Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dethroner

    veterán

    válasz PuMbA #79443 üzenetére

    Már megint ez a fránya felezett 3D vs. 3D BD lemez vita :)
    A felezett 3D-nek sincs semmi baja. Igazából akinek baja van a 3D-vel( szellemképes, nem éles a kép stb) azok szerintem kivétel nélkül hamis 3D filmet néznek. Én néztem a tévémen már 3D iso-t és felezett felbontást is és az a tapasztalatom, hogy semmivel nem rosszabb a 3D élmény a felezetten mint a BD50-es iso-n. A rossz dolog az, amikor a stúdiók felkonvertál 2D filmeket adnak el térhatásúnak.
    Épp tegnap volt "szerencsém" egy ilyen élményhez. Az új mad max filmet néztem aktív 3D moziban. A film döbbenetesen jó, de sajnos elkövettem azt a hibát hogy térhatásban akartam nézni, ami nem hogy hozzátett volna az élményhez, inkább rontott rajta. A kamera fókuszban lévő szereplő középen tökéletesen látható, majdhogynem térbeli a megjelenítése, azonban a néhány méterrel mögötte oldalt elhelyezkedő alakok szellemképesek, ami siralmas látvány. Mélység érzet a nullához közeli, kb mintha a tévé 2D->3D opciót használnám. Ott is csak úgy tud a tévé 3D szerű képet alkotni, hogy széthúzza a képet, az alakoknak megnyúlik a kiterjedése, szellemképes lesz. Nos, itt a több millió dolláros utómunka hozza kis túlzással azt, amit a tévé pár dolláros procija valós időben megcsinál.
    És mielőtt a mozi rosszul beállított vetítőjét kezdené ki valaki, leírom hogy ebben a moziban láttam a Majmok bolygója és a Hobbit utolsó részeit, amik valós 3D-ben készültek és a végeredmény a vásznon is gyönyörű volt, aktív 3D vetítésen.
    Szóval az a véleményem hogy ha valaki teljesen kezdő a samsung 3D terén, ne öljön bele tízezreket külső eszközbe, először próbálja ki akár pc-ről, akár a sokszor szidott beépített lejátszóval mind a valós, mind az utólagosan felkonvertált filmeket. Úgy kaphat egy kis összehasonlítást abból, hogy melyik nyújt valóban plusz élményt és melyik az, amit csak térhatásúnak csúfolnak. Aztán ha megvan a különbség a kettő között, el lehet dönteni hogy megfelel-e a felezett felbontás, vagy jöjjenek inkább a BD25, BD50 fájlok.

    A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

Új hozzászólás Aktív témák