Sziasztok!
A fentiekhez hasonlóan én is a Windows 7 x64 (Hun) alatti működéssel kapcsolatban kérdezek.
Ma vásároltam egy "Audigy 2 ZS" (0350) hangkártyát, s a Creative honlapján található alábbi drivert telepítettem:
"Creative Sound Blaster Audigy series driver 2.18.0017
Filesize : 40.42 MB Download Hide Details
Release date : 9 Apr 10"
Sajnos ez nem tartalmazza a Creative felhasználói programjait, ami baj. Ugyanis a Creative DTT2500 hangfalszettemmel így nem működik tökéletesen.
Különösen a "Surround Mixer" és a "Speaker Settings" hiányzik.
Hiába választom ki a driver által telepített "Creative Audio Console"-ban az "S/P-DIF bypass"-t, nem küldi át a Dolby Digital jelet a dekóderemre, hogy az kódolja.
Az AC3 zene igen rútul szólal meg. Ha pedig a szoftveres dekódolást állítok be, akkor egyáltalán nincsen hang.
Maga a PCM hang sem tetszik; olyan, mintha meg lenne effektezve. Ugyanez a hangfalszett az SB LIVE! 5.1 Platinum hangkártyámmal, WindowsXP alatt érezhetően jobban szólt.
A fejhallgató sem némítja el a hangfalszettet, pedig az ominózus "Audio Console"-ban ezt is beállítottam.
A hangkártyát egyébként a "Digital Out" jack kimeneten keresztül kötöttem össze a DTT2500 dekóderrel, a megfelelő kábelek segítségével.
Ennek ellenére nem "nyerő" egyelőre Win7 alatt a dolog.
Mi a véleményetek? A driver leírásával ellentétesen megpróbáljam ezeket (és a többi Creative féle felhasználói programot) telepíteni a gyári CD-ről? Vagy attól garantáltan összeomlik a rendszer?
A másik kérdésem, hogy a Daniel_K és a YouP Pax féle programcsomagokkal érdemes-e próbálkoznom? A kettő között mi az alapvető különbség?
Mennyire stabilak ezek?
A fenti problémákra megoldást jelent bármelyik?
Előre köszönöm a segítséget!
Üdv: Piftuka