udv! rivatuunerben hogy lehetne megoldani, hogy a fan speed fixed resze ne 25-100% koze essen, hanem lejjebb lehessen vnni?
mert a 25%-os minimumon hallhatoa hangosabb mintha autora -enne allitva.
amugy egy ATI HD2600XT-m van.
valahogy azt akarom, hogy megszunjon a folytonos ritmikus hangosodas-halkulas.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
celf
(őstag)

matyee123
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Azt hogy tudom beállítani a RivaTuner-be hogy akkor amikor a gépet bekapcsolom ne húzza meg a karit csak akkor amikor elkezdek játszani?

tomi1516
(újonc)
hali nekem lenne egy olyan problémám h mikor elindítom a rivatuner-t és szeretnék húzni a vga-n( az órajelen)nemtok mert ahogy elindítom ott a legelején írja hogy milyen vga-m van és alatta kéne irnia hogy hány bites stb... és amelet van egy kis customize fül ha rákattolok akkor a kis vga-re kell katintanom és úgy tok huzni az orajelen de nekem csak 4 kis monitor ikon van a vga ikon nincs ott ez sztem azéár van mert ki se írja hogy hány bites a VGA....
aki tudja hogy miért van ez és esetleg megoldást is tud rá az írjon pls pls pls
előre is thx
milyen rivatunert használsz, és milyen videókártyád van.

tomi1516
(újonc)
őőő rivatuner 2.09
hát a videókártyám az meg eléggé .....( atik radeon x1550 512mb ddr stb... szal elég jó -.-" 

tomi1516
(újonc)
de feljebb leírtam hogy mi a baj miért ne mtom felhúzni a vga-t aki tudja hogy miért van irjon pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls
Pedig ha jól néztem utána akkor a Rivatunernek támogatni kellene ezt a kártyát, de lehet a driverrel van gondja. Próbálj más programot használni. Én az a Atitool nevű programot használtam, mert itt bármeddig lehet neki tolni
, innen letöltheted a 0.26-os verziót, én is ezt használtam.

tomi1516
(újonc)
jééééé én azthittem ez valami driver de nem 
ezzel is lehet huzin a karin :
...húúú thx
am de ne mtudnál adni vmi elérhetőséget pl msn-t?
mert nem nagyon tom hogy kell használni...
pls
előre is thx
4850-et támogató verzió van-e már?
capisce?
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha belepiszkálok az aktív shader/vertex egységek életébe (konkrétan litiltom valamelyiket), akkor utána vissza is tudom őket hozni az életbe? Tehát visszafordítható a dolog?
Egy 7900GS kártyán próbálnám kiszűrni a rossz egységet, de nem tudom melyik lehet hibás. (Ha egyáltalán itt kell keresni a hibát...)
Jelenség: 2D-ben hibátlan a kártya, 3D-ben néha lekapcsol (stanby-ba küldi a monitort). Kicsit még megy a hang, utána megáll az egész gép.
Sok 3D-s alkalmazást visz rendesen (Project Torque, CoD4, Crysis, 3DMark05...), de 3DMark06 alatt a Firefly Forest tesztnél lekapacsol (szokásos hibás 7900GS jelenség). Half Life sem nagyon megy 1440x900-ban, viszont 1024x768-ban még jó.
Valószínűleg a nagyobb felbontásokkal akad baja (vagy a shaderek hibásak)...
Ötletek, tanácsok?
sálálé
Shadereket leteszteltem (nem tiltogattam le őket, alapon hagytam) D3D Rightmark-kal és 3DMark06 shader teszttel, nem volt hiba.
Nem tudom ez mire utal, hogy nagyobb felbontásoknál meghal... Firefly Forest most elindult 1024x768-ban (defaulton 1280x1024-ben el sem indult), de félúton lekapcsolt.
sálálé
Nekem ilyesmit akkor produkált a gép ha túlhúztam a kártyát, vagy meleg volt. Monitorozd a rivatunerrel a hőmérsékletet a teszt alatt. Szerintem 80 fokig biztos nincs gondja. Az én kártyámnál 110 fok körül kapcsolt le (8600gt).
Nincs gond a hőmérséklettel. VF-900 van rajta plusz memóriahűtők. Terhelve 65°C max.
Szerintem a VRM-ek melegszenek...
sálálé

tomi1516
(újonc)
na de pls adj msn-t 
vagy ha nem akarod itt leirni irj vissza aztán leirom én... 
milyen melegek sacra a fesszabályozók. A Si alapú tranzisztorok ugyanis gond nélkül visznek 110 fokot is, van olyan tranzisztor amit 180! fokig is engednek. Tehát ha azoknak a melegedésével van a gond akkor izzik körülötte minden. Próbálj visszavenni az órajelből szerintem.
ment pü
Néztem én is a FET-ek adatlapjait, elvileg mindegyik 125°C-ig működőképes...
K3918, K3919, NX2415, NX2905, P3055LDG chipek vannak ott a környéken, a legmelegebb (amihez már nem lehet kézzel hozzányúlni) az a P3055LDG.
Gigabyte és alapból 525/720-on jár (szóval alapból tuningolt), de 450-en nem fogom használni... 500-ig próbáltam, akkor is csinálta...
Fabrikálok rá valami hűtést, aztán majd meglátjuk...
sálálé
Megnézegettem, hogy milyen alkatrészek ezek. A K3918-19 ezek teljesímény mosfetek valószínüleg a GPU fesszab részében. A két NX ic pedig a PWM jelet állítja elő. A P30 akármi pedig szerintem a memória tápjában van. Lehet lejjebb kellene venned a memória órajelét. Annak a kártyának amúgy is 256 bites memóriabusza van, tehát -100Mhz annyira nem vészes.
Amúgy ma kipróbáltam a rivatunerrel, hogy hogyan lehet kikapcsolni a gpu-ban a shadereket. Simán ment, de lelassult. Egyedül a rop egységek kikapcsolását nem szerette. Szerintem vegyél le az órajelből, lőj ki néhány egységet. Majd utána lehet fokozatosan visszakapcsolni őket. Ha pedig megvan a gyenge láncszem akkor annak a hiányát lehet órajellel kompenzálni.
Megpróbálom... Köszi szépen a segítséget!
Majd jelentkezem, ha van eredmény...
sálálé

Mate315
(újonc)
Helló!
Szeretném megtudni hogy, hol találom a DirectDraw és Direct3D beállítását?
(2.09-es verzióm van)
előre is köszi
[ Szerkesztve ]

Mate315
(újonc)
Vagy csak azért nem látom a directx-et mert fenn van a ccc?

Jimanszky
(fanatikus tag)
Hello!
Van már HD 4850-et támogató RivaTuner?Jó lenne a tuning után fixálni a gyári ventit.
Plíz írjatok!!
[ Szerkesztve ]
Jim
naja, az nekem is jó lenne, a 4870-et felismeri, de semmi több 
--- DIABLO 3 VIZÁLLÓSZÖVETTÉRKÉP 2 MÉRETBEN ELADÓÓ - Samu 102 cm LCD, HD 6970 eladó - LEGO 10188 DEATH STAR ELADÓ ---

jeti93
(újonc)
Szeretném kicsit felhúzni a kártyámat és szeretném megtudni, hogy KB meddig lehetne ezt húzni.
ASUS 8600GT HTDP 256MB DDR3
ww.asus.com/products.aspx?l1=2&l2=6&l3=514&l4=0&model=1871&modelmenu=1
az adatok: Core Clock: 540 Memory clock: 700 driver: forceware 175.19
És kb milyen melegen adja be az unalmast? Most 50 fokos, játéknál felmegy 55-re
Próbáld meg az oc verziók órajelét elérni, azt biztosan viszi. Ha rivatunert használsz akkor lehet külön állítani a shader órajelet is.
Így állísd be:
core: 600
shader: 1500
mem:800
a memóriát lehet nem fogja bírni, mert a gyártók mindenféle memóriákkal szerelik fe, ha samsung ram csücsül rajta akkor tuti vinni fogja. Ha quimoda akkor passz, de 750-et annak is bírnia kell.
Az a hőmérséklet pedig frankó, hővel nem tudod kinyírni, mert 120 foknál lekapcsol, próbáltam 

jeti93
(újonc)
Sikerült.
A memóriám akkor valszeg Samsung mert bírta 
Tegnap vettem egy Zalman CNPS9700-at a procira. Így az előző hűtőt meg ráraktam a vkarira, hogy hűtse a memóriát 
Most 60 fokra megy fel a vkari játék közbe szóval megy.

tomi1516
(újonc)
kts88 légyszives adjál msn-t vagy valami mást ahol könnyeben tudunk beszélni mert nem értem hogy kell használni légyszi kéne egy kis segítség
előre is thx

manutdzoli
(senior tag)
Sziasztok!Rivatuner 2.09-et használok,eddig semmi bajom nem volt vele.Ma reggel megnyitottam,megakartam nézni az órajeleket,és azt látom hogy eltűntek
rivatuner.Ezen kívül még a shader clock beállítás is eltűnt.Mi lehet a hiba?Lehet az hogy analógról digitálisra állítottam a monitorom?Régebben nem volt ilyen problémám.Ha valaki tud segíteni megköszönöm.
Everest is elég furcsa:[link]
[ Szerkesztve ]
FORZA FERRARI!!Ferrari 2007 World Champion-Kimi Raikkönen.........INTEL-NVIDIA.......

tomi1516
(újonc)
kts88 ha segítenél megköszönném, mert nem értek ehhez az ati tool-hoz
azt látom hogy a legelején a core-n meg a memory-n lehet huzni de huzok rajt egy picit és ha bezárom akkor visszamegy alapra nem tom hogy kell csinálni hogy benn is maradjon
szét...ni meg nem akarom a vga-t : /

Csyppa
(senior tag)
Rivatuner 2.10 letölthető.
"-Mit szív? -Ezüst Marlborot meg a rendőrök vérét, de ebbe most ne menjünk bele."
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy tegnap az eredeti bios órajel értékeit átírtam, majd visszatöltöttem a kártyába. Rájöttem hogy kicsit sok lett az emelés, és visszább akartam venni rivában, gondoltam "belövöm", aztán a már ténylegesen stabil értéket visszaírom. Azt vettem észre hogy a rivában hiába állítom át az értékeket, leokézom, ha visszalépek visszaáll a bios-ban beállított értékekre. Gondoltam hogy akkor az eredeti nem módosított bios-t viszarakom hátha azzal menni fog. De így se megy, folyamatosan visszaáll alaphelyzetbe miután elmentem.
Rivát leszedtem felraktam...nem segített. Win mentést visszaraktam, és a probléma nem oldódott meg.
Nem tudjátok mi lehet a gond?

Biztos hogy valami a bios visszatöltéssel lehet, mert előtte jó volt minden. 
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
Üdv!
Lehet már elhangzott ez a kérdés, de nem leltem rá..
A problémám az lenne, hogy ha belövöm a rivatunert, hogy Framerate, valamint Hőfokokat OSD-ben mutassa a játék alatt, akkor ha automatikusan indítom a static servert, akkor újraindítás után csak akkor hajlandó mutatni, ha a rivát megnyitom, illetve a zöld monitorozó ablak is meg van nyitva..
Van ötletetek, hogy mi lehet a gond? 
Nekem is ilyen problémám van.
A COD4 közben szeretném monitorozni a hőmérsékletet,de csak akkor megy ha nyitva a Riva Tuner. 
Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu
HalihóÓóÓóóó!
Tud valaki valamit arról, hogy a Rivatunerben van-e olyan lehetőség ahol a GPUnak adhatok némi plusz feszt? Az Aty Tray Toolban lehet!
ASUS P5QL, Q6600 (3400mhz), CM HyperTX , 8GB Ram (1060mhz), Ati 4850 512MB, Samsung 750GB + 2x500GB + 120GB HDD, LG DVD-RW, ASUS 550W táp, BENQ 22" TFT (1680x1050)
Sehol senki 
Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu
jaja .. 
ASUS P5QL, Q6600 (3400mhz), CM HyperTX , 8GB Ram (1060mhz), Ati 4850 512MB, Samsung 750GB + 2x500GB + 120GB HDD, LG DVD-RW, ASUS 550W táp, BENQ 22" TFT (1680x1050)
Ejj senki nem néz erre fele sem. 

Grobee
(újonc)
Szia!
Lehet, hogy azóta már te is tudod, de ez így van jól. Akkor tudsz OSDben monitorozni, ha fut a Static Server. Ez kell ahhoz, hogy DirectX-be ki tudja rakni az infokat.
Üdv.

Grobee
(újonc)
Sziasztok!
Nagyon jó ez a riva tuner. Kár hogy csak a VGA-t lehet vele vezérelni/húzni. Tud valaki olyan progit ami hasonló képességekkel rendelkezik mint a rivatuner de tudja a cpu-t is vezérelni/húzni.
Játék esetén húzom mindkettőt (cpu,gpu) de külön progival. Jó lenne egy helyen megoldani és automatikusan.
Köszi

Grobee
(újonc)
Szia!
Milyen kártya? RivaTuner verzió?
Üdv
sziasztok
asus 8500 GT silent 512mb karimat szeretném húzni Rivatuner 2.11-el.
ehez a kártyához ezt a programot használjam/érdemes használni?
a tuning pedig csak annyi hogy Driver Settings-nél customize...System settings és ott memó és gpu órajelét feljebb állítom?
jah és biztonságos?
köszi
Aurea mediocritas
sajnos nekem ez a riva tuner nem jött be. szemetel a szemét kártyám! 
Aurea mediocritas

Grobee
(újonc)
szia!
A silent gondolom passzív hűtést jelent. Ezeket csak kis mértékben lehet húzni. Esetleg meg lehet támogatni egy házba szerelt ventivel.
Ennek a kártyának mik az alap frekvenciái és mire húztad?
Ha szemetel, akkor valószínűleg a memória nem bírja a húzást. Vedd lejjebb frekit.
Egyébként nem a riva tuner tehet róla, nagyon jó kis progi. A kezelése kicsit nehézkes,
de meg lehet szokni.
Szerintem állítgasd a frekvenciákat a riva tunerrel kis lépésenként és tesztelt az ati tool-al.
üdv.
nem szidtam a rivát csak nekem nem jön be. Asus smart doctorral húztam eddig a karit de attól meg kékhalálozik a gépem indításkor, úgyhogy leszedtem.
Asus SD-vel 664 memó és 900(KB)gpu-t tudtam elérni és mindent vitt hiba nélkül. alap: 333 és 500gpu
a rivával sajnos sokkal gyengébb értékeket tudtam elérni és úgy se volt tökéletes.
van rajta egy 12cm-es venti, lehet hogy a vga nem szereti a rivát, de mindegy már letettem a tuningról!!
köszi
Aurea mediocritas

Játékos
(PH! addikt)
Sziasztok!
A Rivában nincs automatikus 3d detection?
Beállítok 3D, meg 2D értékeket, de magától nem váltogatja...
Köszi! 
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég...

Játékos
(PH! addikt)

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég...
2.11-ben ha a monitorozásnál ráböksz a setupra, majd ismét ráböksz a "core temperature "-nál a setup-ra, akkor ott a "more" gomb mér szürke? Mit kell bekapcsolni? Mér vagyok ilyen béna?
...baccus nem találom 
Hardverlesen

pigatt
(őstag)
Üdv.!
Az lenne a kérdésem, hogy rivatuner 2.11-ben be lehet úgy állítani a venti vezérlést, hogy 2d-ben 40% legyen 3d-ben pedig 80%?? Ha igen hogyan? GTX280-om van. Csak, hogy ti biztos tudjátok melyik verzió ismeri még föl, ha 2.11-ben ezt esetleg nem lehet megoldani.
Köszönöm a segítséget.
ASUS; Intel; EVGA; Mushkin; Cooler Master; Corsair; Western Digital; OCZ; Logitech; Roccat; Plextor; Samsung

Megoldás?