Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#151) csucsu52 válasza csucsu52 (#149) üzenetére

csucsu52
(újonc)

Sajnos nem játszik le normál wmv-t sem, nemhogy hdwmv-t....
De szerintem ha ez lesz a legnagyobb hibája hosszútávon tökéletes megoldás lesz hd lejátszásra.
Legalábbis nekem az :)

(#152) kutyuska válasza BITBOYS (#148) üzenetére

kutyuska
(fanatikus tag)

A ts-t tudnia kell. Firmware frissítés volt?

" Babra munka, de megéri! "

(#153) BITBOYS válasza kutyuska (#152) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Neeem, még nem piszkáltam meg.

Ma hajnal 3 óra körül, egyszer csak becsengetett a szomszéd. Úgy meglepődtem, hogy majdnem kiejtettem a fúrót a kezemből.

(#154) csizzah válasza BITBOYS (#140) üzenetére

csizzah
(fanatikus tag)

Ez érdekesen hangzik, nekem egy 500Gb-os vincseszter van teleszórva minden szeméttel, ebből kb 300 Gb hd, eddíg még NEM volt olyan file amit ne látott volna a lejátszó, volt amit nem índított el többek között dts audio cd-k, dvd audio iso, stb. de nem is vártam hogy ezek menjenek, csak kíváncsiságból próbáltam ki. A hd filmek közül 1 db-ot találtam ami kockásodik illetve még egy ami nem kockásodik ugyan de néha egy kicsit beszaggat a kép, a többi mondhatni tökéletes. Szerintem minél előbb dobd fel a legújabb firmware-t, ja és a ts és az m2ts is gond nélkül megy nálam.

@szcsi
Képcsöves tv-n nálam is iszonyatosan vibrált mikor kipróbáltam, lcd-n tökéletes. A felirat késéshez készítettek egy kis tool-t egy másik fórumon, ez a wd csúszásához időzíti a feliratot kb 1 másodperces művelet és utána tökéletes.

(#155) szcsi válasza csizzah (#154) üzenetére

szcsi
(lelkes újonc)

Film alatt nem vibrál, így kibirom azt a pár hónapot. Nem fogok emiatt hitelt felvenni egy tv-re, akkor se ha HD.
Tudom, hogy van felirat-tool de nem csak a wd-n nézek fimet, a lustaság meg nagy úr.... :U

Próbálta már valaki tanitható távval megismertetni a vezérlést? Az erősítőm (Yamaha rxv-800) távirányítója tanítható, de nekem nem akarja az igazságot. Lehet, hogy csak én vagyok béna? :F Másnak esetleg van hasonló tapasztalata?

[ Szerkesztve ]

HTC Radar || http://multi-cash.eu

(#156) StoneBridge

StoneBridge
(senior tag)

Sziasztok!

Egy kisebb problémába ütköztem. Van pár HD filmem, ami alapból DTS audio-val van ellátva, így ezeknél sajnos nincs hang. Van valami mód arra, hogy átkonvertáljam a hangot valami más formátumra ezeknél a filmeknél, hogy halljak is valamit? :F

Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...

(#157) kutyuska válasza StoneBridge (#156) üzenetére

kutyuska
(fanatikus tag)

Popcorn Audio Converter

(#158) StoneBridge válasza kutyuska (#157) üzenetére

StoneBridge
(senior tag)

Köszi, megnézem.

Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...

(#159) rolikukta

rolikukta
(újonc)

Helló ma lettem gazdagabb egy ilyen kütyüvel rögtön lenne vele egy kis problémám dvd nézés közben (iso formátum)magyar hangról pár másodperc után vissza ugrik eredeti hangra hiába állítom át ugyan úgy vissza ugrik mi lehet a baj ha valaki tud kérem segitsen

(#160) Shodan

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

találkozott már valaki olyannal hogy filmbe nem tudott beletekerni?

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#161) Márton

Márton
(PH! addikt)

Üdv!

ez a kütyü ugye viszi akár a 1080p-s mpeg4-et is, nekem ezen kivül egy szerényebb formátum is az igényem lenne: HDV kameráról lerántott 1440x1080i mpeg2 fájlt lejátsza-e? Szépen, akadásmentesen, 50i-t deinterlace-elve, folyamatosan és persze FAGYÁSMENTESEN? :- ) Ez is 16:9-es képarány, csak szét kell húznia 1920-ra a lejátszónak. Remélem kisujjból tudja ezeket, de azért rákérdezek.

még egy kérdés: mit kezd a 24hz-es mkv fájlokkal? Hány Hz-en továbbítja pl. egy projektornak? 50-60 vagy ki tudja adni helyesen a 24-et is?

köszi

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#162) csokibanán

csokibanán
(újonc)

Hola amigos!

Kérdésem az lenne, hogy ez a popcorn nevű cucc hogy képes lejátszani a youtbe vagy google videket, ha nem támogatja az flv-t?És valóban gyűri a wmv-t is?Boccs, de elég laikus vagyok ebben a témában. :F Naon vacillálok a popcorn és a wd hd között,csak ugye kétszer annyiba kerűl a popcorn.De vajon annyival többet is ér?:DD

[ Szerkesztve ]

(#163) kutyuska válasza Márton (#161) üzenetére

kutyuska
(fanatikus tag)

Tegyél fel valahova mintát és kipróbálom neked.

A kimenet állítható: 24p, 50-60 Hz
Az összes filmem 24p, tökéletes, legalábbis 24p-t támogató Sony TV-n :)

(#164) Márton válasza kutyuska (#163) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Köszönöm kedvességed!
ITT egy fél perces HD rész!

Jó lenne ha minden a helyén lenne, és kihúzná 16:9-re!
(esetleg próbáld mpg-re átnevezni, ha egyből nem eszi)

(#165) Pali79 válasza csokibanán (#162) üzenetére

Pali79
(tag)

Hát én is sokat vaciláltam a kettő között, de aztán az anyagiak döntöttek. A popcorn anyiban jobb sztem, hogy tudod hálózati meghajtóként is kezelni, tud magától torrentet letölteni, gyárilag kezeli az USB-s DVD meghajtókat, USB-s wifi-t, van rajta koax kimenet és még egy pár dolog amibe több mint a WD. Nekem személy szerint csak a hálózat része hiányzik a WD-ből. Van egy fájlszerverem ami tölti a torrenteket, de át kell másolni agy mobil HDD-re, hogy le tudjam játszani. Bár ahogy agyaltam már sokat, hogy miként tudnám ezt kikerülni, de aztán rájöttem, hogy a torrentek nagy része legtöbbször darabolt RAR-ban van fennt, úgyhogy ha popcorn lenne akkoris a kicsomagolást meg kéne valahogy oldani. A mostani megoldásomnak annyi az előnye, hogy a szerver a kamrába (spájz, spejz, ki hogy tetszik :DDD ) van és senkit sem zavar az amúgyse túl nagy hangja.

Suzuki Bandit 1200N

(#166) Pali79 válasza Márton (#164) üzenetére

Pali79
(tag)

Megnéztem. Átnevezés nélkül simán egette. Tapasztalatok: teljesképernyős tűéles, gyönyörű kép, az átlagosnál hangosabb tiszta hang, mindez mindenféle akadás és egyén nélkül. Egyszóval tökéletes :C

Suzuki Bandit 1200N

(#167) Márton válasza Pali79 (#166) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

köszi a jó hírt! :K

(#168) csokibanán

csokibanán
(újonc)

Köszönöm a véleményt! :K

(#169) kutyuska válasza Márton (#164) üzenetére

kutyuska
(fanatikus tag)

Látom vannak itt gyorsabbak is.
Tökéletesen megy. Milyen kamerával készült?
Elnézést a fénykép minőségért :)

[ Szerkesztve ]

(#170) Márton válasza kutyuska (#169) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

köszi neked is!

egy kis canon HV10 (a kedvencem :) )

[ Szerkesztve ]

(#171) Márton

Márton
(PH! addikt)

A 720-as filmeket ugye nem konvertálja fel 1080-ra hanem 720p-ben adja ki?
(ilyen projira ez lenne célszerü)

Már csak egy valami tart vissza: hogy nincs analóg 5.1-es kimenete. Lehetett volna emiatt 4e ft-tal drágább is :( Most 2 sztereó erősítővel oldom meg a dolgot.

Melyik a legolcsóbb 5.1 erősítő ami fogadja ennek a kimenetét?

(#172) csucsu52 válasza Márton (#171) üzenetére

csucsu52
(újonc)

ha szerencséd van 25e körül kapsz Pioneer, JVC, Yamaha 5.1-es házimozi erősítőt.
Ennyit megérnek.

(#173) Shodan

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

[link] hasznos faq az unofficial fw-hez

(#174) EmThor

EmThor
(őstag)

Sziasztok,

Hétfőn vettem ezt a lejátszó edigital erzsébet körúti üzletében, s meg vagyok vele elégedve.

Egy Panasonic 42PV70, s egy Logitech z-5500-as a társai. A külső 60-as vinyót a ps3-ból vettem ki winchesterbővítéskor, ez egy seagate 5400rpm-es, thermaltake muse rackben teszi a dolgát.

A menü kicsit lassúcska (FW frissítés volt), fényképeket is a ps3-on jobb nézni, főleg az új albumos szolgáltatás óta, de zenehallgatásra és filmezésre tökéletes. Olyan kézmeleg mindig, meg az optikai hang kábele is látom világít, hiába van kikapcsolva + a rack is kap áramot, tudom erről vitáztatok, de én mégsem húzom ki éjjelre, bár nem tetszik a dolog.

Első 720p cuccom egy Andy Lau koncertfelvétel volt, mely néhány helyen kicsit szaggatott, betudom ezt a kódolásnak, mert azóta néztem lost-ot 720p-ben, ill. Utazás a föld középpontja fele c. filmet, tegnap meg 1080p-s The Illusionist-et és semmi problémát nem tapasztaltam. Az Esemény iso-ját próbáltam, ment szépen, felirat is rendben volt. Külön feliratot avi-val még nem próbáltam.

Szóval így már jók a tapasztlatok, előtte hdmi-dvi-al volt a tévére kötve a gép, ps3-ra meg pen drive-on rakosgattam az mpeg-be kódolt (mkv2vob programmal) mkv sorozatrészeket, furcsa a nagy csönd, de hát ezért is vettem

Ami a probléma, hogy a hangfalszett irányítópanlején\erősítőjén, szóval ahova be kell dugni az optikai toslink hangkábelt (minden kábelem a Kácsa Audio-nál vettem, meg vagyok ezek minőségével elégedve maximálisan, hát még az áraikkal!) csak 1 bemenetem van, így a ps3\wd tv hangkábelét mindig dugdosni kell, Kácsánál azt mondták volt elosztójuk, de az külön 220-ról ment.

Itt is írtátok, meg vaterán is találtam ezt az elosztót... ezt gondolom nem kell 220-ra rákötni, csak úgy van, és elosztja a hangot nem? 3 ropit megér, bár nem vagyok sajna regisztrálva oda, majd próbálok egyet szerezni valahogy, remélem ez megoldaná a gondjaimat. Előre is köszi a tippeket :)

(#175) Saint válasza EmThor (#174) üzenetére

Saint
(tag)

szia nem kell 220-ba dugni de ez csak egyszerre egy optikát tud átjátszani, olyan mint egy mkv elosztó... szia :R

Asus P6T DELUX I7-920, 6GB Corsair 1600 DDR3, 480 GTX , Codegen S101 Szerver, 850W Zalman, Logitech MX1000, Logitech G15 , Sata 6 SSD, BenQ E2200HD TFT 1920x1080. IpodTouch 64GB, FULL-FULL VIZ Hűtés..

(#176) EmThor válasza Saint (#175) üzenetére

EmThor
(őstag)

Szia, köszi jó lesz, odamegyek én átkapcsolni, csak sötét szobába keresni a kábeleket, nem volt álom, köszi szépen még egyszer!!!

(#177) milbo

milbo
(senior tag)

Tegnap néztem vele egy 1080p-s filmet DTS hangal, zökkenőmentesen vitte mindkettőt.
Tökéletes!

(#178) csokibanán

csokibanán
(újonc)

sziasztok!
valaki tudna segíteni abban ,hogyan kell a firmware frissítést megcsinálni?rádugom a pendrive-ot, de semmi.mit kell még csinálni, hogy frissítsen is?
köszi.

(#179) Pali79 válasza csokibanán (#178) üzenetére

Pali79
(tag)

Előszöris a pendrive-on nem legyen semmi más csak az FW. Ha bedugtad, WD bekapcs, settings menüben lesz egy olyan menüpont ami még nem volt addig. Ha jól emlékszem akkor ha a pen-en nincs más csak az FW akkor eleve ezzel indít és nem a megszokott fénykép nézegetést kínálja fel. Le OK-ézod, újraindítja magát, aztán elkezd frissíteni, ha kész újra a menüt fogd látni. A lényeg, hogy légy türelmes, néha úgy tűnik, hogy nem csinál semmit, de mégis csinálja a dolgát. Eszedbe ne jusson közbe kihúzni vagy valami ilyesmi, mert akkor kuka az egész:)

Suzuki Bandit 1200N

(#180) csokibanán

csokibanán
(újonc)

nekem fat32-re van formázva a pendrive az ugy ok,mert a zenét azt így is viszi,de akármit csinálok nem akarja a frissítést.mi lehet a gond? :F

[ Szerkesztve ]

(#181) csokibanán

csokibanán
(újonc)

Oo lehet,hogy a legfrissebb van rajta :W ? 1.01.02
akkor megoldodott asszem. :))

(#182) csokibanán

csokibanán
(újonc)

sziasztok!
egy kis segítséget szeretnék kérni.valaki konvertált már esetleg ezzel a popcorn audio converterrel?dts-t akarok átkonvertálni ac3-ra.megvannak a kodekek is persze, biztos én vagyok a béna, de nekem mindig azt írja ki, hogy nem talalom a megadott elérési útvonalat.miért van ez? :F
pls segítsetek.

[ Szerkesztve ]

(#183) Shodan válasza csokibanán (#182) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

mert le kell tölteni hozzá a tools mappát és beállitani.

(#184) csokibanán

csokibanán
(újonc)

letőltöttem beállítottam amit be kell a programon belűl, de mégsem akarja az igazat. :O

(#185) BITBOYS

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Létezik, hogy nem lehet chaptert léptetni?

Ma hajnal 3 óra körül, egyszer csak becsengetett a szomszéd. Úgy meglepődtem, hogy majdnem kiejtettem a fúrót a kezemből.

(#186) Shodan válasza BITBOYS (#185) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

igen

(#187) Shodan

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

mi a legolcsóbb megoldás arra hogy dts hangsávú filmeket is tudjam nézni és ne kelljen kovertálni?
ilyen 30 ezer körül néztem komplett hazimozikat de mindegyiken csak kimenet van, bemenet nincs ahova a wd tv tudnám kötni.

(#188) kutyuska válasza Shodan (#187) üzenetére

kutyuska
(fanatikus tag)

Egy kicsit vissza olvasva :[link]

(#189) BITBOYS válasza Shodan (#186) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi

(#190) kutyuska

kutyuska
(fanatikus tag)

1.02-s új firmware!

[link]

(#191) csokibanán

csokibanán
(újonc)

köszi!még nekem a múltkor az 1.01.02-es volt fenn a wd honlapján.de nem baj ha megvan mindkettő. :K

(#192) Shodan

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

az uj firm felrakása után van egy kis probléma, nincs hang a HDMI-n, idáig volt :(

(#193) csizzah válasza kutyuska (#190) üzenetére

csizzah
(fanatikus tag)

Próbálta már valaki?, dts szakadozás megvan még, magyar ékezetek hogy állnak?

Köszi.

(#194) Shodan válasza csizzah (#193) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

na meg is oldódott a problémám, már van hangom.

feliratok már nem csúsznak, ékezetet nem is nagyon figyeltem :B

(#195) csokibanán

csokibanán
(újonc)

az ékezeteknél a hosszú ő felett ~ van.áttekinthetőb a menürendszere,egyedűl ami zavar egy kicsit,hogy több idő kell neki betölteni a filmet.

(#196) csizzah válasza csokibanán (#195) üzenetére

csizzah
(fanatikus tag)

Az ő felett eddíg is ~ volt, ezek szerint az ű ok lett?, mkv-ba épített feliratoknál még mindíg kihagyja az ékezetes betűket?, dts hang hogy áll még mindíg akadozik?

Köszi.

(#197) Shodan válasza csizzah (#196) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

másik fórumról:
csak pozitív tapasztalataim vannak, nálam megszűnt a DTS-es filmek hangszaggatása is. Eddig se sok szaggatott, de most már azok sem szaggatnak amik eddig szaggattak. A feliratkezelés is javult: az mkv-be ágyazott feliratok mostmár tökéletesen ékezetesen jelennek meg.

(#198) Shodan válasza kutyuska (#188) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

aha ezt olvastam, csak nekem egybe kéne a dvd lejatszóval,
a mostani akai dvd playert lecserélném mert amúgy is egy hulladék csak a hangfalait tartanám meg és e helyébe szeretnék egy újat ami már képes dekodólni a bejövő dts is.

(#199) Shodan válasza Shodan (#198) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

[link] valami ilyesmi kéne csak olcsóbban hangfalak nélkül

[ Szerkesztve ]

(#200) csizzah

csizzah
(fanatikus tag)

Nehogy felrakjátok az új firmware-t csak szarabb lesz tőle, legalább is aki divx filmeket is szeretne rajta nézni ill zenét is hallgatna. Nekem sikerült jól elbarmolnom :W

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.