Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#301) Integra válasza csizzah (#286) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

jövő héten megkapom, kivártam, hogy jobbárasítva kapjak egyet:)

(#302) lúzer válasza Integra (#301) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az mit jelent?

Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

(#303) lúzer

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

engem is érdekel a cucc

kérdéseim:
külső 2,5" hdd, tápellátás nélküli - elég kakaót kapna?
mkv fájlokat honnan lehet leszedni, van vaami jó kis gyűjtőhely?
hd film core2 gépen be-be akad, ez meg lejátssza döccenés nélkül?

(#304) Shodan válasza lúzer (#303) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

igen
torrent
igen :)

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#305) lúzer válasza Shodan (#304) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:R

(#306) Integra válasza lúzer (#302) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

semmi extra, ismerős kapott egyet, eladja, mert neki nem kell.

(#307) cousin333

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Üdv a WDTV tulajoknak (is)!

Alább egy videofájl, ezt kérném, hogy nézzétek meg, van-e valamiféle lejátszási probléma a címszereplő használatával (akadás, hangszinkron, pixelesedés...). A képminőség nem egy HD, de ez az eredeti formátumból következik.

videófájl

Köszönöm. :R

[ Szerkesztve ]

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#308) csizzah válasza cousin333 (#307) üzenetére

csizzah
(fanatikus tag)

Jelentem megy gond nélkül, a minőség 32colon hát hogy mondjam nem az igazi :), de ettől eltekintve tökéletes, no akadás, no pixelesedés, a hang is ok.

[ Szerkesztve ]

(#309) cousin333 válasza csizzah (#308) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszönöm...

A minőség borítékolható volt, a forrás ugyanis egy VHS kazetta. Arra voltam kíváncsi, hogy ezzel az eljárással készült videofájlok lejátszhatóak-e. Mert a minőség kb. azonos a digitalizált eredetivel, de a méret kellően kicsi (talán még sok is neki az 1500kbit, de az érték felbecsülhetetlen, szóval ennyi belefér... :) ).

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#310) csizzah válasza cousin333 (#309) üzenetére

csizzah
(fanatikus tag)

Persze gondoltam hogy vhs-ről van digizve, és az is tiszta hogy a kódolás/beállítás miatt kéred a tesztet csak pár hónap alatt annyira hozzászoktam a jóhoz hogy nem bírom megállni megjegyzés nélkül. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#311) cousin333 válasza csizzah (#310) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Fene a kényes ízlésedet... :)

Akkor csak most, (majdnem) csak neked, anyák napjára :D

[link]

(#312) csizzah válasza cousin333 (#311) üzenetére

csizzah
(fanatikus tag)

Na ez már igen, szép virág az orgona, és milyen jó illata van! :)

Pc-n megint nem tudtam rendesen lejátszani, de mondanom sem kell a wd-n ez is tökéletes.

Egyébként ez is a múltkori Canon kamerával készült?

(#313) Tillu

Tillu
(kvázi-tag)

Gyerekek!
Tudom, nem ide illik, de ha van egy eladó, nullkikométeres WDHDTV-m. (ok: az erősítőn csak koax digi bemenetvan...) amúgy tökéletes állapotban, még a fólia is rajta van...
priviben pls, ha valakit érdekel.
thx: t.

Tillu

(#314) cousin333 válasza csizzah (#312) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, még nem adtam el :)

PC-n mivel próbáltad lejátszani?

[ Szerkesztve ]

(#315) duffbeer válasza Tillu (#313) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Ne add el!

Esetleg gugli bácsi...

[ Szerkesztve ]

(#316) duffbeer

duffbeer
(őstag)

Hihetetlen. Fél órája nyitottam egy topicot a WDTVnek. Valamiért ezt nem dobta ki a kereső...:) De legalább már van és aktív!:)

(#317) duffbeer válasza csizzah (#297) üzenetére

duffbeer
(őstag)

A motyó alaplaján van egy kis fehér csati (belül) amin keresztül eléred az oprendszert, ami végülis linux. Innentől kezdve adott a modding. Van ez az oldal, biztos volt már róla szó, itt pl. USBs WiFi támogatást kapott a cucc.

(#318) duffbeer

duffbeer
(őstag)

Tényleg távirányítóval másnak is van itt gondja?

(#319) Shodan válasza duffbeer (#318) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

én még nem tapasztaltam semmi problémát a távirányítójával.

(#320) duffbeer válasza Shodan (#319) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Egy külföldi oldalon is írják, hogy néha nem reagál rá, vagy úgy érzékeli mintha pl folyamatosan nyomnám valamelyik irányt. Állítólag, csak az IR vevő elé kell szűrőt tenni, de nem értem teljesen milyen anyagból...

(#321) Shodan válasza duffbeer (#320) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

antistatic reflective film- szerintem ez olyan amibe a hardwereket csomagolják ,vincsi stb.
Én még rajta hagytam kívülről a gyári fóliát, lehet hogy az is segít akkor.

(#322) duffbeer válasza Shodan (#321) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Sima ESD fólia? De az nem tudom mennyire szűr infrát... Ez nekem is a problémám, hogy nem tudom mire gondol.
Egyébként valószínüleg a fényviszonyoktól is függ, hogy egyiken jelentkezik, másikon nem... Passz.

(#323) duffbeer válasza HDmaniac (#282) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Tipikus. Fogalmad sincs milyen a cucc, kapásból fikázod egy olyan ember véleménye alapján aki NAS-al szeretné használni... Gondolom figyelmesen elolvasta a specifikációt mielőtt megvette...
A popcornhour a jó... Akkor vegyen azt a haverod és beszéljétek meg az élményt abban a topicban.
Aki WDTVt vesz, azért veszi, mert egy olcsól, szép (szerintem) és minőségi (neves) gépet kap. Valamint csak lejátszóként használja.
Én HTPC-ről váltottam, mert rájöttem, hogy nem használom ki, ugyanis az is csak lejátszóként üzemelt. Így megtakarítottam egy valag pénzt és még lényegesen kevesebbet is fogyaszt.

(#324) duffbeer válasza JohnyBlue (#292) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Most nem vagyok biztos a dologban, de ezek után szükséged lesz direkbe csatlakozni a WDTVre nem? Tehát root hozzáférésre lesz szükséged. Végülis valahogy bele kell "tenned" a firmwarebe a módosított fájlokat. Magát a forrást töltötted le gondolom a WesternDigital honlapjáról és azt piszkálod igaz?

(#325) sittes79 válasza duffbeer (#324) üzenetére

sittes79
(senior tag)

Off
duffbeer nyomulsz rendesen :) végre valaki pörgeti a fórumot :)

On

Kérdés: Az mkv-ba integrált feliratokat is megjeleníti vagy csak a mellette lévőt
azonos névvel?

(#326) Integra válasza sittes79 (#325) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

emlékeim szerint azt is megjeleníti.
(végigolvastam a topicot:) )

(#327) Shodan válasza sittes79 (#325) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

megjeleniti azt is.
ah lekéstem :)

[ Szerkesztve ]

(#328) FefeeX

FefeeX
(PH! kedvence)

Hm, örülök hogy ennyi jó visszajelzés van, lehet már a héten meg is veszek én is egyet... :)
(Szép magyaros mondat lettt :) )

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#329) csizzah válasza cousin333 (#314) üzenetére

csizzah
(fanatikus tag)

Próbáltam kmplayerrel az el sem indította, a vlc elindította de rögtön lefagyott, media player lejátszotta kb 3*5cm -es méretben és alatta egy ugyan ekkora méretű szürke négyzettel :F . Tisztában vagyok azzal hogy csak megfelelő kodek ill beállítás kérdése hogy pc-n is menjen rendesen, de pont ezért vettem a wd-t és örülök hogy nem htpc-t építettem végül is, mert már egyszerűen rühellek a pc-vel babrálni, 4-5 évvel ezelőtt még élveztem is volna egy htpc beállítását de most már áhh, ami nekem most kell az annyi hogy belehuppanok a fotelba megnyomom a pláj gombot a távirányítón és élvezem a filmet/zenét, ennyi, a wd pedig erre tökéletes. :))

[ Szerkesztve ]

(#330) FefeeX válasza csizzah (#329) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Azért erre a legegyszerűbb, és legjobb megoldás a media player classic: Home Cinema...
No beállítás (vagy szinte), és mindent visz úgy, ahogy meg van írva...
Nekem inkább azért kellene ez:
1. mikor játszom, ne a gépemet húzza a film is amit bnőm néz
2. ne a 130wattot minimum megkajáló gépen menjen a film már (bár nem mintha sokat lenne kikapcsolva)
3. akármennyire is távirányító a dinovo, HDMI-s a gép, stb, egyszerűbb egy ilyen kis kütyüvel az élet

+ nem tudom... Meglátni és megszeretni... :)

ja és még ugye az, hogy ezt cipelhetem magammal - szüleimhez ha megyek hétvégére, akkor tudok filmet nézni pendriveról, nem kell a notit kötözgetni svideo-n keresztül, átállítgatni a felbontást, külső kijelző, stb... :)

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#331) FefeeX

FefeeX
(PH! kedvence)

Mégegy kérdés, hogy adott esetben már ne kelljen keresnem, mert baromi lusta vagyok (pfuj!), valaki tudna linkelni oldalt, ahol a legfrissebb FW-ket lehet leszedni, tudnivalókat írni, stb? :))

Lehet hogy use search is működne, nincs is rá mentségem, de mégis ha lenne vki olyan szíves.. :B

(#332) csizzah válasza FefeeX (#330) üzenetére

csizzah
(fanatikus tag)

Na akkor az összes (official/un official) firmware egy helyen KATT

Nos media player classik, kb te vagy a huszonötödik ember aki ezt javasolja de én még a karrierem során soha nem tudtam rendesen használni azt a lejátszót pedig átment néhány konfig a kezeim alatt és van egypár komplett rendszerbeállítás az ujjaimban, tudom hogy én vagyok rosszul összerakva de alapból is rühellem a kezelőfelületét a proginak úgy hogy jó pár éve távol tartom magam és a konfigom tőle. :)
Egyébként a kmplayerre is azt mondja mindenki hogy no beállítás és visz mindent, hát nekem még az sem működött soha rendesen. :N

(#333) Integra válasza csizzah (#332) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

én pc-n ősrégi bs playert használok:)

(#334) sittes79 válasza csizzah (#332) üzenetére

sittes79
(senior tag)

Ha már említed a kmplayert hol kell beállítani hogy dualview módban a TV-én is
állítsa aképet ugy mint a monitorén?

(#335) Shodan válasza csizzah (#332) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

wdlxtv firmet használ valaki?

(#336) FefeeX válasza csizzah (#332) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

MPC:HC -hoz... Én is úgy kezdtem anno, hogy felraktam a codec pack mellé, és kb minden filmet szarul vitt. Állítgattam, több gépen is, semmi. Minden gázos, minden szar.
Aztán egyszer volt egy újratelepítés, érdekesmód akkor feltettem rá, a DTS/ac3 átengedésen kívül nem volt problémája - illetve DTS1,5Mbites hangnál akadt, de feltettem a 2008 novemberi (vagy 2007 :F ) directx-et és már el is múlt...
Szóval a lényeg, hogy ne nagyon legyen más codec installálva, mert nagyon bezavar neki. Persze puritán meg csúnya a lejátszó, és csak aktív módban kezeli a dinovom is, de mégis, gépen ez jött be legjobban, mindent visz (egy fél évig én is teljes mértékben ellenálltam :) )

(#337) FefeeX válasza csizzah (#332) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

officialt vagy unofficialt használtok? Bétát vagy nem bétát? :) Mi a tapasztalat a dolgokkal, stb... :) Mit érdemes, mit nem? Valaki teszteli ezeket?

(#338) sittes79 válasza FefeeX (#337) üzenetére

sittes79
(senior tag)

itt szerintem majdnem mindenki tesztelő...ez a lényege :)

(#339) FefeeX válasza sittes79 (#338) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

ezzel még nem mondtál semmit, se a bétáról, se az unoffiról...
Az is lehet (és általánosabb így) hogy mindenki teszteli, de csak az új, végleges firmekkel, különböző filmekkel, és az is lehet hogy mindenki a firmeket teszteli. Mint mondottam, az elsőnek nagyobb a valószínűsége, míg az utóbbira kérdeztem rá :)

(#340) duffbeer válasza sittes79 (#338) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Most jelent mega az 1.02.07-es FW, amit pár hete adott ki a WD mint béta, majd módosítások nélkül az lett a hivatalos FW. Egyébként a WDTVC.com-ról lehet letölteni piszkált FWt. WiFi támogatás, háttér módosítás stb., de a gyártó honlapján is elérhető a hivatalos FW.

(#341) duffbeer

duffbeer
(őstag)

Lehet hogy volt már, de akinek nincs DTS "képes" erősítője, annak ajánlom ezt a progit. Csodaszépen működk.

(#342) duffbeer válasza sittes79 (#325) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Valamiért soha nem találtam WDTVs fórumot... nem dobta ki a kereső...
Másrészt éjszaka melóztam, volt bőven időm.:)

[ Szerkesztve ]

(#343) FefeeX válasza duffbeer (#341) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

jól látom, hogy ezzel a filmbe kell belepiszkálnod gyakorlatilag? A jó az lenne, ha a DTS-t moddal tudná dekódolni a cucc... :)

(#344) csizzah

csizzah
(fanatikus tag)

Én az 1.02.07-est használom ami úgy tűnik hogy pár napja hivatalos lett. Lehet hogy vége a frissítési hullámnak, mondjuk már nagy változtatásokra szerintem nem igen lehet számítani, nem mondom hogy már tökéletes a gép de ezzel az új firm-el már elég használható lett.
Kíváncsi lennék ti mit hiányoltok/változtatnátok egy esetleges új firmben, persze ésszerű határok között (ilyen hogy hálozatos lejátszás, külső optikai meghajtó támogatás, wifi támogatás, dts dekódolás stb úgy sem várható hivatalosan a wd-től, mindenki tudja hogy miért nem ;) ), szóval ezen kívül ti mit pakolnátok bele a gépbe?

Ami szerintem jól jönne,
-Hivatalos magyar felület,
-Teljeskörű magyar felirat támogatás(nekem még mindíg van néhány filmem amiben kalapos ű,ő van, még nem jöttem rá hogy miért)
-Felirat szín, háttér változtatási lehetőség, esetleg még nagyobb méret, (bár nekem így is teljesen jó a méret de én csak 32-colon nyomom)
-Valamiféle alap filekezelő, mondjuk az egyik usb-ről átmásolni az anyagot a másik usb meghajtóra.
-Esetleg többféle skin, téma választási lehetőség de ez már tényleg csak hab a tortán.

Volt itt(másik fórumokon is) szó néhány problémás filmről ami kockásodik, ezekből jó lenne sample-t feltölteni valahova és egy(több) hozzáértő felboncolhatná őket valamiféle közös jellemzőt keresve hogy vajon mi okozhatja a problámát, és ha megvan esetleg reportolni a wd-felé.

Na ez hosszabbra sikerült mint eredetileg terveztem.

Addíg ültem a hsz-en míg közben beelőztek ezzel a hivatalos fw dologgal de sebaj. :)

[ Szerkesztve ]

(#345) FefeeX válasza csizzah (#344) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

a skin meg a magyar felirat tényleg jól jönne... Elvileg talán még várható is lesz olyan release, amiben -non-official - lesz magyar nyelv választható, valamint -talán- lehet majd hátteret választani. Egyelőre - míg nem használom - úgy gondolom, fájlkezelő nekem annyira nem kell majd, hisz ott lesz az asztali gépem, vagy a notim.
A felirat a képmérettel skálázódik (ugyebár a képpontméretek is nőnek) - így ha megfelelő a méret, nagyobb tévén is az lesz, kisebben meg úgyis közelebb ülsz... :)

Szeretem a non-offi FW-ket, ha jól vannak megírva, mert sok dolgot elő lehet velük kaparni. DTS-hez csak egy alap dekóder kellene (ami ugye tuti nem lesz offiban) - de ezt lehet egyébként a chip sem bírná szusszal... Wifi, külső optika nekem pl nem is kéne bele, kábeles nethez meg ugye nincs hozzá UTP, így az se lesz... Pedig ha lehetne nagyot kérni, akkor gbit LAN+torrent lenne az, ami még hasznos lenne - de egy ilyen eszközbe nem lehet az ilyet komolyan kérni szerintem.

Nem tudom a kalapos betű milyen, de ha nem nullák, Q-k meg kihagyások vannak helyette, akkor olyan gáz nem lehet... És még mindig nem jeleníti meg a felirat-formázást? :)

A problémásabb filmekre meg elég lenne ráereszteni egy mediainfo-t ami kiirja az encoder verziószámát, stb, ebből kiderül, pontosan milyen beállítás --> mivel nem tökéletes a lejátszó.

(#346) duffbeer válasza FefeeX (#343) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Általában a HD ripek DTS eredeti és AC3 magyar hangsávval bírnak. Na ez a program a DTS sávot kódolja át AC3-ba és csapja hozzá a rip-hez. Így kapunk 3 hangsávot. Megmarad az eredeti dts is.

(#347) FefeeX válasza duffbeer (#346) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Na de pont ez az, nem akarom módosítani az eredeti állományokat. Amúgy szoktam csinálni saját release-t innen-onnan, mondjuk pont az ellentétes irányba, ráapplikálom a HD-re a magyar DTS-t az angol mellé, az AC3 helyére... :) A varázsszó mkvtoolnix... :)

(#348) duffbeer válasza FefeeX (#345) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Felirat méretét már lehet változtatni az új FWben, hátteret lehet már változtatni a b-rad félében, és torrentet is lehet rajta futtatni. A wdtvc.com-on van pár tutorial ezekről. Olvasgass.:)

csizzah:

Nekem még semmi bajom nem volt egyik felirattal sem

(#349) FefeeX válasza duffbeer (#348) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

de ez akkor azt jelenti, hogy wifi kell hozzá, hogy torrentezni tudj nem? Ergo vegyél egy USB wifit, ami kompatibilis lesz, told rá, majd usb-n menni fog... Lukat már nem vágnak rajta sajna az UTPnek :)
(egyelőre nekem utorrent 1.9 béta a jó csak a UPC p2p korlátozás miatt... :) )

(#350) duffbeer válasza FefeeX (#349) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Igen csak wifin menne. UTP biztos ki van lőve. Esetleg USB-UTP átalakító. Ha jól bánsz a pingvinnel.:)
A torrent viszont mindenképpen necces, mert ilyen speckó kliens wdtv alá szerintem nem lesz.
Igen ezért nem szívelem a UPCt. Fizess elő digire! Persze ha van rá lehetőség!:)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.