár végen, szerintetek addíg mennyitmegyle az ára??
és ha megvettem és már érzem hogy gyengül a színvonal akkor veszek még bele 1 giga ramot meg mégeggy 7800gt-t. :C

(#924) kavicssli válasza Fecdzo (#920) üzenetére

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na igen ezt akartam kihozni én is!
De akkor valamit tisztázzunk le! Ha a GPU terhelés elosztásának megjelenítésénél a pipa ki van kapcsolva akkor attól függetelenül megy az SLI!Nem?!

És akkor van gáz ha be van kapcsolva és nincs csík a képernyő szélén!
Javíts ki ha rosszul tudom! :DD

(#925) kavicssli válasza Freeman42 (#923) üzenetére

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én majd karácsonyra lepem meg vele magam meg valami X2 procival! :C

(#926) S.Feri

S.Feri
(őstag)

Üdv!

Véleményetek szerint egy asus top és egy sima asus gtx között müködik az sli?

STEAM: clonefec

(#927) Freeman42 válasza S.Feri (#926) üzenetére

Freeman42
(kvázi-tag)

és eggy asus gt -gtx között???

(#928) S.Feri válasza Freeman42 (#927) üzenetére

S.Feri
(őstag)

Üdv!

Nem, 2 gtx-ről van szó, csak az egyik gyárilag emelt órajelű.

STEAM: clonefec

(#929) Rover623 válasza S.Feri (#926) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Elvileg nincs akadálya...egyezik a GPU, egyezik a memória mérete...ennyinek elégnek kell lennie...persze a gyakorlat mindig különbözhet az elmélettől...:DD

primus inter pares

(#930) LeG3Nd válasza Rover623 (#922) üzenetére

LeG3Nd
(kvázi-tag)

Inkább mégsem...

[Szerkesztve]

(#931) Rover623 válasza LeG3Nd (#930) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Fiatal korod ellenére meglepő önmérsékletet tanúsítasz...riszpekt...:R

primus inter pares

(#932) Fecdzo válasza LeG3Nd (#921) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Hááát, öreg, ha csak ezért jöttél h ezt megkérdezd....érdekes...., de amúgy nem nagyon érdekel a véleményed. Valszeg nem más mondatja veled a dolgokat mint egy nagyszerű emberi tulajdonság, a féltékenység...

Viszont a kérdésedre azért csak válaszolok. 1200*1024 és néhol 1600*1200-as felbontás mellett szűrőkkel is megvannak izzasztva a karik. Ha az embernek high-end video karija van akkor miért ne használna a különféle teljesítmény javító beállításokat, hmm? :U És ilyen felbontások mellett azért nem biztos h egy elég....:D:D:D (ha minden, hangsúlyozom, MINDEN maxon van!!!) de ez az én gondolatmenetem és nem is cseszek le senkit azért mert ő erre költi a pénzét.Én erre, más kocsira, hanfalra stb.re...csak ennyit akartam, kössz

(#933) Fecdzo válasza kavicssli (#924) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Így van! Attól még működik h nincs bent a pipa.Akkor van problem ha a pipa bent van és nem megy....de sztem ez szép az SLI-ben:D:D így izgi... :C

(#934) Fecdzo válasza S.Feri (#926) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Hááát, elméletileg ahogy rover Úr is mondta menne, de így én nem vennék karit. Vagy 2 sima gtx és felhúzom a top szintjére, vagy 2 top. Erről volt egy jó kis eszmefuttatás a 7800GT/GTX topicban...:)

(#935) kavicssli válasza Fecdzo (#934) üzenetére

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Neked mennyi volt a max!Külföldi oldalakon is szép eredményeket érhetnél el vagy értél el? :C

(#936) Fecdzo válasza kavicssli (#935) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Hát ha 3dmark pontokra gondolsz akkor itt nézd meg : [link]

Bár engem annyira nem érdekel h mennyi pontom van ezt is azért tettem közzé ha valaki esetleg ilyen konfigot akar akkor lássa mi az ami számít. Az érdekesség az eredménynél h nem lettek húzva a video karik csak a processzor!!!
És hiába húzom a karikat max egy-két száz ponttal kapok többet. Ebből is látszik h mekora a procilimit. Még mindíg nem tudom mennyi pontra képesek max alapon!!

(#937) Freeman42

Freeman42
(kvázi-tag)

Szerintetek eggy aerocool 450 W os táp kíbír 2 7800 GT-t??

(#938) Interceptor válasza Fecdzo (#932) üzenetére

Interceptor
(őstag)

Egy giga ram elég?nem swappolnak a gamek ha mindent fullra raksz? :F
Szerinted van értelme egy pl 6600-os sli-nek vagy 6800 Sli-nek jelenleg?2db 6600-os helyett nem jobb egy 6800GS vagy két sima 6800 helyett egy 7800GT? :DD bocs a hülye kérdésekért,de mivel járok jobban 2 sima 6600-al vagy egy db 6800GS-el?

“I got in contact with Paul Sams of Blizzard, and he said, ‘We will not sell the movie rights, not to you…especially not to you,’” Boll revealed.

(#939) Interceptor válasza Fecdzo (#936) üzenetére

Interceptor
(őstag)

Most nézve a configod látom te elég profin nyomod itt,hadd kérdezzek már meg midnen egy helyen:)Szóval mennyivel lesz gyorsabb a rendszer(mondjuk a sima sata-s vinyókhoz viszonyítva) ha egy 10ezer rpm-es raptoron futtatod?procit medig tudnád húzni?ha visszaosztanád a ramokat és az fsb-t úgy emelnéd nem járnál jobban?vagy inkább a proci órajel számít?mert én teszteltem enyém 300FSB-n és nem lett gyorsabb ugyanazon órajelen mintha csak 240FSB-vel járattam?pcmark szerint.

[Szerkesztve]

“I got in contact with Paul Sams of Blizzard, and he said, ‘We will not sell the movie rights, not to you…especially not to you,’” Boll revealed.

(#940) kavicssli válasza Freeman42 (#937) üzenetére

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szerintem necces 3-4 rugóval többért már 550est veszel ami bizos elég nekije!

(#941) kavicssli válasza Interceptor (#938) üzenetére

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem egy 7800GT aztán utánna venni mégegyett!

(#942) Interceptor válasza kavicssli (#941) üzenetére

Interceptor
(őstag)

Nézd most perpillanat vehetnék egy 7800GT-t is,de nem vagyok hajlandó annyi pénzt áldozni rá.Szerintem egy 6800GS vagy majd egy 7600-as elég hogy minőségi grafika mellett tudjak játszani,8x-os élsimítás meg kell a francnak :)

(#943) kavicssli válasza Interceptor (#942) üzenetére

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én a 6600 GT SLI-t alapon a Quake 4 1024*768 felbontásban, minden full és 8x élsimítás mellett szagatásmentes!Nekem ennél több nem kell! Így is szép grafikája van a játékoknak! :DD

(#944) Fecdzo válasza Interceptor (#938) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Én mindenkinek azt mondom h előbb nézzen meg egy-két tesztet itt a PH! oldalán.:)
Nos én annak a híve vagyok h ha egy kártya hozza kettőnek a teljesítményét vagy csak kevéssel marad el tőle akkor nem érdemes az SLI. Én is 7800GT-re voksolok. Aztán esetleg mégegy mellé...:D

Szóval. Én a procit alapórajelen használom, mert még így is gyorsabb a rendszerem (játékokban is !!!!) mint amikor a 3500+ volt felhúzva 2540MHz-re.
Persze h próbáltam a proci végét és úgy látom 2700MHz a vége mert utánna már hibázik. Bár elindult 2800MHz-en is de ott már borzalmasan instabil volt. Max ha sikerülne lehűteni -30 fokra a procit akkor tovább lehetne húzni....:D:D de most nem költök egy jódarabig a gépre, max csak ha bejön a befektetésem...:D ;)

A Raptor meg egy rohadt jó vinyó!! Jóval gyorsabb a rendszerem vele (persze ehhez az is kell h mondjuk rendszeresen legyen töredezettségmentesítve, ami persze szintén jóval gyorsabb!!).Amúgy meg bőven elég egy giga ram. Nem rég olvastam egy tesztet ahol 2gigás rendszereket hasonlítottak össze egy gigásokkal. Az a konklúzió h FEARon kívül mondjuk Quake4 szereti ha több a ram, de az is köztudott h rosszabbak a ram elérések 2 giga esetén ami így lassulást okozhat.

Felesleges visszaosztani a ramokat és csak a procira támaszkodni mert rengeteget segít a rendszernek ha szinkronban van a cpu és a ram.

(#945) kavicssli válasza Fecdzo (#944) üzenetére

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:R

(#946) kavicssli

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

miert nem vesz valaki megegy karit a gepebe? :O

(#947) kavicssli

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet veszek egy 7800gtx-et! ;]

(#948) Freeman42 válasza kavicssli (#947) üzenetére

Freeman42
(kvázi-tag)

Milyen márka??

(#949) kavicssli válasza Freeman42 (#948) üzenetére

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Leadtek 450/1250 alap órajellel! :Y

(#950) Freeman42 válasza kavicssli (#949) üzenetére

Freeman42
(kvázi-tag)

És az emnnyibe van?

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  nVidia SLI® topik
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.