Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Samsung SyncMaster 910T

(#51) handler

handler
(újonc)

Igen, kerektalpu. Ami feltunt meg rajta: eszre lehet venni, hogy PVA - egy kicsit masak
a szinek mas szogbol - a hattervilagitas nem egyenletes (nagyon jol ki lehet venni a fenyesebb szigeteket - foleg sotetben), es utanhuzas is van rendesen. Ennek ellenere csak ajanlani tudom, ha nem jatekra kell. Szerintem gyonyoru kepe van - foleg egy crt utan ;-)

(#52) adam526

adam526
(tag)

Én azért játékra is használnám. DE mások azt mondták, hogy lehet vele,nem zavaró az utánhúzás, fpsezni meg úgysem szoktam, inkább autós gamekkal

HP DV6 (i5 2410M 2,9 GHz; RADEON 6770M 2GB GDDR5, 4GB DDR3, 500 GB 7200 RPM) /// Samsung Galaxy S Gingerbread 2.3.6

(#53) adam526

adam526
(tag)

Tapasztalat? Én amúgy már láttam egy-két régebbi lcd-t is játék közben és valahogy sohasem tűnt föl nekem az utánhúzás

HP DV6 (i5 2410M 2,9 GHz; RADEON 6770M 2GB GDDR5, 4GB DDR3, 500 GB 7200 RPM) /// Samsung Galaxy S Gingerbread 2.3.6

(#54) adam526

adam526
(tag)

Hello
Látom, hogy nagyon lelankadt a lelkesedés
Én 2 héten belül megveszem ezt a monitort, ha minden jól megy.
Adigg örülnék, ha minél többen megpróbálnának RÁBESZÉLNI/LEBESZÉLNI/MEGGYŐZNI hogy tényleg jó/rossz választás lesz filmnézésre, netezésre, néha játékra, de nem igazán fps-re, főleg autogame
Mert ez ugye eléggé nagy kiadás, nem akarok mellényúlni...

(#55) adam526

adam526
(tag)

Ezeket olvassátok, ha tudtok angolul
Bővebben: link
ENGEM MEGGYŐZÖTT EZ A SOK VÉLEMÉNY, MEG AZ AZ 5/5 CSILLAG NEM OLYAN ROSSZ:)

(#56) Zolike

Zolike
(lelkes újonc)

Szeva!!

Nekem augusztus óta ilyen monitorom van, és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Én is nagyon sokat filóztam, hogy milyent vegyek, elolvastam minden fellelhető tesztet, és véleményt, de úgy érzem nagyon jól döntöttem, és egy rossz szót nem tudok szólni rá. A színei gyönyörűek, filmnézésre tökéletes, játékban utánhúzást nem láttam még rajta, 25 ms ide vagy oda. Most toltam végig épp az Nfsu2-t, hát szóval, mit ne mondjak...Amúgy én is inkább az autós játékokat favorizálom, (GP4 főleg, aztán Richard Burns Rally, Colin4-5 stb.), de végigvittem rajta Far Cry-t is, Doom3-mat is próbáltam rajt, de ennek az eszetlen lövöldözésnek, meg hentelésnek nem igazán vagyok híve....
Szóval én csak ajánlani tudom neked ezt a monitort, megbánni biztos nem fogod, és nyár óta az ára is sokat esett, úgyhogy nem tartozik a megfizethetetlen kategóriába. Mondjuk én nagyon jó áron vettem már a nyáron is, pixelhibám sem volt, pedig féltem tőle eléggé, főleg, hogy Németországból rendeltem neten, khmmmmm :)
Ha valami kérdésed lenne vele kapcsolatban, válaszolok szívesen!
Üdv: Zol

"Akármilyen betegek is vagyunk, csak egészségünk az legyen..."

(#57) adam526

adam526
(tag)

Köszi a véleményt, nagyon örülök, hogy akkor végre sikerült kiszemelnem egy olyan monitort, ami minden szempotból nagyon jó.:DD:DD
Te melyik boltban vetted?
Amúgy én mindenképpen kerektalpút szertnék, azt fel lehet ismerni addig, amíg nem nyitottam ki a dobozt???

(#58) Zolike

Zolike
(lelkes újonc)

Mint az előző hozzászólásomban is írtam netről rendeltem Németországból.
A talpát szerintem kibontásig nem fogod tudni, hogy milyen, én is kereket akartam, aztán nem olyan lett, de viszont sokkal jobban néz ki, mint a kerek, meg erősebb is. A képek sajna nem adják abszolút vissza, ezt egyszerűen látni kell, lényeg, hogy nekem tetszik....:)

(#59) adam526

adam526
(tag)

Amúgy az én crt-men jó kis utánhúzás van, ha scrollozok a neten(mondjuk ez egy tco 92-es hyundai.
Most beszéltem egy bolttal és azt mondták, hogy természetesen rosszabb a képe a 19-es monitoroknak, meg olvasgattam a 710t topikot és ott olyan szinten lehúzzák az mva/pva panelos moncsikat.
Sosem volt még ennyire nehéz dönteni, mielőtt, megvettem valamit
Amúgy elég nehéz hozzájutni ehez a monitorhoz, mert hiány van belőle

(#60) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szasztok!

Nekem is Samsung 910t-m van, és csak ajánlani tudom. Játszottam rajta Nfs U2-t, Far Cryt, Hl2-t meg egyebeket. Ha natív felbontásban használod akkor szinte alig van utánhúzása. A Dvi-vel pedig tuti szép képe van. Mellette szól a pixelgari, a 170*170-es látószög is és egyébb finomságok. Szerintem érdemes ilyenbe beruházni!

True Success is Blonde

(#61) GERYZZ

GERYZZ
(újonc)

urak!

a 193p, és a 910t között mi a _lényegi_ különbség?
a látószögön kívül...

a 910t lenne az utód?? csak mert a 193p már a régi modellek között szerepel a samsung.hu-n

193p jobban bejön, már csak a kinézete miatt is.
ilyet nem használ senki??

(#62) Zolike

Zolike
(lelkes újonc)

Hi! A különbség annyi, hogy a válaszideje nem 25, hanem 20 ms, az ára viszont fordítottan arányos ezzel. Kinézetre nekem jobban bejön a 910t. :)

(#63) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jaja, szerintem is jobb a 910T

True Success is Blonde

(#64) adam526

adam526
(tag)

Ma végre sikerült élőben is látnom a drágaságot. Hát mit mondjak, szerintem kívülről gyönyörű(egy pár soral feljebb kép), a képe jobb, mint a crt-nek, pedig csak analóggal láttam. Bárhonnan nézem, semmi színváltozás(tényleg 170 fokig full látni).A fekete az igenis fekete.
Szóval szerintem nézzetek be a users boltba(www.users.hu), ott az egyik legolcsóbb és végre egy olyan hely, ahol meg lehet fogdosni, kipróbálni.Én már le is dobtam az előleget, egy pár nap múlva értemegyek, ha lesz rá időm. Majd irok valami tesztet, de szerintem csak majd a karácsonyi szünetben, mert most eléggé elfoglalt vagyok.

(#65) adam526

adam526
(tag)

:)):))SAMSUNG - PVA RULEZ, avagy rövid beszámoló::))
Elmenetm ma átvenni a monitort, no pixelhiba, nagyon szép a képe. Beállítottam klón módba a jó öreg crt-mmel és sokkal élesebb a képe. Először kipróbáltam egy monitortesztelő programmal, és meggyőzek a színek, meg ugye a fekete/fehér. Tetszik, hogy egy gombnyomásra lehet állítani, hogy milyen kontraszt/fényerő legyen(magic bright). Ezután betoltam neki a mátrix dvd-t, kerestem egy jó kis akciódús részt, és jó éles képet ad(persze ez még jobb lesz, ha lesz időm a beállításokkal szarakodni). Mivel csak az nfs underground 2 volt fönn a gépemen, ezért elindítottam, úgy hogy közben a crt-n is ua. láttam. Meg kell, hogy mondjam 1024*768-ban teljesen éles a képe, és semmi utánhúzást nem vettem rajta észre. Ezután rászántam magam, hogy kipróbáljam valami fps játékkal, mert ugye az fps a tft monitorok réme. Felraktam az ut 2004-et. Ha nincsenek idegrángásaid, akkor nem lesz vele semmi bajod. Persze akkor, ha elkezdem jobbra balra rángatni az egeret, akkor elmosódik a kép(de ekkor már a crt-n sem éles).
Kb ennyi lenne mára, remélem, hogy segítettem, és hogy bővülni fog a 910t-sek tábora.:C:C

[Szerkesztve]

(#66) adam526

adam526
(tag)

60hz-re vagy 75hz-re érdemes állítani?Igazából van különbség a kettő között?

(#67) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igazából van különbség közötte. Ha jobban megfigyeled a betűkön észrevehető. Ám hallottam olyan véleményt is, hogy nincs különbség, sőt, minél alacsonyabb frekvencián járatod, annál tovább bírja a panel. Fura, hogy aki ezt mondta, nemrég romlott el a Tft-je. Lehet nem bírta a 60hz-et :)
Szerintem nyugodtan tedd 70-re vagy ha neked úgy jobb 75-re. Ha nem zavar hagyhatod 60-on is.

True Success is Blonde

(#68) GERYZZ

GERYZZ
(újonc)

majdnem 910t lett belőle....aztán vettem egy 193p-t.
és eddig nagyon úgy tűnik, hogy jól döntöttem, amikor mva/pva mellett döntöttem.

(#69) adam526

adam526
(tag)

Én is gondlokoztam a 193p-n, de a több, mint 20 ezres különbséget szerintem nem éri meg. Én is egyetértek abban, hogy a pva panel egyértelműen jó választás:))

(#70) Balika911 válasza GERYZZ (#68) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Megnéztem én is a 193P-t! Ez valami nagyon király monitor! De jól is mutatna egy a régi, 15''-os Samsung CRT-m helyén! :)

(#71) turo

turo
(újonc)

Tobbszor is irtatok hogy a Samsung kicsereli a 910T-t ha barmilyen pixelhiba van (akar csak 1 is). Ez tenyleg igaz? En a neten azt talaltam hogy csak egy bizonyos pixelhiba limit felett cserelnek, pl.:

nemeteknel: Bővebben: link
e szerint max. 3+7 pixelhiba lehet (ISO 13406-2 Class II)

Samsung monitor FAQ-bol: Bővebben: link
e szerint max. 9 pixelhiba lehet

ISO 13406-2 spec:

A magyar Samsung honlapon nem talaltam pixelhibara vontakozo reszt... :(

(#72) adam526

adam526
(tag)

Nekem mindki ezt mondta, szóval valószínűleg úgy van. Amúgy sztem, ha biztos akarsz lenni benne, akkor hívj fel egy samsung szervízt és kérdezd meg

(#73) adam526

adam526
(tag)

Ezt olvasd el, itt konkrétan mondják, hogy nekik kicserélék egy kicsike hiba esetén is

(#74) KraX válasza GERYZZ (#68) üzenetére

KraX
(tag)

Hoy!

Neked mik a tapasztalataid a 193p-vel kapcsolatban? Irnal rola egy keveset?

Elore is koszi!

i know kung fu!

(#75) Kraptor

Kraptor
(PH! addikt)

A samsungnak van xnapos pixelhibája, aszem 3 nap vagy, hogy...nem tudom pontosan. Szülömnek van ilyen monitora, de nekem nem iskerült úgy beállítani, hogy nekem is tetszen. Nem rossz, de nem voltam elájúlva....persze, lehet, hogy több állítgatással már mást mondanék, de amennyit használtam attól nem ájultam el.

(#76) GERYZZ válasza KraX (#74) üzenetére

GERYZZ
(újonc)

193p
csak pozitív véleményem van róla - eddig.
mindenképpen olyan monitort akartam aminek jók a színei, képminősége. ezért lett mva ugye.
tn panel amit láttam már egy szögből - hacsak simán leültem elé - is látszott a kis látószög hátránya (alul/felül már más színű). ez mondjuk tényleg elég gáz dolog. plusz a színek, átmenetek, feketék, szóval nem kóser.
viszont féltem hogy lassú lesz az mva.
a 193p ugye elvileg 20ms. hogy ez mennyi valójában passz, de nem is érdekel.
ugyanis _nincs utánhúzása_
én nem vagyok egy hardcore fps gamer, de se filmnél, se scrollozásnál, se pl nfsu2-nél _nem láttam_ ilyen jellegű problémát, úgyhogy örülök. persze biztos van neki, de ez számomra észrevehetetlen, ill alig-alig észrevehető, pedig crt-ről váltottam.
ezekután mindenkinek azt tudom mondani, hogy próbálja ki azt a ''lassúnak'' mondott 20-25ms-es monitort, mert szerintem 10ből9 embernek teljességgel használható lesz.
a konstrukció, kidolgozás minősége kiváló a 193p-nél. lévén ez ugye a professional sorozat asszem. a talp nagyon ötletes, bárhova forgatható, beállítható, a kábelezés is, hogy nem a monitorba dugod a cuccost, hanem a talpba. az elforgathatóság is előny (emiatt is jó, hogy a talpba megy a kábel). pl film, játék, stb vízszintesben, net, word, ilyenek mehet függőlegesben.
a látószög hatalmas, egész extrém szögekből is valós képet, és színeket ad vissza. ami még számomra fontos volt, hogy a fekete lehetőleg az legyen, az átmenetek, színek kézbentarthatóak legyenek. ezeknek is az én szintemen maximálisan megfelel.

ja igen, ez a buttonless dolog. ez lehet hogy fog zavarni, de eddig még nem jött elő.

(#77) kapasz

kapasz
(lelkes újonc)

Nekem is 193P-m van. Az utánhúzás erősen függ a fényerőtől/kontraszttól is. Te milyen beállításokkal használod? Nekem akkor nem bántja a szememet, ha fényerő=100, kontraszt=0. Ebben a beállításban scrollozás közben picit vastagodnak a betűk, de ez nem zavaró.

(#78) adam526

adam526
(tag)

Szerintem is hülye, aki befikázza a 20-25ms-os pva/mva moncsit, szerintem is teljesen jó. A családban van egy 710n(12 ms, tn) is, és semmi különbség nincsen utánhúzásban a kettő között, szóval ennyit egyes véleményekről:C:C:C:C. Én egymás mellett láttam a kettőt klón módban játék közben...
Persze tft és crt között van különbség,de nem számottevő. Az utánhúzás szerintem nem baj, viszont rossz minőségő videónak jobban kihozza a hibáit(gondolom, hogy nem csak nekem)

[Szerkesztve]

(#79) T610

T610
(újonc)

Sziasztok!

Ma szert tettem egy ilyen kis gyönyörűségre.
Nagyon tetszik, egyelőre csak analóg módban használom, de így is bagyon szuper a képe.
Ti milyen beállítások mellett hajtjátok? Gondolok itt fényerő, kontraszt...

Üdv.

(#80) T610

T610
(újonc)

Még egy kérdés: szoftveresen lehet állítgatni a fényerőt meg ilyesmit, vagy mindig nyomkodni kell?

Üdv.

(#81) adam526

adam526
(tag)

Hello
Azt hiszem, hogy szoftveresen is lehet állítani, ha felinstallálod a magic bright progit. Szerintem a 60/60 az elég jó, de egy két gombnyomással lehet ugye váltogatni a fényerőt/kontrasztot. Szerintem nem általános ez, hogy hogyan jó, mert függ a fényerőtől, attól, hogy éppen internetezel, jáccol, vagy mondjuk filmet nézel...
:C+1 ember a táborban:C

(#82) T610 válasza adam526 (#81) üzenetére

T610
(újonc)

Szia!

Magic Tune a progi neve nem?

Hát eddig nagyon jól érzem magam ebben a ''táborban'':DD

Üdv.

(#83) T610

T610
(újonc)

Amúgy ez a progi nem csak DVI-on keresztül megy? Nekem jelenleg analog csati van és nem akar kommunikálni, azt írja ki, hogy a verzió nem kompatibilis a monitorral, pedig a legújabbat szedtem le a netről.

Üdv.

(#84) adam526

adam526
(tag)

Tényleg az a neve, amúgy nem tudom, hogy analógon megye-e, mert én úgy még nem használtam. Te amúgy miért nem digitálissal használokd?

(#85) T610 válasza adam526 (#84) üzenetére

T610
(újonc)

Még szereznem kell egy videókarit amin van DVI, majd Karácsony után nézek valamit.

Üdv.

(#86) adam526

adam526
(tag)

:DD:DDBoldog karácsonyt minden samsung 910t tulajdonosnak:DD:DD

(#87) adam526

adam526
(tag)

:))SAMSUNG - PVA RULEZ PART II, avagy rövid beszámoló::))

Most végre volt időm, hogy többmindennel is kipróbáljam a monitort. Amit játszottam vele: BloodRayne, Vampire Bloodline, Sid Meiers Pirates, Flatout, Doom3.......és azt kell, hogy mondjam, hogy tökéletes volt az összes játéknál, vagyis egyáltalán nem zavaró az utánhúzás, csak akkor mosódik el a kép, ha nagon gyorsan mozogsz. Ha már próbáltad pl a bloodrayne-t, ott ugye nagyon gyorsan mozog a csaj össze-vissza...és élvezetes. Ennél pattogósabb játék nem nagyon van. Flatout-ban minimális utánhúzás sincs, vagyis minden autós játékhoz megfelelő.

Azóta megnéztem rajta egy pár filmet, és ott természetesen semmi elmosódás nincsen.....az egy kicsit zavaró, ha rossz minőségű a film, akkor a tft jobban kihozza a hibákat, mint egy crt, de ez csak közelről észrevehető. Dualban kipróbáltam egy 710n-el, ami ugye 12ms-os(TN panel), és ugyanannyira észrevehető ez a jelenség rajta, vagyis ez sztem tft-kre általános.

A monitor állíthatóságairól nem kezdek mesélni, mert nagyon sokfelé lehet, szerintem csak a 193p tudja ebben felvenni vele a versenyt, de ott az ár...

Szóval ha most vagy monitorvásárlás előtt, és nem tudsz dönteni,vagy nincsen kedved sokat keresgélni,és nem sajnálsz rá ennyi pénzt(mondjuk megéri az árárt) akkor ne keresgélj tovább.NO 1 VÉTEL

Állíthatóságról majd legközelebb írok:Y:Y:Y:Y

(#88) Kraptor

Kraptor
(PH! addikt)

Nekem egy bajom van a 910Tvel, hogy a betűk nagyon vékonykáknak néznek ki. Tudi, hogy hól belehet állítani csak nekem még nem sikerült, mert ha auto adjust-ot nyomok, akkor mikor állítódig a vékony betűkből néha kövérkék lesznek.

Bajom megoldódott...:)

[Szerkesztve]

(#89) T610 válasza Kraptor (#88) üzenetére

T610
(újonc)

Most akkor végülis hogyan oldottad meg?

Nekem még annyi a problémám vele, hogy még nem sikerült megtalálnom a megfelelő kontraszt/fényerő arányt ezért fáj a szemem egy idő után a fények miatt.

(#90) Intelligencs válasza T610 (#89) üzenetére

Intelligencs
(senior tag)
LOGOUT blog

Kontraszt: 85 körül, fényerő: szigorúan 10 alatt! Nekem ez bejött. Igen, nagyon fényes ez a monitor, este ha átkapcsolom a MagicBrighttal valamelyik magasabb fényerejű üzemmódba, úgy érzem, hogy kiégeti a szememet. Szóval, fényerő 10 alatt, ez a lényeg. (Nekem 10-esen van mindig, csak nappal, ha nagyon süt a nap állítom feljebb.)

No Gods or Kings. Only Men.

(#91) T610 válasza Intelligencs (#90) üzenetére

T610
(újonc)

Szia!

Köszi a választ, megpróbálom így mit mutat.

Ja igen, betűvastagságot lehet valahogy állítani?

Üdv.

(#92) Kraptor

Kraptor
(PH! addikt)

Van olyan opció, hogy sharpness és fine(ez csak analógnál), na azokkal az értékekkel játszál. Nekem azokon kellett állítanom és szép kövérkés betűim lettek. Kipróbáltam egy versenyes játékkal hát azért a ghostingolás eléggé ott van, de lehet ó, hogy csak azért vettem észre mert direkt arra koncentráltam:)

(#93) Lizzard

Lizzard
(fanatikus tag)

Hi all!

Mit kell ez alatt a TN meg PVA panel alatt érteni? Látom már többször irtátok, h. a PVA jobb, más meg azt mondja, h. TN jobb...
Írjátok le olz, h. mi a kül a kettő között!

ASUS M4A785TD-V EVO×AMD Phenom II X2 550BE@X4 B50×AC Freezer 64 PRO×4 GB Mushkin Black DDR3 1600 Kit×2TB Hitachi SATAII×Sapphire HD4870 1GB Silent Efficiency×LG GSA-H12L

(#94) adam526

adam526
(tag)

3 féle panel létezik: PVA(csak samsung), MVA(kb nem samsungos pva) , TN, S-IPS

-S-IPS-es panel még nem nagyon van,erről ezért inkább nem írok
-MVA/PVA --==VS==-- TN: a PVA minden tulajdonságában jobb a TN-es panelnél, kivéve a reakcióidőben(ebből a panelből nincsen 20ms alatti), de inkább a 25ms jellemző rá. Amúgy kontrasztban, látószögben, színhűségben(+ 16,7 millió szín van benne, nem pedig 262 ezer(dithering), mint a TN-esekben), élességben sokkal jobb, mint a TN. Elvileg azt mondják, hogy ezek a monitorok nem alkalmasak játékra, filmnézésre, de ez nem így van. Speciel erről a monitorról nem én írtam egyedül, hogy teljesen megfelelő játékra, hanem sokan mások(ha rákeresel külföldi véleményekre is).

Szóval a TN panelnek egy előnye van és az a gyorsaság, de ez természetesen a minőség rovására megy, vagyis sohasem fog olyan szép képet adni, mint egy PVA.
Ami viszont a TN nagyon nagy hátránya, hogy kicsi a kontrasztja, vagyis a fekete az szürke, vagyis ha sötét képet látsz akkor az nagyon nem lesz szép(olvasd el az lg 1915s véleményeket-ott kiderül, hogy ez mennyire zavaró lehet)
Én az enyém mellett láttam dualban egy 710n-t, ami 12ms-os Tn-es és semmi különbség nem volt közöttük válaszidőben

[Szerkesztve]

(#95) adam526

adam526
(tag)

Ha jól tudsz angolul, akkor ezt olvasd el, itt részletesen le van írva az összes paneltechnológia

(#96) GERYZZ

GERYZZ
(újonc)

jaja..ez általános a tft-nél..
minden képi hibát sokkal jobban kihoz. legyen az kép, vagy film.
tömörítések, élesség, egyéb hibák rögtön kiütköznek.
ez van a crt ápol és eltakar.

(#97) T610 válasza Kraptor (#92) üzenetére

T610
(újonc)

Köszi a segítséget, mostmár nekem is normálisabbak a betűim:)

Üdv.

(#98) Intelligencs válasza T610 (#91) üzenetére

Intelligencs
(senior tag)
LOGOUT blog

Izé, remélem nem azzal van bajod, hogy hol ilyen, hol olyan a betűvastagság... Mert ha az van, akkor nem natív felbontásban használod a mocsit, vagy nem DVI-n keresztül hajtod meg. Mert ha 1280x1024-es felbontásban, a videokártya digitális kimenetéről nyomatod, akkor olyan tűéles és kifogástalan karaktereket kell látnod, hogy abban hibát nem láthatsz. Ha még így is rosszul látod, például mert rossz a szemed, akkor a Windows-ban állítsd feljebb a DPI-t, vagy használj nagyobb fontokat.

No Gods or Kings. Only Men.

(#99) T610 válasza Intelligencs (#98) üzenetére

T610
(újonc)

Szia!

Natívba használom, de sajnos csak analogon egyelőre.

Amúgy a DPI-t, fontokat hol tudom állítani? A betűméretet már vettem nagyobbra, de az a netes oldalaknál semmit se csinált, ha a nézetnél állítottam akkor se.

Üdv.

(#100) adam526

adam526
(tag)

Jobb klikk az asztalon: Properities/Settings/Advanced/General -> ott lehet a dpi-t állítani

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Samsung SyncMaster 910T
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.