Én már inkább 22"-est vennék nem sokkal drágább...
...

Én már inkább 22"-est vennék nem sokkal drágább...
...

És hova kell bevinnem pesten, hol van samgung szervíz?
Tudom tudom, utánanézhetnék, csak hátha itt valaki tudja a frankót, és akkor tuti jó helyre viszem 
Mellesleg, mennyit ér szerintetek ez a 152v monitor? Mennyiért lehet elpasszolni javítás után?
Amúgy semmi baja, semmi pixelhiba, idáig teljesen fullos volt, szerettem.
Bocs ha off kicsit.

na jah, én is gondolkoztam rajta, de az a baj h a 22" nál nagyobb a képponttávolság is (0,282, míg a másiknál 0,258)!
a felbontás meg ua mint a 20"nál, az ár meg +10k, ami nem vészes.
arról nem is beszéve h 22es alá már kell vas is

Játékra kell? vagy miért kell alá vas?
Csak azért kérdem, mert énis épp most nézegetem a Samukat, és hát a 226CW tetszik, mert már C-s és állítólag 97%-os a színhűsége.. nekem hobby-munkára kéne, fotószerkesztés, filmvágás, de néha játszok is, viszont tény hogy az X1650 Pro nem vinné el akkora felbontásban..
mindegy, az talán mellékes, de egyszerűen nemtom eldönteni, néztem 971p-t is, PVA-s, de elég lassú, emellett 2032BW-t ajánlották, de ugye TN-es és B-s, hát nemtom.. 961-et is néztem, valahol azt írták MVA-s, amit kétlek.. 206BW is megfordult a fejemben, de az is B-s.. valaki segítsen már akinek van tapasztalata! még ha csak az egyikről is, végignéztem fél youtube-ot, jók a videók, de gondolom van alattuk gép is!
Tudom hogy nincs tökéletes, max 300körül, de sajna elég maximalista vagyok, jól akarok dönteni...
[ Szerkesztve ]
Ami ami, az az...

nem csak arra kellene. de ha maxon akarsz játszani rajta akkor kell egy nagyobb gép hozzá.
én nem tudok segíteni ebben, mert én is most akarok ilyet venni a 2 közül, csak még a mértetet sem tom
a nagyobb moncsi jó filmre, netre egyébre, de a kisebb meg nem annyira gépigényes és így szebbek a gamek rajta alacsonyabb felbontáson, hát nem tom
még várok vele de a Dell is most dobott ki 1 új monitort, csak még itthon nem kapni

Ez igy, amit mondasz, butaság. A 20-ashoz pont ugyanolyan vas kell, mint a 22-eshez, mivel ahogy te is irtad, csak a képponttávolságban van kül. ergo a felbontás pont ugyanaz, tehát ugyanannyi kéépontot kell számolnia a vga-nak mindkét esetben. Szóval emiatt kár szenvedni.
A 22-es filmet nézni jobb, mert nagyobb a kép, a 20-as meg dolgozni, mert jobban belefér a perifériába. Játékhoz meg ki mit szeret.
By(e) Tothbe

Ha nem játszót elég hozzá bőven ami az aláírásodban szerepel (8600GT) de te tudod én tuti a nagyobbat venném...
...

Sztem igaza van tothbe-nek, ha jól értelmeztem nemrég itt a fórumban is volt szó róla, hogy ha nagyobb monitoron több a pixel, akkor olvashatatlanul kicsik a betűk, pl netezés közben.. persze játékra jó, meg a betűket is lehet növelni..
Na mindegy, én a C-s miatt vennék csak 22"-osat, ha lenne 206CW akkor azt vennék..
A játékról meg annyit, ha nem tetszik a nagyobb felbontásban, akkor vedd vissza kisebbre, és ha jól tudom ezek már tudják azt hogy középre igazítja a kisebb felbontású képet.. vagy rosszul tudom?? ez engem is érdekelne, tapasztalat?
Ami ami, az az...

Hogy érted azt hogy "a 20-as meg dolgozni, mert jobban belefér a perifériába"? Ez mit jelent? 22"-oson miért nem jó dolgozni?
Azért nem értem, mert mint már írtam az előző hozzászólásomban, a 22"-osból van C-s, míg a 20"-osból csak B-s.. és hát a színhűség ugye a munkákhoz fontos, nemde?
[ Szerkesztve ]
Ami ami, az az...
Én 225BW-t nyüstölök már lassan 1 éve és full elégedett vagyok.Persze mivel TN paneles vannak hibái, mint a betekitési szög, enyhe bevilágitás, de ezzel együtt is qurva jó kis monitornak tartom.A mostani 60-65k ára pedig majd hogy nem best buy vétellé avanzsálja.
Mindenkinek csak ajánlani tudom. 
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

Mert a 20"-on nagyobbak az alklmazások pl exel stb mint a 22"esen és dolgozni a 20-as valóban jobb....
...
Van egy kis bevilágítás, ezt nem lehet tagadni, de én csakis este látom, amikor filmet nézek, egyébként meg nem. Képet csinálhatok, bár a printscreen-es megoldáson lehet nem látszik majd.
Mit ér a power ha nem force be with you? Dredd bíró leszek farsangkor vagy fakocka. :D

hmm, Beowulf már meg is válaszolta helyettem. 
De sztm a 22-es c-vel elégedett leszel, föleg, ha neked a szinhüség is ennyire kritikus a melóban, akkor érdemes ilyet választani, bár sztm szinhüségben a pva panel verhetetlen, melózni csak olyan kéne, föleg, ha grafikával is foglalkozik az ember. Mondjuk ez esetben eleve nem feltétlenül Samsungban és 22-ben gondolkodnék, hanem pl. eizo-ban és 24-26"-ban. Na de ezek csak álmok sajna itthon, ahol még az animációs stúdióban is 19-es LG-vel dolgoznak a rajzolók.
By(e) Tothbe

Hehe, értem, de nekem ez hobby-munka, tehát nem pénzt keresek vele, csak saját fotókkal hülyéskedek, meg saját, pl nyaralás-videókat vágok.. de azért a photoshop miatt a színhűség, a premiere miatt a gyorsaság lenne fontos.. szóval a drágább, nagyobb monitor kizárva..
néztem én a 971p S-VPA-st is, csak azt sajna szoftveresen lehet csak állítani, meg a talpa sem tetszik annyira.. hja és sztem lassú is! Nemtom megérné-e, de drágább mint a 226CW..
Így már értem, tehát az átláthatóságot értetted a periférián, így mondjuk meggondolandó, de ugye a C-s miatt..
Ami ami, az az...
Én is gondolkodtam PVA paneles motyóban de feleslegesnek éreztem arra amire használom, az az átlagos "desktop" használathoz.Árban meg majdnem a duplája volt a TN-hez képest amikor vettem.Majd ha ez betojik, pár év múlva addidgra úgyis olyan szinten lesz a technika hogy lehet a TN el is fog tünni, és alap lesz a PVA.

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

Hát nemtom, közben keresgéltem, és ezt találtam:
http://www.lesnumeriques.com/article-312-2156-36.html
Itt nem sok jót írnak róla, sőt, inkább szidják a BW-hez képest.. bár elég nehéz elhinni, hogy a BW-nek jobb a színhűsége, jobban be lehet állítani, de azok mégis csak hivatalos tesztek.. CW-s meg tuti hogy Samu paneles, de akkor hogy lehet, hogy gyérebb?
Ami ami, az az...

ehe
http://prohardver.hu/teszt/22_colos_kijelzok_tesztje/samsung_syncmaster_226bw.html
érdekes a teszt vége

Eddig meg voltam győződve hogy a C-s jobb, viszont az sem mindegy milyen gyártmányú a B-s panelja.. lehet hogy Samu panellal jó a teszt, de amúgy nem.. na mindegy, akkor is durva a teszt amit előbb linkeltem, tényleg olyan rossz lehet a CW színhűsége?
Ami ami, az az...

Sziasztok,
223BW-m van, de sajnos dvi kábelen csak 1152x864-ben tudja a 75hz-t.nagyobb felbontásokon már csak 60hz-tud és 85-100hz-s flatron után ezektől kifolyik a szemem...
Kérdés, ez akkor tényleg csak ennyit tudna???Rossz választás volt???

Sztem TFT-nél semmit nem számít a Hz! Rosszul godolom?
Jól gondolod. 

Sziasztok aki monitor vásárlás elött van annak ajánlom a 223BW
Nagyon szuper én nekem volt már 17-19-s monitorom ez a 3 .- de ez a legjobb.
1hete vásároltam de nagyon meg vagyok elégedve 57000 nagyon jo ár.

teljesen más technológia, itt van 60Hz és max 75Hz....leginkább a különbség h míg crt-nél szemtőlpofádba kaptad a képrissítést itt gyakorlatilag pixeleket világitanak meg, ha jól tudom, de ha nem majd javítanak....lényeg a lényeg a képfrissítésnek vajmi köze van a szemed kifolyásához, inkább ahhoz h a fényerő/kontrasz a max beállításon (gyári 90/100) van 
xXx ||| Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=zolynet&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

Az is lehet, hogy CRT után szokni kell a szemednek, nekem is fájt a szemem az első napokban, mikor 765MB-ről (1024x768@100Hz, de én inkább 1152x864@85Hz, illetve utóbbi időben 1280x1024@75Hz-en használtam) 226BW-re (1680x1050@60Hz) váltottam, de most már minden rendben.
Nyugi, nem választottál rosszul
Tedd vissza 60Hz-re, és 1680x1050be, pár nap múlva megszokod.

Valószínű a fényerő miatt.. sztem jól mondják a többiek, mert ugye CRT-nél mondjuk azt kell nézni, hogy másodpercenként 60szor fut végig az elektron ágyú, de ugye az egész képernyőn, tehát 1280x1024 pixelen (1344000 pixel) elvileg.. de lehet hogy hülyeség.. na mindegy, de digitálisnál gondolom pixelenként 60 Hz.. de inkább olvass utána, én nem vagyok ebben biztos!
Ami ami, az az...

samsung 223BW, 226BW nagy eltérés van a kettő között?
és az megér 8k-t?
én csak azt találtam h forgatható meg h 2ms-os, van még más is?

Kérdés: adnak bármelyik monitorhoz DVI-kábelt? Samsung oldalán azt írják nincs az alap csomagban, csak D-SUB... tapasztalat?
Ami ami, az az...

Nekem a 206 BW-hez adtak, de szerintem nem monitortípuson múlik, hanem a kereskedésen, ha nagyon olcsón kapod, akkor kispórolhatják, de fel kell tüntetniük tisztességes helyen, hogy van-e a csomagban. 

Nekem a 226BW-hez volt, cimbimnek a 223bw-hez is volt dvi kábel.

sztm azt benézted, minden dvi-s monitorhoz csomagol dvi kábelt is a samu.
By(e) Tothbe
nekem is adtak minden kábelt hozzá, van d-sub és és DVI is, ezek vannak bemeneten, csomagban benne volt 
Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

Unokaöcsém most vett tévétunerest, pontos típust nem tudok, azzal például nem volt...

Az vszleg még a 205mw lehet, ahhoz még nem adtak, de a 206 széria óta mindegyikben benne van a dvi kábel.
By(e) Tothbe

Akkor jó, ez megnyugtató.. amúgy a Samsung oldalán a 226CW letölthető Manual.pdf-jét nézegettem, és ott a doboz tartalmánál csak D-SUB volt, ezért gondoltam.. az a jó ha mindkettőt adnak! 
Ami ami, az az...

Keresek SE K700i-t, Pannonos/ független előnybe

hupsz bocsi, most nézem hogy rossz helyre írtam 

Szerintetek mennyi esélye, hogy S-panelest kapok? vagy lehet kérni? mondjuk nem hiszem, de ki tudja.. nektek mien van? hol vettétek?
Ami ami, az az...

50%, mert vagy azt kapsz, vagy nem.
Szerintem azért a többi se eleve eldobandó. 

Na igen, ebben igazad van! De ha a saját esélyeimet nézem, hogy S-est fogjak ki, akkor annyi sincs, mint bagolynak a ködben.. vagy 3lábú sünnek a 6sávos autópályán! 
Amúgy olvastam pár fórumot angolul, azt írták az S-paneles nagyon jó, ki kell fogni, a többi viszont messze nem olyan jó tulajdonságokkal bír.. na mindegy, én nem tudom!
Viszont az IPon-osok tesztelni fogják hamarosan a 226CW-t, azt még azért megvárom! 
[ Szerkesztve ]
Ami ami, az az...
Izé, 226BW tulajok. Nektek nem búg a monitor, ha a fényerő nem 100-on van? Egy egyenáramú gép búgásához hasonló. (pl. pc-ben egy venti motorjának a búgása)

Hamarosan egy Samsung 226Bw tulaja lesze.
Remélem jol választottam!?(2232Bw volt a másik alternativa)
Mivel tudom jol beállitani a szineket?Valami progival?
Van esetleg valakinek beállitása hozzá?

Köszi épp most nézegetem ezt a tesztet,de itt inkább a 225 BW-t ajánlják.
A 2 moncsi árában nem sok különbség van 3-4 k.
Ha a válaszidő 2-5 ms nem ászrevehető, felmerül a kérdés érdemes 226 vagy inkább 225.
Már megint elbizonytalanodtam.
-225 BW
-226 BW
-2232 BW
Melyiket???????????????????????????????????????????????????

Én is most tervezem, hogy lecserélem a crt-met egy 22-es tft-re, és ha megnyugtat még igazán én sem döntöttem.
Legvalószínűbbnek a 225bw tűnik. Mivel a színhelyessége az imént mellékelt teszt alapján jobb mint a 226bw-nek, állítható a magassága, jobban szellőzik (valahol olvastam ezt is) és olcsóbb. A 2232bw sztem olyan mint egy tv, nekem nem tetszik…
A 2-5 ms észrevehető.

http://www.ipon.hu/?art=160&page=3
Az itt szereplő tesztben az irják zárolva vannak a beállitások a Samu 225BW-n.
MI van?? Nem lehet állitani?Ez hogy lehet?
A prohardveres tesztben semmi ilyesmiről nem irnak.Sőt ott a 225 a nyerő.
Amugy a 2232 formája nekem se jön be.De nem tom a benne lévő panel nem e ujabb mint a 225+226-osé.Meg mintha a betekintés szöge jobb lenne.

225/226bw majdnem egy és ugyan az csak más a kivülje nekem 226bw-m volt vedd meg azt nagyon jó monitor...
...

Igen, azt én is néztem...hát az alapbeállítások gondolom változtathatóak attól függetlenül.
De ha van valakinek ilyen monitorja, akkor az írhatna, hogy le van-e tiltva vagy sem, mert a ph-s teszt tényleg nem említi.
A betekintési szög jobb...én szemből nézem ezért nem igen érdekel! 

Olyan teszt nincs ahol 2232 kontra 226?
Arra kiváncsi lennék.Amugy erősen hajazok a 226-ra.
Black te mire cserélted a 226-ot?