Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#351) oalex válasza Zwiebel (#350) üzenetére

oalex
(senior tag)

Itt néz körül, már user-eknél van saját tulajdonként és SPB-vel azért repeszt rendesen, nézd meg az ott belinkelt videókat.

[ Szerkesztve ]

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#352) Zwiebel

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

Hát megmondom őszintén, hogy engem nem tudott meggyőzni ez a teló valahogyan ;] Viszont arra rájöttem, hogy még tetszik sokaknak az Omnia2 nem is kicsit :

Magyar tag, egyik hozzászólásában: így jó az Omnia2, úgy jó, csak egyedül a töltőt szidja. Asszem, hogy ennek a telónak ez lesz ( talán az egyedüli ) gyenge pontja!

Egy új fogalmat szeretnék alkotni: ProG(r)a(m)mer

(#353) AS

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, a Omnia2 lesz most a legjobb WM készülék az biztos. :)
Nincs kihívója most. :)

Note 2 ?

(#354) oalex válasza Zwiebel (#352) üzenetére

oalex
(senior tag)

Magyar tag, egyik hozzászólásában: így jó az Omnia2, úgy jó, csak egyedül a töltőt szidja.

Látom, nem a figyelmességedről vagy híres. Nem ismerős annak a tagnak a neve valahonnan? :B

(#355) joey20 válasza oalex (#354) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

valahonnan tényleg ismerős... :DD

[ Szerkesztve ]

"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát" By: Bog

(#356) AS válasza oalex (#354) üzenetére

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

XD
De ne feled majd kiderül hogy a Samsung milyen tartozékot készít hozzá) :)

Note 2 ?

(#357) AS

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lehet hülyeség de vajon milyen lesz a Omnia 3 :D
Szerintem Windows mobile 7.0 lesz alatta multitouch támogatás , CP kijelző 4.0 collos.
1 GHZ proci erős 3d gyorsítóval.
8 megapxiels kamera HD video felvétel 30 fps ben.
32-64 gb belső memória
Ez 2010 nyár , őszén már nem is lesz olyan nagy kérés ( főleg nem a samsungtol) :)

Note 2 ?

(#358) Dare2Live válasza AS (#357) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

kijelző méretből vszeg több variáns is lesz 4" nem csak előny. de kb.
pont ezért/eddig akarom kihuzni a sima Omniaval.... onnan nem tudom hová lesz a fejlődés, izgi lesz egy mobillal akár 2év+t kihúzni.... :)

amúgy már most összel el kezdenek jönni a Tegra alapú készülékek(de TI se tétlenkedik és Snapdragon se tűnik rossznak) tavasszal kész lesz a WM7 a többi szükséges rész meg már rég rendelkezésre áll azaz lehet az akár tavasz is. Öszre már esett is egyet az ára és már stabil firm is lesz rá :DDD .

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#359) oalex válasza AS (#356) üzenetére

oalex
(senior tag)

Ezt fizikailag nem lehet jól megoldani.
A legkézenfekvőbb változat (de még ez is körülményes), hogy egy portrait módban tartót csinál majd neki a Brodit (nem is a Samsung), ami ha bele helyeztél, akkor még külön 2 mozdulat. 1. Ki kaparod a fedőjét és átunna 2. beledugod a töltő drótját.

Én azt írnám, a 2010-es kívánság listád elejére, hogy simán csak alul legyen a micro USB és akkor mindenki boldog lesz. Persze a többi is jöhet, főleg aWM7, de az nem is Samu kérdés.

a 4" kijelzőnek én is nagyon örülnék. A WM7 nem jön tavasszal, csak jöhet.

[ Szerkesztve ]

(#360) AS válasza Dare2Live (#358) üzenetére

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem rekord van a mostani omniámal ,már megvan 9 hónapja! :DD
Soha egy telo nem volt eddig meg. :))

Ne feled tavasszal lett bejelentve a Wm 6.5 de hivatalosan csak októberben lesz elérhető, lehet wm 7,0 nál is így lesz.

Note 2 ?

(#361) erdoke válasza AS (#357) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A Toshiba TG01 egykezes használatra már nagyon határeset, kizárólag lapátkezűeknek lehet ideális (japánoknak biztosan nem). A 4"-os kijelzőt inkább még szélesebb képeránnyal tudom elképzelni (lásd SE Xperia Rachael), de már ott is necces lehet sok embernek az átellenes sarkok befogása egy hüvelykujjal. Megeshet, hogy a WM7 támogat majd egzotikusabb kijelzőfelbontásokat is, de szoftveresen mindenképpen problémás lesz egy ideig. Bár 480x900-on kis fekete szélekkel végülis minden WVGA-t ismerő cucc elfuthat komoly módosítás nélkül. Szerintem szélességben a szifon az értelmes határ, illetve annak a wide verziója. Minden nagyobb kijelző már kétkezes felhasználást eredményez, azaz egykezeshez némileg át kell alakítani a kezelőfelületet, mégpedig a távoli oldal ill. sarkok mellőzésével. Kétkezeshez aztán lehetne váltani.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#362) AS válasza erdoke (#361) üzenetére

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jah, meg azt olvastam a WM 7.0 ra nem lesznek kompatibilisek a 6.1 .6.5 programok... :))

Note 2 ?

(#363) AS válasza Dare2Live (#358) üzenetére

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A Zune HD ban ( MIcrosoft apple ellenfél) már nvidia tegra dolgozik.
(nem telefon)

[ Szerkesztve ]

Note 2 ?

(#364) oalex válasza erdoke (#361) üzenetére

oalex
(senior tag)

"A Toshiba TG01 egykezes használatra már nagyon határeset, kizárólag lapátkezűeknek lehet ideális"

Ebben teljesen igazad van, látszik is és több tulajdonos említette már.
Viszont nem feltétlenül a 4" miatt, hanem mert attól lett, olyan nagyon, hogy a Toshiba aránytalanul sokat rá hagyott a képernyő után, gondolom ez volt az áldozata annak, hogy 9mm vastag lett.

látszik is, hogy többről van szó mint 0.3" (amit a képernyő indokolna).
TG01: 130x71 vs. HD: 115x62.8.

Ez egy nagyon jó oldal (nem az amiről a képet linkeltem) az élethű méret összevetésre minden készülék rajta van, csak ki kell választani és oda húzni az üres dobozba. Érdemes meg nézegetni. Mondjuk iphone vs. Touch HD vs. I8000 vs. TG01

Szemből és oldatról is meg lehet nézni.

[ Szerkesztve ]

(#365) AS válasza oalex (#364) üzenetére

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen a TG01 nél a keret nagyon nagy, 4.0 coll normális kerettel még OK. :)

Note 2 ?

(#366) erdoke válasza AS (#365) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ahogy írtam az előbb, a szifonnál szélesebb kijelző már a többségnek kényelmetlen egy kézzel használva. A szifon 3,5" és 9:6-os, míg a TG01 4,1" és 10:6-os képarányú. Ha a szifon képernyőjét megnyújtjuk 10:6-ra, szerintem nem lesz 4,1" az átlója, magyarul a TG01 kijelzője szélesebb is. Nem számoltam ki (Pithagorasz), de első ránézésre erősen úgy tűnik.

(#367) Zwiebel válasza oalex (#354) üzenetére

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

:B :B :B

Hát nagyon .... nem is tudok mit mondani :B Bocs, vagy 10x olvastam a neved de nem tűnt fel. Hát ez már nevetséges ezt kell mondanom magamra :O

[ Szerkesztve ]

(#368) Zwiebel

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

Bár azt hiszem, hogy jobb ha most már megsem szólalok, de azt olvastam ( lehet, hogy tudjátok sőt valószínű, de nem biztos :DDD ), hogy csak Singapúr-ban jelenik meg 18.-án. Végülis valahol ez is jó jel, mert így megjelennek az első biztos tesztek, és nem lesz több hablaty a telefon körül. Na meg persze azért, mert így már az itthoni megjelenés sincs messze :DD

Ja és én eléggé nevetségesnek tartom, hogy amit Oalex belinkelt Samsungos linket , még az sem biztos információ, mert még most ahogyan megnéztem is vannak benne úgymond áthuzogatások. Olyan mintha a megjelenésig csak találgatni szeretnének :(((

(#369) AS válasza Zwiebel (#368) üzenetére

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez mindig így volt, és Szingapúri verzió, sem volt végleges anno az omniánál..
Csak a Olasz volt az. :) ÉS utána.

Note 2 ?

(#370) Zwiebel

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

Váá, azt hiszem, hogy ez után csak nézlek titeket és többet meg sem szólalok :DDD Akkor azt még eltudnád árulni, hogy utána kb. mikor szokott itthon is megjelenni a telefon? :DDD

(#371) AS válasza Zwiebel (#370) üzenetére

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hogyne
Sima Omnnia : Singapur június eleje ( nem volt jó)
Olasz , július vége.
Augusztus többi régió, és szeptember vége itthon is lett omnia.. de normális csak október végén volt. ( És szolgáltatoknál utána)

Valószínű most sem lesz másképp.

Note 2 ?

(#372) Zwiebel

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

Magyarul szemptembernél előbb megvehető verzióra ne is számítsunk :O

(#373) AS válasza Zwiebel (#372) üzenetére

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, de nem baj!
Mert addig már gyors rom lesz rajta. :)

Note 2 ?

(#374) Zwiebel

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

Ez igaz :)

(#375) oalex

oalex
(senior tag)

Nem mondók ujjat, de tudjuk, hogy AS barátunknak az ilyenektől cybergazmusa lesz , ezért mégis be írom. ;]

Érdeklődésemre válaszul, ezt kaptam attól aki a tegnapi bemutatón ki próbálta személyesen, csak néhány percet volt nála, de azért benyomásra elég volt, főleg a régi Omniához képest:

Hi, galex, I do not have the Omnia II. I did not win it in the lucky draw :( But.. as mentioned, I had only a few minutes to try.. I cannot judge immediately. However, the initial feel is that it is very smooth and fast.. better than Omnia by a lot..

(#376) Zwiebel

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

Azért ez egy hozzáértőtől nagyon nagyon jól veszi ki magát :C

(#377) erdoke válasza AS (#371) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A magyar Samsung garis Omniát szeptemberben HH9-es ROM-mal árulták Pannon exkluzívként és házimozival márkaboltban. Október 1-től volt bármelyik kiskerben HI1-es ROM-mal, ami picivel később feltűnt a másik két szolgáltatónál is (és sajnos úgy is maradt). Viszont bolti garanciával már augusztusban lehetett itthon venni.

(#378) babosmiki válasza AS (#371) üzenetére

babosmiki
(senior tag)

Én szeptember 16.-án vettem át a Pannontól!
Nagyon az elsők között voltam, még a házimozi is simán meg volt!
Igen jó lenne, ha a Pannon idén is ilyen gyorsan ugrana az Omniára! :R
Ja és igen, még nekem is meg van azóta is! :K

"Galaxy Note, Galaxy Tab 10.1, SE LiveView, DELL n5010 "

(#379) oalex válasza babosmiki (#378) üzenetére

oalex
(senior tag)

Jaja.
És az is jó lenne, ha most a t-mobile is esetleg időben ki adná, meg az, hogy az Ominózus házi mozi legújabb változatából is csomagolhatnának mellé 1db.-ot megint (az első 300-nak). ;] :DD
Én is nyertem anno és jó áron el is adtam.
A t-Mobile késése miatt sajnos viszont a 150e bolti kellet megvennem :O

[ Szerkesztve ]

(#380) erdoke válasza oalex (#379) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Kivételesen én is T-s Omnia2-re pályázok, nem engedhetem meg magamnak minden évben a full áras független PDA-t. :O
Na nem baj, majd jövőre lesz megint független. :)

(#381) babosmiki válasza oalex (#379) üzenetére

babosmiki
(senior tag)

Nekem 73-ba volt akkor!
Jó mi? Ennyiért még most is majdnem eladom!
Jó lenne most is valami hasonló konstrukció... :O

"Galaxy Note, Galaxy Tab 10.1, SE LiveView, DELL n5010 "

(#382) oalex válasza AS (#346) üzenetére

oalex
(senior tag)

Jaja! Most meg én követtem el óriási baki.

Nem vettem edig észre, hogy az nem USA dollár hanem Singapuri. Pedig ott is van az S betű előtte.

Az annyi mint $615 USD = 440 EURO = 121e HUF :Y (mai árfolyamon) :C
Gondolom, hogy erre még rá jön az itteni áfa meg ilyenek és akkor ott is vagyunk ahól AS mondta, kb 150e HUF.

Így akkor biztos lesz szürke import 120e körül (sufni garival). Ki utazik Singapurba azt behoz 30db a bőröndbe 0% Áfa (nagy tételbe nagykereskedőtől max 100e ért kapja meg kint, mert a 120 az az ajánlót kiskereskedelmi ár (RRP: Recomended Retil Price).

Ha holnap valaki a kezembe nyomna egy ilyet 110e ért, hogy csak az a baj, hogy nincs gari rá (vagy csak olyan, hogy ki kell postáznom Singapurba), akkor is nagyon el gondolkodnék rajta és inkább arra hajolnék, hogy megveszem. :B Nekem megéri a kockázatot, azért már jócskán le tett valamit az asztalra a Samsung.
Gondolom, egy ilyen ajánlat mást is csábítana kicsit, vagy csak én vagyok nagyon türelmetlen és elfogult.
Ha szólt volna a sajtótájékoztatóra látogató srác, aki az fenti képet is csinálta és a blogja szerint nem vett ilyet, mert nem volt pénze rá, akkor 96e ft meg tudta volna venni másnak, csak még hiányzott volna egy ismerős akivel elküldi. :W

Így elő fizuval 95-100e teljesen reális. :C

Bocsáss meg AS (meg a többiek), hogy félre vezettelek benneteket a nagy izgalomban :R

Álmodozás: Bár csak tavaly ilyenkor lenne: 1 EURO / 237 HUF, akkor csak 100e lenne a hivatalos kisker és 125e Áfával, 70-80e élőfizuval. ;]

[ Szerkesztve ]

(#383) oalex

oalex
(senior tag)

És még egy kis jó hír.

Elérhető a használati utasítása: [link]

Jó nagy, de érdemes át futni, például én nem is tudtam, hogy egy igen komoly Videó Editor lesz rajta. Meg ugye ne felejtsük el a Midomi-t sem, amire már elég csak (a saját béna hangunkon) rá dúdolni (de lehet rá játszani rádióból vagy más hang forrásból) a mikrofonba egy zene dallamát és Ő azt a számot netten keresztül be tudja azonosítani (Cím, előadó, stb.).

Valaki ezt írta valahól a videó editor-ról: One particularly interesting application is the video editor, which appears almost desktop-class in its features, with much more than the iPhone 3GS’s paltry ability to just trim the video. The Omnia 2’s app can stitch multiple videos together, create a story board, add audio files and dub audio commentary, add subtitles and even transitions. Now that is what I call a video editor!

Lényegében, hogy majdnem desk-top szintű tudással rendelkezik és a lényegesen többre képes mint az Iphone 3GS.

[ Szerkesztve ]

(#384) joey20

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hardware Hands-on

"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát" By: Bog

(#385) Zwiebel

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

Jól van ... most már mindent belinkeltetek amit én akartam (ahogy nézem körbe a telós oldalakat gyűjtöm a linkeket :DD ) ;] De mindegy legalább a mai napra eddig még csak jó dolgok jelentek meg a telóról. Ha az az ár igaz, akkor .... :Y

Egyébként nekem van egy olyan érzésem, hogy nem kell itt nálunk sem megvárni a szeptembert a készülékkel, még gyári garisan sem ;]

[ Szerkesztve ]

(#386) oalex válasza Zwiebel (#385) üzenetére

oalex
(senior tag)

még csak jó dolgok jelentek meg a telóról.

Nem egészen. :(

Gondolom láttad a joey20 által előtted linkelt hands-on videót. 3 perc 30 másodperctől nézd meg még egyszer, egészen 3 perc 55 másodpercig. Ha olyan vagy mint én hogy naponta többször ki-be pattansz a kocsidba, ide oda rohangálva, akkor együtt tudsz érezni, hogy ez marha idegesítő lesz pár nap után. Ráadásul úgy, hogy a tartóra helyezés még csak ezután következik, ami után, ha magad elé képzeled, egy drót fog a készülék tetejéről le kunkorodni a műszerfal felé (jobb esetben az oldaláról, ha portrait módban helyezd bele) és még arra is kell ügyelni, hogy a készülék mögött kunkorodjon és ne előtte.
Szóval esztétikailag sem az igazi, de az már másodlagos. Ja és ugyan ez a művelet a kiszállásnál. Ezt nem kaphatód csak úgy ki, mint a slussz kulcsot, hanem ugyan az a babrálás minta beszállásnál.

Akármilyen PDA-m volt eddig, mindig az aktív Brodit tartó volt az első dolog amit megvettem hozzá. Kell is nekik a szufla, mert nálam, BT és 3G non-stop megy. Az Igo-t már nem is említem. Az Omnia 1 volt az első olyan aminél nem tudtam úgy megoldani mint a hagyományos készülékélénél. És csak ezért ostorozom ezt a problémát, mert rossz emlékeim vannak az amúgy nagyon jó készülékről. Bocsánat, hogy ennyiszer ismételem magam, csak nem tudok beletörődni. :W

Más:
Ami az árat illeti, azért az nem derült ki, hogy a hány gigás kerül annyiba. 1, 8 vagy 16. De gondolom, hogy az 1Gb (általában a legolcsóbb árát szokták reklámozni) és a többi drágább lesz valamivel.

[ Szerkesztve ]

(#387) Zwiebel

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

Persze, hogy megértelek :O Ez biztos, hogy nagyon gyenge pontja lesz a telónak.

Az árra: Igaz, de azért így már van lehetőség, hogy a 8Gb-os 170000 alatt lesz :C

[ Szerkesztve ]

(#388) erdoke válasza oalex (#386) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

2 GB-os a legkisebb, és valószínűleg a 8 GB-os a tömeg modell, általában azt fogják reklámokban árazni. Valószínűleg a 2 GB-osnál lesz más olcsósítás is, pl. iGO nélkül, vagy hasonlók.

(#389) Zwiebel

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

Na jó inkább jöjjön később az Omnia 2, mint, hogy úgy járjunk mint a németek, akik vírusos TG01-et kaptak .

(#390) oalex válasza Zwiebel (#389) üzenetére

oalex
(senior tag)

ezt hól olvastad? link plz!

(#391) Zwiebel

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

[link]

Sajnos így jártak, előre telepített vírus a telón.

[ Szerkesztve ]

(#392) oalex válasza Zwiebel (#391) üzenetére

oalex
(senior tag)

köszi. durva.

(#393) Zwiebel

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

Szívesen és szerintem is nem is kicsit :W

(#394) Zwiebel

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

Végre valami újat linkelhetek ;] Szerintem ezt a telefont semmi nem übereli. A menü király lesz, WM6.5-ben intézőben óriási helyközök ami újra segíti a kezelést... áhh inkább nézzétek meg a videót :DD
[link]

(#395) AS válasza Zwiebel (#394) üzenetére

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szuper lesz. :)

Note 2 ?

(#396) AS

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Új infók:
link

HD drágább jól tudtam..

Note 2 ?

(#397) erdoke válasza Zwiebel (#394) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Lekéstem a linkkel, pedig ott vártam a második részt. :)
Nekem a Widget továbbra is kuka, de 512 MB ROM-ban már elfér...

(#398) Zwiebel válasza erdoke (#397) üzenetére

Zwiebel
(tag)
LOGOUT blog

:DD
A menühöz mit szólsz? :DDD

AS: Így már biztosan reménykedhetünk egy normálisabb árban, ami nem egy utolsó szempont ;)

(#399) erdoke válasza Zwiebel (#398) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A menüvel nincs bajom, használható és tapibarát. Szerintem nem is annyira ronda, mint amennyire ezt kiemelték itt az S8000 Jet tesztjében. Ha csili-vili kell, feldobom a MS3-at valami pofás widget csomaggal.

(#400) legiaap válasza AS (#396) üzenetére

legiaap
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor ez a mai árfolyamon durván 120 000 Ft.
Az tényleg jó ár kezdésnek.
És reméljük gyorsabban esik az ára, mint az I900-nak, mert az halál volt...még most is az.

________________________┌∩┐(◣_◢)┌∩┐________________________

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.