Ennek mi köze van a márkához? A maxtorban és seagate-ben is van sata2-es
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
glacious
(őstag)

blacky36
(tag)
tálca és startmenü tulajdonságai>testreszabás>sosem látszik
http://www.barnardcastlelife.co.uk/

DonManó
(kvázi-tag)
Sziasztok!
A minap vettem egy SAMSUNG SATAII-es vinyót (HD080HJ) és csak CHS módban képes futni ami úgye elég ratyi, a bios-ban se tudom átállítani LBA-ra.
Mi tudok tenni?
Viva España

atifarkas
(tag)
Van 2db Samsung SP1614C Sata 160GB-os vinyom striped raidbe kotve (raid0). A raid vezerlo egy alaplapra (abit nfs-7 ver.2) integralt Silicon Image 3112 raid vezerlo.
A problemam a kovetkezo lenne:
Nagyobb fajlok masolasakor hibazik a vinyo. De csak akkor ha cel es a forras a ket raid vinyok. Vagyis ha egy pata vinyorol masolok ra, vagy vinyora masolok akkor ez a problema nem fordul elo. Hogy hiba keletkezik se a windos se semmi nem jelzi. Csak ugy lehet eszrevenni hogy pl ha sok rar-ba tomoritett iso filet kitomoritek, akkor utana a iso fajlor nem tudok telepiteni a rajta levo programot. A telepito crc hibat jelez. tobbszor kitomoritve, mindig mashol csinal hibat. Ez a problema nagyon zavaro tud lenni.. Probaltam bios frissitest, ami frissitette a raid vezerlo biosat is vagy masik drivert de eddig meg semmivel nem jartam sikerrel. Mi lehet a problema??? Otlete van valakinek? 
elore is koszi a segitseget

Coyote86
(újonc)
Sziasztok!
Ötletet kérnék, arra hogy mi lehet a nem rég (3hete) beszerzett SP2504C vinyómnak a baja. A következőt csinálja: windows boot alatt a bootképernyőnél elkezd ütemesen kattogni (elég gyors és nem hangos kattogás, mintha a fej ugrálna ide-oda), miközben emiatt akadozva fut a kék loading csík. Ezt csinálja kb. 2 percig, aztán utána mintha semmi nem lett volna simán betölt a windows. Eddig csak bekapcsolás után tapasztaltam, akkor sem mindig. Újraindítás után nem találkoztam vele. Kérek mindenkit agyjon valami ötletet, mert kezd idegesíteni a dolog.
Előre is köszönöm.
Coyote86

glacious
(őstag)
Valaki biztos tudja a választ, lehet hogy valami ellenőrzést csinál a driver minden indításkor.
Esetleg, ha újrainstallálod a drivert, vagy régebbit teszel fel?

Coyote86
(újonc)
Hello!
Köszi, erre az ellenőrzés dologra én is gondoltam, de csak kb. egy hete csinálja, és egyre sűrűbben...előtte nem csinálta...
és azóta nem is változtattam a drivereken, mert ugye ami működik azt ne próbáljuk megjavítani...régebben persze néha sikerült...
Egyelőre a gyári diagnosztikai progikkal nem akarok foglalkozni...hátha csak valmi hülyeség miatt van...remélem valaki tényleg tudja, mert nem akarok garis problémákkal foglalkozni megint...az utóbbi 2 hónapban többször is sikerült..és kezd elegem lenni.
Addig is üdv mindenkinek
Coyote86
Sziasztok, segíthetnétek egy kérdésben:
Jelenleg egy 80GBos Samu P80 elégedett gazdája vagyok (csak a miheztartás végett 8)
Vinyóvétel előtt állok, de nem tudok dönteni két okból:
1.Nics igazán szükségem a 250GB helyre
2. Viszont a maximáis sebességre videószerkesztéses mókák miatt igen.
Samsung SpinPoint P80 SP1614N 160GB 7200rpm 8MB PATA
Samsung SpinPoint P120 SP2514N 250GB 7200rpm 8MB PATA
Szerintetek mekkora a sebességkülönbség a két vinyó között? Esetleg valami teszt ahol közösen szerepelnek vagy személyes tapasztalat?
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

Medv
(újonc)
Üdv mindenkinek....
Van egy 160-as SATA-s Samsung vinyóm. Két partícióban van, egyiken van windóz. Arra lettem figyelems egy pár hete, hogy drasztikusan lecsökkent a másolási sebesség, kb 5mb/sec környékére
….. ennek kb tízszerese lenne rendben.
Betettem egy haver gépébe…. ott is ez volt a helyzet. Töredezettségmentesítettem, leformáztam, újra partíconáltam, 32k-ra állítottam a cluster méretet stb….. Kipróbáltam adat vinyóként….. teljesen rendben volt…. Ezen felbuzdúlván feltettem rá a windózt, és erre olyan tetű amilyen volt…….. hallatlan 
Mit gondoltok, van valami megoldás...... vogy a halálán van?

glacious
(őstag)
Ma vettem egy olyan vinyót, mint a tiéd. Remélem nem tapasztalom később amit leírtál, viszont, ha igen, szeretném, ha addigra lenne megoldás

Coyote86
(újonc)
Használd egészséggel és megelégedéssel!
BalazsR-rel dolgozunk az ügyön, ha átnézel a döglődik... topicba láthatod a tapasztalatokat. Eddig sokra nem jutottunk 
Üdv
[Szerkesztve]

tzs
(újonc)
Sziasztok!
Samsung SP2514N
250GB / 8 MB / 7200rpm / PATA -ot akarok venni. Tudtok erről esetleg véleményt mondani?
Vagy esetleg valamelyik másikat ebben a kategóriában ajánlani?(nem akarok sata kártyára stb. beruházni)
Segítséget előre is köszi.

Coyote86
(újonc)
Sziasztok!
Megtudná valaki mondani nekem, hogy a HUTIL miért nem futtatja le a diagnosztikai részét? A következőt adja: enter ugyebár a menü ponton, aztán kapok egy ablakot, hogy ''Test loop count number'' és alatta egy sort, hogy írjak be valamit...
Mit kéne beírni...a HDD egyébként SP2504C
A jópár hozzászólással feljebb vázolt problémám miatt kéne...
Légyszi segítsetek!
Köszi!
Üdv
[Szerkesztve]

glacious
(őstag)
Azt jelenti, hányszor futtasa le a tesztet.

Coyote86
(újonc)
Köszi...bár akkor lehet hibás a progim, mert akármilyen számot írtam be ide (1,2, stb...) és utána enter, nem reagált rá...na mindegy...
Üdv

atifarkas
(tag)
Az en problemamra nem tud senki gyogyirt????

Száni
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Az egyik decemberi hsz-ben olvastam,h. többen panaszkodtak arra ill. egy ph. tesztben is hasonlót írtak, h. a Samsung vinyójuk fura, sipoló/sivító/búgó hangot hallat és rezonanciát kelt. Nekem egy 120 GB-os PATA Samsungom van (10 hónapos), ami hasonlót produkál. Eddig nem tette (vagy csak nem tűnt fel?). Van pár venti a házban, de még mellettük is lehet hallani ezt az éles hangot és a zavaróbb, hogy totál berázza a házat.
Ez normális jelenség (a sivító hang) és semmi ok az aggodalomra vagy kezdjek parázni?
Köszi előre is a válaszokat!
Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.

kgbrg
(tag)
A memóriád nem hibás? Csinálj egy olyat hogy 3db 600Mb-os avit becsomagolsz total commanderrel zip-be, a végén crc ellenőrzés van. Nézd meg jelez e hibát. Ha igen akkor memóriahiba, legalábbis nekem az volt.

atifarkas
(tag)
Nos megcsinaltam. Ha a kit vinyon csinaltam akkor crc hibat jelzet. De mikor egy masik vinyora (sima ide-s vinyora) akkor semmi hibat nem jelzet. Vagyis az a problema all fent mint eddig is. Memo hiba nem hiszem hogy van mert eleg stabilan megy a gep. Es van mikor tobb napokon at megy nagyon kemenyen hasznalva.(3d studio maxban renderel) Es meg semmi kiakadast nem csinalt. Az alaplapi vezerlom lehet szar?

Csiszike
(kvázi-tag)
A kiszemelt vinyó seek hangja sokkal nagyobb, mint a Sata testvéréé (SP2504C), meg az egész P80 szériáé, még Quit állásban is. Új rendszervinyót akartam belőle csinálni, de nem bírtam a darálását, ezért száműztem egy külső USB házba, filmtároló vinyónak.

lacus23
(kvázi-tag)
Hali Srácok!
van egy Samsung Sata-II vinyom ami a Hd tach szerint 186mb/s megy nem kevés ez egy kicsit
samsung sp2004c (200gb)
mi a véleménytek?
A remény hal meg utoljára!

glacious
(őstag)
Szerintem egy kicsit benézhetted.

atifarkas
(tag)
hat kicsit tenyleg nagyon elnezted
Nekem a ket sata I vinyo raidben is ''csak'' max 110mb/sec tud olvasni. Egy vinyo 186mb/sec
. meg a 86 is igen jo lenne. ja es 2006ot irunk, vagy te a jovobol jottel?? ![;]](/dl/s/v1.gif)

kismono
(újonc)
Sziasztok! Lenne pár alap kérdésem!
1. Vettem az a_:?neten egy SAMSUNG SV8004H PATA winyót! Igaz, átvertek de nagyon, mert a winyó ugyan felpörög, de bekapcsolás után kb. 6-7 másodpercre, elkezd kattogni ismétlődően! Nem olyan hangosan mint ha leszakadt volna a fej, csak olyan furcsán!Próbáltam felhíni a kis patkányt, aki eladta, de azóta ki van kapcsolva, szóval jó felültettek! ! Ja és a bios sem látja a winyót! Az lenne a kérdésem, hogy ez most az elektronika hibája? Ha igen akkor hol keríthetek hozzá elektronikát, és max. mennyit adjak érte?
köszi.

atifarkas
(tag)
Hat nekem egy 17gb quantum vinyo csinalja ezt. Szerintem levelnehezeknek tudod hasznalni.
Lehet hogy teljes elektronikat cserelve meg lehet javitani, na de honnan szerzel? Nem arulnak minden sarkon, nem hiszem hogy megeri ennyit foglalkozzni vele...

kismono
(újonc)
akkor azt mondod, hogy ez tutira az elektronika hibája? Most találtam a vaterán egy pont ugyanilyen eladó elektronikát!
[Szerkesztve]

atifarkas
(tag)
Nem hiszem hogy 100%-ra elektronika hiba. Az hogy a bios nem ismeri fel az biztos az. De az hogy a fejet utogeti az lehet hogy valami belso alkatresz okozza... Hat proba szerencse... MIndenesetre sok sikert 

kismono
(újonc)
hm. ez most egy kicsit elszomorított! Na mindegy! Azért kössz a segítséget! Tényleg, hogy tudok 100%ig meggyőződni arról, hogy elektronika vagy fej hiba?

atifarkas
(tag)
Hat kiprobalod egy tokeletes elektronikaval, hogy mukodik-e. Ha igen akkor tudod a valaszt, ha nem akkor is.
Meg megnezheted a samsung teszt progit ami a smart adatokat olvassa be. Ezek az adatok mechanika tulajdonsagait mondjak meg. Ha nem talal hibat akkor valoszinuleg az elektronika rossz. De mivel nem ismeri fel a bios a vinyot igy ez is eleg nehez feladat...

kismono
(újonc)
Tehát akkor gyakorlatilag sehogy sem fogom megtudni megállapítani, hogy pontosan mi is a baja ennek a kütyünek! 

-_neo_-
(újonc)
Üdw!
Vettem 2 samsung 2014-es 200-as winyót. Érdekes dologgal találkoztam mikor formáztam. 97% nál megált kiirta '' A formázás nem sikerült''. Újraindítások stb-k után a ugyanez a hiba. Na jó, gondoltam ez vissza szerviz nézzük a másikat. Ugynaz!! 97 és agyhalál! 190 esre akarja venni a particót, de ha leveszem azt a 3% (biztonságkedvéért többet vettem le) amiért problémázik hiba nélkűl formáz! Sajnos így a névlegesen 200 as winyó 180 körüli lesz.
Szériahiba? vigyem vissza őket? Látott már valaki ilyet?
[Szerkesztve]
-_neo_-

atifarkas
(tag)
Ezen mit gondolkodsz??? Meg szep hogy vidd vissza. Ha mar csak megakad a formazas kozben mar akkor vissza kene vinni. Mert ugye ezek vadi uj vinyok. Bar elotte csinalhatsz egy LowLevel formatot, mert ha az sikerul akkor nem a vinyo a hibas.

Freddy TNT
(senior tag)
Egy 200-as vincsi (nekem is samsung) valódi mérete 186 GB.

DVD_2_U
(senior tag)
vidd vissza, egyértelmü hardware hiba... az hogyha a lap/chip nem tudná kezelni az ilyen méretü particiot nem ilyenkor és nem is ilyen formában jelentkezik
you can CANON

Alex91
(PH! nagyúr)
Adott egy Samsung HDD egy kulso hazban. A winyo eddig jol ment, de par napja erdekes jelenseg utotte fel fejet
. A kulso haz bekapcsolasakor a HDD motorja egyenetlenul porog fel, ingadozik a fordulatszam (ilyenkor be is fagyasztja a gepet, ha hasznalni akarom). Ujboli be-ki kapcsolasra altalaban elindul jol, es utana nincs vele gond.
Haldoklik, vagy valami kontakt hiba?
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

tzs
(újonc)
Köszi !
Akkor ez ugrott, mindenképpen valami csendes kellene.
''Haldoklik, vagy valami kontakt hiba?''
Vedd ki a házból, és dugd közvetlenül a gépre. Ha így jól pörög fel, akkor valószínűleg kontakthiba van a házban.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

fiffer
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Van egy SP2514N vinyóm, kb 2 hónapos. Pár hete eltűnt az összes adatom róla, Getdataback nem segített, leformáztam, ez sikerült, fontos adat nem volt rajta, újra elkezdtem használni, és most 3 film megsérült, a könyvtárukba sem tudok belelépni. Más hibája nincs, halk gyors, a többi adat rendben. Így visszavihetem hogy cseréljék?
Mutassam meg hogy itt vannak ezek a sérült file-ok, vagy ez felejtős?

fiffer
(kvázi-tag)
Újraíndítottam és kijavította, most jó.
De azért valahogy nem bízom benne. van egy régebbi samsung az sose csinált ilyeneket.

Alex91
(PH! nagyúr)
Meg kivenni valahogy kiveszem. (Sajna pattintos ahaz, eleg xar szerelni.) De a Minibe nem fogom tudni radugni
!
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.
Nem muszáj a saját gépedbe. Lehet másikba is...

Alex91
(PH! nagyúr)
Hat, a PC-ben nem fog menni formazas nelkul
.
Hali!
Újabb Samsung HDD-vel gyarapítottam a kapacitásomat, így valamivel több, mint 1/3 terabyte hely áll rendelkezésre.
Ahogyan szoktam, leírom a vele kapcsolatos véleményemet:
Típus: Samsung SP2504C (250GB, 8MB, 7200RPM, SATA-2).
Sokkal gyorsabb, mint a P-ATA-s 120gigás szintén Samsung HDD-m. Viszot ennek ára van:
egyértelműen jobban melegedik (~ 3-4 fok a különbség),
és hangosabban is működik, a seekelés valamivel jobban hallható (akusztikai management használata nélkül).
Valamint a rezgés intenzitása is nagyobb lett.
Viszont az elektronikán található chipek kevésbé lennének forrófejűek.
Természetesen új hardware lévén teljes tesztet csináltam, mindegyiken átment, 100%-os sebesség, és 98%-os fitness értéekeket produkált. A teljes lemez felszíni vizsgálata kb. 1 órát vett igénybe, elvárható módon semmilyen hibát nem észlelt az advanced scan sem.
Itt jegyezném meg, hogy a Samsung legfrissebb diagnosztikai programjai (SHDIAG, HUTIL) közül csak a HUTIL legfrissebb verziója képes a SATA(2) merevlemezeket kezelni/felimsreni/tesztelni.
Sebesség tesztelésre is sort fogok keríteni, de ki fogom próbálni az akusztikai beállítások közül a Fast, medium, Slow, és Quiet opciókat is, mind zaj-, mind pedig az általuk okozott sebességcsökkenés szempontjából.
Üdv:
Dchard

csigi
(PH! addikt)
Egy alapos ember! 
Egyébként magam is pont ugyanilyet vettem most. A teljes felszin vizsgálatát azzal a HUTIL nevű progival csináltad?
Erről kérnék szakértést:
01 Raw Read Error Rate 51 253 100 0
03 Spin Up Time 25 100 100 5888
04 Start/Stop Count 0 100 100 17
05 Reallocated Sector Count 10 253 253 0
07 Seek Error Rate 51 253 253 0
08 Seek Time Performance 15 253 253 0
09 Power-On Time Count 0 253 253 5
0A Spin Retry Count 51 253 253 0
0B Calibration Retry Count 0 253 2 0
0C Power Cycle Count 0 100 100 12
BE <gyártó-függő> 0 160 160 26
C2 Temperature 0 160 160 26
C3 Hardware ECC Recovered 0 100 100 84263
C4 Reallocation Event Count 0 253 253 0
C5 Current Pending Sector Count 0 253 253 0
C6 Off-Line Uncorrectable Sector Count 0 253 253 0
C7 Ultra ATA CRC Error Rate 0 200 200 0
C8 Write Error Rate 0 253 100 0
C9 Soft Read Error Rate 0 253 100 0
CA TA Increase Count 0 253 253 0
Minden érték normális, írja még az Everest. Szerintetek is?
Köszi
, üdv: csigi
Phenom II X4 955 BE eladó.

csigi
(PH! addikt)
Na, már vannak hibák. 
Kérnék hozzáértőtől véleményt, megnyugtatást.
01 Raw Read Error Rate 51 100 100 6
03 Spin Up Time 25 100 100 5888
04 Start/Stop Count 0 100 100 30
05 Reallocated Sector Count 10 253 253 0
07 Seek Error Rate 51 253 253 0
08 Seek Time Performance 15 253 253 0
09 Power-On Time Count 0 253 253 18
0A Spin Retry Count 51 253 253 0
0B Calibration Retry Count 0 253 2 0
0C Power Cycle Count 0 100 100 21
BE <gyártó-függő> 0 160 154 26
C2 Temperature 0 160 154 26
C3 Hardware ECC Recovered 0 100 100 3833527
C4 Reallocation Event Count 0 253 253 0
C5 Current Pending Sector Count 0 253 253 0
C6 Off-Line Uncorrectable Sector Count 0 253 253 0
C7 Ultra ATA CRC Error Rate 0 200 200 1
C8 Write Error Rate 0 253 100 0
C9 Soft Read Error Rate 0 253 100 0
CA TA Increase Count 0 253 253 0
Konkrétan ezek jöttek elő pár nap alatt, de továbbra is Everest azt fűzi hozzá, hogy az érték normális:
01 Raw Read Error Rate 51 100 100 6
C7 Ultra ATA CRC Error Rate 0 200 200 1
Köszönöm!
''Hat, a PC-ben nem fog menni formazas nelkul ''
Nem egészen értem a megjegyzésed.
Megfülelni, hogy jól pörög-e fel, nem kell semmiféle fájlrendszer egyezés sem. (Sőt, ha a PC-ben tesztelni akarod a HUTIL-SUTIL progikkal, akkor sem, hiszen ezek alacsony szinten nyúlnak a vinyóhoz, nem veszik figyelembe a rajta lévő adatokat.)
A CRC nem érdekes.
A RAW már az előzőben is feltűnt, hogy a vinyó életében volt, hogy csak 100-at érte el.
De ilyen alapon érdekes még a:
0B Calibration Retry Count 0 253 2
C8 Write Error Rate 0 253 100
C9 Soft Read Error Rate 0 253 100

csigi
(PH! addikt)
Köszönöm válaszod! 
Csak arra kérlek fejtsd ki kicsit bővebben, én láma vagyok a smart adatokhoz.
Meg egyáltalán, amiket írtál, az most akkor hiba, vagy normális?
Van a 3 adat:
0 253 100
Az első a gyár által megállapított ''küszöb'', ekkortól rossz a vinyó.
A második az attribútum jelenlegi értéke, vagyis a legutolsó mérésé.
A 3. a vinyó élete során mért legrosszabb érték.
Az értékek gyárilag nagyok, és csökkennek, ahogy hibásodik megfelé a vinyó. Vannak olyan paraméterek, ahol teljesen normális az ingadozás is.
''az most akkor hiba, vagy normális?''
Nem hiba, mert a ''küszöb''-nél magasabb az értékük, és mindig is magasabb volt.
Hogy ''normális''-e, az nem eldönthető, mert a gyár nem ad arra infót, hogy a vinyód korabeli, és ugyanannyi órát használt vinyónál mennyinek kell lenni.
Annyit lehet tudni, hogy nem aggasztó a dolog, de azért időnként nézz rá a vinyó SMART-jára, hogy idővel nem romlanak-e tovább.
Ha a HDSentinel progit felrakod, ott a fontos paraméterek szürke háttérrel vannak jelölve. Azoknak a viselkedése a legfontosabb, a többi miatt nem kell nagyon aggódni.