Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Samsung monitorok

(#401) B-L-A-C-K válasza Kristof86 (#399) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

Én láttam 2 fajta 226bw-t élöben S-panelest és a volt enyémet ami CMO-s volt nem vettem észre közötte ugyan olyan beállításokkal semmit. De viszont láttam már képet olyan 226bw-ről aminek sokkal nagyobb volt a bavillágitása mint az enyémnek de szerintem ez összeszerelési hiba...Szóval szerintem ennek a panel históriának az égvilágón semmi jelentősége csak p@raszt vakítás az egész...

...

(#402) Furky válasza B-L-A-C-K (#401) üzenetére

Furky
(őstag)

Ha tudnák, hogy ez nem csak erre a modellre jellemző, kitörne a pánik:)
De amiről nem tudsz, az nem fáj... szól a mondás, vagy mi. ugyebár. :P

(#403) Kristof86 válasza Furky (#402) üzenetére

Kristof86
(tag)

Azért jó az internet, mert ami kitudóhat arról rögtön értesülhetsz! Egyedül sajan csak a Samsungról terjedt el a panel ügy. Mást nem tudok mondani erre. :P

(#404) Furky válasza Kristof86 (#403) üzenetére

Furky
(őstag)

El nem fogod hinni, de a CMO a 3. legnagyobb panelgyártó a Földön, és nem csak a Samsungnak gyárt paneleket:) Az, hogy máshol nem derül ki, az egy eset... Most itt ülök egy Samsung 226bw előtt, egy olyan panel van benne, amit a 3. legnagyobb panelgyártó csinált, és meg vagyok vele elégedve. Csak egy problémám van vele. Nincs bekalibrálva. Persze ezt orvosolni lehetne 14ezer pénzért, de ennyit nem költök rá. CRT-hez képest ég és föld, amikor vissza kell ülnöm egy crt elé, majdnem meghalok, annyira fakónak tűnik az egész. ;)

(#405) B-L-A-C-K válasza Furky (#404) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

Akkor én mit mondjak a 226bw-m után most jelenleg egy AXION tipusú 14" crt előtt ülök ami 1024*768-as felbontásban és max 60hz üzemel..a szemem majd kifolyik...:)

...

(#406) Furky válasza B-L-A-C-K (#405) üzenetére

Furky
(őstag)

Megértelek, nekünk is van egy hasonló CRT-nk még itthon, ugyanezeket tudja, csak nem AXION, hanem AMAGA :) Nameg egy másik haveroméknál is pont ilyen van, ahova szoktam járni csinálni ezt-azt:)

(#407) B-L-A-C-K válasza Furky (#406) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

Hát 500ft-nál nem érnek többet...:)

...

(#408) DEViliSH válasza B-L-A-C-K (#398) üzenetére

DEViliSH
(kvázi-tag)

Jól megtippelted 200K-ból pont kijön:D

(#409) aeroxr

aeroxr
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Valaki 244t sípolására nem tud valami megoldást?

MacBook, Mac Pro, iPhone The truth is out there.

(#410) Furky válasza aeroxr (#409) üzenetére

Furky
(őstag)

1. vidd vissza, amíg garanciális, persze ha bizonyíthatóan sípol, nem csak néha egyes alkalmakkor, amikor épp valamit használsz, és reménykedj benne, hogy a kereskedők, illetve a szervízesek is hallani fogják, és javítják.
2. hangosítsad fel a hanszórókat, vagy használj fülest
3. használj füldugót

(#411) aeroxr válasza Furky (#410) üzenetére

aeroxr
(fanatikus tag)

1. nincs rá gar
2. kikapcsolt állapotban sípol
3. ezt még nem próbáltam :C

(#412) xray_

xray_
(lelkes újonc)

Sziasztok!

225MW-be hogy lehet előhívni a szervíz menüt nem tudjátok? (panel típus miatt)

A windows olyan, ahogyan Bill Gates szeretnél látni a számítástechnikát, a Linux meg olyan mint amilyennek te!

(#413) Furky válasza aeroxr (#411) üzenetére

Furky
(őstag)

A Samsungokra 3 év garancia van. A 244T-d 3 évesnél is régebbi? :F
Kikapcsolt állapotban... ajjaj. Gondolom, hogy akkor a tápjánál van gond. Próbálj meg olyan hálózati elosztót odatenni, amelyikkel kapcsolós, és akkor elvileg nem sipolhat. Vagy mindig húzd ki a konnektorból, vagy a monitor tápkábelét a monitorból.. de ezek a bonyolultabbak, jobb az a kapcsolós elosztó szeirntem.

[ Szerkesztve ]

(#414) Furky válasza xray_ (#412) üzenetére

Furky
(őstag)

Próbáld meg így:
Brightness-t, Contrast-ot 0-ra állítod, majd a Source gombot nyomod 5 másodpercig kb..
Aztán hogy milyen paneles lehet, arról fogalmam sincs.

(#415) xray_ válasza Furky (#414) üzenetére

xray_
(lelkes újonc)

Ezt a kombinációt már próbáltam ez nem működik. Esetleg más?

A windows olyan, ahogyan Bill Gates szeretnél látni a számítástechnikát, a Linux meg olyan mint amilyennek te!

(#416) Furky válasza xray_ (#415) üzenetére

Furky
(őstag)

És a Source gombot hol nyomtad? A menűben 5 másodpercig, vagy kiléptél a menűből, és ott? Mert nekem csak a menűben volt jó. Tehát le 0-ra mindkettőt, maradsz a főmenűben, és ott nyomod, amíg be nem jön. :)

(#417) xray_ válasza Furky (#416) üzenetére

xray_
(lelkes újonc)

bementem a picture menübe custom majd ott levettem a brightnesst meg a contrastot 0-ra és ott nyomtam a source-ot. Mindent taviranyitoval csinaltam és a felső és alsó source gombbal is megpróbáltam de nem ment :(

(#418) Pxs

Pxs
(tag)

Cégnél 3 ilyen monitor előtt ül mindenki (illetve akadt, akinek 'csak' 2 jutott belőle). Nem gyenge, de a betűi mintha kicsit szellemképesek lennének (ha jól tudom, analóg módon van csatlakoztatva a PC-hez mind...a PC-k külön szerverteremben vannak).

Keep staying alive...or die trying. But don't you ever try to give up.

(#419) B-L-A-C-K válasza Furky (#413) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

Biztos bevállalta a 200 ezres monitort gari nélkül... :)

xray_: Ez csak 226bw-re és 206bw-re érvényes ugy tudom azért nem megy...

[ Szerkesztve ]

...

(#420) s1ru2

s1ru2
(fanatikus tag)

HI. 244T tulajokhoz szólna kérdésem. Ki milyen beállításokat használ filmnézéshez ?

CH IV / x6 1055T / 2*2 GB ECO / 32"A656 / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50

(#421) s1ru2 válasza aeroxr (#409) üzenetére

s1ru2
(fanatikus tag)

Nekem is sípol de csak kikapcsolt állapotban és kb 10perc után kezdi el. Van rá egy remek megoldásom. Kikapcsolom a főkapcsolóval :) Egyébként abszolút nem zavaró az enyém kb max 1 méterről hallom ha koncentrálok. ( és nem vagyok süket) Gariztatni nehezen tudnám mivel mikor újdonság volt akkor jutottam hozzá pofátlan áron így kénytelen vagyok elviselni

CH IV / x6 1055T / 2*2 GB ECO / 32"A656 / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50

(#422) Furky válasza B-L-A-C-K (#419) üzenetére

Furky
(őstag)

Ez működött már 931 valamelyikére is, és 2232bw-re is. De hogy a 225MW-nél hogy megy, csak találgatás tárgya egyelőre.

(#423) B-L-A-C-K válasza Furky (#422) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

Jah... ezt nem tudtam ennyin jó... :U

...

(#424) aeroxr válasza s1ru2 (#421) üzenetére

aeroxr
(fanatikus tag)

Nekem kikapcsolás után rögtön sípol, ahogy a led villog ütemesen.
Ok kikapcsolom de unalmas mindig kikapcsolni, meg én az egész szobában hallom és elég zavaró.

Én is hasonlóan szereztem ezért nem megy a gari ;]

(#425) xray_

xray_
(lelkes újonc)

Sajna nekem is sípolós 225MW jutott. De csak bekapcsolt állapotban sípól/búg...

Egyébként ez is csak akkor ha a panel háttér világítása megy, tehát szerintem az a ludas, vagyis annak az elektronikája. Így megy vissza garba bár nem emiatt hanem mert van rajta pixelhiba. Kék alapon egy pixel feketén világít így gonolom subpixel csak mert a többi színnél úgy ahogy jó. Így a 3 napba beleférve kaptam az alkalmon és vissza ment garba :-)

Nemtudjátok Edigitalnál ilyen esetben mennyi az átfutási idő?

[ Szerkesztve ]

(#426) kory24 válasza kory24 (#288) üzenetére

kory24
(tag)

Sziasztok!

Meglett a Samsung SyncMaster 997MB monitorom :)

Fenntről a 3. gombbal lehet választani 3 üzemmód közül (1. jegyzetfüzet, 2. internet explorer, 3. Film)

Ezek a fényerőben különböznek.

Egyértelmű, hogy a 3, azaz a film ad a legszebb, legfényesebb képet.
Azt akarom kérdezni, hogy ha én így használom mindig az árt a monitornak?
Hamarabb fog kiégni a képcsöve?
Illetve van valami hátránya?

Köszi!

(#427) Kelvin válasza kory24 (#426) üzenetére

Kelvin
(őstag)

Amire kiégne a képcsöve te már túl leszel másik két tft-s monitorodon:)Nyugottan használd úgy.

"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"

(#428) kory24 válasza Kelvin (#427) üzenetére

kory24
(tag)

Értem :)

Úgy vettem észre azonban hogy bizonyos idő múlva magától visszavált abba a sötétebb módba (1. jegyzet)

(#429) Kelvin válasza kory24 (#428) üzenetére

Kelvin
(őstag)

Vagy csak kisüt a nap :DD

"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"

(#430) kory24 válasza Kelvin (#429) üzenetére

kory24
(tag)

Nem :D

hanem megnyomtam megint azt a gombot és úgy vettem észre :)

Mondjuk előtte játszottam, lehet a játék miatt rakta át? :)

(#431) r3v0Lut10n

r3v0Lut10n
(senior tag)

új 225bw tulaj vagyok, és érdeklődni szeretnék h dvi-t van esélyem életre kelteni? mikor megjött moncsi azzal kezdtem h összeböktem kábellel és power on, de no signal... van valami amit kéne előtte tennem vagy mi ? :)

[MSI P67A-GD55 - i5 2500K @4.3g - CoolerMaster TX3][8Gb Kingston 1600][ASUS DCII 6950 @900/1300][Benq G2420HDBL][Thermaltake V9 Black Edition] - HTC Sensation - Acer A500 - etc. :D

(#432) Kelvin válasza r3v0Lut10n (#431) üzenetére

Kelvin
(őstag)

kicsit pontosabban...ha a videókarid támogatja a dvi-t és van rajta dvi-s csatlakozó meg a monitoron is akkor mennie kell.Max jobban össze kell nyomnod)

(#433) KL

KL
(kvázi-tag)

Hi!

Megjött a 206BW monitor 2ms-os.
Viszont aki azt állítja, hogy ennek már nincs észrevehető utánhúzása az hazudik. Bármely fps-ben(most épp cod4) látszik, főleg így első átülésre crt mögül.

Jah, és kisüti a szememet, pedig 24-en van a fényereje, kontraszt 54 körül.

Esetleg lehet vhonnan profilokat leszedni hozzá?(mondjuk 8800 Gt-hez)

A natural color pro nevű dologgal kell betölteni ezeket?

Kösz!

KL

A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely a teljes megsemmisüléshez vezet...

(#434) KL

KL
(kvázi-tag)

És még egy kérdés: az .icc profilt azt milyen progi olvassa be, mi hozza létre?

Thx

KL

A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely a teljes megsemmisüléshez vezet...

(#435) KL

KL
(kvázi-tag)

Ez talán a Magictune? A samsung oldalát(és a telepítést követő üzenetet) nézve nem támogatja a 206bw-t. :(

(#436) r3v0Lut10n válasza Kelvin (#432) üzenetére

r3v0Lut10n
(senior tag)

van rajta dvi persze :) dual dvi, és becsavartam rajta tökig mégsincs semmi, ezért kérdem :D

[MSI P67A-GD55 - i5 2500K @4.3g - CoolerMaster TX3][8Gb Kingston 1600][ASUS DCII 6950 @900/1300][Benq G2420HDBL][Thermaltake V9 Black Edition] - HTC Sensation - Acer A500 - etc. :D

(#437) Kelvin válasza r3v0Lut10n (#436) üzenetére

Kelvin
(őstag)

Én a monitor részét mondom,elősször nálam se volt semmi aztán kicsavartam a monitornál újra és jól benyomtam no csak vigyázva de be kellett.és utána csavartam és úgy tökéletes volt.

[ Szerkesztve ]

(#438) Rosep válasza r3v0Lut10n (#436) üzenetére

Rosep
(senior tag)

Naív kérdés: mindkettőt kipróbáltad? Csak win alatt nincs kép, vagy már bootoláskor sem?

(#439) ST2

ST2
(újonc)

Sziasztok!

Samsung monitort szeretnék venni, 19" vagy 20"-osat és nem wide-osat. 3 típus közül szeretnék választani: 931C, 931BF és 204B. Design-ra a 931C tetszik messze a legjobban, de több fórumon és tesztben is nem igazán jókat olvastam erről, és így hiába a szép design, ha a képe "nem valami jó", és ráadásul nem is az olcsó kategóriába tartozik. A 2ms nem különösebben érdekel, az 5ms is ugyanolyan jó számomra. A 931BF-ről már jobbakat olvastam, de ennek meg a design-ja nem annyira tetszik, de tudom, ez szubjektív. A legjobbakat a 204B-ről hallottam, tényleg ennek a legszebb a képe? A design-ja is egész szép, a paraméterei is jónak tűnnek. Melyiket ajánljátok? Jó lenne, ha mindhárom típus tulajdonosai írnának!

Köszi! Tom

(#440) zLL válasza KL (#433) üzenetére

zLL
(kvázi-tag)

Nekem is az a monitorom van, de semmi gondom vele. Mondjuk az is számít, hogy melyik gameben nyomod, nekem CSS-ben semmi gond.

Intel Core 2 Duo E6400 @ 3,2 Ghz + Scythe Ninja Rev B . Abit AB9-Pro . Galaxy 8800 GTS 640 MB + Thermalright HR-03 Plus . Corsair XMS2 2 Gb 800 Mhz . 3dmark05/06 17417/10272

(#441) zLL válasza ST2 (#439) üzenetére

zLL
(kvázi-tag)

Mibajod van a Wideal ?:) szerintem sokkal jobb mint a sima tft. Mindkét fajta moncsim van és a wide nekem jobban bejött.

Intel Core 2 Duo E6400 @ 3,2 Ghz + Scythe Ninja Rev B . Abit AB9-Pro . Galaxy 8800 GTS 640 MB + Thermalright HR-03 Plus . Corsair XMS2 2 Gb 800 Mhz . 3dmark05/06 17417/10272

(#442) Vadafak válasza ST2 (#439) üzenetére

Vadafak
(kvázi-tag)

Csáó!
Én csak 931bf és 204B között ingázok, szal vedd meg 204B (nekem is az jön be jobban) és írj majd róla részeltesen hogy milyen, és ha jó megveszem én is! Kösz! :D:D:D
zLL-re meg ne halgass, nem olyan jó az a wide :) én is gondolkoztam róla de a 19es és 20as wide zavaróan alacsony a 22" és a fölötti meg mégzavaróbban széles :D ...
Hol hallottál te jókat 204bről én szinte sehol se láttam róla véleményt.

(#443) Rosep

Rosep
(senior tag)

Akit érdekel a panel dolog, van nálam egy Samsung 931BW. Mit és hol nézzek meg?

(#444) Kelvin válasza Rosep (#443) üzenetére

Kelvin
(őstag)

Ha kíváncsi vagy rá,h milyen paneles akkor vedd le a contrastot és a brightness-t 0-ra és nyomd a source gombot kb 5 mp-ig amíg be nem jön a szervízmenü.Azt,h mit nézz és mi mit jelent itt megtalálod[link]

[ Szerkesztve ]

(#445) Rosep válasza Kelvin (#444) üzenetére

Rosep
(senior tag)

Nem én voltam rá kíváncsi, hanem itt többeket érdekel(t).

M-MD19W0CLb-1002

Demand-tól lett hozva decemberben.

(#446) Kelvin válasza Rosep (#445) üzenetére

Kelvin
(őstag)

Na ezek szerint AU Optronics-es a paneled.
Nekem is 931bw-m van imádom nagyon jó kis monitor :DD

(#447) Rosep válasza Kelvin (#446) üzenetére

Rosep
(senior tag)

Ez nem az enyém, csak kölcsönbe van, míg megveszem a 225BW-t vagy a 245B-t. Még vacillálok. :)

De sajna a piros alpixel nem akar megszűnni világítani. Egyébként ha sikerülne is a 'masszírozás', akkor utána világítana rendesen úgy ahogy kell, vagy az már soha az életben nem fog világítani sehogy?

[ Szerkesztve ]

(#448) Kelvin válasza Rosep (#447) üzenetére

Kelvin
(őstag)

Van pár eshetőség,barátomnál teljesen rendbejött nyomkodi után egy másiknál két hét mulva magától eltünt meg van olyan biztos,h nem tünik el és megmarad.Ez szerencse kérdése.

(#449) konyok

konyok
(kvázi-tag)

Szaisztok!

Néztem a 225UW képernyő méretét ami 520x399mm és látható 22". A 223BW 514x353mm és látható 21,6".
Létezik 4:3-as felbontású Samsung 22" monitorban? Vagy legalább nem annyira lapos mint a 223BW?

Asrock Core 100HT, D-Link DNS-323

(#450) Furky válasza konyok (#449) üzenetére

Furky
(őstag)

Tudtommal nem. A legnagyobb normál képarányú monitorai a 20(,1)"-osak. Azért tettem zárójelbe, mert azt hiszem valójában nem kereken 20"-osak, hanem 20,1"-osak:) Ennél nagyobbat már csak wide-ban kapsz.

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Samsung monitorok
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.