Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) rii

rii
(PH! nagyúr)

" .... Ezek az adatok önmagukban nem tűnnek kiemelkedőnek .... "

szóval nem "zöldebb" mint más SSD

ennyi erővel minden SSD "zöld", és a HDD-khez képest ténylegesen az is ....

kicsit sokat erőlködnek ezzel a zöldözéssel már ...

akinek ennyire tetszik ez a "szín", az vegyen napelemet, akkumulátort, átalakítót, és az egész lakást lássa el napernergiával, és a napelemekből származó W-okhoz méretezze a mosó-mosogató-számítógépet.

akárkivót'tevótá

(#2) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egész jó ár lenne ilyen sebesség mellett a 128-as ára...mondjuk 5 év garival:)

New world...old thinking...IBM T60;)

(#3) Xirtam

Xirtam
(PH! addikt)

Hmm én még várok amíg ezek is kifórják magukat! 1 év maximum! :)

Forza Ferrari - Cavallino Rampante [ Konzol Világ & Game Shop ]

(#4) eziskamu

eziskamu
(PH! addikt)

Nyugalmi állapotban miért fogyasztanak 0,15W-t? Miért nem annyit mint egy zsebszámológép?

(#5) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már az SSD is zöld? Hihetetlen :U

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#6) Stiky válasza ^Clown (#5) üzenetére

Stiky
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezek után az lenne a poén, ha kiadnának olyan sajtó szöveggel egy SSD-t, hogy: "Zöld, de nem úgy".
És egy zöld színű termékkel rukkolnának elő :D

~ http://twitter.com/pancakespeedy ~ || ~ http://bit.ly/pancakespeedy ~

(#7) Ricco_hun

Ricco_hun
(senior tag)

Na a 128-as árának harmadáért már jó vétel lenne a 256 gigás változat. :D
Majd akkor szóljatok, ha ide eljutottunk.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#8) Chaser válasza Ricco_hun (#7) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:DD

New world...old thinking...IBM T60;)

(#9) mephi666 válasza eziskamu (#4) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én is a számológépet kezdtem el nézegetni reflexből, hogy az mennyit is fogyaszt? kb 0.00001w-ot? :) (nem találtam rajta értéket, de elég keveset esznek...) jó lenne, ha ennyit ennének, azért lennének zöldek...

"zöld" lambó murci lp640-et a népnek, mert válság van! :))

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#10) eziskamu válasza mephi666 (#9) üzenetére

eziskamu
(PH! addikt)

Hát ha amúgy is nyugalmi állapot akkor minek fogyasszon :) ? De gondolom azért fogyaszt mert ha nincs teljesen "leállítva" de nem történik írás/olvasás sem, akkor is lehet valamennyi kommunikáció a gép és az ssd közt, bár nem ismerem a folyamatot.

(#11) Metalfan

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez az SSD nem is zöld, hanem fémszínű :DD

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#12) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Milyen idióták a gyártók... kíváncsi leszek mikor jön Hammer Greed Edition, meg Mustang 8500-as motorral zöldverzióban...

(#13) Balika911

Balika911
(PH! kedvence)

Az ára jobban érdekel, mint az, hogy 0,5 vagy 0,8 W-ot fogyaszt. A pazarlást persze én is elítélem, szeretek takarékos termékeket venni. De ha már környezettudatosság, akkor azt nagyobb léptékben érdemes alkalmazni, nem a tizedwattokon kell rugózni.

Viszont nincs elszállt ára. Igaz, én még ennyiért sem venném meg, de már közelít. :)

[ Szerkesztve ]

(#14) mephi666 válasza Keldor papa (#12) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha már hűtőknél hideg színű ledeket (retinaégető kéket) használnak, elképzelhető, hogy néhányan abban a tudatban élnek, hogy a hideg szín miatt jobb a hűtési hatékonyság is :) ebből kifolyólag azt is el tudnám képzelni, hogy néhányan bevennék, hogy a zöld (színű) benzintemető gazdaságosabb :) ...az emberi hülyeség és naivitás határtalan :))

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#15) Stiky válasza Keldor papa (#12) üzenetére

Stiky
(senior tag)
LOGOUT blog

Van ilyesmi. Pl. Pimp My Ride -ba volt, hogy raktak valami 5 vagy 6L -es bio-dízel motort egy régi Impalába. És 400m-en álvahagyott egy Gallardot :D

~ http://twitter.com/pancakespeedy ~ || ~ http://bit.ly/pancakespeedy ~

(#16) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

Már csak azt várom, hogy mondjuk legyen ultra vagy szuper zöld termék is. :D

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#17) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

én notiba tuti veszek 1 et .:)
zöldnek zöld de lehetne még zöldebb :DD

(#18) zoo8800 válasza ^Clown (#5) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Legalább nem gamer edition ;)

(#19) mephi666 válasza juliabrilke (#16) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

akkor lenne szerintem igazán zöld a termék, ha mondjuk nem is fogyasztana kevesebbet, de a zöld címke miatti felárból pl garantáltan ültetnének 1fát vagy valamit :) ha már a fogyasztáson nem tudnak lényegesen spórolni és csak vakítják a népet a felirattal, ennek legalább lenne értelme és tényleg hozzájárulna mindenki a vásárlással a föld jobbá tételéhez... :) de amíg valaki a tudta nélkül pusztítja a környezetet ezerrel és abban a tudatban vesz egy ilyet, hogy: "ezzel milyen jót cselekszik", addig szánalmas az egész... meg értelmetlen...

(#20) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sztem fessük zöldre, és zöld lesz...

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#21) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem semmi, zöldül már minden az informatikában... de hol maradnak a zöld procik, monitorok, billentyűzetek? Esetleg zöld vibrátor, kávéfőző?

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#22) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pont a harmadát lennék hajlandó rászánni. Lehet akármilyen zöld, meg gyors, de egy vinyó akkor se kerüljön többe, mint eddig. (max 30k)
De az is lehet, hogy a 128 giga kevés még a rendszer gyorsításához, mert nem elég a win-t gyorsítani, a programokat is kell.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#23) shabbarulez válasza eziskamu (#4) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Azért mert egy zsebszámológépbe nincs olyan erős cpu nagy cacheekkel, mint amilyen egy SSD-be kell vezérlő egységnek, oda elég egy több ezerszer kisebb teljesítményű egység is. Egy zsebszámológépbe nincs akár 100MB közeli DRAM buffernek sem. És még sok minden más sincs benne. Egy számológép IO-jában az emberi tényező a szűk keresztmetszet, egyetlen mp alatt senki nem fog több millió számot begépelni és azokkal műveleteket végrehajtani így az egész teljesítményt az emberi tényezőhöz lehet méretezni ami igen csekély teljesítményű részegységeket kíván meg. Ezzel szemben egy SSD vezérlője és többi komponense igen nagy IO műveleti sebességgel dolgozik, hisz pont ez az SSD előnye egy HDD-hez képest.

A NAND modulok nyugalmi állapotban nem fogyasztanak, de egy nagyobb DRAM cache ahhoz hogy megörizze a tartalmát már igen, a vezérlő egység cpu-ja hiába megy idle állapotba valamennyit az is fogyaszt hogy a cache-i ne veszítsék el tartalmukat.

Fogyasztást itt úgy lehet tovább csökkenteni hogy pl. a DRAM-ot a jővőben lecserélhetik szintén nem felejtő memóriára, olyanra ami képes a DRAM-ot kiváltani, pl. PCM. A cpu cache-ei esetén is hasonló nem felejtő SRAM-ot kiváltani képes alternatívával lehetne az idle fogyasztás mértékét tovább minimalizálni.

[ Szerkesztve ]

(#24) _Gudella

_Gudella
(őstag)

Annak ellenére hogy erre sem mondom hogy nagyon megéri megvenni, mindenképp bíztató a tulajdonságok és az ár alakulása...

(#25) ganxsta

ganxsta
(újonc)

"Elsősorban az otthoni gépeket célozza a MasterDrive SX meghajtó."
"...ajánlott fogyasztói ára pedig 360 dollár lesz."

Hát ha jól számolok, akkor ez kb. 74.000.-Ft. Ezzel az árral az én otthoni gépemet tényleg csak célozni fogják, de eltalálni biztos nem. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#26) bartucc válasza ganxsta (#25) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én úgy hallottam aki keres az talál :DDD

(74.000-et a gépem nem ér, nehogymár egy ilyennel doplázzam meg... :N )

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#27) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Miért nem rukkol már elő valamelyik gyártó ilyen ~30-60 Gb-os MLC chipes gyors, elfogadható árú, 3-5 év garis termékkel.Lehet 3.5-is. Vinnék mint a cukrot.
Szép ez a 128Gb de nekem már nem kéne ebből kettő raidbe 256 Gb. Nekem már sok.

Milyennapvan?

(#28) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Elsősorban az otthoni gépeket célozza a MasterDrive SX meghajtó."
Meg a pénztárcánkat. :U

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#29) eziskamu válasza shabbarulez (#23) üzenetére

eziskamu
(PH! addikt)

Hát akkor süssék meg , a cache-t ne DRAMból hanem SRAMból csinálják! Ha meg abszolult spórolni kell, a cache-t kiírhatnák egy dedikált flash tárhelyre (esetleg külön ic), amíg nyugi van. Egy zsebszámológép fogyasztású elektronika meg aktiválhatná az egész vezérlő elektronikát, ha akció lenne.

[ Szerkesztve ]

(#30) Metalfan válasza eziskamu (#29) üzenetére

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Az SRAM nagyobb helyet igényel, ezért vagy sokkal kisebb méretű cache-t gyártanának (valószínűtlen a visszafejlődés), vagy pedig sokkal nagyobb helyen férne el, és így amennyi áramot idle-ben spórol, azt egyből el is fogyasztja működés közben, a melegedésről nem is beszélve.

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#31) eziskamu válasza Metalfan (#30) üzenetére

eziskamu
(PH! addikt)

Akkor a B terv. :)

(#32) bteebi válasza Xirtam (#3) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Na ja. Még (legalább) egy árfeleződés, és egy méretbeli duplázódás, és már egész jók lesznek, de komolyan :). Mondjuk egy 256 gigás, SATA3-as, 300/250 MB/s írás-olvasás, 50 ezerért jövőre :). Tutira vennék legalább egyet :D.

Te is fiam, Bluetooth?

(#33) Metalfan válasza bteebi (#32) üzenetére

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem két 32 gigás kellene RAID0-ba, csak az most még túl drága nekem...

(#34) kaik21

kaik21
(kvázi-tag)

mikorra várható nagy árzuhanás szerintetek????????

Feel me, Lick me, Love me....

(#35) Cyberpunk válasza kaik21 (#34) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Szerintem év vége felé. Mert akkortájt jönnek az új 32 nm-es lapkákkal szerelt SSD-k tán SATA3-al. Akkor talán a mostani szériáknak eshet az árra, de amúgy meg még szerintem évek kérdése hogy vonzó alternatíva legyen egy mai HDD-vel szemben.

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#36) Mr.Minyi

Mr.Minyi
(kvázi-tag)

Ha zöld hát ződ.Azt mindenki maga dönti el mennyire,de ha zöldet akarok venni akkor lemegyek a piacra és ott vesszem meg:D

Don't live your life in vain!! Motorola Defy!

(#37) kaik21 válasza Mr.Minyi (#36) üzenetére

kaik21
(kvázi-tag)

így-így Mr.Minyi :K :K :K :K
de viccet félretéve , tényleg kell még pár év mire elérhető lesz nekünk földi halandóknak :DDD

Feel me, Lick me, Love me....

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.