Hirdetés

2010. szeptember 3., péntek

(#1401) elfbaby

elfbaby
(újonc)

A segítségeteket kérem. Windows Vista Ultimate 32-bit-es rendszerem van. A hangkártyám padig SB Audigy. A probléma pedig, hogy hiányzik a beállításokból a mikrofon boost opció és egyszerűen beszélgető programokon nem hallanak. Képtelen vagyok hangosítani rajta, ugyanis a Teamspeak program amit használok, nem rendelkezik ilyen funkcióval. Win xp-ben volt microfone boost és ott nem is volt probléma. Mióta feltettem a vistát teljesen tanácstalan vagyok.

Ha esetleg valaki találkozott ezzel a problémával és tudja a megoldást segítsen.

Köszönöm szépen!

(#1402) grunge válasza Lui76 (#1400) üzenetére

grunge
(őstag)

hali!
2 dolgot huztam le, a drivert magát, és az alchemy-t. kb 80mega az össz.
tapasztalatok: 5.1 felkeverés nem a legjobb, a jobb és bal hangszórók normálisan szólnak, a házsó pár és a center sokkal kisebb jelet kap mint normális esetben.(függetlenül attól h menyit játszok a csatornák hangerejével) EAX, DD, DTS működik. daniel_k iso-jából felmegy mindneféle segédprogram, azaz nem csak az audio console-t lehet használni. nem tökéletes ez a meghajtó de legalább csinál "valamit" a creative...mikrofonnal problémák vannak, game-port-ot sem kezeli (erre ki is téra readme). szóval aki alapból daniel_k drivereit használta, hagyhatja nyugodtan egyelöre:)

(#1401) elfbaby: honlapon van beta driver, az elvileg megoldja a mikorfon problémát. ha nem megy, akkor a daniel_k féle drivert javaslom, avval tökéletesen müködött.

I heard, the truth was built to bend..

(#1403) jorden06

jorden06
(senior tag)

Hali!

Boldog tulajdonosa voltam (eddig) egy Audigy1 SB0090-es hangkártya és AKG K44-es kombónak. A probléma kb. 2 hete kezdődött, amióta ugyanis a szoftver elfelejti a beállításokat. Windows start után kikapcsolt equalizer fogad minden más alap beállítás mellett így jóval gyengébben szól a cucc, mindent újra kell állítgatnom a tökéletes hangzásért...

Ezt az elfelejtést csinálta már alaplapi cuccal is, ilyenkor mi a baja?

HP EliteBook 8530P

(#1404) sirdond

sirdond
(fanatikus tag)

http://www.youp-pax.org/
nálatok megy az oldal?

Hirdetéseim: http://href.hu/x/ad30

(#1405) emre33 válasza sirdond (#1404) üzenetére

emre33
(őstag)

Sajnos nem :O

Samsung LE40B650, POPCORN C200. HARMAN KARDON AVR 255. + 7.1 magnat suprem set

(#1406) Haart

Haart
(őstag)

Sztetek egy audigy sb0230 vagy egy sb0090-el játok jobban? Kérek valami véleményt vagy valamit mert vacilálok :D Vagy mind1 mert lényegtelen?

(#1407) PuMbA válasza Haart (#1406) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

sb0230,mert a 24bitet tudja,meg van hardveres EAX 4.

(#1408) Haart válasza PuMbA (#1407) üzenetére

Haart
(őstag)

Thx :R
A kettő neve között van valami eltérés? Mi a megnevezésük?

[ Szerkesztve ]

(#1409) Haart válasza PuMbA (#1407) üzenetére

Haart
(őstag)

És egy sb0570?

[ Szerkesztve ]

(#1410) Haart válasza Haart (#1409) üzenetére

Haart
(őstag)

Ah ahogy nézem csak eax 3.0-t tud. Szóval nemjó.

(#1411) Haart

Haart
(őstag)

Nah megvan a kártya, telepítettem a legujabb drivert vistához a creativ oldaláról, valamint az alchemy-t. Van valamiféle konzol vagy kezelőfeület ahol lehet állítani a kártyát? Vagy nuku semmi fogd meg jól :D

(#1412) Haart válasza Haart (#1411) üzenetére

Haart
(őstag)

Vagy használjam a paxos drivert?

(#1413) Haart

Haart
(őstag)

De döglött a topic...

(#1414) shteer válasza Haart (#1411) üzenetére

shteer
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

creative nem ad hozzá semmit a driveren kívűl :(

pax vagy daniel_k driver :K

Laing DDC-1T szivattyú, új, gari - 11k | "Ottoka patkányhoz hasonlította az egyik házigazdát, előéletét is figyelembe véve 1 hét jutalomszabadságban részesül" | Hirdetéseim: http://href.hu/x/83ry

(#1415) Haart válasza shteer (#1414) üzenetére

Haart
(őstag)

Pax drivert probáltam de a végefelé valami errort ir ki. De használható egyébként. Szól meg minden. Csak kiirja hogy valami ujabb van fenn a telepiteni kivánttól és kilép a telepitő LOL.
Másik kérdés ezekkel lehet előcsalni crystalizert?

[ Szerkesztve ]

(#1416) grunge válasza Haart (#1415) üzenetére

grunge
(őstag)

crystalizer csak x-fivel megy

(#1417) Möhe

Möhe
(senior tag)

Hali.

Nemtudom hol rontom el a dolgot,de az első lépés után (PAX fennvan) után restartoltam. Utána viszont elakadtam,a THX vezértlőt,EAX console,stb....feltettem,de melyik Creative drivert nem kell feltenni? A mediasource-t? Vizuális ember vagyok és ez a gond leginkább.

Amúgy most nem érzékel semmiféle hangkártyát a gép,a win xp indulás után fel is dobja az ablakot hogy új hardver van a gépben.

Szájbarágósan akár képpel valaki segítene? :F Megköszönném.

A PROGRAM az ,ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.

(#1418) fody73

fody73
(újonc)

Sziasztok.
Valaki tudna adni 1 linket a daniel_k féle driverhez xp-re ?
Kösz.

(#1419) Haart válasza fody73 (#1418) üzenetére

Haart
(őstag)

Arra én is kiváncsi lennék mert csak a paxot probáltam eddig de az nem hiánytalan :D

(#1420) grunge válasza fody73 (#1418) üzenetére

grunge
(őstag)

creative forumáról lekerült a link, torrenten érhető el: isohunt.com, és ird be a keresőbe hogy: daniel_k audigy (amúgy moddolt x-fi driverek ezek, annak szoftjaival). először az iso-s cumót tedd fel, majd a kis pakkot. nekem úgy szuperul megy mindennel. az alchemy-t meg a creative oldaláról szedd le, mert az frissebb verzió.

(#1421) Haart válasza grunge (#1420) üzenetére

Haart
(őstag)

Kérdés hogy a paxot vagy a danielt frissítették legutóbb? :D

(#1422) grunge válasza Haart (#1421) üzenetére

grunge
(őstag)

daniel féle tavaly tavaszi frissités, pax-ot nem tudom (daniel félében jobban bizom, mégiscsak creative oldalán tevékenykedett:) )

[ Szerkesztve ]

(#1423) sirdond

sirdond
(fanatikus tag)

az eredeti fórum még mindig halott sajnos,ellenben az új driverek itt elérhetők:
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=289823

(#1424) wassermann válasza Haart (#1412) üzenetére

wassermann
(őstag)

Én évek óta a PAX-os drájvert használom XP alatt az Audigy 1-emmel, teljesen jó és mindenféle jó kis progik is vannak hozzá (pl. mp3 konverter, ami a netről letölti az album adatait).

- A Danel K féle is elmegy XP-n vagy ahhoz mindenképp Vista kell?

[ Szerkesztve ]

(#1425) sirdond válasza wassermann (#1424) üzenetére

sirdond
(fanatikus tag)

daniel k is felmegy xp-re jelenleg azt használom, de azt kell mondjam youp paxos driver jobb
nekem tisztábbnak tűnik a hangzása, ezen felül folyamatosan fejlesztik, nem úgy mint a daniel k féle drivert

(#1426) Bikerider

Bikerider
(senior tag)

Hi

Jobb SB Audigy 2001-es hangkartya mind az alaplapi P5KPL-AM -en van?

(#1427) PuMbA válasza Bikerider (#1426) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Jobb

(#1428) A_ScHuLcZ

A_ScHuLcZ
(senior tag)

Másnak is vannak problémái Audigy 1-es kártyával win7 ill server2008 v vista alatt?

Legújabb win7 build alatt megint nem akar menni rendesen, 7000-es alatt fel tudtam tenni úgy, hogy működött rendesen. A hang random időközönként és random időközökre bexarik, olyasmi hangú lesz a zene pl, mint a régi nintendó hangok, de van hogy csak mondjuk 1-1 ütem, van hogy akár percekig is.. Vistás driver van fenn, amit már nem tudom ki csinált, ugyanolyan cuccok vannak benne, mint az xp-s drivercd-n, egy cd-image file, talán még innen szedtem a linket régebben hozzá. Vista alatt ha jól emléxem ment is rendesen.

Csak ezzel a driverrel sikerül elérnem, hogy az újabb winek alatt be lehessen állítani, hogy a sztereó hang (pl mp3) is szóljon mind a 6 hangfalon, és ne csak a 2 frontra tegye ki nuku méllyel... Valakinek ötlet esetleg? XP alatt semmi gáz a kártyával, sőt az előző build alatt is irtó ritka volt a hiba.

A női megérzés a logika teljes hiányának politikailag korrekt kifejezése.

(#1429) A_ScHuLcZ válasza A_ScHuLcZ (#1428) üzenetére

A_ScHuLcZ
(senior tag)

up: én is ezt a daniel_k-s drivert használom mint kiderült, bár ez még biztos régebbi, mert 2007es a file dátuma, most szedem a frissebbet, hátha megoldja!

(#1430) A_ScHuLcZ válasza A_ScHuLcZ (#1429) üzenetére

A_ScHuLcZ
(senior tag)

Feltettem, bitre pontosan ugyanaz a nagy iso volt benne mint ami nekem megvolt, de volt mellette 1 update is, azt feltoltam, most úgy tűnik elmúlt az a hiba, amiről az előbb beszéltem, és CMSS2-ben szólnak a hátsók és a center is, de rettentő halkan, eddig sokkal hangosabbak voltak. Próbáltam előcsalni valamiféle csatorna hangerő szabályzót, de nem találtam benne (amiben külön tudnám a hátsókat és a center hangerejét szabályozni.)

Ezen kívül némi zavaró jel ült rá ezzel a driverrel a hangra, halk recsegést lehet hallani bármilyen hang lejátszásakor, eddig ilyen sem volt! Ha nem szól semmi, akkor nincs recsegés sem!

Ötlet? :F

(#1431) A_ScHuLcZ válasza A_ScHuLcZ (#1429) üzenetére

A_ScHuLcZ
(senior tag)

Feltettem, bitre pontosan ugyanaz a nagy iso volt benne mint ami nekem megvolt, de volt mellette 1 update is, azt feltoltam, most úgy tűnik elmúlt az a hiba, amiről az előbb beszéltem, és CMSS2-ben szólnak a hátsók és a center is, de rettentő halkan, eddig sokkal hangosabbak voltak. Próbáltam előcsalni valamiféle csatorna hangerő szabályzót, de nem találtam benne (amiben külön tudnám a hátsókat és a center hangerejét szabályozni.)

Ezen kívül némi zavaró jel ült rá ezzel a driverrel a hangra, halk recsegést lehet hallani bármilyen hang lejátszásakor, eddig ilyen sem volt! Ha nem szól semmi, akkor nincs recsegés sem!

Ötlet? :F

(#1432) PuMbA válasza A_ScHuLcZ (#1431) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Hagyd a moddolt cuccokat,tedd fel a rendes drivert a Creative oldaláról és a kimenetet állítsd 24bitre.

[ Szerkesztve ]

(#1433) A_ScHuLcZ válasza PuMbA (#1432) üzenetére

A_ScHuLcZ
(senior tag)

És ez melyik problémámat fogja megoldani? Azt hogy mindent kitegyen az összes hangfalra, vagy a recsegésest? Valami oka csak van, hogy az emberek vistához nem a creative-os originalt teszik fel.. :)
Úgy tudom abban szinte semmi, nuku beállítási lehetőség nincsen... :F

(#1434) A_ScHuLcZ

A_ScHuLcZ
(senior tag)

ilyen meg ilyen hangokat hallat, más is tapasztalt ilyet?

Srry a rossz felvételért, telefonnal csináltam.
Hirtelen iylen lesz, majd a másik pillanatban megjavul, utána ismét elromlik, ezt játsza random időközökkel. Néha csak 1-1 ütemnek van ilyen furcsa hangja..

[ Szerkesztve ]

(#1435) PuMbA válasza A_ScHuLcZ (#1433) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Recsegés nálam szinte megszűnt a 7048-as builddel,de ha mégis előfordul akkor a vezérlőpultban a hangkimenetet 24bitre kell állítani és így gond nélkül megy.Én látok a beállítások között CMSS-t is a gyári driverrel(van beállítás csak nincs sok szar csicsa program körülötte aminek semmi értelme).

(#1436) Bikerider

Bikerider
(senior tag)

Hi

Letezik olyan SB Audigy osszeszed gepi zajt:recseges,sisterges.
Alaplapi hang nem csinal zajt.
Eddig nem csinalta.

Ga-790X,Phenom 9550,4Gb,Samu750,HD4850 512,Enermax 525W,Aerocool Extrem Engine T3.

(#1437) A_ScHuLcZ válasza PuMbA (#1435) üzenetére

A_ScHuLcZ
(senior tag)

Sikerült megoldani!

Nem a buildekkel kellett szórakozni, nem ott volt a hiba. (OFF: a 7048as build nálam egyébként is xar, nem tudja rendesen használni a procit, a többinek nincs gondja vele)
Úgy kellett csinálni, hogy a daniel_k féle iso fileból a setup.exe-t xp kompatibilitási módban kell indítani és ekkor xp-s drivereket tesz fel, de mégsem azt, amit a gyári xp-s telepítő!
Nemkevés oda-vissza ghostolás előzte ezt meg, mire rájöttünk konkrét fileösszehasonlítással meg hasonló finomságokkal, de végülis ennél végre rendesen működik a CMSS. Még nem próbáltam mindent, hogy megy-e rendesen, mert most nincs rá időm, de meg fogom tenni.
Apropó, Alchemy mire kell? Ahhoz, hogy a gamek menjenek 5.1-ben vista (win7) alatt, jól tudom?

(#1438) aram01

aram01
(PH! addikt)

sziasztok kérdeznék vmit de ne kapjatok szét :D
miben jobb egy 30k-s hangkari mint egy 5k-s?(5.1-röl beszélünk)
pontosabban úgy értem hogy van 1 5.1-es speed link meduza pro gémer fülesem
miben veszem észre azt a plusz 20-25k-t?
csak gémeléshez,skype-záshoz használom
köszi urak

[ Szerkesztve ]

(#1439) A_ScHuLcZ válasza aram01 (#1438) üzenetére

A_ScHuLcZ
(senior tag)

én csak a fülesről tudok nyilatkozni, mert nekem is volt olyan, nekem nem jött be, elég xar hangja van sztem (a mostani sennheisert jobban szeretem és nem volt drágább), ergo azzal szinte biztos nem veszed észre a különbséget :)

(#1440) wassermann válasza aram01 (#1438) üzenetére

wassermann
(őstag)

Az árkülönbség állhat a hardver miatt: pl. kimenetek számából, van-e rajta optikai SPDIF, illetve a hozzáadott programok gazdagságából (pl. van hozzá olyan mp3 konverter, ami automatikusan lekéri a borítót, címet... a netről).

(#1441) aram01 válasza wassermann (#1440) üzenetére

aram01
(PH! addikt)

akkor végül is ha "csak" játékra használomelég komoly házimozi rendszerem van lcdtv-velakkor megteszi egy olcsóbb is?(5.1)
amúgy mi a külömbség a két kari között?:
SB X-Fi Xtreme Audio-X-FI XtremeGamer

(#1442) PuMbA válasza aram01 (#1441) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Xtreme Audio egy szar(ál-X-FI más chippel),nem ér többet 4k-nál.Gamer 4x jobb minimum.

[ Szerkesztve ]

(#1443) aram01 válasza PuMbA (#1442) üzenetére

aram01
(PH! addikt)

aha akkor rárepülök egy olyanraelég nekem a használt is
remélem a meduzával nem lesz rossz választás

(#1444) aram01

aram01
(PH! addikt)

még 1 kérdés a gémeren van anyi jack amennyi kell? :B 1sub/cen,1front,1rear,1mic

(#1445) PuMbA válasza aram01 (#1444) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Még több is,mivel 7.1-es.

[ Szerkesztve ]

(#1446) aram01 válasza PuMbA (#1445) üzenetére

aram01
(PH! addikt)

kösz, na kiváncsi vagyok mit mutat majd meduza bá'

(#1447) PuMbA válasza aram01 (#1446) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Nincs több rosszul mondtam, 3 van az 5.1-nek és van még 1 ami lehet mic,optikai,vagy line in.[link]

[ Szerkesztve ]

(#1448) aram01 válasza PuMbA (#1447) üzenetére

aram01
(PH! addikt)

aha értem de nekem amúgy is csak 4 kell:1sub/cent,1front,1rear,és egy a mic/line
Creative SB Audigy1 SB1394 ezen a régi karin is 4van összesen nem?

(#1449) PuMbA válasza aram01 (#1448) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

5db van.[link]

(#1450) PuMbA

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Új Audigy driver - újdonság a Dolby Digital Live támogatás [Creative Sound Blaster Audigy series Driver 02.18.0010 (23 Mar 09)]

[ Szerkesztve ]

(#1451) aram01

aram01
(PH! addikt)

sziasztok
vettem egy Creative SB Audigy1 SB1394 (model: SB0090)
beraktam és ahányszor felakarom telepiteni: kékhalál mindegy hogy a gyári lemez,vagy lehúzott driver mi lehet a baj?
vegyem ki a gépből és taposam szét? mert már ott tartok ha...addig nem kapok agyvérzést
még annyi hogy a gép felismeri alapból hogy új hardver meg hogy milyen csak hát nemtudom feltelepiteni és addig nem megy
segitsetek

[ Szerkesztve ]

(#1452) aram01

aram01
(PH! addikt)

(#1453) jorden06

jorden06
(senior tag)

Sziasztok!

A moddolt Audigy4 Pro szoftver fut Windows Vista alatt? Vagy ha az nem is, az alap driverrel képes együttműködni az Audigy1-es SB0090-es kártyám?

HP EliteBook 8530P

(#1454) DimeRiko

DimeRiko
(újonc)

Helósztok!

Usbés vagy ExpressCard 54 es csatlakozós külső Hangkártyát akarok a laptopomhoz venni mer SoundFont-okkal dolgozom. Melyik külső Creative hangkártya tudja az Sf2 formátumot? és hol rendelhetem meg? kérem a segítségetek! köszönöm!

(#1455) grunge válasza PuMbA (#1450) üzenetére

grunge
(őstag)

jaja, végre kezdenek magukhoz térni :U ezt még nem próbáltam ki, viszont az előzőt igen. az a problémám támadt, hogy pl winamp-al zenehallgatásnál nemigen akart működni a stereo -> 5.1 umpix. azaz a center és a két hátsó alig szólt a két fronthoz képest. minden lehetséges beállítást végigzongoráztam, nem tudom mi lehet a baj... :F ment vissza daniel_k féle cucc, avval jó...valaki próbálta/használta ezt az opciót?

(#1456) Balázs1975

Balázs1975
(újonc)

Sziasztok!
Szükségem lenne egy sb live 24 bit gyári cd-re,vagy a azoftvereire,mert így csak szól magában,de semmi mást nem tudok vele csinálni:(.
aki tud légyszi segítsen.
dd.daniel@citromail.hu
köszi

balazs

(#1457) -XadAnuX+

-XadAnuX+
(őstag)

Na visszatértem a nagyon jól bevált Audigy4 Pro-hoz.
Régebben is jól szolgált, azóta volt Elite-Pro-m, de én nem hallottam nagy különbséget a kettő között, igaz nem vagyok zenész.. Go back Audigy4 Pr :K

(#1458) ollie válasza grunge (#1455) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ezt a daniel_k féle drivert jelenleg honnan tudom letölteni?

I am a digital guy in an analog world *** Vigyázat, a moderátor harap!

(#1459) sirdond válasza ollie (#1458) üzenetére

sirdond
(fanatikus tag)

a blogja valamiért halott (pár hete még jó jó volt),de pl itt
amúgy több mint egy éves már a driver, a you pax driverből viszont van új is [link]

szerk: és a creative is csinált pár béta drivert a win7-hez

[ Szerkesztve ]

(#1460) grunge válasza ollie (#1458) üzenetére

grunge
(őstag)

isohunt.com torrent oldalrol szedtem. beiroda keresőbe és kidobja. két file, egy nagy iso és egy ujabb patch. maradok ennél, gyári nemtom miért vacakol...onnan csak az alchemy-t frissitgetem

(#1461) ollie válasza sirdond (#1459) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Köszi!
A blog gondolom azért halott, mert a Creative megtíltotta az ürgének, hogy továbbra is moddolgassa a drivereket.

I am a digital guy in an analog world *** Vigyázat, a moderátor harap!

(#1462) sirdond válasza ollie (#1461) üzenetére

sirdond
(fanatikus tag)

nem biztos, mert az a bizonyos affér már több mint egy éve volt,a blog viszont két hete még működött
szerintem egyszerűen csak a szolgáltatóval van vmi

[ Szerkesztve ]

(#1463) grunge válasza ollie (#1461) üzenetére

grunge
(őstag)

azóta a srác Asus Xonar kártyáihoz moddol drivert, otthagyta creativékat. ahelyett hogy felvették volna...:)

(#1464) sirdond válasza grunge (#1463) üzenetére

sirdond
(fanatikus tag)

a creative-nak dolgozott,csak kirúgták :DDD

(#1465) Mankó

Mankó
(őstag)

Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e és ha igen, akkor hogyan beállítani az Audigy2 Zs hangkártyámnak, hogy 24 biten szóljon Win Xp alatt?
Win 7 alatt lehetett, itt meg egyszerűen nem találom. :(

üdv: Szabolcs

(#1466) grunge válasza sirdond (#1464) üzenetére

grunge
(őstag)

höhö, úgy még szebb a szitu...atyaég :DDD

(#1465) Mankó: na igen, ahhoz legalább vistát kell használni ugy tudom. egyik fórumtárs már linket ilyesmi dolgokról.

[ Szerkesztve ]

(#1467) ElVisZ

ElVisZ
(tag)

hali

Még kezdő vagyok a témában és a segítségeteket szeretném kérni abban hogy melyik kártyát lenne érdemes megvenni.

A versenyzők:

1.: SB1394 és CA0100-IDF olvasható a kártyán, elméletileg ez egy aranycsatis Audigy1 (4k)
2.: SB0240 ez pedig egy műanyagcsatis Audigy2 (ez 5k-ba kerül)

attól hogy a csatlakozó sárga(elméletileg aranyozott,de kitudja) az érdemben szebben szól mint a hagyományos társa, vagy csak a tudat...? :B
szóval melyiket?

az 1.hsz-ben írt softmod valószínűleg meg lesz csinálva. :K

Kötelező darab: http://www.youtube.com/watch?v=Bjhs2wol-ko&feature=related

(#1468) PuMbA válasza ElVisZ (#1467) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

2. egyértelműen.Softmod felesleges,a legújabb Audigy driver-rel tökéletes a hang(2 és a 4 között nem lehet hallani a különbséget amúgy sem) és a szoftver sem egy hibamentes cucc.

[ Szerkesztve ]

(#1469) PuMbA válasza PuMbA (#1468) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Az lemaradt ,hogy az Audigy 2 és 4 ugyanolyan kivétel ,hogy a 4 hardveresen tud DTS-t dekódolni,míg softmod-dal nem tudsz tranzisztorokat hegeszteni a chipbe.Összefoglalva: ez a softmod lényegében ma már semmit nem ér.

(#1470) ElVisZ válasza PuMbA (#1468) üzenetére

ElVisZ
(tag)

Rendben ;)

Jah és még valami: ehez van működő driver vista és win7 alá?
egy medusa 5.1 lesz rákötve...

(#1471) PuMbA válasza ElVisZ (#1470) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

A hivatalos oldalon lévő Vista driver hiba nélkül megy Windows 7-en :
Creative Sound Blaster Audigy series Driver 2.18.0010
Filesize : 37.91 MB
Release date : 23 Mar 09

[ Szerkesztve ]

(#1472) ElVisZ válasza PuMbA (#1471) üzenetére

ElVisZ
(tag)

még annyit akartam hogy az aranyozott és a nem aranyozott csatlakozók között van érdemben különbség?

(#1473) PuMbA válasza ElVisZ (#1472) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Hallható különbség nincs.

(#1474) ElVisZ válasza PuMbA (#1473) üzenetére

ElVisZ
(tag)

Köszi a gyors válaszokat... Sokat segítettél. :R :R

(#1475) wwenigma válasza PuMbA (#1471) üzenetére

wwenigma
(őstag)
LOGOUT blog

EAX beallitasok mennek vele? (CMSS 3D)

Rasszista vagyok, bevallom. Utálom a fajtám, mert nem tűri csukott szemmel és behúzott farokkal azt, ami körülötte zajlik...

(#1476) PuMbA válasza wwenigma (#1475) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Sima CMSS-t láttam benne,CMSS 3D-t nem,bár szerintem ugyanaz a kettő.

[ Szerkesztve ]

(#1477) sirdond válasza wwenigma (#1475) üzenetére

sirdond
(fanatikus tag)

eax console van, de bugos (mondjuk inkább azt,hogy nem működik)
és amíg nem lesz normális win driver audigy 2/zs szériákhoz, addig nem is fog működni rendesen

(#1478) wwenigma válasza sirdond (#1477) üzenetére

wwenigma
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem rendesen mukodik Vista x64 alatt, DanielK v2 drivercd + rátéve 2.15.0004EQ driver. (asszem, valahova leirtam mit mire kell telepitenem.... :DDD )

Rasszista vagyok, bevallom. Utálom a fajtám, mert nem tűri csukott szemmel és behúzott farokkal azt, ami körülötte zajlik...

(#1479) sirdond válasza wwenigma (#1478) üzenetére

sirdond
(fanatikus tag)

ja, win 7-re gondoltam, csak az valahogy kimaradt :D

(#1480) grunge válasza wwenigma (#1478) üzenetére

grunge
(őstag)

végülis ez is egyfajta softmod :DDD

(#1481) Kormi76

Kormi76
(tag)

Nekem ez a 2.18.0010 driver van fent Win7 alatt, jól is zól. De van egy kis gond. A linein meg a mic portokat nem kezeli túl egyértelműen, teljes némítás nincs is. Pl, lenémítom a mic-et és utánna is szól csak halkabban. Másik meg hogy recseg. Szól, de van egy háttér recsegés, amit nem tudok hová tenni. XP alatt nem volt. Két kábellel néztem, kétféle jelforrással és recseg. :F

Én amúgy nem értem, hogy nemlehet rendes drivert írni ehhez a karihoz (2zs), most pl (daniel_k féle cdvel) nincs, EQ-m, de EAX konzol se. XP alatt is fagyott ez a része. Nem értem...pedig drága kari.

[ Szerkesztve ]

(#1482) nyunyu válasza Kormi76 (#1481) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Erdekes, nekem jol muxik Au4-gyel a 2.18.0010

Line-in, meg Mic hangerot+mute-ot meg jol eldugta a Microsoft. :D

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#1483) Geri89

Geri89
(lelkes újonc)

Sziasztok! A mai nap folyamán vettem egy Audigy 1 karit, SB0090-es, és firewire is van rajta. Érdeklődnék, hogy melyik driverrel érdemes használni?(XP SP3), illetve érdemes-e megcsinálni a softmod-ot rajta? Előre is köszi!

(#1484) grunge válasza Geri89 (#1483) üzenetére

grunge
(őstag)

xp-hez használd a legfrissebb gyárit!

(#1485) Kormi76 válasza nyunyu (#1482) üzenetére

Kormi76
(tag)

jaja, alig lehetett megtalálni :)

hátha kijavítják majd és lesz egy normális keverőpult, bár kétlem...

Valójában a recsegés javult, amikor az ASIO késleltetést 2ms-ről 4-5ms-re állítottam. De XP alatt ilyen sosem volt, pedig fel is volt softmoddolva Au4-re...

[ Szerkesztve ]

(#1486) wwenigma válasza Geri89 (#1483) üzenetére

wwenigma
(őstag)
LOGOUT blog

Hi!

daniel_k drivercd rev2 majd ha fennvan restart és a modded 2.15.0004EQ. (asszem, rég volt)

Üdv!

(#1487) Kris87 válasza wwenigma (#1486) üzenetére

Kris87
(tag)

Hali! A második nem fog felmenni xp-re.

(#1488) djyuri

djyuri
(őstag)

Sziasztok!

Boldog tulaja vagyok egy Audigy 1-es szériának...gyönyörűen tisztán szól...végre nincs sistergés...

viszont...akkora basszus sem :( Hiába tekerem fel..betorzít...pedig nem fülest hajtok róla....végfokra megy....az előző 5.1 live leütött a székről...de ez alig szól ahhoz képest...ez így van a 4-es szériákkal is?...mert akkor tudjátok ki fizet ki érte majd nyáron 30ezret!!!...a hóhér...így kuka....

De most ez szerencsére filmekre kell....ott meg szép tiszta....filmeknél nem is kell olyan nagy basszus....örülök,hogy végre nem sistereg.

Köszönöm a válaszokat és a tapasztalatokat!

Üdv.: Gábor

http://djyuri.5mp.eu és jó barátom: http://nightmarecorp.5mp.eu/web.php?a=nightmarecorp

(#1489) PuMbA válasza djyuri (#1488) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Milyen 4-es széria? Audigy 4 nem 30 ezer,hanem csak 8-10. Tedd fel a hivatalos driverekt,ne ezt a moddoltat és úgy nézd meg.

(#1490) djyuri válasza PuMbA (#1489) üzenetére

djyuri
(őstag)

Szia

Akkor lehet nem a 4-est néztem ki. Annyi biztos,hogy audigy és külső paneles. A lényeg,hogy nagyságrendekkel drágább,mint,ami most van 1-es.

Mindegyik driverrel próbáltam már. Gyári cd-től kezdve a neten található összessel.
Ha csak az XP sajátját használom,akkor akkora zaja van (márha sikerül kikapcsolon a digitális kimenetet) ,hogy megőrülök. tehát mindenképpen multimédiás driver kell,így meg sok a bibi.

Most az egyiknek csak annyi a hátránya,hogy csak bs playerrel adhatom neki a zenét,filmet....viszont azenénél még mindig megvan az,hogy ha pl a zenében gyárilag van olyan rész,hogy jobb-bal-jobb-bal és így váltakozva szólal meg az effekt,akkor borzalmas recsegés jön elő. Még az életbe nem hallottam ilyet,tehát nem tudom mihez hasonlítani....

sajnos ma egész nap családi program volt,így nem tudom kipróbálni ma teljes hangerőn a nagy végfokokon is. De holnap megpróbálom munka után megkergetni.

Egy biztos...ha rájöttem volna hogy lehet szoftveresen levenni a sistergést az sb 5.1 live karimról,akkor biztos nem cserélem ki erre. Sokszor,ha nem a fejhallgató erősítőmön lett volna a kimenet,akkor már búcsúzhattam volna a hangládáim felétől....akkor recsegések,"szikrák", pattanások,torzulások,kiakadások, éles csiszoló hangok jelentek meg a hangkari kimenetén.
Szóval a kékhalálos hang kiakadás,az,amit loop-nak hívnak az kutyakaki ehhez képest....nagggggyon brutálisan gáz.....

[ Szerkesztve ]

http://djyuri.5mp.eu és jó barátom: http://nightmarecorp.5mp.eu/web.php?a=nightmarecorp

(#1491) PuMbA válasza djyuri (#1490) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Esetleg megpróbálhatnád egy másik oprendszerrel(Vista,7,Ubuntu),ha azon is rossz akkor rossz a kártya.

[ Szerkesztve ]

(#1492) djyuri válasza PuMbA (#1491) üzenetére

djyuri
(őstag)

2.5 éves az XP a gépemen....pont én nem leszek egy olyan,aki oprendszert akárcsak formáz egy hangkariért :) ha veszek egy új vinyót,akkor próba esetére arra feltelepítek egy új oprendszert. De ez az egy,amit el akarok kerülni az elkövetkező évben :)

[ Szerkesztve ]

(#1493) PuMbA válasza djyuri (#1492) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Ubuntu Live CD? [link] Kiírod egy RW-re ,bebootolsz róla és megnézed a hangot.

(#1494) djyuri válasza PuMbA (#1493) üzenetére

djyuri
(őstag)

:R :R :R

már szedem is.

Van XP-ből is live cd? :):)

THX :R

(#1495) PuMbA válasza djyuri (#1494) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Van,de nem hivatalos és nincs benne minden szóval nem érdemes vele foglalkozni.

[ Szerkesztve ]

(#1496) multiplikato

multiplikato
(lelkes újonc)

Ezt most nagyon nem vágom.

Volt ez a 2k hangkari(cmi8378), ami zizegett netezés közben, meg ahogy a weblapokat tölti be.

Már épp azon filóztam, hogy veszek egy nem olcsó hangkarit, hogy de jó lesz.

De azért benéztem kedvenc sarki szgép boltomba, ahol történetesen volt használtan egy audigy 2 zs hangkari. Ez ilyen nagydarab kártya, egy rakat alkatrésszel, és aranyozott csatikkal. 7k volt. El is hoztam. Most dobtam fel a bétás drivereket hozzá, mert ugye más nincsen vistához.

És.... tádáááámm. Ez még jobban recseg netezés közben... :S

Valaki tudna mondani valamit, hogy mi a rákért csinálja ezt?

(#1497) djyuri válasza PuMbA (#1495) üzenetére

djyuri
(őstag)

Nincs gond vele.....az aktív hangváltómat el tudta viselni...végigtoltam fél órát a vendégeknek full hangerőn...

Tehát jó karit vettem...

Olyat szól és tisztán,hogy bahalt mindenki. A basszust meg megoldottam....feltekertem a nagyvékfoknak és megoldva.

De azért kipróbálom ezt a linuxot....de még nincs driver hozzá....nemtom egyáltalán próbálkozzak-e vele.

(#1498) djyuri válasza multiplikato (#1496) üzenetére

djyuri
(őstag)

Szia

Néhány variáció,amit én is el szoktam követni gépeken:

A hangerőszabályzóknál a lehető legtöbb lehetőséget aktiválom...és ami feltétlen nem kell a hanghoz,azt lehalkítom és le is némítom. A mikrofont elég csak némítani...a halkítást nem kell,mert akkor a skype is le lesz halkítva :)

Következő,amit el lehet követni:
Ha van pl olyan multimédiás hangkártyád...neve szerint most pl a ZS2-es,akkor menj bele az AUDIO HQ-ba és válaszd az EAX Control panel-t. Ott mindössze egynek kell 0dB-en állnia (Roginal sound)...az összes többit le kell húzni infinity-ig...azaz teljesen lenémítani. Nekem a sistergés tűnt el így. Van a midi fül....abban ne bánts semmit....not mapped az alap és az úgy is jó. A chorus az default.

Remélem segítettem.

(#1499) PuMbA válasza djyuri (#1497) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Nem kell driver,benne van az Ubuntuba...

(#1500) djyuri válasza PuMbA (#1499) üzenetére

djyuri
(őstag)

Köszönöm!

Akkor megnézegetem majd :D

Ha érdekel min tetszeltem a cuccost,akkor nézd meg a honlapom az adataimnál :)
Ezért fontos nekem a tisztább hang.

(#1501) PuMbA válasza djyuri (#1500) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Ha fontos a hangminőség akkor az XP a legrosszabb választás [link]

(#1502) djyuri válasza PuMbA (#1501) üzenetére

djyuri
(őstag)

Ha ez ekkora szintet lépne,akkor már nem tudnám hova tenni :) jelenleg nincs olyan ismerősöm,aki jár diszkóba és hallotta ezt is és ne azt mondta volna,hogy hatványokkal jobb.

Félek akkor a vistától :D De ha tényleg ekkora a különbség,akkor itt biztosan meg fogom hallani.

Vistából is van esetleg live dvd? :D:D Sajnos egy bő hónapig nem tudok új vinyót venni a vistának.

thx :R

(#1503) PuMbA válasza djyuri (#1502) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Ja,nem mindenkinél ekkora a különbség. Nincs,a live lemez linuxoknál van.

[ Szerkesztve ]

(#1504) Speeedfire

Speeedfire
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sziasztok
sb audigy 1 sb0230at használok de nemigazán tudom működésre bírni vista alatt
pedig mindent úgy csináltam ahogy le volt írva
folyamatosan lefagy az összes, legtöbbször az spi
vkinek vmi tippje?

router okosítás http://href.hu/x/cdqh

(#1505) PuMbA válasza Speeedfire (#1504) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

(#1506) Speeedfire válasza PuMbA (#1505) üzenetére

Speeedfire
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez megvan
csak a a4-hez tartozó programok is jól jönnének, de azok csak xp alatt jók

(#1507) benedekco

benedekco
(senior tag)

nemrég kukáztam 2 Creative hangkarit...
kérdésem az volna, hogy szerintetek melyik a jobb választás az öreg SB Live! 4.1(CT4830), vagy egy újabb Audigy (SB0570), utóbbiról itt már írták, hogy a pax driver nem megy vele, de előbbiről nem találtam (lehet írták, csak nem találtam)...
stereo menne, fülessel vagy erősítővel (mikor épp mi...), mp3-ak hallgatása, zeneszerkesztés talán USB-s MIDI billentyűzettel...
WinXP-t használok és nem tervezem cserélni... illetve van-e értelme szerintetek váltani egy alaplapi Realtek ALC883 -ról ezek egyikére? nem nagyon veszi fel a lapról a hirtelen zajokat(nem ciripel IDE használatkor, meg ilyesmik), de az alap sistergése elég magas (fülesben zavaróan hallani)...
ct4830-al van kx driver az fix, már írták...de pax?

Mos mé, hánem? - !Eladó czuccaim! -> http://tinyurl.hu/eL2X/

(#1508) grunge válasza benedekco (#1507) üzenetére

grunge
(őstag)

alaplapinál sokkal jobb az audigy, nekem is ilyen HD csoda van a lapomon. XP alá a gyári szoftver is tökéletes. vista-win7 nél már más a szitu... amugy a topic témáját képező softmod megy az aud 1-el? ha igen, edj neki egy esélyt. darabig xp-n avval hajtottam a karit, jobban bejöttek az aud 4 progijai:)

(#1509) benedekco válasza grunge (#1508) üzenetére

benedekco
(senior tag)

"Audigy (SB0570), utóbbiról itt már írták, hogy a pax driver nem megy vele" sajna ez az SE változat...
most a kx van fent a Live-al, de recseg mint az állat :( gondolom az ACPI-t kéne letiltanom BIOS-ban, de ez win reinstall-al jár... azaz lehet megoldható másképp is, de Én nemtok róla...
majd még kipróbálom a PAX-al is... de még kellene hozzá szerezni Audigy 4 drivert... az elsőben hsz-ben linkelt nem jön le valamiért...

(#1510) grunge válasza benedekco (#1509) üzenetére

grunge
(őstag)

naja SE-vel nem tudom h megy-e...amugy itt a link az aud 4 softmod iso-hoz. láttam még valami ujat is daniel_k-től, ha megtalálom, linkelem azt is. ACPI-t szerintem hagyjad.

(#1511) Baggio11

Baggio11
(újonc)

Hali!
Win7 alatt egyszerűen nemtudom feltelepiteni a drivert(Sound Blaster Audigy-m van). A Windows szed le hozzá, de így csak stereoban szól. Ha a creative oldalára felmegyek és auto updatetelem akkor meg azt irja ki hogy nincs creative termék a gépbe. :W Ha leszedem a vista drivert akkor ugyanez. Xp alatt persze tökéletesen működik. Valaki tud megoldást? Megköszönném! :R

(#1512) PuMbA válasza Baggio11 (#1511) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Milyen Audigy? Sima vagy SE?

(#1513) Baggio11 válasza PuMbA (#1512) üzenetére

Baggio11
(újonc)

Sima audigy

(#1514) PuMbA válasza Baggio11 (#1513) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor ezzel a driverrel mennie kell : [link] Milyen Windows 7 verziód van?

[ Szerkesztve ]

(#1515) grunge válasza Baggio11 (#1511) üzenetére

grunge
(őstag)

win7 RC-vel nekem is ez volt. itt jól látszik hogy TBC szegény kártya...ugyanaz a problem mint vistával, a két front sokkal hangosabban szol már a vezérlőpultos tesztnél is. cmss-t meg ha belövöm, akkor a hátsokbol valami nyavajgás jön, de nem zene.

(#1516) benedekco válasza grunge (#1510) üzenetére

benedekco
(senior tag)

naaa... ezaz amit már próbáltam... valamiért megáll 209 megánál és nem megy tovább, ott meg is hasal valami időtúllépési hibával...
a kx azért érdekes, mert rájöttem, hogy az ASIO driverrel levihetem a latancy-t 10ms-re.... ami azt jelenti, hogy valós időben "zongorázhatnék" a hangarival (van most kölcsönben egy yamaha digi zongora), azzal jó buli lenne MIDI-zni...

(#1517) grunge válasza benedekco (#1516) üzenetére

grunge
(őstag)

hm...nekem simán lejött mindkét file.

(#1518) PuMbA válasza grunge (#1515) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Egyik ismerősömnek semmi baja a sima Audigyjával 5.1ben Windows 7 RC-vel és a 2.18.0010-es driverrel.

(#1519) D®. GeNy@

D®. GeNy@
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Előkotortam egy régi (imádott) Live 5.1 -SB0100- kártyát...Ehhez szeretnék drivert keresni.
Annyi driver van már, nem tudom eldönteni melyik legyen...
Ti melyiket ajánljátok? Kx-Daniel k -vagy a softmod?

Ismerősöm megcsinálta a softmodot (uez a kártya) de neki ilyen fura karaktereket írt ki a surround mixer, thx consol meg a speaker settings is...majd egyszer fogta magát a progi és nem indult neki többé, azt írta ki, h. nincs olyan hangeszköz, mely kompatibilis lenne az adott alkalmazáshoz. :F

Most lett egy új vinyóm és épp wininstall előtt állok...ezért lenne jó egy megbízható driver! -nem barmolnám szét a registry-t... :U

Előre is köszönöm!

Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi

(#1520) benedekco válasza D®. GeNy@ (#1519) üzenetére

benedekco
(senior tag)

a kx sztem csak zeneszerkesztésre...elég bonya és bekapcsolt ACPI-vel még recsegni is fog a cuccos... néha bajos eléggé egy-két progi számára a hangkari kezelése...
Én inkább a pax-ot próbálnám meg... Nekem is az lesz a következő próbálkozásom... tutira nem mehetsz, csak a hivatalossal sztem.... de még azzal sem :P
de nálamnál okosabbak biztos mondanak még valamit, hameg nem akkor tégy úgy mint Én és használd a keresőt...

(#1521) PuMbA válasza D®. GeNy@ (#1519) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

SB Live-hoz már nincs rendesen működő driver (11 éves hangkártya),én inkább az alaplapit használnám ami még talán jobb is (kivétel a háttérzajban).

[ Szerkesztve ]

(#1522) D®. GeNy@ válasza PuMbA (#1521) üzenetére

D®. GeNy@
(fanatikus tag)

Szia!

Azért gondoltam a Live-t, mert a procit csak felmenti a terhelés alól, nem? -míg az alaplapi igénybe veszi játékok alatt pl... :U

Sikerült feltenni a pax 3.33-at, müxik is "eddig". A Speaker settingsben olykor-olykor fura jelek jelennek meg, de ezt leszámítva még megy. :)

Ha azt mondod, az alaplapival jobban járok és a Creative se veszi le a terhelést a prociról, akkor kiveszem és felrakom az alaplapi drivert. :K

(#1523) D®. GeNy@ válasza benedekco (#1520) üzenetére

D®. GeNy@
(fanatikus tag)

Régi tulajokról elfeletkezik a Creative...ez van! :(
Pedig még az eredti Creative driver cd-m is megvan :DD , aztán ugye jött egy frissítés, amikor a speaker settings fekete háttere meg a sárga betűk megváltoztak kékre és fehérre...ennek is meg van a CD-je...gondoltam régi a driver, ezért próbálkozom a "buherált" driverekkel...

(#1524) Baggio11 válasza PuMbA (#1514) üzenetére

Baggio11
(újonc)

Leszedtem, de ezzel is ugyanaz :F Windows7 RC 64-bites van most, de a 32 bitessel is ugyanez volt. Nem igazán értem ezt a jelenséget... Lehet be kell aktiválnom az alaplapit majd, de nem azért vettem ezt a kártyát hogy azzal a realtech csodával zenéljek, gameljek :(

(#1525) PuMbA válasza D®. GeNy@ (#1522) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Ja leveszi a terhelést EAX 1 és 2 effekteknél,de olyan erős procid van ,hogy ez nem számít.

Baggio11:fogalmam sincs mi lehet a gond,minden Audigynek mennie kell Windows7-en mert van driver hozzájuk

[ Szerkesztve ]

(#1526) PuMbA válasza D®. GeNy@ (#1522) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

kétszer ment

[ Szerkesztve ]

(#1527) D®. GeNy@ válasza PuMbA (#1526) üzenetére

D®. GeNy@
(fanatikus tag)

Akkor lehet, h. mégis jobban járok a Gigabyte GA-P35DS3R lap realtek csipogójával...ahhoz legalább van normális driver :D

Szerk.: Én csak 1X látom a hsz.-edet :)

[ Szerkesztve ]

(#1528) Speeedfire válasza D®. GeNy@ (#1527) üzenetére

Speeedfire
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mitsubishi Evo IX. vs Subaru Impreza WRX STi

az evo a nyerő ;] evo IX FQ-340

(#1529) D®. GeNy@ válasza Speeedfire (#1528) üzenetére

D®. GeNy@
(fanatikus tag)

Életem álma az Evo XI (poszterek a falamon, egy autómodelt várok amcsiból 99.95$-ért +postaköltség...kicsit se vagyok beteg fan! :D ) csak kapni lehessen, mikorra összegyűjtöm rá azt a 12 millát :DD :DD - A fél karomat odaadnám, ha ülhetnék egy ilyen autóban :K

Egy link a modelről: [Drágaszágom]

[ Szerkesztve ]

(#1530) D®. GeNy@ válasza D®. GeNy@ (#1529) üzenetére

D®. GeNy@
(fanatikus tag)

IX akart lenni :B

(#1531) grunge válasza D®. GeNy@ (#1530) üzenetére

grunge
(őstag)

na azé'! ez a széria nekem is nagyon bejön! subibol meg a régebbiek :B

(#1525) PuMbA: itt láthatod, hogy nincs minden audigyhez driver, vagy mit jelentsen ez a TBC. többi is béta. kiváncsi leszek hogy mikor lesznek rendes win7 driverek. a legutolso vistásat kiprobáltam, ugyanugy gyengus volt nálam.

[ Szerkesztve ]

(#1532) Speeedfire válasza D®. GeNy@ (#1529) üzenetére

Speeedfire
(PH! addikt)
LOGOUT blog

csak 11 és fél misi ;]
évek kérdése és nekem is meglesz rá a keret :DDD

szép ez a modell kocsi :R

(#1533) PuMbA válasza grunge (#1531) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Én most a Vistásat haszálonm 32bites Win7-en ,de semmi baja. Ugyanígy egy sima Audigy is hibátlanul megy a Vistás driverrel.

(#1534) grunge válasza PuMbA (#1533) üzenetére

grunge
(őstag)

a Dolby és a DTS dekoder is látszik az Audio Console-ban? mert ha igen és működik is, adok neki még egy esélyt...hangrendszert cseréltem, igy már nincs szükségem a CMSS-re.

(#1535) D®. GeNy@ válasza Speeedfire (#1532) üzenetére

D®. GeNy@
(fanatikus tag)

Na akkor nyomunk majd egy drag-et... :DDD, már csak azt nem tudom, tűzpiros vagy királykék legyen... :F Micsoda problémák, mi? :DD :DD

Miskolc-Győr olyan 2-2,5 óra ezzel a szörnyeteggel :)) ...

[ Szerkesztve ]

(#1536) PuMbA válasza grunge (#1534) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudom mire gondolsz,de nekem Use built-in decoder-en van a beállítás és ott van alatta a DD és a DTS beállításai is.

(#1537) grunge válasza PuMbA (#1536) üzenetére

grunge
(őstag)

Azaz, pontosan erre gondolok! ugyanis ezeket a dolgokat kivették mikor megjelent a vista, modnván, hogy nem lehet megoldani, vegyen az ember x-fi-t. daniel_k munkájáig "igazuk" is volt:) jó ez a win7, örülnék ha rendesen menne a hangkari is:)

(#1535) D®. GeNy@: beszállok én is! összekaparok majd egy subarura:) aztán majd csinálunk ilyeneket:D

[ Szerkesztve ]

(#1538) saril

saril
(újonc)

hello

nekem audigy 2 ZS-m van és úgy szeretnék 2.1 hangfalrendszer kihozni belőle hogy van ugye a hifim az sztereóban okosan és van egy külön erősítőm amivel egy külön hangfallal meghajtanám sub-nak de az erősítő viszont nem sub erősítő csak "sima" és a négy eres 3,5" jack csatlakozóra rákötöttem de nem müködik ezért úgy akanám megoldani hogy az eredeti sub kimenetére kötném a sub-omat ami CSAK 5.1 ben aktív na ezt kéne megoldani ha tudjátok, úgy szeretnék 2.1-et magamnak hogy a hangkártya elsődleges kimenetéről leveszem a sztereó jelet a 3. kimenetéből meg a sub-ot és ez ne 5.1es beállításokkal történjen szóval hogy lehet-e ilyet?! tehát sztereó módban aktíválni a sub kimenetet a kártyán?

[ Szerkesztve ]

a könnyű nap tegnap volt!

(#1539) Speeedfire válasza D®. GeNy@ (#1535) üzenetére

Speeedfire
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nekem citromsárgában kellene :D
sárgában

kemény drag

[ Szerkesztve ]

(#1540) D®. GeNy@ válasza Speeedfire (#1539) üzenetére

D®. GeNy@
(fanatikus tag)

Nem rossz, de a bogarak is nagyon szeretik ám nyáron a sárga színt...Nekem a vad piros jön be picit jobban mint a királykék, bár majd kikérem a véleményeteket, ha vásárlás előtt állok... :DD :DD

ÁÁÁhhhh...kemény drag, nagyon kemény :C

[ Szerkesztve ]

(#1541) Speeedfire válasza D®. GeNy@ (#1540) üzenetére

Speeedfire
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ekkora tempónál már mind1 h milyen színű mert tapadnak rá a bogarak :DDD
hát a vásárlás még nekem odébb van, ha házam nemis lesz de egy ilyenem biztos :D

(#1542) D®. GeNy@

D®. GeNy@
(fanatikus tag)

Egy picit visszakanyarodva a topikhoz! :D

Most egy SB0100-as Live 5.1-es karim van, de be tudnék szerezni egy Audigy SB0090-est...Megéri váltani erre driverileg, meg lesz-e különbség a hangzásban? Fülessel nyomom (középkategória felső része inkább) és olykor egy Genius SW-HF5.1 3600-al.

(#1543) PuMbA válasza D®. GeNy@ (#1542) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Ja,hivatalos driverrel is jól szól,nem kell semmiféle pax driver hozzá (különbségről nem tudok nyilatkozni,de van).

[ Szerkesztve ]

(#1544) D®. GeNy@ válasza Speeedfire (#1541) üzenetére

D®. GeNy@
(fanatikus tag)

Jól beszélsz!!! Inkább ilyen autóm legyen, mint házam :DD :DD

(#1545) D®. GeNy@ válasza PuMbA (#1543) üzenetére

D®. GeNy@
(fanatikus tag)

2500Ft-ért jutok hozzá még 0,5 év garival...ezt nem hagyhattam ki! :U

(#1546) PuMbA válasza D®. GeNy@ (#1545) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Hát az akkor nagyon jó vétel :C

(#1547) shuttle

shuttle
(tag)

Hi skacok !

Valaki tudna nekem egy linket küldeni valami jól működő moddolt driverről Win 7 alá kellene.(sb audigy 2 valve-hoz kellene )

előre is köszi

<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>

(#1548) PuMbA válasza shuttle (#1547) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

(#1549) shuttle válasza PuMbA (#1548) üzenetére

shuttle
(tag)

:C :R

Köszike !

<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>

(#1550) grunge

grunge
(őstag)

no fennt van a win7 RC. alapbol feltesz valami drivert amivel a hangfalteszt is tökéletesen lefut nem szól aránytalanul hangosabban a két front. egyelőre nem nyúlok hozzá, megvárom még lesz valami win7 hivatalos cucc. csak az alcheimert telepitem fel.:)

(#1551) Speeedfire

Speeedfire
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nemrég vettem fejhallgatót (creativ aurvana live), amivel elég jól lehetett hallani az alaplap zaját ezért vettem hozzá egy audigy 1-et (SB0230) amivel nagyon szépen szól a füles
ez után érkezett meg a z-4 aminél meg azt vettem észre h a z-4 egy bizonyos hangerő után inkább csak a magas meg a közép tartomány erősítette a mély mintha megállt volna.
rákötve az alaplapi zajkeltőre ez a probléma megoldódott :Y
nah most akkor mivan ilyenkor? :O
nem megfelelő az audigy driver vagy mi? /a legfrisebb driver az oldalról/
ha valakinek van vmi tippje ne tartsa vissza :R

(#1552) nova001

nova001
(senior tag)

hello
nem tudja valaki hogy 64bitre hogy tom megoldani hogy felmenjen a PAX Audigy 4 Pro ISO ?? mert van egy sound blaster audugy hangkarim és windows 7 64bit alat akarom hasznáni :S

Win7 64bit, Amd Athlon 64 x2 dual core 4.8+,2*2Gb 800mhz ram,Pionner 212, Gigabyte GA-MA69G-S3H,Fsp 400Pnf, 500GB WD, PowerColor Radeon AX4670 512MD4-PH 512M GDDR4 PCIExpress + OZAKI B5

(#1553) PuMbA válasza nova001 (#1552) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Hivatalos driverrel kell beérned [link]

[ Szerkesztve ]

(#1554) nova001 válasza PuMbA (#1553) üzenetére

nova001
(senior tag)

akkor nem lehet softmodolni windows7 alat ? :S

Win7 64bit, Amd Athlon 64 x2 dual core 4.8+,2*2Gb 800mhz ram,Pionner 212, Gigabyte GA-MA69G-S3H,Fsp 400Pnf, 500GB WD, PowerColor Radeon AX4670 512MD4-PH 512M GDDR4 PCIExpress + OZAKI B5

(#1555) sirdond válasza nova001 (#1554) üzenetére

sirdond
(fanatikus tag)

nem, mivel még nincs natív windows 7 driver

(#1556) nova001 válasza sirdond (#1555) üzenetére

nova001
(senior tag)

nme lehet hogy azért nem jo mert 64bites op van fent ? és 32alat menne jol mint xpnél???
vagy esélytelen ?
mert mikor raktak fel akkor kiirta hogy nme tudja telepiteni meg betölteni mert nem 32bites az op

(#1557) PuMbA válasza nova001 (#1556) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Lehet,hogy menne. Egyébként miért 64biteset raktál fel? 2GB RAM-mal úgysincs értelme.

[ Szerkesztve ]

(#1558) sirdond válasza nova001 (#1556) üzenetére

sirdond
(fanatikus tag)

nem. biztos,hogy nem menne

(#1559) PuMbA válasza sirdond (#1558) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

:DDD

(#1560) nova001 válasza sirdond (#1558) üzenetére

nova001
(senior tag)

Kép tényleg nem megy 32 bit alatt :S:S akkor marad az xp :S nem lehet tudni mikor jön ki ez a driver vagy mi ?? mert amit linkeltetek az csak a drive és nekem kell a progik is equalézer meg minden

(#1561) sirdond válasza nova001 (#1560) üzenetére

sirdond
(fanatikus tag)

Ezért raktál fel egy új windows 7-et? :)
van olyan driver amivel megy pár dolog. pl működik az equalizer is
[link]

de mire kell neked equalizer? vagy miket szoktál még használni?

(#1562) nova001 válasza sirdond (#1561) üzenetére

nova001
(senior tag)

jaja raktam ujat :) félora max nem nagy idö
CMSS 3D használom hogy a stereo jel minden hangfalon rendesen szoljon....ez a lényeg nekem win7 alatt is
mert a stereo vista és win7 alatt realtek alaplapi hangkarival nem jo :S:S

(#1563) sirdond válasza nova001 (#1562) üzenetére

sirdond
(fanatikus tag)

ami linkeltem driver azzal van cmss 3d és equalizer is
de ha jól emlékszem ezzel is:
[link]

egyébként szerintem mindkettő felesleges,mert egy normális lejátszóval ugyanezeket meg lehet csinálni

(#1564) nova001 válasza sirdond (#1563) üzenetére

nova001
(senior tag)

megnézem akkor majd csak most elmegyek üdülni és jövöhéten jövök csak de majd irok akkor :) köszi szépen
amugy km playert használok

(#1565) sirdond válasza nova001 (#1564) üzenetére

sirdond
(fanatikus tag)

akkor ideje változtatni :P
foobar,vagy jetaudio ajánlott

jó nyaralást btw

[ Szerkesztve ]

(#1566) Speeedfire válasza sirdond (#1565) üzenetére

Speeedfire
(PH! addikt)
LOGOUT blog

filmekre énis kmplayert használok, zenére meg amip2-t :)

(#1567) sirdond válasza Speeedfire (#1566) üzenetére

sirdond
(fanatikus tag)

filmekre jó választás, zenére már nem tudom
amit te írtál azt nem ismerem
én sokáig jetaudio-t használtam, most új rendszerem van és átálltam foobar-ra :)

(#1568) D®. GeNy@

D®. GeNy@
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Melyik jobb választás szerintetek?

2500-ért egy Audigy SB0090-es vagy

egy Audigy SB0160-as? :F

Nem tudom, melyik softmoddolható jobban és melyik "jobb" széria...

(#1569) PuMbA válasza D®. GeNy@ (#1568) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

0090,softmod nem kell Vistán vagy 7-en.

(#1570) D®. GeNy@ válasza PuMbA (#1569) üzenetére

D®. GeNy@
(fanatikus tag)

1000 hála, akkor az SB0090-es lesz! :C

(#1571) nova001

nova001
(senior tag)

Ez lehetséges hogy müködik 64bites win7alatt rendesen ? :B

(#1572) bobalazs válasza nova001 (#1571) üzenetére

bobalazs
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ha a felsorolt típusok egyike, érdemes egy próbát tenni, szerintem.

Windows Firewall suffers from two major flaws: it does not block outbound traffic, and it can be switched off by another application

(#1573) nova001 válasza bobalazs (#1572) üzenetére

nova001
(senior tag)

nem jo :S
mindent végig probáltam már de nem tom müködésre birni az sb0230 hangakarim :S:S win7 64bit alatt

nincs hozzá normális driver ami tudja a cmss 3dt meg mi egymást ? :S

(#1574) sirdond

sirdond
(fanatikus tag)

megjött végre az új driver ami már támogatja a win7et :Y
ezzel már lehet próbálkozni
http://href.hu/x/9jxi

én csak holnap tudom felrakni, de várom a véleményeket

[ Szerkesztve ]

(#1575) PuMbA válasza nova001 (#1573) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

sirdond hozzászólásában ott a driver

sirdond: Akkor fel is rakom (25k-val jön,gonolom mindenki tölti...)

[ Szerkesztve ]

(#1576) sirdond válasza PuMbA (#1575) üzenetére

sirdond
(fanatikus tag)

kíváncsi vagyok működik e vele minden

(#1577) nova001 válasza sirdond (#1574) üzenetére

nova001
(senior tag)

ez csak a driver :) ez igy ok de kéne a progi amivel a cmss meg az equalezer is jo

(#1578) nova001 válasza nova001 (#1577) üzenetére

nova001
(senior tag)

tehát ezek kellenének hogy mennyenek win7alatt is mert a audio driver már ugye megvan ami jo is

[ Szerkesztve ]

(#1579) nova001 válasza nova001 (#1578) üzenetére

nova001
(senior tag)

valakit érdekel ezek müködnek win7alatt KEP
már csak 1 dolog ami nem mükszik még pedig a stereo, a cmss sehogy nem jo....nem szolnak a hátsok és front se csak a sub meg front

erre valami megoldás ?

(#1580) PuMbA válasza nova001 (#1579) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Ezek a programok ősrégiek és nincs sok értelmük. Equalizer van a zene és videólejátszókban ,CMSS pedig működik a legújabb driverben az Audio Console-on keresztül.

(#1581) nova001 válasza PuMbA (#1580) üzenetére

nova001
(senior tag)

az audio consolobe nekem nekem nem jo a cmss
a mély se szol és a hátsó se :S

SBAX_PCDRV_LB_2_18_0011 ez van fent

[ Szerkesztve ]

(#1582) AlerMeta

AlerMeta
(újonc)

Hacsak nem köveztek meg, áthoznám ide a kérdésemet, mert itt mintha nagyobb élet lenne:

Szeretnék váltani intel X58, és win7 X64 platformra.
Jelenleg rendelkezem: audigy 4 pro, GigaWorks S750, creative DDTS-100 decoder
és mindez XP-n megy.

- Alaplapi hangkártyát érdemes majd használnom, vagy az audigy pro 4-t ?
Gondolok itt minőségre, Directsound hardware support-ra, illetve hiányára,
stabil driverre, stb.

- Audigy 4 - Win 7 X64 hez létezik e stabil driver, és szoftver csomag ?

- Mit érdemes használni, és honnan tudom letölteni, és fontos e a telepítési sorrend ?
(Daniel_k, Youp-Pax, creative oldala?). Az igazi az lenne, ha lenne egy egyben letölthető up to date csomag.... (álmodom)

Köszi előre is.

(#1583) KrenAtesz válasza AlerMeta (#1582) üzenetére

KrenAtesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Első felére tudok csak válaszolni, de amennyiben van Audigy 4-ed, felejtsd el az alaplapi cuccot, használd az Audigy-t :)

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever (bár nemsokára már 16V lesz az igazi.. :) )

(#1584) PuMbA válasza nova001 (#1581) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Az a sok régi program le van törölve? MIért kell neked CMSS egyébként? Zenét sztereóban kell hallgatni,filmek + játékok meg mennek 5.1-be...

AlerMeta: ha visszanézel egy kicsit ott van a hivatalos driver ami tökéletesen működik

[ Szerkesztve ]

(#1585) nova001 válasza PuMbA (#1584) üzenetére

nova001
(senior tag)

letöröltem mindent és felraktam ezt link
ebbe minden okés csak a cmss még mindig :S azért kell nekem a cmss mert a stereo jel nem megy ki akkor minden hangszorora

melyik is most akkor a hivatalos driver ?

[ Szerkesztve ]

(#1586) PuMbA válasza nova001 (#1585) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Az pont a szar driver. Ez kell : [link]

"azért kell nekem a cmss mert a stereo jel nem megy ki akkor minden hangszorora"

MIért akarod egyáltalán kitenni? A sztereó úgy szól jól ahogy van.

[ Szerkesztve ]

(#1587) nova001 válasza PuMbA (#1586) üzenetére

nova001
(senior tag)

ezzel nekem nem szolt jol viszont megoldottam összeraktam a 2t
azért akarom kitenni mert ne csak a fronton szoljon már a stereo milyen az

de most már minden MÜKSZIK :D:D

(#1588) PuMbA válasza sirdond (#1574) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

Feltettem.Úgyanúgy van minden ,mint a Vista drivernél.

(#1589) nova001 válasza PuMbA (#1588) üzenetére

nova001
(senior tag)

nem tudom én nem probáltam a vistát :) bár ez a win7 se tökéletes a gyári de meglehet oldani

[ Szerkesztve ]

(#1590) sirdond válasza PuMbA (#1588) üzenetére

sirdond
(fanatikus tag)

én is feltoltam. egyedül annyi változott, hogy van software updater
arra lettem volna kíváncsi, hogy a softwareket lehet e ezzel a driverrel használni (bár én egyet sem szoktam)

(#1591) nova001 válasza sirdond (#1590) üzenetére

nova001
(senior tag)

nekem érdes modon a software update nem jo :S nem akarja felimerni a hangkarin igy nem frissit

lehet softwaret és drivert párosítani én is az csináltam nem kell mindennek gyárinak lennie

(#1593) Adonimus

Adonimus
(tag)
LOGOUT blog

Audugy 2 Zs, eddig nagyon jó szolgálatot tett :DDD

Privit hamarabb észreveszem.

(#1594) grunge

grunge
(őstag)

auto update szerint az alchemy-n kivül nincs creative termék a gépnél:) marad a manuál mód.

(#1595) grunge válasza grunge (#1594) üzenetére

grunge
(őstag)

fennt van, eddig semmi gond, sztem tök uyganaz mint az elözö. amugy is csak az utoslo szám változott a verzionál, gondolom azért hoyg bekerüljön a win7 a kompatibilitási sorba:) amugy win7 RC alöször auto update-en keresztül automatikusan felpakolta az ez elötti meghajtot a legelején. akinek az van fennt, az hagyja a frissitést, talán a következő hoz valami 'ujat' :)

(#1596) nova001

nova001
(senior tag)

nektek win7 alatt jo az sb0230 hangkari micije ??? nekem nem akar szolni skypon az lehetséges ? :S

(#1597) nyunyu válasza grunge (#1595) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

amugy win7 RC alöször auto update-en keresztül automatikusan felpakolta az ez elötti meghajtot a legelején

Biztos vagy benne, hogy azt rakta fel?

Nalam a WindowsUpdate pakolt fel valami drivert, de azzal olyan tompan szolt az Au4, mint az alaplapi zajgenerator, es jatekok alatt csak sztereoban szolt a cucc, hiaba volt beallitva, hogy 4.0 hangfalam van.

0010-et nemi telepito buheralas utan mar fel lehetett rakni Win7 ala, es par aprosagot leszamitva jol mukodott.

Mostani 0011 nekem nem jott be, digitalis kimenet nem igazan mukodik vele, sot a Win7 is beszolt, hogy gond van a hang hardveres gyorsitasaval, ugyhogy inkabb lekapcsolja. :Y

(#1598) nyunyu válasza nova001 (#1596) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

nektek win7 alatt jo az sb0230 hangkari micije ???

Allitolag a 0010 mikrofonos bugjait javitottak a 0011-ben, cserebe kaptunk uj bugokat.

[ Szerkesztve ]

(#1599) nova001 válasza nyunyu (#1598) üzenetére

nova001
(senior tag)

hát nekem nem akar menni vele :S

(#1600) PuMbA válasza nyunyu (#1597) üzenetére

PuMbA
(őstag)
LOGOUT blog

"0010-et nemi telepito buheralas utan mar fel lehetett rakni Win7 ala,"

Vista driverről beszélsz nem? Nekem simán felment,semmit sem kellett vele csinálni...

Copyright © 2000-2010 PROHARDVER Informatikai Kft.