Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#251) djjanesz válasza joshua7 (#247) üzenetére

djjanesz
(újonc)

Üdv! Ha megvan a 193P+ akkor légyszi írj már róla 1-2 szót mert én is ilyet szeretnék venni és nem valami sokat írnak erről a típusról! Előre is kössz!

(#252) joshua7 válasza [CaveMaN] (#250) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Infot ide, de most! :)

Semper Fi

(#253) highlander81 válasza [CaveMaN] (#249) üzenetére

highlander81
(tag)

A win xp amikor betöltődik a bal sarokban ''lilás'' a kép. De csak akkor!!!

(#254) Lacix29 válasza highlander81 (#253) üzenetére

Lacix29
(őstag)

A win xp amikor betöltődik a bal sarokban ''lilás'' a kép. De csak akkor!!!

Bruhahaha, az direkt lilás. ;]
Csinálj akkor screen-shot-ot (PrintScreen gomb :)) és nézd meg képnézegetővel.

A bal felső sarokban nem tünt fel a világosabb folt? :DDD

(#255) highlander81 válasza Lacix29 (#254) üzenetére

highlander81
(tag)

A régi crt monitoron nekem nem tűnt fel :F

(#256) [CaveMaN] válasza highlander81 (#253) üzenetére

[CaveMaN]
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Yepp, este csekkoltam, a fehér feliratnak csináltak dizájn karimát :) Crtn sztem azért nem látszik, mert nagyon sötét lila :)

(#257) [CaveMaN]

[CaveMaN]
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Mit akarsz tudni? :) Szuper :) Enyém egyelőre pixelhibamentes, remélhetőleg így is marad :)

Falra szereléssel kicsit megszivatott, gyakorlatilag teljesen ki kellett hozzá fordítani a monitort, picit több mint 180 fokot lehet forgatni, fel is ragasztottam a szekrény hátlapjára :) Egyébként azokhoz a tft-khez képest amikhez én szoktam, bitang nehéz :) De ez legyen a legnagyobb baja. (Céges 19 collhoz mérve, majd 1,5 centivel nagyobb a rövidebb oldala a látható képnek :)))

Színek szépek, magic tune suxx :) Valszeg egyszer szánok rá időt beállítom aztán uninstall. -> Ez részben jó hír azoknak a kollégáknak, akik linux mellett akarják használni, ringyoz telepít magictune használ, aztán az egész mehet a kukába, csak nem árt ha a distrib tudja használni a generált colorprofile-t :)

Magamtól ennyi, ha van kérdés válaszolok :D

[Szerkesztve]

(#258) Liv_Tyler válasza neduddki (#248) üzenetére

Liv_Tyler
(újonc)

Nő vagyok, és ha olyan okos vagy, akkor válaszolhattál volna a pivottal kapcsolatos kérdésemre.

Természetesen én is a legjobb tudásom szerint válaszoltam, és sem a kinyomtatott Sulinet katalógusban nem volt a 193PPlus, ill. a Komelnél is erről tájékoztattak.

Hát, akkor én szívtam, ha mégis.

Az előfordulhat, hogy én rossz információt közlök, és Joshua újból megkérdezi a többiektől, hogy mi a helyzet, de miután már egyszer leírtam, hogy én nem Sulinetben vettem és tudomásom szerint nem is adják, erre ne tőlem (!!!) kérdezze meg újból, hogy vajon Sulinetben vettem-e.

Na mindegy, minden jót!

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#259) gyilkos répa

gyilkos répa
(kvázi-tag)

bal felső sarokban nekem tovabbra is kicsit sotetebb a kep :) a saroktol kb 1 centire kezdodik. lassan betegsegge valik, hogy allandoan azt nezem :O

[Szerkesztve]

(#260) Racecam

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Bakker [CaveMaN], highlander81, válaszoltam pár hozzászólással ezelőtt!!!!! :((( [link]

Miért nem lehet olvasni is!!! :U :(((

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#261) [CaveMaN] válasza Racecam (#260) üzenetére

[CaveMaN]
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Nyeh, jah :) de te is olvashatnál figyelmesebben akkor (mellesleg láttam mit írtál), ui én kiegészítettem a te válaszodat. A korábbiak alapján ugyanis csak az jön le, hogy van ott valami lilásodás, de hol mi kicsoda, arról semmi. Ugygondoltam, tán hasznos az info, amit pluszban hozzátettem, hogy egész pontos mi a lila és miért. Nem kell mindenkit gondolatolvasónak nézni! :(((

(#262) joshua7 válasza Liv_Tyler (#258) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Részemről befejeztem.
Azért azt megérthetnéd végre, h Sulinetben is van 193p+! Speciel most megyek az enyémért. :)

Semper Fi

(#263) Racecam válasza [CaveMaN] (#261) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Menthetetlen vagy! :D

Olvasd el időrend szerint szépen a hozzászólásokat és akkor rájössz, hogy igazam van. Először Te is elkezdtél parázni, amikor már be volt írva a válasz. (Azt is nézd mire válaszoltam és akkor látod, hogy ott pontosan le volt írva, hogy milyen lilásodás a probléma. :U

De szerintem lépjünk tovább! ;)

(#264) [CaveMaN] válasza Racecam (#263) üzenetére

[CaveMaN]
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Inkább precíz :DD, a ''bal alsó saroknál'' mint olyan, háát, minden csak nem pontos definíció :)

Egyébként viccöltem azé volt ott a sok smile, az adott sor végén :)

Léptyünk ;) Bár most hogy már megvettem a monitort, miért fogok én monitoros fórumokat olvasni? :)) :F

(#265) neduddki válasza Liv_Tyler (#258) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

Hi!

NA volan 10szabad perem abban a pill valszonek... ha megnezed a tegnapi es mai termesem ezzelegyutt 3db hozzasozlas ami a ket napot osszeadva sem otbb 2 percnel...
amugy en elgondolkoznek azon, hogy mig a fektevew a monitornal a 3 szubpixel 1 magas. de csak 1/3-as szeles addig allitva mindez megvaltozik... /felteve ha negyzet a pixel.../ es aszem ez sok mindent megmagyaraz, teremszetesen ha nem negyzet egy pixel az meg inkabb:- ))) /de lcd-n leginkabb az: -)))/

udv

neduddki

p.s a sulietnegy bomyolut allat nem egy szallitoes nem egy arlist avan...

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#266) joshua7

joshua7
(PH! kedvence)

Elhoztam végre...
Most raktam össze, hát valami eszméleten zsír. :R Clone módban használom, mellette a kis 15-ös crt-m is ugyanazt a képet adja. Van különbség bőven. Ezt bizony jóval messzebbről kell nézni. Mindjárt nézek 1-2 játékot is.

[Szerkesztve]

Semper Fi

(#267) [CaveMaN] válasza joshua7 (#266) üzenetére

[CaveMaN]
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Még szép hogy van :) Minimum 4 coll :) :C

(#268) [CaveMaN] válasza joshua7 (#266) üzenetére

[CaveMaN]
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Juteszembe, hátha időben szólok, ha a MagicTune-t meg a NaturalColor-t egyszerre használod, akkor vigyázz, mert nálam két három váltás után a programok között, kvázi fagyhalállal végződött a dolog ! :(

[Szerkesztve]

(#269) Racecam válasza [CaveMaN] (#268) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ó, felvilágosult Ö már nagyon ezen a téren, más fórumokat is olvasgat. :)
Igaz joshua7? ;)

(#270) [CaveMaN] válasza Racecam (#269) üzenetére

[CaveMaN]
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Ezer bocs és villanykörte :D Én nem látom 2-3 topicnál messzebb a prohardveren :)

[Szerkesztve]

(#271) joshua7 válasza [CaveMaN] (#268) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

OK. Az MT használom egyelőre, semmi baj nincs vele. Máshol olvastam, h fagyott, ez egyelőre elkerült. És nagyon zsííír! :DD

Semper Fi

(#272) joshua7 válasza Racecam (#269) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Mester, igen Mester! :D

Semper Fi

(#273) joshua7 válasza [CaveMaN] (#270) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Azért mondja, h más fórum. :) HWSW-n többet vagyok.

Egyébként ma, amikor vettem a monitort, kb 30 percet voltam az üzletben. Ezen idő alatt elkelt 2 193p+, 1 930bf és 1 730bf. Mind Sulinetben. Gyenge 500 000 ft röpke fél óra alatt. Mindenki megvan most őrülve.

Semper Fi

(#274) Racecam válasza joshua7 (#271) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az ilyeneken hogy ''zsííír'' hogy néz ki az ékezet ClearType nélkül? :D

(#275) joshua7 válasza Racecam (#274) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

HWSW-re fölrakom. :)

Semper Fi

(#276) TibiVan

TibiVan
(tag)

Sziasztok van egykét gondom
Megvan az Új 193 P+ om :F

Szoval MagicTune kopogosra fagyasztja a gápem :O
A Q3 - ban a a gépuskával mikor lövök elindul a diavetités ''Igy kell enek lenni P+ osok???'' :O Ja és a tftpanel.hu tesztprogi a teszt közben 16-13ms ir Hején van ez igy??? :O
Help P+ osok segitsetek.
Mit tegyek??

(#277) [CaveMaN] válasza TibiVan (#276) üzenetére

[CaveMaN]
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Fagyi volt nálam is, ha ügyes és gyors vagy 2-3ból megvan a beállítás, én uninstalltam is utána a progit. 16ms helyén van, mert a frissitési frekit méri, több topikban is volt már róla szó (Milyen 19'' tft- archivum 2. rész pl) -> nem azt mutatja amire kiváncsiak vagyunk, a válaszidőt csak spec műszerrel lehet mérni.
Quake-hez nem tudok hozzászólni, nem ismerem. Nálam cs-vel semmi gond, kivéve ha felpakolom natívba, de ahhoz meg kevés a vga-m.

(#278) TibiVan

TibiVan
(tag)

Ok Tenx a jotanácsokér igy mostmár megy és mindent értek Kivéve a q3at.
De az anyira nem aggaszt mer másba mindenbe tökéletes.

(#279) djjanesz válasza [CaveMaN] (#257) üzenetére

djjanesz
(újonc)

Annyit szeretnék tudni hogy 1280x1024 -es felbontsában mennyi a maximum Hertz amit bír meg 1024x768 stb. Ja és milyen a képe! Játék ban ha leveszed 1024x768-ra akkor tényleg sokat romlik a minőség??

(#280) Kq

Kq
(újonc)

Sziasztok!

Samsung 193P+, vagy Fujitsu-Siemens 19-2 ?
Találtam teszteket, ahol a 19-2-t jobbnak hozták ki, mint a 193P-t, de a Plus-ról nem tudok semmit.
Tudtok segíteni? Sürgős lenne, mert holnap el kell döntenem.

(#281) TibiVan

TibiVan
(tag)

Hi nekem is 193P+om van
Eza monitor szerintem van olyan király mint a C19-2 söt szerintem dizájnossab is.
nos http://www.tftpanel.hu/article.php/20051010151107237 itt mindent megtalálsz rola[link]

(#282) TibiVan

TibiVan
(tag)

Hy djjanesz nekem 193p+ om van 70Hz a max 1280x1024be de az ajánlott a 60Hz
És én úgy tudom az LCD csak az ajánlott felbontásban és frekvencián adja a legjobb képet.
Ha ezek változnak romlik a képminőség és ez nálam így is van.

(#283) TibiVan

TibiVan
(tag)

Hy ezt egyszerűen nem értem

Nekem 193P+ om van és Kipróbáltam több FPS játékkal is a sötétben a lőfegyverek torkolattüze Után húzást eredményezet illetve ha valami sötétben hirtelen robban??
Ezt nem értem??
Úgy gondoltam hogy egy 8ms es monitornak ez nem gond.

(#284) [CaveMaN] válasza djjanesz (#279) üzenetére

[CaveMaN]
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Hát , hogy őszinte legyek fingom nincs :) Igazából 70 v. 75 a max a driver szerint, de automatikusan lebutitja magát, mert akár 100-at is állíthatok, akkor is van kép, de azt tuti nem tudja.
800x600-ban nyomom a CS-t és szar a minősége, mert a videokártyám okádék :) Windowsban betűknél láccik valamennyire, ha kisebb a felbontás, játékban nem vettem észre, illetve sztem ha direkt figyelsz rá, akkor biztos észreveszed, de az már kákán csomókeresés.

(#285) Puncipocak

Puncipocak
(tag)

Sziasztok kedves mindenki!
Boldog 193P+ tulaj lettem hétfő óta! Nagyban el is kezdtem nyúzni a tüneményt... nekem is volt gondom a Magic Tune 3.6-tal amit alapból adnak a monyához, állandó jelleggel olyanra fagyasztotta a gépet, hogy még a feladatkezelő sem jött elő... azt hittem már hogy az összes hajam kitépem... aztán találtam megoldást Magic Tune 4.0

Tehát akinek fagyott a cd-n található Magic Tune 3.6-tal a gépe, annak melegen ajánlom hogy próbálja ki a samsung oldaláról([link]) letölthető Magic Tune 4.0-t
Már csak azt nem értem hogy miért van odaírva a 4.0 mellé, hogy ''(only 204Ts, 214T)''

(#286) Puncipocak

Puncipocak
(tag)

Yup... szeretném még megkérdezni, hogy amíg tart a 3nap, mivel kellene megnézni még a monitort, vagy mit kéne ellenőriznem rajta, hogy nyugodt szívvel dőlhessen hátra egy egészséges monitorral szemben. Esetleg milyen negatív tapasztalatok vagy milyen hibák vannak amit észre lehet venni és időn belül eszközölni ???

(#287) Alex91 válasza Puncipocak (#286) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

A ket szep szemeddel :). Es szerezz be egy mikroszkopot is, hogy jobban lass! :DD

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#288) Puncipocak

Puncipocak
(tag)

valaki más hasznosabb hozzászólással ?

(#289) Alex91 válasza Puncipocak (#288) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Miert, eddig mit neztel rajta? Jo a kepe, nincs rajta xar pixel? Akkor meg mit kell parazni, ha semmi gond nincs vele?

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#290) Puncipocak válasza Alex91 (#289) üzenetére

Puncipocak
(tag)

tudod azért mert nem feltétlenül csak rossz pixel lehet hiba
olvastam megjelenő csíkokról és rendellenes működésről...
ezért írtam, hogy ha valakinek van tapasztalata, hogy más hiba
lehet/esetleges, akkor annak hogyan tudok utánajárni még a 3
napon belül... kápizs ?

(#291) Racecam válasza Puncipocak (#290) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ne parázz!
Használd a monitort, ahogy egyébként is használnád. Játék, internet stb.
Ne keress folyton hibát, mert akkor biztosan találni is fogsz! Csak használd!

(#292) TibiVan

TibiVan
(tag)

Nekem 193P+ om van és Kipróbáltam több FPS játékkal is a sötétben a lőfegyverek torkolattüze Után húzást eredményezet illetve ha valami sötétben hirtelen robban. Ez nálad is igy van Puncipocak??? :))

(#293) Puncipocak válasza TibiVan (#292) üzenetére

Puncipocak
(tag)

mai nap végigtoltam a quake 4-et... ami elég sötét játéknak számít
nem mondom azt, hogy nem volt semmi húzás, mert minden tft monyának van utánhúzása, de elég gyors panel van benne ahhoz, hogy ez ne tűnjön fel
nálam a sötét részek+robbanásnál nem jelentkezik jelentős húzás, vagyis nincs eltérés más környezethez képest

(#294) Puncipocak válasza Racecam (#291) üzenetére

Puncipocak
(tag)

köszönöm... így teszek, hátradőlök... élvezem... szeretem
(csak nagyon régóta vagyok rajta a TFT vásárlás témáján, aztán nem szeretném rossz szájízzel zárni a vásárt, meg nem is egy olcsó jószág ez a P+)

(#295) Puncipocak

Puncipocak
(tag)

Valakinek van tapasztalata a színbeállítások tekintetében vagy Magic Tune konfigurálás terén (ugye nincs ilyen opció, hogy autómata beáll, szóval nem tudom mi az optimális.... ami kellemes a szememnek? v mi)

(#296) Alex91 válasza Puncipocak (#290) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

A 3 nap CSAK a pixelre vonatkozik! 3 napon belul 1 pixel hibanal is cserelnek. 3 nap utan pedig ennel tobb kell :)! A tobbi, esetleges meghibasodasra pedig ott a 3 ev gari. kapizs?

(#297) r4pt0r

r4pt0r
(újonc)

Szeretném megkérdezni hogy jó e az elméltem: (amúgy 193p+om van ha az segít)

Na szóval én ezt így gonolom:

max felbontás hertz előny
1280*1024 60 kíváló kéminőség
1280*1024 75 kisebb a válaszidő

remélem értitek egyszerű kérdésemet :D :))

(#298) Puncipocak válasza r4pt0r (#297) üzenetére

Puncipocak
(tag)

én ezt nem tudom alátámasztani sem cáfolni, de kipróbálom
amúgy a monitor leírása szerint VESA 1280x1024-ben 60 Hz az ajánlott

(#299) Puncipocak válasza Alex91 (#296) üzenetére

Puncipocak
(tag)

jól értesült vagy... bizonyára te vásároltál helyettem
ahol én vettem ott a 3nap arra vonatkozik, hogy bármi jellegű hiba esetében cserélnek, legalább is az eladók így tájékoztattak (kétszer is rákérdeztem)
mondjuk azt nem értem miért kell ezen a 3 napon lovagolni, ahelyett hogy segítőkész/értelmes infót írnál... de nem fogunk sztem emiatt vitatkozni

(#300) Racecam válasza r4pt0r (#297) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem jó az elmélet!

60Hz V'sync-el játékok alatt 60 FPS, 75Hz ugyanígy 75 FPS.

Az utánhúzás météke, válaszidő mindkét esetben ugyanannyi!!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.