HI!
teddd fela tweak-xp-t is es nezd meg rajta hogy a cleartype-ok kozul Nked mejjik gyun be legjobban...
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

HI!
teddd fela tweak-xp-t is es nezd meg rajta hogy a cleartype-ok kozul Nked mejjik gyun be legjobban...
udv
neduddki

kicsit off de az alábbi kérdésem lenne a Samsung 193Ts monitoromon van egy pixelhiba.
Ezt is cseréli Samsung?

Én úgy tudom, hogy igen, de szerintem úgy bizonyosodhadsz meg róla biztosan, hogy felhívod a samsung szervízt, és megkérdezed!!
HP DV6 (i5 2410M 2,9 GHz; RADEON 6770M 2GB GDDR5, 4GB DDR3, 500 GB 7200 RPM) /// Samsung Galaxy S Gingerbread 2.3.6

Tegnap északa 2fele írtam a samsungnak, hogy mi a problémám ma 31.én 24:50 kor jött a válasz:
''zenet szĂĄma: fade@citromail.hu
TĂĄrgy : Samsung 193T pixelhiba
Tisztelt ĂgyfelĂźnk!
KĂśszĂśnettel vettĂźk ĂŠrdeklĹdĂŠsĂŠt / ĂŠszrevĂŠtelĂŠt.
AzĂn kĂŠrĂŠsĂŠnek adtunk egy nyilvĂĄntartĂĄsi szĂĄmot. SzĂveskedjen a
tovĂĄbbiakban az alĂĄbbi nyilvĂĄntartĂĄsi szĂĄma hivatkozni.
NyilvĂĄntartĂĄsi szĂĄm: 2900030636
-. ĂgyfĂŠl
NĂŠv : BatĂĄry , Gergely
-. A kĂŠszĂźlĂŠk adatai
TermĂŠk tĂpus : MON
VĂĄsĂĄrlĂĄs idĹpontja:
TĂpusszĂĄm : 193T
GyĂĄri szĂĄm :
-. Az ĂźgyintĂŠzĹ megjegyzĂŠse
Tisztelt BatĂĄryGergely!
TFT-LCD monitorainkra az alĂĄbbi pixelgarancia ĂŠrvĂŠnyes:
- A vĂĄsĂĄrlĂĄstĂłl szĂĄmĂtott 3 napon belĂźl ĂŠszrevett 1 db pixelhiba esetĂŠn
(legyen az akĂĄr subpixelhiba) a kĂŠszĂźlĂŠket lecserĂŠlik Ănnek a vĂĄsĂĄrlĂĄs
helyĂŠn.
- 3 napon tĂşl ĂŠszrevett pixelhiba esetĂŠn a szervĂz hatĂĄskĂśre, hogy a
nemzetkĂśzi minĹsĂŠgbiztosĂtĂĄsi szabvĂĄny elĹĂrĂĄsainak megfelelĹen eldĂśntse
benne van e az adott pixelhiba (hibĂĄk) a megengedett tĹąrĂŠsben vagy sem.
Amennyiben nem, kiĂĄllĂtja a cserĂŠre jogosĂtĂł igazolĂĄst amit a vĂĄsĂĄrlĂĄs
helyĂŠn a szĂĄmla bemutatĂĄsĂĄval egyĂźtt ĂŠrvĂŠnyesĂthet.
TehĂĄt az Ăn esetĂŠben, ha 3 napon belĂźl vĂĄsĂĄrolta a kĂŠszĂźlĂŠket, vigye
vissza a vĂĄsĂĄrlĂĄs helyĂŠre ĂŠs kicserĂŠlik, ha hĂĄrom napnĂĄl rĂŠgebben vigye
az ĂnhĂśz legkĂśzelebbi mĂĄrkaszervĂz felvevĹhelyre ahol elszĂĄllĂtjĂĄk a
kĂśzponti szakszervĂzbe ĂŠs bevizsgĂĄljĂĄk a kĂŠszĂźlĂŠket.
Profi System Bt.
7621 PĂŠcs, Zsolnay u. 84.
tel.: 72/227-177
ĂdvĂśzlettel,
Samsung Rt. VevĹszolgĂĄlat
Abban az esetben, ha az ĂźgyintĂŠzĂŠssel kapcsolatban bĂĄrmifĂŠle gond van,
amelyet a helyszĂnen nem tudnak megoldani, hĂvjĂĄk a kĂśvetkezĹ
telefonszĂĄmot: 06-40-985-985.
KĂŠrjĂźk, hivatkozzon az ĂźgyintĂŠzĂŠsi szĂĄmra ĂŠs adja meg az Ăźzlet nevĂŠt,
cĂmĂŠt, ahol a termĂŠket vĂĄsĂĄrolta.''
Igaz elolvasni nehéz volt de 12hbelűl válaszoltak 31.én azért korrekt.....

HI!
Em smehg nekem mongyak hogy hujjen irok: - ))))))
udv
neduddki
p.s. nem nem kell otleteket adni tudom mirt ijjen...

nemtudja valaki, hogytudnék még 2pixelhibát csinálni a monitoromra?

HI!
Es es az csibya dolog, de egy vekny hezgyu ceruza sem rossz, csak ne hagyon nyomot:- )))) esetleg egy kis ujjal koromeml dogdoses????
udv
neduddki
ps. pjujjjjj cunyaszag ijjenket irodatni, ejnye bejneye....:- ))))

persze próbálgassam a 193T en 

Ez egy szar dolog.Én nem próbálnék meg ''hibát'' ejteni rajta, mert a végén még észreveszik és akkor a nyakadon marad, amit te rongáltál
.Amúgy annyira zavaró az az egy pixelhiba, hogy megérje vele ennyit foglalkozni?
HP DV6 (i5 2410M 2,9 GHz; RADEON 6770M 2GB GDDR5, 4GB DDR3, 500 GB 7200 RPM) /// Samsung Galaxy S Gingerbread 2.3.6

annyira nemzavaró főleg, hogy sarokban van.
Deha kicserélnék egy újra.... 

HI!
HIdd el cihikailag jobabn zavar mitn gyakorlatilag, las tft pixel hiba tityik eleejn vhol. persze a csere...: - )))
uv
neduddki

Samsung to Offer 'Zero-PIXEL-DEFECT' Warranty for LCD Monitors
Bővebben: link
Ne aggodjatok, csak a januar 1 utan vasarolt monitorokra vonatkozik...es csak koreara ervenyes.
[Szerkesztve]

Segítségre lenne szükségem, nem hiszem, hogy köze van hozzá a monitornak, de egy pár napja nem tudja a gépem az összes oldalon az ékezeteket megjeleníteni(pl hotmail sem), és ez nagyon zavaró. Nem tudom, hogy mi lehet a baj...

Az alabbiakban megosztanam veletek a tapasztalataimat a kovetkezo 19-es monitorokkal kapcsolatban, kicsit hosszu, de talan tanulsagos. Mas tft tapasztalatom nincs ezert csak ezeket tudom osszehasonlitani. Ugy tudom hogy mind a 3 profi monitor. En csak a koztuk levo altalam erzett szubjektiv kulonbsegeket irom le. Mind a 3 modellt DVI-vel hasznaltam, foleg irodai, web, grafikai munkakra, win xp alatt.
ViewSonic VX900 (munkahelyen kb. fele eve hasznalom)
910t (kb. 2 napig probaltam)
193p (kb. 2 hete hasznalom)
Sotet arnyalatok:
A 3 lcd feketei kozott (inkabb szurkei
... hat igen, sajnos a CRT az meg jobb ebben) nem talaltam nagy kulonbseget. Az nView ''Calibration screen'' fekete-feher atmenete is nagyjabol hasonloan nez ki, de az utolso ketto fekete doboz kozott tul keves / nincs kulonbseg.
Fenyero/kontraszt:
A kovetkezo beallitasok arnyekos szobara vonatkoznak:
VX900: szepen be lehet allitani, nekem kb. 66%-on vannak a beallitasok.
910t, 193p: irodai munkahoz nagyon le kell csokkenteni (pl. feny:10% kontr: 50%), kulonben kifolyik a szemem. Vajon ilyen beallitasnal is tudja az 1:1000 kontrasztot? Persze a filmeknel lehet hogy kell a nagy fenyero.
Utanhuzas:
Mind a 3 monitoron hasonlonak erzem (nem erzem a 193p 20ms elonyet). Kicsit zavaro mikor az ablakokat tologatom (foleg txt terminal ablaknal), web-et gorgetem, de meg lehet szokni. Jatekra nem probaltam.
Betekintesi szog:
Mind a 3 monitornal: a monitor elott ulve alig eszreveheto a kepminoseg romlas a kepernyo szelei fele. Ha mocorgok a szekben nagyon picit eszreveheto. Ugy erzem a VX900-as a legjobban oldja meg a problemat.
Intenzitaseloszlas egyenletessege:
VX900: a kepernyo aljatol felfele kb. 2 cm hosszan, kozepen szerintem sotetebb ''folt'' van (pont az xp task bar van ott).
910t, 193p: nem vettem eszre sotetebb/vilagosabb foltot
Dead pixel:
VX900: fel ev utan jelent meg 1 db pixel hiba 
910t: a vasarlas utan rogton talaltam egyet (igazabol nem is pixelhiba volt hanem a lampa es a panel kozott egy kosz), masnap visszavittem es kicsereltek, az uj pixelhiba-mentes.
193p: eddig pixelhiba-mentes
Szinek:
VX900: a szinei szep telitettek es helyesek.
910t: a szinek inkabb pasztelesek a VX900-hoz kepest. Nekem alapban (6500K) tul sok a kek (a menuben a keket kb. 46-ra kellett lecsokkentenem, a zoldet kb. 53-re felnyomni).
193p: a szinek inkabb pasztelesek a VX900-hoz kepest. Zoldek arnyalatai termeszetesebbek mint a 910t-nel.
Menu beallitasok:
VX900: (a viszonylag sok gombjaval) szerintem konnyu kezelni.
910t: ezt meg kell szokni, de utana jol megy. A MagicBright jo es hasznalhato otlet. A gamma allitas is jo dolog (bar lehetne egy meg sotetebb beallitas opcio, illetve nekem gyanus hogy a modosito fuggveny nem is igazi gamma).
193p: a ''buttonless'' megoldas szerintem nagy _baromsag_; ugy hirdetik mint valami erteknovelo dolog, de kozben ez ertekcsokkento! Az a kis primitiv Magic Tune (MT) sw csak win-en fut! Mi ez, egy windowsos lcd monitor? Ahhoz hogy pl. csak fenyerot allitsak el kell inditani / at kell valtani az MT taskra; sok prg ezt nem szereti (pl. jatekok, monitor kalibracio). Tovabba ha nem admin-kent inditom el az MT-t akkor ezt mondja nekem (nem vicc, tenyleg): ''Please reboot the computer''
Tovabba nem tudom allitani a szinhomersekletet, se a gammat (ezek a 910t-ben mukodtek). Tovabba csak egerrel lehet allitgatni a dolgokat. Bravo Samsung! 
Talp:
VX900: sajnos nincs se forgatas, se magassagallitas. Ez nagy kar. A kabelek a talpba mennek, nem zavarnak, nem foglalnak nagy helyet.
910t: jol mukodik a forgatas es a magassagallitas is hasznalhato, de sajnos az lcd-be meno kabel zavaro a forgatasnal.
193p: magassagallitas sajnos csak szuk hatarok kozott lehetseges. Kicsit zavaro hogy a forgatasnal hatra kell donteni a kepernyot, kulonben beleutkozik a kepernyo sarka az asztalba. A falra szereles biztosan jo, de meg nem probaltam. Szerintem nagyon zavaro hogy a talp hatuljaba mennek a kabelek, es a DVI csatlakozo kilog kb. 5cm-t, igy nem lehet a falhoz tolni a talpat
Persze ha falra szereled ez nem problema.

sziasztok
Lg 1915s-em van és az egyik hozzázólsban olvastam hogy csak 262 ezer szinnel rendelkezik
, úgy tudtam hogy 16,2 m szinű akkor most mennyi, észrevettem, hogy szinárnyalatok nem olyan szépek mint mondjuk crt-n, de az lg szervizben azt mondták hogy ez nem 16,7M ''csak'' 16,2m szinet tud megjeleniteni, ennyit számitanna az a rongyos 500e szin? 
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!!

az az 500 szín nem számítana, de mivel az a 16,2 millió igazából nem is 16,2 millió, hanem 262 ezer, amit úgy oldanak, meg hogy kevesebb szürkeárnyalat van, szóval ezért számít. Asszem, hogy az összes TN paneles moncsi 16,2 millió színes. Ennek az ''átverésnek'' a neve: DITHERING - a neten találsz hozzá ismertetőt, hogy pontosan mi is az, ha érdekel

16,2m=262e szin 
köszi a választ a 1730-on és a 1930-son ezeket nem láttam mint az enyémen, de viszon azok olyan fakók mint a hányás, egyébként mostmár fel sem tűnik, csak mondjuk amit a 2mp digigéppel csináltam azok sokkal pixelesebbbnek tűnnek
ezt a dithering technologit hol keressem?
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!!

Mondjuk google-ba írd be, és ott biztos találsz róla cikkeket, ha mondjuk beírod: ''dithering tft tn'' vagy vmi hasonlót

TFT TISZTÍTÁSsal kapcsolatban lenne kérdésem? Ti(akiknek ilyen monitora van) mivel szoktátok tisztítani, mert én nagyon parázom, hogy összekarcolom vagy hasonlók. Vettem vmi tisztitócuccot, ami tartalmaz isopropyl alkoholt, és az nem hatékony, mert kb csak elkeni a zsíros foltot. Szóval ki hogyan szokta. Puha ronggyal, vízzel is próbáltam, de az is kicsit foltos marad. Vmi konkrét tisztítószert vagy törlőkendőt tudna vki javasolni, ami 100% jó lesz?

(Nem állítjuk, hogy jó (nem olvastuk), de találtunk Önnek egy topikot (Bővebben: link).)
Szeretettel:
Szalma

Olvastam azt a topikot, de én konkrétan erre a monitorra vagyok kiváncsi, azért írtam ide. Mert ez túl drága játék ahhoz, hogy kísérletezzek...

(Azért ha valamivel sikerült jó eredményt elérnie, mindenképp írja be az eszközöket és vegyianyagokat a tisztítós topikba!)
Szeretettel:
Szalma

ITT VANANNAK KÉPEK A MONITORRÓL, ÉN CSINÁLTAM
Bővebben: link
Elég lassú a kep.tar.hu szerver, szóval nem mindig elérhető, főleg csúcsidőben
A 910T a külsején kívül egyenlő a 193P-vel? 

Nem teljesen
Ki tudnád fejteni ezt bővebben?
Com'è diverso il mondo visto da qui

A talpazata más, meg ez ezüst míg a másik fehér vagy fekete és a 910Tnek vastagabb a káválya.
adam,
mennyire érezhető a sghostingolás játékoknál, nem fpsre gondolok itt, hanem mondjuk rts meg dvd filmeknél?
[Szerkesztve]
A külsején kívül!! Volt a kérdés.

heh, bocsi..okés 

Üdv!
Csatlakozom. Mármint a 910T tulajokhoz.
2004 51.heti modell (tegnap szereztem be), és eddig semmi problémát nem láttam a pixelekkel (kopp, kopp).
Egy FSC Scaleo 19-es CRT mellet van, úgyhogy jól lehet látni a különbségeket.
Méretben a TFT nyer.
Reakcióidőben (mily meglepő) a CRT a tuti, ahogy a sötét háttérnél is.
Élességüket viszont nem lehet egy lapon említeni. (a TFT javára persze)
Az utánhúzás észlelhető, de nem mondhatnám, hogy zavar, igaz korábbi viszonyítási alapom nincs a CRT-n kívül.
A legjobb a dupla szélességű összefüggő asztal. Ilyenkor jól lehet tesztelni a különbségeket a CRT-TFT között.
Filmnézésre állat (persze a kb. 2:1 arányú filmek esetén), nomeg egy 2560*1024 felbontású Unreal2/Doom3/.. sem rossz. A duplaképernyő közepén az a kis káva rész egészen megszokható.
Szvsz ezzel a monitorral már érdemes belépni a TFT-s táborba.
Üdv:
Ga
Színek a CRT-hez képest? Bevilágítás?
Így a legjobb tesztelni, ha van mellette egy CRT, jól látni a különbségeket. 

Ha végigolvasod a fórumot, ott van összehasonlítás a crt-vel, amúgy sztem ez a monitor mindenre tökéletesen megfelelő, eleinte ''kiégeti'' a szemed az iszonyatos élessége és fényereje, de hamar megszokod. Szóval sztem élvezhetőbb ezen a játék, mint a crt-n, mert tényleg nagyon szép képet ad. Pl véginyomtam vele a Half life 2-t, és csak jót mondhatok, pedig az fps

Amúgy én látttam dualban egy 710n-el, ami 12ms-os, és ugyanakkora az utánhúzása, viszont annak szarabb a képe(rossz látószög, rossz kontraszt, kevesebb szín...)
Már végigolvastam és még sok fórumot elolvastam, elnézést, hogy nem emlékeztem mindenre.
HL2: 
Na ja. TN+Film-es panell szóba sem jöhet! 
Nem tudok dönteni, hogy 910T vs. 193P.
A 193P drágább (még gyűjtögetni kell), nem lehet elég magasra állítani, buttonless, de nagyon szép dizájn.
A 910T-t nem tudom megnézni de csak jókat írtatok róla. Esetleg inkább S-IPS? 

A linken van sok kép, amit fölraktam egy pár beszólással ezelőtt. Amúgy sztem nagyon szép a dizájnja, nem fogsz csalódni benne, ha megveszed. A 193p egyszerűen nem éri meg azt a sok ++++ pénzt.
Honnét tudod? Láttad már egymás mellett a kettőt? Nem csak a külsőre gondolok, hanem a képükre.
Tudod én már mennyit nézegettem a képeidet!
Végül is láttam már élőben 910N-et, az ugyanaz (-DVI) és a munkahelyemen meg látok 193P-t. Azt hiszem ez lesz a monitorom, ha csak nem nyerek L***O-n, mert akkor NEC S-IPS az biztos!
Tegyétek össze amitek van! 

Végülis melyiket veszed?
Amint megnéztem valahol egy 910T-t és a képe nem rosszabb mint a 193P-nek, azt. Ha látok különbséget, (nem hiszem, hogy lesz szerencsém egymás mellett látni őket) gyűjtök tovább. 

Kripróbáltam a 910T DVivel a gépemen, próbáltam EQ2vel és HL''vel, de nem nagyon nyerte meg a tetszésemet a sebessége. A szinek nagyon szépek, meg a contrast is nagyon tutkó, de engem eléggé zavar az utánahúzás. Nagyon jó monitor, csak hát tényleg nem játékokra szánták

Az csak pár napig zavaró, amúgy ha ennyire nem bírod az utánhúzást, akkor a 12ms-os sem neked való, akkor ne vegyél tft-t
Azért van különbség, nekem 16 ms-es TN-es LG volt előtte, és azon abszolút nem volt utánhúzás, kb. 10 perc után már megszoktam, de ezen még mindig csak szokom. 

hi!
Én nemrég vettem egy 710N-et. Akárki akármit mond nekem, sztm nagyon jó monitor, 12ms-ses, én igen sokat játszok vele, főleg fps és semmi utánhúzás nincs. A képe nekem nagyon bejön, nagyon szép színek, tök éles, szvl szerintem minden nagyon rendben van vele. Az, hogy amin van DVI szebb képet ad, sztm nem biztos, hogy úgy van. Láttam már 710T-t, és semivel nincs szebb képe, mint 710N-nek.
A frissítésről: a 12ms, az 12ms, a 25 meg 25
Egyik kétszerannyi, mint a másik. Ha valakinek nagyon érzékeny a szeme, az látja a különbséget (pl én)
Szvl szerintem ha TFT, akkor csak samsung, a többi pénztárca dolga!
Hát az a 12 sem mindig 12 és a 25 sem mindig 25.
Amúgy, ha nem látsz különbséget a TN+Film vs. PVA panellek között színben, rálátásban, akkor Neked találták ki TN-es monitorokat. 

''Szvl szerintem ha TFT, akkor csak samsung, a többi pénztárca dolga!''
Azért ez így erős...

Szerintem is a samsung a legjobb a tft-ben, monjduk eléggé drága, de sztem megéri az árát.

HI.
Na lenne 1 kérdésem: Én most akarok beruházni 1 Samsung 19'' es TFT re és azt akarom kérdezni hogy szerintetek megéri e 20-25e el többet kiadni a 910T ért mikor elvileg csak abban különbözik a 910N től hogy van rajta DVI.. szal az megér 20-25k-t?
Meg azt olvastam 1 külföldi oldalon hogy a 910T 16,7 millió szint jelenit meg és 20ms es .. a 910N pedig 16,2 millio szin és 25 ms. ez igaz? mert máshol azt olvastam , hallottam h minden tulajdonságuk megegyezik csak a DVI ban különböznek....-- Szerintem a Samsung minden monitor teén a legjobb /legalábbis nekem ez vált be.. + amint hallottam sok más embernek is/ eddig nekem 765MB-m volt és tökéletesen jó volt..