Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Samsung monitorok

(#7001) hoeerny

hoeerny
(lelkes újonc)

Hi! Csak annyi, hogy nekem most romlott el a 931bf monitorom, egyszerűen lesötétített. Már nem új darab (vagy 2 éves :), már lehet nem is lehet kapni, de akkor jókat írtak róla. Nem igazán ezt vártam tőle, mondjuk gariban megjavították. Valakinek még volt ilyen hibája?

Jól moss kezet, ki tudja hol volt előtte a szappan.

(#7002) Levin01

Levin01
(őstag)

Sziasztok!

samsung BX2440-ről van valakinek tapasztalata?

(#7003) cure777

cure777
(újonc)

EX1920w samsung monitort,nehogy vegyetek !
extrém mértékben vacak az összes színe.. gyakorlatilag kukába való nem hiszem hogy manapság gyártanak még ilyen vackot. !!!!!!!!!!!

(#7004) gedikart válasza cure777 (#7003) üzenetére

gedikart
(tag)

(#7005) Lonna18 válasza cure777 (#7003) üzenetére

Lonna18
(újonc)

Nem annyira szörnyű az, sztem is csak beállítás kérdése:)

(#7006) pudzi

pudzi
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Valaki tudna adni infót a Samsung BX2331-ről? Elég új modell és nem igazán találok még róla tesztet:(
Főleg az érdekelne h van-e bevilágítás film alatt illetve h játék alatt kisebb felbontáson milyen a képe, jól skález-e?

Esetleg tudtuk más 23-24"-os monitort ajánlani filmnézésre, játékhoz?

Köszönöm előre is a segítséget! :R

(#7007) cure777 válasza gedikart (#7004) üzenetére

cure777
(újonc)

Hello Köszike.. igy már kicsit jobb.. de még mindig furák a színek.. neked is ex1920w monitorod van?

(#7008) gedikart válasza cure777 (#7007) üzenetére

gedikart
(tag)

Szia, Nincsen, de ilyet tervezek, más dvi-s monitort nagyon nem is találok.

(#7009) Plazmacucci

Plazmacucci
(őstag)

Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Samsung P2x70HD tévés monitoroknak ugye a P2x70H monitor széria a TVtuner nélküli megfelelője? Mert a P2270HD-nak nagyon tetszik a képe, de jó lenne nekem tévés rész nélkül is. Remélem nincs különbség a képe között csak az 5 vs 2ms késleltetés. Valakinek tapasztalat?
Köszi

(╯°□°)╯︵ ┻━┻ Fuck the TABLE!

(#7010) Plazmacucci válasza Plazmacucci (#7009) üzenetére

Plazmacucci
(őstag)

Ennyire nehezet kérdeztem?^^ Bár akkor lehet tényleg ritka cumó.

[ Szerkesztve ]

(#7011) Troy.

Troy.
(őstag)

Hello! Lenne egy kisebb problémám a monitorommal ( Samsung Syncmaster 223bw).
A mozgatom a monitort ( tologatom, forgatom) akkor hol elmegy a kép hol nem. (sercegés kíséretében?)!
Ha hátul megpiszkálom a tápkábelét, akkor általában visszajön a kép! Úgy tűnik, mintha kontaktos lenne. Mit tehetnék vele? Nem emlékszem, hogy a vásárlás elején is ezt csinálta volna! üdv.

''640 kb ought to be enough for anyone''(Bill Gates, Microsoft, 1981)

(#7012) neilszab válasza Troy. (#7011) üzenetére

neilszab
(senior tag)
LOGOUT blog

Jobban dugd be, húzd rá a táp és a monitor csatit a hátulján. Ha vmi érintkezés hiba van, akkor vagy te barkácsolsz oda vmi kis erősítést, vagy marad a szervíz... ;)

Szimulátoros bajnokságok - www.GTR-Masters.hu

(#7013) neilszab

neilszab
(senior tag)
LOGOUT blog

Szeretném megkérdezni, hogy mennyi minőségbeli változást jelent egy LED-es képernyő?

- Úgy hallottam homogénebb a háttérvilágítás, nincs bevilágítás és valamivel szebbek színek, ez menyire igaz, észrevehető?
- Azt is olvastam, hogy kevesebbet fogyasztanak, de ez normál használat közben is igaz?

Jelenleg én egy Samsung B2240W-én gondolkodom (nekem fontos a HAS állvány és soknak találom a HD felbontást 22 colon), de ezek a LED-es újabb típusok most elbizonytalanítottak... bár sajnos a Samsungnál nem találok (máshol se) HD Ready 22 colos LED-es monitort. :B

Szimulátoros bajnokságok - www.GTR-Masters.hu

(#7014) Troy. válasza neilszab (#7012) üzenetére

Troy.
(őstag)

Próbáltam jobban bedugni, már amennyire engedi! Szóval ez nem megoldás! :) szóval akkor szerívz. Esetleg valaki más tapasztalt már ilyet?

''640 kb ought to be enough for anyone''(Bill Gates, Microsoft, 1981)

(#7015) Plazmacucci válasza Troy. (#7014) üzenetére

Plazmacucci
(őstag)

Már én sem várok választ :N

(#7016) Panzermeyer

Panzermeyer
(tag)

Jó estét

Samsung syncmaster 943 sn

tescoban 29 900
megéri? most szeretném a régi 795MB-met lecserélni és mivel elégedett voltam, maradnék a márkánál

When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.

(#7017) Lecoq

Lecoq
(újonc)

Sziasztok!

Most tervezek venni egy Samsung P2270 LS22EMDKU monitort.Használ ilyet valaki vagy van róla valami tapasztalat?

Válaszokat előre is köszi.

(#7018) Plazmacucci válasza Lecoq (#7017) üzenetére

Plazmacucci
(őstag)

Meséld el hol találsz ilyet? Nekem aszonták kifutott modell.

(#7019) Lecoq válasza Plazmacucci (#7018) üzenetére

Lecoq
(újonc)

Egyik ismerősöm tud valahonnan szerezni,de amúgy valami vélemény róla?Megbízható-e,játékra mennyire alkalmas stb.?

Köszi

(#7020) aproo

aproo
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Mostanság tervezek monitort cserélni.Eddig LG-volt(cr) amivel nagyon meg voltam elégedve de korai halála (10 év) miatt kellet egy csere.Kaptam is egy Syncmaster 920N-t ,a csalódás leírhatatlan.Kérdésem az lenne ,milyen monitort ajánlanátok. Mivel már megszoktam a 19" magasságot így ez alá már nem szívesen mennék. A videokari nv 260gtx.Amire használom: főként 720p filmek(~60%)játék régi(1280x1024) , vagy nagyobb felbontás), net, olvasás. Számítana tehát a színhelyesség,natívnál kisebb felbontásnál a jó képarány,éles kép stb.
Ismerősöm persze az Eizot monda rögtön....

[ Szerkesztve ]

(#7021) Zolix

Zolix
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Van egy T220HD monitorom és mostanában, ha be akarom kapcsolni akkor a készenléti led villan egyet és semmi, ha kihúzom és bedugom a tápkábelt akkor gyorsabban be tudom kapcsolni, de ma észrevette, hogy várnom kell egy picit és akkor be lehet kapcsolni!

Volt ilyen valakinek?

(#7022) old_artist válasza aproo (#7020) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Attól függ, hogy mennyit szánnál rá, de manapság a legjobb választás a Dell U2311h (IPS paneles) 70e alatt!
Az biztos, hogy az EIZO-k színhelyesség szempontból nagyon jók (de milyen áron), viszont nem játékra "termett", viszont a Dell-el meg lennél elégedve! :K

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#7023) FaTHI

FaTHI
(fanatikus tag)

SZiasztok!
Vettem egy Samsung T260-as moncsit, minden szép és jó, csak a gép kikapcsolásakor a monitor kikapcsol,de csak 8-10mp ig ,utánna ,bekapcsol a monitor és kis ablakba irja Analóg,utánna Digital,utánna HDMI. ezután ismét kb.7-8-másodperc fekete képernyő (mintha lekapcsolna) és újra kezdi az egészet.csak a főkapcsolóval tudom lekapcsolni.

Hdmi kábellel használom.
A kérdésem ez most hiba,vagy természetes dolog?

[ Szerkesztve ]

(#7024) hmiki28

hmiki28
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Samsung 2343BW 23"-os Véleményeteket kérném,főleg játékokra használnám.Mit szóltok?

(#7025) T_Stark

T_Stark
(senior tag)

Sziasztok!
Samsung F2380 monitorom van, és az lenne a gondom hogy a feketéket "egybemossa", szóval nem lehet látni különbséget a nagyon mély fekete és a kicsit kevésbé mély fekete között. A kontrasztskálán a 3 legsötétebb szín teljesen egybeolvad.
Ezen lehet valami beállítással finomítani, vagy ilyen és kész?

(#7026) T_Stark válasza FaTHI (#7023) üzenetére

T_Stark
(senior tag)

Üdv!
Azt hiszem ez azért van mert van a menüben egy olyan beállítás hogy ha megszűnik a jel az egyik bemeneten akkor elkezdi keresni a többin, ezt ki lehet kapcsolni menüből.

(#7027) andras888

andras888
(tag)

üdv!
24"-os monitort szeretnék vásárolni.
ledest nem ledest? 2 vagy 5 ms-ost? melyik márkát kerüljem?
esetleg ajánlatok 60000 ezerig?
Főként játékra, netre, néha filmnézés.

"Soha nem akartam olyan klubhoz tartozni, amelyik elfogadott volna tagjának."

(#7028) Zolexx

Zolexx
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Üdv, Samsung EX2220-as monitorhoz milyen dvi kábel ajánlotok , simát v dual-t? :R

Az élet egy kurv@, mindenért fizetni kell. És mindig egyre többet...

(#7029) old_artist válasza Zolexx (#7028) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

1920x1200 felbontásig és 75Hz-ig bőven elég a single link DVI-D!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#7030) goodboy007

goodboy007
(tag)

Hali!

Most vettem P2470HD-t és mivel alapból csak D-Sub kábelt adnak hozzá és olvastam, hogy a HDMI mennyivel szebb, ma vettem egy 3m-es HDMI-t.
Először beindítva a 90-es éveket idéző kinézet fogadott, elcsúszott, eltorzult képpel. A neten sikerült megtalálnom, hogy a menüben a HDMI-csatlakozó átnevezésénél ki kell választani a "DVI-PC"-t. Ezután már jó is a kép, viszont! A fényerősség, mintha kisebb lenne, mint D-Subb-al, ha kicsit állítók a menüben, kifehéredik az egész. Viszont ha ezután a "HDMI-feketeszint"-et ártrakom normalra majd vissza alacsonyra, akkor visszaáll ugyan, de így kicsit fénytelennek érzem a képet. D-Sub-bal jó volt minden.
A kábel típusa amúgy: WKHHM3AG, ez a Google szerint Rainbow típusú kábelt jelent, egyébiránt aranyozott végű.

Lehet valamit ezzel tenni, abszolút nem ezt vártam :(

There is a thin line between what is good and what is evil.

(#7031) goodboy007 válasza goodboy007 (#7030) üzenetére

goodboy007
(tag)

Tárgytalan, az üzemmódot átállítódott "telitett"-re, csak vissza kellett raknom normalra, most már király. :D.

Bár semmi különbséget nem látok a D-Subhoz képest.

szerk.: Viszont érdekes, hogy így meg a Dinamikus kontrasztot nem lehet állítani (D-subbal még kikapcsoltam, most meg közepesen van és ki van szürkülve. Hála égnek nem szuperál).

[ Szerkesztve ]

There is a thin line between what is good and what is evil.

(#7032) Klarsa

Klarsa
(kvázi-tag)

üdv mindenkinek!

A héten vettem egy samsung xl2370hd monitort és még nem találtam meg a megfelelő képbeállítást. A gyáriaktól pár óra után el kezd fájni a fejem. Ha van valakinek ilyen monitora le tudná írni a megfelelő beállítást? Lehet hogy a magas kontraszt a gond, mert mindegyik beállításon 95 fölött van az értéke (100-ból)?

http://www.hackthat.net/df/ddos/78652/index.hack

(#7033) makesz1989

makesz1989
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Épp monitor váráslás előtt állok, és egy LG melett egy Samsung B2030-ast néztem ki magamnak. Mi a véleményetek róla erről a monitorról? Esetleg tapasztalatok? Előre is kössz!

(#7034) s.s.j.goku

s.s.j.goku
(tag)

Hali

Samsung EX 1920W-ról van valakinek tapasztalata?
Irodai munkára kellene,valszeg kisebb felbontáson lesz használva.
Van másik jelölt is egy BENQ G920WL egy árban vannak.
De Samura van 3 nap pixel gari is.
Valaki?

(#7035) debre

debre
(újonc)

Sziasztok,
Nemrég vettem egy XL2370HD-t és szeretném rendesen beállítani de nem sikerül. Vesszőfutásom azzal kezdődött, hogy ha a felbontást 1920x1080-ra állítom akkor az asztal túlnyúlik a megjeleníthető területen. Ezt le tudom csökkenteni az nVidia vezérlőpultjával de nem hinném, hogy ez normális.
Aztán a másik problémám, hogy tök gagyi felbontásnak látszik és nagyon zavaró. Hasonló a problémám mint goodboy007 esetében. Fehér glória van a betűk körül és baromira idegesítő.
Segítsetek légyszi!!
Kellemes karácsonyi ünnepeket minden fórumozónak!

debre

(#7036) El Kebir válasza debre (#7035) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

"Fehér glória van a betűk körül és baromira idegesítő."

"Sharpness"-en próbálj állítani a monitor menüjében. (ha elállítom, nálam is jelentkezik a fehér glória, nem megfelelő a pixelfedés)

TN panelekből nem lehet várat építeni, még akkor se, ha LEDes háttérvilágításúak...

(#7037) El Kebir

El Kebir
(senior tag)

ajánlott oldal a monitor beállításához:
sharpness

TN panelekből nem lehet várat építeni, még akkor se, ha LEDes háttérvilágításúak...

(#7038) gumisxxx

gumisxxx
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Olyan gondom van,hogy a monitor felbontása 1280x1024 amit tud. Amig nincs fent a vga telepitője addig tudja is ezt a felbontást,de miután felteszem,már csak a 1280x720-at tudja és nem tudom a maxra állitani. Nem is mutatja ezt a felbontást[1280x1024]

Monitor: Samsung 970p
Vga:Ati Radeon HD 2600xt

Előre is köszi a segitséget:)

(#7039) MaSzKa válasza gumisxxx (#7038) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

Állítsd be manuálisan! A monitor driverét is felrakhatnád.

(#7040) gumisxxx válasza MaSzKa (#7039) üzenetére

gumisxxx
(lelkes újonc)

A monitor drivere fent van. de nem enged állitani,az 1280x720 a legnagyobb. te hol gondolod az állitást?

(#7041) Chriss2 válasza gumisxxx (#7040) üzenetére

Chriss2
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Érdeklödnék hogy nekem van egy Samsung SyncMaster 932b 19" Lcd Monitorom használaton kivül mennyit lehet érte kérni ha elszeretném adni ?

$$$ "Ha azért játszól hogy Nyerj,Már is Vesztettél" $$$

(#7042) Chriss2 válasza Chriss2 (#7041) üzenetére

Chriss2
(kvázi-tag)

Valaki segitene gyorsba mert vannak érdeklödök de nem tudom mennyiért mennek most!

(#7043) old_artist válasza Chriss2 (#7042) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ha pixel/sub pixel hiba mentes, és nincs rajta karcolás, minden tartozéka megvan, akkor max. 20-23e-et is kérhetsz érte, amúgy 15-18e-ért biztos, hogy megveszik!
Van az apón is, hibátlan és 22e!

(#7044) Chriss2 válasza old_artist (#7043) üzenetére

Chriss2
(kvázi-tag)

Köszi szépen!

(#7045) mayercc válasza Dzsekk (#2) üzenetére

mayercc
(újonc)

Nekem az 1080 as felbontás jött be de a másik is igen jó :R :R

Ha -> PÜ <- ben írsz hamarabb válaszolok, de ha nagyon fontos --> 0630/457-90-19 || Eladó 1 SE c905 mobiltelefon és 1 Holdkő mintájú Laptop (nézd meg) Ha gondolod...

(#7046) II-Adi

II-Adi
(tag)

Sziasztok!
Nagy problémával küzdök (ezt már felvázoltam a Monitor gondos topikban is). Van egy P2470 HD monitorom. A grafikus kártyám GeForce GTX 460, mini HDMI porttal rendelkezik. Ezen keresztül használom a P2470-est, azonban ha a GF driverben HD,SD név alatt futó felbontást állítók be (pl. 1080p, 720p) a kép bármely képbeállítások mellett kap egy kékes-szürkés árnyalatot és a színek nem olyan élénkek, mintha egy PC név alatt futó (pl. 1680*1050) felbontást használnék. 1080p-ben a szövegek még idegesítő glóriát is kapnak, amik "PC-s" felbontásnál teljesen eltűnnek... Mi lehet a probléma, hogyan lehetne az 1080p-s (natív) felbontás is olyan élményű, mint az 1680*1050?
Előre is köszönöm a segítséget! :)

(#7047) Robbie85

Robbie85
(újonc)

Mivel eléggé rég lett ide írva, úgy gondoltam frissítek egy kicsit. Pár héttel ezelőtt lettem tulajdonosa egy Samsung BX2035 -ös LED monitornak. A forma nagyon divatos, igazán eltalált. Elegáns a talp rész, az üvegezett keret, valamint az érintőgombok vörös fényei is jól harmonizálnak. A gombok finoman működnek. Képminőség: Egy szót tudnék rá mondani: gyönyörű. Nagyon szép, telt színekkel rendelkezik. Megmutatkozik a LED előnye. Előítéleteim nekem is voltak a leddel kapcsolatosan, de mára bebizonyosodott, hogy teljesen felesleges volt aggódni. Nem szemzavaró, ahogy mások azt állítják. Jó páran azt állítják, hogy a led háttérvilágítású monitorok élettartalma kevés és kérdéses a megbízhatósága. Nos, az élettartam: a ledégők kb. 35 000 órát bírnak ki. Ha egy kicsit utána számol az ember, akkor folyamatos használat mellett (éjjel-nappal) ez 4 évet jelent...de ugye senki sem olyan elvetemült, hogy 4 éven keresztül folyamatosan a monitor előtt üljön. Tehát úgy gondolom, hogy akár 5-6 évig is bőven elműködhet. Szerintem nem a led fog benne először bedögleni. De vissza konkrétan a monitorra. A színek szinte életre kelnek. A menü használata logikus és egyszerű. A betekintési szögek meglepően jónak mondhatóak, főleg vízszintesen nézve. Alulról és fölülről viszont viszonylag hamar megkezdődik a sötétedés, de a monitor rendelkezik egy olyan funkcióval, melyen ezeket is beállíthatjuk és akár padlóról, ágyról, stb. nézve is jó szögben láthatjuk a monitort. Az internetet tökéletesen megjeleníti, azonban a filmeknél lehetne jobb is, ebben nem olyan erős. De még így is kiválónak mondható. TN paneles léttére a mély színeket jól jeleníti meg. A filmekben kicsit rosszabbul, a netes dolgokban kiválóan, bár ezt nem igazán értem, hogy miért. Szomorú, hogy DVI kábel nem jár hozzá alapban és HDMI csatlakozó egyáltalán nem. Viszont DVI kábel nélkül is jól jeleskedik a koreai tervezésű, ám Romániában gyártott készülék. 46 000 Ft-ért vettem a monitort, ami kicsit soknak tűnik egy 20 colos monitorért, de ezért az árért kárpótolni fog minket a rendkívül szép képi megjelenés, a színek, valamint a formabontó dizájn, nem utolsó sorban pedig a közel 20 wattos fogyasztás, ami persze a pénztárcánkat annyira nem kíméli, de a lelkünket annál inkább a környezet miatt. 10 pontból én 9-et adnék neki, de csak azért, hogy ne legyek túlságosan elfogult. ;)

(#7048) zitromz

zitromz
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Van nekem egy Samsung P2770HD-s monitor-tv kombóm
na most ma végleg megadta magát a koax kábelem(össze-vissza ugrál a kép,néha kapom a fekete képernyőt,sztereo hangzás nuku csak mono mától stb)
mondjuk már régóta érlelődik bennem a csere mivel sztem túl mosottas volt az egész,mára véglegesen kiderült h télleg nem volt minden rendben a kábellel ezelőtt sem...
kérdésem h milyet vegyek?van e különbség közöttük?tényleg nem értek a témához
köszi előre is :R

(#7049) 7600GT

7600GT
(senior tag)

Sziasztok!

Sajnos nagyon kevés idő áll rendelkezésre, ezért nem tudtam az egész topikot átolvasni, remélem tudtok nekem gyorsan segíteni.
16:10 arányú monitort keresek nem rohadt drágán (max 70) 22 v. 24 colos is lehet.
Mivel rengeteg monitor felel meg ennek az elvárásnak fogalmam sincsen, hogy melyiket válasszam, kérlek bennetek, hogy segítsetek dönteni!! Előre is köszönöm a válaszokat! :R

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#7050) Jani09

Jani09
(tag)

Sziasztok!

Samsung P2770HD monitoromat HDMI kábellel kötöttem össze, és azt vettem észre, hoy a kép kisebb a képernyőnél, van kb 1cm fekete csík körbe,hogy lehet ezt eltüntetni ?

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Samsung monitorok
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.