Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Attila444

    aktív tag

    Na és akkor a teszt.

    Minden kamera vízálló tok nélkül volt
    1080p 30 fps
    Minőség a legjobb
    Élesség normál
    WB automatán
    Expo 0

    Tehát minden alapon vagy automatán, mivel az emberek 90%-a úgyis így használja a kamerát és mindet egyesével nem volt időm beállítgatni és tesztelni, hogy mikor melyik beállítás a legjobb.

    Pl. SJ4000-nél a wb, 5000+nál az expo és wb állítgatásával lehetne javítani, de ezeket mindenki kitapasztalja majd, tuti beállítás úgy sincs, ami minden helyzetben jó. Meg ahogy az előbb is leírtam, az emberek nagy része nem is foglalkozik vele/nem érdekli/nem ért hozzá.

    (képek alatt ott a videó link, letöltve normális a minősége)

    1:

    VIDEÓ

    2:

    VIDEÓ

    3:

    VIDEÓ

    4:

    VIDEÓ

    SJ4000-nek elég szar a WB kezelése, ezt már megállapítottuk régebben is, bár ha nem egymás mellett vannak a videók úgy ennyire nem feltűnő, de azért észre lehet venni. Nappal kék, éjszaka sárga, viszont ez szoftveresen simán javítható lenne.
    A Hősök terén szerintem ez volt a legjobb, ott ugye sötét van és az oszlop rohadt erősen van megvilágítva, ezt nagyon jól tudta kezelni, fényképnél is, a többi kamera túl világos, elmosódott.

    SJ5000-nél már jó a WB kezelés, élethűek a színek szinte minden helyzetben, élénk, éles, szerintem jól sikerült, pont azok a hibák lettek kijavítva, amik a 4000 gyengeségei.
    Uccsó videó elején ez is nagyon sárga, viszont látszik, hogy 1:10-nél átállítja és onnantól jó, valósághűbb.

    SJ5000+ nekem csalódás, drága, nagyon keveset bír az akksija, de főleg a minősége miatt...
    WB kezelése nem jó, inkább zöldes, kevés fényben világos, de pont ezért zajos is.
    Szerintem egy kicsit elhamarkodták a kiadását, később biztos jönnek ki új firmware-ek, amikben ezeket kijavítják és az ára is lejjebb megy, akkor esetleg...de még nem.

    A Sony nagyon sok helyzetben jó volt, éjszaka kevés fényben (uccsó vidi) egyértelműen ez volt a legjobb, viszont életlenebb a többinél, néha kicsit fakó és a gyári vízálló tok nagyon sokat ront a minőségen...
    A kijelző hiánya engem pl nagyon zavar, nehézkes kezelni, nem látom mit vesz. Telefonról persze lehet vezérelni, de azt is elővenni, összekapcsolni...egyszerűbb a kijelző nekem.

    Összegezve, hogy mit ajánlanék...hát nem tudom. Vegyen mindenki mindegyikből egyet + mellé egy Goprot is :D
    Sony akciósan nagyon jó, még 30-35 körül is reális ár lenne érte, de a 60 nem. Gyárilag semmilyen tartozék nem jár hozzá, a külön kapható kiegészítők drágák, pl a nyitott tok, ami azért sok helyzetben kéne, meg ugye a kijelző hiánya. A tesco miatt lett most hirtelen mindenkinek ilyen kamerája, ha a gopro 4 black-et kezdenék el 40-ért akciózni, akkor meg mindenki azt venné...
    SJ5000+ majd kicsit később, olcsóbban.
    SJ5000 jó választás, a nagy kijelző hasznos tud lenni, minősége elég jó, szépek a színek, viszont a 45-50ezer ft-os árával már nem számít olyan olcsónak.
    SJ4000-et sem írnám még le, ez a fake/nem fake dolog biztos betett neki most, de ez nem a kamera hibája. A wb kezelésével van baj, egy normális firmware kéne rá, ha az 5000-re meg tudták csinálni, akkor erre is menne...G20141204V01 van rajta most, jövőhéten lehet tesztelem összehasonlítva a legújabbal, hátha jobb valamivel.
    Az sem utolsó szempont, hogy olcsó, 30-35 ezerért még annak számít, az 5000-es már annyira nem.

    Most még lehet SJ4000-et vennék (ára miatt), egy jobb fw-el amivel a wb-t normálisan tudja kezelni, később már egyértelműen SJ5000, főleg ha olcsóbb lesz.

    [ Módosította: Pompi ]

  • Pompi

    MODERÁTOR

    válasz GeryGreyhoun #8761 üzenetére

    Igen, többen beszámoltunk róla itt a topikban, hogy sikerült frissíteni november előtti gépet a legújabb fw-re.

    [ Szerkesztve ]

    Feel Good Inc.

  • Riddlah92

    újonc

    válasz Pompi #8764 üzenetére

    Sziasztok!

    Ma jött meg a kamu SJ-m,förtelmes kaki a felvétele.
    Viszont minden tartozéka frankó,sőt az összehasonlitó videók/képek alapján,a tok,meg a többi cuccos is eredetinek tünik.

    Ha valakit érdekel tok,vagy hátlap,esetleg valamilyen apróság,eladnám őket jutányos áron.
    Ha érdekel irj privátot!

    Köszi!

    [ Szerkesztve ]

  • Pompi

    MODERÁTOR

    válasz Attila444 #8763 üzenetére

    Köszi a tesztet, érdekes a négy képet így együtt látni :R

    A kijelző témához egy kis morfondírozás. Nekem is hiányzik, ezt írtam is szerintem itt is. Számomra is szokatlan volt, hogy nem látom mit veszek fel amikor próbálgattam a kamerát. Jó dolog a kijelző - nem véletlen, hogy a GoPro-nál is csak felkerült a 4. szériára alapból - de ha eltekintünk ettől a kézben tartott kamerázástól, és az "éles" sport és akció használatot nézzük, aminek az a lényege, hogy rögzítjük valahova a kamerát, mi pedig tesszük a dolgunkat közben, akkor ott már annyira nem érződik a hiánya. Én az SJ4000-ből is azért vettem wifiset, mert sokszor került olyan pozícióba ahol nem tudtam ránézni a kijelzőre, de mégis jó lett volna látni ("belőni"), hogy mit vesz fel a kamera, tehát én annál is sokszor használtam a telefonos megoldást. De mondom ismét nem védeni akarom a kijelző nélküliséget, mert sokszor kényelmes, hogy ha ott a kijelző ezt nem tagodom, ezért is írtam az elején, hogy ez csak egy kis töprengés ezen a kijelző-nélküliségen.

    [ Szerkesztve ]

    Feel Good Inc.

  • Kolondrum

    félisten

    válasz Attila444 #8763 üzenetére

    Miért nem toltad fel a legújabb jan 20-as F/W-t? Adja magát, hisz az elsőt talán még érdemesebb frissíteni. Én pl nem is tudom milyen volt a gyárim, egy percet nem ment vele csak még lecsekkoltam, hogy ez biza nem a friss.

  • maj-viktor

    őstag

    válasz Attila444 #8763 üzenetére

    Nagyon jóóó! Óriási Up! érte!
    Ám mindent pont hasonlóan látok.. (a képeket is eltaláltam... másokkal szemben bibibi! :D)
    Most még, de csakis az ára miatt SJ4000-et vennék, de mivel jön az SJ5000, mint az újabb modell, így frissebb, persze ezért drágább is, de jobb a WB! Sony meg Sony, most azért mert olcsón megkaptuk, attól még nem az "olcsó sportkamera" kategória, meg no LCD, no plusz tartozék

    Megy SJ4000HUN face posztba soronkívül ma este, gondolom - remélem nincs ellene kifogásod...

    Illetve más megjegyzés, nem lehetne az ilyen összehasonlító teszteket akkor most tényleg a továbbiakban az "olcsó sportkam" topikba berakni - folytatni... úgy átláthatóbb lenne az egész... mindenki oda rakná, tudnánk, hogy ott vannak az "összehasonlító posztok"... de tényleg! sokkal átláthatóbb lenne! (láttam raktál oda linket... inkább fordítva lehetne, hogy oda írja meg az ember a posztot, és ide berakja, hogy gyertek át oda... írtam egy teljeskörű tesztet), stb.

    [ Szerkesztve ]

    JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

Új hozzászólás Aktív témák