Hirdetés

2012. február 8., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Samsung SyncMaster 910T

(#1) adam526

adam526
(tag)

Azért nyitottam a témát, mert hosszú keresgélés, faggatózás után eldöntöttem, hogy ilyen monitort fogok venni.
Hogy miért is:
-Csak jókat olvastam róla(a többi monitorról általában sok negatív vélemény volt)
-Samsung, vagyis ha pixelhiba(akár már egy is) van akkor szó nélkül hozzádvágnak egy másikat, a legtöbb gyártó csak x db halott pixel után cserél, az k**** dühítő lehet, ha mondjuk van 3 halott pixeled, és tudod, hogy ott van és az zavar
-van rajta DVI
-25ms-os, de azt írták, hogy nyugodtan lehet vele játszani(legalább nem esek bele a gödörbe egy 12ms-os TN-es panel miatt, mert az simán lehet rosszabb, mint 25 ms, Pl: Lg1915s -> 262 ezer szín, dithering, csak 64 szürkeárnyalat).
-nagyon jó színhűség
-nagy kontraszt - 1000:1- a fekete az fekete, nem pedig szürke!!!!!!!
-PVA panel
-Jó látószög
-megfizethető ár -> 116 nettóért már hozzájuthatsz a computer galaxyban(pl) - Média Marktban ne vedd, mert ott 230 ropi
Stb...

Jövő hónapban megvszem, ha már megvan, majd rakok fel képeket, meg írok véleményt.

HP DV6 (i5 2410M 2,9 GHz; RADEON 6770M 2GB GDDR5, 4GB DDR3, 500 GB 7200 RPM) /// Samsung Galaxy S Gingerbread 2.3.6

(#2) adam526

adam526
(tag)

Esetleg valakinek van ilyen és tud róla véleményt mondani?

HP DV6 (i5 2410M 2,9 GHz; RADEON 6770M 2GB GDDR5, 4GB DDR3, 500 GB 7200 RPM) /// Samsung Galaxy S Gingerbread 2.3.6

(#3) lkadar

lkadar
(tag)

Hali!

En is egy ilyen moncsi vetelet tervezem. De attol felek, hogy ez a monitor sem lesz jo neked, mert hiaba 25ms a fekete-feher-fekete atmenet, a tobbi (egymashoz kozelebbi) szin eseteben akar 100ms is lehet :(. Az MVA/PVA mar csak ilyen, de ugyis mindjart jon neduddki, es majd is ir rola egy keveset :).

Nekem nem annyira jatekra kell, igy valoszinuleg ezt veszem meg...

Udv.: lkadar.

[Szerkesztve]

(#4) [HeXa]

[HeXa]
(újonc)

Ennek a monitornak ''csak'' 800:1 a kontrasztaránya. Egyik ismerősömnek is van 25 ms-es TFT-je, és azt mondta, hogy NFS U 2 -nél sem, és Quake 3-nál sem látott utánhúzást. Ez most akkor hogy van ? Ha valaki nem figyeli annyira, akkor nem annyira látszik 25 ms-nél ?

(#5) lkadar válasza [HeXa] (#4) üzenetére

lkadar
(tag)

Hali!

A technologiatol fugg.

Ez egy nagyon hasznos olvasmany: Bővebben: link

Ennek a monitornak ''csak'' 800:1 a kontrasztaránya.
Ez meg igy is tobbszorose egy atlagos TN+Film-es panelenak, nem beszelve az IPS panelekrol.

A kis merteku utanhuzashoz hozza lehet szokni, de meg igy is zavaro tud lenni (pl. FPS jatekoknal).

Eddigi TFT-val valo talalkozasaim soran a TN+Film okozta a legnagyobb csalodast. 16ms-os LG1710B DVI-on keresztul (a munkahelyemen), valami fortelmes volt, leultem ele, es mar oly mertekben rosz volt a ralatas, hogy az alja sokkalta vilagosabb volt, mint a teteje. Ezert inkabb visszakertem a regi CRT-t.
Viszont lattam mar egy MVA paneles Viewsonic VX900-ast (tudom, eleg regi modell, de azert meg eleg jo). Ennek gyonyoru kepe van. Semmi nyoma a lathatosag miatti problemaknak, tokeletes fekete, es a szinei is szepek (FPS-t meg nem probaltam rajta, de az is meg fog trotenni hamarosan +PixPerAn).
Sajnos IPS panelest meg nem lattam, de lehet hogy az alacsony kontrasztja ellenere meg tudna gyozni.

Udv.: lkadar.

[Szerkesztve]

(#6) neduddki válasza lkadar (#5) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

Hi!

Ha naffaluban leledzel szivesenlatlak!!!

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#7) neduddki válasza adam526 (#1) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Hanyadik ijjen nehany hozzaszoals utankimulo tptyikot nyicc meg, a napi otletednek medfelelooen, nem lett volan egyszerubb vmejjik letezobe, vagy esetleg nyitni egy 19-es mva/pva-s totyikot??????????
HIdd el nem oncelu a hozzaszolasom, de a kereso komojj hianyossagai miatt ha mind1ikben lesz jo hozzaszolas akkor hany totyikao kell majd kesobb vegignezni ????????? /legalabbis nekem neha nagy nehesseget okoz, hogy mektanajajk egy regio ertlemes hozzasolast:- ((((/

udv

neduddki

(#8) [HeXa]

[HeXa]
(újonc)

Szerintetek melyiket érdemes megvenni ? Ha esetleg van ezeknél jobb ajánlásotok, az is érdekelne (150 ezerig 19'' -os)

////Viewsonic VX912 (157875 Ft)
Panel méret 19''
Panel típus MVA
Kijelző mérete (vízszintes x függőleges) 376 x 301 mm
Pixel méret (mm) 0.294 mm
Felbontás 1280 x 1024
Fényerő (jellemző) 250 cd/m 2
Válaszidő (jellemző) 12 ms
Kontraszt arány 500:1
Látószög (vízszintes/függőleges) 170 o /170 o
Színek 16.7 millió szín
Interfész RGB analóg, DVI-D (TMDS, 100 ohm)

/////Samsung 910T (158 ezer sulinetre)
Képernyő mérete 19'' / 48,2cm
Képponttávolság 0,294mm
Képernyő típusa A-Si TFT/PVA
Vízszintes látószög 170 fok
Függőleges látószög 170 fok
Színmélység 16,7 millió szín
Fényerő 250 cd/m2
Kontrasztarány 800:1
Ajánlott felbontás 1280x1024
Válaszidő 25ms
Bemeneti VGA jel analóg / digitális nalóg D-Sub / digitális DVI

//////Hyundai ImageQuest L90D
Válaszidő 8ms
Size 19 inch(19 inch viewable)
Type A-Si TFT Active Matrix
Viewable Angle(H/V) 170 / 170
Pixel Pitch 0.294 mm (H x V)
Contrast Ratio 500 : 1 (Typical)
Luminance 250 cd/§ł (Typical)
Input Signal Video R.G.B Analog(0.7 Vpp) / Digital Signal
Sync H/V - Separate / TMDS Signal
Connector 15 pin D-sub / DVI-D Connector

(#9) lkadar válasza neduddki (#6) üzenetére

lkadar
(tag)

Udv!

neduddki!

En a nagyfalu melletti, valamivel kisebb faluban lakom. Igy nem problema a meglatogatasod :). Mikor lenne neked jo?

lkadar.

[Szerkesztve]

(#10) adam526

adam526
(tag)

Szerintem sokkal egyszerűbb bármit is megtalálni, ha termékenként nyitunk új topikokat, mert ha nyitok egy mva/pva panelos topikot, akkor oda fog olyan is írni, akit mondjuk a 15 colos tft érdekel, az meg engem, aki 19-eset keres azt egyáltalán nem. Fölösleges 100 oldalakat végigolvasni, ha abból téged csak egy érdekel. Szóval ne köss bele mindenbe, amibe lehet

SAMSUNG 910T TOPIK EZELŐTT NEM VOLT

(#11) adam526

adam526
(tag)

Szerintem a három közül a samsung a nyerő, mert azt ugye cserélik pixelhiba esetén...
Az szerintem átverés, hogy 12ms-os a viewsonic, mva panelből nem lehet olyan jó válaszidőt kihozni. Úgy tudom,, hogy 20 alatti csak tn/s-isp paneles lehet
A Tn-est én kizártam, mert rossz a képe
S-ips-es monitorból még kicsi a választék, mondjuk én 1 samsungot sem ismerek

(#12) adam526

adam526
(tag)

Azt mondják, hogy ennél a monitornál, pl az nfsu2 fullon élvezhető, ha fps-sel nyomod, akkor kb 2 napig szokatlan az a minimális utánhúzás, de azt már egy hét után észre sem veszed. Szerintem pl ha kicsi a kontrasztja, rossz színei vannak egy monitornak, az sokkal zavaróbb, mint az utánhúzás. Pl én nagyon sok filmet néznék rajta, arra meg tökéletes

(#13) lkadar válasza adam526 (#11) üzenetére

lkadar
(tag)

Hali!

Szerintem meg az kizart, hogy a VX912, ha tenyleg 12ms-os, akkor MVA lenne. Ez egy baromi nagy technologiai ugras lenne, ketlem, hogy igaz.
Ha az MVA igaz, akkor a 12ms hazugsag, ha az utobbi igaz, akkor meg az MVA hazugsag...

lkadar.

(#14) erdoke válasza adam526 (#10) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Szerintem meg ne legyen több ezer topic minden egyes termékhez, mert abban káosz keresni és eligazodni is. Pl. ha valaki nem pont a megfelelő termékkóddal látja el a téma címét, stb. Rákeresel a Samsungra és kapsz kétszáz témát.
Remélem vicceltél. :((
Használd a keresőt, van nagy TFT-s topic és több 19-es TFT-s téma is. Témán belül bármire egyszerűen lehet keresni, nem kell 100 oldalakat végigolvasni.
Ja, hogy tudni kellene használni ezt a kis primitív keresőt itt jobbra fent? Hát ahhoz bizony két diploma szükségeltetik, de lehet hogy három...;]

Filterd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#15) erdoke válasza lkadar (#13) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Szerintem jó esélye van, hogy a 19-es Samsung TN panel van benne.

Filterd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#16) adam526

adam526
(tag)

Szerintem is, ez csak marketing, magyarul átba*****.

Belinekel egy két tesztet erről a monitorról:
Bővebben: link

Amúgy tudja valaki, hogy itthon melyik talppal adják, mert ugye 2 féle van.És az elforgatható-e, mert olyat is hallottam hogy nem

(#17) adam526

adam526
(tag)

De itt egy termékhez egy topik van, mert samsung 910t topic eddig nem volt!!!
Én ha keresek vamit, akkor annak tudom a nevét, mert úgy megvenni sem lehet vmit, hogy vmi 19 colos samsung monitor kell
Ha lett volna már ilyen topik, akkor nem nyitottam volna

(#18) lkadar válasza erdoke (#15) üzenetére

lkadar
(tag)

Hali!

En is erre gyanakszom. Bar mintha mar valamelyik totyiban lett volna mar rola szo (ja, tenyleg, a Samsung 12ms-es hirehez csatolt topikban).

lkadar.

UI.: Bocsi, a #13 [HeXa]-nak szolt :B.

[Szerkesztve]

(#19) neduddki válasza [HeXa] (#8) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Igekszem valaszolnimennle hamarabb levledre:- ))))

udv

neduddki

(#20) lkadar

lkadar
(tag)

neduddki!

#9 :F

[Szerkesztve]

(#21) neduddki válasza lkadar (#20) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Nehez kerdes, de igyekszerk osszehozni mindenkepp meg aheten, talan pentek este lenne a legesejjesebb.... de ,ek keresem a megodasokat:- ))))

udv

neduddki

(#22) lkadar válasza neduddki (#21) üzenetére

lkadar
(tag)

Hali!

A pentek nekem sajnos egesznap nem jo :(

(#23) neduddki válasza lkadar (#22) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Illetve a tszcse-be meg leeht tekinteni egy 1810x-es, amejjenek a kepminosege gyonyoru, de a gyari adatok is vhol 50-60ms kornyeken leledzenek, na azon mar a filmnezes sem az igazi, de dogozora kivallo:- )))
A bornyuvajukat altalaban 11-19-ig szoktam takaritani:- )))) mongyuk honapo valoszinulaeg nem, inkabb tan szerdan... aj hop

udv

neduddki

mod: ize emilcimed alapjan nagy voloszinuseggel nem fog nagy nehessegekbe utkozni az atjovetel a szent epuletben:- ))))) akkor tolem ma is atballaghaccc estebb fele:- ))))

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#24) lkadar válasza neduddki (#23) üzenetére

lkadar
(tag)

Hali!

Merre van az at ;]? Kuldj mail-t pontos helymegjelolessel :). Szent epulet alatt mit ertesz :F?

Najovanna, ennyi kerdes eleg is volt.

lkadar.

(#25) neduddki válasza lkadar (#24) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Hogy irjak angelusul a szent-et????:- )))))
Es a negyediken kene keresgilni!!!:- )))) de meg nem msot most arebb vagyok....

udv

neduddki

(#26) lkadar válasza neduddki (#25) üzenetére

lkadar
(tag)

Hali!

Az epulet nevet dekodoltam :).
Ugy 4 korul neked jo lenne? Ezek szerint valahol ott lesz a monitor (vagyis a munkahelyeden)?

lkadar.

[Szerkesztve]

(#27) adam526

adam526
(tag)

Ha azóta van friss tapasztalatotok a monitorral, akkor azt osszátok meg velem

(#28) TexT-BoY válasza neduddki (#25) üzenetére

TexT-BoY
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a bácsinak egy email üzenete jött

HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

(#29) nimfas

nimfas
(fanatikus tag)

Hi.... mondjatok olyan monitort ami 19-es 25ms alatti a válaszidő, van rajta DVI bemenet, és megfizethető az ára, továbbá 16,7 M színű és nem 16,2 M!!!
Eddig a Viewsonic VX912 az egyetlen.... más alternatíva????

Előre is köszi.
Nimfas

(#30) lkadar válasza nimfas (#29) üzenetére

lkadar
(tag)

Hali!

A VX912 is csak 16,2 millio szinu, vagyis vagy ditherel, vagy frc-zik, hogy a 18 bitbol kihozzon 262144 szinnel tobbet.

lkadar.

(#31) nimfas

nimfas
(fanatikus tag)

Sirály.... akkor nincs is gyors monitor ami 16,7 színű?????

Amúgy mennyire zavaró a szín''hiány''????????

(#32) neduddki válasza nimfas (#29) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

193p :- ))))

udv

neduddki

(#33) lkadar válasza neduddki (#32) üzenetére

lkadar
(tag)

De az is MVA/PVA, hiaba van odairva 20ms nem?

(#34) neduddki válasza lkadar (#33) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Termeszetesen:- ))))

udv

neduddki

p.s. mos tigy egy alvas utan mit mondalan a kepminosegrol az aprosag eseten??? persze vedd figyelembe aszt asok ms:- ))))

(#35) lkadar válasza neduddki (#34) üzenetére

lkadar
(tag)

S-IPS rulez, NEC megrulezebb :D.
Azota keresgelem az orosz oldalon, hogy melyikben van NEC panel, de nem tul sokban van :(. Viszont talaltam egy erdekeset. Mivel viszont egy budos szot sem tudok germanul, ezert nem sok infom van rola, de nagyon megtetszett... Ja a HP L2035-serol lenne szo, bar a 16ms eleg mokas :), de varom a velemenyed (kulonosen, hogy kozbeszerzesben beszerezheto ;)).

lkadar.

[Szerkesztve]

(#36) Vangelis válasza neduddki (#34) üzenetére

Vangelis
(PH! kedvence)

Benzéznél??
Kéne egy kis infó egy fantól, hogy melyiket? hogyan miért.
köszike
a vége felé van a kérdésem.
köszi
de itt egyből olvashatod, köszi:Bővebben: link

(#37) neduddki válasza lkadar (#35) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Es meg az ugye nem is super vot:- ))))
A 2180/as van kozbeszben, ha noncs bele lehet tenni:- )))) de kapaszkogy meg az ara elott...
A 1980 sxi+(!!!)-re is irtak nec-et a prad -os szerkeszto, es O tud angelusul is, meg leht hogy irni kellene a japoknak is, support ugyben. a link aszem a s-ips-es totyikban van, ha jol tevedek...
NEm tugyatok hol van a samsungos smva linkem??? a samsung kidob hogy tulsokann vannak benn.... de en masra gyanakszom...:- ((((

udv

neduddki

mod: ket kezzel kapaszkogy!!!!:- ))))
LCD2180UX 20'' , 0,27mm, 250 cd/m2 fényerő, 500:1 kontraszt, 20s response tim 559 555 713 432
LCD2180UX Black 20'' , 0,27mm, 250 cd/m2 fényerő, 500:1 kontraszt, 20s response tim 576 466 734 994

[Szerkesztve]

(#38) lkadar válasza neduddki (#37) üzenetére

lkadar
(tag)

Bazz... akkor inkabb lakasra gyujtok :DD

lkadar.

(#39) handler

handler
(újonc)

En nemreg vettem egy ilyen monitort. Pixelhibat sotet hatter mellett, fekete kepernyon keressetek! En igy egy nap utan talaltam rajta 2 pixelhibat, es 6 subpixel hibat....
Kicserltettem (persze az igerettel szemben nem azonnal, hanem masnap estere csereltek), de holnap viszem vissza megint. Feltunt 1 pixelhiba es 10-12 (!) subpixelhiba. Oszinten szolva mar unom unom a szar pixelek miatti maszkalast. Miert nem birnak normalisat gyartani?

(#40) adam526

adam526
(tag)

Ma beugrottam a media marktba és láttam a 910n-t, az ugye a dvi nélküli változata. A képe annak is nagyon szép, a mellette lévő lg 1915s-t százszor lekörözi. Akkor milyen lehet a képe a dvis-nek.Amúgy te ezzel a sok pixelhibával nagyon megszívtad,én még nem hallottam senkitől, hogy ezzel a monitorral ilyen problémák lennének.

(#41) handler

handler
(újonc)

No, van nalam egy harmadik, de ez mar masik szeriabol. A boltban nem talaltam feltuno hibat rajta, remelem ha jobban megnezem sem talalok semmi rendelleneset. :D
Tanulsagkent: az elozo ketto 2004 augusztusaban lett gyartva, es a talpa A beture hasonlit (szal: van benne egy ureg) ez 2004 oktoberi, es kerek(!) talppal keszult.

Az itt szereplo kepek kozul egyikre sem hasonlit a talp:
http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=samsung910t&page=2

(#42) adam526

adam526
(tag)

Ha a talpa kerek, és van benne ezüst, akkor tudom, hogy melyik

(#43) Vangelis válasza handler (#39) üzenetére

Vangelis
(PH! kedvence)

Én kb 150km utaztam 2 monitotor csere miatt, Tesc* gazdaságos monitor, vaze

(#44) adam526

adam526
(tag)

Föl tudnál rakni róla képeket(azt nagyon megköszönném)?
Amúgy te a computer galaxyban vetted?
Gondolom, hogy már azok a ''régi'' darabok már elfogytak mind
Ott a link, találtam képet.
Ezzel a talppal sokkal jobban néz ki, az a fekete talp nem volt annyira jó ehhez a nagyon szép monitorhoz
Amúgy a tied elforgatható 90 fokkal jobbra/balra?

(#45) adam526

adam526
(tag)

Megpróbálok képet belinkelni, hátha sikerül

(#46) adam526

adam526
(tag)

Elvileg ez lenne?

[Szerkesztve]

(#47) handler

handler
(újonc)

Ilyen, igy nez ki! Csak oramutato jarasanak megfeleloen lehet elforgatni, ellenkezo iranyban nem. Egyebkent nem a computergalaxy-bol szuletett. BTW: Eleg borzaszto
volt ezutan visszarakni a regi 17'' CRT-t, amig maszkaltam a monitorral.:D

(#48) handler válasza Vangelis (#43) üzenetére

handler
(újonc)

A tesconak gazdasagos volt, hogy Te utaztal:D

(#49) Vangelis válasza handler (#48) üzenetére

Vangelis
(PH! kedvence)

Köszike:)

(#50) adam526

adam526
(tag)

Tesco gazdasásos, hmm. Ezt még senkitől nem hallottam.Biztos hogy ugyanarról a monitorról beszélünk. Pixelhiba mindegyikkel előforlud, de a samsung legalább korrektul cseréli. Amúgy van még vele más problémád ezen kívül? Neked a kerektalpú van?

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Samsung SyncMaster 910T
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.