Hirdetés

2012. február 7., kedd

(#2501) Flashget

Flashget
(PH! kedvence)

Sziasztok.
Van egy SB audigy Live! 24-bit 7.1 kártyám.
Váltottam win7 64 bitre a win7 32-ről. melyik a legjobb driver erre, mert ugyan szól, de elég gyatrán fejhallgatón illetve Logitech 2.1-en az eddigiekhez képest.
Melyik most ehhez a legjobb driver?

Milyen tápod van?''400 W Codegen'' Akkor mindenképpen csereérett, mert a pénztártól való távozás után 1 perccel a tervezett élettartama végére ért.

(#2502) Szentes

Szentes
(kvázi-tag)

Üdv Mindenkinek!

Segítségeteket kérném Audigy 2 ZS kártyával kapcsolatosan. A fiam gépében van ez a remek kis hangkártya. Karácsonyra kapott a gyerek egy Win 7 64 bites oprendszert, na mondom felpakolom most neki hétvégén a gépére.
Minden rendben volt, le is töltöttem a megfelelő drivert, de az eszközkezelőben ott maradt egy hiba amit nem értek! Felkiáltó jel és egy hiba üzenet "ismeretlen eszköz" néven. Megvizsgálva a problémát, valami "Creative Game Port" - hoz keresne drivert, de nem talál.

Valaki találkozott már ezzel a "hülye" jelenséggel? Esetleg van rá ésszerű hibajavítás?

Nekem a gyári driverrel nem volt bajom a hangzással, egyedül ez a felkiáltó jel bosszant!
.....ismeretlen eszköz......de miért? A többi része meg működik a gyári drivernek?

(#2503) vanye válasza Szentes (#2502) üzenetére

vanye
(fanatikus tag)

Helló!
Azért a felkiáltójel, mert a Creative a kártya gameport-funkcióját (azaz hogy mindenféle, ilyen kimenettel rendelkező perifériát, pl. kormányt köss rá) Win7 alatt nem támogatja.
Idézet: "Gameport is not supported in Windows 7, Windows Vista and Windows XP Professional x64 Edition."
A kártya működésére azonban mindez nincs hatással.

Stern des Südens!

(#2504) Flashget válasza Szentes (#2502) üzenetére

Flashget
(PH! kedvence)

jaja ahogy írták..régen game portra kellett pl. a bot kormányt, és egyébb ilyen játék eszközöket kötni aztán jött az USB korszak a game portnak befellegzett.
WIN7 ezért nyivákol mert lázad 2012-ben egy 1997-es technológiai megoldás ellen :DDD

Milyen tápod van?''400 W Codegen'' Akkor mindenképpen csereérett, mert a pénztártól való távozás után 1 perccel a tervezett élettartama végére ért.

(#2505) Szentes válasza Flashget (#2504) üzenetére

Szentes
(kvázi-tag)

OK! Köszönöm a válaszaitokat, közben én is utána jártam, de szinte minden fórumon ugyan ezt írták le, amit Ti is írtatok.
Abban is igazad van, hogy 2012-ben miért is nyavíkol, de azért megtehették volna, hogy valami úton módon, letiltották volna a driverben a kártya game portját, annál is inkább, mert csak opcionálisan van rajta. (a franc vinné el!)
A sima kis egyszerűbb Audigy SE kártyánál nincs is ilyen probléma. Az alaplapinál azért az is jobban szól, viszont nincs ez a kínlódás vele. Kicsit röhejes nem? :K

(#2506) vanye válasza Szentes (#2505) üzenetére

vanye
(fanatikus tag)

Nekem így fest az Eszközkezelőm.

Stern des Südens!

(#2507) Flashget válasza vanye (#2506) üzenetére

Flashget
(PH! kedvence)

Gondoltam hátha felmegy az enyémre is a SBAX_PCDRV_LB_2_18_0017' driver de nem :)

ez van nekem

(#2508) Flashget válasza Szentes (#2505) üzenetére

Flashget
(PH! kedvence)

64 bites win7 miatt már nem tudom a tv tunert használni..nincs hozzá driver 32 biten még elment..van 2db ? jelem..ez van.

(#2509) vanye válasza Flashget (#2507) üzenetére

vanye
(fanatikus tag)

Az kártyádhoz ez kell. Teljesen más architektúra, így más drivert is igényel.

Stern des Südens!

(#2510) Flashget válasza vanye (#2509) üzenetére

Flashget
(PH! kedvence)

Igen ezt használtam eddig meg volt mikor a P17x valamelyik fajtáját asszem a 2.7-t.
Megnézem a P17x-nek a 3.8 mit tud.

(#2511) Szentes válasza Flashget (#2510) üzenetére

Szentes
(kvázi-tag)

A lányomnak ilyen hangkártyája van mint Neked! Mi ezt a drivert használjuk, Win7 64 bit alatt, de HIBÁTLAN! Nekünk jó és nincs vele gond:

SBXF_PCDRV_LB_2_18_0015.exe

Ez a mi tapasztalatunk.....

(#2512) Szentes válasza vanye (#2506) üzenetére

Szentes
(kvázi-tag)

Irigyellek..... :K Neked milyen hangkártyád van?

Apropó! Szerintetek a fiamnak egy ASUS P5Q Deluxe alaplapja van:
http://www.asus.hu/Motherboards/Intel_Socket_775/P5Q_Deluxe/
érdemes ezzel kínlódni vagy van olyan jó az alaplapi hangkártya, hogy nem kell mellé másikat rakni? Van olyan színvonala mint egy SB Audigy SE kártyának? :F

[ Szerkesztve ]

(#2513) Szentes válasza Flashget (#2510) üzenetére

Szentes
(kvázi-tag)

Sorry! Tévedtem! Az előbbi a múlt! Most nekünk is ez van fent!

SB24_PCDRV_LB_1_04_0090.exe :R

(#2514) Flashget válasza Szentes (#2512) üzenetére

Flashget
(PH! kedvence)

nekem P5Q van és beleraktam a hangkártyát mert az alaplapi halk..
Viszont már nem kínlódnék ezzel a platformmal..

mondjuk vannak már 100K-s lapok is kiváncsi vagyok abban milyen az integrált hang ;)

(#2515) Flashget válasza Szentes (#2513) üzenetére

Flashget
(PH! kedvence)

Na azért :)

ez van nekem is de nem tetszik a 32 bit után 64 biten.

(#2516) Szentes válasza Flashget (#2515) üzenetére

Szentes
(kvázi-tag)

Oké - oké de most ezzel a platformmal kell együtt élni, mert nincs más! Szerinted, még mindig jobb egy külső hangkártya ilyen "hiba" jelenséggel mint egy alaplapi? Gondolom, ami Neked van (AUDIGY SE) azzal abszolút nincs ilyen jellegű probléma. (már mint a game port driver hiánya) :R

(#2517) vanye válasza Szentes (#2512) üzenetére

vanye
(fanatikus tag)

Sima Audigy. De nem igazán értem a problémád. Attól eltekintve, hogy a Win szerint gond van a Game Porttal, s mindezt felkiáltójellel is megerősíti, szal mindettől függetlenül nincs semmi gond a kártyával. A működésére ez nincsen kihatással. Plusz ugye ez egy olyan probléma, amit nem is lehet orvosolni.

Stern des Südens!

(#2518) Szentes válasza vanye (#2517) üzenetére

Szentes
(kvázi-tag)

Tudom, tudom, fene azt a maximalista fajtámat!
Tőled is megkérdezem a lehetőségeket:

- Kivegyem az ASUS P5Q Deluxe alaplapból és használjam az alaplapit?
- Vegyek egy Audigy SE-t (annak nincs ilyen hibája)
- Hagyjam a francba figyelmen kívül, a rendszer ugy sem lesz vele rosszabb?

(#2519) vanye válasza Szentes (#2518) üzenetére

vanye
(fanatikus tag)

3-as ajtó. :K Az alaplapi pedig biztosan gyengébb, ezt garantálom. SE-t én csak akkor vennék, ha más opció nem volna - hiszen az alaplapi hangchipnél még az is jobb.

Stern des Südens!

(#2520) Szentes válasza vanye (#2519) üzenetére

Szentes
(kvázi-tag)

Köszönöm a korrekt és magabiztos választ! :C
Így könnyebb lesz a döntést meghoznom! Bár azért nem gondoltam volna, hogy az SE is jobb az alaplapinál.....azt hittem, az valami gagyi és nincs hozzá tisztességes Win 7 támogatás!

(#2521) Flashget válasza Szentes (#2516) üzenetére

Flashget
(PH! kedvence)

nincs ilyen gondom mert nincs rajta gameport :)
még régebbi SB 5.1 kártyámon van de az nincs használva.
De ez neked sem jelent problémát..attól, hogy a win jelzi semmit sem számít a hang kapcsán.
win hülye jelzi a game port hibát te meg tudomásul veszed oké ez van dugulj el win :)

(#2522) Flashget válasza Szentes (#2518) üzenetére

Flashget
(PH! kedvence)

Írtam a P5Q alaplapi (és tuti ez van nálad is) sz@r játékokhoz de még zene hallgatáshoz is mert halk. én csak a mikrofon részét szoktam használni mert az a ház elejére ki van vezetve :)

a 3.
én is a tuner miatt látom a felkiáltójelet de szarok rá kivehetném..viszont linuxba lehet használni :p

(#2523) Flashget válasza Szentes (#2520) üzenetére

Flashget
(PH! kedvence)

Nem nem gyagyi..egy alaplapihoz képest!
A másik hogy úgy 1997-ig visszamenőleg én emlékszem mikor a PC ipar beindult az SB kártyákkal nem volt semmilyen kompatibilis hibák a különböző játékok kapcsán. Sok játék lefagyott az alaplapitól vagy hirtelen elment a hang (COD1)vagy más cég kártyájától ez a SB ez nem.
Persze már elavult lett napjainkban, de nem nevezném gagyinak.

(#2524) Szentes válasza Flashget (#2523) üzenetére

Szentes
(kvázi-tag)

Köszönöm mind kettőtöknek az információkat, jól esik hozzáértő emberekkel megvitatni a tényeket és két értékes embert ismerni meg vanye és Flashget személyében! :R

Igaz ez más téma...de kíváncsi lennék a véleményetekre.....

http://hardverapro.hu/apro/asus_silent_square_pro_ii_nagyteljesitmenyu_torony/hsz_1-50.html

(#2525) Szentes válasza vanye (#2519) üzenetére

Szentes
(kvázi-tag)

Végig nézve a hirdetéseket találtam rá a Tiedre. Meglepődtem a leírtakon.
A saját gépemben ugyan ilyen hagkártya van, igaz dobozos változat, de szerintem ez nem oszt nem szoroz és nekem a létő egy adta világon semmi problémája sincs. Igaz a Win 7 is eredeti! Mivel tesztelted, hogy kijöttek a hibák?

(#2526) vanye válasza Szentes (#2524) üzenetére

vanye
(fanatikus tag)

Nincs mit! :R
11k-t én egyetlen hűtőért sem fizetnék ki. :N Ez az ASUS elég jól fest, de a TX (a linkelt teszt alapján) már akkor is jobb választásnak bizonyult. Nekem TX3-asom van; igaz, Arctic F9-esre cserélt ventivel. Ezt a mutatvány május környékén kb. 5k-ból úsztam meg. Arról nem is beszélve, hogy a TX3 a szénné húzott, 125 Wattos prociktól eltekintve kb. mindent megfelelően lehűt, s mindezt (cserélt ventivel) úgy teszi, hogy a gépem nem emlékeztet épp felszállni készülő repülőgépre.
Szal én passzolnám. A teljesítményéhez képest túl van árazva. De hát ASUS, ugye... ;]

Stern des Südens!

(#2527) vanye válasza Szentes (#2525) üzenetére

vanye
(fanatikus tag)

ExtremeMusicra gondolsz?

Stern des Südens!

(#2528) Szentes válasza vanye (#2527) üzenetére

Szentes
(kvázi-tag)

Igen! :K

(#2529) vanye válasza Szentes (#2528) üzenetére

vanye
(fanatikus tag)

Itt a válasz, hogy miért. Azért megoszthatnád velem (itt, vagy privátban), hogy miképp sikerült működésre bírnod azt az X-Fi-t. :DDD

Stern des Südens!

(#2530) Flashget válasza Szentes (#2524) üzenetére

Flashget
(PH! kedvence)

:R

én ezt vettem tavaly 7K-ért.
Szinte "lefagyasztotta" majdnem a procit nyáron :DDD
Teljesen jó nekem..ami negatívum nálam az a venti felszerelése a hűtőbordára. Más baja nincs.
A hirdetésben szereplővel 0 tapasztalatom van.

(#2531) vanye válasza Szentes (#2524) üzenetére

vanye
(fanatikus tag)

Most látom csak, hogy a hűtőt Te árulod... :B Ettől függetlenül áll rá, amit írtam. Ha az ár/érték-aránya nem is, a neve és a kinézete azért el fogja vinni. Ebben biztos vagyok.

Stern des Südens!

(#2532) Szentes válasza vanye (#2529) üzenetére

Szentes
(kvázi-tag)

Nekem az életben nem volt ilyen tapasztalatom az X-FI-vel. Döbbenetes amit leírtál! Már meg ne haragudj, de szerintem az a kártya hibás! A hozzászólásodat elküldtem két ismerősömnek is, akikkel pontosan együtt vettük a hangkártyákat. (egyszerre három kártya)
Mindenki érthetetlenül áll a dolog előtt. Soha, senki nem tapaszt ilyen jelenséget, sőt, megállapítottuk, hogy mivel ez szinte az utolsó generációs PCI kártya, korrektül működik az újabb op. rendszerekkel is.
Tartom magam ahhoz, hogy valami "gáz" van a kártyáddal.....

Semmi különös....
1. Win 7 telepítés
2. Alaplapi cuccok felrakása (Chipset, Audio, LAN)
3. Hangkártya
4. VGA

Ugye felszoktad azért rakni az alaplapi chipset drivert is? Nem butaságból kérdezem, de jártak már úgy egy páran, hogy úgy gondolták, Win7 alá nem szükséges és produkált egy két érdekes hibajelenséget.....

Megy egy PÜ-is!

(#2533) Szentes válasza Flashget (#2530) üzenetére

Szentes
(kvázi-tag)

Jó kis fagyasztó! De mivel én "tuning" fertőzött vagyok, maradok a Alpenföhn Brocken típusnál. Igaz, ennek azért elég húzós ára vagyon.... :K

(#2534) jobbman

jobbman
(tag)

Sziasztok!

Nem tudom merre kérdezhetném, ti vagytok otthon az audigy témában szerintem.
Elvileg az audigy széria win7 kompatibilis. Tudom hogy XP-n mindenféle szoftvere van, grafikus equalizer is. A kérdés, hogy win7 alatt is működik ezeknek a kártyáknak ez a fajta equalizer-e? Ahol sávok szerint tudom állítani az erősítéseket.

(#2535) Szentes válasza jobbman (#2534) üzenetére

Szentes
(kvázi-tag)

Szia!
Rendben, de milyen AUDIGY-ről vagyon szó...? :F

(#2536) jobbman válasza Szentes (#2535) üzenetére

jobbman
(tag)

Hát elvileg van audigy 1-es is ami tudja, vagy nem? Igazából Audigy 2 ZS-re lennék kíváncsi.

(#2537) vanye válasza jobbman (#2534) üzenetére

vanye
(fanatikus tag)

Gyári driverben, ami a Creative oldaláról letölthető, nincs equalizer. Ha ilyen irányú igényeid vannak, akkor azt az általad használt médialejátszó-szoftverben kell beállítanod. (Gondolok itt pl. a Winamp vagy a Foobar equalizerére. Filmeket én soha nem "színeztem", ellenben a CMSS-t ilyenkor azért mindig belövöm.)
Hekkelt PAX és Daniel K. csomagokban van ilyen cucc.

Szentes: A korábbi kommentemben található, Creative- fórumra mutató [linket] is megnézted? Mert ugyanebbe a folyóba már mások is beleléptek. Ott először még a kártya és az SSD összeférhetetlenségére gyanakodtak, de később ezt elvetették. A support sem tudott nekik mit mondani. De a probléma ettől még sajna létezik, s főleg: megoldatlan.

[ Szerkesztve ]

Stern des Südens!

(#2538) jobbman válasza vanye (#2537) üzenetére

jobbman
(tag)

Gyári Audigy 2 ZS driverben nincs EQ? Mióta? XP-s korszakban biztos volt. Vagy a win7-es driverre gondolsz? Nekem mindegy milyen driverrel, csak működjön az EQ.

Szóval akkor megoldható Audigy 2 ZS-vel az EQ?
Médialejátszós EQ nem játszik nálam sajnos, mert olyan esetekben is kéne az EQ, amikor nem használok ilyeneket.

(#2539) vanye válasza jobbman (#2538) üzenetére

vanye
(fanatikus tag)

Első generációs Audigy-nél Win7 alatt nincs EQ. :( S mivel ZS-hez is ugyanaz a driver megy, mint az Au1-hez, ebből gondolom, hogy akkor ahhoz sincs.
Hja... XP-nél még volt; Win7 alatt meg örülj vazze, hogy megy a kártya. :DDD

[ Szerkesztve ]

Stern des Südens!

(#2540) jobbman válasza vanye (#2539) üzenetére

jobbman
(tag)

Úgy tudom sima audigynek XP alatt sem volt EQ-ja, cak a 2 ZS-nek.
Na de ha ezzel a support pack-kal, PAX vagy KX-el működik az EQ akkor az nekem már jó.

(#2541) vanye válasza jobbman (#2540) üzenetére

vanye
(fanatikus tag)

Hekkelt csomagal az Audigy-nek volt (meg gondolom van is) EQ-ja. Ez is volt a cél. Hogy az ilyen pakkokban minden olyan program benne legyen, ami csak belefér. Vagy még annál is több. Ehhez képest az egy szem Control Panel maga a letisztult minimalizmus. :DDD

Stern des Südens!

(#2542) jobbman válasza vanye (#2541) üzenetére

jobbman
(tag)

Okés, de akkor most lehet EQ-t elővarázsolni win7 alatt, vagy sem? :))

(#2543) vanye válasza jobbman (#2542) üzenetére

vanye
(fanatikus tag)

Gyári driverrel nem. A különféle, nem hivatalos csomagokban azonban már van EQ. Szal ez nem Win-kérdés; ez Creative-kérdés. :DDD

Stern des Südens!

(#2544) jobbman válasza vanye (#2543) üzenetére

jobbman
(tag)

Értem, köszi. Gyári vagy nem gyári az nem lényeg, szóval lehet EQ-t varázsolni.

(#2545) Szentes

Szentes
(kvázi-tag)

Egy igazán szakmai kérdés....... :F

Melyik kártyát ajánlanátok megvételre és miért? Mivel az eladók is választ várnak tőlem, kérlek benneteket a mielőbbi válaszadásra. :R

X-Fi Xtreme Audio 5000 Ft.
X-Fi Xtreme Gamer 7000 Ft.

(#2546) Bali27

Bali27
(őstag)

Ma jelent meg paxnak a 3.35 Gyorsan adogatja kifelé őket.. Igaz eddig Daniel K-t használtam.. MOSt reinstallkor kipróbálom a jó öreg Paxot..:D[link]

Tóth Bali

(#2547) kukulec

kukulec
(lelkes újonc)

emberök: soundblaster live! 1024 win 7 64 bit alatt hogyan fogható munkára? a létező összes drivert kipróbáltam, meg valami kx izét is. nem megy.

(#2548) qqcqqc válasza kukulec (#2547) üzenetére

qqcqqc
(kvázi-tag)

pedig a kx megszólaltatja, haveromnál mükszik.
csak felcseréli az frontot és a reart, de őt nem zavarja, sztereó erősítőre kötötte.

(#2549) Bali27

Bali27
(őstag)

Maradt a Danial K.. Abban van CMSS2.. aPaxban nem volt..

Tóth Bali

(#2550) Building

Building
(újonc)

:C Megjelent! Megjelent! Megjelent! :C

Daniel K. bemutatja:

SB Audigy Series Support Pack 4.0 (01/12/2012) - Final Version

This software/driver pack is unofficial, not supported by Creative Labs.
Use it at your own risk.

Supports any model of the following Sound Blaster cards (based on Emu0kx DSP):
- Audigy
- Audigy 2
- Audigy 2 ZS
- Audigy 4

Operating systems supported:
32-bit and 64-bit editions of Windows 7 SP1 / Vista SP2 / XP SP3

Included in the pack:
- Audigy series driver 2.18.0017.7
- ALchemy 1.43.18
- Audio Console 1.33.01
- DDL and DTS Connect License Activation 2.00.03 (*)
- Dolby Digital Li've Pack 3.02.00 (*)
- DTS Connect Pack 1.68.75 [modified 1.04.00] (*)
- EAX Console 3.00.56 (Windows XP only)
- Graphic Equalizer 2.10.01
- MediaSource DVD-Audio Player 2.00.78
- SoundFont Bank Manager 3.21.02
- Speaker Settings 2.10.01
- THX Setup Console 2.20.08 (Windows XP only)

(*) Purchase and activation required, more info at http://buy.soundblaster.com.

További információ (regisztráció szükséges a megtekintéshez):
http://forums.creative.com/showthread.php?t=697079

Letöltés:
http://hotfile.com/dl/141565995/39fa63b/Audigy_SupportPack_4_0.exe

Telepítettem, nálam működik (Audigy 2 ZS; Win 7 x64))

[ Szerkesztve ]

(#2551) Bali27 válasza Building (#2550) üzenetére

Bali27
(őstag)

Ez a média lejátszót kivéve miben tér el a legutolsó driverétől? Mert az alapja ugyan az neki ha jol látom

Tóth Bali

(#2552) kukulec válasza qqcqqc (#2548) üzenetére

kukulec
(lelkes újonc)

igyekszem, de a teszten meg sem szólaltatja és ki is írja, hogy nem tud hangot adni. pedig a hagyományos zöld aljzatba teszem a rca-t mint mindig. (a többit is próbáltam már)

(#2553) qqcqqc válasza kukulec (#2552) üzenetére

qqcqqc
(kvázi-tag)

én kx-et használok, nekem audigy 2 value van.
a hangszóró tesztnél nálam sem szólal meg....
de ha elinditók valami lejátszót, pl winamp, akkor dalol szépen

(#2554) Building válasza Bali27 (#2551) üzenetére

Building
(újonc)

A fórumon mindent megtalálsz. Egy rakás dolgot javított a driverekben és programokban ez a Daniel főguru.

http://forums.creative.com/showthread.php?t=697079

[ Szerkesztve ]

(#2555) kukulec válasza qqcqqc (#2553) üzenetére

kukulec
(lelkes újonc)

most néztem, hát itt valami más lehet akkor.

(#2556) Yahoo

Yahoo
(fanatikus tag)

Sziasztok! Már jó ideje küzdök a következő problémával, bízom benne, hogy tudok segíteni.

Adott egy ilyen USB hangkártya: [link]
Win7 x64 alatt használom, a gond az, hogy a gyári driver nem tartalmazza a jól megszokott utilokat, mint pl bass management, stb. Nagyon hiányolom őket.

Próbáltam egyféle daniel_k moddolt drivert, de nem támogatta ezt az SB0490-et. Nem nagyon tudok elmenni a verziókon, lehet csak rosszat próbáltam.

Van valakinek tapasztalata ezzel a hangkártyával?

Köszönöm szépen!

(#2557) Flashget válasza Building (#2550) üzenetére

Flashget
(PH! kedvence)

nekem ez se ment fel..

(#2558) rascalyjo

rascalyjo
(újonc)

Sziasztok!!

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy:

Van egy külső Sound Blaster Audigy External drive SB0110-em

+Daughter Card to connect Sound Blaster 0110 SB0110B

+ Sound Blaster Audigy eax HD belső hangkártya egység SB 0090

Ezeket összekötve működni fog-e a cucc??
Illetve bármilyen modellszámú belső kártyával összelehet-e kötni a külső egységget?

Köszönöm a segítségeteket!!!

Ha van pénzed abból tudsz többet csinálni ha jól gondolkozol. Ha nincs akkor kezdj el gondolkozni:)

(#2559) ocsi19

ocsi19
(senior tag)

Sziasztok!

Tudom, hogy nem ez a legmegfelelőbb topic a kérdésemre, de ahogy látom itt elég pro emberek vannak ezen a téren... :)

A kérdésem az lenne, hogy melyiket lenne érdemesebb megvenni:
- SB Audigy 1 SB0230 /aranycsatis
- SB Audigy 1 SB0090 /műa. csatis

Árban nincs különbség.

Előre is köszi!

üdv.: ocsi

(#2560) LamerGyuri válasza ocsi19 (#2559) üzenetére

LamerGyuri
(fanatikus tag)

Szerintem a műanyagcsatist :K neked az az ideális választás.
És akkor most szépen megmondod, hol tudom megvenni az SB0230-at, mert olyan még nincsen a Creative gyűjteményemben... ;]

"Egy Gyűrű mind fölött,Egy Gyűrű kegyetlen,Egy a sötétbe zár,bilincs az Egyetlen."

(#2561) ocsi19 válasza LamerGyuri (#2560) üzenetére

ocsi19
(senior tag)

:D

de most komolyan, melyiket érdemesebb megvenni?
tehát az aranycsatisat?

(#2562) ocsi19 válasza ocsi19 (#2561) üzenetére

ocsi19
(senior tag)

- SB Audigy 1 SB0230 /aranycsatis
- SB Audigy 1 SB0090 /műa. csatis

Ezek mellé bekerült a képbe egy másik kártya is:
- SB X-FI Xtreme Gamer

Melyik lenne a legjobb választás?
Mindenre használnám, zene, játék, házimozi

:R

(#2563) vanye válasza ocsi19 (#2562) üzenetére

vanye
(fanatikus tag)

Aranycsatis bemenet kevésbé oxidálódik, ezért aztán (elvileg) tartósabb, mint a műanyag variáns. Ergo azonos árban ajánlott azt megvenni. Szebb hangzást azonban mindettől ne várj.

Stern des Südens!

(#2564) ocsi19 válasza vanye (#2563) üzenetére

ocsi19
(senior tag)

Értem. Az SB X-FI Xtreme Gamer sem lenne jobb választás?

(#2565) vanye válasza ocsi19 (#2564) üzenetére

vanye
(fanatikus tag)

X-Fi XtremeMusic-kal Win7 alatt nincs jó véleményem: eltünedező hang, eltünedező driver stb. A Gamer meg ugye egy az egyben Music, szóval... Én biztosan nem vennék olyat. De ez az én véleményem. Az Audigy-vel viszont biztosan nincs gond Hetes alatt. Tudom, mert mind 32bit, mind 64bit alatt használtam/használok egyet.
Persze ha XP alatt "hallgatóznál", akkor bátran lecsaphatsz egy X-Fi-re. Egyébként lutri az egész. :(

Stern des Südens!

(#2566) Szentes válasza ocsi19 (#2564) üzenetére

Szentes
(kvázi-tag)

Nos nekem más a véleményem mint a kollégának! Persze ezért vagyunk különbözőek... :K
Én most is X-Fi Extreme Audiot használok és "lekopogjam" az ég világon semmi bajom nincs vele.
A fiamnak a gépébe viszont most vásároltam X-Fi Xtreme Gamer kártyát. Itt viszont igaza van a kollégának, nem hallatszik számottevő különbség a drága és olcsóbb kategóra között.
Egyszóval: Xtreme Gamer az egy jó választás főleg Win7 alá. Nagyon szépem szól és még saját memóriát is tartalmaz a kártya, ami szerintem nincs a kárára. Az meg főleg klassz, hogy full hardveres a kártya (persze az Audigy-k is! kivéve az SE).
Ha jó áron adják vedd azt meg, főleg, ha mindene meg van a kártyának.

Néhány link segítségként:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sound_Blaster_X-Fi

[ Szerkesztve ]

(#2567) ocsi19 válasza Szentes (#2566) üzenetére

ocsi19
(senior tag)

köszönöm segítséget, de végül kaptam egy jó ajánlatot egy sb audigy 2 zs/aranycsatis-re, ezért azt választottam. Soha nem volt még más hangkártyám az integráltakon kívül, ezért izgatottan várom a változást!

Még egyszer köszönöm a segítő hsz.-eket!

üdv.: ocsi

(#2568) ocsi19 válasza LamerGyuri (#2560) üzenetére

ocsi19
(senior tag)

(#2569) Bali27 válasza ocsi19 (#2567) üzenetére

Bali27
(őstag)

Nekem is 2Zs-m van.. Semmi pénzért nem válnék meg tőle.. Pedig már jó régi, de a mostani legujabb alaplapi hangkártyák a nyomába sem érnek minőségben..
És ha winampot használsz akkor használd ezt..[link] Brutálisan szebb lesz a hang...

[ Szerkesztve ]

Tóth Bali

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.