Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Samsung LCD és LED TV

(#551) Thom! válasza Cyrin (#547) üzenetére

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csúnyán túl van árazva, de ez nem meglepő. Tavaly is ez volt.
Ahhoz képest h a LED alapú TV-k előre tőrését várják a gyártók idén, komoly áresés fog jönni, mert ennyiért a kutyának nem kell.

Amíg MM, Saturn és egyéb helyeken nem ütik föl a fejüket addig drága lesz, és onnan kezdődik az áresés. 2 hónap múlva -30% áresés látok valószínűnek, de majd látjuk.

(#552) einstein válasza Thom! (#551) üzenetére

einstein
(senior tag)

Mi van túlárazva? :)
Gondolom a C650-re gondoltál... Ha megnézed, már az összes új szériás tévének volt ára, a Led-eseknek is, amik egyelőre még drágábbak... Egyébként teljesen érthető, egyelőre még csak most kezdenek majd szállingózni az új tévék a többi gyártótól is.

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#553) Khelben válasza einstein (#552) üzenetére

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

Hát nemtom, a C530 egy fényérzékelővel több, mint a B530, meg 50ezer forinttal... Ez szerintem túlárazás. Persze, lehet, hogy belül is fejlődött, de a specifikációból ez nem derül ki.

(#554) Tutu7030 válasza Karooking (#548) üzenetére

Tutu7030
(őstag)

(#166)

[ Szerkesztve ]

LG Optimus 2X P990 CM-7-11142011-Nightly /Telenor/

(#555) fila válasza Khelben (#553) üzenetére

fila
(kvázi-tag)

Az idei év nagy dobása - többek között - a TV adás rögzítésének lehetősége lesz USB meghajtóra. Az, hogy ez melyik típusnál lesz elérhető hivatalosan/hekkelve az hamarosan kiderül.

(#556) yoleeka válasza joe007 (#545) üzenetére

yoleeka
(tag)

Hi

BBéci: Jó, akkor komponens kilőve, egyenlőre.

Joe007: Pc-t dugtam az egyesbe, ami HDMI1/DVI néven fut, ez kapta a PC nevet.
Aztán hogy a BD-t melyikre dugom (HDMI2-3-4), igazából tök mind1, mert egyiken sem mutatja jól a képet, jelenleg a HDMI4-en van. Névnek simán Blu-ray van hozzárendelve. Van ezenkívül egy anynet HDMI-CEC ez BD Player néven fut, amit pluszba felhoz a source-listához, mivel anynet+ működik.

Szomszéd srác csak holnap ér rá, szal elobb sajna nem tudom átvinni hozzá a BD-t.

[ Szerkesztve ]

Better to reign in hell, than serve in heaven...

(#557) Chris'o75

Chris'o75
(tag)

[Feltörték a Samsung tévéit] cikket olvassátok el :D

10 féle ember létezik a világon, aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem

(#558) joe007 válasza yoleeka (#556) üzenetére

joe007
(kvázi-tag)

Kérdés megpróbáltad felcserélni a HDMI kábelt és úgy ellenőrizni a PC-t és a BD-t, vagy ezt már megtetted és változatlan a helyzet? Mert akkor a BD-n lesz szerintem vmi állítási lehetőség vagy tényleg hibás. De akkor majd holnap kiderül! .)

(#559) reks válasza joe007 (#549) üzenetére

reks
(lelkes újonc)

Tehát még se korrekt ez a progi se? Szerintem emiatt bele tekerni se tudok a filmbe!

Olvasd el még egyszer amit bemásoltam angol szöveget: "Twonky cannot (currently) support fast forward/rewind for mkv files"

(#560) yoleeka válasza joe007 (#558) üzenetére

yoleeka
(tag)

Igen próbáltam már... bedugtam mindent mindenhova... és kicsit ki is buktam...minden maradt az eredetiben, majd holnap kiderül, és a végén mindenki derül, én meg főbe lövöm magam! :DD

(#561) joe007 válasza reks (#559) üzenetére

joe007
(kvázi-tag)

Igazad van nálad a két pont erre már nem figyeltem bocsi .)

(#562) joe007 válasza yoleeka (#560) üzenetére

joe007
(kvázi-tag)

Melyik BD-t vetted meg? Hagy ne kelljen már keresnem a fórum oldalon. :)

(#563) yoleeka válasza joe007 (#562) üzenetére

yoleeka
(tag)

Ilyenem van a legújabb firmware-rel. Volt róla teszt a PH-n is. Igaz ami itt van az 4600-as, de semmi különbség nincs közte és a 4610-es közt, csak annyi, hogy a 4610-es ami nekem is van németországba készült termék.

[ Szerkesztve ]

(#564) sittes79

sittes79
(senior tag)

Sasztok,

Erről a SamyGO csodáról van valami magyar lerás, hogy mi micsoda? illetve hogy kell
felrakni a ketyerére(B650)?

Köszi

(#565) pohár

pohár
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szólok hogy a Saturnban most 199,900Ft a 40" B650 :K

BF3 --> kmisi99: "van valami ami nagyobb robbanő erőt ad az rakétáimnak?" Eagl3: "nekifutásból lődd ki" :D || eladó: http://href.hu/x/cl0a

(#566) ORCA58

ORCA58
(fanatikus tag)

A magyar SAMU oldalán fent van az LE40C650L1W

[link]

(#567) misi-na

misi-na
(újonc)

Sziasztok ,B7000 tv-m van,Az internet@tv sajna 2hete nem mükszik,A 0680 felrakatta az új förmert,mondván hogy attól meggyógyul, de semmi.Már a net szolgáltatót is belevontam a hibakeresésbe náluk áll.minden ok.A tv saját hálózati tesztje ok.Köszönettel elfogadnák minden javaslatot a hibakeresésre.

[ Szerkesztve ]

(#568) joe007 válasza misi-na (#567) üzenetére

joe007
(kvázi-tag)

Ki az a 0680? :F
Ahogy most néztem ehhez a TV-hez a 3001.1-es a legfrissebb FW!

[ Szerkesztve ]

(#569) joe007

joe007
(kvázi-tag)

Azt meg tudja nekem mondani, hogy a német Samu oldalon ha rákeresek a 40B650-re akkor a FW-je csak T-CHLCIPDEUC-2007.1-es, míg a 46B650-esnek meg T-CHL7DEUC-3000.2 mi a difi?

Közben szerintem rájöttem, hogy ott lehet a P-s B650-est árulják, ami CI+-os ahogy emiatt a FW is más benne a nevében (T-CHLCIPDEUC-2007.1)! Jól tudom?

[ Szerkesztve ]

(#570) misi-na válasza joe007 (#568) üzenetére

misi-na
(újonc)

0680=samsung ügyfélszolgálat, 3001.1 verzió a szoftver.

(#571) joe007 válasza misi-na (#570) üzenetére

joe007
(kvázi-tag)

És konkrétan mit tapasztalsz, hogy nem mükszik az Internet@TV?

(#572) misi-na válasza joe007 (#571) üzenetére

misi-na
(újonc)

Kapcsolat sikertelen hálózati hiba miatt.Tudom nem sok infó, kb.2hónapig gond nélkül ment,

(#573) Blax

Blax
(lelkes újonc)

LE40B650 tulaj vagyok. Gondoltam, én is megnézem a service menüt, hogy mit mond.
Type: 40D1UF0C
Model Code: LE40B650T2PXXN
Version: CN08

Ezek alapján kiderült, hogy CMO panel van benne. A vicc az, hogy a Chi Mei Opto. honlapja szerint 40-es panelt nem is gyártanak!!! Akkor körbefűrészeltek egy 42"-es, vagy hogy?

Ilyenkor mi van? Benézett a ló?

(Nem mellesleg Digitalko-s cucc, az ő honlapjukon T2W-ként volt - és van is - feltüntetve...)

[ Szerkesztve ]

Iszogatunk és végünk!

(#574) misi-na válasza joe007 (#571) üzenetére

misi-na
(újonc)

Sajnos nem tudom hogy a tvnek milyen honlapot szervert kellene látnia, hogy menjen az alkalmazás.Tudja valaki?

(#575) misi-na válasza misi-na (#574) üzenetére

misi-na
(újonc)

A samsung oldalárol ha leakarok bármit tölteni időtúllépés miatt nem kapcsolódik, De ekkor a címsorban megjelenik egy org. elötag és ha ezt kitörlöm már indul a letöltés. Ez a jelenség okozója lehet a problémámnak? (internet@tv)

(#576) joe007

joe007
(kvázi-tag)

Az alábbi link-en tapasztalom én is DLNA-val kapcsolatos problémákat, de sajna úgy látszik nem csak nálam gáz ez az egész DLNA cucc! :Y

[ Szerkesztve ]

(#577) rígel válasza joe007 (#569) üzenetére

rígel
(fanatikus tag)

Jól tudod :)

(#578) rígel válasza Blax (#573) üzenetére

rígel
(fanatikus tag)

Erről beszéltem, pár hete, többször, ha visszaolvasnál nem lenne meglepi a dolog.

(#579) Blax válasza rígel (#578) üzenetére

Blax
(lelkes újonc)

Ez az ötszázpár hozzászólás nem tétel, szal elolvastam minden hozzászólás (amúgy is szokásom), csak úgy írok mindig. Viszont tegnap tényleg fáradt lehettem már, mert azon a hozzászólásodon valahogy átsiklottam, persze most visszakeresve megtaláltam.

A lényeg az, hogy én is úgy vélem, a panelkérdés csupán csak pszichés vonatkozású. Tegnap estig váltig hittem, hogy bizony nekem Samu panel van benne, mivel amikor vettem, azt olvastam róla, hogy bizony ezekben a modellekben nem is lehet más! Na ez a hülyeség cáfolódott meg bennem tegnap és kicsit el is kapott a rossz érzés. Teljesen feleslegesen, mivel a TV remek, nagyon jól működik, bekalibrálva, gyönyűszép színekkel, így újra megnyugodtam.

Meg amúgy is... Ha szembeültetnék a parasztot (esetemben magamra értem) két rendesen beállított TV elé, egyikben Samu, másikban más panellal... hát szerintem max. a betekintési szögből tudná megmondani, hogy melyik melyik.

Konklúzió részemről: Teljesen mind1, hogy kinek milyen paneles TV jut... Csupán csak be kell álllítani rendesen.

Iszogatunk és végünk!

(#580) rígel válasza Blax (#579) üzenetére

rígel
(fanatikus tag)

Ebben teljesen egyetértünk, a beállításon nagyon sok múlik.
És mi alapján kalibráltad? Szemre, vagy valami alapján?

(#581) szaszapi

szaszapi
(fanatikus tag)

hi!

le32b550es készülékem van.Megjelent a napokban ez a cikk hogy feltörték a samsung tévéket az én tévémen ez a firmware van ami képes az mkv file-ok lejátszására is.De úgy tudtam hogy ez csak akkor érhető el ha a szervízmenübe átállítom b650esre a készüléket.Vagy enélkül kellene tudnia?Samu oldalán van fennt frisebb firmmware is.Ha azt felrakom akkor lőttek az mkv lejátszásnak?

(#582) TCr válasza szaszapi (#581) üzenetére

TCr
(senior tag)

Most készülök ugyanilyen tv-t venni, mint ami neked van. Elsősorban PS3 miatt. Meg vagy elégedve vele?

...the rain transformed.

(#583) GazRic

GazRic
(tag)

Valaki elmagyarázni hogy is működik ez a SAMYGO dolog?

Samsung Galaxy S II ICS ** XBOX360 SLIM *** Toshiba Tecra R830

(#584) szaszapi válasza TCr (#582) üzenetére

szaszapi
(fanatikus tag)

hi!

igen meg vagyok vele elégedve.Pc-vel használom hdmi kábellel.Amit tudnia kell ebben az árkategóriában azt tudja.Igaz csak 50Hz-es a készülék de én nem vettem észre hogy ez probléma lenne.Ha erre van lóvéd akkor bátran ajánlom egy jó választás és persze okosítható ha szervízmenübe átálltod b650re.Ekkor játsza az mkv file-okat is.Remélem segíthettem,üdv

(#585) ko-ko82

ko-ko82
(senior tag)

Szaisztok!Kérdezni szeretném hogy szerintetek ez jó tévé!Samsung LE32B541

És hogy itt is van különbség a Hz között mint a monitornál(Sima moncsi és lcd között)?

[ Szerkesztve ]

(#586) szaszapi válasza ko-ko82 (#585) üzenetére

szaszapi
(fanatikus tag)

szerintem ez felejtős,de ez csak az én véleményem.dvbc mpeg 2es csak.ha kevés kessed van rá és nem kell usb sem akkor b530at vegyél de ha még hozzádobsz egy kis kesst akkor akár b550

(#587) Blax válasza rígel (#580) üzenetére

Blax
(lelkes újonc)

Heteken keresztül olvasgattam a hazai és külföldi fórumokat és az ott összeszedett eredmények alapján kezdtem el beállítgatni a tv-m. Elsősorban azokra az eredményekre támaszkodtam, ahol hardveres kalibrációt végeztek. Amíg digitnyomdában dolgoztam volt szerencsém ilyen készülékhez, most már sajnos nincs, így nem tudom magamnak bekalibrálni. Sajnos nem viccelnek a colorimeter-ek árával :(

A lényeg az, hogy az összeszedett eredmények alapján kezdtem a beállításokat és ami az én szememnek a legkedvesebb volt, azt a beállítást hagytam meg. Szinte 1 beállítás sem maradt érintetlenül, mindenhol kellett tolni a csúszkán. Végeredményben sokkal természetesebb színeket kaptam, élvezhetőbb képet... sőt! Még géppel összekötve is javult a minőség és csökkent az inputlag (máhogy a szemem szerint). A fogyasztás is 100-109W-ra mérséklődött ami szintén nem utolsó szempont.

Iszogatunk és végünk!

(#588) Tutu7030

Tutu7030
(őstag)

Csináltam egy kis "tesztet" 32b650+mindigtv viszonylatban.

Animált GIF a vételi adatokról.
Az antenna/ablak a kiskőrösi adó irányába néz.

ui.: a fenti "antennával" csak az m1 műsora jött tűrhető minőségben az analóg tunerrel.

[ Szerkesztve ]

LG Optimus 2X P990 CM-7-11142011-Nightly /Telenor/

(#589) yoleeka

yoleeka
(tag)

No sikerült... vagyis nem! Sikerült, mert elértem a szomszédot, és nem sikerült, mert jó a blu-ray lejátszó, és szar a tv... :( szal röviden, átvittem a BD-t és a hdmi kábelt, elsőre rádugtunk a tv-re (Samsung LE32A330J1XXC) és igen kib@szott szépen mutatta a fekete színt. Ami a következőt jelenti, jó a BD, és sz@r a tv, vagyis hogy pontosan a bemenet a rossz-e vagy a tv kimondottan nem tom, holnap mindenesetre viszem vissza garis szervizre.. a többit majd meglátjuk.

(#590) Chris'o75

Chris'o75
(tag)

Sziasztok!

32B550-em van több PC-t akarok rádugniHDMI-n keresztül!
Hagyományos kábelen PC csatiba ez ok!
Másik PC dvi-hdmi kábelen a HDMI3(DVI) aljzatba ez is ok!
Laptopot HDMI kimettel hova melyikbe dugjam?
Ha jól tudom a HDMI3 a dedikált PC aljzat de az már foglalt és nem szívesen dugdosnám a kábeleket!

Köszi
C

[ Szerkesztve ]

10 féle ember létezik a világon, aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem

(#591) szemese

szemese
(kvázi-tag)

Sziasztok!
valaki tudja hogyan kell a tört FW-t rátölteni a TV-re?
le40a676
http://www.crunchgear.com/2010/03/24/hack-your-samsung-tv-linux-guy/
http://hackaday.com/2010/03/24/update-samsung-tv-firmware-hacking/
http://sourceforge.net/apps/mediawiki/samygo/index.php?title=Compatibility

(#592) joe007 válasza Chris'o75 (#590) üzenetére

joe007
(kvázi-tag)

Szia!

A laptopot én a HDMI2-be dugtam és azt is felcímkéztem PC-nek és jól mükszik!
Nálam is ez a felállás, ezért tudom és minden pöpec! .)

(#593) szaszapi válasza szemese (#591) üzenetére

szaszapi
(fanatikus tag)

ez engem is érdekelne a b550-esemhez,gondolom evvel a firmware-rel nem kell szervízmenübe átállítani a tvét hanem egyből játszani foglya az mkv file-t is ha jól sejtem,valaki próbálta már?Mit kell leszedni,nem egyértelmű számomra sem.

(#594) DeniBoy

DeniBoy
(tag)

Az új C szériához kidobtak egy teljesen más verziószámú Share Managert (B2.33 ez 4.03)

Természetesen müxik a B-n probáltam :K
Download

[ Szerkesztve ]

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

(#595) szabi0423

szabi0423
(újonc)

Sziasztok,

A SAMYGO után érdeklődők figyelmébe ajánlanaám a visszaolvasást.
Hozzászólás: (#375) szabi0423

ITT

Ha kérdés van, állok rendelkezésre.

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#596) ORCA58

ORCA58
(fanatikus tag)

Hátha valakit érdekel. Egy SAMSUNG bolt, (amivel eddig nem találkoztam) ahol szinte az összes új SAMU TV-ről van valami információ és soknak ára is van Ami a legmeglepőbb az árak hasonlóak mint más e-boltokban.
[link]

Magyarul még tanulniuk kell mivel a műszaki leírás fele angol

A leírás végén ott van: A jellemzők és műszaki adatok módosulhatnak előzetes figyelmeztetés nélkül!

[ Szerkesztve ]

(#597) Bandus99

Bandus99
(őstag)
LOGOUT blog

Ha nyomok az elocsalogatott menuben egy Factory resetet akkor minden alap allapotba all mint vasarlaskor, vagy jobban lenullazza a beallitasokat?

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#598) pohár válasza ORCA58 (#596) üzenetére

pohár
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hadd kérdezzek már valamit: a C650 mivel tud többet a B650-nél a DTS hang lejátszásán kívül? :R
Jut eszembe: ezekből az új C-s TV-kből nincs 42" véletlenül? Mind 40"-os? :D

[ Szerkesztve ]

BF3 --> kmisi99: "van valami ami nagyobb robbanő erőt ad az rakétáimnak?" Eagl3: "nekifutásból lődd ki" :D || eladó: http://href.hu/x/cl0a

(#599) emre33 válasza pohár (#598) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

szoftveresen lehet beleraknak pár dolgot.

2ms a panel válaszideje, de hogy ez a C750 vagy a C650 esetén is 2ms lesz, azt nem tudom

Én csak C750-re cserélnék, az tuti

[ Szerkesztve ]

(#600) pohár válasza emre33 (#599) üzenetére

pohár
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A C750 mivel tud többet mint a százassal kisebb tesója?

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Samsung LCD és LED TV
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.