Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#751) gog válasza Sz.Miki (#748) üzenetére

gog
(őstag)

''AUTOMATIC ACOUSTIC MANAGEMENT : Changing acoustic noise level''
Ha quietre teszed akkor halk lesz, és valamennyivel lassabb. Leteszteltem régen és nem igazán találtam lassabbnak vagy csak talán egy icipicivel. Próbáld ki! Én halk módban használom.
Milyen többi?
[link]

a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

(#752) Száni

Száni
(fanatikus tag)

A Hutil ECC error-t ír ki, az Shdiag meg 2%-nál kilép a surface scan alatt és közli h. your hdd has no errors és ez a felirat villog. A seagate seatools progija file strucutre test után critical errors-t jelzett (in the index, in metadata file records). Ez okozhatja a ''hidegindítás''-t követő újraindulásokat, ill. fagyásokat?

Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.

(#753) Sz.Miki

Sz.Miki
(őstag)

Quiet módban észrevehetően halkabb lesz???
Nekem most Disable módban van mind a két Hdd

"Aki éjjel legény az nappal alszik"

(#754) S.Feri válasza Sz.Miki (#753) üzenetére

S.Feri
(őstag)

Igen.

STEAM: clonefec

(#755) Sz.Miki

Sz.Miki
(őstag)

A quiet mód kíméli a Hdd-elektronikáját???
Vagy csak egyszerűen halkabb lesz??

(#756) Csiszike válasza Sz.Miki (#755) üzenetére

Csiszike
(kvázi-tag)

Nem az elektronikát kíméli, hanem a fejszerelvényt, ugyanis sávváltásnál nem rángatja olyan hirtelen a fejeket, hanem finomabban, nyugodtabban pozícionál. A halkítás így egyértelműen csak a seek hangra vonatkozik, az idle motorhang nem változik.
Amúgy SP2504C és SP2514N Samuknál nem tapasztaltam semmilyen hallható változást, miután Quiet Seek-re állítottam. P80 sorozatnál is csak marginálisan halkult az amúgy sem túl hangos disabled álláshoz képest.

(#757) Sz.Miki válasza Csiszike (#756) üzenetére

Sz.Miki
(őstag)

Végülis ha nem észrevehetően nagy a lassulással akkor érdemes quietre tenni. Hazaértemkipróbálom. A middle az pedig a gyors es a lassú közti érték???

(#758) HoReSz1975

HoReSz1975
(senior tag)
LOGOUT blog

Srácok a SATA 2 -es winyomat miért akarja eltávolítani az XP, biztonságos hardver eltávolító kis szürke ikon van jobb oldalon lent :F

Nem lehet eltávolitani a figyelmeztetést, vagy miért csinálja, pedig tökéletesen megy a gép, csak ez a SATA II 200G SAMSUNG van a gépben :F

(#759) Hequila válasza HoReSz1975 (#758) üzenetére

Hequila
(őstag)

Egy kicsit kellett volna csak keresned, max 30 mp alatt Te is megtaláltad volna a választ :((
[link]

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#760) mr_ricsi válasza Sz.Miki (#750) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''mi ez az ECC Recovered''
Ez a fej és a mágneses felület kapcsolatára utal. Valamennyi hiba itt mindig normális, de ha pl. meleg a HDD, akkor is szaporodik a hibák száma. Vagy ha meghibásodott a fej (repedt, lelazult, stb).

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#761) DeepDish

DeepDish
(őstag)

400GB Samsung 7200rpm S-ATA II 16MB cache winchester - 3 év garancia

Ilyet probalt mar vki?

7200.10-es seagetet akartam de ezt nem mertem elhozni helyette!!

Szerintetek? :F

(#763) lazydog

lazydog
(PH! addikt)

Az SP 2 kiegészítést telepítsd az XP-hez.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#764) A_ScHuLcZ

A_ScHuLcZ
(őstag)

Hi!

Igen rendesen megdöglött a winyóm, hátha tudtok segíteni. (Samsung 160GB SP1614N)
Egyszercsak egy reboot után nem akart elindulni a windows, mint már kiderült azért, mert meghalt a rendszerpartíció, a HDD Regenerator 662 Badsectort talált rajta!
Adatokat kimentettem amennyit tudtam, és le akartam spórolni az első 4gb-t,tehát a badsectoros részt unformatted-en akartam hagyni.

Ám történt 1 kis baleset!
Miközben a winyó formatált, a lábammal beleakadtam a kábelébe (külső usb keret) és lerántottam a gép tetejéről, tehát esett 1 picit... Szerencsére legalább szőnyeg volt ott.
Viszont azóta nem működik egyáltalán!
Mikor bekapcsolom felpörög, utána hallatszik, hogy akadozik a fej 5-6-t, aztán leáll az egész.

Vki ötlet, hogy mit lehetne vele csinálni?
Gari 3 hónapja járt le :(

SGS ICS 4.0.4 Cuna 2.0 <> "A szex olyan, mint egy számítógépes játék. Szerencsésebbeknek mászkálós-lövöldözős, kevésbé szerencséseknek stratégiai, pecheseknek pedig szimulációs."

(#765) A_ScHuLcZ

A_ScHuLcZ
(őstag)

UP!

SGS ICS 4.0.4 Cuna 2.0 <> "A szex olyan, mint egy számítógépes játék. Szerencsésebbeknek mászkálós-lövöldözős, kevésbé szerencséseknek stratégiai, pecheseknek pedig szimulációs."

(#766) Hequila válasza A_ScHuLcZ (#765) üzenetére

Hequila
(őstag)

Már a másik topicban is megmondták, hogy megadtad neki a kegyelemdöfést, elmozdult(ak) a lemez(ek), innentől kezdve nem fogod tudni használni.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#767) Angyal07 válasza A_ScHuLcZ (#764) üzenetére

Angyal07
(tag)

Esetleg az elektronikája még jó lesz vkinek. Pár ezret kaphatsz érte...

(#768) fap333

fap333
(tag)

Hali!
Láttam, hogy lehet halkítani a ''hutil''-lal, de nem sikerült elindítanom sehogy. A Hutil leírásában az van, hogy elindítjuk az önkicsomagoló .exe file-t, abból lesz két file, ezt a két file-t rámásoljuk egy lemezre, és erről boot-olunk. Ez eddig meg is volt, de boot-olásnál kiírta, hogy ''A lemezt vegye ki. Nyomjon meg egy billentyűt''. Kivettem a lemezt, de akkor meg vagy elindul a vindóz, vagy boot hibát ír ki, a biosz beállításaitól függően.
Légysz segítsetek ennek a proginak a használatában...
Üdv:
fap333

ps: a vinyó típusa: SP0822N

''Azért vagy itt, hogy az agyad maradandó deformitást szenvedjen...''

(#769) gog válasza fap333 (#768) üzenetére

gog
(őstag)

Szia!
Persze mert egy rendszerindító lemezre kell másolni. :)
Tehát, csinálnod kell egy ms-dos rendszerindító lemezt, és aztán kell a két fájlt rámásolni.
Floppy-s indítással betölteted a dost és hutil parancsal indítod a progit.
Halkítani az acustic manager vagy ilyesmi részben lehet.

(#770) fap333 válasza gog (#769) üzenetére

fap333
(tag)

:W Hát pesze! Kössz a segítséget :R

''Azért vagy itt, hogy az agyad maradandó deformitást szenvedjen...''

(#771) ANT válasza fap333 (#768) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Ha halkítani akarod a vinyót, azt megteheted a HDSentinel nevű progival is. Nem kell ilyen dos-os boot-os varázslat.
Szerk: feltéve, hogy a vinyó támogatja az Acoustic Management-et.

[Szerkesztve]

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#772) Whaskes válasza ANT (#771) üzenetére

Whaskes
(senior tag)
LOGOUT blog

általába csak ATA winyóknál müxik. a satanál kidob 1 hibaüzit :( Egyébként én olyan hatalmas változást nem vettem észre.

|87 104 97 83 107 101 83| "Itt nincs rasszizmus, de igény lenne rá!" [muszály, egyenlőre, helység, szallag] Az ön bankkártyáját az ATM elnyelte, tájékoztassuk a Microsoftot a felmerülő problémáról?

(#773) tökfey válasza Whaskes (#772) üzenetére

tökfey
(tag)

Ez a halkítás milyen hatással van a vinyó teljesítményére, élettartamára?

Ezt most mondtam, vagy csak gondoltam?

(#774) Whaskes válasza tökfey (#773) üzenetére

Whaskes
(senior tag)
LOGOUT blog

foggalmam sincsen. szerintem élettartalmára nem sokhátása van, hangra én nem tudtam megállapítani hogy halkabb lett e.

|87 104 97 83 107 101 83| "Itt nincs rasszizmus, de igény lenne rá!" [muszály, egyenlőre, helység, szallag] Az ön bankkártyáját az ATM elnyelte, tájékoztassuk a Microsoftot a felmerülő problémáról?

(#775) gog válasza tökfey (#773) üzenetére

gog
(őstag)

Mivel egy picikét lassabb lesz, gondolom egy picikét nagyobb lesz az élettartalma(ha másé nem is a mechanikájának biztos).

(#776) tökfey válasza gog (#775) üzenetére

tökfey
(tag)

Köszi. Kipróbáltam, halkítva...alig észrevehető a különbség..

Ezt most mondtam, vagy csak gondoltam?

(#777) Rolly

Rolly
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Samsung HD401LJ 400GB (SATA-II, 16MB) 3 ÉV winyót szemeltem ki magamnak. szerintetek megéri megvenni 30 ezer ftért? illetve hogy milyen minőségű? eddig két maxtorom van.

(#778) arpeen2 válasza Rolly (#777) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

Nekem eddig 4-5 Maxtorom volt, szerencsémre nem halt be soha egyik sem. Aztán most konfigcserénél Samsungot vettem és kb 10 perc használat után rájöttem, hogy soha többé Maxtor :) Kb 10-ed annyi hangja van mint a Maxtornak. :W

(#779) Male válasza Rolly (#777) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem a 8MB-os verziója van, igaz még csak másfél hete... egyelőre minden OK, és egész halk is (a 3 tányér miatt kicsit tartottam tőle), pedig gépen kívül van. A seek hangja mondjuk komolyabb, mint a régebbi Samsungoknak, de a Maxtor DM Plus9-nél halkabb ebben a tekintetben is. Megfogva picit talán hidegebb, mint a DM Plus9 volt, de nem jelentősen... gépben némi szellő azért jól jön neki szerintem.
Sebességben nálam ezt hozza kb:
50GB körüli része: [link]
200GB körüli része: [link]

Mindezt egy Samsung P120-as (200GB, PATA) vinyórol, viszonylag töredezés mentes volt, SiS 964-es déli híd PATA és SATA vezérlőjével. (mellette mentek letöltések sajnos a P120-asra, az lehet hogy beleszólt, de azon kívül nem piszkáltam közben a gépet). A fileok 1-5GB közöttiek voltak, mint látható 44GB volt eleve már rajta, és e mellé másoltam még 183GB-ot.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#780) Cloud_s

Cloud_s
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Hogyan lehet a Hutil-ban diagnosztikát futtatni? Tool -> Self Diagnostic -> Test loop count number, ezután bármekkora számot beírok és Entert nyomok nem történik semmi.

[Szerkesztve]

(#781) arpeen2 válasza Male (#779) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

Az a kicsit hűvösebb az nálam pontosan 10 fokot jelentett DM9 és DM10nél is. Hűtve nem megy 27 fok felé a Samsungom (1 ventis HDD colerrel) , míg a Maxtorok 35-37 fok körül figyeltek 2 ventis hűtéssel.

(#782) Male válasza arpeen2 (#781) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Arra ne nagyon alapozz, hogy melyik mit mér... főleg ne két teljesen különböző vinyónál. (pl amikor 14 fokosnak írja miközben a szobában 21 fok van...). Maximum a bekapcsoláskori hőmérséklet és a használat közbeni közti eltérés amire talán lehet némileg alapozni.

Az igaz, hogy hűvösebb, de ezt ne a SMART adatokkal támasszuk már alá, mert az igencsak össze-vissza mér minden vinyónál...
(ráadásul neked ha jól látom a P120-as sorozatból van vinyón, ő pedig a T133-ról érdeklődött)

OK, a nem jelentősen hűvösebbet módosítanám annyira, hogy szabad kézzel simán érezhető a különbség a kettő között, de a P80-asoknál melegebb azért. (mielött valaki beleköt, ez mind saját tapasztalat, igen tudom, hogy nem reprezentatív a ''felmérésem'')

[Szerkesztve]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#783) arpeen2 válasza Male (#782) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

HDD Thermometer van felrakva a gépre ami az óra mellett állandóan kiírja az aktuális hőmérsékletet, nem csak hébe-hóba nézem meg Everesttel.

(#784) Male válasza arpeen2 (#783) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Teljesen mindegy, hogy milyen programmal olvastatod ki a SMART adatokat, attól még a hőmérséklet nem lesz pontos, mert egyszerűen nem méri pontosan (nem is ez a célja).

(#785) Rolly

Rolly
(PH! addikt)
LOGOUT blog

köszönöm a válaszokat.

itt zümmög a gépembe egy 250es és egy 120as maxtor között remélem jó hosszú barátság elé nézünk.

volt egy kis gondom mert első 1-2 indítás után nem komálta a biosom, de miután fogtam és biost frissítettem majd Largeoltam egyet autóról akkor beindult a gép remélem nem lesz gond vele.

(#786) gergo84

gergo84
(fanatikus tag)

sziasztok,
szeretném ha valaki megmondaná, hogyan kell ezt értelmezni, nem BÍROK rájönni...

IDE ATA/ATAPI Vezérlők

Elsődleges IDE csatorna
- 0 számú eszköz
............eszköz tipusa: automatikus felismerés
............átvitel módja: ha rendelkezésre áll akkor dma
............jelenleg: ultra dma 5
- 1 számú eszköz
............átvitel módja: csak pio
............jelenleg: pio mod

Elsődleges IDE csatorna
- 0 számú eszköz
- 1 számú eszköz
............jelenleg: nem használható

Másodlagos IDE csatorna
- 0 számú eszköz
- 1 számú eszköz

Másodlagos IDE csatorna
- 0 számú eszköz
- 1 számú eszköz

most mi a primary, secundary?
és mi a master, slave?
miért dma, miért pio?
melyiknek mi kell?

jelenlegi bekötés:
IDE Primary master: samsung 160GB hdd
IDE Primary slave: asus dvd olvasó
IDE Secondary master: pio dvd iro
IDE Secondary slave: m-rack (üres)
Sata 1: samsung 160GB hdd

világosítson fel valaki

(#787) gog válasza gergo84 (#786) üzenetére

gog
(őstag)

Szia!
A lapod forumán kérdezd, nekem is volt egy p4p800-asom már nem emlékszem pontosan, de ide-ként jelölte a sata-csatornát is, úgy értem hogy nem szerepelt úgy hogy sata.

Elsődleges IDE csatorna
- 0 számú eszköz IDE Primary master: samsung 160GB hdd
............jelenleg: ultra dma 5
- 1 számú eszköz IDE Primary slave: asus dvd olvasó
............átvitel módja: csak pio ezt tedd át ''ha rendelkezésre áll akkor dma''-ra

Elsődleges IDE csatorna
- 0 számú eszköz IDE Secondary master: pio dvd iro
............átvitel módja: csak pio ezt tedd át ''ha rendelkezésre áll akkor dma''-ra
- 1 számú eszköz (IDE Secondary slave: m-rack (üres)

Másodlagos IDE csatorna
- 0 számú eszköz Sata 1: samsung 160GB hdd
- 1 számú eszköz

Másodlagos IDE csatorna
- 0 számú eszköz
- 1 számú eszköz

Ha nem tudod átállítani a pio-kat akkor az gáz, feltétlen nézz be a biosba hátha nem jól van van valami.

Amikor áttettem a sata vinyóra a rendszerem akkor úgy találtam a legjobbnak ha raid-beállítást használtam hozzá(persze mivel egy vinyóval használtam így igazábol nem volt raid tömb csak így szerintem jobban kezelte a vinyót).
Ha a sata-t riad módban használod akkor csak a raid vezérlő progiban szerepel asszem, és az azt is írja ki, hogy átviteli mód 1.generációs sata vagy ilyesmit.

[Szerkesztve]

(#788) gergo84 válasza gog (#787) üzenetére

gergo84
(fanatikus tag)

kösz a helpet,
elég nagy volt a kavarodás nálam. a dvd irás nem ment valami tökéletesen. nem dma-ba voltak az olvasók. utána elkezdtem nézegetni amit leirtam, és totál belekavarodtam. végül is a legjobb az nálam, ha dma-ba van minden.
az első probálkozásom az volt, hogy a 2 winyo az ide prim. a két olvasó meg ide sec. de igy nem igazán volt jó, mert nem tudtam kellő sebességgel röptében másolni. Aztán beraktam ugy hogy 1 winyo 1 olvasó párosítás. igy már sokkal jobban tudtam másolni. csak aztán bekeveredett a dma-pio. az alaplap meg elég hülyén jelzi őket.
- elsődleges ide csatorna -> hivatalosan az ide primary (master, slave)
- elsődleges ide csatorna -> a sata 1
- másodlagos ide csatrona -> ide secondary (master, slave)
- másodlagos ide csatorna -> sata 2

:R

(#789) aerodavid2

aerodavid2
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Hy segítség kellene, mert már a 3. samsung winyómat nyúzom 2 hónapon belül az 1. egy hirtelen áramszünet után adta be a kulcsot, vissza a boltba gar papírt mutogatni, jött a 2. 2hét után feltűnően lassú lett a rendszer meg is mértem Hd tune-nal siralmas(3mb/s-os)értékeket kaptam, a processzor meg 95 %-on pörgött a teszt közben. hát megpróbáltam a haver gépén detto ugyanaz... gondoltam samsungot többet semmiből sem... veszek vissza a boltba gar papírt mutogatni, hd tune eredményeket mutogatni. kértem hogy ne samsungot adjanak, de csak ez volt készleten jött a 3. ... most is éppen ez pörög a gépemben először is kibontottam, beraktam a gépbe megformáztam felraktam rá ami kell stb.
aztán csak úgy kíváncsiságból lefuttattam egy tesztet. HD tune-nal 3mb/s körüli értékek 93%-os proc kihasználtság mellett... :O
A winyó Samsung HD080HJ 80Gb-os SATA-s 8mb cache a jumper segítségével 1.5 Gbps-ra állíttva az alaplap csak ezt tudja a proci celeron d 2260-as Segítség kellene, mert nincs pofám visszavinni a boltba a vinyót mit lehet tenni ilyenkor (ELŐRE IS KÖSZ)

annyira motorsport hiányom volt, hogy takarításkor is csak az ideális íveket porszívóztam

(#790) gog válasza aerodavid2 (#789) üzenetére

gog
(őstag)

Nézd meg, hogy nem pio-ban kezeli-e!

(#791) aerodavid2 válasza gog (#790) üzenetére

aerodavid2
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

öööö kösz a gyors a választ , de nem vágom a témát annyira mint te / ti igy foglamam sincs mi az a pio mód, de a BIOSban nem találtam ilyet

annyira motorsport hiányom volt, hogy takarításkor is csak az ideális íveket porszívóztam

(#792) Thrawn válasza aerodavid2 (#791) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az eszközkezelőben kell keresned. Valami ilyesmit kellene látnod [link], ha nem SATA mód jelenik meg hanem PIO azt változtasd meg.
Let BIOS select transfer mode -> tegyél pipát ha nincs!

[Szerkesztve]

Different songs for different moods.

(#793) aerodavid2 válasza Thrawn (#792) üzenetére

aerodavid2
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

én csak ennyit láttam :[link]
...keresem a megoldást...

[Szerkesztve]

(#794) aerodavid2

aerodavid2
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

a BIOS-ban találtam valamit: PIO mód :1 vagy 2 vagy 3 vagy 4 vagy AUTO
DMA mód: SWDMAn vagy MWDMAn vagy UDMAn vagy AUTO
32 bit Data Transfer: YES vagy NO mit válasszak??

(#795) Thrawn válasza aerodavid2 (#794) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Milyen alaplap ez egészen pontosan?
Nem kell valami drivert külön feltenni hozzá?

PIO mód -> tedd AUTO-ra
DMA mód -> tedd UDMA-ra

[Szerkesztve]

(#796) aerodavid2

aerodavid2
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Asrock p4v88+ huh de marha vagyok most hogy mondod, de sztem nem lesz tőle javulás az előző vinyóval asszem már próbáltam de megpróbálom!

(#797) Thrawn válasza aerodavid2 (#796) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A laphoz kell egy ilyen driver csomag:[link]
és egy ilyen a SATA/PATA-hoz: [link]

A laphoz eredetileg itt vannak driverek: [link]
Amiket belinkeltem fentebb innen vannak, és újabbak: [link]

(#798) aerodavid2 válasza Thrawn (#797) üzenetére

aerodavid2
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Javult a helyzet : a Driver CD-n találtam sata drivert felraktam és jobb lett:
[link]

(#799) aerodavid2

aerodavid2
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Köszönöm !! :)

(#800) Thrawn válasza aerodavid2 (#798) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na ez már mindjárt más!

Nincs mit :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.