''negatívumként csak az róható fel samsungéknak hogy nem is 160 giga, hanem csak 150''
Ez nem a samsung hibaja, barmilyen winyot veszel szinte, ugyan ezt fogod tapasztalni. Hiszen a legtobb gyarto 1000kb-ot szamol 1GB-nak, nem pedig 1024-et, es itt van az elcsuszas.
Eleg sok rossz hir kering a samsung winchesterekrol valoban. Vannak, akik kifognak 3-4 hibas samut sorban, nekem eddig 6-7tel volt dolgom...Elnek, virulnak hala a jo egnek
.
Kop-kop-kop... 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
tzimash
(senior tag)
jaja, azért irtam, hogy fel voltam rá készülve 
"Rock and Roll was far too slow, and so the adrenaline just doesn't flow. Where is the power, where is the glory, Heavy Metal is my story."_____________ http://www.flickr.com/photos/46033399@N08/

<Tomek>
(újonc)
Hali.
Pár nappal ezelőtt vettem egy Samsung Spinpoint 250 IDE-s vinyót, de csak ma értem rá vele foglalkozni+azzal a k@va windowssal.
A problémám az, hogy a gép a particionálásnál csak 131 GB-ot ismer fel belőle.
De az indításnál a fekete táblázatos képen meg 250-nek irja ki.Ja meg még van a gépembe egy 40 Gb Maxtor azon van a Win.
Mi lehet a gond?
Légyszi segítsetek mer' elégé elment a kedvem az egésztől.

lazydog
(PH! addikt)
SP2-t kell telepítened.
Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

kovi
(senior tag)
tegyél be telepítéskor drivert F6-ot nyomogatva
GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.
''tegyél be telepítéskor drivert F6-ot nyomogatva''
Az nem fog rajta segíteni. Az SP2 volt a helyes megfejtés.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

Totyi
(őstag)
F6 sata vinyónál kell;ha netán nem kezelné az alaplap saját magától...
Ahogy ricsi is mondja...Service Pack 2 kell.

gog
(őstag)
Biztos vagy abban hogy, ha F6-al beadsz egy drivert(az operendszernek) akkor a bios ettől látni fogja az eddig nem látottakat? 
a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?
Egy kérdés: Hol tudom ellenőrizni, hogy az NCQ megy, vagy nem?
/XP SP2, 64 bit XP/
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

gog
(őstag)
Nvidia lapnál ha fent van a driver(nélküle nem is megy) akkor az eszközkezelőben lehet kapcsolgatni, ill. megnézni hogy megy-e.
A többinél nem tudom, talán hasonlóképpen, vagy valamilyen progival.
Uli csipszetes alaplap.
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

Ocean
(újonc)
Hú srácok sokkal nagyobb a baj, mint gondoltam. Legalábbis más.
Egy napom ráment mire kiderítettem, hogy a 3-ból csak az egyik wincsi lett rossz.
Adatok egy részét lementettem róla, majd gondoltam ideiglenesen rakok egy windózt valamelyik másikra.
Nosza el is indult a telepítő, otthagytam hagy másolgasson, mígnem mikor megyek vissza a géphez, nagy kék képernyő, hogy a windóz hibát talált és a gép károsodásának megelőzése érdekében megállította a telepítést.
Sose láttam még ilyen üzit, újraindítottam és ott maradtam előtte.
És jött megint a kékhalál, mégpedig annál a résznél, ahol alul azt írja ki, hogy FAt fájlrendszer (nem tudom már telepítés/másolás, mind1 végülis), na ezen átmegy, és amikor megjelenik, hogy NTFS fájlrendszer, akkor jön a hiba.
Na gondoltam itt sok dolog lehet rossz, elkezdtem kombózni: ugyanaz a winyó, csak másik ide csatira, másik winyó ugyanarra a csatir, másik winyó a másik csatir, állandóan jött a hiba.
Itt kezdtem gyanakodni az alaplapomra, ezért átraktam a cd-t és az első winyót egy másik gépbe és ott gond nélkül túlment ezen a részen, simán fölmegy a windóz.
Szóval akkor jól sejtem, az alaplapom is gallyrament? Az IDE-vezérlő hibája, vagy mi lehet még ez?

gog
(őstag)
Ha a kábel is tuti jó(mondjuk azzal nézted a másik gépben), akkor biztos megdöglött a lap.
Egyszer ilyesmi miatt kellett viszavinnem egy asust, de az már eleve szar volt.
Esetleg állítsd defaultra a biost, vagy csinálj neki egy cmos-cleart, hátha, bár nem sok esélyt adnék rá. Vagy ha nincs gari esetleg egy pci-ide karival, vagy hátha a sata-része jó a lapnak.

Ocean
(újonc)
A 2 IDE foglalat 2 kábelt jelentett, nem hiszem, hogy mindkettő rossz.
Az a furcsa, hogy a gyári tesztelőprogik hiba nélkül mentek egész éjszaka.
Egyébként ez is ASUS lap, egy P5LD2. Eddig bíztam bennük, dehát úgy látszik már mindeki gyárt szart.
Ez még garis, viszont a winyó amit megölt az necces 

gabx76
(senior tag)
Nemrég vki itt a PH-n ugyanígy járt, ott a memória volt rossz.
Amúgy nem biztos, h csak az alalplapgyártó tehet róla, egyszerűen vmelyik alkatrész hibás volt... 
[Szerkesztve]

kovi
(senior tag)
Gyóvan na nemkőőő mekkövezni. 
Nem olvastam hogy SATA.
GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.
Még mindig csak langyos.

Szerintem a SP2 kezeli a 200GB feletti lemezeket. 
Engem sem kell............

Ocean
(újonc)
Memória? Na az gáz, mert még egy dolog amire nem gondoltam, meg azt tesztelgetni se tudom, mert ez az 1 pár ddr2-esem van. Az is 2 hónapos, és dirket összetesztelt drága corsair-eket vettem, mondjuk ettől azok is lehetnek rosszak.

gog
(őstag)
Van tesztprogi amivel megnézheted hogy jók-e:[link]
Mindkettő nem lehet rossz, ha nem jó nézd egyesével.
De akár egy memóval is telepíthetsz, akár így is letesztelheted.

<Tomek>
(újonc)
Köcce a válaszokat! 
Most már csak az a problémám hogy honnan töltsem le az Xp sp 2-őt, mer' eddig két helyről próbáltam(origó+pc fórum) előbbinél 20% környékén behalt a másikről amit sikerült letöltenem meg azt írja ki a kibontás után hogy valami rossz kód van megadva vagy ilyesmi mikor én nem is adtam meg semmilyen kódot.
Köszönöm a segítségeteket előre is. 
[Szerkesztve]

Ocean
(újonc)
Tuti menne eggyel? Nekem úgy rémlik csak párban mennek.
Ez egy ddr2-es dualcore-os procit támogató asus p5ld2. (két eltérő színű sínpár van nekik)
De lehet én emléxem rosszul.
Mindenesetre thx a tippeket.

Totyi
(őstag)
Biztos.
Az én is7-g abit lapom is ilyen volt... 
Az XP-s tipp warez.......................... Az pedig tilos!!!! 
Szedd le a Vista RC 1-et! Azt legálisan , ingyenesen megteheted.

gabx76
(senior tag)
100% mennie kell magában is.

gog
(őstag)
Az F6 a raid vazérlő miatt kell, nekem meg p4p800(865PE)-am volt. 
(#871) Ocean: Simán menni fog, csak single módban és nem dualban.
[Szerkesztve]
''Nem olvastam hogy SATA.''
Akkor egyáltalán miért ajánlottad az F6-ot 
''honnan töltsem le az Xp sp 2-őt''
A Microsofttól. (Komoly cégnek látszik, biztos van elég sávszélessége a szervereinek.)
''Szedd le a Vista RC 1-et! Azt legálisan , ingyenesen megteheted''
Viszont a Vista RC1 hasznáalta is csak akkor legális, ha a M$-tól kapott regkóddal használod, viszont ilyet 11.22 óta az M$ nem ad.

Clark6996
(újonc)
Heló Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy a napokban, vagyis tenap vettem egy Samsung 250Gb SATA-II vinyót...
Át jumpereltem mert csak SATA ként tudom használni...
Szépen felraktam rá a win XP-t SP2 est. És kurva gyorsan megy...edig örlütem is mint majom a farkának..
Kimentem bioszba és a procim FSB jét 133 ról feltettem 160 ra mert így hasznáélom már fél éve...csak gondoltam telepítéskor azt vissza rakom alapra..
Na szóval felhuztam 160 ra és nem BOOT ol a gép. Kiír nekem egy kétsoros angol szöveget hogy rakjam be a lemezt és indítsam ujra a gépet..
Ujraindítom és megint semmi..
Visszateszem alapra, elindul.
Elkezdtem feltornázni az FSB-t, 150 ig jutottam és addig szépen bebootolt. 151 re már ugyan az az üzenet....Tiszta ideg lettem hogy mi a fene lehet.. NEm találtam eddig megoldást...Örülnék ha vki tudna szólni vmit is..
Ja és hozzáteszem hogy minél feljebb vettem az FSB-t 133-150-ig egyre bizonytalannabbá vált a rendszer. 150-nél már néha megált a kép windows alatt 2-3 másodpercre. A lapom Asrock 775Dual 880-pro
Amint tudtok vmit Írjato mer lassan szétb*sz az ideg!! tennap óta ezzel güzülök!
Köszi..!
[Szerkesztve]
15 napig mindenféle kód nélkül kipróbálhatja, ingyen, legálisan. (Ráadásul így a különböző variációit is próbálgathatja. MS kóddal csak az Ultimate verziót telepíti. [nem, mintha nem ez lenne a legjobb, legbővebb változat.])
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

Hequila
(őstag)
Véletlenül az FSB-val nem megy a SATA vezérlő frekvenciája is?
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

Clark6996
(újonc)
És ezt én hol tudom megnézni vagy beállítani???
A lapomon egyáltalán van ilyen?
Köszi

gabx76
(senior tag)
Laptopon nem valószínű, a BIOS-ban szinte tuti nem.

magic7
(tag)
Sziasztok !
Ma formáztam meg egy 250gigás winyót és a következőt írja az xp róla:
- Elrendezés: egyszerű.
- Típus: dinamikus
Mit jelentenek ezek? Tud valaki segíteni?
A többi winyónak az elrendezés alatt azt írja ki, hogy partíció.
Óvodában elhangzott:'' ne rosszalkodj kisfiam, mert elvisz a Májkel Dzsekszon bácsi ! ''
''Mit jelentenek ezek? ''
A ''dinamikus'' típus azt jelenti, hogy kezdheted előről a formázást, hacsak nem célod fiatalon megőszülni.
Próbáld meg a PCI frekit fixálni, ha lehet!
De a tuningra egyébként Maxtor /Quantum/winyókat javasolnak.
Hát loool
Ez megy aláírásba, ha megengeded 
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

magic7
(tag)
Nem értem mire célzol, ugyanis simán ír-olvas a winyó, még gyors is.... mit jelent akkor pontosan a dinamikus leírás?
Óvodában elhangzott:'' ne rosszalkodj kisfiam, mert elvisz a Májkel Dzsekszon bácsi ! ''

gog
(őstag)
a súgóban megtalálod a választ, régebben utána olvastam, és mivel úgy döntöttem hogy nekem nem köll olyan, elfelejtettem
talán a raid-tömbhöz kell vagy mittomén

magic7
(tag)
Elolvastam a súgót és nem találtam benne semmi rosszat a dinamikusságról.... éppen az ellenkezőjéről győzött meg, tehát érdemes dinamikusnak formáznom. Márha jól értelmeztem az ott leírtakat.
''Ez megy aláírásba, ha megengeded ''
Ha gondolod. (Csak a helyesírási hibámat javítsd, légyszi! Nem ''előről'', hanem ''elölről'')
''semmi rosszat a dinamikusságról...''
Mivel a M$ reklámozza a saját ''találmányát''. Majd ha a vinyót másik gépbe vinnéd, vagy újra kell telepítened a windowsodat, rájössz, hogy mik azok a hátrányai, amit Billygyerekék nem közöltek előre.

parvus
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Van nekem is egy próblémám 
Vettem hétfőn egy 250-es SATA Samut egy ASUS P5ld deszkával feltelepítettem mindent
egy jó nap tök zsír volt.Egyszer játék indit Carbon kifagy,útána halál.
Nem tudom újra telepíteni a win-t,semmit MEGŐRŰLŐK!!!
HELP

menjünk inkább kapálni!

parvus
(kvázi-tag)
Most kipróbáltam egy régi 10Gb-os seagate-re telepíteni elis kezdi és azelött,hogy lehetne már formázni kékhalál! Mi a geci van? 
menjünk inkább kapálni!

parvus
(kvázi-tag)
Akarom mondani ASUS P5LD2
menjünk inkább kapálni!
Nincs tuningolva a géped? Drivert nem kell telepítéskor beadni a Windowsnak? Tápod milyen? Memóriák jók?
Different songs for different moods.
BIOS frissítés? Milyen procival használod a lapot?
A ''PCI Express Frequency'' és a ''PCI Clock Synchronization'' érdemes fixen 100 és 33.33Mhz-re állítani, mert hiába emelnéd gyorsabb ettől nem igazán lesz, de a rendszer stabilitását nagymértékben rontja.
Próbáld meg újrapartícionálni a vinyót.
[Szerkesztve]
Different songs for different moods.

parvus
(kvázi-tag)
Kössz a gyors választ!
Most megpróbálom a drivert berakni hátha..
Egyébként tök újj a cucc nem próbáltam húzni
a gép: Asus p5ld2,6400-as cor2,Kingmax 667 2X512,350 DEER táp INNO7600GT
Nec optiarc író 
Ja a másik gépemben megformáztam a winyót
abban elég nehézkessen olvasgatja a wincsit és kurva lassan másol rá!
Köszönöm!
menjünk inkább kapálni!

magic7
(tag)
Ricsi eddig amiket olvastam tőled hozzászólásokat, télleg nem a stílus volt az ütős, hanem a tartalom. Most a tartalom eltűnt a hozzászólásodból, pedig nem szoktál te ilyen általánosságokban fogalmazni. Úgy hangzik az írásod most,mint aki hallott valamit a dologról, ugyanakkor fogalma sincs mi a konkrétum. Ne a stílusommal foglalkozz, hanem hogy mit írtam
''egy régi 10Gb-os seagate-re telepíteni elis kezdi és azelött,hogy lehetne már formázni kékhalál!''
A 10G-ás valószínűleg nem Sata.
Ha előbb fagy, akkor a telepítő fagy. -> valami gond van a vassal (leállt valami venti, és ezért valami túlmelegszik, vinyó szereléskor részben kicsúszott-kimozdult valami kártya vagy csatlakozó.
Codegen táp esetén -> a 2 vinyót már nem bírja el.