Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#501) zso73 válasza zso73 (#500) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És a másik is! :O 160JJ

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#502) sztyue

sztyue
(újonc)

Haaaaali!

Van egy olyan problémám, hogy vettem egy Samsung sp2504c Sata II-es vinyót.
A gépem viszont SCSI ként ismeri fel . [link]

Op rendszerem xp blade edition, telepítéskor nem kért semmi drivert, felismerte.
Nem pacheltem, nem jumperoltam, csak a bios-ban engedélyeztem a satat, meg booot vinyónak beállítottam a sata disket.

Eléggi, érezhetően lassú a vinyó...
Hd tach szerint: [link]
Felraktam egy sata drivert , gyorsabb lett valamivel...

alaplapom abit nf7-s2 ,bírja a satas vinyókat (már volt satas vinyóm)

Lécci segítsetek.
Mért van ez és hogy lehetne megoldani?

Köszi

sztyue

(#503) Matt23 válasza sztyue (#502) üzenetére

Matt23
(kvázi-tag)

Ha fent olvastad volna, pont ugyanilyen winyót vettem tegnap és patch-elni kell! Feltehetőleg ez megoldja a problémádat!

(#504) zso73 válasza sztyue (#502) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A SCSI devic normális! Az enyém is úgy ismeri fel! Ez nem is gáz.Ettől még a sebessége jó.45MB/sec. A patch tényleg kellhet. Olvasd el a leírást! Visszább ott alink! :C

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#505) zso73 válasza Cardinella (#53) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Zerofil exe !Teleírja a winyót nullával,meg egyessel!! Ennél jobb nincs!

(#506) éN79 válasza Massacre`` (#489) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szia!
Harisnyás Pippi árul ilyet a PH!-n.

(#507) éN79

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az mitől lehet, hogy a boot képernyőn az első (amin a rendszer van) LBA a másik ugyanolyan meg CHS megnevezést kapott? Van ennek jelentősége, ill. ha van, akkor hogyan lehet bárhol bármit is beállítani? :F

(#508) zso73 válasza C^^ (#494) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És,ha nem bútol róla,akkor mi a helyzet? Nem látok rajta bin,sys fájlt! Nem is bootol! :O Mit tegyek?

(#509) zso73 válasza zso73 (#508) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megoldva! 10x nem szereti,ha megírják az RW lemezem! 4x megírtam tuti jó! Már meg is flash-elte! :C

(#510) zso73

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mostantól a 80-asom 80HJ/P. Gondolom a p a patch-ot jelöli! Ezek után célszerű formázni a drájvot? :F

(#511) ANT

ANT
(PH! addikt)

Üdv! Van nekem egy 160 Gb PATA (8M) Samsung vinyóm, ami egy Vantec Vortex HDD Cooler keretben van. A hűtő ventijét két fix fordulatszámon lehet üzemeltetni. Én az alacsonyabb fordulaton hűtöm (kb.1800/min), és így a vinyó hőmérséklete a HDD hűtő kijelzője szerint 32-33 C. (Az érzékelő a felső fémborításra van ragasztva) Viszont az Everest ennél mindig 5-6 fokkal többet mutat. Melyik adatnak lehet hinni? :F

[Szerkesztve]

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#512) Alex91 válasza ANT (#511) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Oszinten? Nyomj oda egy homerot, azt az kb. valos ertek :).
Egyebkent meg nem mindegy? Vagy jo nezni, hogy mi hany fokos? :DD

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#513) VargaI válasza sztyue (#502) üzenetére

VargaI
(senior tag)
LOGOUT blog

ugye átraktad sata1-re a jumpert a vinyón? mert a te lapod csak sata1-et tud ;)

Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''

(#514) zso73 válasza ANT (#511) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem az Everest s pontosabb! Az elvileg a vinyótól kéri az eredményt! A belső érzékelőt kérdezi le.HD Sentinell progit engedd rá!

(#515) zso73 válasza Alex91 (#512) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha van rá szabad erőforrása,miért ne? :DD Én is meg szoktam nézni néha! :C

(#516) C^^ válasza zso73 (#514) üzenetére

C^^
(őstag)
LOGOUT blog

Más progi is a winyó s.m.a.r.t-jából olvassa ki. De ha maga a szenzor félremér, akkor tökmind1, hogy milyen progival nézed.

(#517) popo

popo
(újonc)

Nekem most halt meg egy 160 GB-s Samsung.

[Szerkesztve]

Coolermaster ATC-RC-311-KKN1 Elite ház, Chieftec 400W táp,Gigabyte EP45-DS3 alaplap, Intel Core2 Duo E7200 BOX 2,53Ghz proci, Galaxy 9600GT 512 MB videokari,2 db 1 GB CSX 1066Mhz memcsi,2 db Pio 212D dvd író,

(#518) Debilon

Debilon
(őstag)

mai szerzeményem egy sp2504c vinyó, a gyártási hónapot hol találom rajta a sok kriksz-kraksz között?

van egy 2006. 04. dátumsor, ez lenne a készítési dátum?
eszerint ezt nem kell peccselni?

TDU2: Debilon || life is shit || steam: Debilon || http://www.vivalaresistance.hu/

(#519) VargaI válasza Debilon (#518) üzenetére

VargaI
(senior tag)
LOGOUT blog

a honlap csak február-márciust ír, amúgy baja nem lesz/lehet tőle ;)

Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''

(#520) zso73 válasza popo (#517) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mikori? 160JJ? Na ne máááá! Most,akkor én is félhetek,hogy vége lesz? :F Rendesen volt hűtve?

(#521) VargaI válasza zso73 (#520) üzenetére

VargaI
(senior tag)
LOGOUT blog

én is ledöbbentem, itt van egy éve egy 160-as és azon van a rendszer is, meg annyi cucc mint az állat, ha ez bedobná a törölközőt, nem is tudom mit csinálnék :O

[Szerkesztve]

(#522) doome

doome
(újonc)

Tud valaki valamit a 1654n-es szériáról? (2006.áprilisi, tehát nem hibás)

Elvileg 1614n-est rendeltem, de ilyet kaptam, azt mondták ez újabb. A borításon csak számomra értelmezhetetlen képírás van, meg egy koreai webcím (www.samsung.co.kr),
de a hivatalos magyar/angol/international honlapon semmi infó nincs róla.

A különböző hdd figyelő progikkal azt sikerült kideríteni, hogy 8 megás buffer van, kb ennyit tudok egyenlőre.

(#523) gog válasza doome (#522) üzenetére

gog
(őstag)

Nos a Korea cím nem gáz, ha arra gongolsz, ugyanis a Samsung Koreai.
Talán hívd fel a Samsung magyaroszági képviseletét és kérdezd őket.
Na és persze írd meg hogy mi volt. ;)

[Szerkesztve]

a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

(#524) doome válasza gog (#523) üzenetére

doome
(újonc)

Pöccentek nekik egy mailt inkább :D

(#525) -FreaK-

-FreaK-
(őstag)

Hi!
Hamarosan tarolovinyot(kat) keszulok venni es samsung-ot szemeltem ki de kicsit bizonytalan vagyok ami a megbizhatosagot illeti,mar pedig az nagyon fontos lenne szamomra.Vehetek nyugodtan 250Gb-os meretben samsugot vagy inkabb masik gyartotol valasszak? Ha samsung akkor azon belul vannak kevesbe jol sikerult sorozatok es vannak megelyek jobban? roviden: mit vegyek? :)

(#526) C^^ válasza -FreaK- (#525) üzenetére

C^^
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem vinyóból ki kell fogni a jót.
Nekem egy Samsung SP2510n és egy Samsung SP0842n van, és eddig semmi bajom nem volt vele. A 80as kicsit hangos. Viszont az sp2510n-emet sokan szídták hogy hangos + ciripel. Én még nem tapasztaltam ilyet, tök kussban van.

(#527) fero02 válasza -FreaK- (#525) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hy!

Én teljes nyugodtsággal merem ajánlani a Samsung vinyókat!

Több, mint 1 éve rendszeresen adunk el Samsung vinyókat, és eddig 1 db-ot hoztak vissza!!!

Vagyis bocsika, ezen a 7en is hoztak egy 160 Gb-osat, de ott villám volt, szal...

És sztem a 3 év gari vmit takar, mert csak ok nélkül nem adnak ennyi garit...

A sata-s vinyókkal sincs semmi gond (kompatibilitási problémákra gondolok sata1/2), míg maxtoroknál láttam már ilyet számtalan esetben!

Halkak, +bizhatók, gyorsak...no comment

Én csak ajánlani tudom őket (nekem is csak ilyenek vannak :DDD )

Ödv!

"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

(#528) VargaI válasza -FreaK- (#525) üzenetére

VargaI
(senior tag)
LOGOUT blog

ilyen nagy kapacitásoknál sajnos előfordulnak meghibásodások (haveri körben 3 is elszállt az elmúlt 3/4 évben: egy 160-as egy hónap után, 200-as fél év után, és egy 250-es szintén fél év után) én szvsz adattárolási célra mondjuk 2x250-es samsungot javasolnék raidben, ha az egyik neadj' elszállna, akkor még ott lesz a másikon is a cucc, természetesen a megfelelő hűtésről gondoskodni kell ;), különben nem lesznek hosszúéletűek :(
(főleg, hogy már 20k-ért van 250-es samsung sata2-es :C :C , míg a többi gyártó ezen terméke 22-25k körül van)

[Szerkesztve]

(#529) -FreaK-

-FreaK-
(őstag)

Koszi a valaszokat, kicsit azert felek meg mert sajna hutesuk nem nagyon lesz es a vacak haz miatt sok legmozgas sem fogja erni oket.Sajna raid kizarva mert epp hogy lesz penzem most a ket vinyora es kell a tarhely nagyon.Viszont meg mindig bizonytalan vagyok mert irtatok jot is meg rosszat is:) Igaz hordozva nem lesznek a vinyok de eleg rossz helyen lesznek.

(#530) VargaI válasza -FreaK- (#529) üzenetére

VargaI
(senior tag)
LOGOUT blog

pedig vinyókkal nem lehet játszadozni hűtés terén, mert hamar megbosszulja magát :(, ha más nem, akkor állíts be melléjük mondjuk egy 12 cm-es ventit oldalról, az minden házban elfér ;), (12cm-> alacsony fordulatszámú is elég, hűti mindkettőt, nem túl drága, pl coolink x series 2k alatt is van már ;))

(#531) Retekegér

Retekegér
(PH! addikt)

Skacok! Vki meg tudná mondani, hogy mely Samsung vinyó szériával voltak/vannak gondok? Köszi! :R

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#532) YouCanCANON válasza Retekegér (#531) üzenetére

YouCanCANON
(fanatikus tag)

[link]

You Can CANON * eladó minőségi szervercuccok: http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=96871 *

(#533) Retekegér válasza YouCanCANON (#532) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

Köszi! gyébként azért írtam, mert tegnap cserélék a döglött WD (2Mb UATA, 120Gb) vinyómat egy Samsungra (8Mb SATA, 160Gb). Lassú formázás végigment, OS felrakva, szal úgy néz ki, hogy no para. Kopp-kopp-kopp...

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#534) -FreaK- válasza YouCanCANON (#532) üzenetére

-FreaK-
(őstag)

Es meik az a sorozat amivel nem voltak/vannak problemak 250GB-sata valtozatban?:)
Esetleg meg tudna valaki mondani h meik a legmegbizhatobb tipus(esetleg masik markak kozott is)?

mod: sry, mar megtalaltam a topicot ahova inkabb illenek a kerdeseim:)

[Szerkesztve]

(#535) ProdyG

ProdyG
(senior tag)

Hi, csak annyit szeretnék kérdezni, hogy igaz az, hogy a vinyónak vízszintes helyzetben kell lenni? mert egy kicsit átalakítanám a házat, de csak úgy tudom ha a vinyó teljesen ferdén van. Vagy ez nem ajánlatos?

(#536) gog válasza ProdyG (#535) üzenetére

gog
(őstag)

Úgy tudom megvan szabva, hogy mekkora dőléssöggel szabad használni.
Az adatlapon szerepel a honlapjukon.

a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

(#537) ProdyG válasza gog (#536) üzenetére

ProdyG
(senior tag)

kössz, megnézem

(#538) mr_ricsi válasza ProdyG (#535) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''igaz az, hogy a vinyónak vízszintes helyzetben kell lenni?''
Nem igaz. Sőt, az elmúlt 4-5 évben gyártott vinyókat már úgy forgatod, ahogy kedved tartja. (Akár még elektronikával felfelé is lehet.)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#539) ProdyG válasza mr_ricsi (#538) üzenetére

ProdyG
(senior tag)

tényleg?
akkor hawaii van :))

(#540) kumpl

kumpl
(fanatikus tag)

Vettem egy Samsung winyót, de csak ATA100-as módban magy! Pedig ATA133-as!
Mit kell tennem, hogy működjön?
Az alaplap biztos, hogy tudja! A windows meg SP2-es! A kábelek is rendben vannak!!
Help!!
Ja Samsung SP1203N

(#541) C^^ válasza kumpl (#540) üzenetére

C^^
(őstag)
LOGOUT blog

Letöltöd a HUTIL-t a samsung oldaláról, bootolsz vele, és átállítod.

(#542) mr_ricsi válasza kumpl (#540) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ne csinálj vele semmit! Gyorsulni nem fog tőle, viszont így 100-on sokkal megbízhatóbb az átvitel, és nem melegszik annyira a vinyóelektronika.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#543) kumpl

kumpl
(fanatikus tag)

Kipróbáltam a HUTIL-t. Sikerült bekapcsolnom, hogy A133-as legyen. Hát gyorsulást tényleg nem veszek észre. Sőt talán még lassabb is lett:
[link]
[link]

Akkor állítsam vissza 100-asra? Mert nem szeretném ha idő előtt tönkremenne, meg szeretem a hűvös gépet is.
Mit gondoltok?

[Szerkesztve]

(#544) Thoty

Thoty
(tag)

Sziasztok!

Hoztak hozzám pár HDD-t, pontosabban Samsung HD080HJ és HD160JJ típusokat (SATA II), több mint 20 darabot. Mindnek ugyanaz a gondja: a gép nem ismeri fel egyiket se, és fura, halk hangokat adnak belülről, mintha nem tudnák felpörgetni a lemezt (tá, tá, tá, tá, szünet tá, tá, tá, tá, szünet tá, tá, tá, tá) és persze nem is pörög a lemez odabent. Nem kattog, nem recseg, semmi olyan hang nem jön belőlük, ami a fejhibás vagy felülethibás vinyóimból szokott hallatszani. Ez a ''tá tá tá tá'' is csak 1cm-re a vinyóhoz hajolva hallatszik.

Mivel még nagyon újnak néznek ki, arra gondoltam, lehet hogy nincs bennük firmware, és azért csinálják ezt (bár lehet rosszul gondolom). Hülye kérdés lesz, de lehet valahogy firmware-t flashelni beléjük ''házilag'' minden speciális felszerelés nélkül?

Esetleg van valakinek ötlete, hogyan lehetne működésre bírni őket?

(#545) fero02 válasza Thoty (#544) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Samsung vinyókra 3 év gari van nemde?!

Akkor miért hozzád vitték és nem gariztatják :F ?

"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

(#546) Thoty válasza fero02 (#545) üzenetére

Thoty
(tag)

nemtudom, nem kérdeztem :D

(#547) fero02 válasza Thoty (#546) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

+kaptad őket full ingyen?

(#548) Thoty válasza fero02 (#547) üzenetére

Thoty
(tag)

azt azért nem, fizettem értük egy keveset. egyébként van köztük pár olyan is aminek burkolati hibája van (mintha kalapáccsal akarták volna gyógyítani) de az elektronikája jó, a gép mégsem ismeri fel :F

(#549) kumpl

kumpl
(fanatikus tag)

Átkapcsoltam a winyómat ATA133-ra. Azt mondtátok, hogy ettől nem lesz gyorsabb, de jobban melegedik. Hát nem tudom, de most talán egy kicsit még hidegebb is! Akkor most mi a helyzet? Nektek hány fokos szok lenni a winyótok?
Nem lehet, hogy eddig vissza volt fogva a winyó, és azért meledegedd jobban? Most meg mehet, ahogy akar. Vagy a Hutil elcseszte a hőmérőt?

[Szerkesztve]

(#550) kumpl

kumpl
(fanatikus tag)

Van egy BootVish Nevű progi és nekem azt írja ki, hogy: Warning! Disc write caching is disabled! Próbáltam állítani más progiban az írási gyorsítótárat, de akkor is ugyan ez maradt a helyzet. Hol tudom máshol megnézni, hogy ez tényleg kivan-e kapcsolva? Hogyan tudom bekapcsolni?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.