Mivel eléggé rég lett ide írva, úgy gondoltam frissítek egy kicsit. Pár héttel ezelőtt lettem tulajdonosa egy Samsung BX2035 -ös LED monitornak. A forma nagyon divatos, igazán eltalált. Elegáns a talp rész, az üvegezett keret, valamint az érintőgombok vörös fényei is jól harmonizálnak. A gombok finoman működnek. Képminőség: Egy szót tudnék rá mondani: gyönyörű. Nagyon szép, telt színekkel rendelkezik. Megmutatkozik a LED előnye. Előítéleteim nekem is voltak a leddel kapcsolatosan, de mára bebizonyosodott, hogy teljesen felesleges volt aggódni. Nem szemzavaró, ahogy mások azt állítják. Jó páran azt állítják, hogy a led háttérvilágítású monitorok élettartalma kevés és kérdéses a megbízhatósága. Nos, az élettartam: a ledégők kb. 35 000 órát bírnak ki. Ha egy kicsit utána számol az ember, akkor folyamatos használat mellett (éjjel-nappal) ez 4 évet jelent...de ugye senki sem olyan elvetemült, hogy 4 éven keresztül folyamatosan a monitor előtt üljön. Tehát úgy gondolom, hogy akár 5-6 évig is bőven elműködhet. Szerintem nem a led fog benne először bedögleni. De vissza konkrétan a monitorra. A színek szinte életre kelnek. A menü használata logikus és egyszerű. A betekintési szögek meglepően jónak mondhatóak, főleg vízszintesen nézve. Alulról és fölülről viszont viszonylag hamar megkezdődik a sötétedés, de a monitor rendelkezik egy olyan funkcióval, melyen ezeket is beállíthatjuk és akár padlóról, ágyról, stb. nézve is jó szögben láthatjuk a monitort. Az internetet tökéletesen megjeleníti, azonban a filmeknél lehetne jobb is, ebben nem olyan erős. De még így is kiválónak mondható. TN paneles léttére a mély színeket jól jeleníti meg. A filmekben kicsit rosszabbul, a netes dolgokban kiválóan, bár ezt nem igazán értem, hogy miért. Szomorú, hogy DVI kábel nem jár hozzá alapban és HDMI csatlakozó egyáltalán nem. Viszont DVI kábel nélkül is jól jeleskedik a koreai tervezésű, ám Romániában gyártott készülék. 46 000 Ft-ért vettem a monitort, ami kicsit soknak tűnik egy 20 colos monitorért, de ezért az árért kárpótolni fog minket a rendkívül szép képi megjelenés, a színek, valamint a formabontó dizájn, nem utolsó sorban pedig a közel 20 wattos fogyasztás, ami persze a pénztárcánkat annyira nem kíméli, de a lelkünket annál inkább a környezet miatt. 10 pontból én 9-et adnék neki, de csak azért, hogy ne legyek túlságosan elfogult.