sziasztok.
egy gyári órajelő gigabyte 8600 gts silent pipe3-asom van, ami passzív hűtéses.
lehet rajta órajelet húzni? max. terhelés alatt gyári órajellel kb. 60 fokos
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
palbence
(kvázi-tag)
A Home Premium miatt azt gondoltam Vista-ról van szó. My bad...
Ha a felhasználói fiók indítópultjába teszed akkor sem indul el?
palbence: Lehet. Valameddig biztos.
Different songs for different moods.

gabensrac
(lelkes újonc)
Miért nem látja 2.06 riva a gts (92) emet rendesen? Nem tudom szabályozni! 

kosturica
(őstag)
Helló!Inno 3D GF8600 GT-m van.Gyári órajele 540Mhz.Meddig lehet huzni?
Még vmi:Játék közben felmegy 80 celsiusra,ez még elfogadható?Terhelés nélkül 55 fok.
[ Szerkesztve ]
HTC ONE X , Audio-Technica ATH-ES7

fiATHaLON
(őstag)
Hasonló helyzetben vagyok én is, ugyanúgy XP, G92,
és meg sem jelennek azok az opciók, amiket itt emlegetnek.
(169.21-es driverrrel)
http://www.youtube.com/watch?v=dO5em1rn5Ik

fiATHaLON
(őstag)
Tényleg is, valaki nem tudna segíteni, hogy miért van ez?
Előre is köszönöm!
itt egy megoldás:
Mielött nekifognánk, tisztázni kell, hogy a Rivatuner 2.06-os verziója hivatalosan nem támogatja a 8800GTS-512-es kártyákat, de egy kis trükkel működésre bírható.
Mindössze a rivatuner.cfg állományt kell kissé bővíteni, majd elmenteni. A Total Commander szerkesztés opciója tökéletes erre.
Tehát a következőképpen nézzen ki ez a sor:
.
.
.
.
[GPU_10DE]
NV4 = 20h
NV5 = 28h-2Dh,A0h
NV10 = 100h-103h
NV11 = 110h-113h,1A0h
NV15 = 150h-153h
NV17 = 170h-17Fh,1F0h
NV18 = 180h-18Fh
NV20 = 200h-203h
NV25 = 250h-25Fh
NV28 = 280h-28Fh
NV30 = 300h-30Fh
NV31 = 310h-31Fh
NV34 = 320h-32Fh,FCh
NV35 = 330h-33Fh,FBh,FEh
NV36 = 340h-34Fh,FAh
NV40 = 40h-4Fh,F8h-F9h
NV41 = C0h-CFh,F6h
NV43 = 140h-14Fh,F0h-F4h
NV44 = 160h-16Fh,220h-22Fh
NV46 = 1D0h-1DFh
NV47 = 90h-9Fh,F5h
NV48 = 210h-21Fh
NV49 = 290h-29Fh,2E3h-2E4h
NV4B = 390h-39Fh,2E0h-2E2h
NV50 = 190h-19Fh
G84 = 400h-40Fh
G86 = 420h-42Fh
G92 = 610h-61Fh
G92 = 600h
.
A vastagon szedett részt kell csak hozzáírni, és máris működni fog az összes funkció
forrás
dropbox regisztráció: http://db.tt/RopCZAH Crittercism: www.crittercism.com/register?codez=xttbhdkbcw Programjaim iOS-ra: iPHUpper, iPHUpper 2, iPC, iPC Lite, iPC for iPad

fiATHaLON
(őstag)
Nagyon szépen köszönöm!
Ha nem kedvezett volna a lustaságomnak Thrawn bejelentése,
akkor az általad javasolt módon oldottam volna meg. 

papi77
(őstag)
ti be tudjátok állítani a logout-ba leírtak alapján?(a 207-est)nekem hiányzik belőle a "thresholds settings"
így nem tudom a hőfokvezérlést belőni!(a 206-nál simán ment)
"Ma teszem a dolgom,a jövőben meg majd pihenek..."
Launcher fül megnyit és ott molyol....de egy ettől szakszerűbb válasz engem is érdekelne. 
...és még a Scheduler fülön. Ott van a hely a küszöbértékek megadására...

kosturica
(őstag)
(#55)-re nem tud vki válaszolni?
HTC ONE X , Audio-Technica ATH-ES7

Sylar666
(lelkes újonc)
Itt a 2.08 -as:
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163
[ Szerkesztve ]
Aquila non captat muscas.
Ami változott:
Minor bugfixes:
- RivaTuner no longer crashes when RivaTuner module activation launcher item is scheduled to run at Windows startup.
- Fixed association between low-level refresh overrider rules and target display adapter, broken due to low-level profiles association related changes in the previous version.
- Minor UI and localization fixes.
What's new:
- Updated databases for Detonator and ForceWare drivers. Added database for ForceWare 169.44.
- Added Catalyst 8.3 drivers detection.
- Updated Catalyst 8.3 certified SoftR9x00 patch script (for Windows 2000/XP drivers only).
- Updated PCI DeviceID database for ATI graphics processors. Added PCI DeviceID for RADEON HD 3850 AGP.
- Improved G94 graphics processors support. Thanks to Jurgen in 't Zandt @ Point of View for providing NVIDIA GeForce 9600GT sample for testing. The list of G94 related improvements includes:
- Added low-level fan control support for integrated PWM controllers of G94 graphics processors.
- Improved driver-level fan control support for integrated PWM controllers of G94 graphics processors. Now RivaTuner can be used for switching between driver-level automatic and driver-level direct fan control modes on GeForce 9600GT series.
- Improved RV6xx graphics processors family support. With this version RivaTuner continues tradition of providing workarounds for bugs existing in fan controller calibration routines of many reference AMD HD 38x0 BIOS images. The list of new workarounds and enhancements includes:
Extended list of tweakable automatic fan speed control rule parameters for RV6xx fan controllers. Now besides editing previously available thermal lookup and temperature transfer formula parameters RivaTuner also allows editing parameters of RV6xx fan controller's acoustic management system. Acoustic management related parameters include PWM hysteresis and PWM ramp settings, which are also improperly calibrated in certain AMD HD 38x0 BIOS images.
- Now RivaTuner forcibly resets fan controller's PWM hysteresis settings when adjusting fan speed in fixed mode. This enhancement provides fine fan speed adjustment in fixed fan speed mode instead of stepwise fan speed adjustment mode on the systems affected by erroneously programmed PWM hysteresis.
- Changed representation format for temperature transfer function's T slope parameter. Now the parameter is displayed and edited in percents instead of PWM ticks to simplify transfer formula readability.
- Minor UI changes and improvements.

Sylar666
(lelkes újonc)
Simán feltelepült a Vista 64-re. Bár az aláírt okosság azért itt van, biztos, ami biztos.
http://www.techpowerup.com/downloads/724/RivaTuner_x64_signed_Drivers.html
[ Szerkesztve ]

temes69
(fanatikus tag)
sziasztok!
pénteken vettem egy xpert vision 8800gt 512mb. az a gondom vele hogy a ventije folyamatosan maxon megy ami kicsit hangos. próbálkoztam beállítani a rivatuner és a logoutos cikk segítségével de nekem nincs olyan poció hogy: "Low level system setting"
ez vajon miért van?
Próbáld meg ezt, sok mindenkinek segített már. [link]
[ Szerkesztve ]
dropbox regisztráció: http://db.tt/RopCZAH Crittercism: www.crittercism.com/register?codez=xttbhdkbcw Programjaim iOS-ra: iPHUpper, iPHUpper 2, iPC, iPC Lite, iPC for iPad

Ayg0
(senior tag)
Sziasztok!
Egy kis 7300LE "tuningra" adtam a fejem, de a coolbitsekkel az első boot után fagyi, a Riva Tuner pedig még teljesen új nekem. Bár a húzási opciókat már megtaláltam, de a teszt lehetőségét sehol nem látom. Egyáltalán van ilyen a programban? Ha igen, merre találom?
Előre is köszönöm a válaszokat! 
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

Ayg0
(senior tag)
Senki többet? 
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
Szia!
Az új verzióban nincs teszt! Aply oszt kész! 
Ha fagyi van akkor túlhúztad!
ASUS P5QL, Q6600 (3400mhz), CM HyperTX , 8GB Ram (1060mhz), Ati 4850 512MB, Samsung 750GB + 2x500GB + 120GB HDD, LG DVD-RW, ASUS 550W táp, BENQ 22" TFT (1680x1050)

Ayg0
(senior tag)
Végülis ez is egy alternatíva, bár alapból 51 fokos a "drága" és nem szeretném idő előtt hazavágni, ergo inkább akkor eltekintek a nyúzásától. 

$mith
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Beállítottam a 8600GT-met a 2.08-as verzóval ennek alapján. Ez okés is! DE!!! Egyszerűen nem tudom beállítani, hogy külön tulajdonságai legyenek 2D-ben és performance 3D-ben
Olyasmit szeretnék mint a C&Q, hogy terhelés alatt áttegye 3D-be, alapban (netezéshez) meg legyed 2D! De ha az egyik ablakban(2D vagy 3D) beállítom az értékeket akkor az lesz a másiké is
Valaki légyszi HELP 
Nem sűrűn használtam RivaTuner-t eddig, de szerintem két külön profilt kell csinálnod (pl 3D és 2D), amik közül manuálisan tudsz váltani. Automatikus módon nem tudom meg lehet-e csinálni 

$mith
(kvázi-tag)
Aha, értem
csak ezt tudja az Atitool is, akkor nemtom miért istenítik h ez jobb (a ventillátorkezelést leszámítva)
... na mind1, akkor az lesz amit mondtál
Köszi szépen a választ
!
[ Szerkesztve ]

nat
(senior tag)
88gs-em van gainward
Azt,hogy tom megcsinálni,hogy a gpu hőfokát úgy jelezze ki hogy bezárom a progit.Csak úgy jelzi ki,hogy meg van nyitva a hardware monitoring, és az asztalon van.
[ Szerkesztve ]
Settings - Send to tray on close
I.G. : W7 Home Premium 64-bit (BOX) Norton Internet Security & Malwarebytes' Anti-Malware PRO user II. g. : W7 HP 64-bit (OEM) NAV ; Vista HP OEM M.S.E & Agnitum Outpost Firewall PRO (Lifetime) BF3 nick: GSprof

nat
(senior tag)
pedig ezt csináltam,és mégsem 
Sziasztok!
Egy 7950GT akarok húzni,mire figyeljek oda? 
Eladó cuccaim: http://goo.gl/LDsSP; "Mivel a gondolkodás a létező legnehezebb munka, csak igen kevesen foglalkoznak vele." - Henry Ford; BATTLEFIELD 3 LE(sok extra) eladó!
A magot meddig húzhatom egy 7950en mert ott nem jelzi a sárga háromszöget!!
Alapba:
Core: 550Mhz
Memory: 700Mhz
Driver 169.21 
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccaim: http://goo.gl/LDsSP; "Mivel a gondolkodás a létező legnehezebb munka, csak igen kevesen foglalkoznak vele." - Henry Ford; BATTLEFIELD 3 LE(sok extra) eladó!
Hát amig nem fagy! 
ASUS P5QL, Q6600 (3400mhz), CM HyperTX , 8GB Ram (1060mhz), Ati 4850 512MB, Samsung 750GB + 2x500GB + 120GB HDD, LG DVD-RW, ASUS 550W táp, BENQ 22" TFT (1680x1050)
Nincs olyan funkciója a proginak ami csinál egy tesztet és beállítja magát??
Vmi ilyesmi a CoolBist nem? 
De régen használtam én olyasmit!
Rivatuner nem jó? ..amúgy húzol rajta 10mhz-t játszól, majd megint húzol rajta 10mhz-t ..stb aztán ha fagy akkor vissza pár mhz-t és kész! 
Az Ati Tray Tool-s az automatikusan megkeresi neked ha van rá pár órád. De az nembiztos, hogy a max értéket találja meg!
..de 80% hogy a maxot!
[ Szerkesztve ]
felküldte a karit 87°C-ra az AtiTools

RivaTuner vhogy szimpibb 
[ Szerkesztve ]
Ilyen feliratosát, hogy tudok beállítani?
Olvasd el itt a rivatuneres részt. Minden le van írva, hogy lehet beállítani.
Őőő két hónapja megjelent már
És jól meg is kavarta a beállítások menetét, mert történt egypár jelentősebb menü módosítás.

westlake
(PH! nagyúr)
Ezeket a hőmérséklet-fordulat beállításokat nem lehet valahogy átállítani személyes igény szerint? Jó lenne... A rivatuner 2.09-es verzsön.
Elméletileg át lehet állítani, a Power user-nél keresd ki a rivatuner/fan pontot, és írj be az Auto fan speed control mögé egy 3-as számot. OK, és riva restart. Elméletben ezután lehet a low level-nél állítani a venti értékeket, ott, ahol mutattad, ott lehet módosítani szintén dupla klikkel.
8800-nál legalább is így működik.

DjTaRsY
(kvázi-tag)
Szisztok. [url=http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1194&maincat_no=130&cat2_no=136]ilyen[/url] videókarim van. Letöltöttem a RivaTunert, és szeretném, hogy a 2D-s módban, csendes legyen a kártya. Az órajeleket lehúztam, néztem a hőmérsékletet, alig változott. Nem 51 fokos vola végig, hanem 50-51. Nem sok eredmény. Állítottam a low level fan controlt, de bármilyen értékre ugyanúgy pörög a venti, és nem halkul el. Mit tehetnék a csendesség érdekében?

manokaki
(fanatikus tag)
szisztok !
nekem MSI GX600Px -m van 512Mb -os GF8600M GT v kártyával hiába töltöttem le az Ntune-t vagy Riva tuner-t , beállitom majd alkalmazás ...,és vissza állitja az eredeti gyári értékeket.
mit tegyek , hogy ne ez legyen vagy milyen tuning prgi kellhet??
köszöönm a segitséget.
üdv.: Attila

DjTaRsY
(kvázi-tag)
Köszke! De közben megoldottam a problémát. Kaptam egy EAH3870-et. Csendes, és a Riva tuner kezeli.

Sylar666
(lelkes újonc)
Ez egy egész jó kis tutorial. Guru3D -n találtam.
http://www.vaguesoft.com/index.php?pageid=rt207
sziasztok!
egy ph-s sráctól hallottam ezt a programot, RivaTuner, van egy 7600gs 512 videókártyám, érdeklődnék hogy szerintetek mennyire lehetne felhúzni ezt a kártyát? illetve érdemes-e?
3dmark03-ban alapon 7400pontot értem el, húztam egy kicsit a gpu és a memória órajelén és lefuttam a tesztet 8800pontjött ki, gondolom ez jó jel
de ha újraindítom a gépet akkro visszaáll alapértékre tudtok segíteni esetleg? milyen értékig húzzam fel és hogy mentsem el a beállítást? van egy kép is :
jah és rivatuner 2.09-es verzióm van! 
[ Szerkesztve ]
Üdv: Csabee.

insane666
(újonc)
Sziasztok,
Mobility Radeonom van, Vista 64, a RT felismeri a Catalyt verzióját, de nem jelenik meg mellette a Customiz fülecske. Egyáltalán Mobility karit lehet bele húzni? Segítsen aki tud! köszi.
Az első kínos élményben születésemkor volt részem: meztelen voltam és egy nő feküdt mellettem az ágyban