Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) fLeSs válasza Racecam (#45) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A 910T a külsején kívül egyenlő a 193P-vel? :F

(#52) Racecam válasza fLeSs (#51) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nehéz kérdés!
Szerintem igen. Ennek ugyan ellentmond a 20ms vs. 25ms response time és a 178/178 vs. 170/170 fokos látószög, de ez szerintem csak marketing:F
910N-et láttam élőben gyönyörű képe volt csak azon nincs DVI.
910T-t nem tudod elhozni ''tesztelni''?;)

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#53) Doviziozo válasza fLeSs (#51) üzenetére

Doviziozo
(senior tag)

Kérdezd meg neduddki-t ő vágja a témát.

Forza Rossoneri!

(#54) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Most nyomtam le neten egy enyhén nem kezdőt 24-2-re Q3-ban, szal ennyit arról, hogy a response time áll mindenekfelett. :))

(#55) fLeSs válasza Racecam (#52) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Egyelőre nemtom, hogy kell-e nekem ez a monitor. Talán megbarátkozok vele, van rá néhány napom, aztán kiderül, hogy mi lesz.
1ébként egy GeForce256-os analógján lóg a monitor, és így is baromi szép a képe. ;)

(#56) GERYZZ válasza fLeSs (#51) üzenetére

GERYZZ
(újonc)

vki szerint igen, van aki szerint nem.
én láttam különbséget a képben. ezért is vettem a 193p-t. képminőség volt az elsődleges.
de mindenki nézze meg maga, az a legtutibb.

(#57) Racecam válasza Doviziozo (#53) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Forza Roma!:D

(#58) fLeSs válasza GERYZZ (#56) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

1más mellett láttad a két monitort?

(#59) GERYZZ válasza fLeSs (#58) üzenetére

GERYZZ
(újonc)

igen

(#60) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Időközben 0/0-ra állítottam a fényerő/kontrasztot. :Y :(

(#61) GerY D válasza fLeSs (#60) üzenetére

GerY D
(újonc)

Sziasztok

Ha esetleg valaki megunna a 193p-jet en szivesen atveszem!

Magyarba kaphato fekete szinben is? Mert en csak feheret lattam!

(#62) fLeSs válasza GerY D (#61) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Az mit jelent, hogy átveszed? :DD

(#63) boba6

boba6
(senior tag)

hali
megfelelő számú érdeklődés esetén hoznék 193P-ket 120k körül... ;)
(5db fölött)

... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess! • • • • • • • • • • ››› minden friss infó ezentúl: http://twitter.com/bobasix

(#64) GerY D válasza fLeSs (#62) üzenetére

GerY D
(újonc)

Ecceru a keplet? magyar Ft adok erte!

bovebben: privatra kerek egy telszamot es elmeselem!!

(#65) GerY D válasza boba6 (#63) üzenetére

GerY D
(újonc)

Boba , ha osszejon en 1db-re tutkon racsuszok!

(#66) GerY D válasza boba6 (#63) üzenetére

GerY D
(újonc)

Ja , es fekete is van (lesz)?

(#67) fLeSs válasza boba6 (#63) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Pixelhiba esetén mi történik? Nomeg akármilyen későbbi hiba esetén gondolom csak te tudsz gariztatni, és az is jóiedig tart, mert nem Mo.-on veszed...

(#68) Doviziozo válasza fLeSs (#67) üzenetére

Doviziozo
(senior tag)

Találtam mustáros árlistán monitortartót , azt írják, hogy fekete ,és tft-hez. Kép sajnos nincs, de ár viszont van 5 ropi brutto.

Forza Rossoneri!

(#69) Racecam válasza fLeSs (#60) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

És ez jó Neked? :D

(#70) KraX válasza fLeSs (#40) üzenetére

KraX
(tag)

jeah! :) en 19 sony crt-rol tertem at erre a monitorra es nem bantam meg! bar az utanhuzas fps-ekben szerintem jol lathato, foleg vilagos es sotet helyek hirtelen valtasanal a legfeltunobb, de siman meg lehet szokni. Es csak az a gondod a monitorral, hogy nem lehet eleg magasra emelni?

i know kung fu!

(#71) GERYZZ válasza GerY D (#61) üzenetére

GERYZZ
(újonc)

feketét én nem találtam sajnos...
igaz fehéret sem..:DDD
szürkét viszont igen.

(#72) boba6

boba6
(senior tag)

fekete és ezüst is lehetséges valószínűleg (piros talán, volt már rá példa)

a monitorokat mind le lesznek ellenőrizve átvétel előtt pixelhiba mentesség szempontjából és csak hibátlanokat hozok el!
a samsungnál 3 nap tudtommal 'zerodeadpixel' garancia utánna ott is a szokásos feltételek játszanak amihez elég sok besülés szükséges egy 19''-en...

... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess! • • • • • • • • • • ››› minden friss infó ezentúl: http://twitter.com/bobasix

(#73) GerY D válasza boba6 (#72) üzenetére

GerY D
(újonc)

Mikorra varhato ?

(#74) boba6 válasza GerY D (#73) üzenetére

boba6
(senior tag)

figyu, szerezz még pár rendelést és már hozzom is ;)
mint mondtam legalább 5 delikvens kéne de 10 lenne az igazi...

(#75) boba6

boba6
(senior tag)

tehát itt lehet tolongani rendelés ügyben:
Bővebben: link

lehet át kéne nevezni a topic címét 'Samsung 193P rendelhető!'-re?
a moderátorok tudnak ilyet?

(#76) GERYZZ válasza fLeSs (#67) üzenetére

GERYZZ
(újonc)

fless

másikban kérdezted milyen a feketéje...
fotók miatt sokat használok grafikai programokat PS stb, ezért ez fontos volt.
nagyon meg vagyok vele elégedve ilyen szempontból. teljes sötétségben is egyenletes, amit látsz, azok inkább kis foltok (pár cm), de ezeket csak teljes sötétségben lehet észrevenni.
tehát ami más lcd-k esetében látható - világosban is!! -, a sarkokban a lámpák fényei, annak itt nyoma sincs.

az utánhúzás meg nagyban beállítás függő is.

üdv
g

(#77) fLeSs válasza Racecam (#69) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Nem jó, de magasabb értékekkel kisül a szemem sötétben, ezért vettem le.

(#78) fLeSs válasza GERYZZ (#76) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Úgy vettem észre, hogy minél kisebbre állítod a kontrasztot, annál jobban látszik az utánhúzás. 0 kontraszton még akkor is látszik a kurzor utánhúzása, amikor ide írok ebbe a szövegboxba (persze lehet, hogy ez a gyorsírásom miatt van :DD).
25 fényerő/60-as kontraszton a Q3 már teljesen szuper.
A feketét hogy lehet megnézni? Csakmert ha pl. veszek egy fullfekete képet, és azt megjelenítem a teljes képernyőn, akkor nem látszik semmi, de ez azért nem megbízható, mert az LG 1710B monitoromon sem látszott így a bevilágítás, ellenben amikor filmet néztem, akkor a kép alsó fele világosabb volt, mint a teteje.

(#79) GERYZZ válasza fLeSs (#78) üzenetére

GERYZZ
(újonc)

eccerű: nézz ezen is filmet és kiderül.
amúgy az lg-n valszeg a tn technológiából adódó kisebb látószög - szvsz nagyon zavaró - eredményét láttad.
ha csak leülsz elé, már attól más lesz a kép alja és teteje:O:F
ilyennel itt nem találkozol.

ha látni akarod a megvilágítást, csinálj egy képernyőnyi fekete képet ps-ben, nézd meg full screenen, DE teljes sötétségben. látni fogod itt is, ahogy azt is hgoy teljesen ez sem homogén. persze fényévre van az általam eddig látott tn panelektől.

nekem most 60/60 on van a beállítás, 2.2-es gammához belőve. normál (nekem megfelelő) rálátási szögben.
persze ha nem PS megy hanem vmi más akkor áttérek más beállításra, ami néha kellemesebb. bár egész megszoktam már ezt.
persze lámpa _mindíg_ ég mellette, mögötte! különben már kifolyt volna a szemem.

g

(#80) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

1ébként egyre jobban teccik a monitor. :DDD
Q3demónézegetés közben vmi nosztalgiaérzés fogott el, de nem tudtam, hogy mitől, aztán rájöttem, hogy utoljára a CRT-men láttam ilyennek a színeket... :D

(#81) Racecam válasza fLeSs (#80) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hm...úgy látom marad! :D

[Szerkesztve]

(#82) fLeSs válasza Racecam (#81) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Még nemtom, jövő keddig eldöntöm. Az a baj, hogy nincs túl sok viszonyítási alapom...

(#83) M@trixfan válasza fLeSs (#78) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

''Úgy vettem észre, hogy minél kisebbre állítod a kontrasztot, annál jobban látszik az utánhúzás''

Ez nagyon jól látod. Elolvastam az X-bit labs cikkét a tft technológiákról. Az elektródák között ksebb feszültségkülönbség van, ezért lomhábban állnak be a kristályok.

twitter: MatrixfanLive

(#84) fLeSs válasza M@trixfan (#83) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Akkor sirály szemem van. :D
0 kontrasztot winben használok, játékokban úgyis felrakom 68-ra.

(#85) M@trixfan válasza fLeSs (#84) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Apám nx7000 notijára felpakoltam egy Team Arena demo-t, de nem láttam utánhúzást. :F Régóta szeretnék tft-t, de egyre többet olvasva egyre bizonytalanabb leszek. Azt vettem ki, hogy a legjobb kompromisszum az S-IPS panel lenne, utána a PVA. Anandtechen pl. a szubjektív teszt során a legjobb a 193p volt. Csak az a bibi, hogy a legújabb 1000:1 20 ms panellal szereltet tesztelték. Neked melyik modellhez volt szerencséd?

(#86) fLeSs válasza M@trixfan (#85) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Ezt honnan állapítom meg? A nálam lévő monitor januárban jött be az országba, ennyit tudok. :)
Az S-IPS mit tud, amiben jobb ennél?

(#87) Kraptor

Kraptor
(PH! addikt)

Nos elvileg jönnek már 8ms 19'' TFTk a Samsungtól, lehet, hogy érdemes várni a vásárlással. A szülöm vett magának egy 910T egy kicsit lomhább, de ennek is nagon szépek a szinei, de utánahutás eléggé érezhető de nem nagyon zavaró, mondjuk eddig csak egy játékkal próbáltam. Ma nézve a szineket rájöttem, hogy az én régi (3 éves) Sony CRTnek valami baja van, mert nem nagyon szépek rajta a szinek.

(#88) Racecam válasza fLeSs (#86) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A tiéd biztos, hogy a legújabb modell de szerintem ua. a panel van mindegyikben.
S-IPS:
+Még valósághűbb színek (egyes EIZO modellek 10 bit), kisebb utánhúzás.
-Viszonylag alacsony kontraszt, drága.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#89) Racecam válasza Racecam (#88) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

S-IPS pl.: Bővebben: link
Bővebben: link

(#90) Kraptor válasza Racecam (#89) üzenetére

Kraptor
(PH! addikt)

Kontrast az elég gyenge meg a reaktionszeit is:)

(#91) M@trixfan válasza fLeSs (#86) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Sajnos nem tudom honnan lehet megállapítani. Örültem volna ha tudod esetleg. Ha januári szállítmány akkor van rá esély, hogy a legújabb panel van benne.

IPS: In Plane Switching technológia:

A cellában lévő kristályok midig a panel síkjában fordulnak. A vezérlő elektródák egy szeleten vannak, azaz több helyet foglalnak el a panelon. Ebből következik az alacsonyabb kontrasztarány. Többet takar ki a háttérvilágításból a vezérlés. Egyik előnye a nagyon pontos színhűség (Eizo monitorok). Egy 25ms S-IPS panel válaszideje összemérhető egy 16ms TN panellel, xbit cikkben jobb volt annál. Pixelhiba estén mindig fekete lesz a defektes pixel. A tranzisztorok aktív állapotban engedik át a háttérvilágítás fényét, passzívban lezárnak. Ráadásul nagyon széles a rálátási szög. Drága viszonylag.

PVA: Patterned Vertical Allignment:

MVA-t továbbfejlesztette a Samsung. Halott pixel szintén fekete, nagy rálátási szög. Nagyon jó színvisszaadás, kontraszt értékeket komolyan lehet venni. Lassab mint a TN vagy S-IPS. Játékra jobb lehet egy 25ms S-IPS mint egy 16 ms PVA. A legmélyebb feketéket ez a panel produkálja.

TN panelt inkább kihagynám, a 18 bites színábrázolástól meg hidegrázást kapok: 2 a 6-odikon árnyalat színenként, azaz 64x64x64=262144 szín. A 16,2 M szín ditherrel értendő. A monitor két ''tudott'' feszültség között kapcsolgat, így a kapott jel kitöltése hasonlít egy köztes árnyáalathoz. A kristályok tehetetlensége miatt nem ide-oda fordulnak, hanem az ''integrált'' vezérlőfesznek megfelelően állnak be. Persze ez nem pontos. Ezért nem játszanak nálam ezek a 8, 12 ms csodamonitorok.

Bocs ha túl hosszú lett vagy érthetetlen a saját szavaimmal, nagyon álmos vagyok már :)

(#92) Racecam válasza Kraptor (#90) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A response time-al vigyázz, ez nem ugyan az a 25ms mint PVA/MVA panelnél. Ennél sokkal kevésbé látsz utánhúzást a technológiából adódóan.

(#93) Racecam válasza M@trixfan (#91) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na megelőztél egy sokkal kimerítőbb magyarázattal.:D

(#94) M@trixfan válasza Racecam (#93) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Vedd át a szót nyugodtan mert lassan leborulok a gép előtt és bealszom. Mára ennyi. :D

(#95) Racecam válasza M@trixfan (#94) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egyébként maximálisan egyet értek veled a TN+Film panellal kapcsolatban, ugyanakkor megértem a hardcore gamereket, hogy nekik csak az kell. ;)

(#96) fLeSs válasza M@trixfan (#91) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Köszi a kimerítő magyarázatot. :)

(#97) Racecam válasza fLeSs (#96) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A NEC-et láttad a linken? Nagyon szép! :U

(#98) fLeSs válasza Racecam (#97) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Magyarországon kapható? Melyik nagykerben? Az 1970NX mér belefér a keretbe, a másik már nem. :D

(#99) Racecam válasza fLeSs (#98) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Keresem már egy ideje, de nem találok forgalmazót a Case Hungary a disztribútora a NEC monitoroknak állításuk szerint lehet, hogy rendelésre hoznak be. (Díjat is nyert az a moncsi!) :C

(#100) fLeSs válasza Racecam (#99) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Csodálatos, nekem viszont 1 héten belül kell monitor.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.