Az Omnia Samsung márkaboltban, ajándék házimozival volt annyi. Pár héttel később függetlenül, 12 térképes iGO8-cal 119-ért vettem.
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
Az Omnia Samsung márkaboltban, ajándék házimozival volt annyi. Pár héttel később függetlenül, 12 térképes iGO8-cal 119-ért vettem.
Ősszel jön a készülék legalábbis ezt a infot kaptam.
Szeptember október.
Októberben lesz hivatalos a WM -6.5 , lehet azzal jön már kapásból. ( mert igy csak 65 e szint támogat...)
Note 2 ?

Én is komálom a HD-t, csak kicsit sokallom érte a 150-et. Nem hiszem, hogy az omnia2 drágábban nyitna. Az köztudott, hogy késik a HD navija, lehet xda-n megoldották, meg az omniában azért egy jóval jobb prockó lesz, azon lekonvertálatlanul is le kell, hogy játsza a filmeket, míg a HD-n ez már nem megy. Az amoled kijelző, meg a nagyobb akku páros meg sokat dob még rajta. Nekem már sokkal jobban tetszik az omnia2, lehet fél év múlva bepróbálom ha tűrhető ára lesz.
Nyírzsíj Csuá

Igen de garisan 100K ért már van használt. Ez nem autó, a lényeg hogy müködjön és jó állapotba legyen.
Mi a Navi amiről beszélsz? Nem igazán értem. Igo8 az megy a HTC HD-n, vagy rosszúl tudom?
!!!Légy jó mindhalálig!!!

Persze, hogy megy, csak annyi, hogy késik a hang pár másodpercet. Valószínű azért tettek bele más fajta procit az újakba, mert dimaond,pro, HD is szenvedett ettől a betegségtől. Egyszer beszéltem egy HD tulajjal, ő föltett valami xda-s romot, azt azzal működik minden mint a karikacsapás.
[ Szerkesztve ]
Nyírzsíj Csuá
Persze.
Nem akarok én riogatni senkit...
Nekem szvsz. elég lesz az Omnia HD is...WinMo vagy Symbian, nekem édes mindegy. A lényeg hogy ne legyen zárt OP rendszer, és a GPS-t offline-ban is tudjam használni normális progival. Szóval zárt OP rendszer semmiképpen sem kell, és amennyivel többet fog tudni az Omnia2 az Omnia HD-nél, az nekem nem fogja megérni azt a +30+40k-t, és a plusz 3-4 hónap várakozást. Viddeokon egyébként elég döcögősen hasít...a touch funkció nem működik valami fényesen, nem igazán úgy működik ahogy kellene. Van hogy késve reagál, belassul, majd mindent gyorsan bepótol...lehet ez csak azért van, mert beta állapotú, de akkor meg nem kellene ilyen vidókat mutogatni, mert siralmas látvány. 
Samsung Galaxy S II (CriskeloServanTEAM ICS V10) + 32GB Class 10 MicroSDHC + Sennheiser IE8 (Sony MDR-EX10 Hybrid) + FiiO E11 + SanDisk Sansa Fuze+

Igen azért akadozik mert béta, pont azért nem lehet még kapni.
Amúgy nagyon nem mindegy hogy WM vagy symbian. Óriási a különbség. De ha ezt nem tudok, akkor most inkább nem mennék bele.
És még a bétás videóknak is van értelme, egyrészt a hardverrel és az éles képernyővel vásárlási kedvet gerjesztenek, másrészt, a várható UI fejlesztési irányának a magját is elvetik a köztudatba. Ami marketing szempontból is nagyon fontos.
[ Szerkesztve ]
Tudom mi a különbség...
De nekem elég a Symbian is, végül is ezek csak telefonok. Mit nem tud egy Symbian-os Omnia HD amit az Omnia 2 tudni fog, és fontos a mindennapokban? Ez csak azon fog múlni ki melyik felületet szereti és okos telefon kell neki vagy PDA. A PDA-t használok júzerek vannak a legkevesebben, mert kevesen használják ki a relatíve nagyobb tudást.
De ha nyáron jön T-hez az iPhone 3G(S) akkor azt fogom venni. Jó cumó lesz ez is. 
Samsung Galaxy S II (CriskeloServanTEAM ICS V10) + 32GB Class 10 MicroSDHC + Sennheiser IE8 (Sony MDR-EX10 Hybrid) + FiiO E11 + SanDisk Sansa Fuze+

Mondom, hogy nem tudod, külömben nem mondanál ilyen badarságot. 
Egy részt:
Ezek már rég nem csak telefonok.
Másrészt:
Nem kérdeznél ilyent, hogy mivel tud többet, ami a mindennapokban fontos.
Van akinek (pld. nekem) a symbian abszolút nem tud mindent ami a minden napjaimhoz kellenek és fontosak, amit a WM igen.
Üzleti felhasználó révén, a várható időpontok főképernyőn állandóan (én nem csak 1-2 mint a symbianon, hanem állítható akár 5). Komplex naptár kliens. Emailek letöltési beállítása (pld. legyen csak 5kb lesőre), a céges levelezésem erre kapom. Tudja az alkönyvtárakat is megfelelően kezelni az Exchange szerveremről.
Ne keljen a korlátolt gyári virtuális bill. használni, mert WM rengeted van és ott megtalálom ami nekem fekszik. Nekem olyan kell amiben az ékezetek is külön ki vannak osztva és nem kell hozzá FN vagy Ctrl gombot nyomni.
Jól használható internet böngésző. Symbian nagyon elmarad az Opera mobil-tól, ez elégé mindennapi és szinten mindenkinek fontos aki ilyen telefonba gondolkodik. Próbáld ki egymás után mind a kettőt és akkor talán érteni fogod, hogy miről beszélek. Feltételezem, hogy nettezni te is akarsz majd vele.
Today képernyő symbianon nagyon korlátozott, WM meg olyan lesz amilyen programot teszel rá. És itt nem a színekről beszélek. Hanem a tartalomról.
Ez csak néhány példa.
Biztos jó a Iphone is, de nekem az sem felelne meg, az igényeim miatt.
[ Szerkesztve ]
Nah, ha nem tudod, hogy mivel nyújt többet WindowsMobile az azt jelenti, hogy nincs is rá szükséged, szóval vedd meg a HD-t vagy az iPhonet nyugodtan.
WM meg marad nekünk geekeknek 
► Més que un club ◄
Nézd...egész egyszerűen nincs kedvem még a telefonomon is a Win-nel pepecselni. Bőven elég az itthoni gép, nem akarok még a telefonon is a registry-ben turkálni.
De várom a különbségeket, hogy felsorold, miben nyújt többet egy WinMo....
Persze olyan különbségeket próbálj felsorolni amiket egy Symbian-os telcsiben hiányol a júzer, és a WinMo tudja. Persze a Symbian-nak is megvannak a hátrányai, de úgy gondolom ez nem csak OP rendszerre igaz hanem minden PDA-ra és okostelefonra is.
oalex: Én nem használok exchange szervert....és a naptárfunkciók is elegek amiket idáig használtam. Ha láttál Omnia HD, vagy új iPhone onboard böngészést, nem hinném hogy azt mondanád mennyivel gyorsabb ez egy WinMo rendszeren. Eddig az iPhone tudta a leggördülékenyebb böngészést nyújtani, és ebben abszolút "úttörő", nem véletlenül hasonlítgatja minden tesztoldal az iPhone-hoz az új készülékeket. Persze lehet szeretni vagy nem szeretni. Nem is kell a MAC OSX vs. WinMo flame. De sok mindenben etalon az iPhone még mindig, s nem egy mostani újdonságról beszélünk ugye. 
[ Szerkesztve ]

Látom már rárepültél a HD-ra.
Nyírzsíj Csuá

Ezzel most sokan nem fognak egyetéteni. Én sem. (Lásd Pl (#162).)
3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD
Az nem gond, hogy sokan istenítik a WinMo-t, csak a többiek, mert nem erre esküsznek, még nem hülyék. Ez itt a gond. Többen itt úgy gondolják aki nem WinMo-t használ az már nem is ember.
Nem baj, majd jó nagy iPhone "fan" leszek, és majd jövök flamelni...hogy a MAC OSX mekkora császár! ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]

Ja. Nekem is pont az alma jutott eszembe. Végül is nem kell mindenben egyetértenünk, de el kell fogadni, hogy nem csak a saját vélemény az egyedüli ami igaz.
(Valami ilyesmi.)

"Win-nel pepecselni. Bőven elég az itthoni gép, nem akarok még a telefonon is a registry-ben turkálni."
Na ennél a mondatodnál vált teljesen világossá a számomra, hogy én vagyok a hülye hogy egyáltalán le álltam veled vitatkozni. Kérlek felejtsd el amiket írtam, mind óriási tévedés és össze hordott hazugság. Semmi tényszerű nincs bennük. Rejtett WM fan (kém) vagyok, de lebuktam.... a francba, mit keres a zsebembe ez az E51, fúj..fúj. 
[ Szerkesztve ]
Detto.
Nincs értelme tovább folytatni WM vs. Symbi vs. OSx csatát, főleg nem egy I8000 Omnia II. topikban.
(Remélem Taril "szakács" is váltani fog majd eme gyöngyszemre, s beindul a boszorkány konyhája) 
► Més que un club ◄
Senki sem kért hogy álljál le velem vitatkozni, és hogy kampányoljál a WinMo mellett. Felesleges. Kinek ez a jobb kinek az. Nem értem mit kell ezen megsértődni.
El kell fogadni hogy más másképp gondolja a dolgokat mint TE. Nem pedig irónikusan "magas lóról" válaszolgatni. 
Enjoy: Így van, felesleges ezen vitázni. 
[ Szerkesztve ]

Ezt még a szerkesztésben írtam hozzá, de lejárt az időm, úgy hogy ide be-copy-zom:
Amúgy itt senki nem istenített senkit, egyszerűen azt kérdezted, hogy mi az amiért van különbség, és ezt próbálta neked feleslegen több ember is felvázolni. De mint látszik hiába. Rengeted hibája és hiányossága van a WM-nek, én olyan felhasználót nem ismerek aki az ellenkezőét állítja, sőt tovább megyek szerintem te sem tudsz ilyen emberöl.
Én speciál nagyon örülnék, ha össze szedné magát a MS és a Apple/Palm szintjére feltornázná a UI simaságát, mert bőven van lemaradása. Hol érzel itt barmi némi nemű elfogultságot a tiéden kívül.
Azt hiszem, ha vissza nézed a hozzászólásaimat ebben a topic-ban, akkor pont azzal kezdtem, hogy a Nokia pont olyan lassú mint az MS a WM val, a piacra való alkalmazkodásban.
Ahogyan a fölöttem lévő írta, nem az a lényeg, hogy van véleményed, hanem az ha nem fogad el, hogy másnak is lehet. Csak hogy értsed (bár most már nagyon kétlem):
Te azt állítod, hogy nem nyújt többet neked a WM mint a symbian. Én ezt elfogadom.
De utána azt kérded, hogy másnak miben nyújt többet. Ezt tőlem kérdezted és erre válaszoltam! (remélem, még emlékszel):
Felsorolom tényszerűen, hogy nekem például miben jobb, erre te meg egyiket sem vagy hajlandó tényszerűen meg vitatni, hanem jössz a iphone-al (aminek valóban köztudottan nagyon jó a böngészője), de ép semmi köze ahoz aíről beszélünk. Mi köze a Symbian kontra WM PDA összehasonlításhoz az iphone-nak? És a következő, mert már nem tudsz semmi tényszerű, objektív érvet felhozni, azt mondod, hogy istenitek.Te miért nem tudod elfogadni amit én mondok a saját igényeimről?
[ Szerkesztve ]
Ezeket mind te írtad nekem:
"Amúgy nagyon nem mindegy hogy WM vagy symbian. Óriási a különbség. De ha ezt nem tudok, akkor most inkább nem mennék bele."
"Mondom, hogy nem tudod, külömben nem mondanál ilyen badarságot."
"Na ennél a mondatodnál vált teljesen világossá a számomra, hogy én vagyok a hülye hogy egyáltalán le álltam veled vitatkozni."
Folyamatosan osztottál, hogy ez ép ésszel fel nem fogható ami a Symbian és a WinMo között van, és ha eddig nem tudtam, kár is belemenni, mert elmagyarázhatatlan. Majd amikor rákérdeztem konkrétan, nagy kegyesen leírtál annyit hogy neked miért jobb. Általános "pro" és "kontrát" nem írtál. Gondolom azért mert te sem vagy vele tisztában. De kérlek most már ne keresd ki a google-ből, mert nem érdekel, arra lettem volna kíváncsi te tudod e.
Mert én véleményeztem a WinMo-t ami mellett ugye nem lehett szó nélkül elmenni, egyből megvolt a meddő vita alap, és kezdődött a "lenézős" stílus, hogy ép ésszel ez fel nem fogható, legalább is nekem biztos nem.
Szóval most előadod hogy én miért nem látom be hogy neked bejön a WinMo. De könyörgöm...nem is ez volt a lényeg. Onnantól lett ez a lényeg, hogy "megfogtátok" azt a pár szót, amit saját véleményként leírtam, szóval ez az eddig kialakult felesleges vita csak nektek köszönhető.
Csak hogy tudd...nekem tök mindegy hogy WinMo vagy Symbian, a lényeg hogy ne zárt OP rendszer legyen, és azokat a dolgokat tudja amiket használok. Mind a kettő használható, és jó hardverrel jó kis okostelefon / PDA válik belőlük. Aki elsősorban telefonálásra veszi, úgy gondolom a Symbian-nal jobban jár. Aki meg a PDA mivoltjából, és a telefonálást másodlagosként kezeli az értelemszerűen WinMo-t fog választani.
Úgy ahogy elindítottátok ezt a vitát, itt most le is zárom a részemről. 
[ Szerkesztve ]

Felesleges idézgetned, mindenki látja hogy ki mit írt. Többek közt az állábit:
Zack írta (nekem): Mit nem tud egy Symbian-os Omnia HD amit az Omnia 2 tudni fog, és fontos a mindennapokban?
Én ezeket meg kíséreltem leírni.
Zack írta (nekem): Senki sem kért hogy álljál le velem vitatkozni, és hogy kampányoljál a WinMo mellett.
Még annak is ellentmondasz amit te magad írtál/kérdeztél. Aztán semmi észerük érv, csak "magasló","iphone", "ezek mind csak telefonok", "Sem aszali és Mobile Windows nem lehet reg heckelés nélkül megfelelően/élvezhetően használni" stb.
Teljesen elbeszélünk egymás mellet, úgy hogy részemről is lezárva. 
Mindenki mástól pardon a sok off ért.
(esküszöm befejeztem bármit is írn ezután
)
[ Szerkesztve ]
aha. Nekem bejött/bejön.
Mondjuk uugy nem cserélek rá, mint ahogy Omnia2re se. Mint már sejtitek
WM7+Tegra, N910(+O3430) ig mobilra nem nézek.....
Nagyon drága muri a mobilcserélgetés.
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu
WM7-et nagyon várjuk csak ne hogy csalódás legyen...
6.5 nek nem sok értelme van.
Note 2 ?

2, 8 és 16gigás változat lesz elvileg.
és a pdadb.net már augusztusi megjelenést ígér.
[link]
sgs2 checkrom_v6, asus k70ic-ty125d , popcorn hour a-110
Melyik készüléken és milyen WM6.5-öt próbáltál? 

Ja! ez engem is érdekel, Én csak videó-n láttam, úgy hogy mesélj róla légyszi.
Mik voltak a tapasztalataid. Pro/Contra.
Köszi 
Én is csak nézegettem eddig, mert a tapiegér driverét nem tudták még megoldani Omniára, de nem járnak messze az igazságtól. Omnia WM6.5 témában pl. errefelé olvasgathatsz.
Szerk: OFF
[ Szerkesztve ]

AS-nek szántam a kérdést, ahogyan te is.
oroszoknál kint a teszt. szerintük gyenge. röhely még mindig kell a stylus bizonyos helykhez. (Még nekem is neked meg aztán főleg...
)
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

A teszt szerint kell a cerutza. Akkor ez most rezisztív kijelző? Ez nekem homályos.
Oroszok tesztjeit már rég nem olvasom betűről betűre végig, annyira bétás eszközöket tesztelnek. Így kvázi értelmetlen, mert a végleges (neadjisten honosított, bár az engem nem érdekel) készülékről már csak hardveresen mond valamit.
Omnia2 esetében könnyen lehet pl, hogy a véglegesben már azokon a helyeken se kell majd stylus. Végül is,a nehezét már megoldották.
Quasi_modo,
Nem kéne, hogy homályos legyen: Ha lehet egyáltalán ceruzával vezérelni, akkor nem lehet kapacitív.
[ Szerkesztve ]

Hát pont ez az. Csak mintha az első híradások szerint kapacitív lett volna. És mivel én nem tudok olyan kapacitív kijelzőt (a működési elv miatt) amit lehet ceruzával vezényelni, ezért volt a kérdés.
Azt hittem lemaradtam valami technológiai újításról. 
Ja: a topic címében 8 Mpx-es kamera szerepel. Khmm. Nem 5Mpx?
[ Szerkesztve ]

Ja: a topic címében 8 Mpx-es kamera szerepel. Khmm. Nem 5Mpx?
Ez viszont valóban homályosabb. Egyenlőre úgy néz ki, hogy amiciba lesz 5mp (a gyengébb vetélytársaknak köszönhetően)
EU + Ázsia meg 8Mp (itt ügye komolyabban dübörög a megapixel háború)
amúgy ez a kérdés már fentebb meg volt vitatva, youtubon is látsz bőven 5mp és 8mp-s készülékeket. Nagy ezüstös betűvel rá van írva a hátlapjára a telcsinek.
Hivatalos WM.6.5 lesz Omniára is ....
Note 2 ?
A Mobile-review.com már kipróbálta az Omnia 2-t
Az egyik legelismertebb mobilkészülék tesztoldal, a Mobile-review.com természetesen már megkapta az Omnia 2-t kipróbálásra és nagyon elégedettek az új Samsunggal.
Ha szeptemberig (az i8000 árusításának kezdete) nem kerül elő valahonnan egy szupertitkos WM készülék, a Samsung Omnia 2 lesz a legerősebb a piacon. Emlékezve az első Omnia különféle változataira és az update-k jóvoltából folyamatosan javuló teljesítményére, elmondhatjuk, hogy a Samsung Omnia 2 bemutatása lesz a Windows Mobile piac egyik legfontosabb eseménye.

[ Szerkesztve ]
Note 2 ?
Akkor szeptemberben lehet csak kapni?
Azt hittem ezt is júliusban.
________________________┌∩┐(◣_◢)┌∩┐________________________
Nem, mert csiszolják a sebességet.
Note 2 ?

Meg azért is Szept-Október: mert legyártják a több száz ezer darabot, meg csak akkor tehetnek rá hivatalosan 6.5, stb. stb.
Én is olvastam a mobile-review oldalt. Elégedettek, nagyon remélem, hogy igazuk lesz. Bár az állítás, hogy "ezzel megtartották az eredeti Omnia pozitívumait és megoldották az összes negatívumait" nem igaz.
1. Mint már írtam, nekem kell bele stylus (eredeti Omniát csak azért adtam el, mert 5 hónap alatt sem tudtam megbarátkozni a lifegővel. Halálra idegesített). Ez senkit nem zavart volna ha HTC módra bele csúsztatható)
2. A tetején van a Micro USB ami a töltő is. Ez baromi körülményessé teszi az aktív autós tartó megoldásokat (ugyan annyira gáz mint az eredetin az oldalsó, semmi előnye). Megint csak HTC (meg az össze hagyományos) alsó megoldása a nyerő, csak rá csúsztassa az ember és már tölt is. Desktop cradle-t szintén kizárja ez.
3. Én személyesen nem szeretem a fedett csatlakozókat. Ezt szinte biztos, hogy mint az összes többit naponta kell tölteni. A Samsung fedett csatlakozója is több macera mint haszon. A hagyományos alul nyitott típus sokkal praktikusabb (többek közt megint csak a cradly, autos töltés tudom mondani példának).
4. biztos van még pár de a lényeg: vannak áthozott mínuszok.
[ Szerkesztve ]
► Més que un club ◄
nem Omniara mondtam hanem WM6.5re Hálisten Samsung belátta, hogy alapból WM eladhatatlan és fejleszti keményen.
oalex: szvsz már csak a sw/fw van vissza, ahoz kell még 2-3hó. Samsung bérgyártós(is) így 100.000 vas legyártása "csak egy telefon". 
[ Szerkesztve ]
amúgy nem avval van baj, amit mondasz, hanem ahogy és ahányszor. Ez mondjuk nekem nem baj/nem zavar.
Tök állat reklámja van

Szerintem rém gagyi a reklám de ez legyen a telefon legnagyobb hibája 
Ha nem veszett el minden, akkor hol van?
Videózzunk egyet.

Én a HD-t meg az N97-et is közéjük tettem volna. Ha már..
A videóban csak windows mobile készülékek vannak, akkor minek oda Symbianos...

Lehet, hogy csak félig figyeltem oda, de nem egy Apple készüléket láttam ott?
Na látod az is, hogy mit keres ott

Végre megoldották a cerka lifegését.
Nem lesz rossz...gondolom az ára függetlenül horror lesz. Ha abból indulok ki hogy az iPhone 3GS 16GB 255k...
Azért az az iPhone kijelző és kontraszt még mindig ott van a spiccen.
Főleg így látszik nagyon hogy ott van mellette a többi kijelző.