Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#901) guppy válasza kennystyle (#900) üzenetére

guppy
(senior tag)
LOGOUT blog

Lehet kontaktos a kábeled, én másikkal is megpróbálnám.

Az élet olyan mint a wc-papir, ha egyszer vége van akkor nincs folytatás...

(#902) Podpupi

Podpupi
(tag)

Hello.Van nekem 120 gb samsung vinyom mobil rack-be es nem láttja rajta a filmeket megoldas(WD TV ,legujabb fw van rajta).Köszi

Már régen elmultam 18+......... (:[ORIGIN: podpupi,STEAM: hunpupi,BF:podpupi

(#903) tothl

tothl
(őstag)

Sziasztok !

Ezzel a DTS-sel kapcsolatban felvilagositana valaki ?
Digitalis kimeneten sem adja ki a ketye a nyers adatot, amit az arra kepes erosito fel tudna dolgozni ? Bocs, hogy ilyen trivialis dologgal zaklatlak titeket, de egyik teszt sem egyertelmu, es nem szeretnek mellenyulni....

(#904) Podpupi válasza tothl (#903) üzenetére

Podpupi
(tag)

Én most teszteltem es ki megy rajta (OPTIKAN)nem csak dts de 2.0 es a többi hang is .siman lejatsza 1080p filmet.UP :C

(#905) Pali79 válasza tothl (#903) üzenetére

Pali79
(tag)

De optikain kiadja. Kell egy DTS képes erősítő, no meg egy toslink bemenet és már jó is! :)

Suzuki Bandit 1200N

(#906) tothl válasza Podpupi (#904) üzenetére

tothl
(őstag)

Zsir. Koszi.. :) Akkor asszem veszek egyet. HTPC helyett.
Ahogy nezegetem mindent tud igy amit a Popcorn, Az USB drive pedig nem hatrany.
En nem igazan akarok halozaton keresztul lejatszani, kenyelmesebb ha a driveokon tarolom a neznivalot.
Ez igy egy konnyu kicsi olcso megoldas lenne.
Idaig a nagy gepemet cipeltem a dolgozo/jatszo szoba es a nappali kozott, bekabelezni nem igazan lehet az utvonalat normalisan. Ezt tervezem megszuntetni...

(#907) kutyuska válasza Hammon Serra (#897) üzenetére

kutyuska
(fanatikus tag)

Ha jól láttam, már több mint fél éve forgalmazod.
Nekünk kellene tőled kérdezni! :)

" Babra munka, de megéri! "

(#908) Pali79 válasza tothl (#906) üzenetére

Pali79
(tag)

Hát azért sztem sokkal kevesebbet tud mint a popi, max olyanok nem ami neked fontosabb lenne, de azért óriási a különbség :K
Mondjuk mióta megjelentek a hack fw-k rá igencsak behozta a lemaradást, de azért lenne még mit lefaragni... mondjuk a dts lekeverését stereora és hdmi-n továbbítását a tv felé, sok ember álma ez (hogy csak egy példát említsek)

Suzuki Bandit 1200N

(#909) tothl válasza Pali79 (#908) üzenetére

tothl
(őstag)

No igen nekem csak lejatszonak kell igy ertettem.. :)

(#910) kennystyle válasza Podpupi (#904) üzenetére

kennystyle
(tag)

:F
Én úgy tudtam .mkv mellett nem bírja a DTS sávot, és nálam nem is megy.
Ha elindítok egy .mkv-t amin van AC3 sáv meg DTS is, akkor megy az AC3-al és ahogy átváltok a DTS-re a hangot kinyomja az erősítőre de a kép feketére vált és úgy is marad.
Most akkor mi a helyzet ez ügyben ?

Vegyen fel a gyárba igazgató úr! Meglátja milyen kevés munkával beérem...

(#911) csizzah válasza kennystyle (#910) üzenetére

csizzah
(fanatikus tag)

Akkor a hiba a te készülékedben van, nálam tökéletes a dts hang fél év használat után is.

(#912) gyiku válasza Pali79 (#893) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

mybook-ot ra lehet dugni usb-n? utp-n meg masolom ra a cuccot? ez muxik?

(#913) guppy válasza gyiku (#912) üzenetére

guppy
(senior tag)
LOGOUT blog

Én 1 terás MyBook essential-al használom mindenféle gond nélkül, de te sztem a MyBook World-re gondolsz, azon van hálozati bemenet de sztem azzal sem lehet gond.

(#914) Pali79 válasza gyiku (#912) üzenetére

Pali79
(tag)

Nem igazán értem a kérdésed :( Ha arra gondolsz amit a kolega is írt, akkor nem hiszem, hogy eszerre működne a kettő. A NAS-ok nagy része úgy működik, hogy USB vagy hálózat. Az dönti el, hogy éppen melyik, hogy a NAS bekapcsolásakor melyik kábel él. A hálózathoz kell valami op rendszer féle, ha az USB van bedugva bekapcsoláskor akkor az op rendszer nem töltődik be. Tehát ha kábel akarsz váltani akkor rebbot kell az eszközön. Persze ez nem biztos, hogy a WD-nél is így van, de a NAS-oknál általába igen.

Suzuki Bandit 1200N

(#915) Alex91 válasza gyiku (#912) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Nem lehet radugni a World-ot USB-n semmire! A rajta levo USB csati arra jo, hogy a World-re dugjal egy masik USB HDD-t.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#916) milbo válasza tothl (#906) üzenetére

milbo
(senior tag)

Én is nagyon ajánlom, nagyon jó kis szerkezet. Múltkor egy 16GB-os Kingston pendrive-ról néztem mkv filmet DTS-el. Szépen vitte. Ha csak azért akarsz HTPC-t hogy ne a nagy gépedet hurcolászd filmezni, akkor felesleges. Vedd meg a WD-t bátran.

(#917) gyiku válasza gyiku (#912) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

[link] erre gondoltam, de ha nincs rajta utp, akkor mid1 :)

(#918) guppy válasza Pali79 (#914) üzenetére

guppy
(senior tag)
LOGOUT blog

Oks, akkor rosszul tudtam...

(#919) Pali79 válasza gyiku (#917) üzenetére

Pali79
(tag)

[link]

Ennek van, de mint mondtam ez sem műkszik sztem úgy ahogy te gondolod.

Suzuki Bandit 1200N

(#920) cintula187

cintula187
(senior tag)

Sziasztok!

Ma beruháztam én is egy ilyen kütyüre. Még csak ismerkedek vele, de az biztos hogy eddig csak kompoziton tudtam összekötni az lcd tvvel. Amikor a beállitásokban beállitom hogy HDMI legyen a kimenet, akár 1080p re állitom akár AUTO -ra az lcd nem fogja a jelet. Firmware frissítve.

You say Lady Gaga, I say Dash Berlin You say Hannah Montana, I say Chicane You say Owl City, I say Above & Beyond You say Jonas Brothers I say Markus Schulz You say Justin Bieber, I say Armin Van Buuren

(#921) Alex91 válasza cintula187 (#920) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

LCD-n HDMI-re allitva? (Nalam legalabbis nem loki at, mig scart eseten forrast valt.) HDMI kabel bizta jo?

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#922) Lala6

Lala6
(őstag)

Sziasztok!

Milyen külső winyót ajánlotok a WDTV-hez?

Van egy kis 2,5-ös 160GB-os Samsungom Coolink keretben, de sajnos nem ismeri fel a készülék, pedig már próbáltam mindenre formázni. Kénytelen leszek venni egy új külső winyót, de nem akarok mellé trafálni, nehogy azzal se menjen. Jó lenne, ha nem kellene hozzá külön táp.
Néztem egy nagy WD 500GB-os külső winchester-t, de ahhoz van külső táp is, azt fontos hozzá dugni, nélküle nem menne el?

Köszi
Lala

Konfigom: http://lala.digiportal.hu

(#923) cintula187 válasza Alex91 (#921) üzenetére

cintula187
(senior tag)

HDMI kábel tuti jó. Pc -ről vitte a jelet DVI átalakitóval.

Valamint miért van az, hogy a 8 gigás kingston pendrive-ra nem tudom a 4,6 gigás .mkv filmet felmásolni, mert azt írja ki, h szüntessem meg az írásvédettséget? Ez a pendrive is új.

You say Lady Gaga, I say Dash Berlin You say Hannah Montana, I say Chicane You say Owl City, I say Above & Beyond You say Jonas Brothers I say Markus Schulz You say Justin Bieber, I say Armin Van Buuren

(#924) gabyka válasza Lala6 (#922) üzenetére

gabyka
(tag)

Szia!

Lehet a kereted nem az igazi. Néhánnyal én is szívtam, ami megy egy usb-ről az a jó. Pl.: LCPower EH-25BS II és egy 500gigás wd tökéletesen megy nekem. Annyira, hogy beruháztam még egy garnitúrára...

Szivi
gabyka

Hidd el, mindig lehet rosszabb...

(#925) gabyka válasza cintula187 (#923) üzenetére

gabyka
(tag)

HDMI-kábelre nincs tippem, de pen-drive-on milyen partíció van? FAT32?

Az aláírásodban cserélném a harmadik vesszőt egy kötőjelre :D legalábbis nálam :DDD

Hidd el, mindig lehet rosszabb...

(#926) cintula187 válasza gabyka (#925) üzenetére

cintula187
(senior tag)

Igen FAT 32 volt de most NTFS -ben működni látszik.

AZ lcd mindhárom HDMI bemenetén próbáltam. Nagyon remélem, hogy nem pont ez a rossz a WD TV-ben. Na mondjuk más hibának se örülnék. :(((

(#927) duffbeer válasza cintula187 (#926) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Igen a FAT32 ratyika ekkora állományhoz.

(#928) cintula187 válasza Alex91 (#921) üzenetére

cintula187
(senior tag)

Nem értem mi van a scart kábellel?

(#929) FefeeX válasza cintula187 (#926) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Azért azt remélem tudod, hogy azt kell választani bemenetnek a tévén, amin megy a jel... Mármint ugye ha bemenetin a Video in van, és kiválasztod a HDMI-t, akkor el fog sötétülni a video beállításon a bemenő jel...
Amit mondok neked: Nem választasz ki semmit, egyszerűen csak HDMI-n kötöd be a tévét, tévén HDMI módba kapcsolsz, és beállítás nélkül is lennie kell képnek, mert az enyim pl automatikusan érzékeli, hogy HDMI van rca meg nincs bedugva.

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#930) cintula187 válasza FefeeX (#929) üzenetére

cintula187
(senior tag)

Próbáltam úgyis, hogy mindent kihúztam a tvből és csak a WD TV ből menő HDMI volt bedugva. WD TV -ből ekkor rca nem is volt bekötve.A tv mindhárom HDMI bemenetével eljátszottam ezt. Este még teszek pár próbát aztán megy a szervízbe, hogy megnézzem más tv-n is ezt csinálja e.

(#931) FefeeX válasza cintula187 (#930) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

HDMI-dugdosásnál ugye kapcsolgatod a tévét? Nem téged nézlek hülyének, csak magamból kiindulva tudom, milyen apróságokon múlik néha a siker... :)

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#932) cintula187 válasza FefeeX (#931) üzenetére

cintula187
(senior tag)

Igen néha el tud bukni a dolog is baromságokon. :)
Úgy próbáltam hogy wdtv be, lcd video input -on. Wdtv beállitások kimenet hdmi-re.ezen belül pl. 720p. Rá enter kép sötétül és ekkor átállitom a tv-t arra a HDMI forrás bemenetre amire bedugtam. És kb. 10 másodpercig semmi, majd visszaáll kompozitra.De majd este jelentkezek hogyha újraprobáltam.

(#933) cintula187

cintula187
(senior tag)

Természetesen az egész alatt rca is be van dugva mert hdtv-n semmikor semmilyen képet/hangot nem ad. Tehát onna kell kiindulnom hogy rca-n "keresztül" látom a menüt a tv-n. Közben a hdmi is be van kötve és várnám hogy a beállitások után arról menjen a kép.

(#934) FefeeX válasza cintula187 (#933) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Egy tipp, mivel szerintem RCA>HDMI az alap preferencia, és nem tud egyszerre mindkettőn jelet adni: konnektorból ki, zsinórok ki, csak a 220 meg a HDMI legyen benn, TV HDMI1-re állítva, kábel HDMI1-be bedugva, bedug220, vár. Szerintem így mennie kell, ha nem akkor viddvissza :)

(#935) cintula187 válasza FefeeX (#934) üzenetére

cintula187
(senior tag)

Ez lesz.
Plusz még megpróbálom ezt, egy másik fórumon írták:

"I have the same problem too and I fixed it by resseting the system. Try this. Connect your WD TV using composite, turn both unit on (TV input on composite) and reset the unit by inserting a pin in the tiny hole beside the USB port on the side for about 10 seconds. After this turn-off the unit from the main switch, wait for ~1 minute then turn it back on. Go to system -> Audio/video, select HDMI, 720p 50hz, digital audio. After setting up, turn -off the unit, remove the composite cables and connect your HDMI cable. Turn your unit back-on, switch your TV to HDMI input and everything should be working fine. You can then experiment with other video resolution that you want except auto. Selecting auto in my case (Sony bravia) will cause blank screen."

(#936) cintula187

cintula187
(senior tag)

Emberek!

Az nem lehet a baj, hogy a HDMI kábel nem megy bele pontosan a WD TV csatlakozójába?
Egészen pontosan ilyen a kábel:

http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=22281

(#937) FefeeX válasza cintula187 (#936) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Elvileg bele kéne mennie, méretre és formára csak egy szabvány van...
Jól látom hogy ez nincs hurokkal árnyékolva?

(#938) cintula187 válasza FefeeX (#937) üzenetére

cintula187
(senior tag)

Jól látod. De most hogy ebből a szempontból vizsgálom a dolgot "érzem" ,hogy erősebben kell bedugnom a tv csatijába a kábelt. És a wd tv-n a HDMI csatlakozo egy pöttyet beljebb van.

(#939) Podpupi

Podpupi
(tag)

Nekem lehet ,hogy szerencsém volt WD TV +32 SAMSUNG LCD TV összekött hama HDMI kabelel es azota hibatlan lejatsza az össze filmet nem állitotam be semmit a legujabb FW van a WD TV.Nekem is volt gondom 1 samsung 160 gb vinyoval de format C,es hibatlan lett.Nekem igy sikerült össze hozni.Hello :R

(#940) cintula187

cintula187
(senior tag)

Végeztem a szervízben. A kábel volt a hunyó. Helyszínen kipróbáltuk egy másikkal és müködött HDMI -n keresztül. Alig várom, hogy otthon is kipróbáljam :DD

(#941) kiskakas

kiskakas
(tag)

"szerintem RCA>HDMI az alap preferencia, és nem tud egyszerre mindkettőn jelet adni: konnektorból ki,"

Errol annyit,h en mar jartam ugy,h egyszerre adott ki kepet a kompozit kimeneten tv-re es hdmi-n projectorra...:)

En 3 hdmi kabellel kiprobaltam, ugyanugy instabil a hdmi vs. projector kapcsolat. egyebkent enis befaragtam az egyik hdmi kabelem,tenyleg 1-2mm-el beljebb lehet dugni.

(#942) cintula187 válasza kiskakas (#941) üzenetére

cintula187
(senior tag)

Itt is mondták, hogy "faragjak le belöle". :D
Köszi de inkább vettem egy noname kábelt. Amúgy ez a hurkos árnyékolás számít valamit?

(#943) Lala6

Lala6
(őstag)

Sziasztok.

Feltettem egy moddolt firmware-t kipróbálni. Most szerettem volna a gyárit visszatenni, de nem engedi. Találkozott már valaki ezzel? Vissza lehet tenni régebbi szoftot?

(#944) tothl

tothl
(őstag)

Na kipróbáltam a ketyét,az első filmnél bakizik. mkv, többnyelvű. Ha kiválasztok a defaulttól eltérő hangot elmegy a kép, csak a hang marad. Amúgy jó lenne, de így ez gáz.

(#945) duffbeer válasza Lala6 (#943) üzenetére

duffbeer
(őstag)

A gyári fw-nél a *.ver fájlban át kell írni a verziószámot magasabbra mint ami a gépen van és akkor felajánlja a frissítést.

(#946) FefeeX válasza tothl (#944) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Ugye vásárlás után frissítettél a legújabb FW-re? :U

(#947) Lala6 válasza duffbeer (#945) üzenetére

Lala6
(őstag)

Köszi, délután kipróbálom.

Amúgy nagyon frankó a ketyere, eddig mindent lejátszott. Tegnap próbáltam eredeti blu-ray filmmel is, tökéletesen viszi, az iso DVD-n meg rendesen meglepődtem, azt is lejátssza :)

(#948) tothl válasza FefeeX (#946) üzenetére

tothl
(őstag)

Igazabol lehet kodolasi problema is, mert a sample megy rendesen.
A gondom az, hogy azert pc-n az ilyen bakikat meg lehet oldani mindig, egy ilyen lejatszonal erre nincs lehetoseg....
Szoval ha hangsavot valtok elmegy a kep...es nem is jon vissza, hiaba valtok vissza angolra. Csak ennel az egy filmnel idaig... :)

(#949) FefeeX válasza tothl (#948) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Akkoris kell az új FW, elég ha megnézed a release notes-t, annyi mindent javítottak benn, hogy ami alapból a cuccon van egy kőkorszaki sz@r az újhoz képest...

(#950) tothl válasza FefeeX (#949) üzenetére

tothl
(őstag)

font van az uj termeszetesen... !

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.