Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Samsung monitorok

(#901) horvathpeter

horvathpeter
(lelkes újonc)

Samsung 931BW-ről valaki tud valami okosat mondani? Ilyet akaro kvenni és szeretnék valami jót hallani róla4 :D Előre is köszi! ÜÜdv: Pa$cal

ASUS P5K, INTEL C2D E7300, 4GB DDR2/800, ASUS EN9600GT, 550W HKC USP 5550

(#902) zolynet válasza aginor (#899) üzenetére

zolynet
(PH! kedvence)

Abból az árból már majdhogynem kijön akár egy 223BW v 205BW, jól gondold át....gyanítom nem 1évre veszel monitort hanem hosszabb távra.

xXx ||| Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=zolynet&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#903) tothbe válasza zolynet (#902) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

épp ezért érdemes jól átgondolni az általa kérdezett javára, hiszen az nem egy tn-film panel hanem egy mva. ;)

By(e) Tothbe

(#904) zolynet válasza tothbe (#903) üzenetére

zolynet
(PH! kedvence)

"Elsősorban játékra, internet, office, de fontos lenne a "szép" kép, minél nagyobb színhűség"
elsősorban, de sztem másodsorban sem nyomdai v grafikai munkának szánja, de hallgassuk meg a kérdezőt. Ill a pénztárca kerete megmutatja madj melyik irányba is fog elmenni, gyaítom h az elsősorban tn lesz. De tényleg várjuk agnior lépését, a kör szűkítését.

[ Szerkesztve ]

xXx ||| Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=zolynet&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#905) Furky válasza zolynet (#904) üzenetére

Furky
(őstag)

65ből már majdnem kijön egy 226bw is, 223bw pláne:) Szerintem is bőven megfelelő lesz egy normálisabb monitor a tn panelesek közül:)

(#906) aginor válasza skylaner (#900) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Ha a 931-ben tn panel van akkor már ki is esett. A 961-ben tuti, hogy mva? Nincs valami oldal ahol ezt meg lehetne nézni? Amúgy a 2ms(gtg) válaszidőből én a 4-6ms valós válaszidőre következtetek, de persze ezt sem közli a samsung. Komolyan mondom felháborító amit ezek a cégek csinálnak, tele van az oldaluk marketing rizsával, de semmi érdemi információt nem közölnek. Így vegyen az ember 60k-s monitort.. :F

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#907) aginor válasza zolynet (#904) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Én úgy tudom, hogy mind a két általad említett monitor tn paneles, ettól meg kiméljen meg az ég. És mivel tényleg hosszú évekre vásárolnám, így a kisebb képátmérő, de jobb képminőség a nyerő nálam(na persze 1680-as felbontáshoz már videókártya is kell rendesen).

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#908) zolynet válasza aginor (#907) üzenetére

zolynet
(PH! kedvence)

Úgy látom már megtaláltad magadnak a kiválasztott alanyt....épp egy hete ;]
Sztem akkor az lesz a Te "embered".
Csak azért ajánlottam TN-est mert a mondat első fele inkább TN-es a vége meg MVA-s.
Asszem nem kellene annyira félni az 1680x1050es felbontástól, azért jól megy az a 3850 :K Nekem még a 7900GS-sem voltak gondjaim. Lényeg h körvonalazódik a választott monitorod.
Samsung 961BW

[ Szerkesztve ]

(#909) aginor válasza zolynet (#908) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, de utána olvastam egy tesztet és ott tn panelt írtak, és ez elbizonytalanitott..
A képminőség azért fontos, mivel szeretek sötétben játszani, és ott félő, hogy egy gyengébb panel bevilágítása, vagy csúnya feketéje zavaró lenne. Tudod crt-ről váltok.. :DDD

(#910) skylaner válasza zolynet (#908) üzenetére

skylaner
(fanatikus tag)

Mondjuk az adatok alapján inkább TN-snek nézz ki mint MVA, nem?
Mert nem látom h samsung oldalán írná h milyen paneles.
Én csak e-digitalba néztem ott MVA-nak írják.

1000:1 DC 3000:1
170° betekintési szög
alacsony válaszidő.....

Gigabyte P35-DS3_2.1, E8200, 4*1GB Kingmax 1066MHz ,Gigabyte 9800GTX 512MB, Samsung 500GB SATAII,Corsair VX450, Samsung T220

(#911) zolynet válasza skylaner (#910) üzenetére

zolynet
(PH! kedvence)

TFT paneltípusokat végigolvasva számomra a samsung 961BW MVA=PVA panelú tft-nek tűnik.

agnior: ne szemezz vele többet, vedd meg majd számolj be a tapasztalatodról

Samsung 223BW VS Samsung 961BW ... kontrasztarány, fényerő megegyezik, 5ms v 2ms tökmind1.....effektíve csak betekintési szögekben különbözik.
Kíváncsi lennék erre a bevilágítási mizériára. V csak engem nem zavar mert nem zavaró az én tft-men. Szintén crt-ről váltottam.

[ Szerkesztve ]

(#912) aginor válasza zolynet (#908) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Ma megrendeltem a monitort, de ha nem lesz jó akkor megkereslek.. :DDD :R

Köszi a segítséget srácok!

[ Szerkesztve ]

(#913) xenonn

xenonn
(lelkes újonc)

hi!
22 colos moncsim van és egy 8800-as karim. szeretnék néha nem széthúzott képpel játszani, de nem tom beállítani. van valakinek ötlete? ez a 8800-asok hibája lenne? Hiába lövöm be az nvidia cotrol panelan hogy ne húzza szét a képet mert egy applylenyomása után visszaállítja. Vagy az nvidia vagy a windows saját széthúzott verziója lehetséges csak, eredeti képarányk megőrzése nem megy. egyszerűen nem tom beálítani. ez orvosolható valahogyan? Régebb gamek pl warcraft3 esetében súnya lesz a kép és nem lesz olyan éles ha ne megy rendes felbontással. thx a választ ha valaki tudná a megoldást

(#914) Adrián29 válasza aginor (#912) üzenetére

Adrián29
(senior tag)

Szia!
majd ha lesz időd,légyszives ird már le a tapasztalataidat.
Üdv!

(#915) zolynet válasza aginor (#912) üzenetére

zolynet
(PH! kedvence)

ugyis tetszeni fog és csak azt halljuk majd hogy úúúúú meg tűéles meg áááá milyen színek :DDD :R

(#916) bajnokpityu válasza xenonn (#913) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

nvidia kártyák nvidia vezérlőpultjában van egy opció, hogy nvidia képarányfixálás.na ez kell neked a 4 lehetőségből.

véleményem saját koordináta-rendszeremben érvényes :)

(#917) philoxenia válasza bajnokpityu (#916) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

(#918) ^Andrew^

^Andrew^
(lelkes újonc)

Üdv!

226BW és a 226CW között vacillálok.Mindkét monitor nagyon jó.Fimezésre és játékra használnám.

Nagyjából végigböngésztem a topicot és leszűrtem 1-2 dolgot.
Szóval:

- 226BW kb. 70.000
látszik a bevilágítás,
a fekete alul nem teljesen fekete filmnézésnél.

-226CW kb. 87.000

nincs bevilágítás,
a fekete tényleg fekete.

Az összegzés, a fórumban olvasottak alapján készült, tehát élőben még nem hasonlítottam őket össze.
A lényeg!Megér-e plusz 15.000-20.000 forintot, hogy ne látszódjon a bevilágítás és a fekete fekete maradjon?!

(#919) zolynet válasza ^Andrew^ (#918) üzenetére

zolynet
(PH! kedvence)

Nekem még a 223BW-s sem szembetűnő, de hát kinek milyen érzékeny a szeme. Mindamellett kisebb vagy 1cm-vel, de olcsóbbi is, ~60K.
87K-t sokallom, szvsz maradj a 226BW-nél. Döntés a te kezedben.

(#920) xenonn válasza ^Andrew^ (#918) üzenetére

xenonn
(lelkes újonc)

hi nekem 226cw van. bevilágítást így is látni ha a hátered fekete egyéb színek bellett egyáltalán nem és feketénél is csak minimálisan. szerintem kicsit sem zavaró és grafikára használom és azért vettem ilyet mert a színlefedettsége 15 százalékkal jobb. amúgy ha nem graffozol tök felesleges mert csak színeiben adja jobban vissza a valóságot semmi extra

(#921) xenonn válasza bajnokpityu (#916) üzenetére

xenonn
(lelkes újonc)

igen erről írtam hogy ott hiába állítom a megfelelő opcióra mert egy leokézés után visszavált...

(#922) Adrián29 válasza xenonn (#920) üzenetére

Adrián29
(senior tag)

Nekem is 226CW-m van,és tenyleg nagyon meg vagyok vele elégedve.
Az enyémen nem látok semmilyen bevilágítást.Fekete az fekete.
Lehet tipuson belűl van amelyiknek egy kicsi van,de gondolom alig észrevehető.
Üdv!

(#923) xenonn válasza Adrián29 (#922) üzenetére

xenonn
(lelkes újonc)

tök fekete a hátered ne mond hogy nem ltsz egy picit sem alúl vagy felűl....eleve alúl mindig világosabb az összes moncsi

(#924) Adrián29 válasza xenonn (#923) üzenetére

Adrián29
(senior tag)

Én nem vettem észre de majd jobban megfogom nézni.
De hagy ne ismételjem önmagam.

(#925) tothbe válasza ^Andrew^ (#918) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

ha annyira zavar, akkor várd meg a ledes háttérvilágitású monitorokat, bár abból nem lesz vszleg 22"-os, csak nagyobb és amúgy sem lesz olcsó.
Vagy ennyiét elviselsz egy minimális világosságot alul.

By(e) Tothbe

(#926) Papa-Georgo

Papa-Georgo
(senior tag)

Sziasztok!

Kérdésem az lenne, hogy néztem egy Samsung 225MW típusú monitort, és már több helyen olvastam, hogy ha ember fia játszani is akar vele rendes felbontásban akkor bizony kell alá erős videókártya.

Nos, nekem sajnos nem vmi túl erős Radeon 9200-asom van, igaz nem is nagyon játszom, leginkább normál körülményeknek van kitéve gép :DDD játékból pedig olyan ami nem igényel nagyobb erőforrást.

szóval, dolog az így működő képes? Tehát használható az 1680*1050es felbontás azért vagy azt felejtsem el? Nem ragaszkodok hozzá amúgy, normálisan szeretném használni.
Most váltok CRT-ről TFT-re, jelenleg egy 17"-es CRT-m van amit 1020*768-ban használok.
Videókártyámon van DVI-s kimenet, azzal szeretném rákötni majd az új Samsungot.

''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''

(#927) xenonn válasza Adrián29 (#924) üzenetére

xenonn
(lelkes újonc)

biztos van neked is. csak tök jelentéktelen.a többi moncsinál sokkal erősebb. meg amúgy sem egy nagy kunszt mert max fekete színeknél látni. persze egyéni beállítás függő is. nekem pl kontraszt 80-anon van fényerő 100-on és a custo beálításokkal

(#928) bajnokpityu válasza philoxenia (#917) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

szorri.minden driverrel,minden oprendszer alatt ment nekem a 7900GSen.

(#929) Adrián29 válasza xenonn (#927) üzenetére

Adrián29
(senior tag)

Én igazából múlthéten kaptam meg,egyszer próbáltam ki,notebookra kötöttem.
Csak a pixelhiba miatt.Majd amikor a konfigom összeáll akkor veszem teljesen szemügyre,de megmondom öszintén sokkal rosszabra számitottam,főleg a panele miatt.
De kb 1 óráig használtam,pixelhiba nem volt rajta,és nekem tökéletesen megfelel.Jók voltak a szinek,stb,háttérvilágitást tényleg nem vettem észre.
Szóval ennyi pénzért nagyon elégedett vagyok,alig várom,hogy összeálljon a konfigom.

[ Szerkesztve ]

(#930) philoxenia válasza bajnokpityu (#928) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Nekem is jó, minden méretben. A kollégának valami spesziális /gatveder.hu :D / problémája van.

Bevilágításról: van itt olyan aki azért vett monitort, hogy a fekete képernyőt nézegesse? :DDD

(#931) Adrián29 válasza philoxenia (#930) üzenetére

Adrián29
(senior tag)

Szia!
Ha már igy a fekete szinre rákérdeztél a válaszom bizony van :)
Hátterem nekem mindig egyszinu fekete ;)

(#932) philoxenia válasza Adrián29 (#931) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Nekem a képernyővédőm.. A CRT enyhén szürke, a 206BW meg teljesen fekete.Viszont nem nézem. :D A tálcád is fekete?

(#933) aginor válasza zolynet (#915) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Nem is ezektől félek, mert a tft-knek elég éles színeik szoktak lenni. Én inkább a bevilágítástól, és a nem megfelelő feketétől tartok.

Adrián29: természetesen amint lesz mit megosztani, már írom is le :DDD

[ Szerkesztve ]

(#934) Adrián29 válasza philoxenia (#932) üzenetére

Adrián29
(senior tag)

Most notiról nyomom,természetesen a tálca is fekete :)
Asztali konfigom szerintem még 1-2 hónap mig összeáll,de ott is fekete lesz :)

[ Szerkesztve ]

(#935) philoxenia válasza Adrián29 (#934) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Lehet, hogy szerencsém van, de néha legalábbis nappal, jobban meg kell néznem, nem-e kikapcsolt a monitor, mert gyakorlatilag nem látok bevilágítást.

(#936) xenonn válasza philoxenia (#935) üzenetére

xenonn
(lelkes újonc)

pedig van:D mindegyiknél egyenlőre:D
szép színű az is ha nem fekete a háttér:D mondjuk egy kizrt és a fehér. már csak azért is mert ugye a moncsi is öregszik és a színek fakúlnak. nekem eleve 10 perc után kikapcsolnak a monitorok teljesen, hogy ne strapálja semmi se. hátterem meg tutira feket, zöld, kék és s rága kombinációiból áll össze:D

(#937) bajnokpityu válasza philoxenia (#932) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

téleg ezt néztétek már?

2043NW
ócsó,és csini

(#938) bajnokpityu válasza bajnokpityu (#937) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

hja,valszeg csak analóg bemenete van.
télleg az nvidia képarány fixálás csak digitális kimeneten ment régebben.analógnál meg sem jelent az opció.nem lehet,h ezért ugrik vissza a kollégánál?

(#939) horvathpeter

horvathpeter
(lelkes újonc)

Hi! Samsung 931BW 19" Wide és egy Radeon HD 2600XT hogy muzsikál együtt? :D

[ Szerkesztve ]

ASUS P5K, INTEL C2D E7300, 4GB DDR2/800, ASUS EN9600GT, 550W HKC USP 5550

(#940) ^Andrew^

^Andrew^
(lelkes újonc)

Köszi szépen minden választ.
Úgy néz ki maradok a 226BW-nél.

Üdv

(#941) Szpisti

Szpisti
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Egy ismerősöm vett egy 226BW monitort, de olyan gondunk van vele, hogy nem tudjuk a DVI csatlakozón keresztül működésre bírni. A monitoron mindkét csatlakozási lehetőség megvan, lehet analóg is, úgy működik is rendesen. De ha a DVI kábellel próbálkozunk, nincs kép. A videokari egy 8800GT két darab DVI ajzattal... Analóg kábellel átalakítóval tökéletesen megy.
Mi lehet a gond?

"Nem lehet minden dáccórájt! - by keresztapám

(#942) Shad0w válasza Szpisti (#941) üzenetére

Shad0w
(őstag)
LOGOUT blog

Van a monitoron egy source gomb. Megkell nyomni. :)

(#943) bajnokpityu válasza Szpisti (#941) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

na ilyenekkel én is szivtam.túlbonyolitottam :)
be kell dugni DVIbe,de nem menet közben,hanem egyből.és menni fog.205 gyárilag keresi az inputokat,nem kell menuben mászkálni.

(#944) Szpisti válasza bajnokpityu (#943) üzenetére

Szpisti
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát nem menet közben dugtuk be. Bekapcsolásnál keresi, vagy legalábbis kiírja, hogy vizsgálja hogy analog vagy digital és váltakozik egy kis ablakban, de végül kiírja, hogy nincs jel vagy valami ilyesmi...

Amúgy nincs ilyen gomb rajta, legalábbis az elején a négy gomb közül nem találok ilyet, de az egyikkel elő tudom hívni, hogy vizsgálja a csatlakozást a váltakozó analog és digital felirattal, de ugyanaz a vége...

(#945) bajnokpityu válasza Szpisti (#944) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

ez oké,de a vidkártya mikor bekapcsolod a gépet,neki is kell látnia a monitort,h milyen jelet adjon ki.alapértelmezésben csak analógot ad ki.

(#946) Shad0w válasza bajnokpityu (#945) üzenetére

Shad0w
(őstag)
LOGOUT blog

Aha, egy 8800GT a 2 db DVI csatija közül melyiken ad csak analóg jelet?

Szpisti: Amikor összevan dugva a monitor a géppel, akkor lemegy standby állapotba? Tehát villog a kék félkör a bekapcs gomb körül? A source pedig jobbról a második gomb, és ottvan az...

[ Szerkesztve ]

(#947) Papa-Georgo válasza Shad0w (#946) üzenetére

Papa-Georgo
(senior tag)

Esetleg a digitális drivert tedd fel a moncsihoz. Nekem 225MW van, és mikor monitort telepítettem, felkínálta, hogy analog, vagy digital változatot óhajtom telepíteni.

''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''

(#948) Szpisti válasza bajnokpityu (#945) üzenetére

Szpisti
(senior tag)
LOGOUT blog

Oké, ezt még kipróbálom, de azt hiszem az lesz a baj, hogy a menüjében a Source-t auto-ra állítottam, átrakom manual-ra aztán újra próbálkozunk...

(#949) bajnokpityu válasza Shad0w (#946) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

úgy értem,mindkét DVI-t alapban analógon hajtja,hacsak bekapcsoláskor nem kap DVI visszajelet a monitortól.nekem meg 7900GS van mindkettő DVI gyárilag.

(#950) Szpisti válasza Shad0w (#946) üzenetére

Szpisti
(senior tag)
LOGOUT blog

Most sikerült rákapcsolni digital-ra, de most meg nincs kép mikor bekapcsolom a gépet, és villog a led a monitoron...
De ha kihúzom a DVI-csatit, akkor kiírja hogy nincs jel... Tehát működik... De mégsem...

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Samsung monitorok
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.