Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1001) zera válasza Sopi (#1) üzenetére

zera
(lelkes újonc)

Köszönöm az összeállítás, lépések mentén végigcsináltam és sikerült. :) SB Audigy 1 - aranycsatis kártyával. Vagyis nem tudom hogy sikerült-e, mert semmi érdemi változás nincs, csak az Audigy 4 programjait használom az Audigy1 karival. A drivereknél u.a. a kari neve, RMAA val lemértem előtte, és utána. Nem tapasztaltam különbséget. :( Annyi hogy az Audigy4 -es progik 100x jobbak mint a régi Audigy1-esk. A progik közül 1 nem működik, a grapic EQ, most átolvasom a millió postot, hátha van erre is megoldás. :DD

A linkek egy része nem működött.

youpax verzió: 3.5.1

üdv

[Szerkesztve]

„Ki mint net, úgy adat!"

(#1002) ollie válasza ruan (#997) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

SB Live 5.1
Audigy 1

E kettő közül valamelyik.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#1003) ollie válasza mcs (#1000) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''Sound Blaster Live! and Live! Value

These are the original releases of the Live! family. The Live! Value is identical to the full Live! with the exception that it does not include the extended digital I/O card.''

Elvileg ugyanaz.

Bár, ha a modelsszáma nem SB-vel, hanem CT-vel kezdődik, akkor nem egészen ugyanaz, lehetnek minőségbeli eltérések.

[Szerkesztve]

(#1004) mcs válasza ollie (#1003) üzenetére

mcs
(senior tag)

Hát egy CT4830ast vettem.

(#1005) ollie válasza mcs (#1004) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Akkor neked ilyen van: Sound Blaster Live! Value/Player Compaq /Intel/IBM/NEc CT4830 EMU10K1-NDF

Nemtom mi a különbség.

(#1006) PPSH

PPSH
(őstag)

hi emberek.lenne egy kerdesem.honnan tudok leszedni pl:2006-os vagy ujabb X64-es XP-s sound blaster live 5.1-es hangkartya drivert leszedni(a creative oldala kilove) :R

Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

(#1007) ollie válasza PPSH (#1006) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szóval ez nem jó?
[link]

Hivatalos Creative 64 bites driver.

(#1008) PPSH válasza ollie (#1007) üzenetére

PPSH
(őstag)

jo cucc csak az a gond hogy a honlapjan mar 2005.08.18-as driver van.ennel kellene ujabb.vagy inkabb sima 32-es XP-re kellene valami 2005 vagy 2006-os mert arra csak 2003-ast talaltam. :R

Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

(#1009) ollie válasza PPSH (#1008) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ja, 2006-os. Szerintem felejtsd el. Példaképpen: a legújabb 32bites SB Live! driver már asszem 4 éves. A Creative csak akkor ad ki új drivert, ha kényszerítik.

(#1010) -FreaK-

-FreaK-
(őstag)

Ollie: tudnál segíteni kicsit?
Hangkarimat szeretném lecserélni valami normálisra.
Amin gondolkodám:
Audigy 2 ZS OEM, aranycsatis
Audigy 2 ZS Platinum Pro (itt ami nekem számítan az a S/PDIF kimenet, távirányító, és hogy végre nem kel a gép hátuljához mennem ha 5.1ről fülesre váltok.)
Audigy 4 Platinum Pro

Meg tudnád mondani h a külsőségeken kívül mia a különbség a sima OEM ZS ls a Plat. Pro között? Hangminőségbeli eltérés van pl. ?

Az Audigy 2 ZS és a 4 között minőségben van különbség? és főleg annyi h megérje többet fizetni érte? Én nem sok különbséget láttam közöttük, talán technikai paraméterekben van némi eltérés..

Találtam egy tesztet a HWT-n aminek igen érdekes eredménye lett..
[link] Táblázat alul.
Ez szted lehetséges h a sima Audigy 2 audio így elverje a többit?

(#1011) ollie válasza -FreaK- (#1010) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem én vagyok a megfelelő ember, aki megmondja neked a különbséget az Audigy 2 és a 4 között, de szvsz nincs sok, főleg a szoftverkörítés lehet különböző.

Audigy 2 ZS OEM, aranycsatis
Audigy 2 ZS Platinum Pro

Ezekben meg max a kártya mellé adott extrákban van különbség, egyébként ugyanaz mindkettő.

De check this out: [link]

E szerint ugyanaz a chip van az összesen, csak kissebb eltérések vannak, pl a jel/zaj arány jobb valamivel.

(#1012) -FreaK- válasza ollie (#1011) üzenetére

-FreaK-
(őstag)

Okés, köszi azért, nézek még majd teszteket róla.
A link meg jó!:)

The AC97 codec was removed from the ZS series entirely, using I²S on all outputs
Ezt azért jó tudni.

(#1013) villanyie

villanyie
(lelkes újonc)

sziasztok
szereztem 1 sb live 5.1 et a model szam: sb 0200 es nincs hoza driverem xp-hez, tudna valaki segiteni? Esetleg valami velemeny errol a kartyarol, nekem dvdzni kel meg zenet halgatni. Koszi.

(#1014) ollie válasza villanyie (#1013) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Biztos 0200? Olyat nem találtam. :DDD [link]

De: [link]

(#1015) Vangelis

Vangelis
(PH! kedvence)

Ma kaptam kölcsön 5.10 es hangcuccot.. és kéne hozzá valmi tesztelő progi, mert a Creative audio consolban csak az van hogy 5.1 vagy 2.0... stb.. de sehol nem lehet kipróbálni, hogy jó hangfalak szólnak e:).. értem:D

Fingom nicns mit hová kell csatlakoztstni:)

(#1016) Vangelis

Vangelis
(PH! kedvence)

nem tudok guglizni.. de béna vok nem találok semmit

(#1017) *Ropi* válasza Vangelis (#1015) üzenetére

*Ropi*
(PH! kedvence)

A speaker settingsben van a speaker test, az kell neked.

A weboldalam: lélekvezérelt esküvői fotográfiák - http://karpatisandor.hu

(#1018) polip

polip
(PH! addikt)

üdv mindenki!

kellene kis help, vettem egy használt audigy-t, és bármilyen drivert szedek le hozzá, nem ismeri fel installkor...pedig a kari tuti jó, tesztelve van.

audigy, aranycsatik a hátulján, firewire és optikai kimenet, fekete nagy nyák :)

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

(#1019) polip válasza polip (#1018) üzenetére

polip
(PH! addikt)

ne törjétek magatokat, megoldottam közben :D

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

(#1020) medvezsolt

medvezsolt
(senior tag)

üdv emberek!

Rászántam magam hogy ujitok OP rendszert,, felraktam egy másik winyómra a Vistát

Szomoruan észleltem hogy a Creative Aufigy Ls hangkarimat nem tudom felrakni..találtam egy drivert hozzá, de elég gagyinak tün ik, alig sztereo, nincsenek meg a szoftverek , nem tudom használni a mikrofont, 5.1 nuku..semmi:(...XPben sima ügy volt.
Nincs Valakinek vmilyen megoldása erre?
Segitenétek?Linkek,ötletek,tanácsok,megoldások érdekelnének mert igy hang nélkül szar a Vista...(lehet hangal is,de ez más téma)

HEELP;).lécives

" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "

(#1021) lezso6

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Most próbáltam ki, h az alaplapi integrált hangkártyám jobb-e vagy a SB Live.

Az eredmény nevetséges:
Úgy vettem észre, h az alaplapi 2 csatornás AC97-es Realtek 7012-es szarnak jobb a hangja, mint egy 4 csatornás Livenak! :DD
A Live-on alig vannak közepek, a többi hang (mély, magas) ugyanolyan. EQ-val se lehet mit kezdeni, egyszerűen szar... Ami kárpótol az az EAX meg a(hardveres?) EQ, stb.

Volt már valaki, aki ilyet vett észre vagy csak én vagyok süket? :DDD

Ja és egy Logitech Z-2300 van rákötve, nem pedig egy 300Ft-os hangfalpár :P

[Szerkesztve]

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#1022) ollie válasza polip (#1019) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Na ezt imádom. Valaki megtalálja a megoldást, de véletlenűl sem írja le, nehogy másnak a hasznára váljon.

(#1023) ollie válasza medvezsolt (#1020) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hivatalos Vista driver úgy tudom nincs hozzá, de talán van valami 3rd party... Google?

(#1024) ollie válasza lezso6 (#1021) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szerintem ott valami gubanc lehet, nem létezik, hogy az integrált jobb.

(#1025) Ba cy lus válasza lezso6 (#1021) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Nem lehet azért, mert a Live nem sztereóban küldi ki a jelet? Még X-Fi-nél is elég nagy különbség van aközött, hogy sztereón küldöm ki a jelet, vagy kikeverve több hangszóróra.
De azért még így is magasan elmarad a Dual CS2225Q leemzjátszómtól :DD

(#1026) PeL

PeL
(fanatikus tag)

Hi!

Még mindig nagy dilemma előtt állok.
Szal van nekem egy SB Live! 5.1 DiGITAL hangkártyám (SB0220), amihez semmilyen gyári driver nem működik, nem ismeri fel a driver a chipet (próbáltam eredeti Creative CD ISO-ról is)
Pedig a Windows XP SP2 felismeri a kártyát, a Gameport-ot telepíti is.
Nem tudom mit csináljak vele, pedig az alaplapi hangkarinál biztos jobb lenne.
ez a KX driver jó hozzá ? nincs vele probléma ? gondolok recsegésre, vagy egyéb dologra. Elsősorban játékra van használva a gép

(#1027) Zoulfly válasza PeL (#1026) üzenetére

Zoulfly
(tag)

Üdv.!

Az alaplapi kártyát letiltottad?Próbáld meg másik slotba rakni.Esetleg távolitsd el az eszközkezelőben majd restart.Végezetül windows reinstall,ha semmi nem segít.

(#1028) ollie válasza PeL (#1026) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A KX driverről csak jót hallottam, elvileg jobb minőségű, mint a gyári driver. De kérdezzük meg polipot, hogy ő hogy oldotta meg a hankgari felismertetést (már írtam neki privit).

(#1029) Emosz válasza lezso6 (#1021) üzenetére

Emosz
(fanatikus tag)

Sziasztok,szép estét :)

Igazándiból nincs kedvem átolvasni a topic n+1 hozzászólását de lezso úr én ma helyeztem be a gépembe egy audigy 1-et és csak az eredeti driverét raktam egyelőre fel,tesztelés céljából,ég és föld a különbség az alaplapihoz képest....
Amúgy elolvastam már csakazértis pár hsz.-t,igaz én a házimozim hangszórórendszerét használom a cuccoshoz mégis hallani a különbséget és azthiszem nincs sok különbség a kártyáink között :)
Szóval próbálkozz,cserélj drivert,drivereket,biztos vagyok abban,hogy ha rászánsz egy kis időt,sokkal jobb hangot fogsz tudni kicsikarni eme hardverelemedből!
Üdv :)

ps ollie-nak:én is aggódtam a driver miatt,de adrivers.hu-n lévő 2.09.0016 WHQL driver megoldotta a problémám!remélem tudtam segíteni!

[Szerkesztve]

(#1030) Szasza888

Szasza888
(senior tag)

Sziasztok!
Olyan gondom lenne hogy kaptam egy sb live 5.1 digitalt,és megcsináltam rajta a softmodot,és műxik is szól a kari,csak windows indítása után egy indításig működnek a creativeos progik,utána viszont vmiylen hibaüzivel nem hajlandók elindulni,vagyis restartonként egyszer lehet őket hsaználni,aztán a másik gondom hogy a center nem szól a zenék alatt,testnél mondja a női hang de amúgy nem szólnak.Kérlek segítsetek :(

Előre is köszi!

Nokia 1011-->Nokia 1610-->Nokia 3210-->Nokia 3310-->Nokia 5510-->Nokia N-Gage-->Nokia 3100-->Nokia 6290-->Nokia 5800XM-->Samsung S8500 Wave-->SE X10i-->ZTE Blade

(#1031) horvathkrisz

horvathkrisz
(PH! addikt)

Sziasztok!

Van egy Audigy1-es karim (Fire-Wire-ös) és be szeretném kötni a gépház előlapjára a mikrofonbemenetet és a vonalkimenetet, csak nem találtam a hangkari CD-jén leírást, hogy hova mit kell csatlakoztatni.
Hangkártyán van rengeteg sok PIN, de a nyákon semmi jelölés.
Ha valaki tudna tanácsot vagy ill. bekötési rajzot mondani, nagyon megköszönném!

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#1032) Szasza888

Szasza888
(senior tag)

Senki? :( :( én kiegyeznék egy normális lejáccóval is akár ami támogatná a center működését..

Nokia 1011-->Nokia 1610-->Nokia 3210-->Nokia 3310-->Nokia 5510-->Nokia N-Gage-->Nokia 3100-->Nokia 6290-->Nokia 5800XM-->Samsung S8500 Wave-->SE X10i-->ZTE Blade

(#1033) Ba cy lus válasza Szasza888 (#1032) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Segíteni nem tudok rajtad, bár nem is értem... Hogy minek kell zenehallgatáshoz a center. :U Az úgy már nem sztereó. Márpedig a zenéket úgy veszik fel. Csak belerondít a center. :((

(#1034) Szasza888 válasza Ba cy lus (#1033) üzenetére

Szasza888
(senior tag)

Hát jah,de ha eccer van akkor szóljon már :P és valami jó lejáccó ami támogatja,mert winamp elég gázul szól

(#1035) Ba cy lus válasza Szasza888 (#1034) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Hát nem tudom. Ha nekem lenne két profi, felsőkategóriás JBL hangfalam, meg lenne mellette a mostani Genius szett, nem hiszem, hogy a Genius-t beizzítanám mellé. ;]
Jah igen, jut eszembe... Jetaudióval próbáld meg!

(#1036) fap333 válasza horvathkrisz (#1031) üzenetére

fap333
(tag)

Az audigy hangkarikra nem szoktak ilyen tüskéket pakolni, szóval csak a hátulsó jack csatikról tudod előre cezetni azt ami neked kell.
amúgy mellesleg: [link]
ez a topik másról szól

''Azért vagy itt, hogy az agyad maradandó deformitást szenvedjen...''

(#1037) horvathkrisz válasza fap333 (#1036) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

És ez? Kép alul...
[link]

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#1038) fap333 válasza horvathkrisz (#1037) üzenetére

fap333
(tag)

igazad volt, meg lehet csinálni... :B
kicsit visszaolvastam, és mit találtam? [link]

''Azért vagy itt, hogy az agyad maradandó deformitást szenvedjen...''

(#1039) horvathkrisz válasza fap333 (#1038) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

LOL!
Köszönöm! :R :R :R :R
Nagyon sokat segítettél!!!
:R :R :R
EZER HÁLA!!!! ;)

(#1040) -FreaK-

-FreaK-
(őstag)

Megint megpróbáltam valamilyen drivert felrakni a hangkarimhoz de sikertelenül.
Kiderítettem hogy SB0570es kártyám van ami egy Audigy1 SE vagy Value.
Próbáltam elöször a KX drivert, semmit nem csinált, a telepítő simán végígment aztán semmi nem történt, ezközkezelőben nem telepített semmit..
Aztán megpróbálkoztam a legfrissebb youp-pax driverrel(YouP-PAX-AXv3.63.03d) de itt meg a telepítőben írta hogy az LS és Value nem támogatott, hát ez így is volt..
Tud valaki segíteni a KX driverrel kapcsolatban? miért nem működött? Hogy kell installálni?
Az egész telepítője 4.1mb, ez igen karcsú egy audio driverhez, az ok h a creative-os setup programok nincsenek benne de akkoris.. (youp-pax ~40mb..).

(#1041) adibook

adibook
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Vettem egy audigy se karit es Richard Burns rally azota rendszeresen kifagy.Collinban nem lehet neki beallitani az eax 4.0-at.Ez a kari tudja egyaltalan azt?A windowsban a hardver gyorsitast mire kell allitani a hangkartyaban?Segitseget kernek mert meg nem volt ilyen karim es elegge nem ertek hozza,Koszonom. :R

P5N-E SLI,3.0 Ghz C2D 6850-Zalman CNPS8000,2Gig XMS2 TwinX 800 CL4,8800 GTS 512,OCZ 700w GameXStream,X-Fi Xtreme Gamer,ANTEC 900,Zalman ZM-MFC2,Acer X221W 22"Wide,Thrustmaster RGT FFB Clutch Editon

(#1042) Raymond válasza -FreaK- (#1040) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mert nem egy rendes a 10k2 chipen alapulo Audigy kartyad van hanem egy szoftveres. Ugyanaz mint a Live! 24bit, Audigy LS, Audigy 2 Value, X-Fi XtremeMusic. Nincs benne hardveres gyorsitas es max EAX3.0-at tud. Teljesen mas meghajtok vannak ezekhez mint a normalis Audigy (2, ZS, 4) kartyakhoz. Ezert nem megy sem a YouPax sem a KX.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#1043) Raymond válasza adibook (#1041) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azert nem megy a 4.0 mert a kartya max EAX3.0-at tamogat es azt is csak szoftveresen.

(#1044) -FreaK- válasza Raymond (#1042) üzenetére

-FreaK-
(őstag)

Igen ezt tudom, de egy másik topicban írta valaki hogy a KX driver tökéletesen megy vele, ezért próbálkoztam.. létezik ehez a butitott kártyához is moddolt driver? Most már biztosan le fogom cserélni ezta ''vackot'' valami normális hangkarira, eddig is le akartam csak ami majdnem minden szempontból megfelelne az 20k fölött indul...

(#1045) -FreaK-

-FreaK-
(őstag)

Mégvalami ami fontos lenne: ugye optikai kimeneten nem tud 5.1es jelet küldeni, mivel nem tudja a DDL-t, viszont egy sztereó jelet cmss-el fel tud keverni 5.1re? tehát azt szeretném h zenehallgatás közben szóljon rendesen mind a 6 hangszóró ahogy kell(Genius HT5.1 5000), ezt meg lehet oldani az optikai kimenettel rendelkező Audigy-kkel?

(#1046) Raymond válasza -FreaK- (#1044) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor hulyeseget irt az a valaki. A kX csak a 10Kx chipel mukodik.

(#1047) Raymond válasza -FreaK- (#1045) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

CMSS felkever de nem csinal AC3 jelet ugyhogy marad a sztereo PCM az SPDIF-en keresztul.

(#1048) -FreaK- válasza Raymond (#1047) üzenetére

-FreaK-
(őstag)

Igen a srác nem nézte meg h a típusszám mien kártyát takar, épp most írt vissza privit.

De a lényeg akkor hogy mind a 6 hangszórón szólni fog a zene, és pl a mélyládára csak mélyhangokat küldi? Mert így akkor zenehallgatásra tökéletes, ha filmet vagy játékot akarok 5.1ben akkor váltok analógra.

[Szerkesztve]

(#1049) Raymond válasza -FreaK- (#1048) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak a filmnel lesz 5.1, zenenel (CMSS) es jateknal analog kapcsolat kell.

(#1050) bpityusz

bpityusz
(újonc)

sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy SB Live! 5.1 esetén tűs csatlakozón le lehet-e szedni kimenetet a ház elején lévő csatlakozó számára? Igyekeztem utánanézni, de sehol nem találtam leírást a hátsó csatlakozósorról.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.