Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Lafayet

Lafayet
(újonc)

Üdv minden fórumolónak!

Előre bocsájtom, nem vagyok májer a témában, szo csak finoman ;) A következő kérdésekkel szeretnék hozzátok fordulni:
adott egy Aopen AX4SPE-UN alaplap, amelyben jelenleg 2db IDE csatis 120GB Hitachi merevlemez van, ám mivel sanszos, hogy az egyik halódik, úgy döntöttem, h beruházok egy Hitachi Deskstar 7K1000.B 320GB winyóba (HDT721032SLA360), ami viszon SATA II csatlakozós. Na most, az alaplapomban ha jól értem sima SATA I-es csatolófelület van (fura, nem nagyon láttam ilyen szabványú winyót) a kérdés tehát adja magát, tudom majd használni a fenti SATA II-es winyót az alaplapomban?

Kapcsolódó kérdések ehhez: előfordulhat, hogy idővel (ha az alaplap kezeli) erről a SATA II hdd-ről bootolnék oprendszert (XP vagy win7), miközben a PATA 120GB-s is bent lenne a gépben. Ez milyen bonyodalmakat okozhat, mire kell felkészülnöm? Illetve fordított esetben, amíg a PATA-t használom boot-ra, és a SATA II lenne a háttértároló, milyen bonyodalmaknak nézhetek elébe beszereléskor/formázáskor/használat közben?

Előre is köszönöm a hozzászólásokat, segítségeket! :R

"They wouldn't call it research if they knew what they were doing" - A. E.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.