He's aware of it as the numerous mentions of this all over the forum have shown, and believe me, if he could fix it, he would have. However the issue is inside binary files from WD over which b-rad has no control.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
ibax
(lelkes újonc)
nekem a következő lenne a kérdésem... a héten vettem ezt a multimédia lejátszót, és 2 filmmel problémám akadt...
1) az angol nyelvvel működik, de ha magyar nyelvre váltok, elmegy a kép, és egy idő után megjelenik az "unsupported format" felirat
film adatok:
Resolution....: 1920x800
Bitrate.......: 7971Kbps
FPS...........: 23.976
Audio.........: English DTS 5.1 1536Kbps
Hungarian AC3 5.1 448Kbps (RETAiL)
Audio Attached: Hungarian AC3 5.1 448Kbps (RETAiL)
Subtitles.....: English, Hungarian (SupRip)
2) itt bár elindul a film, a magyar nyelv is, egy idő után leállt a lejátszó, újra kellett indítani, valamint tekertetni nem lehet benne, ha tekertetni próbálok, egy idő után "unsupported format"-tal szintén elszáll
film adatok:
Aspects & Picture type:
[ ] Widescreen 1.85:1
[ ] Widescreen 1.78:1
[x] Widescreen 2.35:1
[ ] Widescreen 2.40:1
[ ] Full screen 4:3
[x] Blu-Ray
[ ] HD DVD
V I D E O A U D I O
Resolution: 1280x536 Hungarian: AC3 5.1 @ 384 kbps
Bitrate...: 4312 kbps English..: DTS 5.1 @ 768 kbps
Framerate.: 23.976 other....: -
S U B T I T L E S A M P L E
[x] Hungarian (SubRip) [x] Yes
[x] Hungarian Forced (SubRip) [ ] No
[x] English
van valami ötletetek, hogy mi lehet a gond? esetleg új firmware? vagy hogy mire figyeljek oda, ha legközelebb le akarok tölteni egy filmet? milyen codecet ne válasszak akár hang, akár képbeállítást illetően?
válaszokat előre is köszönöm!

kingabo
(őstag)
Leírtam én is az általad említetteket, de Doc szólt, hogy már fw-vel is megoldható a probléma, ezért írtam ide már az fw-set.
[link]
[ Szerkesztve ]

ibax
(lelkes újonc)
ok, köszi, utána olvasgattam, és valóban láttam, hogy más is tapasztalta...
legújabb fw alatt ezt érted?
1.02.21_WDLXTV.COM_WDLXTV_LIVE-0.4.2.8
merthogy nekem is a legújabb gyári fw van rajta, csupán nem a b-rad-os
ez a b-rad-os fw frissítés megoldja a problémát?

ibax
(lelkes újonc)
ok, köszi, utána olvasgattam, és valóban láttam, hogy más is tapasztalta...
legújabb fw alatt ezt érted?
1.02.21_WDLXTV.COM_WDLXTV_LIVE-0.4.2.8
merthogy nekem is a legújabb gyári fw van rajta, csupán nem a b-rad-os
ez a b-rad-os fw frissítés megoldja a problémát?

kingabo
(őstag)
A választ nem Neked írtam. Nekem csak egy sima wdtv-m van, a live-os fw-kkel nem (/sem) vagyok tisztában.
Találkoztam már én is spec kodekkel tömörített hanggal, amit a wdtv nem vitt, ilyenkor (jobb hiján) mkvextract-al kiszedtem hangot újratömörítettem, majd mkvmerge-el visszatettem az mkv-ba. (igaz az stereo mp3 volt, nem sokcsatornás ac3) Esetleg audoconverter-rel meg lehet probálni, hátha át tudja a hangot konvertálni mássá. Persze, ha nem a headerrel van megint a gond.
[ Szerkesztve ]

ibax
(lelkes újonc)
ok, köszi hogy leírtad...
akkor esetleg megvárjuk doc válaszát, hogy ő mit gondol erről a problémáról...

ibax
(lelkes újonc)
furcsaságok, amiket tesztelgetés során tapasztaltam
(gyári 1.02.21 firmware)
internet rendben, legalábbis a checker azt mondja a wd tv live-ban
Youtube -> "No content"
Live365 -> újraindítja a masinát
Amennyire tudom, a youtube probléma ismert (fórumozgatáskor találtam), b-rad -ra kell frissíteni
Live365-tel kapcsolatban valakinek valami infója?
[ Szerkesztve ]

asbi_
(tag)
b-rad fw-vel, bekapcsolt shoutcast szolgáltatással nekem megy rendesen a live365.
[ Szerkesztve ]

ibax
(lelkes újonc)
mennyire számít a sorrend a firmware frissítésénél? ezekre gondolok...
1) wdtvlive full áramtalanítása (konnektorból kihúz)
2) pendrive rádug (csak a firmware van a gyökérbe kitömörítve)
3) wdtvlive áram alá helyezése
4) Start
5) követni az utasításokat a képernyőn
6) ha siker, akkor leállít
7) full áramtalanít
8) pendrive lehúz
9) újra áram alá helyez
10) indít
11) enjoy....
ez így ok?

asbi_
(tag)
én előtte kihúztam, pendriveot bedugtam, áram vissza, bekapcsoltam, végigment magyától meg újraindult kétszer, aztán ejecteltem a pendrive-ot és kész..
amúgy ne parázd túl, volt már olyan, hogy egy rossz pendrive miatt félbeszakadt a frissítésem és valami error jelent meg több nyelven, azt is helyre lehetett állítani 
[ Szerkesztve ]

Bucy
(fanatikus tag)
ebből kell a 2-5 meg a 8 előtt egy leválasztás gomb 

Bucy
(fanatikus tag)
mindig kikésem a szerkesztést, szóval a 2. az 5. nem 2-től 5-ig. meg a 8.
az áramtalanítások fölöslegesek, egy reboot kell, azt elintézi magának.

ibax
(lelkes újonc)
Ok, a firmware frissítés meglesz, de még mindig furcsa számomra, hogy kijön a lejátszó 1.02.21-es verzióval (tehát gyári firmware update-tel), és nem müködik a youtube videók lejétszása, se a live365... Merthogy ez történik nálam...

Bucy
(fanatikus tag)
A 1.02.21 elég régi, azóta ismét módosítottak a YT elérésén. A beta fázis elhúzódása a gond inkább. A live365 is hasonló lehet, bár nem próbáltam már vagy féléve.
A YT engem úgyis csak HD-ben érdekel, így gyári firm. csak addig tartózkodik a gépen amíg cserélem a fájlt a penen és megy fel a b-rad.

asbi_
(tag)
valakinek nincs ötlete, hogy az éjszaka közepén miért kapcsol be magától a wdtv? két napja erre kelek reggelente, hogy be van kapcsolva a kütyü.. (első este még azt hittem, hogy elaludtam filmnézés közben, de tegnap estére konkrétan emlékszem, hogy kikapcsoltam.)
ejszakai gyors aramszunet?
"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

Varekai
(újonc)
Sziasztok, annyi lenne a kérdésem,hogy melyik fw-t ajánlanátok,hogy telepítsem a kütyüre
köszönöm a segítséget előre is

Bucy
(fanatikus tag)
A legutolsó b-rad-ot, itt van lejjebb.

Varekai
(újonc)
köszi a választ de ez a lejjebb nem feljebb lenne?
[ Szerkesztve ]

Bucy
(fanatikus tag)
Ok, akkor nálad biztos, én minden fórumon a legújabb felül rendezést használom. 

Varekai
(újonc)
megtaláltam így is köszi még1x 

asbi_
(tag)
eddig nem volt jellemző a környéken
de igazad lehet, mert napközben nem kapcsol be random.

Bucy
(fanatikus tag)
Más jele van, elveszíti az időt mikro, TV valami aminek nincs saját áramellátása?
Pár éve felénk volt olyan, hogy a napi hálózati összeszinkronizáláskor megszakadt egy pillanatra minden nap.
[ Szerkesztve ]

asbi_
(tag)
Mikro a legutóbbi nagy áramszünet óta nem lett beállítva, most beállítottam az időt, kiváncsi leszek holnap reggel.
Ma is bekapcsolva találtam a wdtv-t mikor felébredtem, szóval valami biztosan van. Ha bebizonyosodik először beszéljek a szolgáltatóval, vagy érdemes beszerezni egy szünetmentest? Gondolom ezek az apró kimaradások/ingadozások nem tesznek jót a cuccaimnak, meg nem szeretném minden este kihúzgálni őket..
[ Szerkesztve ]

Bucy
(fanatikus tag)
Hát jót nem tesz az biztos, ha bebizonyosodik, hogy nem házon belüli a gond akkor érdemes szólni. Addig meg egy kapcsolós elosztó, esetleg kényelmes megoldásként távirányítós dugalj és had pihenjenek nyugodtan éjszaka. 

Bucy
(fanatikus tag)
Visszatérve ehhez, a legújabb b-rad firmbe már beépítésre került a jól működő autores plugin, ami a többcsatornás AAC-t lekeverteti sztereóra, így van hang digitális kimeneten is.

asbi_
(tag)
Az létezik, hogy a router nem érezné meg a gyors áramkimaradást, de a wdtv igen?
Megnéztem és közel 40 napos uptime-ot ír a router menüje, a neten is közel 4 napja lóg. Szerintem ez mégsem áramkimaradás lesz 
[ Szerkesztve ]
ugyanarra a konnektorra van kotve mint a lejatszo?
koss kozvetlenul a lejatszo melle egy radios ebresztoorat pl, azon latni fogod ha aramszunet volt valoszinuleg
a nagyon rovid ideig tarto aramszunetet nem minden eszkoz 'veszi eszre', a szamitogepek altalaban nem tolerljak rovid ideig sem, de van ami rovid ideig tarto kimaradast atveszel ujraindulas nelkul

Bucy
(fanatikus tag)
Milyen firmware van rajta?

asbi_
(tag)
Most látom, hogy ezt benéztem, a másik konnektorra van rákötve. Bár nem értek hozzá, nem tudom mennyire számít ez egy adott lakáson belül.
Bedugtam most egy ilyen órát mellé, kiváncsi leszek reggel..
@Bucy 1.02.21_WDLXTV.COM_WDLXTV_LIVE-0.4.2.8

asbi_
(tag)
A mikro és az óra nem 'felejtette' el az időt, de a wdtv megint be volt kapcsolva reggel 
Olyan nem lehet, hogy valami jelet kap a routertől amitől bekapcsol?
[ Szerkesztve ]
szerintem a wdtv-ben nincs WOL, de ki tudja...
ha b-rad FW van rajta, lepj be ra telnettel, es add ki a dmesg parancsot, ott elvileg nyoma kell hogy legyen az ujraindulas idejenek es okanak

ibax
(lelkes újonc)
Sziasztok.
Frissítettem a legújabb b-rad fw-re a lejátszómat.
1.02.21 0-4-2-8
Asszem ez a legfrisebb, stabil, ajánlott verzió.
A hibák, amiket észlelek:
YouTube lejátszó még mindig nem talál lejátszandó tartalmat, sőt bejelentkezni sem tudok a profilombe. Internet config rendben van, a live365 internetes rádiókat tudom hallgatni.
Ezekre a beállításokra gyanakszom:
## enable YouTube Switcher (You can only use one at a time!)
## to enable YouTube HD:
## *** youtubeHD requires setting YOUTUBE_QUALITY too ***
config_tool -c YOUTUBE_SWITCHER=youtubeHD
## to enable EasyNews XViD proxy:
#config_tool -c YOUTUBE_SWITCHER=easynews
## to disable YouTube Switcher:
#config_tool -c YOUTUBE_SWITCHER=''
## EasyNews YouTube Switcher settings
#config_tool -c EASYNEWS_USER=user
#config_tool -c EASYNEWS_PASSWORD=password
## youtubeHD YouTube Switcher quality setting
#config_tool -c YOUTUBE_QUALITY=270P
#config_tool -c YOUTUBE_QUALITY=360P
#config_tool -c YOUTUBE_QUALITY=480P
config_tool -c YOUTUBE_QUALITY=720P
#config_tool -c YOUTUBE_QUALITY=1080P
Jól gondolom, hogy a fenti 3 blokkból mindegyikből egyet, csakis egyet szabad kiválasztani? Ahogy látjátok, mivel HD Ready TV-m van, ezért a 720p opciót választottam. Ez azt jelenti, hogy csakis azokat fogja megjeleníteni, vagy mindent bezárólág a 720p minőségig?
Nálam a beállítás tehát:
config_tool -c YOUTUBE_SWITCHER=youtubeHD
config_tool -c YOUTUBE_QUALITY=720P
Másik probléma, hogy az egyes ac3 hanggal rendelkező filmeknél még mindig akad, leáll, kiírja hogy ismeretlen formátum. Ezek a filmek mindig problémásak voltak...

asbi_
(tag)
nem tudom minek kéne látszania, körülbelül 3 oldalnyi szöveg jött ki.
[link]
ez a legvége (gondolom ha ez ilyen log szerűség, akkor ez lenne a lényeg)
az elejétől ugyanilyen, csak a 'sorszámok' változnak (nem sd 9:0:0:0, hanem sd 3:0:0:0)
időpontot csak az elején találtam, ahol a verziószámait írja ki 
eszembe jutott még valami most: miután feltettem az fw-t beállítottam, hogy időt frissítsen netről. nem lehet, hogy azért kapcsol be az éjszaka egy adott pontján, hogy ezt megtegye?
[ Szerkesztve ]
ebbol az latszik, hogy folyamatosan dugdosod ra az eszkozoket
lehet hogy ez a legutolso ujrainditas utan volt, azert nem latszik mas, de az is lehet hogy van koze hozza
probald ki ugy, hogy lehuzol rola minden eszkozt (dvd-olvaso, vinyo, stb)
az ntp miatt szerintem nem kene neki beindulni, de azert nezd meg az S00 file-ban hogy a sleep-re kikapcsolja-e a halokartyat

asbi_
(tag)
igen, sajnos a mybookot másra is használnom kell, ezért a folyamatos cserélgetés.
azt viszont nem értettem, hogy milyen cd-rom olvasót ír a dmesg, mert ilyet soha nem is dugtam rá.
le volt húzva minden mikor beírtam az előbb a parancsot.
a hálókártya zöld ledje standby üzemmódban is világít, szóval valószínűleg nem kapcsolja ki. gondolom ehhez kéne ez a parancs:
config_tool -c DISABLE_ETHERNET_ON_STANDBY=YES
ha ezt kiadom neki, az mást befolyásol? nem akarom telneten ébreszteni a cuccot, torrentezni sem szeretnék rajta, leginkább a moviesheetek és a sleep timer miatt kellett a custom fw..
(sleep timerre is gyanakodtam, de az a jelenség kezdete után lett feltéve)
sleep timert nem hasznaltam meg, bar ahogy irod, kicsi esellyel van koze hozza
mindenkepp erdekes a jelenseg, foleg hogy csak ejszakankent, de akkor mindig csinalja
kinyomozzuk 
tedd meg azt, hogy ejjel lehuzol rola minden radugott eszkozt, aztan reggel kezdd ugy hogy megnezed a dmesg-logot
vagy azt is meg lehet csinalni, hogy atkuldod a komplett dmesg logot pl. nekem mailben, hatha talalok benne valami erdekeset
sot, akkor mar a kovetkezo file-okat:
/var/log/dmesg
/var/log/messages
/var/log/syslog
(pl. ftp-n bejelentkezve ra le tudod szedni oket)

asbi_
(tag)
rendben, akkor holnap délelőtt elküldöm a file-okat. (a profilodban lévő mail cím él?)
köszönöm szépen, hogy foglalkozol a problémával!
ha nem találunk megoldást, átmegyek a szellemírtó topic-ba 
[ Szerkesztve ]
elkuldheted nyugodtan most is arra a cimre, szerintem benne van meg a lenyeg

Bucy
(fanatikus tag)
Engem is érdekel a probléma, ha nem gond nekem is küldd el.
A YT és az NTP beállításról részletes infót találsz a wiki oldalon.
Közben egy kérdés, ezekhez:
#config_tool -c POWER_UP_ACTION='logger -t "power_up_action" "I am doing something"
#config_tool -c POWER_UP_ACTION20='sleep 5; ether-wake -b xx:xx:xx:xx:xx:xx; sleep 10; /etc/init.d/S90net.mounts start'
#config_tool -c POWER_DOWN_ACTION='logger -t "power_down_action" "the OSD has been suspended!"'
nem nyúltál?
A webes felületen is van log, azt könnyen ki tudod másolni.

asbi_
(tag)
öhm, az létezik, hogy ftp-n rootként bejelentkezve nem látok a /var/log-ban semmit azok közül, amiket kértetek?
@Bucy: az NTP beállítást wikiről szedtem, azon kívül nem állítottam mást ezzel kapcsolatban.
az általad említettekhez se nyúltam, egyedül hogy az 5V-t vegye le az usb-ről standby üzemmódban. (ez működik is, szépen kikapcsol a mybook)
[ Szerkesztve ]

ibax
(lelkes újonc)
sziasztok
az rtorrent-tel kapcsolatban lenne egy kérdésem...
tegnap telepítettem fel az rtorrentet. tök szépen működött. aztán ma egy szerencsétlen hard shut down miatt (értsd: áramtalanítva lett a készülék) valami gajra ment. Az addig letöltött adatokat nem tudta folytatni. Ezután újra megpróbáltam betenni a torrent filet és elindítani, de kb 1 perc után elkezd leszedni valamenyi adatok, majd valamennyi letöltött mennyiség után átmegy "felfüggesztve" módba. nincs az rtorrent-ben semmilyen scheduler, semmi beállítva,minden úgy van, ahogy tegnap volt. tegnap ment, ma nem megy. internet van rajta, látja a seedereket, el is kezdi letölteni, majd egy rövid időn belül átkerül "felfüggesztett" módba...
találkoztatok már ilyennel? mi lehet az oka?

ibax
(lelkes újonc)
hmmm, lehetséges hogy a torrentben lévő adat méretével van a baj?
egy 350megás filmet egyből elkezdett letölteni...
a másik, 29giga, azt alapból csak 4-5 perc után kezdi el (szó szerint!)

ibax
(lelkes újonc)
hmm, kitöröltem az AutoWatch feature-t (autotools-ban), és most úgy néz ki, hogy rendben van. ti használjátok ezt a toolt? nálatok működik rendesen?

asbi_
(tag)
lehúzott mybook-kal nem produkálta a bekapcsolós jelenséget, arrafele kell keresni a hibát szerintem.

Bucy
(fanatikus tag)
Nincs azon valami plugin, ami élesztheti?
Rádugott HDD-vel tudnál küldeni egy boot logot, de textben kimásolva, vagy a webes felületről a bug report alól.
[ Szerkesztve ]

ibax
(lelkes újonc)
sziasztok,
lehet hogy már nem is tartozik ehhez a fórumhoz, de azért megkérdezem... szóval még mindig az rTorrent-tel szórakozok. ilyen hibaüzenetekkel találkozom...
(Első fül, asszem állapot)
Tracker állapot: Storage error: [Could not sync chunk: Input/output error]
(Infó fül)
[11.10.2010 05:36:01] WebUI started.
[11.10.2010 05:36:03] Web-server can't access settings directory for read/write/execute. ruTorrent can't save own settings. (/usr/share/rutorrent/share/users/wdlxtv/settings)
[11.10.2010 05:36:03] rTorrent's user can't access settings directory for read/write/execute. ruTorrent will not work. (/usr/share/rutorrent/share/users/wdlxtv/settings)
[11.10.2010 05:36:05] Autotools plugin: rTorrent's user can't access php interpreter. Plugin will not work.
[11.10.2010 05:36:05] Retrackers plugin: rTorrent's user can't access php interpreter. Plugin will not work.
[11.10.2010 05:36:05] RSS plugin: rTorrent's user can't access php interpreter. Plugin will not work.
[11.10.2010 05:36:05] Scheduler plugin: rTorrent's user can't access php interpreter. Plugin will not work.
[11.10.2010 05:36:05] Traffic plugin: rTorrent's user can't access php interpreter. Plugin will not work.
[11.10.2010 05:36:05] RSS plugin: rTorrent's user can't access curl program. You will not be able to work with https feeds.
[11.10.2010 05:36:05] Unpack plugin: rTorrent's user can't access unzip program.
[11.10.2010 05:36:05] Unpack plugin: rTorrent's user can't access unrar program.
Találkoztatok hasonlóval? Elég zavaró, mert ilyenkor leáll minden, nem megy a torrent...

Bucy
(fanatikus tag)
Nem használok torrentet, de ez igencsak jogosultsági vagy kommunikációs hibának tűnik, ha menet közben történik, akkor inkább valami kapcsolat szakadási gond lehet.

asbi_
(tag)
elküldtem mailben a logot, remélem ez az amit kértél.
öhm, plugin szerintem nincs. a jelenség kezdete után lett felrakva az összes..
félrevezettelek sajnos a hétvégi hozzászólásommal, nem csak rádugott mybook-kal csinálja, szombat éjszaka egyedül is bekapcsolt..