Hirdetés

2012. február 9., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  RivaTuner topik

(#1) donsergiooo

donsergiooo
(senior tag)
LOGOUT blog

A jelenleg elérhető legújabb RivaTuner 2.05

Ha valakinek kérdése van, vagy észrevétele a programmal kapcsolatban az ide írjon!

ASUS P5QL, Q6600 (3400mhz), CM HyperTX , 8GB Ram (1060mhz), Ati 4850 512MB, Samsung 750GB + 2x500GB + 120GB HDD, LG DVD-RW, ASUS 550W táp, BENQ 22" TFT (1680x1050)

(#2) donsergiooo

donsergiooo
(senior tag)
LOGOUT blog

Meg jelent az Nvidia 162.02 forceWare meghajtó csomagja! Akik nV VGA-val rendelkeznek (G80) annak ajánlott majd beszerezni tuninghoz a legújabb Rivatunert!

ui: RivaTuner 2.05 és FW 162.02 Driverrel nem húzhatóak a karik! ..még... :D

ASUS P5QL, Q6600 (3400mhz), CM HyperTX , 8GB Ram (1060mhz), Ati 4850 512MB, Samsung 750GB + 2x500GB + 120GB HDD, LG DVD-RW, ASUS 550W táp, BENQ 22" TFT (1680x1050)

(#3) Thrawn válasza donsergiooo (#1) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A jelenleg elérhető legújabb RivaTuner a 2.06 béta :)

Different songs for different moods.

(#4) Eagle16 válasza donsergiooo (#2) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

És nem a 169.02 jelent most meg? :D
Nekem amúgy Riva 2.05 + 169.02-vel megy a vga tuning...

---

(#5) donsergiooo válasza Eagle16 (#4) üzenetére

donsergiooo
(senior tag)
LOGOUT blog

De bocs.. elírtam! ... Viszont az új Riva hasznps kis cucc!

(#6) Thrawn

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Megjelent a végleges 2.06

(#7) nagyarcz

nagyarcz
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

hali!
nekem volna egy kérdésem a RivaTuner-rel kapcsiban. az a gondom,hogy fenn van a legújabb driver nvidiához,próbáltam húzni a kártyám, ami egy Leadtek Winfast Geforce 6600LE 128MB 128bites rammal,PCI-Express-es,de nem tudom feljebb húzni,rámentem a detektálásra és csak 300MHz-ről 450-ig engedi a program a magot húzni,holott tudniillik vinnie kéne akár az 500MHz-et is,miért van ez?ha valaki tud segítsen, szeretnék több eredményt kihozni a kártyából:) jah és a másik kérdésem, itt is megvannak a letiltott futószalagok, csakhogy mellette ott van hogy HW Mask és pipa benne, tehát ezt akkor soha az életbe nem fogom tudni működésre bírni szoftveres úton? a mag NV43V-s. ha tudtok segítsetek mind2ben:)előre is köszi:)

(#8) donsergiooo válasza nagyarcz (#7) üzenetére

donsergiooo
(senior tag)
LOGOUT blog

Elvileg nem fog működni! Nekem 7800GS és most 8800GTS van - ott is be lehet pipálni a kikapcsolt futószallagokat, de sajna nem aktiválja!

Igen előfordul olyan, hogy nem lehet feljebb húzni egy bizonyos szintnél a GPU-t! ..talán a belső fesz hiánya!

Kérdés: Máskor húztad már 500mhz körülire a GPU-t? Mert akkor lehet, h csak drivert kéne cserélned

(#9) nagyarcz

nagyarcz
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

hali!

sajna még nem sikerült feljebb húznom a magot, próbáltam már minden féle driverrel,deh ugyanúgy a mag végét a RivaTuner 450MHz-nél húzta meg:S semmilyen módon nem tudtam feljebb húzni, próbálkoztam minden féle húzóprogrammal és nem, nem adja magát a kártya:S :) le is fogom cserélni, ha valaki elvinné a kártyám:) futószalaggal kapcsiban meg akkor ez van:D és valami hardveres módon nem lehet előcsalni belőle pluszt?
üdv!

(#10) donsergiooo válasza nagyarcz (#9) üzenetére

donsergiooo
(senior tag)
LOGOUT blog

De Biztosan, de annyit nem ér az egész elhiheted!....

(#11) nagyarcz

nagyarcz
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

milyen kártyát lenne érdemes vennem,csak játékra kell és 1024*768 feletti felbontást nem használok, élsimítást eddíg se használtam. Radeont nem nagyon vennék, nVidiában gondolkodok,deh milyet?sok a választási lehetőség. a kártya márkáját tekintve lehet bármilyen?nem tudom mennyi pluszt dobna rajta,ha más lenne a neve:) gondolkodtam 7300GT-ben ebből is a Galaxyt néztem, nem drága, 15-16 körül kapható, persze a GDDR3-as változat. vagy láttam valami számomra névtelen márkájú kártyát, JW Geforce 7600GT-t 20,5ezerért. szerinted melyik lenne a legmegfelelőbb?vagy tudsz jobbat?
jah és még 1 problémám van, nem tudom mitől,deh bármivel játszok( a gépen semmit nem húztam) fél vagy max 40-45 perc múlva lefagy a gépem:S HL2-ben észleltem eddíg és FarCry-ban,mást nem próbáltam. szerinted?:S VGA vagy RAM vagy CPU?:S
üdv!

(#12) donsergiooo válasza nagyarcz (#11) üzenetére

donsergiooo
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát sztem nem ebben a Totyikban kéne kérdezned! De ha egy SAVAGE3D megfelel? ;] HL1 megy vele rendesen!
De ha alsó kategóri kell, akkor 8600 - azzal minden megy sztem rendesen! ..de várhatsz pár napot, mert zuhannak az árak! :D

ui: Sok sikert kari vásárláshoz!

[ Szerkesztve ]

(#13) nagyarcz

nagyarcz
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

jelenleg Geforce 6600LE-m van, annál jobbra gondoltam;) várok még, én már egy mezei 6600GT-vel is beérném csak sokat kérnek el érte:S deh majd lesz valahogy:)
üdv!

(#14) Lion_Hu

Lion_Hu
(újonc)

Hi all !

Feltettem a rivat. 2.06-t, de nem látja a Sapphire HD2600Pro-t, illetve a Catalyst verziószámát is rosszul jeleníti meg, 7.8-nak látja.

7.10 van telepítve....
Húzni meg semmit sem enged....

Van ötletetek ?

Almafa

(#15) donsergiooo válasza Lion_Hu (#14) üzenetére

donsergiooo
(senior tag)
LOGOUT blog

passz! ..mostanság nem vagyok képbe az ati drivereket illetőleg! nV jól megy az fw driverekkel... :( tudok segíteni!

(#16) donsergiooo

donsergiooo
(senior tag)
LOGOUT blog

Új FW

(#17) sarkan

sarkan
(kvázi-tag)

beállítottam az automatikus ventilátor felügyeletet úgy ahogy a guru3d írja, nagyon jól működik amikor megy a hőm kijelző.

hogyan lehet beállítani, hogy a számítógép elindítása után automatikusan elinduljon a fan control is. a riva tuner elindul, megjelenik az ikon alul a tálcán, de a fan control csak akkor megy, ha elindítom a hardware monitoring-ot is.

(#18) szacsee

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kis help egy PH-s arctól!

Vízhűtéshez szivattyú eladó: Laing D5: http://href.hu/x/g9bw

(#19) sarkan válasza szacsee (#18) üzenetére

sarkan
(kvázi-tag)

köszönöm, már meg is oldódott.

(#20) syn7h37ic

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali srácok.
Nézte valaki már, hogy hol lehet elérhetővé tenni a rivatuner-ben, hogy mennyi aktív shader van? ezt lehetett régen állítani az Ati 9800XT-nél is.
Mert a 2.06-ban sehol sem találom.

(#21) donsergiooo válasza syn7h37ic (#20) üzenetére

donsergiooo
(senior tag)
LOGOUT blog

a felső! CUSTOMIZE gombnál a kártya ikonra klikkelsz és az NVStrap fülnél! (INSTALL) és már állíthatod is!

(#22) Mr_Raven

Mr_Raven
(lelkes újonc)

Szeretném megtudni, hogyan lehet független órajelekkel overclokolni a videókarit.

Pl : standard 2D 600/700 GPU/MEM
performance 3D 700/800 GPU/MEM

De sajnos a 2öt nemtudom egymástól függetlenül állítani.
Mindig visszaáll a másik beállítás is az aktuálisan elmentett beállításra.

Ja Rivatunerrel próbálkoztam.

:(

[ Szerkesztve ]

(#23) Antigabo

Antigabo
(kvázi-tag)

Szintén a RT-vel szerencsétlenkedek de nem jövök rá hogy hogy kéne azt beállítani hogy
amikor autómatikusan vált és a low power szint alá megy a GPU órajele akkor a memória és a GPU órajelét is még lejjebb ,
ha pedig e felé megy akkor mégfeljebb állítsa.
A három GPU szint alpvetően :
-275 (2D)
- 630 (low-power)
és 650 (perf.3D)
amit mondjuk én szeretnék perf.3D legyen 675
a low power szint nem állítható
a 2D szint nem érdekel

A VGA : MSI NX7900(GTO)
avval szopat hogy amikor vált akkor a perf.3D órajelet alkalmazza evvel felrúgva mindent...
az már megy hogy felteszi az órajelekett de visszafelé az előző miatt nem vagy ha igen akkor ott is marad a lebutított perf.3D szinten és itt meg is áll a dolog .

Talán valaki érti.?!..

Nem igazán értem hogy mi az hogy ha odaírják a hírdetéshez hogy JEGELVE ??- jégkockákkal körítve ?? vagy hogy a hírdetés már érvénytelen de nem képes a tag normálisan..? Woahh ! deccokúúl ! Szégyen a tudás - de hasznos !

(#24) messy válasza Lion_Hu (#14) üzenetére

messy
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

tedd fel a leguljabb catalystet és menni fog.nekem müködött

"Ha visszatekint az utóbbi öt évre, és megnézi a lényegesebb fejlesztéseket a számítástechnikában, minden egyes az AMD-től származik. Egyetlen egy fejlesztés sem az intel-től" -- AMD CEO Hector Ruiz in 2007

(#25) messy

messy
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

amugy a rivatunernél ha beálitanék egy overlockot és elötte teszteli,az télleg teszt mert nagyon rövid idő és nem látni semmit,vagy szólna ha szar lenne a beállitás?

"Ha visszatekint az utóbbi öt évre, és megnézi a lényegesebb fejlesztéseket a számítástechnikában, minden egyes az AMD-től származik. Egyetlen egy fejlesztés sem az intel-től" -- AMD CEO Hector Ruiz in 2007

(#26) messy

messy
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

valaki?senki :F

(#27) Antigabo válasza messy (#24) üzenetére

Antigabo
(kvázi-tag)

Nem hiszem hogy szeretné az új Catalyst-et az Nvidia karim.. :Y :C ;)

Nem igazán értem hogy mi az hogy ha odaírják a hírdetéshez hogy JEGELVE ??- jégkockákkal körítve ?? vagy hogy a hírdetés már érvénytelen de nem képes a tag normálisan..? Woahh ! deccokúúl ! Szégyen a tudás - de hasznos !

(#28) Thrawn válasza Antigabo (#27) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Talán lesd meg melyik hozzászólásra válaszolt, és utána sormintázz smiley-kat :D

(#29) messy válasza Antigabo (#27) üzenetére

messy
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

én lion-hun nak irtam a 14# hozzászolásához!bocsika :K

(#30) Osiris

Osiris
(senior tag)

Hogy lehet a rivatunerrel a cpu hőfokot megjeleníteni az osd-n? Próbáltam az everest.dll-el de csak annyit látok, hogy CPU: NA, vagyis nem jönnek az everest.dll-től az adatok.. :F
Tudja valaki, hogy mit kéne tennem hogy menjen?

-------------------------------------- XBOX Live -> danimo77 ----------------------------------------

(#31) Thrawn válasza Osiris (#30) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az Everest fut közben?

(#32) Osiris válasza Thrawn (#31) üzenetére

Osiris
(senior tag)

Próbáltam everest futtatása melett és nélküle is.. Az lehet gond, hogy az everest nem telepítve van hanem egy könyvtárból futtatom?

-------------------------------------- XBOX Live -> danimo77 ----------------------------------------

(#33) messy

messy
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

olyan progit nemtudtok amivel nvidia kártyák tunningjának tesztelését is nyomon lehet követni,mint az ati toolsnál

(#34) messy

messy
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

ha valaki tud valamiet irhat pwt is

(#35) molekula74

molekula74
(újonc)

Üdv.Segítsetek! Galaxy 7600GT-van gyárilag zalmannal 2 szálas állandóan maxon megy és zajos.Megörültem az új Rivatunernek ,hogy majd ezzel szabályozni tudom.De nem (pedig a kártyát felismeri) .Nagyon jó a leírás.Mindent beállítottam a leítak szerint mégsem reagál.A monitorozáskor meg sem jelenik a fordulatszám grafikon,gondolom csak a háromszálas ventikkel menne amin van sárga(info) szál is?Én csesztem el valamit vagy nem tudja vezérelni a ventit a progi?Elöre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#36) GoodSpeed

GoodSpeed
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A következő lenne a kérdésem az itthoni két gépen futó két osnek a korlátozott fiókjának esetében (limited account), hogyan lehet beállítani, - (főleg 64 bites XP Professional-on), de 32 bites Home Premiumra is vonatkozik a kérdés - hogy pl a RivaTuner, ugyanúgy induljon mint a rendszergazda fiókommal? Tehát nem arról van sz, hogy a helyi menüben klikk rá, és RUN AS ,mert az ismerős, hanem pl a Rivatuner esetében, ami automatikusan a GPU hőmérsékletét figyeli, és monitorozza, a hűtést vezérli, automatikusan megkapja a szükséges jogokat, hogy eltudja látni a feladatát?

I.G. : W7 Home Premium 64-bit (BOX) Norton Internet Security & Malwarebytes' Anti-Malware PRO user II. g. : W7 HP 64-bit (OEM) NAV ; Vista HP OEM M.S.E & Agnitum Outpost Firewall PRO (Lifetime) BF3 nick: GSprof

(#37) XuChi

XuChi
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok.

Lenne egy kis gondom.

Felraktam a Riva tuner 2.06-ot a gépre. Ati Catalyst 7.12 van fenn és közli velem hogy ezzel nem biztis hogy működni fog. Hát nem is működik. Pedig eddig ment. Nincs riva tunerből ujjabb verzió?

A hajamat tépem hogy nem tudok tuningolni :((.

(#38) XuChi válasza XuChi (#37) üzenetére

XuChi
(senior tag)
LOGOUT blog

Most már a 8.12 is fent van de ezzel sem megy. Valami alternatíva 2900gt tuningra???

(#39) molekula74

molekula74
(újonc)

Köszönöm a semmit! #35

(#40) Thrawn válasza molekula74 (#39) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Úgy néz ki, hogy a kártyádban nincs ventiszabályzó áramkör.

(#41) molekula74

molekula74
(újonc)

Itt mindenki csak magában beszél?Az fa..a!

(#42) GoodSpeed válasza GoodSpeed (#36) üzenetére

GoodSpeed
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

?

I.G. : W7 Home Premium 64-bit (BOX) Norton Internet Security & Malwarebytes' Anti-Malware PRO user II. g. : W7 HP 64-bit (OEM) NAV ; Vista HP OEM M.S.E & Agnitum Outpost Firewall PRO (Lifetime) BF3 nick: GSprof

(#43) XuChi

XuChi
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát itt nem sok tanácsot kap az ember :(((.

(#44) Thrawn válasza molekula74 (#41) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Veled ellentétben én használtam a válasz gombot, talán csak átsiklottál afelett amit írtam.

GoodSpeed: Röviden, sehogy. Ha rendszergazda jogokkal kell futnia egy programnak, az UAC meg fogja kérdezni elindítod-e. Persze ez kikapcsolható.

XuChi: Az AtiTool nem jó hozzá? A kártyád topikjában mit használnak tuningra?

[ Szerkesztve ]

(#45) XuChi válasza Thrawn (#44) üzenetére

XuChi
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem jó sajna mert az ujjabb r600 chip-ekkel nem képes eggyüt működni. -1mhz-nek irja a ramot meg a gpu-t.

A tuningot már megoldottam az AMD Gpu Locker Tool nevű progival.

(#46) molekula74 válasza Thrawn (#44) üzenetére

molekula74
(újonc)

Igazad van valószínű,hogy amikor elkeztem írni még nem volt ott a válaszod hiszen a két üzenet majdnem egszerre írodott ha megnézed az időpontot te is láthatod.De azért köszönöm a válaszod,rendes tőled.

(#47) Thrawn válasza XuChi (#45) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez sem jó hozzá? Link
Az, hogy béta ne riasszon vissza.

(#48) XuChi válasza Thrawn (#47) üzenetére

XuChi
(senior tag)
LOGOUT blog

Este megkukkanom-

(#49) XuChi válasza Thrawn (#47) üzenetére

XuChi
(senior tag)
LOGOUT blog

Király végr emüxik. Köszi. És a ventit is tudom állítgatni :R:R:R

(#50) GoodSpeed válasza Thrawn (#44) üzenetére

GoodSpeed
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

32 bites illetve 64 bites XP esetében tudtommal nincs UAC.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  RivaTuner topik
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.