Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A LED-es jó, mert kevesebbet fogyaszt... erre pont fogyasztási adat nincs :U

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#2) Digitalis

Digitalis
(senior tag)

TN panelt használ 250 cd/m²-es fényerő és 5 ms-os átlagos válaszidő mellett, a dinamikus kontrasztarányuk pedig 5 000 000:1
:C
Biztos lesz rá kereslet, a kevésbé kompetens vér pistikéknél, ebből köll majd 6db azzúj atihoz. :DDD 5000000:1, vicc...

[ Szerkesztve ]

(#3) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Két megjegyzésem van a hírrel kapcsolatban.
1: Egyszerűen értelmetlen 18-19" wide képernyőket gyártani, nagyon kevés sort jelenítenek meg, ami még egy notebooknál elfogadható kompromisszum a kis méret miatt, nade egy asztalinál...
2: Remélem ezzel a ledes háttérvilágítással végre kipucolják a tn paneleket, persze a drágább változatoknál, és elkezdenek szélesebb körben is VA/IPS paneleket forgalmazni.
19-21"-os 5:4/4:3-as olcsó TN monitorok tökéletesek irodai használatra, viszont már filmezésre is sokkal jobb egy 22" feletti wide PVA panel.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#4) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Led ide, vagy oda, csesszék meg a 768-800 soros felbontásukat. Ez az új szélesvásznas divat egy kreténség ezen a téren, a 19"-os ilyen monitor, gyakorlatilag ugyan az mint egy normál 17"-os. Annyi különbséggel, hogy a réginél nem érzi úgy az ember, hogy egy csíkot néz.

[ Szerkesztve ]

(#5) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A wide az 22", vagy inkább felette. Panel meg nem TN. Amíg a led mellé ilyen szarokat ekkora méretben, csak röhögni tudok... bár biztos, hogy fogják őket vinni.
19-es wide... áhh... vicc kategória.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#6) shteer válasza Ijk (#3) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

amíg nagyobb igény van az olcsó TN-esre, addig ne is reménykedj

én amúgy még mindig nem értem miért állandó célpont a TN... itthon is van választék minőségi panelos monitorból. aki nem kér a TN-ből vegye azt. jaaaaaa, hogy drága?

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#7) kételkedem válasza Ijk (#3) üzenetére

kételkedem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ettől csak a 15,6" monitor büntet jobban.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLI°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#8) Balika911 válasza shteer (#6) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Még csak nem is feltétlenül drága.

(#9) Ijk válasza shteer (#6) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Nekem semmi különös bajom nincs a TN-nel, mert igenis kell olcsó monitor többek között irodai munkára. 19" 5:4-es TN monitorok tökéletesen megfelelnek erre. De aki már egy 24"-os wide képernyőt vesz ne csapja már be magát TN-el. Hozzádob 30-40k-t és kap egy minőségi monitort, ami szerintem hosszútávon sokkal jobban megéri.

(#10) Champipi

Champipi
(fanatikus tag)

Nekem 22" Samsungom volt, de marhára idegesített, hogy túl nagy volt. Játékra jobb a 19" mert ksiebb a felbontása, így egy közepes videókártya is kihajtja. Én játékra tut nem vennék 22" monitort, irodai laklamazsánál se olyan nagy gáz sztem az 1360×768.

(#11) antikomcsi válasza Champipi (#10) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Tényleg nem gáz, csak két oldalon van egy-egy kihasználatlan sávod, ahol semmi nincs, csak űr, a dokumentumot meg állandóan görgetheted fel-le, mert nem fér ki az egész a képernyőn. Egy álom így megszerkeszteni bármit.

(#12) Ribi válasza Digitalis (#2) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Tudod egyáltalán, hogy hogy számolják a kontraszt arányt, vagy csak trendi beírni hogy vicc a nagy kontraszt arány ?

(#13) Izzé

Izzé
(senior tag)

A gyártók már csak a dinamikus kontrasztarányt adják meg? Mindenkit hülyének néznek. :o

(#14) tdd587 válasza Izzé (#13) üzenetére

tdd587
(őstag)

A natív kontrasztja elég halovány lenne ugyanis. LCD nem válik plazmává...

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#15) Male válasza antikomcsi (#11) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mondjuk ha elforgatható, akkor nem olyan rossz.

Ribi: A dinamikus kontraszt arány tényleg egy vicc... akármikor írhatnának végtelent is, hiszen ki is kapcsolható a háttérvilágítás.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#16) Digitalis válasza Ribi (#12) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

Ez az, hogy ez nem egzakt adat már régóta, inkább a marketingesek mértékegysége, mégpedig a konzum idiotizmusra hajazva. Kb ez a trendi képlet: exhas x millió*dc = x*idiot. :)

(#17) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó, hogy kezdenek végre gyártani energiatakarékosabb LED-es monitorokat. De azért kicsivel nagyobb darabokba rakhatnák őket, hisz ezek a pici széles képernyősek nem valami praktikusak azért. Rakják a 22-esekbe minimum, a Full HD-s olcsó jó kis monitorokba, legalább dob a filmnézésen is egy keveset, nem lesz felül meg alul kis bevilágítás.
Mondjuk összehasonlításképpen egy kis fogyasztási adatot adhatnának, hogy mégis mennyi az annyi.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#18) Pixelmaster

Pixelmaster
(tag)

kicsik, nagy kell, nem fogom a 22" monitoromat lecserélni egy másik 22"ra mégha az LEDes is
amugy a LEDes minitorok jobban jelenítik meg a színeket is, nem ? :B

-=The digital artist of the darkside=-

(#19) Ribi válasza Male (#15) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Lehet, hogy aki kitalalta hogy dinamikus kontraszt aranyt irjanak oda az egy idióta volt, de hogy ennyi a dinamikus kontraszt aránya az lehet. De akkor ne azt írják, hogy baromság az 5000000. És igen, lehet végtelen is ha kikapcsol a háttérvilágítás. Ez van.
Majd megint gáz lesz oledes vagy melyiknél, ahol minden pixelnek saját világítása van.
Ott nem csak a dinamikus lesz végtelen. Bár ott meg a mellette lévő fog "átvilágítani".

[ Szerkesztve ]

(#20) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

18,5 és széles... Jó lehet :D

(#21) Digitalis válasza Pixelmaster (#18) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

TN esetében 6bit+frc max 18bit-es megjelenítést használnak. Itt igazi színhűségről, megjelenítésről beszélni kár, pompázhat az a led mögötte bárhogyan.

Ribi:
Természetesen hinni lehet benne. Biztos meg lesz az a célcsoport aki a sok nulla mellett dönt, és nem egy S-IPS vagy S-PVA paneles (xar, gagyi nyócáz vagy 2500 valós kontrasztú, pfuj) moncsi mellett :U

[ Szerkesztve ]

(#22) Enszuke

Enszuke
(őstag)

LG-bol mar regota van 22-es, ami azt hiszem led-es 2252TE. Minden adata ezekkel egyezik meg, a fogyasztasa pedig valtozik a fenyero valtozasakor.Az, teljes fenyeron 28W korul, minimum fenyeron (sotetitett szobaban meg ez is sok) 13W korul fogyaszt.

(#23) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

csatlakozok azokhoz, akik a képernyő magasságát szidják... vicc... 1366x768 vagy 1440x800 :F még az utóbbi esetében is magasságban buknék 224 pixelt az 1280x1024-es (5:4-es) 19"osomhoz képest... hiába adna 160pixelt a szélességbe, sokra mennék vele :( pixelszámban (felületben) meg lehet számolni: 1366x768=1049088, 1440x800=1152000, 1280x1024=1310720 :B a led-es háttérvilágítás dinamikus kontrasztértékével meg tényleg lehet (főleg mezőgazdasági dolgozókat) vakítani... nem sok logikát látok az egészben :(

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#24) Muton

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

mennyit fogyasztanak és hány wattal fogyasztanak kevesebbet, mint a katódos? mondjuk ha már így ki van emelve, akkor jó lenne pár szám is ;)

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#25) glutamin

glutamin
(őstag)

Én nemrég cseréltem le a 19-es TFT-met egy 22-es re (mindekettő a kategóriában legolcsóbb Samsung). A 22-es lényegében szélesebb, ami nekem praktikus mert több oszlop fér el az Excelben:D, de a DC is jobban mutat így.

panelkérdés
Amíg ilyen nagy árkülönbség van (az én 22-esem volt br 38e) a TF panel javára addig nem fognak széles körben terjedni az igényesebb megoldások.

A ledes világítás jó dolog, de nem sok köze van a panelhez szerintem. Olcsóbb, kevesebbet fogyaszt stb. Hamar el fog terjedni.

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#26) ]Phobos[ válasza antikomcsi (#4) üzenetére

]Phobos[
(senior tag)

Így van. A monitor legyen kockaszerű. :D Remélem a hagyományos képátló ( 5:4? ) azért nem hal ki teljesen. Utálom, ha ráerőltetnek valamit az emberre ...

[ Szerkesztve ]

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#27) shteer válasza Ijk (#9) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

igények és lehetőségek kérdése - ha nem telik minőségi panlera, akkor marad a TN. legalább van :)

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#28) Tyberius válasza ]Phobos[ (#26) üzenetére

Tyberius
(fanatikus tag)

Igazából a hagyományos képarány 4:3 (640x480, 800x600, 1024x768, 1600x1200), tehát már az 5:4 (1280x1024) is egy "ránk erőltetett" eltérés... ettől függetlenül mindennek megvan a maga alkalmazási területe... Nekem pl. 22"-os CRT-m van, "hagyományos" képaránnyal, jó az, elvisz 640x480-tól 2048x1536-ig mindenféle extrém felbontást (desktopon ált. 1600x1200-ban használom), csak hát filmnézés közben szoktam időnként szidni, mert egy HD film nézése közben 22" helyett 17-18" a hasznos képátló. Erre jobb lenne egy full HD-s szélesvásznú monitor. Desktopon meg veszítenék 120 pixelt függőlegesen, nagy kaland.

És igen, a TN panelt lehet szidni, van is miért, de amíg ez a legolcsóbb, addig az emberek nagyrészt ezt fogják venni, punktum. Nekem pl. valszeg nem férne bele +30-40k-ért egy drágább panel. Viszont megalkudni sem akarok, úgyhogy marad a CRT :)

Ezért is várom annyira az OLED-et.

(#29) antikomcsi válasza ]Phobos[ (#26) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Na, igen és ugyan ez van a TV készülékeknél. Erőltetik a "szélesvásznas" készülékeket, ugyanakkor régi hagyományos felbontáson jön az adás. Vagy kihagyom a képernyő két szélét, vagy széles fejű embereket nézek. :( Biztos meg lehetne szokni, de a tudat, mindig birizgál belülről, hogy sz@r az egész. :U

(#28) Tyberius

Azért szerintem az 1280x1024 az használható felbontás, és itt nyerünk 64 pixelt :) , nem pedig veszítünk valamennyit.

A TN-re kitérve, én nem vagyok profi e téren, és nem is tudom igazán, hogy mennyivel jobb, vagy mennyivel tetszene nekem jobban egy más panellal szerelt monitor. Viszont benéztem, egy közismert webshopba, és nem is találtam csak TN paneles monitort. (azt hiszem) Pedig kiváncsi lettem volna az árára.

[ Szerkesztve ]

(#30) nor29 válasza shteer (#27) üzenetére

nor29
(újonc)

ennyi...
sosem volt nem TN-es lapos monitorom, mert nincs rá keret, ami van az meg nekem megfelel arra amire használom

(#31) Muton válasza antikomcsi (#29) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

mondjuk számos csatorna jön wide-ban, vagy alul-felül fekete sávval, amit ha nagyítasz, akkor pont jó lesz, max. nem látszik a csatorna logója. értelmes tv kell csak, ami magától lekezeli

(#32) shteer válasza Muton (#31) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ez a bajom a jelenlegi tuneremmel - tv2-es focit is tök jó lenne nézni mert csíkban adja a csatorna - csak épp nincs nagyítás funkció a pvr-ben :U így marad a felülcsík-oldalcsík kerestes kistv mód :(((

antikomcsi: oázisnál van kínálat

[ Szerkesztve ]

(#33) antikomcsi válasza Muton (#31) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Elméletileg nekem kezeli, de a legtöbb adás, amit nézek az 4:3-as Szokott váltogatni magától 16:9, meg nagyítás funkciók között. Bár nagyításból is többféle van.

(#32) shteer

Köszi, bekukkantok akkor oda.

(#34) Muton válasza shteer (#32) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

az para. nekem a monitor (tunerje) kétféle arányú zoomot is tud szerencsére az alap 4:3, stb.k mellett. bár én kb. csak híradót nézek, ott meg hót mindegy :)

antikomcsi: ha jó váltogat, akkor már csak szurkolnod kell, h minél kevesebb legyen 4:3-as

[ Szerkesztve ]

(#35) Male válasza Ribi (#19) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem senki nem kérdőjelezte meg, hogy tényleg ennyi a dinamikus kontraszt...
(Attól, hogy valós, még lehet baromság... ahogy a hangfalaknál a PMPO is egy baromság, mégis valós, mérhető adat.)

Szerk: Közben látom, Digitalis írt még amiben a számítási mód a gondja... így már más, de amire még én reagáltam, abban ez nem volt benne.

[ Szerkesztve ]

(#36) 5h4rK válasza Male (#35) üzenetére

5h4rK
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Igen igen ... P.M.P.O. 5000W ( 5 Kilowatt vazze ) -os hangrendszerem van. :Y :))

http://www.hermesit.ro

(#37) Füleske

Füleske
(őstag)

"A monitorok piacán a hagyományos CCFL-es háttérvilágítás kezd háttérbe szorulni a LED-es megoldással szemben"

Azért kíváncsi lennék , szerintem elég kicsi a LED - esek aránya jelenleg. 10 % alatt bőven , ha meg eladott darabszámot néznénk 1 % se lenne.

Meg záporoznak , persze , 3 darab abból is 2 gagyi. :U

"Egyszerű szakácskönyv : E betűs minden"

(#38) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Mondjuk tényleg vicces, hogy ugyebár 16:9-esek a modern lcd tv-k, viszont a 16:9-es műsor mint a fehér holló. Vagy nézed a 4:3-at és kétoldalt fekete csík, vagy szélesvásznú filmet nézel, ami ugye jóval szélesebb a 16:9-nél, tehát alul-felül marad felesleg. Vagy nagyíthatsz, de akkor veszteséged van.

(#39) Digitalis válasza 5h4rK (#36) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

:)) És mekkora a bizti? Biztos van vagy 0.25A :DDD

Szerk: off

[ Szerkesztve ]

(#40) Füleske válasza Ijk (#38) üzenetére

Füleske
(őstag)

Mondjuk a tv gyártók nem épp a magyar piacot veszik alapul amikor tv-t terveznek , máshol meg már "rég" 16:9 - ben sugározzák az adást. Sőt a hazai szolgáltatók is a külföldi adásokat konvertálják 4:3 formátumba , mert itthon ez kell a "tömegnek".

[ Szerkesztve ]

"Egyszerű szakácskönyv : E betűs minden"

(#41) madgie válasza Ijk (#38) üzenetére

madgie
(VIP)

Sorozatfüggőknek viszont jó, mert azok rendszerint 16:9-ben tölthetőek... izé, vásárolhatóak meg :))

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#42) Ijk válasza madgie (#41) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Valóban egyedül a sorozatok jönnek 16:9-es képaránnyal. Talán még az ismeretterjesztőknél is jellemző, de filmeknél nagyon ritkán fordul elő.

(#43) Rover623 válasza mephi666 (#23) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Valóban vicc...még ha az 1440x800-as felbontás csak a PH! ördögének műve is...;]
Valójában a monitor felbontása a jól megszokott 1440x900...;)

primus inter pares

(#44) Rover623 válasza Ribi (#12) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

És te tudod, hogyan számolják?
És tudod, hogy egy 250cd/m2 fényerejű megjelenítőnek mekkora valós kontrasztaránya lehet normál felhasználás mellett (tehát nem feketelyukban)...?;)

primus inter pares

(#45) shteer válasza Füleske (#37) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

vedd figyelembe a notik kijelzőit is - ott valóban szorul háttérbe a ccfl

(#46) antikomcsi válasza Rover623 (#43) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Nekem is furcsa volt, de mivel új monitorokról írnak bevallom, én elhittem a cikk írójának. :B

(#47) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

De 4:3, 5:4 miért nincs LED-es mert én egy olyat szeretnék.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#48) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Komolyan mondom ez a 16:9-es keparany egyszeruen katasztrofa.

Magassagban egyre jobban mennek ossze a kijelzok.

(#49) twollah válasza atti_2010 (#47) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Nekem egy 16:10-es 1920x1200-as felbontasu is tokeletes lenne.

(#50) Kendek válasza twollah (#48) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én most vásároltam be egy 1920X1080-as 21,7 colos BenQ-t, a régi egy "hagyományos" 1280X1024-es 19-es volt. teljesen megvagyok elégedve, nekem ez az arány sokkal szimpatikusabb mint a régi, a világért se cserélném vissza, örültem, hogy tönkrement a régi. Igaz, hogy méretileg kicsit laposabb, de a 17-esnél pár milivel azért nagyobb, széltére meg sokkal. Játékban meg hatalmas lett a látótér. :D

<-ƘƘ-> Rendszerment

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.