jól ismert probléma a gyorsan fejlődő termékek piacán.
2 dolgot szoktak mondani erre:
1. bármikor vásárolhatsz (...mert mindíg lesz ''mégjobb'')
2. sosem vásárolhatsz (...mert mindíg lesz ''mégjobb'')
most sokat segítettem...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
GERYZZ
(újonc)

Dada(SzB)
(tag)
fLeSs!
Sztem pontosan ez az a pillanat amikor türelmesnek kéne lenned! (nekem is
)
Ha átnézel a ''Samsung Syncmaster 913N/915N 8ms 19'TFT'' topicba, akkor a vége felé láthatod, h februárban lesz egy pár szép új monitor... 
Sorra kéne vennem, hogy milyen más monitorok jöhetnek nálam számításba.
TN panelesek alapból kilőve.
Mik az igényeim?
Szép színek, a feketét szeretném feketének látni, 16 ms-es válaszidő (TN-ben mérve) nekem már bőven jó, a fényerő mind1, mert úgyis le kell sötétíteni, különben megvakul az ember, a látószög jó lenne 160 fölött minda4 irányból.
Kb. ennyi. 
A 193P a 16 ms-es válaszidőn kívül mindennek eleget tesz.
Javaslatok? 
A Viewsonic VP191B jónak tűnik, bár 16 ms-es mivolta ellenére a legtöbb helyen azt írják, hogy nem tökéletes játékra. Ebben milyen panel van? Sehol nem találtam róla infót...
Szerintem is várj! (úgy döntöttem én is várok) Főleg, ha sulinet-es monitort veszel, ha jól értelmeztem. Van valami amit ideiglenesen használhatsz?
Com'è diverso il mondo visto da qui
Nem sulinetben veszem. Ideiglenes monitorom pedig nincs, ezért vagyok sz@rban... 
Akkor mi ez a három év?
Az ÁFAvissza miatt nem adhatom el hamarabb.
CRT 
Lehet kapni Mo.-on nem szürke 193P-t?

GERYZZ
(újonc)
nekem nem sikerült fellelnem...
Nem tudom én sem találtam. 
Piros kellene? Bővebben: link Válassz!
Nézd meg a képeket nagyban is!
[Szerkesztve]
A sötétszürke vagy a kék elég über lenne. Sehol nincs Mo.-on? 
Melyik itt a sötétszürke: szürke, fekete, kék, piros. 
Akkor fekete.
Grat. az ATI-s ''elemzésedhez'' most olvastam, nagyon tetszik!

dzsoniboj
(újonc)
Sziasztok,
Tudna valaki segíteni 193P beállítás ügyében? Mikor üzembe helyeztem DVI-ről indítottam, eddig mindek szép és jó. Miután felraktam a mgictune-t (2.0 kaptam hozzá) kikapcsolt a DVI és azóta csak analógon tudom hajtani. Jelenleg a VGA-m mindkét csatija be van kötve, de sajnos csak analógra hajlandó beállni. A magictuneban DVI forrás kiválasztásánál egyet villan majd vissza analog. Ha csak DVI-t kötök rá akkor se kép se hang. Ha levelszem a maguctune-t akkor is csak analog. A kártya egyébként egy Radeon9800XT 5.1-s catalysttal (próbáltam régebbit is)
Ha valaki tud minderre megoldást kérem segítsen
Üdv.
Dzso
Nekem nem volt ilyen problémám. Arra tudok gondolni, hogy az analóghoz tartozó INF filet telepítetted fel, de ettől sztem még mennie kéne DVI-on is.

dzsoniboj
(újonc)
A gyári install megkérdezi melyiket szertném, ott DVI-t választottam.
Dzso
Akkó passz.

dzsoniboj
(újonc)
A használati utasítás ezt írja:
DVI:
Ha a kábelek megfelelően vannak csatlakoztatva, de az üzenet továbbra is látható a képernyőn, előfordulhat, hogy a monitormód „Analog” (Analóg) értékre van állítva. A monitor elején található Source Conversion (Forrásátalakító) lehetőséggel ellenőrizze újból a monitor bemeneti jelét.
Hol is van ez?
Üdv.
Dzso
A különböző kábelcserék, kábellehúzások között újraindítottad a gépet?
Khm..khm.. Itt: Bővebben: link a 11. oldalon. 

dzsoniboj
(újonc)
köszi, a használati utasítást már a-z-ig többször végigolvastam. Sajnos azt sem zárhatom ki hogy a kártyám DVI-je romlott el mivel a DVI-Analóg konverterrel sem kapok képet az moncsin. Első nap működött, nem tudom hogy csak úgy tönkremehet-e egy DVI kimenet.
Üdv.
Dzso
''Hol is van ez?''
Én csak erre válaszoltam, mert ezt kérdezted!
Ha mindent kikapcsolsz (gép+moncsi) és aztán csak a DVI-vel kötöd össze őket, majd utána kapcsolod be előbb a monitort aztán a gépet akkor sem jó?

dzsoniboj
(újonc)
Értem, figyelmetlen voltam, bocs.
Szerintem már kombináltam minden lehetséges verziót. Az általad ajánlottra ''nincs bemeneti jel'' felirat mozog a képernyőn.
Létezik olyan progi amivel a VGA kimeneteit lehet tesztelni?
Köszi
Dzso
Most, hogy így egy kicsit visszaolvasgattam, nem értettem, hogy miért tanácsoltam fLeSs-nek itt: #155 ezt: ''Szerintem is várj!''
Valószínűleg az az oka, hogy azt írta 3 évig nem adhatja el. Ez egy eléggé rossz helyzet, mert 3 év alatt jöhetnek, biztosan jönnek is olyan technikai újítások, amelyek ennyi idő alatt akár elavulttá is tehetik ezt a monitort.
Persze, ha valakit nem köt semmilyen eladási korlátozás, annak természetesen nem tanácsolnám, hogy várjon. Válassza ki a munkájához, szórakozásához a számára legmegfelelőbb monitort és nyugodtan vegye meg.
Ha majd újabb, jobb monitor jelenik meg a piacon még mindig eldöntheti, érdemes-e váltania, vagy nem.
[Szerkesztve]

dzsoniboj
(újonc)
Sziasztok,
Bocs, még mindig az előbbi kínomnál tartok. Csak még egy új infó, hátha ez alapján van valakinek ötlete: ugye az volt a gondom, hogy nincs kép a DVI-n, analógon tökéletes. Próbáltam a DVI-t rákötni DVI-Analóg konverterrel a működő analóg bemenetre, de akkor sincs kép. Ugyebár ebből az következne, hogy a VGA kártya DVI kimenete elromlott, de nem! Másik gépben tökéletesen működik. Mi a különbség a DVI-ről konvertált és az analóg kimenet jele között? Ha jól gondolom semmi.
Köszi
Dzso
Közben megoldódott a várós kérdés, szal végülis eladhatom majd 3 éven belül is.
Komolyan örülök neki! Remélem ez azt jelenti, hogy nem tűnsz el a TFT-s topikokból sem! Remélem. 
Tessék már el is tűntél! 
Biztosan kevesebbet fogom olvasni/írni, mint ebben az X hétben, amíg kerestem magamnak a monitort. 

CSUKEC
(lelkes újonc)
Már a második hibásat hozom el 
Ssookkot kaptam 
Nekem elsőre jó volt. 

just4bura
(újonc)
en tegnap vettem 1t, pixelhibas, megy vissza, utana majd valakinek akinek nem szamit.

reprokaiser
(lelkes újonc)
Egy ilyen 193P előtt (is) üldögélek fél éve, a tapasztalataim:
- gyönyörű a képe, az egyik legkorrektebb, amit valaha TFT-ben láttam,
- kőkemény a fekete, a színek és a fehér nagyon erőteljes, világos, tehát a magas kontrasztérték nem kamu,
- gyönyörű a dizájnja, öröm ránézni, bár a forgatási lehetőséget szerintem nem sokan használják ki,
- soha többé nem veszek Samsung monitort, mert nagyon gyenge az amúgy is csak Windows alatt futó kezelőszoftvere. Elegáns, hogy nincs a tévén gomberdő, de egy ilyen árfekvésű készülékhez illene egy tisztességes szoftvert adni, ami elmegy Mac-en is, esetleg Linuxon is,
- az utánhúzása szerintem nem nagyobb, mint más ilyen televízóknak, bár ritkán nézek rajta filmet.
Konklúzió: aki szeretne egy gyönyörű szép monitort egy kissé pökhendi, nagyképű gyártótól, és csak Windows-os PC-re akarja kötni, rajta! Nem fog csalódni.

galco
(újonc)
Sziasztok!
Tud vki. vmit. mondani a 173p és a 172x közti tapasztalati különbségekről? Én láttam a 172x képét és az is szép volt!!

galco
(újonc)
Ja és még vmi. (bocsi, ha túl gyíkos a kérdés!) Szóval: Hogyan szúrhatom ki a pixelhibát?
THX.:
Ezt esetleg a milyen 17-es TFT topikba kéne.
Most nézegettem a Samsung magyar oldalát és feltűnt, hogy míg eddig a ''régi modellek''
között szerepelt ez a monitor, most visszakerült megérdemelt helyére.
Bővebben: link
[Szerkesztve]

fokukac
(PH! kedvence)
hello, (ha netalán olvasod ezt)
végül is mi lett a megoldás?
ugyanis most vettem egy ilyen moncsit, és egész este pontosan ugyanígy szívok.
Radeon 9200....
Pleased to meet you - Hope you guess my name
A 9200-es szériának - ha jól emlékszem -legendásan szar a DVI csatija.
Ettől függetlenül, úgy próbáld meg, hogy mindent kikapcsolsz, csak a DVI kábelt dugod a monitorra, aztán monitor bekapcs, gép bekapcs.

fokukac
(PH! kedvence)
az elején működött, de aztán se kép, se hang - csak analógon.
lehet, hogy dobom a 'csába ezt a videókártyát.
de azért köszi... 
[Szerkesztve]
Pleased to meet you - Hope you guess my name

scham
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Nagy szükségem lenne a Sam 193P fizikai méreteire!
A képernyő vízszintes és függőleges hosszúsága kellene (talp nélkül),
valamint az, hogy 90 fokkal elfordítva a lehető legmagasabb állásban milyen magas az egész cuccos együtt. (Tehát ha egy polc alá akarom rakni, milyen magasan legyen a polc az asztaltól, amin a moncsi van 
Legyen szíves, segítsen valaki, aki meg tudja mérni; a honlap adatai nem egyértelműek 
default aláírás
Este bemegyek dolgozni, és lemérem Neked. 
A 193P képernyőjének méretei (kerettel együtt, talp nélkül):
szélesség: 423mm
magasság: 352mm
Pivot módban a teljes magasság (talpal együtt, a képernyő függőleges helyzetében): 448 mm.

scham
(lelkes újonc)
Hálás köszönet, Racecam!
Cserébe majd feltöltök egy képet a polcról, amint készen lesz 
default aláírás

highlander81
(tag)
A 193p+ -ról mi a véleményetek?
A 8 ms már csak elég játékokhoz! 

scham
(lelkes újonc)
Nekem az a véleményem, hogy már fél éve várok rá! 
És most tessék, egy hónapig majd lehet kapni (ww.tftpanel.hu), aztán csak azt a szögeletes izét... Nekem jobban tetszik a 193P+, brühü... 
A külcsín(y) szerintem 10 pont (10ből
), a többi tulajdonság is ''elég jó'', de ott van minden a tftpanel oldalon, a Fujitsu P19-2 cikkben 
default aláírás