Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#501) AS válasza vitko (#500) üzenetére

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Maga a Samsung szoftverében semmiben sem. :)
Omniás topikba meg linkeltem videokat Wm 6.5 omniámrol videókat.

Note 2 ?

(#502) erdoke válasza AS (#494) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Bár a fickó az ellenkezőjéről beszél, a kijelző még mindig érzéketlennek tűnik a videón. Vagy csak megint egy szifon tulaj próbálja pontosan ugyanúgy használni a rezisztív kijelzőt, mint a kapacitívet szokta...

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#503) oalex válasza vitko (#500) üzenetére

oalex
(senior tag)

A youtubon keres rá a WM6.5 review, pld pocketnow feltöltő-től és azon minden különbséget látni fogsz. Lényegében GUI azaz ránc felvarrás. Amúgy még béta, úgy hogy lehetnek még Októberig változások benne.

Szerk: Na jó, inkább be linkelem neked WM 6.5 review
Ha jól ismered a WM 6.1-et akkor ebből látod, hogy miben más. Azonban azt tudnod kell, hogy amit látsz az Ominán, az ezen felül egy saját shell.

[ Szerkesztve ]

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#504) copin válasza AS (#499) üzenetére

copin
(őstag)

Omnia 2 multimédia telonak van besorolva , Windows csak egy rendszer rajta.

65k színű kijelzővel? Akárki akármit mond, látszik minden tónusos képen, legyen az bárhol. Marad az S8000 és az i8910, mint multimédiás gép.

(#505) AS válasza copin (#504) üzenetére

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem videókon nem lehet látni különbséget, meg hát AMOLED sokkal szebb színeket ad.
HTC vel összemérve is lehet látni hogy szebbek a színek.

link
link
link

De majd ha lesz I8910 HD Vs OMNIA 2 kijelző összehasonlítás kiderül.

Ja és itt egy videó, ez is igen szépen játsza le a videokat, amire pl egy HTC nem képes.
link
Kijelző gyönyörű.

[ Szerkesztve ]

Note 2 ?

(#506) copin válasza AS (#505) üzenetére

copin
(őstag)

A 65k az oledtől nem fog többnek látszani. A HTC-s kép pedig unfair, a betekintési szög miatt.

(#507) fairi válasza AS (#499) üzenetére

fairi
(senior tag)

lehet a windows miatt van ez probléma,vagy még csak béták voltak a tesztben,így örüljünk h működtek..
de onmiánál is mintha baj lett volna.. :F
többi win teloban van minimum VGA 30 fps videofelvételi lehetőség?

(#508) AS válasza fairi (#507) üzenetére

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Omniánál VGA 15 fpst ígértek többet nem. :))

Nem mert az Nvitida tegra csipszet ami majd Windows mobilba megy tud HD felvevést is.
Inkább a procitul függ az egész hogy tudja e.
Na meg persze az optikátol.

[ Szerkesztve ]

Note 2 ?

(#509) vitko válasza oalex (#503) üzenetére

vitko
(őstag)
LOGOUT blog

Na itt jön elő a hiányosságom :DDD Ugyanis nem ismerem a win 6.1-et sem, csak pár videt láttam még róla. Mindenesetre megnéztem a videt, értettem a szöveget, köszi érte. :)
Igazából szerettem volna olyasmit hallani, hogy bővítik a kijelzők színét vagy ilyesmi...

Nőben már csalódtam, Blizzardban soha! Link szuperjátékhoz: http://href.hu/x/e7d7 /*Aki másnak vermet ás, az a Stack Pointer.*/ ____________________ Loading... ██████████████] 99%

(#510) oalex válasza vitko (#500) üzenetére

oalex
(senior tag)

Ja most jutott eszembe, hogy írtad, hogy nem ismered és soha nem volt WM telefonnod, úgy nehéz lesz látnod a videóból, hogy mi a különbség a régi és az új közt.
Muszáj egyet kipróbálni személyesen, mert van akinek bejön is van akinek nem. Én úgy vettem észre, hogy többnyire azok kedvelik, akik valamilyen szinten konyítanak az informatikához. Ez ezért van mert akkor tudod igazán élvezni, ha értesz hozzá, mert az kell ahhoz, hogy elő varázsold az összes konkurens op rendszerét messze felülmúló potenciálját.

Hiába tartunk ott, hogy már alig kell reg-et tweakelni a sok profi által főzött ROM burjánzása miatt. Azt nem tudja az ember igazán élvezni, ha nem érti legalább a mellékelt "Change" vagy "whats new" listát leírtakat, azaz, hogy melyik mit csinál, vagy mit nem.

Ha valaki nem konyít hozzá, az frusztrál lesz mert éles a "learning curve"-je. Ennek a másik véglete az iphone, azt meg az olyanok mint én nem komáljuk, mert személyrészabás és bővítési határok nagyon erőteljesen korlátozva vannak. Cserébe viszont egyáltalán nem kell érteni hozzá.

Csak példaképen (hogy szemléltessem):
Vegyünk egy tipikus iphone fan-t (például a sógorom, tiszta művész lélek és semmit nem ért az IT-hez). Egyenesen meg örülne, ha egy program telepítéséhez, azt a leírást kapná, hogy "first run mortscript, then extract zip files to SD card, then copy runme.cab to device and run from there to register app, over write reg.inf in application folder and then reset the device"
Már hallom is a fejemben, hogy erre Ö mit mondana: "Hogy mi van???? :F :F"
ez még lehet, hogy neked is kínaiul hangzik, de garantálom (attól fügetlenül, hogy a leírtakat most találtam ki), hogy az össze itt lévő WM használó, most röhög a markában, azon, hogy ez milyen tipikus. :DDD Ugye így van srácok? :B

Fordítva én meg azon örülnék meg, ha a telefonon minden bekapcsolása után egy rakás sorba rendezett ICON köszöntene. És nem valami személyre szabható információ halmaz, amit én akarok :W

Mindettől fügétlenül, nem akarlak el bizonytalanítani, hisz anno én javasoltam neked talán, hogy az Omnia Pro-nak is néz utána az N97 helyet. Biztos vagyok benne, hogy azon a kezelési szinten, ami pld egy Nokiához kell, tudni fogod használni a WM. Azonban akkor látod, majd meg, hogy miért jó, ha bele is tanulsz idővel a rendszerébe.

Amúgy mi lett a nagyszabású N97-es terveiddel?
Valami ilyesmit írtál anno róla: "....Személy szerint tökéletesen kielégítené az igényeimet, sőt, azon felül teljesítene....." [link]
Azóta kézbe vetted már?

Szer: most látom, hogy már válaszoltál, úgy hogy gyorsan bele szereztek. A szin mélységet hidd el nekem, hogy mindennapi használatban csak marketing duma, a ppi azaz pixel per inch (sűrűség) ill. a TFT vs. OLED bei különbségek az amit valóban észre fogsz venni a minden napi használatsorán. ppi-ben értelemszerűen a nagyobb szám a jobb és típusban pedig sok mindenben az OLED (kivéve a napfény).

[ Szerkesztve ]

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#511) fairi válasza AS (#508) üzenetére

fairi
(senior tag)

Mi a pontos típusa a procinak? Eddig ez nekem egyértelműen nem derült ki..
Nem csak a hz-ek számítanak...

Én magasról teszek milyen lesz a videó,fő tényezők: könnyen kezelhető és gyors legyen,meg lehessen vele telefonálni..Többi csak extra:)
ha alapdolgokkal baj van lehet fullHD 120fps-sel is,de mindennapokban szenvedés lesz...

(#512) AS

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egy felhasználó ezt írta:

Total: 139.68MB
in use: 63.70MB
Free: 75.98MB

Ez most hogy is van? Csak ennyi lenne? :))

Note 2 ?

(#513) AS válasza fairi (#511) üzenetére

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ARM 1176 800MHz processor, dedicated graphics accelerator

Note 2 ?

(#514) vitko válasza oalex (#510) üzenetére

vitko
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem én kedvelném a WM telefont, mivel programozónak tanulok, egyetemen. Ez is közrejátszott abban, hogy ne a symbian oprendszert válasszam, habár a multimédia is fontos számomra, az sem mindegy, hogy mennyire szabhatom a telefont a saját személyiségemhez, igényeimhez.

Persze az angolt eléggé vágom, attól még nem nagyon tudom, hogy mi az a főzött rom, de gyorsan beletanulnék a dolgokba szerintem. :) Szeretem ha a dolgokon el tudok mütyürözgetni és ha több lehetőség áll előttem (ezért is szeretem jobban a PC-t, mint a játékkonzolokat, amellett, hogy PC-n elég sokat játszom). Ha vennék egy wm telefont nem az lenne hogy oké, használom, hanem tuti feltúrám a netet, hogy milyen alkalmazások/lehetőségek elérhetőek.

Az N97-ben egyébként (mint ugye az N series telefonok) multimédiájával fogott meg: számomra megfelelő minőségű képeket készített, szép volt a videója is és a nagy kijelzőn szerintem filmet is jól lehetett nézni.tetszett még az, hogy 3.5ös csatlakozót használt és a 32 giga belső memóriát is simán ki tudtam volna használni, ezekhez jött még a nyitásmechanika, ami magával ragadott. Aztán jött bog, amelyik nap beszerezte irkált egykét hozzászólást a fórumba, nagyon lenyűgözte a telefon. Aztán láttam a tesztet, utána változott a plecsni, olvastam a fórumot és nem csak az N97-től ment el a kedvem, hanem az egész nokiától... (bár soha nem lesz jobb telefon mint a 3310 :DDD) Jah és azóta sem volt a kezemben N97 és szerintem nem is lesz, egyszerűen nincs a közelemben, baráti körömben, olyan ember akit ennyire érdekelnének az új telefonok (és persze kevesen tehetik meg.. én is amcsiból hozattam volna, de azt is meggondoltam mert valóban, ha wifiről fórumozok vagy emailezek akkor nuku ékezet).

Játékokban egyébként egyébként nálam a wm tutira befutó, miután láttam Ezt a cikket. Persze említettem, hogy nálam ez nem elsődleges szempont, de az iphone is elmehet a sunyiba, ha a nagy klasszikusokat, amikkel még AMDK6-al játszottam, illetve egykét régi kedvenc C64-es játékomat tolhatom WM-en is. :DDD

Gyártók közül szerintem a Samu vonalat fogom most a legjobban figyelni, hihetetlen milyen gyorsan kiadták most ezeket az új tellákat, amik nem rosszak, még emlékszem mikor az omnia 2-nek csak a tervrajzát mutatták, egyből be is azonosítottuk a fórumon a menügomb alapján. :DDD

[ Szerkesztve ]

Nőben már csalódtam, Blizzardban soha! Link szuperjátékhoz: http://href.hu/x/e7d7 /*Aki másnak vermet ás, az a Stack Pointer.*/ ____________________ Loading... ██████████████] 99%

(#515) Enjoy válasza AS (#512) üzenetére

Enjoy
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Miért van valami probléma ezzel a memóriával?
Szerintem bőségesen elég.

Most néztem a kicsomagolós videót.. Ehhez már minek adnak cerkát? minek? :U

► Més que un club ◄

(#516) Csabee.

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

bele ovlastam a topicba.. nagyon tetszik az AMOLED kijelző :) lehet az omniámnak ez lesz a következő utódja? :)

Üdv: Csabee.

(#517) Enjoy válasza Csabee. (#516) üzenetére

Enjoy
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is ezen gondolkozom.
Bár lassan 1éves lesz az omniám, de még mindig jobban tetszik külsőleg, mint ez az új 2-es verzió :B

► Més que un club ◄

(#518) Csabee. válasza Enjoy (#517) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

igen külsőleg lehet a sima omnia szebb, én lassan 1 hónapja vagyok omnia tulaj :D de nem szabad hogy sokáig legyen nálam a készülék, még a végén megromlik :DDD

(#519) erdoke válasza Zwiebel (#495) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Samsung Omnia II I8000 gyorsteszt riport

(#520) Csabee. válasza erdoke (#519) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

gratu, jó lett a gyortesztes cikked! volt már nálad ilyen készülék?:) lecseréled az omniádat ilyenre?

(#521) AS

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

JET élőben eszméletlen jól néz ki , képek nem adják vissza ezzel is így lesz, élőben szebb a Omnia 2 mint a omnia 1. :)

Note 2 ?

(#522) AS válasza Csabee. (#520) üzenetére

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ö csak fordít :)

Note 2 ?

(#523) Zwiebel

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

Tippjeim szerint még nem volt ilyen készülék a kezébe (javíts ki ha nem így van :B ) csak az asia.cnet.com oldalán levő tesztet fordította le, ami szerintem totál nem ér semmit, ha még több képet sem voltak képesek csinálni a telóval és feltenni az oldalra :((( Kezükbe kapnak egy ilyen telefont aztán megsem nézik normálisan, azért ... áhh inkább majd tényleg Aug.-ban :DD Vagy legalább majd ha vmi normálisabb tesztelőhöz kerül :DDD

Egy új fogalmat szeretnék alkotni: ProG(r)a(m)mer

(#524) AS

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Omnia 2 vel készült kép:

Note 2 ?

(#525) Zwiebel

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

Jajj de várom már 6.5-t. Sokkal szebb mint a 6.1 :C Szép telefonhoz szép WinMo kell ez nem is vitás :DDD
[link]

(#526) Zwiebel válasza AS (#524) üzenetére

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

:Y Eléggé szépnek tűnik első ránézésre :R

(#527) copin válasza AS (#524) üzenetére

copin
(őstag)

Zajszűrés és auto mód rulz.

Itt mit teszteltek (mármint, mi az hogy 500%)?

mr teszt

[ Szerkesztve ]

(#528) AS válasza copin (#527) üzenetére

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez nem jó mert itt még régi proci volt benne és igen béta volt az omnia 2. :))
Ezért nem szeretem Eldart.

Note 2 ?

(#529) babosmiki válasza fairi (#498) üzenetére

babosmiki
(senior tag)

Van akinek fontos, van akinek nem!
Nekem igen!
AS-nek igaza van az ígéret szép szó... :(((

"Galaxy Note, Galaxy Tab 10.1, SE LiveView, DELL n5010 "

(#530) copin válasza AS (#528) üzenetére

copin
(őstag)

Miért? Milyen processzor van benne ebben a lajhárban?

(#531) AS válasza copin (#530) üzenetére

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ARM 1176 800MHz processor, dedicated graphics accelerator

Note 2 ?

(#532) Zwiebel

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

Na vigyázz a szádra :DDD 800MHz-es proci van benne, de eddig csak 667-es volt benne, mert az még BETA volt :DD

(#533) babosmiki válasza copin (#506) üzenetére

babosmiki
(senior tag)

Hasonlítsd össze a kijelzőét egy nokia N97-el és csak bámulj!
Hiába van ott 16millió szín cseszheti! ( Nokia multimédia ha-ha ) :K

(#534) copin válasza AS (#531) üzenetére

copin
(őstag)

Az ARM oldala alapján ez hülyeség. Persze lehet hogy magasabb órajelen pörgetik, mondjuk a Samsung processzorral is akku gyilkos volt. Milyen lehet ezzel?

jah amúgy data sheet plz

@babosmiki Szerintem ez a téma halott. Az hogy kontrasztosab, lehet hogy jobban tetszik, de ha jobban megnézed a kijelzőt, akkor kiderül, hogy az N97 jobb. Furcsa hogy ez egyesek számára nem egyértelmű.

[ Szerkesztve ]

(#535) AS

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azt írják ez már olyan amoled ami napsütésben is látható :)
Ez azt jelenti igen erős a fényereje.

Note 2 ?

(#536) kaller1 válasza copin (#527) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Nem akarok hülyeséget mondani,de mintha a 100% lenne az akadásmentes lejátszás.

Kínai WinMo és Android alapú készülékek tesztje a logout blogomban, ha kíváncsi vagy , lesd meg. :) # Logout Díj 2010 Legjobb teszt: i-mate SPL - ismeretlen ismerős by kaller1 :) #

(#537) AS válasza copin (#534) üzenetére

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Minden új Samuban 800 MHZ proci van, JET, Omnia Pro, Omnia 2, és Armani windwos mobile... és majd következők.

Videó lejátszásban ez igen jó, igen szépen játssza le mindegyik a videókat.

[ Szerkesztve ]

Note 2 ?

(#538) Zwiebel válasza copin (#534) üzenetére

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

Szerinted a két napos üzemidő intenzív használat mellett nem elég? :F

Egyébként is te úgy beszélsz, mintha már láttál volna Omnia II-t ha ez így van akkor kérlek nyomjál már be nekünk legalább egy "FIRST IMPRESSIONS"-t vagy egy teljes "REVIEW"-et :DDD Ha meg nem így van akkor ne ítélj úgy hogy az egyiket láttad másikat nem. N97 majd meglátod elbújhat emellett a teló mellett :P

[ Szerkesztve ]

(#539) copin válasza AS (#537) üzenetére

copin
(őstag)

[link] Feltehetően erről van szó. Ez viszont nem tűnik jobbnak a Samsungnál (talán csak annyiban, hogy nem kell túlpörgetni a specifikációban írt eredményhez).

@Zwiebel Csak utánad. :R Az a 2 nap pedig nem "multimédia teszt" eredménye, ha érted mire gondolok.

[ Szerkesztve ]

(#540) Zwiebel

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

Te nagyon oda vagy a Nokiáért szerintem ez a bajod :K Nem kell félteni a Samsungot, mert tudja mit kell csinálni, akinek volt ilyen telója az már tudhatja :K

Rendben :R De én nem a kijelzőt mondom , hanem összességben :DD Na jól van ne vitázzunk szerintem. Majd minden kiderül (reméljük ) nem sokára!

3.szerk: Egyébként ez a proci dolog bevallom tényleg nagyon különös :F 620MHz az ott leírt legnagyobb.

[ Szerkesztve ]

(#541) AS

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

D egyesek szerint ugyan az a proci van benne mint JET ben.

Note 2 ?

(#542) Zwiebel

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

Reméljük jó lesz, de ez a proci dolog tényleg elbizonytalanított egy picit :F Tuningolt procival adná ki a Samsung?

AS: Jet-ben milyen proci is van? :)

(#543) AS válasza Zwiebel (#542) üzenetére

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Samsung saját 800 as procija

[ Szerkesztve ]

Note 2 ?

(#544) Zwiebel

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

Akkor nem tudni mi az igazság :D Nem baj ők tudják.

Más: Közben utána néztem újra a cnet.-es ázsiai tesztnek. A teszt írója ezt a szöveget írta a gyerek kommentjére:

By Johnchan:
"The battery capacity information was provided by Samsung and we have confirmed with the company that it should be 1,500mAh.

Your observation that more main menu pages can be added has also been updated in the review.

Thanks for your comments, hope you are enjoying all the positive aspects of your new smartphone."

:DDD

[ Szerkesztve ]

(#545) babosmiki válasza copin (#534) üzenetére

babosmiki
(senior tag)

Nekem sokadik ránézésre is jobban tetszik az Omnia II kijelzője! ( magánvélemény )
Miért van az az érzésem, hogy te fik@zni jöttél ebbe a topicba?
Ha nem érdekel az Omnia II, akkor el lehet húzni! :K

(#546) erdoke válasza copin (#534) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

TI OMAP 3440 klón van benne, a Samsung gyártja. Kvázi ez fut az iPhone 3GS-ben is 600 MHz-en.

(#544) Zwiebel
Ugyanaz az akksi van benne, ami az Omniában, 1440 mAh. Több kicsomagolós videón is egyértelműen látszik/mondják. Amit pár hónapja vettem pótakksit, az már külsőre is teljesen megegyezik. Az én eredeti gyárimon még nincs ezüstszürke keret.

[ Szerkesztve ]

(#547) AS

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Omnia 2 höz hátterek :) JAh még senkinek sincs ilyen? :C
link

[ Szerkesztve ]

Note 2 ?

(#548) copin válasza erdoke (#546) üzenetére

copin
(őstag)

Ha 3440 szintű a proci, akkor ezt rakták volna az i8910-be is a HD miatt. Szóval ha klón akkor a videó felvételnél/lejátszásnál elég rosszra sikeredett. A 3GS-ben pedig Cortex-A8 van, vagyis valamilyen OMAP. Persze a wikipédián néztem, szóval a fene tudja. Amúgy nem gond, hogy a proci x órajelű. A videó tesztben a típus stimmelt, az órajelet pedig kétlem hogy később felvitták volna (vagy az mr forrása rossz).

@babosmiki Ha nem tetszik valami, akkor irány a modker topik, különben pedig [link] ;)

[ Szerkesztve ]

(#549) erdoke válasza copin (#548) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Miért, az OMAP3440-ben mi van? :F

(#550) copin válasza erdoke (#549) üzenetére

copin
(őstag)

HD fevétel, 30fps-en, meg persze egy 800mhz-s Cortex, ami nem ártana egy modellben (i8910).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.