Kernel Streamingel sikerült , viszont nalam a win mixer eddig is inaktiv volt csak a lejatszokban tudtam hangeröt allitgatni valamiert 
Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
Kernel Streamingel sikerült , viszont nalam a win mixer eddig is inaktiv volt csak a lejatszokban tudtam hangeröt allitgatni valamiert 
Ezt már többen kérdezték, de ezt sajnos nem tudok. Ez ügyben csak annyit tudok, hogy hivatalosan a Jetaudio Professional változata támogatja az ASIO-t, de ennél többet nem tudok. Nem használom azt a lejátszót, esetleg érdeklődj a topic-jában!
#100 partymaci: Attól, hogy KS-el megy, még ASIO-val is hibátlanul kéne mennie. Azt viszont nem értem, hogy mit akarsz AC3-al, mert az filmekben van, viszont filmek alatt nem lehet kikerülni a Mixer-t.
The Stars Were Mine!

Hali!
Én akkor vettem észre,hogy valami nincs rendben a Win hangjával amikor átváltottam Ubuntu-ra ugyanis ott alapból szebb a hang.
Megkérhetnélek (ha van kb. 15 perc szabadidőd valamikor) ,hogy Ubuntu alatt is hallgasd meg azt a két flac-t,hogy ugyanazt a hangminőséget tudja-e az Ubuntu,mint Windows alatt a kernel streaming vagy az ASIO. Én nem értek hozzá annyira,hogy megmondjam pontosan mi a különbség.
Az egész annyi lenne,hogy letöltenéd [ezt],kiírod egy RW-re,bebootolsz róla. Ubuntu kipróbálása telepítés nélkül-re rámész. Az asztalon Alkalmazások menü-->Hang és Videó-->Rhythmbox zenelejátszó.
Ha tényleg ugyanolyan a hang,akkor meg az Ubuntu jobb filmezésre,hiszen filmek alatt ez a módszer nem megy Windowson.
Előre is köszönöm! 
[ Szerkesztve ]
Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.
Értem akkor AC3 filter nem tud bezavarni, valami mas gond van. Miert lehet az hogy inaktiv a mixerem? Hangero csuszka nem reagal, se speaker se SPIDF.. 
Gondolom ez nekem lett címezve.
Igen, már töltöm a képfájlt (kegyetlen lassan jön a linkről
), le fogom csekkolni.
Annyit szeretnék kérdezni Linux-al kapcsolatban, hogy LiveCD esetén számít valamit, hogy Gnome vagy KDE fut? Tehát Ubuntu vagy Kubuntu?
partymaci: biztos, hogy a driver normálisan van felrakva?
[ Szerkesztve ]
The Stars Were Mine!
Szerintetek mennyire lenne érdemes kipróbálni nekem is?
Egy Xonar D1-em van és ezt egy AKG K518DJ/ Logitech Z-2300-zal használom. Nos? 
Eladó AM össztelós kerékpár itt ----->http://href.hu/x/hovj
Mindenképp érdemes ha van néhány perced, ugyanis rosszabb semmiképp sem lesz a hangzás, csak javulni tud.
The Stars Were Mine!
Oké, kipróbálom.
A Xonar driverében ugye jól tudom, hogy benne van alapból az a ASIO? 
[ Szerkesztve ]
Eladó AM össztelós kerékpár itt ----->http://href.hu/x/hovj
Elméletileg igen, benne kell lennie.
The Stars Were Mine!

"Gondolom ez nekem lett címezve."
Jól gondolod. 
"hogy LiveCD esetén számít valamit, hogy Gnome vagy KDE fut? Tehát Ubuntu vagy Kubuntu?"
Mivel a fő irányvonal az Ubuntu,ezért mindig jobban szokott működni ,mint a Kubuntu.
Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

Ezt az Ac3 - mixer dolgot kifejtenéd bővebben? Pont az a lényeg, hogy SPDIF passthrough valósuljon meg a DAC felé, tehát egyáltalán nincsen hangerőállítási lehetőség ilyenkor a PC felől. Szerintem ilyenkor szintén nincsen mixer. Én legalábbis most is WASAPI Exclusive módban küldöm ki a DTS-t (Reclock, nem Ac3Filter). De ha van is, akkor sem akkor gond, mivel a filmek meg tipikusan 48kHz-en vannak (lásd köv. bekezdés). Egyébként minő véletlen, hogy azt, hogy tényleg bit perfect-e az SPDIF kimenet, azt éppen AC3/DTS streaming-el lehet egyértelműen kideríteni, ha abba az adatfolyamba belenyúl valami, akkor ugye szólni sem fog.
A másik amit nem értek az egész cikkel kapcsolatban, hogy konzekvensen elkerülted kimondani, hogy miért fos, ha bejön a mixer. Semmi mágia nincsen benne, egyszerűen a mixer mindenből 48kHz-et csinál, majd azt adja át a driver-nek, hogy csináljon belőle azt amit akar. És akkor jön újra a 44.1kHz. Ez az átalakítás a tökönszúrás esete ugye. Aki olyan DAC-ot használ, ami kijelzi a forrást, láthatja is, ahogyan átkapcsol a mintavételi freqi a kimeneten. ASIO / KS viszont pontosan azt adja oda a driver-nek, amit kapott. Ezt is könnyű kipróbálni, 24bit/96kHz FLAC letölt és az is érintetlenül megy kis ASIO-n.
A harmadik dolog, amit nem értek, hogy most akkor mi a gond az alaplapi kimenetekkel? A 2 forintos realtek SPDIF kimeneten is megkapom a 24/96 PCM-et ASIO-n keresztül, a késleltetés meg kit érdekel egy zene "érintetlenül" topikban? Ami gond lehet, az a jitter, de az meg a creative féle hangkártya csodákon (na ne....) is pont ugyanolyan harmatos, ezekről egyszer kerestem is méréseket és az jött ki, hogy csak SPDIF miatt kár normális hangkártyát venni.
[ Szerkesztve ]
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
Hogyha SPDIF-en keresztül küldöd ki a hangot egy külső DAC-ra, akkor is belenyúl a Mixer (legalábbis egy kolléga elmondása szerint). Ezt én nem tudom leellenőrizni és kipróbálni sem, de egy kolléga ez ügyben mesélt erről:
[link]
Filmnél nincs akkora jelentősége, mint zenénél.
Szerintem igencsak nagyon kevesen vannak, akik nemhogy csak ismerik, de használnák filmek alatt a WASAPI-t és/vagy a Reclock-ot, mert ezek alapértelmezésben nincs benne a lejátszóban, kiegészítések. Ebben a témában azonban én nem vagyok otthon, erről mással kell beszélgetned.
Már kiegészítettem a cikket azzal, hogy miért "rossz" Mixer. Egyszerűen, mert minőség romláshoz vezet.Amint azonban (már a frissítettben) írtam, hogy különbség kihallása túl sok tényezőtől függ, így nem garantált.
A kimenetekkel semmi baj, nincs csak az integrált zajkeltő hangminőségével. Azonban ha az ember SPDIF-en keresztül küldi ki, akkor természetesen ez lényegtelen, ekkor tényleg felesleges egy diszkrét hangkártya. Ebben igazad van.
Én azonban ezt az esetet nem említettem és nem részleteztem, mivel nem áll módomban kipróbálni.
The Stars Were Mine!
Nah, sikerült Pen drive-ról az általad linkelt Ubuntu-t beizzítani. Az említett szoftverrel meghallgattam néhány számot. A hangminőséggel nincs baj, nagyon szépen szól, de a probléma a testre szabhatósággal van, ugyanis Linux alatt nem lehet állítani a mély illetve közép és magas tartományok hangerejét külön továbbá semmilyen hangzásjavító technológiát sem lehet aktiválni, mivel Linux-ra nincs Control Panel.
Szerintem alapértelmezésben a Linux nem csinál olyan hülyeséget, mint a Windows Mixer (szigorúan hallás után!)
Azonban nálam a fentebb említett problémák miatt a Linux ki van lőve. 
The Stars Were Mine!

Nem, hanem erre:
[link]
De mindegy, lényegtelen.
Én azért rendszeresen használom a hangzásjavítókat (SVM, Crystalizer), szóval a Linux számomra lényegtelen.
The Stars Were Mine!

Ja értem,hát ilyenek tényleg nincsenek, a Creative csak Windows-zal foglalkozik. Nekem viszont integrált hangkártyám van és Windowson sincs sok beállítási lehetőségem.
[ Szerkesztve ]

gondolom integrált ac97nél jelentös minöségbeli javulást ne is várjak?! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ha az integralt digitalis kimenetet kotod ra egy erositore, aztan _jo_ fules, ugy egesz elfogadhato hangot kapsz, nem rosszabb, mint egy Audigy analog kimenete,
Persze olyankor az erositobe epitett DAC dolgozik, nem az alaplapi hangkrehacs zajkeltoje. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Hmmm, ez a hozzászólás nem az ac3/dts via SPDIF-ről szólt szerintem.
Ha lenne mixer, akkor lennének pl. windows hangok filmnézés közben. Nincsenek. Ha lenne mixer, akkor el lehetne indítani egy mp3 lejátszást is közben. Nem lehet. Ha lenne mixer, lehetne szoftveresen hangerőt állítani. Nem lehet.
SPDIF passthrough esetén az Ac3/DTS mixer nélkül megy. Most hirtelen ennyit találtam erről, itt (és a téma többi oldalán is) végig az van, hogy non-PCM esetén a kódolt adatfolyamot egy az egyben küldi ki a lejátszó program az SPDIF-re. A mixer nem tud mit kezdeni ezzel, csak PCM-et kezel, ezért nem működnek a fent említett dolgok sem.
A Win7 még ASIO-val is tud meglepetéseket okozni. Tegnap az desktop gépre rádugtam a firewire hangmodulomat, és ASIO-n keresztüli lejászásnál pattog, kattog össze-vissza. Reboot, de utána is csinálta. Kihúz-visszadug, újrainicializálás után is pattog. Kezdtem morcos lenni. Minden szirszart próbáltam módosítani a beállításokon (az égbe növeltem az ASIO buffert, a stream buffert), windows keverőpulton is matattam, persze semmi javulás, de mindenesetre furcsa volt, hogy a windows keverő szerint a kártyára megy ki pár program hangja (annak ellenére, hogy nem ez a win alapértelmezett), és ezen szólaltak meg a windows hangok úgy, hogy közben ASIO-val blokkolva volt a hangkártya (elméletileg).
Az integrált 889A nem pattog se ASIO4ALL-lal, se WDM módban. Kezdtem aggódni a modul iránt. Mivel hirtelen több ötletem nem volt, elővettem a másik firewire modulomat, csak azt nem szeretem mozgatni, mert bazi nagy behemót. Rádugtam a gépre, és az nem pattog. Csak kíváncsiságból gondoltam megnézem mi a helyzet az első modullal. Megjavult. Basszus, nézem, hogy az új jövevényre átmásztak a windows programok, és ezáltal felszabadult a másik.
Szóval ennyit az ASIO-ról 
[ Szerkesztve ]
Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

64bites Win7 alatt a Creative sajat ASIOja kalap szart sem er, akarhogy allitom, pattog.
Csak ezert nem akartam leszedni a jol bevalt 2.18.0010-es Audigy driveremet (ami nem Win7 kompatibilis, de meg mindig ez mukodik a legjobban
), hogy felrakjam a legutolso 2.18.0011 betat, amiben _allitolag_ javitottak az ASIOt, inkabb felraktam az ASIO4ALL-t.
(hja, "vegleges" 2.18.0011 ota mar 10 beta patch jott ki, de meg mindig szar...)
Most igy van beallitva:
Szoftveres pufferrel pattog, hardveressel 12ms a legkisebb ertek, ahol nem.
Persze kedvenc WinAmp 2.95-omet is frissiteni kellett, mert az ASIO output hasznalata eseten nem mutatta, hogy hany masodpercnel tart a szam, vegig 00:00-at mutatott.
(Tudnam, mi a tokomert 7MB a Winamp 5.57Lite telepitoje? 2.95 alig 3MB, aztan alig tud kevesebbet.)
Kozben beszereztem kedvenc The Who albumjaimat flacban, felelmetes mennyit javult a hangja az eddigi 320kbites MP3-hoz kepest.
Most mar azt is hallani, AHOGY penditik a gitart.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Ebbe én is belefutottam, a winamp fos, mint mindig. Azóta foobar2000-et használok, érdekes, az soha meg nem reccsen.
A Creative termékekről és azok támogatásáról meg gondolom neked is megvan a véleményed...
[ Szerkesztve ]
Rendben, elhiszem. 
Ahogy a cikkben is olvasható én csak a zenelejátszásról írtam Foobar esetén, filmekről szó sem esett.
#120: Miért bétát használsz az ASIO4All-nál? Van stabil verzió is belőle.
#121:"A Creative termékekről és azok támogatásáról meg gondolom neked is megvan a véleményed..."
Igen, nekem megvan. A termékekkel semmi gond nincs, a támogatással viszont már valóban vannak gondok.
The Stars Were Mine!
Igaz hogy nekem semmi újat nem mondott a cikk, de nagyon örülök, hogy valaki foglalkozik az ilyesmivel, mert rengetegen vannak akiknek fogalmuk sincs, hogy miért anyázok amikor youtube-ról letöltött zenét hoznak nekem, hogy "milyen jó" 
Amúgy van lehetőség a régebbi Audigy hangkártyák "korszerűsítésére" például a kimeneti műveleti erősítő és annak egyéb borzalmas megoldásainak cseréjével.
Én kicseréltem a műveleti erősítőt és lekötöttem a D/A konverter kimenetén lévő tranzisztoros megoldásokat is és óriási a különbség 
Nem valami szép látvány, mert külön nyákot kapott a műveleti erősítő de a hang az nagyon jó.
Eredetileg ugyanis az első kimeneten valami nagy áramú csoda van ami megtud hajtani egy fejhallgatót, de manapság már nagyon elavultnak számít. Minimum NE5532, de inkább valami drágább AD (analog devices) műveleti erősítőt érdemes választani és hallható lessz a különbség azt garantálom. 
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....

Hmm, kipróbáltam ezt a miújságot. Hát azt tanácsolom, ha más is kipróbálná, hogy ne úgy tegye, mint én, vagyis hogy fejhallgatón megy a zene és eközben próbálja ki. Mikor átállítottam a foobar2000-ben ASIO-ra, majd kiszakadt a dobhártyám, annyira megnőtt, a hangerő. Úgyhogy csak óvatosan! 
[ Szerkesztve ]

Én nem hallok semmit Asus Xonar D1-el. Flac számoknál sincs különbség. Szerintem ti használtok EQ-t vagy DSP modokat, ASIO-nál ez kikapcsol és azért változik a hang. Pl. előző kommentelőnél azért volt hangosabb a zene, mert le volt véve windowson belül a hangerő.
Alacsony késleltetést pedig felesleges erőltetik páran semmi értelme, csak pattogni fog (rosszabb esetben). Semmi hátránya nincs a magasabb késleltetésnek.