Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#52) Pompi válasza konzol™ (#51) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"De hát igaz mit lehetne irni egy olyan eszközröl aminek nincs beépitet merevlemeze , vagy optikai meghajtonak"

OMG. Mi az összefüggés szerinted?! :F :U

Kicsit olvass vissza és rájösz, hogy mit lehet róla írni...

[ Szerkesztve ]

--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

(#53) csizzah válasza konzol™ (#51) üzenetére

csizzah
(fanatikus tag)

De hát igaz mit lehetne irni egy olyan eszközröl aminek nincs beépitet merevlemeze , vagy optikai meghajtonak .

Hehe, ez jó, valamiért ennek a kütyünek nagyobb topikja van az mpeg4players fórumán mint az összes konkurensnek együttvéve.

(#54) perempe válasza Pali79 (#28) üzenetére

perempe
(őstag)

Csak akkor van értelme a FullHD fícsörnek, ha a magyar feliratok rendben vannak.

* George Benson : White Rabbit *

(#55) Pompi válasza perempe (#54) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Bocs, de téged sem értelek. Mi köze van a felbontásnak és a képminőségnek bármilyen felirathoz?!

(#56) ^Clown válasza Pompi (#55) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát ezt én sem értem. Remélem a feliratkezelést megoldják majd egy későbbi fw-ben, meg gondolom előbb-utóbb jönnek majd a házi készítésűek is. Szerintem a gyermekbetegségeket kinövi a gép, és nagy jövő áll előtte.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#57) Pompi válasza ^Clown (#56) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egyelőre én is ezt a következtetést vontam le; jó lehetőségek vannak benne, jó az ára, egyelőre kis gyerekbetegségekkel. Én még kivárok vele pár firmware upgradet, aztán meglátjuk.

(#58) csizzah

csizzah
(fanatikus tag)

Hmm, hangosan gondolkodva úgy emlékszem november végén lett official a cucc, és december elején kezdtek szállíngózni az első példányok, most van február vége, mondjuk legyen 3 hónapos a cucc, ha visszagondolok az első divx lejátszóknál mikor lett először értelmes feliratkezelés...
Egyébként szerintem teljesen rendben vannak a feliratok, le kell tölteni egy külsőt és kész, a kalapos ő, és ű betűket kell csak elviselni(remélhetőleg a következő firmware-ig), én már jópár filmet megnéztem így de gyakorlatilag észre sem vettem. A sortörés jó a betűméret is ok(mint említettem 4 lépcsőben állítható.), a színén mondjuk még nem lehet változtatni de a türelem új firmware-t terem.

(#59) Gordiann

Gordiann
(őstag)

Egy kérdésem lenne: képes a gépezet HDMI - DVI átalakítóval is működni? Csak DVI bemenet van a tv-nken.... Most egy pioneer hdmi-s dvd-lejátszó jól elvan átalakító kábellel, de kellett hozzá speciális firmware. Ezért kérdezem, hogy ez menne-e? Nomeg lcd-monitoron....? Esetleg 16:10 felbontás? :U

(#60) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Amúgy külső DVD-olvasót rá lehet dugni az USB-portjára, jól gondolom?

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#61) Pali79 válasza perempe (#54) üzenetére

Pali79
(tag)

Sztem a kettőnek marhára semmi köze egymáshoz. Arra továbbra sem válaszoltál, hogy melyik olcsó dvd lejátszó tud FullHD-t.

Suzuki Bandit 1200N

(#62) jerry311

jerry311
(PH! kedvence)

Ezen tényleg nincs se hálózat, se optika, se vinyó? Ez így sovány.

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#63) ArGab válasza csizzah (#50) üzenetére

ArGab
(senior tag)

Nem találtam megoldást hogyan változtathatnám a képarányt, de nem is foglalkoztam vele túl sokat. 5 ISO-ból ennél az egynél csinálta csak, és mivel csak tesztelgetés céljából másoltam fel, nem foglalkoztatott annyira a dolog. Az 100% szerintem, hogy WDTV szoftveres bugja lehet valami miatt, mert 3 másik 1.85:1-es anamorf dvd-t gond nélkül játszotta.

Felirat méretet állítani hol lehet? A 10 perces ugrást hogyan csinálod? Már máshol is olvastam hogy van ilyen, csak nem írták mellette le hogy hogyan.

(#64) Pali79 válasza ^Clown (#60) üzenetére

Pali79
(tag)

Nem gondolod jól :DD A WD felír a gyökérbe egy könyvtáracskát ami utána segít neki a navigálásba, hogy nem kelljen mindig átnéznie az egész vinyót. Ez a méret mint mostanában kiderült 500 GB/2 GB arányú kb.

Suzuki Bandit 1200N

(#65) kutyuska válasza ^Clown (#60) üzenetére

kutyuska
(fanatikus tag)

Rádugni rá lehet, de nem műxik. A WD inkább a HDD eladásait szeretné növelni ezáltal.
A hozzáadott tartó is egy WD Passport drivehoz való.
Talán egy hackelt firmware. A forráskód egyébként GPL, letölthető :)

" Babra munka, de megéri! "

(#66) Pali79 válasza jerry311 (#62) üzenetére

Pali79
(tag)

Bakker ennyi pénzért akkoris csak ez tudja a FullHD-t. A popcorn tudja az általad leírtakat de annak annyi is az ára.

Suzuki Bandit 1200N

(#67) Pali79

Pali79
(tag)

Azért ez se rossz: még nincs egész 1 napos a topic és már több mint 60 hsz. :DD

Suzuki Bandit 1200N

(#68) kutyuska válasza jerry311 (#62) üzenetére

kutyuska
(fanatikus tag)

"Ezen tényleg nincs se hálózat, se optika, se vinyó? Ez így sovány"

Sovány pénztárcához. :R

(#69) kutyuska válasza Pali79 (#67) üzenetére

kutyuska
(fanatikus tag)

Mindenki több infóhoz jutna, ha olvasná a másik topicot.
Én is gyorsan elolvastam december végén és ripsz-ripsz megvettem.

(#70) Pompi válasza Pali79 (#67) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha használnád a Szerkesztés gombot most eggyel kevesebb lenne ;]

(#71) Pali79 válasza kutyuska (#69) üzenetére

Pali79
(tag)

Én is így tettem :C

Pompi: most használom :D egyébként akkor abba nincs semmi pláne :D

[ Szerkesztve ]

Suzuki Bandit 1200N

(#72) krystman

krystman
(őstag)

De, most akkor analóg hang jön ebből a ketyeréből ki? Mert, nekem se digitális erősítőm, se olyan tv-ém nincs még jelenleg, ami tudná a digitális hangot kezelni.

(#73) Shodan válasza ArGab (#49) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

Én úgy olvastam hogy az uj firmwarel már lehet állítani a betűk méretét, és sorközt se hagy közöttük.

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#74) ^Clown válasza kutyuska (#65) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kár érte, de biztos lesz legalább egy találékony programozó, aki majd megoldja :)

(#75) csizzah

csizzah
(fanatikus tag)

@ArGab,
Felirat állítást most néztem meg, rosszul emlékeztem, nem négy hanem öt lépcsőben állíthtó, settings->video settings->subtitle font size, a tíz perces ugrás pedig megnyomod a 2x tekerés gombot majd közben nyomsz egy next -et. Lehet hogy ezek firmware függő dolgok, nem tudom, én ahogy megvettem rögtön feltettem rá a legújabbat.

@jerry311,
ez így sovány?, lehet popcornt venni 70-ért a felsoroltakat mind tudja.(Mellesleg ha jól olvastam a popcorn-nál is fenn áll a dts probléma, sőt ott az mkv tekergetéssel is vannak gondok)

@krystman,
van rajta analóg stereo kimenet viszont nincs benne dts dekóder, a dts hangsáv analógon nem fog megszólalni, minden egyéb működik rendesen sima stereo rca kábellel.

Más,
A hdmi verziójáról megoszlanak a vélemények, úgy tudom nincs erről info a hivatalos specifikációkban, a legtöbb "szakértő" azt mondja 1.2-es, nos az egyik webáruház fórumán láttam egy ilyen hozzászólást, azt mondja hogy idézem "Kerdes:dolby hd,dts hd hangokat lejatszik? válasz: mind dolby true hd-t mint dts hd-t képes kezelni. Gyönyörűen szól... " nos ha jól tudom(lehet hogy nem), ehhez 1.3 hdmi szükséges, csak kíváncsiságból van erre vonatkozóan valakinek pontos infója?

Köszi

(#76) puffgabir

puffgabir
(lelkes újonc)

hali 2,5 collos winchesterrel is megy ?
mert az mvix-től többek között ezért szabadultam meg , meg a kurva ventillátora miatt , mert nem adott áramot a vinyónak , én nem is értem hogy lehet ilyen hibákat elkövetni
akkor már akár egy pc is mehetne folyamatosan az legalább mindent játszik és nem gondolkodik el 5mp-et egy divx-nél mire elkezdi én meg a hajamat tépem , hol vagyunk 1998-ban?
á most is csak flbszm magam :D

http://www.facebook.com/Belvarosi.iPhone.Szerviz

(#77) kutyuska válasza puffgabir (#76) üzenetére

kutyuska
(fanatikus tag)

Jelenleg egy 2,5" Fujitsu + MSI Starbox párosítást használok. A fekete jobban passzol hozzá :)
Az USB elbírja, nem kell külön táp.

[ Szerkesztve ]

(#78) Shodan válasza puffgabir (#76) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

biztos hogy megy, mert a passportokkal reklámozzák.

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#79) jerry311 válasza Pali79 (#66) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Igen, a Popcorn tudja.
Első helyen áll a beszerzendő lejátszók sorában. Nagyon örültem, amikor láttam ennek a lejátszónak a kompatibilitási listáját. Aztán el is tűnt a vigyorom, amikor kiderült, hogy nem játszik hálózatról.

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#80) krystman válasza csizzah (#75) üzenetére

krystman
(őstag)

Köszi szépen! ;) Akkor érdemes ezzel 2-3 hónapot várni, hogy jobban kiforja magát a cucc!

(#81) BITBOYS

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

A Verbatim is piacra dobott valami hasonló kütyüt, sajna úgy néz ki nem viszi az mkv-t: [link]

Ma hajnal 3 óra körül, egyszer csak becsengetett a szomszéd. Úgy meglepődtem, hogy majdnem kiejtettem a fúrót a kezemből.

(#82) Pali79 válasza BITBOYS (#81) üzenetére

Pali79
(tag)

Ja és ráadásúl még qrv@ drága is. Majdnem 100K :Y

Szerk: Megnéztem egy másik helyen is és csak 60K. Érdekes mekkora eltérések vannak :U

[ Szerkesztve ]

Suzuki Bandit 1200N

(#83) Pali79 válasza jerry311 (#79) üzenetére

Pali79
(tag)

Helyesbítenék: MÉG nem játszik le hálózatról :))

Suzuki Bandit 1200N

(#84) perempe válasza Pompi (#55) üzenetére

perempe
(őstag)

Semmi, de ha nincs normális magyar felirat a jó képminőség mellé, akkor ideges leszel!

* George Benson : White Rabbit *

(#85) cousin333

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valaki tulajnak vannak tapasztalatai az AVCHD formátum támogatását illetően?

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#86) z0d1AK válasza Pali79 (#83) üzenetére

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

Pompi már szólt, hogy szerkessz, és ne percenként írj új hozzászólást!

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#87) ati012

ati012
(senior tag)

Ha nem ismernélek, azt hinném hogy a WD reklámembere vagy :)
Jó cikk, tetszetős kütyü. Egy a probléma, nem nézek filmet :D

Elkezdi: A Babettára ráülsz, oszt dzsú....a "dzsú" vagy "fdzsú" közben becsukta mind a két szemét egy pillanatra és láttam, hogy két foga van meg...

(#88) csizzah válasza cousin333 (#85) üzenetére

csizzah
(fanatikus tag)

Nem ismerem ezt a formátumot, erről az oldalról letöltöttem három sample-t az első hsz-ből azokat röccenésmentesen vitte, ha esetleg konkrétan érdekel valami akkor adj egy sample-t és kipróbálom ha akarod.

Üdv.

(#89) Duree

Duree
(PH! addikt)

Remek kis szerkezet,persze az írás is nagyon jól sikerült

(#90) kutyuska válasza cousin333 (#85) üzenetére

kutyuska
(fanatikus tag)

Kipróbáltam:
Letöltöttem innen az első két mintát:
[link]
Tökéletesen viszi.

(#91) cousin333 válasza csizzah (#88) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az AVCHD formátumot flash kártyára rögzítő videokamerák használják. Alapvetően h.264 a kódolás, de annak egy speciális vállfaja kell, hogy legyen, mert a lejátszóprogramok eléggé hadilábon állnak vele. Ahogy nézem a mellékelt minták nem azonosak az enyémmel, talán Sony-ból valók, az én kamerám meg Canon. Ezért lenne örömteli, ha kipróbálnád az enyémet is.

Ez még egy korai felvételem, ami publikusan is kiadható (nincs rajta senki a családból), és a mérete is elfogadható. A minősége olyan, amilyen, még csak ismerkedtem a kamerával...

Canon HF100 AVCHD minta videó (197 MB, 10-szer letölthető...)

[ Szerkesztve ]

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#92) ^Clown válasza cousin333 (#91) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na, kipróbálta valaki?

(#93) Pali79 válasza cousin333 (#91) üzenetére

Pali79
(tag)

Bakker!!! 1,5 percért dekkoltam a gép előtt 2 órát :Y
Jó szeles az idő a Veszprém Pláza környékén :DD
Tökéletes teljesképernyős kép, hát a hangból csak a szélzúgást hallotam ugyebár :))
szvsz tökéletes :DD

Suzuki Bandit 1200N

(#94) cousin333 válasza Pali79 (#93) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"1,5 percért dekkoltam a gép előtt 2 órát"

Az AVCHD egy jó tömörítés. :) Egy óra nagyjából 8 GB... Amúgy elég lassan jött le neked, nekem 15 perc alatt feltöltötte...

"Jó szeles az idő a Veszprém Pláza környékén"

Pláza? Ezt kikérem magamnak. Rá van írva, hogty Veszprém Aréna. Ergo ez egy sportcsarnok. :))

"Tökéletes teljesképernyős kép, hát a hangból csak a szélzúgást hallotam ugyebár"

Jah, nagy szél volt.

Köszönöm, hogy megnézted :R

(#95) csizzah válasza cousin333 (#91) üzenetére

csizzah
(fanatikus tag)

Na azért kipróbáltam én is, a gépen először azt hittem ez valami mobilos video mert ilyen kis ablakban jelenítette meg kb 3*5cm méretben és akadozott is, aztán átvittem a wd-hez és tökéletes teljes képernyős kép 32 colon, nem is gondoltam volna hogy ilyen minőséget tudnak a mai kézikamerák, előttem még a 94-ben vásárolt jvc kameránk minősége van, azt hiszem ezen a téren is haladnom kéne már a korral. :DDD

(#96) WonderCSabo válasza Pompi (#55) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Csak egy picit bele kell gondolni... A megszerzett idegennyelvű FullHD film lejátszása Neki csak magyar felirattal jó, mivel nem tud minden nyelven perfektül. Szóval csak akkor érdemes ilyet beszerezni, ha van feliratkezelése (és hogy milyen az a feliratkezelés).

Mekkora a tárhelye a lejátszócuccnak?

[ Szerkesztve ]

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#97) csizzah válasza WonderCSabo (#96) üzenetére

csizzah
(fanatikus tag)

Akkora amekkorát veszel hozzá.

(#98) Jhonny06 válasza Dave™ (#6) üzenetére

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

WD NAS USB-s keresztül, elvileg mennie kéne.

What's wrong, Jerry? I didn't win anything! That becouse it's a jukebox, Jerry.

(#99) cousin333 válasza csizzah (#95) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"és akadozott is"

Látod, ezt nem csodálom. A PC lejátszószoftverek nincsenek a helyzet magaslatán, ésa amúgy is eléggé nagy a gépigénye.

"előttem még a 94-ben vásárolt jvc kameránk minősége van"

Hised vagy sem, ez a kamera egy '94-ben vásárolt Blaupunkt Hi8-as kamerát váltott fel. Kicsit furcsa is a dolog, mert még egyszer sem láttam a felvételeimet fullHD-ben, mivel nincs ilyen eszközöm... :)

(#100) Pali79 válasza Jhonny06 (#98) üzenetére

Pali79
(tag)

Persze mert akkor nem NAS-ként megy, hanem sima külső vinyóként. Csak az a gáz, hogy "csak" win particiókat kezeli, legalábbis a gyári FW-vel. A NAS-ok inkább ext2-3 vagy valami más furcsa particiót használnak, ezeket nem látja a WD. Kibontakozóban van egy "házi" FW amivel tud USB-LAN átalakítón keresztül hálózatra kapcsolódni, de onnan nem tudja MÉG lejátszani a filmeket, de azért ez már biztató haladás egy hálózat nélküli gép 3 hónapos életében ;)

Suzuki Bandit 1200N

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.