Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#651) Dare2Live válasza slayer006 (#650) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

win eszközkezelő

rengeteg lap vmi miatt nem megy/instabil a samsung hddkkel ilyenkor egy ncq kikapcsolás nagyon sokszor megoldja ezen problémát.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#652) slayer006 válasza Dare2Live (#651) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

akkor én nagyon láma vagyok, mivel nem találok NCQ -t :Y
ugyan azok vannak bejelölve SATA I. / SATA II. esetén :F

[Szerkesztve]

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#653) trassher

trassher
(őstag)
LOGOUT blog

most vennék 200 gigás satásat. kinek van vele tapasztalata?

(#654) XaraX

XaraX
(PH! addikt)

Ma költöztettem a fiam gépét másik házba.
Samsung 80 gb pata a költözés után...
Úgy kezdődőtt,hogy minden rendben volt elsőre.
Ment minden egy bekapcs erejéig.
Le lett állítva a gép,aztán indítás.
Bekapcs,és semmi nem történt többszörre sem.
Áramtalanítottam,vissza,índítás halk csattanás és a gép indul.
Boot közben primery mast S:M:A:R:T command failed üzenet .
F1-el tovább és win csik aztán hiányzó dll miatt nem indítható.
Bios látja a winyot,win telepítő cd szerint 3 partició,ahol a winnek kellene lenni,fájltípús ismeretlen.
Másik gépben a win el sem indul,ha beleteszem ezt a winyot.
Gyanítom meghalt,de mitől?
Valakinek ötlete esetleg,hogy hogy lehetne az adatokhoz jutni?
Ja,és mégegy,elvileg garis az Európa computernél még egy évig,de úgy tudom megszünt.
Ilyenkor mi van,gari ugrott?
Egy kicsit hosszú lett. :B

(#655) mr_ricsi válasza XaraX (#654) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Bekapcs,és semmi nem történt többszörre sem.
Áramtalanítottam,vissza,índítás''
Ez pl. táphibára utalhat.

''Bios látja a winyot,win telepítő cd szerint 3 partició,ahol a winnek kellene lenni,fájltípús ismeretlen.''
Ez akár egy sima IDEkábel hiba is lehet.

''Másik gépben a win el sem indul,ha beleteszem ezt a winyot.''
Normális 2K/XP viselkedés, ha egyszerre 2 olyan vinyó van benne, amelyek primary masterek voltak az OS telepítésekor.

''Gyanítom meghalt,de mitől?''
Szerintem még nem halott.
Szedd le az UltimateBootCD válogatást, írd ki lemezre, bootolj be róla, és a rajta lévő Samsungos HUTIL progival teszteld le a vinyód. (A teszt idejére nem ártana egy régi 40eres IDEkábelt használni.)

''Ilyenkor mi van,gari ugrott?''
Ha megvan a Samsungos garancia levél, akkor fordulhatsz a Samsung Magyarország szervizéhez. (De ha nincs meg, akkor is lehet próbálkozni, hátha magkapod a gyári garit.)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#656) SzalaiG válasza trassher (#653) üzenetére

SzalaiG
(PH! addikt)

Nekem 250Gb-os satás van és nagyon zsír. Csendes. megbízható és megnyugtató, h van rá 3 év gari. :)

"Ne félj, csak higyj" Márk 5.36.

(#657) slayer006 válasza SzalaiG (#656) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

Nekem is és teljesen meg vagyok elégedve vele.

Average Read Access: [link]
Buffered Read: [link]
Random Read: [link]

[Szerkesztve]

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#658) gog válasza trassher (#653) üzenetére

gog
(őstag)

Nekem sp2004c-n van már 10 hónapja.
Nem volt vele gond. Az akusztikus menedzser is működik ahogy kell. ;)

a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

(#659) gog válasza slayer006 (#652) üzenetére

gog
(őstag)

Vezérlőpult-Eszközkezelő-IDE ATA/ATAPI vezérlők-NVIDIA nforce4 Serial ATA Controller tulajdonságai-Primery Channel-Enable command queuing, na ha itt kiveszed a pipát akkor kikapcsoltad.
Egyébként nem az NCQ-t kell kikapcsolni hanem a Bios-ban nem kell engedélyezni a SMART-ot(alap esetben úgy is van).

(#660) XaraX válasza mr_ricsi (#655) üzenetére

XaraX
(PH! addikt)

Thx a részletes választ.
Egy Hiper typer-r 580-as táp,azóta is műkődik minden rendesen,ezért nem gondoltam táphibára.
Megpróbáltam több Ide kábellel,sehogysem akart menni.
Erre nem gondoltam,a másik gépben lévő winyó satás,mellé tettem a 80-as Ide-t.
Ultimate boot cddolgot megpróbálom,már jön is lefelé.
Külön Samsung garilevél nincs hozzá,csak a bolt számlája+garilevele.
Thx a választ még egyszer. :R :R

(#661) hétalvó

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintetek ha a Samsung magyarország nem akar foglalkozni velem mert nem tőlük van a HDD lehet tovább menni mondjuk az EU-ba gariztatni? Esetleg valami WorldWideGaranty?

gyúrunk vazze

(#662) PpenoO válasza hétalvó (#661) üzenetére

PpenoO
(fanatikus tag)

Ahhoz menj akitől vetted ;)

http://www.nextlevelshit.atw.hu/

(#663) okos67 válasza lazydog (#612) üzenetére

okos67
(őstag)

hát tényleg szimpi kérdése a samsung 3év garit ad nekem 4db samsung winyom van 4 gépbe ezek közül 2db több mint 2 éves elötte voltak Wd segate maxtor mind 1év garival 1,5-2éves koruk között mind meghalt.I live 3 év gari

s700>w800i>6233>d900i>p1i>i900>i8000

(#664) Prymus X. válasza gog (#658) üzenetére

Prymus X.
(tag)

Hi. Nekem is ilyen winyóm van, szeretem is.

Kérdés: Akusztikus menedzserről már olvastam, de mi ez? Program vagy funkció? Letölthető a gyártó oldaláról? Vagy csak valahol be ill. kikapcsolható funkció?

Homályosítsatok fel pls! :U

(Samsung sp2004c Sata-II 200GB)

[Szerkesztve]

Q6600(G0) - 2x2gb(800MHz) OCZ Vista Performance platinum kit - AMD 5770 1GB - Stacker 830, Scythe finomságok

(#665) hétalvó válasza PpenoO (#662) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

Bezárt a bolt és nincs Samsung gari levél. Nem értem miért nem tud vele foglalkozni a Samsung Mo. dehát ez Mo.. Kiváncsi lennék az anyacég mit szólna ehhez a hozzáálláshoz. Hova lehetne levelet küldeni, hogy kapja össze magát a Samsung Mo és küldje vissza gaiba?

gyúrunk vazze

(#666) RexpecT válasza hétalvó (#665) üzenetére

RexpecT
(PH! addikt)

Micsoda nincs többé 3 év gari a Samsung vinyőkra ??? Amugy meddig életképes egy vinyó ?? Az én Samsungom lassan 3,5 éves lesz és eddig semmi baj nem volt vele /pl.:uncsitesom 2 év allatt 2 samsungot gariztatott/.Elakarom adni a gépet kivancsi vagyok az uj tulajnal meddig megy még ????? :F :F

Walter White is Bad*ss!!

(#667) gog válasza Prymus X. (#664) üzenetére

gog
(őstag)

Hi!
Lehalkíthatod vele a vinyót. Kell hozzá a HUTIL (ver.2.0) progi, amit a samsung-tól le tudsz tölteni, csinálni kell egy dos-indítólemezt rámásolni aztán a pogival bekapcsolni, vagy átállítani(több állása van).

(#668) hétalvó válasza RexpecT (#666) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

Van rá. Csak akkor ha Samsung Mo-os garileveled van. Mondjuk a honlapon az van csak számlagarancia. :)

gyúrunk vazze

(#669) nrgxxx

nrgxxx
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Van egy ''kisebb'' gondom a samsung vinyómmal, és remélem ti tudtok tanácsot adni.

Ez egy 160-as, 7200-es, de ez most nem lényeg. Tegnap hazavittem, (hordozgatni szoktam), és az otthoni gépemben abszolút nem indult meg, a windowsba csak a verzérlőpult/felügyeleti eszközöknél látta, nem volt neki meghajtójele.

Behoztam ma a munkahelyre (ahol utoljára jól működött), itt most látja a teljes partíciót, inicializálva is van, de itt sincs meghajtójele.... Van rajta kb 20-30 gigányi fontos anyag amit szeretnék visszaszedni róla. Gyakorlatilag ennyi is a felhasznált terület. Mit csináljak?

Most egy Getdataback-et futtatok, de ez elég sok idő, és tapasztalat alapján csak a fájl neveit szedi vissza, 0 kyte-os adathalmazokkal.... szóval vmi jobb ötlet?

Minden embernek meg kell tanulni, hogy hogyan kell élni.... csak kár hogy pont egy élet kell hozzá.

(#670) gog válasza nrgxxx (#669) üzenetére

gog
(őstag)

Nekem is volt ilyen(2004-ben) az SP1604N-el nem sokkal a vásárlás után(2hónap). Eltünt róla a partició. Asszem Getdataback-et használtam én is és ki tudtam szedni belőle ami kellett. Viszont utána(nem azonnal de majdnem) 32gb-osra tette magát. Vissza vittem és kicserélték egy másikra azzal semmi gond nem volt most is megvan. Tehát utána teszteld le rendesen.

[Szerkesztve]

(#671) nrgxxx válasza gog (#670) üzenetére

nrgxxx
(fanatikus tag)

kösz az infót.
ilyen 32-esre visszabutítást nekem is játszott, de az most megszünt.

most rakok rá új partíciót, aztán majd meglátom hogy mi lesz.

a lényeg, hogy sikerült az adatokat visszaszednem róla.

;)

Minden embernek meg kell tanulni, hogy hogyan kell élni.... csak kár hogy pont egy élet kell hozzá.

(#672) Prymus X. válasza gog (#667) üzenetére

Prymus X.
(tag)

Köszi.

Q6600(G0) - 2x2gb(800MHz) OCZ Vista Performance platinum kit - AMD 5770 1GB - Stacker 830, Scythe finomságok

(#673) lacus23

lacus23
(kvázi-tag)

HI Srácok!
300GB Samsung SATA II 8MB - HD300LJ
Ki ismeri?
mi a vélemény róla ?
mik a tapasztalatok?
:) :) :) :)

[Szerkesztve]

A remény hal meg utoljára!

(#674) Remington

Remington
(őstag)

hi !
valaki tudna nekem infókat szolgáltatni samsung 160gb / sata2 / 8mb (HD160JJ) vinyóról? leginkább zajra/melegedésre gondolok meg persze a sebességre is kiváncsi lennék :DD
köszi előre is :R

[Szerkesztve]

(#675) fanti válasza lacus23 (#673) üzenetére

fanti
(senior tag)

Szia!

Nekem pont tegnap este jött meg a kis 300gigás sata2-es 8megás samsung hdd 3 év garival.
Nagyon halkan működik, átlagosan gyors és átlagosan melegszik.
bruttó 26k-ért én úgy gondolom hogy megérte megvenni.

Az elődje egy 250gigás sata2-es samsung volt.
Használat során eddig nem tapasztaltam semmilyen sebességdifit, kb. azonosan gyorsak.

Én nyugodtan ajánlom megvételre mindenkinek!

(#676) G style

G style
(újonc)

Sziasztok. Honnan tudnék letölteni drivert HD080HJ típushoz?
Hivatalos oldalon nincsen. :F

(#677) Kicsi Én

Kicsi Én
(lelkes újonc)

Sziasztok! Most vettem 1 250 GB SATA vinyót (Samsung). Nincs vele semmi gond, csak állandóan ott van a safety remove ikon a tálcán. Mért akarja eltávolítani a vinyóm a win? Még nem volt satám, szal lehet h hülyét kérdezek.

(#678) zumics

zumics
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Nekem egy samsung 80gb-os satas vinyóm van...(2 éves) tudom, hogy sok ilyesmi kérdés volt már különböző topikokban, de azért pont ilyen hibát még nem találtam a témák olvasgatása során...szóval ami a lényeg, bootolásnál kerreg a vinyó mint állat, és a windows helyreállító konzolja jön be...DE! A poén, hogy elindul a windows, de kb 1 percig semmit nem tudok csinálni, mert akármit akarok mindenre beepel a gép...aztán hibátlanul megy minden...már újraraktam, partíció, formázás...soha, sehol nem kerreg a vinyó, csak a bootnál...szóval? tudtok valamit?
Kösz.

(#679) Viktor X válasza zumics (#678) üzenetére

Viktor X
(tag)

Nekem is egy 80GB-os Samsungom volt tegnapig. Először én is csak annyit vettem észre, hogy bootnál nagyon kerreg, meg sokáig tart, majd párszor nagy csattanás közepette elszállt a gép. Aztán tegnap bekapcsoltam a gépet és kiírja, hogy lemez olvasási hiba. (Eltünt minden adat a HDD-ről, sőt még a partició is) Gondoltam így jártam majd újjratelepítem aztán jó lesz. Nem így történt. Formázás közbe kiírta, hogy nem tudja formázni mert sérült a lemez. Ez egy Samsung SP0802N volt és 2 év 8 hónap szolgálat után dobta be a kulcsot. Szerintem ne tárolj rajta olyat ami pótolhatatlan.

Egyszer ~1 éve már elszállt ez a HDD (eltünt róla a partíció), de akkor még hagyta magát particionálni és megformázni.

~4gb digitális fényképpet vesztettem el, amiket azért nem írtam ki mert nem lenne tele a DVD. Na azóta gyakran archiválok.

[Szerkesztve]

(#680) Viktor X válasza Kicsi Én (#677) üzenetére

Viktor X
(tag)

Nem eltávolítani akarja, csak mivel a SATA hdd-ket windows fuása közben is lehet csatlakoztatmni, illetve eltávolítani (úgy mint pl az USB-st), ezért van lehetőséged a biztonságos eltávolításra.

(#681) Krissz22

Krissz22
(senior tag)

Sziasztok! Csak egy kis történet, hogy hogy jártam.....új gépet raktam össze és vinyó is kellett bele, gondoltam közepesen nagyot veszek, megnéztem itt a prohardveren a 250gb-os hdd tesztet. A Samsung volt a legnyerőbb. Gondoltam jó is lesz. Megvesz....kis idő után (4nap), leállítás után, hallom, hogy még pörög és mikor véglegesen megáll, ''nyikorgó'' fémes hang. Mintha fém fékezné a fémet. Kicsit ideges lettem, mert használnám a gépet. Vissza viszem, elmondom a hibát, mivel 3nap után vagyok ezért kivizsgálás, nem azonnal foglalkoznak vele. Most még szervizben van és azért izgulok, hogy tényleg kicseréljék, mert a zavaró hangtól független működő képes. Ráadásúl a szerviz átvételi lapra ez van ráírva: Ha az átvett termékről bebizonyosodik, hogy működőképes akkor a VÉLT HIBA FELTÁRÁSÁÉRT 800FT + ÁFA-t számítunk fel.
Amúgy tesómnak, szomszédnak, nekem is Samsung volt ezelőtt, igaz egyik sincs 1-éves se. De legalább azok működnek. :) Sajna kicsit kiábrándúltam a Samsungból, mert múltkor memória problémák is voltak vele....

(#682) Hequila válasza Krissz22 (#681) üzenetére

Hequila
(őstag)

Mivel leálláskor az olvasófej alatti légpárna megszűnik, így normális folyamat, hogy a lemez és az olvasófej súrlódik egymással (mindez persze parkolópályán). Ez adhat ki fémes hangot.
Van rá egy tábla Boci csokim (persze csak ha érte jössz :) ), hogy nem fogják kicserélni!

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#683) Krissz22 válasza Hequila (#682) üzenetére

Krissz22
(senior tag)

Jó, de qva hangos. Rajta van a ház oldala, kikapcsolom a gépet és 5 másodperc múlva még kijön egy ilyen hang. Volt pár vincseszterem és egyik nem adott még ilyen hangot. Ráadásúl az elején nem jelentkezett, hanem 4 nap múlva!

(#684) mcwolf79

mcwolf79
(őstag)

Sziasztok!
Lehet hogy láma a kérdés :P ,de 120 GB-os 7200rpm-es samsung vinyóhoz honnan tudok SATA drivert letölteni?A típusát így fejből nem vágom.Alaplap ASUS P5W DH deluxe.Gyanítom a Kíndóz XP nehezen menne fel nélküle :O ,mivel nem látná a vincsit.
THX :R

i5-2500K 4 Ghz CPU + Corsair H80 + ASrock Z68 Extreme 4 + 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz CL9 RAM + Gigabyte GTX 680 2GB VGA + Enermax 625W Pro-82 + Samsung 27" Syncmaster P2770 ; BF3 ID: mcwolf79_HUN

(#685) Viktor X válasza mcwolf79 (#684) üzenetére

Viktor X
(tag)

Ha az XP telepítője nem látja a vincsit, akkor neked az alaplapod sata vezérlőjéhez kell driver, amit az Asus oldalán tuti megtalálsz, de szerintem adtak is a lapodhoz egy floppy-t amin rajta van a driver.

(#686) Viktor X válasza Krissz22 (#683) üzenetére

Viktor X
(tag)

Nekem 200GB-os WD-om van, ami leállításkor akkorát csattan, mint ha földhözvágnék egy tányérat. Eleinte engem is zavart a hang, mert eddig ilyet még nem tapasztalam, de már egy ideje megy, ha meg megadja magát, akkor káromkodok egy kicsit az adatvesztés miatt és visszaviszem.

Ha ismered a szervízben a srácot, vagy jó fej, akkor úgy is úgy intézi, hogy ne működjön a vinyó és a nagyker cseréli, ha meg nem akkor szerintem is készítheted a 800+áfát.

(#687) t1

t1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali!
Nekem is van egy Samsung 160GB-os SATA II-es vinyóm. Teljesen megvagyok vele elégedve elég jól szellőzö házamba maximum 40 fokos és nagyon gyors. Teljesen megbízható.Mindekinek csak ajánlani tom. Azért vettem Samsungot mert elötte csak Maxtor vinyóim votak vgay 5db és mindegyik meghalt meghjavernak volt Seagateje és 1 év után elment nyaralni.. :)

(#688) Viktor X válasza t1 (#687) üzenetére

Viktor X
(tag)

Úgy bizony. Nekem is a Samsung vált be eddig a legjobban. És azok a Maxtoros szép idők, mikor szinte minden hónapban új vinyóm volt :C .

(#689) Hequila válasza t1 (#687) üzenetére

Hequila
(őstag)

Teljesen megbízható.

Ezt a következtetést miből vontad le?

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#690) t1 válasza Hequila (#689) üzenetére

t1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mert apámnak is van 2db nagyobb mint az enyém havernak van 3 éves 80Gb-os-a megmég tudnám sorolni és semelyikkel sem volt még gond..

(#691) mcwolf79

mcwolf79
(őstag)

Akkor eszerint simán fel fog menni a sata-s vinyóra fel fog menni a win,tehát fel fogja ismerni :F

i5-2500K 4 Ghz CPU + Corsair H80 + ASrock Z68 Extreme 4 + 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz CL9 RAM + Gigabyte GTX 680 2GB VGA + Enermax 625W Pro-82 + Samsung 27" Syncmaster P2770 ; BF3 ID: mcwolf79_HUN

(#692) Viktor X válasza mcwolf79 (#691) üzenetére

Viktor X
(tag)

Nem a vinyót kell felismernie hanem a sata vezérlőt. Csak akkor fog simán felmenni a win, ha a sata vezérlő drivere vagy már benne van a telepítőben, vagy ha nincs benne akkor a telepítés kezdetekor berakod azt a floppyt amin rajta van a driver.

(#693) mcwolf79 válasza Viktor X (#692) üzenetére

mcwolf79
(őstag)

És szted honnan lehet hozzá szermányolni SATA drivert,ha esetlegesen a hozzá adott disk nincs meg? :R

(#694) Hequila válasza mcwolf79 (#693) üzenetére

Hequila
(őstag)

Láss, ne csak nézz!!!
[link]

(#695) mizu_

mizu_
(tag)

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy miből lehet megállapítani, hogy egy Samsung 250GB-os SATA vinyó JVC vagy NIDEC motorral szerelt?

A válaszokat előre is köszi.

Dropbox (18 GB-ig bővíthető) 2.5GB ingyen: http://db.tt/NJK6uUM

(#696) Hequila válasza mizu_ (#695) üzenetére

Hequila
(őstag)

Rá van írva a motor aljára...
Egyébként melyik a jobb? (csak azért, mert nálam JVC-s döglött meg, kaptam helyette egy Nidec-et, az még bírja. Valószínűleg motorhiba volt a JVC-vel).

[Szerkesztve]

(#697) mizu_ válasza Hequila (#696) üzenetére

mizu_
(tag)

Itt [link] azt írják, hogy a JVC motorral szerelt modellek híresek voltak egy amolyan magas hangú motorzajról.

Dropbox (18 GB-ig bővíthető) 2.5GB ingyen: http://db.tt/NJK6uUM

(#698) Krissz22 válasza Hequila (#696) üzenetére

Krissz22
(senior tag)

Szia!

Akkor neked is 250GB-os Sata II -es Samsungod van? Mi volt a hiba jelenség? Mennyi idővel a vásárlás után döglött meg?
Most ami müxik már, ''megbízhatónak'' tűnik? :)

(#699) Hequila válasza Krissz22 (#698) üzenetére

Hequila
(őstag)

Az ominozus winchester 120-as PATA volt. Egyszerűen amikor megkapta az áramot, felpörgött, de kb. 2-3 mp után le is állt. Kb. fél évesen vitt magával a 120 gigánnyi filmet. Én már soha többé nem fogok megbzni a Samsungban, de a mostani még megy.

(#700) lacus23 válasza fanti (#675) üzenetére

lacus23
(kvázi-tag)

Köszi a választ !!!!!

lehetséges, hogy megveszem !
de, nem régen láttam a nagyobb tesóját
400GB Samsung SATA II 8MB - HD400LJ
nem tudom szerintem gyorsaságra ill melegedésre ugyan olyanok csak a tároló kapacitása
nagyobb.
vagy nem?

A remény hal meg utoljára!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.