Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#351) Integra válasza FefeeX (#345) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

úgy tudom, hogy a magyar hosszú ékezetek is már megoldottak

(#352) FefeeX válasza duffbeer (#350) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

pont nincs a kerület azon részein, ahol kellene... :(
ha akarnám szerintem a routerből is lehetne torrentklienst csinálni, de hát fene fog ilyenekkel szórakozni, vagy igen vagy nem alapon...

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#353) cousin333 válasza FefeeX (#336) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megnyugtatlak, az AVCHD-t nem viszi...

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#354) csizzah válasza FefeeX (#345) üzenetére

csizzah
(fanatikus tag)

Egyelőre - míg nem használom - úgy gondolom, fájlkezelő nekem annyira nem kell majd, hisz ott lesz az asztali gépem, vagy a notim.

Nekem pl egy 500gb-os usb hdd van a wd-re kötve, szépen el/be rejtve a hifi állvány alá, a pc egy másik szobában van és egy pendrive-on szoktam átvinni pl zenéket amiket ugye még később is elővesz az ember, ilyenkor jó lenne ha ezeket fel tudnám dobni a vinyóra és nem kéne kibányásznom az állvány alól, persze előbb utóbb a hd filmek felmásolásához úgy is át kell vinnem a cuccost de azért néha csak jól jönne egy ilyen mini filekezelő.

A problémásabb filmekre meg elég lenne ráereszteni egy mediainfo-t ami kiirja az encoder verziószámát, stb, ebből kiderül, pontosan milyen beállítás --> mivel nem tökéletes a lejátszó.

Na igen, hidd el egy másik fórumon már nagyon sokan megnézték "így" a problémás filmeket, de ez nem sokra vezetett ugyanis eléggé változatos beállításokkal csinálja a kockásodást pl volt olyan gyanú hogy Level 5.1 kódolású filmeknél csinálja de ezt többen cáfolták hogy náluk ilyen beállításokkal készült releasek probléma nélkül futnak és így tovább, szóval ezért lenne jó csinálni egy ilyen problémás sample adatbázist amihez tényleg hozzáértő emberek hozzáférnek és találnak valamilyen közös pontot a nem 100%-os filmek között.

A felirat a képmérettel skálázódik (ugyebár a képpontméretek is nőnek) - így ha megfelelő a méret, nagyobb tévén is az lesz,

Na erre nem is gondoltam, de biztos így van. :)

@duffbeer
Valahol olvastam hogy moddolt firmware-vel már a torrent is megy rajta, most hirtelen nem emlékszem hol láthattam de megpróbálom megkeresni.

(#355) duffbeer válasza csizzah (#354) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Itt láttad.

(#356) cousin333

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ti milyen HDD-t ajánlanátok hozzá? Elsősorban (szinte kizárólag) WD-ben gondolkodom. A kérdés a mérete, azaz 2,5" vagy 3,5". Előbbi kisebb, halkabb(?), kevesebbet fogyaszt és nem kell neki külön táp. Utóbbiból kétszer akkora kapacitást kapok ugyanazért az árért... :)

Szerintetek?

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#357) duffbeer válasza cousin333 (#356) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Én 3,5" ban gondolkodnék. Fogyasztás elenyésző, az tény, hogy a 2.5" hoz nem kell külön táp. Kérdés, hogy mennyit szánsz rá és mennyi tárkapacitásra van szükséged... MI a fontosabb?

(#358) cousin333 válasza duffbeer (#357) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor konkrétan:

2,5" - 500GB
3.5" - 1TB

Mindkettő kb. 30e forint. Tárhely kell, minél több, annál jobb. Árban viszont nem mennék sokkal effölé.

Az igazat megvallva a 2,5" mellett nálam a mérete szól (meg talán a hang, a PC-s 3,5"-esek nem túl halkak), és hogy nem kell mégegy táp hozzá, már így is kezd összevisszaság lenni.

[ Szerkesztve ]

(#359) duffbeer válasza cousin333 (#358) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Akkor már el is döntötted. Nem akarsz 30 fölé menni és kell a tárhely. Egyébként a hang miatt nem kell aggódnod. Nekem pillanatnyilag egy 120-as Samsung van rákötve egy noname rackel és nulla hangja van. Az a plusz egy madzag... hát az rajtad áll elfér e.:)

(#360) Shodan válasza csizzah (#344) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

én csak egy felirat pozició állításért fohászkodom, na meg ha a menu még picit gyorsabb lenen az sem ártana.
screensaverként még jó lenne ha egy mappában lévő képeket slidshowként játszaná.

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#361) Integra válasza cousin333 (#358) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

hang? milyen hang?:) egy nappaliban?
a büdös életben nem hallod az 1 terás hdd-t egy normális alu rackben egy nappali méretű szobában:)

(#362) FefeeX válasza cousin333 (#358) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

a mai terrás vinyóknak szinte nincs hangja. Nem hasonlíthatod össze a 120 gigással vagy a még kisebbel/régebbivel...
Ajánlott akkor már egy samu F1 640 - 1tb, vagy egy WD green, blue, 640 - 1tb. Valamint én egy chifi keretet veszek holnap, ami eSata-t is támogat... ezzel együtt 23k-ból meglesz mindenem :)

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#363) duffbeer válasza FefeeX (#362) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Tudtok nekem írni olyan racket, ami támogat SpinDownt? Tehát ami ki meg bekapcsol a WDTVvel? WD MyBook tudja, de lehet jobban járok, ha külön veszem meg.

(#364) JohnyBlue válasza duffbeer (#363) üzenetére

JohnyBlue
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nekem egy full extra gagyis coolink usb s winya bizgélőm van, valami irtó piri pénzért sikerült vennem. És barón műxik. :DD

Aki a D7000 vázától szabadulni akar az keressen meg.

(#365) duffbeer válasza JohnyBlue (#364) üzenetére

duffbeer
(őstag)

És lekapcsol automatikusan?

(#366) JohnyBlue válasza duffbeer (#365) üzenetére

JohnyBlue
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Igen, lekapcsol. (99.9% osan kapcsolja le. Egy hangyabokányi szüszmörgése van de csak mocsok közelről. A winyo az tuti nem pörög...)

(#367) JohnyBlue válasza duffbeer (#324) üzenetére

JohnyBlue
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem igazán.
Első lépésem az volt, hogy a hivatalos prereleaset letöltöttem.
Utána linux alatt elég rendesen megdolgoztam (win alatt szerintem bonyolult ;] )
Pont a mai nap került olyan állapotba a fw, hogy otthon rá merjem ereszteni a playara :)

Szal a lényeg vége, nem csatlakozok direktbe a wdtv-re. Hanem egy módosított fw-t töltök fel rá.

(#368) Integra válasza duffbeer (#363) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

nekem az egész úgy van megoldva, hogy a tv és minden más is egy nagy főkapcsolós elosztóra van rákötve.
ha nem használom, akkor az egész pereputtyot áramtalanítom

(#369) FefeeX válasza Integra (#368) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Gondolom nem teljesen ez lenne a kérdés lényege, hanem ha elalszol, mi lesz... Kikapcsolod a masinát, és a vinyó nem áll meg --> fogyasztás... Ha megáll akkor meg nem. A zajról nem is beszélve...

(#370) dabadab válasza FefeeX (#369) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A kikapcsolast (legalabbis a forgas leallitasat) a HDD-k sajat hataskorben elintezik. Eleg egyszer radugni PC-re (IDE/SATA portra, nem USB-re), beallitani, hogy mennyi ido utan kapcsoljon le, oszt' jol van.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#371) FefeeX válasza dabadab (#370) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Ezt hol állítod? Egyébként utána USB-n is mindig leáll használaton kívül? :)

(#372) duffbeer válasza FefeeX (#371) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Ez engem is érdekelne!

(#373) Integra válasza FefeeX (#371) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

nekem nem áll le rackben, folyamatosan pörög, még ha nincs is adat írás/olvasás
valszeg magában a hdd lapkájában is be lehet valamit állítani oprendszerből

(#374) Integra válasza FefeeX (#369) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

én eddig mindig kikapcsoltam mindent elalvás előtt, de tudom, ez a saját megoldásom:)

(#375) FefeeX válasza Integra (#373) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

de elvileg a cucc tud olyat, hogy leállítja a racket USB-n keresztül... Már ha a rack támogatja...

(#376) dabadab válasza FefeeX (#371) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Linux alatt a hdparm nevu programmal, de biztos van vmi windowsos megoldas is. Ez a HDD sajat EPROM-jaban irja at az erteket, ezek utan a mechanizmus tok fuggetlen attol, hogy mire van rakotve.

(#377) duffbeer válasza dabadab (#376) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Na ezt jól kipróbálom! :)
De vajon be is kapcsol igény szerint?

[ Szerkesztve ]

(#378) FefeeX válasza duffbeer (#377) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Szerintem ha csak a tányért állítja le, fut az elektronika, és ha megkapja a jelet, akkor egyből pörög is fel (mint Vista alatt a merevlemezek lekapcsolása)

(#379) duffbeer válasza dabadab (#376) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Na telepítettem... Ha lesz időm szétkapni a PCt kipróbálom.

(#380) csizzah válasza Shodan (#360) üzenetére

csizzah
(fanatikus tag)

Na igen ezek is jól jönnének, főleg a menü gyorsítás nálam thumbnail módban ha kép is hozzá van rendelve a mappához nagyon belassul a browse-olás, nálad is?

(#381) szcsi

szcsi
(lelkes újonc)

Coolink ház + wd caviar green (1tb) nekem is lekapcsol. Csak wd mellé érdemes 'zöld' merevlemezt venni (Samsung ecogreen, wd caviar green) mert elvileg halkabb és kevesebbet fogyaszt, no meg bizonyos idő után lekapcsol akkor is, ha a wdtv bekapcsolva nem olvas/ír.
A coolink házról viszont annyit, hogy bár szemtelenül olcsó fémházas-talpas csoda, a tápja olyan sz.... gyenge minőségű volt, hogy csinált egy földhurkot a tv-re. Vettem helyette jobbfajta univerzálist (mivel 12V/2000mA kellett, majdnem annyi volt mint a külső ház) azzal azóta tökély. :D

HTC Radar || http://multi-cash.eu

(#382) Shodan válasza csizzah (#380) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

ja pedig olyan jól beállítottam a képeket, de ha lehuzom a vincsit akkor megint ujra be kell toltenie ez se valami jo:(

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#383) Tillu

Tillu
(kvázi-tag)

Köszönök mindent, a WD eladva!

Üdv: t.

Tillu

(#384) JohnyBlue

JohnyBlue
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Na, szóval és tettel.
Valamit alkottam :) Kipróbáni még nem tudtam. Este 100 után jutok csak haza :O De este ezt fogom kipróbálni ;] -->>> [link]

Amit "tud": ha a német nyelvet választod akkor elvileg magyar kell, hogy legyen a felület :B

A verzió számot VERSION='1.02.08' ra állítottam. De ezt mindenki saját ízlése szerint módosíthatja :)

Mást nem változtattam rajta. Csak a német be piszkáltam bele. Igazából még azt se tudom, hogy feltudja e frissíteni a playat. Este, az előző próbálkozásommal, már frissítette magát. Végig ment a frissítés rendben. De utána megint szólt, hogy New fw.... a felület meg a régi maradt :O

Na de most elvileg ez már nem csinálja :) Este meglássuk :)

(#385) cousin333 válasza duffbeer (#359) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Meggyőztetek... :)

Egy WD Home Edition-re esett a választásom. (eSATA-val, a jövőre való tekintettel).

Egyidejűleg persze rendeltem egy WDTV-t is, kíváncsi leszek rá...

[ Szerkesztve ]

(#386) FefeeX válasza JohnyBlue (#384) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Nagyon várom a fejleményeket, délután hozom el a játékost...
Egyelőre csak pendriveról fog menni (8gb Sandisk, 25/18MBps) szóval csak 1-2 filmet nézek egyelőre... :)
Pénteken jön a vinyómhoz a keret... eSata...
Melyik vinyót tegyem mellé, WD640 vagy Samu640? :) Szerintem kb mindegy... :)

(#387) HarryPotter

HarryPotter
(senior tag)

Van egy szép D-Link NAS-om, ahhoz USB-s kábellel kell hozzákötnöm a wd-t, vagy valahogy megoldható, hogy wifin menjen a kapcsolat (router term. van)?

Dulce bellum inexpertis

(#388) FefeeX

FefeeX
(PH! kedvence)

Mielőtt elkezdeném a végleges előkészületeket, gyorsan tisztázni kellene 1-2 kérdést...
Ugye NTFS fájlrendszert frankón kezeli, több partícióval is akár? :B
Csak mert a vinyó lenne amúgy a külső tárolóm is...
Szóval mehet rá part és NTFS is...

Holnap megyek csak a lejátszóért, mert sajna melóból nem tudtam hamarabb elmenni :(
Addigra viszont mindent készre akarok... :)

(#389) szki válasza FefeeX (#388) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Hol, es mennyiert lehet ugy wdtvhd-t venni, hogy nem futaros kiszallitas?
Koszi

(#390) FefeeX válasza szki (#389) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

ipon, 28k, és mehetsz érte gyalog... én ezt teszem, baranyából nem tudom mit szeretnél :)

(#391) Alex91 válasza HarryPotter (#387) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Max. hackelt firmware-rel...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#392) HarryPotter válasza Alex91 (#391) üzenetére

HarryPotter
(senior tag)

ettől féltem....külső winchester rack-kel megy, egy NAS-sal nem?

Dulce bellum inexpertis

(#393) Alex91 válasza HarryPotter (#392) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Igen, mivel nincs halozati csatlakozasa.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#394) HarryPotter válasza Alex91 (#393) üzenetére

HarryPotter
(senior tag)

:O van valami hasonló, ami megy NAS-sal? bocs az offért....

Dulce bellum inexpertis

(#395) dabadab válasza HarryPotter (#394) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Popcorn Hour.

(#396) HarryPotter válasza dabadab (#395) üzenetére

HarryPotter
(senior tag)

4x annyiba kerül.....nem próbálta senki NAS-sal a wd-t?

Dulce bellum inexpertis

(#397) Alex91 válasza HarryPotter (#396) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Hogy gondolod osszekotni, ugyan :F

(#398) HarryPotter válasza Alex91 (#397) üzenetére

HarryPotter
(senior tag)

usb bemenet van a NAS-on, usb kábelen kötném a WD-hez

Dulce bellum inexpertis

(#399) Alex91 válasza HarryPotter (#398) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

PC-vel USB-n osszekotheto?

(#400) HarryPotter válasza Alex91 (#399) üzenetére

HarryPotter
(senior tag)

igen, összeköthető

Dulce bellum inexpertis

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.