Ha elfelejtjük, hogy a kijelzője kisebb, akkor racionális, amit mondasz...
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
Ha elfelejtjük, hogy a kijelzője kisebb, akkor racionális, amit mondasz...
Megjött a Magyar Samsung sajtó is: 
Galaxy S – a megtestesült Mobil Internet
A Samsung Galaxy S (GT-I9000), új okostelefonjának nemcsak a használata egyszerű, de megjelenése és teljesítménye is figyelemre méltó. A magyar Android platformra épült, 4 hüvelykes, valósághű képet adó Super AMOLED kijelző és az 1GHz-es processzor minden felhasználó igényét kielégíti. A testre szabott wifi alkalmazásnak köszönhetően a készülék maga a Mobil Internet: a Google-t, az online közösségi oldalakat, a chat és e-mail szolgáltatásokat is ugyanúgy böngészhetjük, mint számítógépünkön, s mindezt egyszerűen, bárhol és bármikor. Az új készülék májustól kerül az üzletekbe.
Az új Galaxy S első osztályú szolgáltatásaival és design-jával minden porcikájában a Samsung új vízióját, a „Smart Life” érzést erősíti, amely alapjában változtatja meg az okostelefonok használatát a hétköznapokban. A koncepció lényege, hogy a felhasználó – preferenciáinak beállítása után – személyre szabhatja a készülékre érkező webes tartalmakat, így csak olyan információt kap online, amelyre valóban szüksége van. A Daily Briefing tartalom-szolgáltatás azonnali elérhetőséget jelent időjárási adatokhoz, hírekhez, tőzsdéhez és a naptárhoz, míg a helyfüggő keresési lehetőségek (LBS[1], Layar Reality Browser) segítségével az új okostelefonnal valóban okos módon netezhet tulajdonosa.
A Galaxy S nagy hangsúlyt fektet a multimédia minőségére is. A villámgyors, 1 GHz-es processzor, a telefonos berkekben méretesnek számító 4 collos (10,16 cm) átmérőjű Super AMOLED kijelző minimális tükröződés és szupergyors érintés-érzékelés mellett nyújt páratlan minőséget. Az mDNIe[2] technológia, amely a Samsung LCD és LED televízióiban már bizonyított, mind a fotókat, mind a videókat káprázatosan tisztán és élesen, kiváló minőségben jeleníti meg. A készülék HD videók esetében különösen példaértékű megoldásokat kínál mozgóképek rögzítéséhez, szerkesztéséhez, lejátszásához, sőt, az Interneten való böngészéshez és e-book olvasáshoz is. A minőséget a Layar Reality Browser teszi még lenyűgözőbbé.
A Galaxy S nem egyszerű Internet Mobil, hanem maga a Mobil Internet: átfogó megoldásokat biztosít tulajdonosának. Az Android Market-ről beszerezhető számtalan alkalmazás segítségével az új okostelefonnal a határ valóban a csillagos ég: hozzáférhetünk a Google SearchTM, a GmailTM vagy a Google MapsTM szolgáltatásaihoz, és pillanatok alatt csatlakozhatunk notebookunkhoz, digitális kameránkhoz vagy akár televíziónkhoz is.
A Galaxy S új szabványt teremt az okostelefonok piacán – emelte ki JK Shin, a Samsung Electronics alelnöke, a Telecom üzletág vezetője, aki a nemzetközi CTIA Wireless 2010 kiállításon jelentette be az új készülék bevezetését. – Az új készülék igazi okostelefon: nem csupán kapcsolódási lehetőségeket teremt, de növeli a felhasználók hatékonyságát, segít magán- és szakmai életüket okosan, produktívan, ám mégis könnyedén élni.
Note 2 ?

mennyi a ram?
miért nem szerepel ez sehol?
de a leddel és fmradióval is mi a helyzet?
Hát igen ezt már csak a végleges verzióból tudjuk meg. 
Note 2 ?

Többen írtátok, hogy nem lesz led a fényképezőgéphez.
Két féle képet találtam, az egyiken van led, másikon nincs. 
Villanófénnyel:
És nélküle:
Samsung GALAXY S --- HTC Sensation

Tényleg,.. így tuti lesz benne a véglegesben.. Nem tudom elképzelni hogy ne legyen benne.
De majd kiderül a végleges verzióban.
[ Szerkesztve ]
Note 2 ?

te hol látod a villanófényt...???
ugye nem a koszos hangszórórácsokat nézed annak?

Néhány idézet:
" kamera 5 megapixeles, természetesen autofókuszos, és LED-es vaku segít a minél jobb képek elkészítésében." (nonstopmobil.hu)
"A további multimédiás lehetőségekről pedig az 5 MegaPixeles, autófókusszal és LED villantóval ellátott kamera gondoskodik" (mobilize.hu)
"5 megapixel camera with autofocus, LED flash" (mydigitallife.info)
"5 Megapixel camera with LED flash" (techpinas.com)
És legalább ugyanennyi cikkben szó sincs a led-ről...

ez ahelyzet az FMradióval,de a RAM-mal is..
pedig a ramkérdés fontos,nehogy kiderüljön hogy 256 MB,az lenne a világ vicce..

nézd meg jobban,ez a hangszóró rácsa koszosan,amin a vaku fénye megcsillant..
ne mond hogy még sose láttál LED vakut?
ha ez a kilences mátrix a led,akkor nincs főhangszóró ami még cikibb!

Könnyebb lenne, ha minden oldalon ugyanazt írnák róla, és nem mindegyik mást... De még a videók is mások youtube-on.
Azért remélem nem lesz igazad és valahogy lesz benne Led is.
Mekkora ram lenne a reális? Mert ennyire nem értek hozzá sajnos, h tudjam.

512 sztem reális,főleg ha egy komolyabb játék(ha tényleg ki akarják használni a brutális erejű grafikus gyorsítót...) miatt nehogy minden bezáródjon a háttérben..
az a homescreen is szépen eheti a ramot...
nexus one-ba és HTC desirébe is 512 a ram mennyisége...
pl a samsung beambe 384 mbyte aram,mondjuk de is elég lenne...
eddig egyik képen se láttam led-et,ha bármelyiken lett volna egyértelműen felismerhető lenne...
Add2:hol van a hivatalos samsung oldalán levő specifikációk,na azt várom...

Egyelőre csak a samsungunpacked.com és a samsungmobile.com oldalon lévő sajtóanyag van... semmi más :/ pedig minden nap rákeresek, hogy van-e új infó róla. 
Én is 
Note 2 ?

A Samsung Galaxy Spica ugye már magyar nyelven kommunikált. Van valakinek esetleg infója arról, hogy a Galaxy S megőrzi-e ezt a "hagyományt"? Az új Android tud magyarul?
T-Mobile-nak egyelőre semmi információja nem volt még ezzel kapcsolatban.
Egyébként még a magyar Samsungnak nincsen semmilyen információja arról, hogy mikor jelenik meg a készülék, legalábbis nekem ezt a tájékoztatást adták.
Magyar Samsung nem tud semmit sem.... De nem is mond semmit sem akkor se ha tudja.
Majd utána kérdezek másképp 
Note 2 ?

RAM kérdésre ezt találtam, aztán kérdés, hogy ők honnan tudhatják, ha sehol nincs ilyen infó neten. 
"Memória,Tárkapacitás
RAM+kapacitása: 256 MiB
ROM-kapacitása: 15.2 GiB"

Videókon nem tűnt lassúnak a telefon, már ha jól értettem, hogy mire kell a RAM végülis... leegyszerűsítve. 
[ Szerkesztve ]

android van annyira értelmes hogy bezárja szépen a programokat és felszabadítja a ramot rendesen(nem folyik el)..
háttérbe fut az MSN,vagy a blacklist program gondolom nem lennél boldog ha ezek bezáródnának mivel egy HD videót megnézel vagy játszol egy játékot...

http://android.hdblog.it/2010/04/05/samsung-galaxy-s-nuovo-video-tour-e-alcune-considerazioni/
Itt van vmi...
Galaxy S al contrario offre un processore Cortex A8 ad 1ghz (che a livello prestazioni dovrebbe essere molto simile a iPad), 512 MB di Ram (da confermare ufficialmente) e una scheda grafica PowerVR SGX540.
Lényeg 512 mbájt,de még hivatalosan nincs megerősítve....
processzora meg kb az IPAD-éval egyezik meg,de grafikus gyorsítója erősebb...
videó nem rossz,kezd biztos lenni LED nincs,de Fmradió app továbbra is ott van.... 
[ Szerkesztve ]
szvsz 99% az 512mb 1%, hogy 576mb.
egy ilyen kaliberü gépen összel (már most) ez a standard.
procija remélhetőleg a megszokott Snapdragon és nem annak Samsung koppintása ami szintetikus tesztekben virít ("jóval erősebb") aztán amikor kézbe fogja az ember jön rá, hogy jól át lett b*va.
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

nem snapdragon lesz az szinte tuti, hanem samsung hummingbird 45nm gyártási technológiával készült 1 Ghz-es cortex-a8 alapú proci,amibe van a beépített PowerVR SGX540.
kb ez biztos,miért venne drága pénzért mástól pocit ha ő is tud gyártani...
hogy milyen gyors az optimaizálástól függ,samsung s3c6410.ez röhögve lejátsszák az átlag dvix-eket,xvideket,míg a qualcomok ott haldokolnak ezeken..

"A Sony Ericsson Xperia X10 egyik legkomolyabb ellenlábasa a várhatóan májusban érkező Samsung i9000 Galaxy S, mely már kapásból a legfrissebb, 2.1-es Androiddal támad. Ez a mindössze 9,9 milliméter vastag dél-korai újdonság ugyancsak 4 colos kijelzőt birtokol, ami azonban már AMOLED-es, és egyszerre akár több ujjal is nyomogatható. Hogy igazán nagyot üssön, a Samsung a 8/16 GB-os belső memórián kívül még 5,76-os HSUPA-t, n-es Wi-Fi-t, 3.0-ás Bluetooth-t, második kamerát, FM rádiót és HD videófelvevőt is pakolt az okosságba. Kár, hogy a kamera csak 5 megapixeles és vakuja sincs." Friss cikk mobilport.hu-n.
Remélem azért Samsung még alszik párat a végleges kinézetre és valakinek eszébe jut, hogy hoppá, kihagyjuk a LED-et. Ha esetleg mégis nélküle kerülne forgalomba, akkor majd mindenki bosszankodik egy nagyot, de azért sokan megveszik majd szerintem. 
Ez proci ami benne van
SP procinál kb 30% gyorsabb grafikusan meg.. 4* gyorsabb mint sp proci.
Ipad procija hasonló mit ennek .
De pl a Omnia 2 ben levő vagy jet ben levő CPU 70% lassabb mint SP proci.
Szóval hihetetlenül nagy ugrás van itt.
Eldar szerint ez Samsung CPU 1 évvel megelőzi a korát. 
Note 2 ?

LED kihagyása üzletpolitika..
valszeg lesz egy kameratelefon,és nem akarja ezzel versenyeztetni...(AS te tudsz erről vmit,tavaly említetted ezt,azóta semmi hír)
http://www.gsmarena.com/samsung_w880_amoled_12m-2948.php
itt ni,csak Európai hálózatra kellene varázsolni és talán beledobni egy oprendszert (sztem mindegy mi csak ne zárt legyen,symbian 3 megfelelne neki,vagy android, bada, wp7)

itt írja, hogy van benne led Built-in;Flash: mobile light (LED)
SGS II (XXLP7)

Ha ez igaz: "A magyar Android platformra épült, " és magyar nyelvű lesz, akkor elnézem nekik a LED kihagyását. Igaz azért egy fene egye meg kicsusszan majd a számon. Nekem fontos, hogy ne angol legyen a menü, úgyhogy a vevők között leszek, az biztos.
SGS II (XXLP7)
Az OMAP (közel referencia) Cortex-A8 mérések szerint kb. 10 %-kal lassabb a Snapdragonnál azonos órajelen.
Az iPad processzorát még nem mérték össze mással, csak a rendszereket. Ráadásul az iPad-ban nincs szükség olyan erős energia menedzsmentre, mint a telefonokban.

"- Super Amoled 4"-os kijelző
- A kijelző kapacitív lesz és összesen 4 ujj érzékelését is végre tudja hajtani!
Felbontása: 800x400 pixel
- RAM: 512MB - dupla annyi mint a Nokiáknál
- 5 Megapixeles LED-es kamera
- 1GHz processzor
- 720p 30fps és slow motion videófelvétel (aztaaa!!!)
- Wi-Fi, 3G, Bluetooth 3.0
- 16GB/32GB integrált tárhely
- MKV fájlok lejátszása
- 1500 mAh akku"
Nem tudom ebből mennyi lesz igaz,

Nem tudom, hogy más aggódott-e már a készülék méretei miatt, de bevallom, én mikor megláttam, hogy mekkora lesz, picit megijedtem. Ezért csináltam is két képet, ahol összehasonlítom más telefonok méreteivel. És már nem is ijesztő a mérete.
(Olyan telefonokkal hasonlítottam össze, amikkel már volt dolgom. Valós méret ha nagyban nyitod meg a képet!)
Samsung U900 vs S5230 vs Omnia II vs Galaxy S![]()
HTC Desire vs iPhone 3GS vs Samsung Galaxy S![]()
[ Szerkesztve ]

ha már bevágtál egy desire-t is, melyik jobb/melyiket érdemesebb?
akár hardveresen (látom, hogy proci ua, kijelzője nagyobb a samunak, a ram/rom az nem teljesen tiszta. látok itt 512-t, az gondolom a progiknak, meg 8/16GB? ) , akár, software-esen. Valamint melyik a jobb felület, sense, vagy a samu 
sosem volt androidom, de váltani akarok nokiáról...
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???
(#134) Quasi_modo válasza rondzsy89 (#132) üzenetére

Nem vészes ez a méret. A mostani gépem sem kicsi, meg hát volt 3650 is.
3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD

HTC Desire a családban lesz amint megjelenik, akkor fogok tudni róla mondani több infot. Képeket elnézve amiket a mobile-review.com oldalon láttam, nekem nagyon tetszett a készülék. Csak én elfogult vagyok a samsungokkal, mert már egy ideje csak samsung telefonom van és soha, semmilyen problémáim nem voltak vele.
Addigra már remélhetőleg bejelentik végleges specifikációval a Galaxy S-t is, és ha a kezembe lesz egy Desire elmondom a véleményem. Apám arra vár, és ő nagyon válogatós mobilokban, szóval rossz nem lehet. 
azért Desire már kapható, ez meg majd.... Eleddig pedig Sense volt a nyerő a Samsungféle TW felület egy igazi istenverése.
quasi: S azmár HD2 méret azaz pinpongütő. kut eszembe a linkelt kép absz nem biztos hogy mérethelyesen jelenik meg!!!!
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

Nekem volt egy omniám. Rendben volt, de winmo miatt eladtam.
De ez android, hasonló mint a desire.
Csak kérdés, hogy melyik jobb, melyiket érdemesebb megvenni?
Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

Tepsi...Szerintem kár volt ekkorát csinálni, kisebben kelendőbb lehetne...Oké, hogy 4", meg minden, de szerintem sok embernek ez már "too much"...Nekem sem mérethűek a képek, a Nexusom jóval kisebb lett a betett Desire-nál, pedig elvileg egyformák 
Samsung Galaxy S2 ★ Macbook Air 13,3" + Sony Ericsson HBH-DS980 – http://pdafanclub.com

hol van nexus?

Csak ha rákattintasz a képre és megnyílik nagyban akkor mérethű.
Hülyén hangzik, de például az u900-at és az s5230-at is odaraktam a képernyőhöz és egyezik a méret. 
[ Szerkesztve ]
ha clickelsz akkor sem. a megfelelő méretnek a feltétele az azonos dpi is.
esetünkben lehet megegyezik, lehet nem.
szerk: én bánom nem csinálta samu kissebbre. 4" ha EVOsan (vagy mégjobban) kihuzzák kb ultimate méret lett volna (nekem).
[ Szerkesztve ]

A Nexus a kezemben van
Samsung Galaxy S2 ★ Macbook Air 13,3" + Sony Ericsson HBH-DS980 – http://pdafanclub.com
Tény hogy nagy, de akkor is kell 
Note 2 ?
(#144) Quasi_modo válasza AS (#143) üzenetére

A jövő okostelefon fronton azt hiszem nem a mini gépeké.
3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD

HTC Desire teszt már fent van az oldalon.
Remélem samsung magyarosítja az új Androidot is.

Igazad van teljesen. 
Nálam egyezik a méret, de abba nem gondoltam bele, hogy esetleg másoknál máshogy jelenne meg. Remélem nem tévesztettem meg senkit vele. :S Lényeg, hogy szerintem nem sokkal nagyobb, főleg iPhone-hoz hasonlítottam leginkább a telefont.
iPhone-ról volt korábban az a véleményem, hogy hatalmas. De amint a kezembe fogtam egy iPhone-t, meglepődtem hogy mennyire kézbe simul és úgy már nem tűnt olyan nagynak. És mivel iPhone-nál nem sokkal nagyobb (azért a méretkülönbség remélem nagyjából látszik) ezért szerintem nem kell aggódni, hogy túl nagy lesz a készülék. 
Samsung volt az első aki magyarosította az Androidot. I5700 Galaxy Spica, ( Magyarországon most legnépszerűbb android készülék)
Note 2 ?

Azt tudom, de remélem az 2.1-est is le akarják. 

(#150) AS válasza Dr.Anonymus (#149) üzenetére
Ez a kijelző csodálatos

Note 2 ?