Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#301) mr_ricsi válasza gabor128 (#300) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én az első partició kivételelével a többit mindig itt szoktam létrehozni, törölni, újraparticionálni, ilyesmi. (És működik.)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#302) gabor128

gabor128
(fanatikus tag)

Heló!

Értem a menetét, csak azt nem tudom, ha már létrehoztál egy partíciót, felraktad rá az op.r.-t, meg az sp2-t, akkor utána hol és hogyan lehet létrehozni a maradék partíciót?
Ezt részletezd légyszíves!

pl Sajátgép-tulajdonságok-eszközkezelő..........?

Előre is köszi!

(#303) Ati98amd válasza gabor128 (#293) üzenetére

Ati98amd
(újonc)

Enable Biglba program

[Szerkesztve]

(#304) gabor128

gabor128
(fanatikus tag)

up

(#305) tomcsi23 válasza gabor128 (#302) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Szia,
Sajátgépen jobb klikk - kezelés - Tárolás - Lemezkezelés - ...

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#306) Tottu

Tottu
(senior tag)

Hi all!
Olyan kérdésem lenne, (most tervezek venni egy 200GB 8MB-os Samsung winyó) hogy mennyire igénylik a hűtést ezek a winyók?Nekem egy szimpla házam van semmi extra hűtéssel. De ha kell akkor egy 8cm-es ventit rátok irányítani.

-=< A meggyőződés nagyobb ellensége az igazságnak, mint a hazugság. >=-

(#307) mr_ricsi válasza Ati98amd (#303) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Enable Biglba program''
Arra semmi szükség, írta az SP2-t.

(#308) mr_ricsi válasza gabor128 (#302) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Start-> Beállítások-> Vezérlőpult-> Felügyeleti eszközök-> Számítógép kezelés-> Lemezkezelő. (Rendszergazda jogok szükségesek hozzá.)

(#309) Tottu válasza Tottu (#306) üzenetére

Tottu
(senior tag)

#306, vki? :F

-=< A meggyőződés nagyobb ellensége az igazságnak, mint a hazugság. >=-

(#310) mr_ricsi válasza Tottu (#309) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Beteszed, használod, rámérsz, és ha 40°C-nál melegebb, akkor ráirányzod a 8cm-est.

(#311) hangya.

hangya.
(újonc)

kapatam egy 80GB samsung hdd, amely mukodott is (slave-kent) addig amig az XP-t nem tettem ujra. azutan kerte hogy formataljam meg, de ezekutan mar csak 12,4 GB lat, van meg remenyem, hogy meg lassa a maradekot is

(#312) mr_ricsi válasza hangya. (#311) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A biosban ellenőrizd, hogy a méretét helyesen állapítja-e meg. (~80GB)
Ezután a Maxtor Powermax progijánal Quick Low Level formatjával hozd alapállapotba a vinyót. (De használhatod a megfelelő Samsungos progit is, azt hiszem Hutil a neve.)

Aztán particionáld és formázd újra az XP-ben.

(#313) gabor128

gabor128
(fanatikus tag)

Hi!
Mr ricsi!

Kipróbáltam amit mondtál, de elakadtam.
Odáig jutottam, hogy a 200-as Samsung winyora létrehoztam egy 100GB-os particiot. Az xp-t fel akartam telepiteni rá, de nem ment fel: Bootoláskor leállt egy hibaüzenettel a dolog, hogy nem megfelelő méretü a HDD vagy valami ilyesmi.

A másik, hogy az SP2, amit letöltöttem;mondom kipróbálom, hogy műxik-e; azt írta ki, hogy nem tud feltelepedni, mert a termékkóddal baja van, nem eredeti.

Ezekkel mit lehet csinálni? :F

(#314) mr_ricsi válasza gabor128 (#313) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha tippelhetek, akkor létrehozáskor a méretnek 100-at írtál be, vagyis 100MB-os partíció lett, amire nem fér fel az XP.

''A másik, hogy az SP2, amit letöltöttem;mondom kipróbálom, hogy műxik-e; azt írta ki, hogy nem tud feltelepedni, mert a termékkóddal baja van, nem eredeti.

Ezekkel mit lehet csinálni?''

Nem jogtiszta XP, nem jogtiszta termékkódjával próbálkozol. Vásárold meg az eredeti XP-t.
(Bármi más ötletem lenne, az a PH! Fórum alapelveibe ütközne.)

[Szerkesztve]

(#315) GoaGeorge

GoaGeorge
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Szerintetek egy Hitachi 5400-es noti vinyónak a 43-45 celcius fok az sok?

STi - Subaru Tecnica International

(#316) hangya. válasza mr_ricsi (#312) üzenetére

hangya.
(újonc)

a bios az csak 12 GB-ot lat, viszont kiprobaltam a HUTIL-t. azt irja ki, hogy a ''capasity size : 80 GB'', de az ''actual size : 12 GB'' azt most nem tudom hogy tenyleg latja azt a 80-at vagy csak a hdd tipusbol tudja a program.

(#317) kircipeti

kircipeti
(senior tag)

Hi!
SP2004C vinyom van sata2-es, de csak sata1 portra van dugaszolva. Van egy aprosag, ami zavar benne: ha intenziven hasznalom, akkor eltunik a speedfan-ban a homerseklete. Masnal is van igy vagy ez vmi egyedi gebasz? :F
Van mellette egy 120-as Maxtor, annak mindig mutatja a homersekletet.

http://tinyurl.com/kircip

(#318) mr_ricsi válasza hangya. (#316) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''a bios az csak 12 GB-ot lat''
A biost nézd meg alaposan, kézzel állíts LBA-t. Esetleg, ha megoldható, vidd át másik gépbe, hogy az mekkorának detektálja.

(#319) sparx

sparx
(tag)

Helo!
A ma vett 250 gigás sata2-es samsung vinyomnál az everest kiirása szerint, a smart adatoknál mindenhol kis kék pipa, kivéve egy. : Spin up time - Várható meghibásodás, közelgő adatvesztés jósolható
Ez nagy baj, vagy csak valamit félremér az everest ?

(#320) sparx

sparx
(tag)

megnéztem hdsentinellel is, ugyan ez :

3,Spin Up Time,25,1,1,0000000040C0,Meghibásodás várható

kezdek félni :U

(#321) geree@bl

geree@bl
(senior tag)

Nem olvastam végig, viszont lenne egy rossz tapasztalatom:

Samsung vinyói nálam nagyon elkapálták magukat!
Sajnos az utóbbi egy évben több, mint 7 vinyó adta meg magát nekem, mindegyik egy héten belül!! :Y Persze kicserélték gariba, de az is meghalt, persze hülyének néztek h mindig csak nekem, de 3 féle gépben volt összesen, és mindig volt mellette másik vinyó is, ami még mindig megy, valami csoda folytán. A másik meg, hogy nagyon melegedett. Első vinyó, amim volt (maxtor!!), az 40 fok felé nem ment, beraktam a Samu-t, és 50 fok körül volt használatkor, szerintem ez egy kicsit magas.
Szóval legközelebbi bővítésemnél boltba, majd úgy megyek, hogy ''csak Samsungot ne, inkább akkor már Maxtort!''.

''Tévedni emberi dolog, de valamit igazán hatásosan elbaszni: ehhez már számítógép kell.''

(#322) geree@bl válasza sparx (#319) üzenetére

geree@bl
(senior tag)

Mikori az everested? :U

''Tévedni emberi dolog, de valamit igazán hatásosan elbaszni: ehhez már számítógép kell.''

(#323) geree@bl válasza geree@bl (#321) üzenetére

geree@bl
(senior tag)

Amúgy, ha valaki tudna erre magyarázatot adni, azt is megköszönném, mret a szervízben sem tudták, hogy mitől van. csak annyit mondtak, hogy a lap valahogy lezárta az elektronikát, és azt kell kicserélni.

(#324) sparx válasza geree@bl (#322) üzenetére

sparx
(tag)

2006 Ultimate edition

(#325) mr_ricsi válasza sparx (#319) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Ez nagy baj, vagy csak valamit félremér az everest ?''
Az everest nem méri a SMART adatokat. Ezeket a vinyó saját maga méri, és az everest csak kiolvassa.

A Spin up time azt jelenti, hogy a vinyód főtengely motorja lassabban pörgött fel, mint szabad lenne.
Lehet, hogy szorul, vagy nem tettek bele kenőanyagot, de az is lehet, hogy tápcsatinál kontakthibás a 12V.

Kapcsolgasd ki-be néhányszor a gépet (eközben várd meg, hogy teljesen leálljon a HDD-k forgása).
Ha a Value értéke nem javul, akkor a SMART-ot nyomtasd ki, és ezzel vidd vissza a vinyót.

(#326) Johnny Cage

Johnny Cage
(PH! addikt)

Én is egy ilyen vinyóval szemezek (Samsung 250 GB. 7200 rpm SATA2-300 8MB), az eddig tapasztalataim a következők:
2 Maxtor winchesterem volt eddig, mindkettő 1 éven belül (!) meghalt. Egy ismerősöm karácsony tájékán gazdagodott egy ilyen 200gigás gonddal, 3 hónapot élt neki, és beadta a kulcsot. Tán mégsem volt alaptalan az a pletyka annak idején, mikor a Maxtor felvásárolta a rosszemlékű Quantumot, hogy ugyanezen winchestereket innentől kezdve Maxtor néven gyártják tovább.
Az eddig nálam messze legjobban bevált winchester egy 7200-as Seagate Barracuda. Kiváncsi vagyok rá, érdemes e megkockáztatnom váltani egy Samsung-ra. Tapasztalatokat várok, előre is köszi.

(#327) Csibi

Csibi
(tag)

hali! a kövi problémám vón' szamszung sp1203n nel : 1ik napról a másikra /asszam pont 1 mastarről slave ra állítás kapcsán/ szépen xp betölt(10 gb rendszerparti) és amikor mennék rá a 2. particióra(adatok , stb) 1szerűen formázatlan 64 gb os területnek látja. Tehát a vinyó összterülete 74 gb-ra redukálódott :Y de hogy mitől lehet gőzöm nincs. Se a particionláó programok, semmik se látják (amik korábban látták) a ~120 gb területet. Magyarul a vinyó megzabált magából jó 40 gigát. Namost leszettem a samsung Hutil/asszem itt lehet a firmware bellításokat végezni progiját, az látja, h nem eredit cikinder beállítások vannak, de amikor rámegyek a visszaállításra, esze ágában nincs visszaállítani az eredeti lemezméretet. Nincs vkinek vmi ötlete? Nem tudjátok nem e lehet házilag firmvért frissíteni rajta?

Előre is thx:
Csibi

Megmondtam nektek hogy elhaggyuk a kispályát!!!:D

(#328) DVD_2_U válasza sparx (#320) üzenetére

DVD_2_U
(senior tag)

rakd másik tápcsatira, esetleg csak ezt a winyót hagyd a gépben, hátha a táp nem birja... ha marad a probléma, csere

you can CANON

(#329) DVD_2_U válasza Johnny Cage (#326) üzenetére

DVD_2_U
(senior tag)

nekem 2db 160as Samsung SATA és egy 250es Samsung SATA2 van, idáig megvok elégedve mind1ikkel :))

you can CANON

(#330) Senior tag válasza Csibi (#327) üzenetére

Senior tag
(senior tag)

Érdekes hiba, én először garanciálisan nézetném meg. Ha nincs gari, akkor esetleg megpróbálhatsz egy firmware frissítást. Sajnos nem tudom, hogy erre van-e otthon lehetőség.

Ugorgyunk!

(#331) Csibi válasza Senior tag (#330) üzenetére

Csibi
(tag)

ja, csak nincs meg a gari (sajna költözés volt mióta vettem, szal semmi ilyesmi nincs + :B )

(#332) Senior tag válasza Csibi (#331) üzenetére

Senior tag
(senior tag)

Hát én csak ezeket találtam ehhez a modellhez: [link]

Ugorgyunk!

(#333) Csibi válasza Senior tag (#332) üzenetére

Csibi
(tag)

ja , szal hivatalosan nincs hozzá firmware :(

(#334) Macccy

Macccy
(tag)

Kérdés:
A SAMSUNG merevlemezekre akkor most ugye 3 év teljeskörű (tudnám mit takar) jótállás van, ugye? Ez vonatkozik rájuk, legalábbis a www.samsung.com -on és magyar változatán a merevlemezeket ennyi garanciával hírdetik.
Ez akkor így van?? Tudja valaki? Csak azért mert a PH!-n (iTNews) olvasható cikk szerint - mely a Ptk-ból is ollóz többek közt és nagyon ügyesen teszi - ha a gyártók törvényben előírt 1 évnél hosszabb idejű garanciaidőt szabnak meg egy termék esetében, akkor a forgalmazónak és a viszonteladónak is vállalni kell ezt az időtartamot.
Ezt most azért is hoztam fel (azontúl, hogy aki esetleg nem olvasta a cikket annak jelezzem, hogy tegye meg) mert vettem egy Samsung SP2014N merevlemezt még szilveszter előtt és a kis boltoska 1 évet írt a jótállási szelvényre. Érdekelne, hogy szerintetek most akkor mi is az ábra merevlemez ügyileg, mert ha az amit sejtek, hogy sejtetek, akkor visszamegyek és javíttatom. Dolgoztam ott egy darabig, szóval ismernek és ha jogos akkor biztos meg is teszik, de előbb szeretném tudni mi a pálya!?

Legfőbb erényem a szerénység - nyugodtan magázhat mindenki ! : )

(#335) mr_ricsi válasza Macccy (#334) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezt a bolttal kellene tisztáznod.
Az biztos, hogy ami Samsung vinyót eddig vettem, mindre 3 év volt a gari. Jópár darabhoz még Samsungos garancia papírt is adtak, és azon is 3 év gari volt feltüntetve.)

(#336) DVD_2_U

DVD_2_U
(senior tag)

[kép] [link]

Samsung SpinPoint120 250Gb SATA II :R ... nagyon ver, gyors és az enyééém... :))

you can CANON

(#337) 47

47
(kvázi-tag)

SATAII vinyóm van, és folyton ott a tálcán a ''biztonságos eltávolítás'' ikon, amire kattintva eltávolíthatom a winchesterem... Eléggé idegesít, nem lehetne eltűntetni valahogyan?

''Ráraknak a tömegközlekedésre.''

(#338) 47 válasza DVD_2_U (#336) üzenetére

47
(kvázi-tag)

Pont ez van nekem is...

(#339) Senior tag válasza DVD_2_U (#336) üzenetére

Senior tag
(senior tag)

Csak ne süvítene annyira alkapjáraton is. :(

Ugorgyunk!

(#340) Senior tag válasza 47 (#337) üzenetére

Senior tag
(senior tag)

Szedd le az NVIDIA IDE drájverét.

Ugorgyunk!

(#341) DVD_2_U válasza Senior tag (#340) üzenetére

DVD_2_U
(senior tag)

annak mi köze hozz? bahh... hülyeséget felesleges irni

you can CANON

(#342) DVD_2_U válasza 47 (#337) üzenetére

DVD_2_U
(senior tag)

örülj neki hogy ezt is tudja... ha meg nagyon zavar add el a vinyód és vegyél valami gagyi maxtort vagy seagatet

you can CANON

(#343) Mania válasza DVD_2_U (#341) üzenetére

Mania
(őstag)

Nekem is ott figyel az ikon,és Senior tag tényleg igazat mond...az MS félével nincs ott.(de nem is ''süvít'' vele) :D

(#344) DVD_2_U válasza Mania (#343) üzenetére

DVD_2_U
(senior tag)

mert azt a lehetöséget nem tudod akkor kihasználni... lebutul és nem lesz lehetöség hot swapra :P

you can CANON

(#345) 47 válasza DVD_2_U (#342) üzenetére

47
(kvázi-tag)

Kösz szépen...
Asszem téged is optimalizálni kéne a gyors eltávolításra. :(((

(#346) Zso Ro válasza 47 (#345) üzenetére

Zso Ro
(fanatikus tag)

Banyek! Attól még hogy nem vágod,nem kell senkit rábeszélni a gyors optimalizálásra

(#347) sparx

sparx
(tag)

Helo!
Nekem is Samsung SpinPoint120 250Gb SATA II-es vinyom van, és ahogy látom kicsit el van maradva a sebessége a többitöl :
[link]
Szerintetek mitöl lehet ennyivel lassúbb ?

(#348) sparx

sparx
(tag)

áp ?

(#349) glacious válasza sparx (#347) üzenetére

glacious
(őstag)

Szerintem valamit elnéztél, ha ez a Te lemezed teljesítménye, akkor nagyon is jó, de lagalábbis nem rossz.

A másik teszt pedig raid-es lehet, mert egy db lemezhez, túl jó lenne.

[Szerkesztve]

(#350) sparx válasza glacious (#349) üzenetére

sparx
(tag)

Igen, az enyém, csak a #336-osban belinkelt képhez képest tűnt lassabnak, de ha normális, akkor normális :U

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.