Sok szerencsét a továbbiakban!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
polip
(PH! addikt)
fordítsd meg aa rendezést

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

polip
(PH! addikt)
LOL 

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

KésőnkeZdő
(újonc)
Kedves Mindenkinek!
Egy picit ''alszik'' ugyan a fórum (persze Nekem is csak ritkán adódik lehetőségem írni/böngészni), de azért leírom az eddig szerzett tapasztalataimat.
Személy szerint Én egy iAudio G3-ast szerettem volna vásárolni, de nem tudtam beszerezni. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy titkon egy iAudio U3-ról álmodoztam, de sajnos anyagilag az már az elérhetetlen kategória számomra. Ráadásul a többi fórumtémát böngészgetve ráébredtem, hogy a lejátszókhoz gyárilag adott/csomagolt fülesek nem a legjobb minőségűek, így számolnom kellett az ebből adódó pluszköltséggel is. Ezért arra az elhatározásra jutottam, megpróbálkozom egy Meizu E3-assal, lesz ami lesz...
Nem vagyok egy tapasztalt internetes vásárló, de amit a legtöbb szolgáltató!?!?/webshop nyújt, az szvsz szánalmas és siralmas is egyben!!! Szerettem volna egy-két kedvezőbb ajánlatot ''megcsípni'', majd több hetes próbálkozás és sok-sok visszautasított rendelés után betelt a pohár. Meguntam és bevallom nagyot csalódtam a hazai webáruházakban... (tisztelet a kivételnek).
Nem utolsó sorban, erre mifelénk a világ végén (Debrecenben), lehetetlen fellelni egy olyan üzletet, ahol kapható vagy ne adjistenen kipróbálható lenne egy iAudio vagy Meizu márkájú MP3-lejátszó (vagy csak Én nem találtam rájuk?!).
Eme unalmas és felesleges bevezető után jogosan merülhet fel a kérdés, mi köze van az előzőekben leírtaknak a ''Samsung mp3 lejátszók'' fórumhoz. Persze a válasz kézenfekvő lehet(ne)...
Megvettem az első elfogadható márkájú playert, ami egy Samsung U3 formájában testesült meg. Egy picit féltem tőle, mert semmilyen információt nem kaptam/találtam a hangminőségére vonatkozóan, de próba szerencse alapon megvásároltam a készüléket.
Első találkozás...
Az utolsó kirakati darabot sikerült megkaparintanom, így ha már amúgy is ki volt bontva a csomagolás, gondoltam jobban szemügyre veszem a lejátszót.
A készülék matt fekete színű, jól látható ujjlenyomatokkal ''díszítve'', ami valószínűleg a próbálgatások során kerülhetett a készülékre. Ebből adódik, hogy hétköznapi használat során nagyon könnyen piszkolódik és sajnos minden egyes ujjlenyomat meglátszik rajta. Az érintőgomboknak hála ez a jelenség ráadásul teljes mértékben elkerülhetetlen, ugyanakkor nem árulok el különösebb titkot és gondolom a nagy többség egyetért majd velem, szerintem nem ez a legfontosabb tulajdonsága/jellemzője egy MP3-lejátszónak.
Visszatérve a készülékre és a csomagolására, engem meglepett az aprócska doboz, ami első látásra sejteti velünk, hogy egy igen pici méretekkel rendelkező készülék lapul a belsejében. Az igazat megvallva még ez a kis csomagolás sincs teljesen kihasználva, persze ez szintén lényegtelen.
Természetesen a csomag tartalmaz egy fülhallgatót, valamint egy kábelcséve elnevezésű eszközt, használati útmutatót és egy telepítő CD-t, amin a Samsung Media Studio található (de minek?).
Használat közben...
A lejátszó mérete, mint arra az előzőekben utaltam, igen kicsi, már-már a használhatóság határát súrolja. Az érintőgombok kezelése nem túl nagy ördöngösség, ugyanakkor sajnos nagyon közel helyezkednek el egymáshoz, így gyakran mellényúlhat a használója. Ha már a ''mellényúlás''-nál tartunk, szvsz a fülhallgató is ebbe a kategóriába sorolható. Sovány vigasz ugyan, de ez sajnos nem egyedi eset, ami érthetetlen számomra.
Hangminőség...
Az első bekapcsolás után meghallgathatjuk a gyárilag felmásolt zenéket, ami nem kis csalódást okozott számomra!
Szerencsére utólag kiderült, hogy a kezdeti csalódottságom legfőbb oka a gyári fülhallgató volt, amit egy fejhallgatóval lecserélve rögtön mérséklődött.
Mielőtt még teljesen összeomlottam volna lelkileg, gyorsan felmásoltam a kedvenc zenéimből egy párat (ami persze nem igényel semmiféle plusz szoftvert) így tesztelve a lejátszó képességeit.
A gyári alapbeállításokat használva egy picit egyhangú, mély tónusú hangoktól teljes mértékben mentes ''élménnyel'' gazdagítja tulajdonosát. Ha azonban komolyabb zenei élményekre vágyunk, szerencsére van megoldás. Keressük meg ''DNSe'' és a ''Mélyhang'' menüpontokat, amik segítenek egy picit színesebbé, gazdagabbá tenni a lejátszó hangzásvilágát (amire szerintem igen nagy szükség van). Ezekkel a beállítási lehetőségekkel valamint egy jobb minőségű füles/fejhallgató társaságában már élvezhető a zene, bár ez természetesen egyéni vélemény (akarom mondani, ez is!).
Teljesítmény...
Hangerő tekintetében szerintem nem lehet ok panaszra. Az átlag felhasználó számára szvsz bőségesen elegendő tartalékkal rendelkezik a készülék, így az utcai zajokat is képes mindenféle erőlködés nélkül elnyomni. A kijelző kis mérete ellenére viszonylag jól használható és olvasható. A menüpontok logikusan vannak felépítve, így könnyedén eligazodik benne használója. A mikrofon a készülék hátlapján kapott helyet. Másodlagos funkció révén ne várjunk tőle túl nagy csodát. Képes zajokat, hangokat rögzíteni, de egy diktafon tudását meg sem közelíti. Rádiója az RDS jeleket is képes fogadni és megjeleníteni, érzékenysége átlagos. Természetesen, a mai ''divatnak'' megfelelően, a készülékhez csatlakoztatott fül/fejhallgató kábelét használja antennának.
Szoftver...
A lejátszó szoftvere néha kissé bizonytalan, olykor nem azt csinálja amit használója szeretne.
Néha előfordul, hogy pillanat stop után gyorsított lejátszásban folytatja az aktuális zenét és csak oda vissza léptetéssel lehet visszazökkenteni a normál lejátszásba. Mindezek persze egy firmware frissítéssel könnyedén orvosolhatóak majd.
Az érintőgombok nem mindig érzékelik az érintést, de egy két próbálkozás után általában siker koronázza kitartásunkat.
Konklúzió...
Komolyabb összehasonlítási alapom nincs ugyan, már ami az mp3-lejátszókat illeti, de szvsz a Samsung U3 valahol a középmezőnyben foglal(hat) helyet.
Pozitívumok:
- Tiszta, zavaró alapzajtól mentes a hang.
- Jól paraméterezhető sokoldalú gyári és egyénre szabható hangképek, hangzásfokozók.
- Bőséges hangerő.
- Napszaktól független, jól olvasható megjelenítő/kijelző.
- Parányi méret, kis súly.
- Logikus, könnyen átlátható menürendszer.
Negatívumok:
- Szerény képességekkel rendelkező gyári fülhallgató.
- Rövid üzemidő (~10h).
- Igénytelen műanyag burkolat.
- Érintőgombok közelsége, használata.
- Meglehetősen gyenge kialakítású USB csatlakozó.
Mindez természetes az Én egyéni véleményemet tükrözi, már ami lejátszót illeti.
Szvsz ár/érték arányban a nagy átlag számára vonzó ajánlat lehet az U3 (főleg ha iAudio, de a Samsungnak sincs oka szégyenkezni
).
Üdv: KésőnkeZdő.
(#755) KésőnkeZdő válasza KésőnkeZdő (#754) üzenetére

KésőnkeZdő
(újonc)
Szükségét éreztem egy kis helyesbítésnek, miszerint:
„- Bőséges hangerő.”
A külső zajokat, pl. városi forgalom, nem képes elnyomni, persze ez egy jobb fülessel részben orvosolható!
„- Napszaktól független, jól olvasható megjelenítő/kijelző.”
Nos, erős napsütésben sajnos teljesen láthatatlan és ezáltal használhatatlan a kijelzője!
Egyéb észrevételek:
- Az USB csatlakozó érintkező felülete szinten teljesen elkopott egy pár nap (intenzívebb) használat után.
- Szvsz az érintőgombok használata teljesen logikátlan és ésszerűtlen konstrukció egy hordozható mp3-lejátszó esetében.
Röviden ennyi, bye.
összességében akkor mondjuk 3/4-et adnál a lejátszónak?
ja és mekkora kapacitású, mennyiért vetted?
[Szerkesztve]

KésőnkeZdő
(újonc)
2GB-ost vettem 20e-ért, ami persze nem nevezhető egy ''bestbuy'' vételnek.
egyet kell hogy értsek veled.

need
(őstag)
sziasztok..
kellene nekem 1 kis segitség..
Samsung Yepp K3JAB 4GB szeretnénk majd firmwaret frissiteni
itt találtam is hozzá [link]
gondolom a YP-K3JAB YP-K3J (ver 1.9) Firmware file kell letölteni
csak hogy én még mp3 kütyün firmwaret nem firssitettem..érdekelne hogyan kell...???
LG IPS236V-PN..Oly.EPL1..Ultimate Ears Triple fi 10 pro & Sony Hybrid ..Ray Samuel Tomahawk IEM Amp..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

Porcupain
(fanatikus tag)

[Szerkesztve]
eladó hardvereim: http://bit.ly/c81IFm

Porcupain
(fanatikus tag)
Meg se érdemelnéd a segítséget, de lásd rendes vagyok és adok egy olyan segítséget, hogy GY.I.K. (gyakran ismételet kérdések), nem viccből van ott és még csak nem is azért mert unatkoznak a samuék, hanem ,hogy gyakran ismételt kérdésekkel ne foglalják le az ügyfélszolgálatos bácsit v. nénit, bár szerintem már ott is hozzászoktak az ilyenekhez..... Jó pénzért én is megcsinálom neked. muhahaha

A www.google.hu tudod az egy internetes kereső
, nos hát oda beírtam 4 varázs szót, és első helyen a samsung weboldala szerepelt..................... 

need
(őstag)
köszönöm hogy válaszra méltattál Ó nagyuram.

de hál' istennek a samun a legujabb firmware van!
igy a progbléma megoldva
LG IPS236V-PN..Oly.EPL1..Ultimate Ears Triple fi 10 pro & Sony Hybrid ..Ray Samuel Tomahawk IEM Amp..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400
látom, újoncként már akkora tapasztalattal rendelkezel a fórumon, hogy holmi fanatikus tagot zsigerből oltassz le a picsába. hogy is mondjam, kicsit vissza kéne venni az arcból, különben ez igy tiszavirágéletü tagság, akarom mondani, újoncság (igen, most beszóltam) lesz.
Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

need
(őstag)
hát ja..
én nagyon hálás vagyok itt olyan embereknek akik eszméletlen sokat segítettek..
általuk vettem komplett gépet..monitort..most mp3 kütyüt..és lehetne még sorolni..de mindig tudom ha ide jövök valaki segít s ha tehetem és is segítek..
nem értettem ennek a Pormicsodának kelett nekem válaszolnia

ha 1x valamit nem csináltam nem tudok ez 1 olyan hely ahol megkérdezhetem
nem???
[Szerkesztve]

Porcupain
(fanatikus tag)
Most elkezdtem ide egy hosszabb választ írni, de én nem rugaszkodok el a témától, mert ha jó tudom ezt itt a Samsung mp3 lejátszók topicja, és legutóbb is segítettem ennyi.... A többit meg nem tudom elolvasni 
Amúgy is nekem lenne igazam 
hogy ne nagyon kanyardjunek el a témától...........
Egyébként need, ajánlom ezt az oldalt: http://prohardver.hu/cikkek/2007-05-31/formas_enekesek/ az adatlap előtti szövegben van egy alternatív firmware megoldás
ps: állandó prohardver olvasóként: I am sure you will appreciate that this level of service is unacceptable.....
ez nem a reklám helye:[link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

need
(őstag)
Sziasztok..
még nincs vége a kinlódásnak...
Nem régen vásároltam 1 Samsung YP-K3 lejátszót..mait USB-vel felcstlakoztattam de a gép nagyon nem ismeri fel hiába telepitem lemezröl és hiába máshogyan
probáltam még másik USB protra rakni de semmi az eszközkezelőben ott van a sárga kérdőjel
néztem a Samu oldalát de ott nem találtam csak firmwaret mást nem
Mit lehet ilyenkor tenni amikor nem ismeri fel a rendszer az eszköt??
Porizé ne válaszoljon ha lehet..
1. más usb csatlakozóra való dugás (
)
2. sárga kérdőjeles bejegyzés törlése
3. fw újrafelrakása a lejátszóra
4. win újratelepítés (
)
üdv
Úgy tudom már mind a 3 lejátszó kapható!
Menyire megbízható ez a bolt? Vagy láttatok máshol már Samsung P2 öt?
http://www.ebolt.hu/product142959.html
Az ár is meglepően jó.
Nem tudom mert irtam nekik mailt és nem válaszolnak , inentöl kezdve nem szívesen vásárolnék ott.!
Más különben P2 simán felér egy Iphonal telefonfunkciók nélkül.
Iphone Touch killer
http://www.youtube.com/watch?v=yNqf9i6NM-0
Fen vannak már Samsung oldalon is!
http://www.samsung.com/hu/products/homeaudio/mp4players/index.asp
Szóval aki tud segíteni az írjon,
Ja és egy kis kedvcsináló !
http://www.youtube.com/watch?v=INfAXLGwz5o
(linkelés valamért nem müködik)
Note 2 ?

peehee
(újonc)
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni abban az ügyben, ami történt velem.
Van egy samsung mp3 lejáccóm. Felteszem hozzá a cd-n kapott szoftvert (Samsung Media Studio, ami mellesleg hibátlanul működik), de miután feltettem, Winamp-ba a zenék furán kezdenek el lejáccódni (2x is elindulnak de aztán jó a zene, csak hülyén indul
).
Mihelyst letöröltem a probléma megoldódott..nahde én szeretném ezt a SMS-t..
Valami ötlet?
pih1
A4es rajzlapomat hasonló típusú Audira cserélném.

chop
(őstag)
Kineztem magamnak egy mp3 jatekost, semmi extrat nem kell tudjon, legyen - relative - jo hangja, mass storage-kent hasznalhassam es ne kelljen kabelezni.
Ra gondoltam:
Samsung Yepp YP-U2Z 1 Gb
[link]
A kerdesem az lenne, hogy ajanlanatok-e ezt a lejatszot, illetve, hogy illik-e hozza valami normalis fulhallgatot vennem, vagy a gyari is megteszi? (Megjegyzem: nem vagyok vajtfulu, de azert a szart kiszurom.)
Koszi.
[ Szerkesztve ]
nem lehet, hogy az sms is le szeretné játszani az mp3-akat és a winamp is?
amúgy sok értelmét én nem látom az sms használatának, zenéket átmásolni máshogy is lehet, persze nem írtad milyen lejátszód van.
ez egy jó ár/érték arányú lejátszó, ajánlom. a fülese "elmegy" kategória, sztem próáld ki, és ha nem jó, a keret függvényében vagy egy alap sony mdr szériás füles vagy sennheiser cx300.

detroitrw
(őstag)
vagy ha olcsóbban hozzá tudsz jutni szerintem egy
YP-U1 -es lejátszó lehet jobban megérné mert van hozzá egy spec FW amivel külföldi fórumok szerint iAudio szintre lehet hozni
/ill. tapasztalat alapján eléggé megtuningolja a kicsit
/
..::Gotham GAC-3::.. Jungson JA-88E ..::Gotham 54025 SPK 4 x 2.5mm::.. Hivi Swans D3.2BF or iAudio D2@D2+ -:- SHURE SE315 CL **only LOSSLESS** :-)
no, ez komoly? van otthon egy U1, csak az a baj vele, hogy fizikailag kicsit tönkrement szegény 
amúgy iAudio a csúcs meg minden, de nem hinném hogy hangzás szempontjából a Samsung nagyon lemaradna, ha egyáltalán.
[ Szerkesztve ]

vili13
(őstag)
és milyen lejátszó volt a referencia az abi tesztnél?
na ugye...
amúgy meg jó látni, hogy a Samsung a legnagyobb úttörője az érintésérzékeny kezelőszerveknek, amíg ennek a következő az eredménye:
# No dedicated volume buttons
# Touch interface can be inaccurate
[ Szerkesztve ]
[ Szeretkezve ]

vili13
(őstag)
Pozitív referencia volt a hangminőséghez a Toshiba T400, és nyilván ellenkező végletként (minthogy a cnet tesztből is kiderül, hogy milyen gyengén szól), ott az öreg X5... 
A hangerőállítógomb meg teljesen felesleges, ha beleoperálsz egy potmétert a fülhallgató kábelébe... ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]

[ Szeretkezve ]

detroitrw
(őstag)
..::Gotham GAC-3::.. Jungson JA-88E ..::Gotham 54025 SPK 4 x 2.5mm::.. Hivi Swans D3.2BF or iAudio D2@D2+ -:- SHURE SE315 CL **only LOSSLESS** :-)

Jimmy86
(újonc)
Hi!
Tudna vki segíteni abban, hogy érdemes-e egy Samsung Yepp Z5FZB típusú lejátszót venni?
Igazából egy ilyen, és egy Samsung yp-u3jqb között szeretnék vélasztani, de nem tudom, hogy melyik legyen.Ehhez kellene a segítség. Melyiket ajánlanátok? Köszi!

g@bo
(PH! kedvence)

erről mi a vélemény?
tapipad, li polymer akku élettartam, rádió... 
az előző 2 hsz-re reagálva: az U3-at nem ajánlom, a kezelése igen nehézkes a normális gombok hiánya miatt. ha már ilyen forma, akkor inkább U2. a Z5 viszont jó lejátszó, ha nem baj a mérete.

PeachMan
(senior tag)
Egy Samsung YP-K3J AB-t frissítenék olyan firmware-re amivel sima USB-s eszközként kezelné gép. Valaki tudja ennek a pontos menetét? Mert amit találtam hozzá az a V4.06 az viszont csak így simán nem akarja frissíteni (exe) ami külön van ROM ill. IMG fájl azt meg csak úgy nem tudom rámásolni az eszközre! Kis segítséget elfogadnék!
"- Láttam Jézust! - Jó neked! Én is akartam, de nem volt már rá jegy!"
Hello
A Samsung P2 bluetooth-ját fájlok küldözésére is lehet használni?
"Csak úgy mondom"
Sajnos nem.
Note 2 ?
Viszont van remény.
Info:
Az új P2 kapott egy 3" képátlójú „touchscreen” kijelzőt "EmoTure" interfésszel, ami biztosítja a menü pontok közötti magabiztos navigálást. Kellemes meglepetés, hogy ez a modell kompatíbilis a gyártó A2DP rendszerével, vagyis képes sztereo Bluetooth jelet továbbítani. Ez még nem minden, hiszen decemberben jelenik meg az új firmware update, ami lehetővé teszi majd, hogy a lejátszó együttműködjön Bluetooth mobiltelefon hangszórókkal is. Ez biztosítja majd, hogy a lejátszóhoz csatlakoztatni lehessen kisebb hangszórókat is, természetesen vezeték nélkül.
- A Samsung bejelentette, hogy nem ez lesz az egyetlen későbbiekben elérhető modernizálási lehetőség. Az új PMP-hez még három update lesz elérhető az elkövetkezendő négy hónapban. Ahogy fentebb már említettük az első update Decemberben fog megjelenni, ami tartalmazni fogja majd a Bluetooth 2.0 mobiltelefon kompatibilitást, valamint az AAC formátumok visszajátszásának lehetőségét is. A második update valamikor Január közepén fog majd megjelenni és jó minőségű videó játékokra számíthatunk – TBA - és új szolgáltatásokra is, amit a gyártó nem részletezett. A legutolsó update Márciusban jelenik majd meg, de erről még nem lehet egyáltalán semmit sem tudni. A Samsung ugyanis azt nyilatkozta, hogy ezeket a modernizálásokat majd a következő hónapokban elvégzett piackutatásoktól teszi függővé. A gyártó szándékozik megszondáztatni a piacot, hogy mi a véleményük a készülékekről, a már megjelent változtatásokról és természetesen kíváncsi arra is, hogy az addigra feltérképezett fogyasztói réteg mire is számít, és milyen újdonságokat szeretne látni a jópofa lejátszóban.
Note 2 ?
Ide is berakom, bár p2 nek , már nem az mp3 lejátszás a fö képesége.
Video és szöveg olvasó rész nincs benne az majd egy másik videoban. 
7 perces video.
link
[ Szerkesztve ]
Note 2 ?
Samu T9-cel tökéletesen tudtam BT-on keresztül file-okat küldeni telóra/ról
Ez nem gyenge. 
"Csak úgy mondom"
Uristen! Hát ez valoban nem, remélem jövöre kapható lesz.

Note 2 ?

Csocsesz75
(kvázi-tag)
Hát örülök neki de ez mennyire lehet komoly ? Samsung oldalán lehet valami infó róla ?
De samsung stílusú a videó, olyan mint pl. a p2 bemutatója. 
Az ára szerintem nem lesz olyan húzós, mondjuk 45k maga a p2 akkor a cucc remélem nem lesz több 15-nél.
[ Szerkesztve ]
"Csak úgy mondom"

Csocsesz75
(kvázi-tag)
Igen a stílus az valóban olyan de nekem legjobban az a kijelző sántít . Persze nagyon örülnék ha valóban megjelenne . P2 - t még nem vettem de karácsonyig pontot teszek az ügy végére , biztos ezt választom . Neked mekkora van ?
P2 böl 3 fajta van 2 4 és 8 gb os 8 at 63 60, és 2 már 40 sem..
Igen szerintem ez egy kiszivárgót Samsung video, gyakran előfordul , szerintem a 2008 as CES en lesz bemutatva.
Bár egy kicsit hosszú lenne a készülék 
Viszont az Baj itthon alig kapható valami, még P2 BT hangszóró sem kapható sehol sem.
Aztán kapható kint P2 hoz különbező szinü védö tokok nekem piros volt a csomagban.

Note 2 ?
Én csak 42-ért láttam.
Hosszúnak hosszú de ezt elviselném.
És az a tok mennyi?
"Csak úgy mondom"

Csocsesz75
(kvázi-tag)
Te hol vetted AS ? A 2- es hol van negyven alatt ? Igazából a 4- es érdekelne .
IBocsi nem néztem az áffát..
gen
edigitalnál vettem.
link
Note 2 ?
Itt van az edigitalnal olcsóbbban a 2gb-os.
"Csak úgy mondom"

Csocsesz75
(kvázi-tag)
Olcsóbb tényleg meg 2 év a gari is de nem tudom nekem ez a pixmania valahogy nem szimpi . Extrémnél hajtok a 4 - esre de sajna nincs jelenleg . Félek hogy karácsonyig nem is lesz . Ha valahol láttok 4- eset ami raktáron is van szóljatok légyszíves . De ha nem lesz lehet beruházok egy 8 - asra . Az már sokmindenre elég . Ti mióta használjátok ?