Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#901) madgie válasza tothl (#900) üzenetére

madgie
(VIP)

Annak a távirányítója magában megér minimum egy tízest :D

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#902) ibax válasza madgie (#899) üzenetére

ibax
(lelkes újonc)

"Konfig fájl hekkelése nem nagy feladat"

ez a konfig file egyébként fizikailag hol található? hogyan tudom szerkeszteni? pc-ről hálózaton keresztül látható valahol? vagy olyankor tudom csak konfigolni, amikor firmware-t frissítek?

(#903) madgie válasza ibax (#902) üzenetére

madgie
(VIP)

A pendrive-ról frissíted a firmware-t és a firmware fájlok között ott lesz. Tehát akár hálózaton keresztül, akár PC-re visszadugva piszkálhatod, a lényeg, hogy a WD TV lássa az S00custom-options file-t, újraindításkor. Tehát ha ezután magyar nyelved lesz, utána már nem kell többé ez a fájl.

http://wdtvlive.wikidot.com/. Olvasgasd, sok minden le van itt írva magyarul.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#904) timeline válasza Bucy (#887) üzenetére

timeline
(kvázi-tag)

:R ezt én is kipróbálom

Valsz a következő telóm is HTC lesz, vagy Dell, vagy mittoménmi...

(#905) gyerecske válasza madgie (#903) üzenetére

gyerecske
(kvázi-tag)

Nekem nem sikerült magyarra állítani.Alapból olasz lett , azt átállítottam angolra, de magyarra nem tudtam.
A régebbi firmware-ben volt magyar nyelv is a többi között.Ezzel viszont tényleg hamarabb megtalálja a hálózatot.

(#906) doc válasza gyerecske (#905) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

forditva :)
a regi firmware-ekben nem igazan volt magyar nyelv, az olasz helyere lett behackelve, gondolom azert is lett neked olasz frissites utan, mert arra volt beallitva

az uj FW-ben mar van rendes(ebb) magyar nyelv tamogatas, az S00* config file-ban kell beallitani (miert nem teCCik elolvasni a readme-t frissites elott??)

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#907) timeline válasza doc (#906) üzenetére

timeline
(kvázi-tag)

valahol itt kellene valamit?

## Only possible to set ONE locale
## Choices:
## - Netherlands: nl
## - Greece: gr
## - Catalan: ca
## - Hungarian: hu
#config_tool -c LOCALE=nl
#config_tool -c LOCALE=gr
#config_tool -c LOCALE=ca
#config_tool -c LOCALE=hu

Valsz a következő telóm is HTC lesz, vagy Dell, vagy mittoménmi...

(#908) gyerecske válasza doc (#906) üzenetére

gyerecske
(kvázi-tag)

WDTV_Live_1.02.21_HUN_5.0_MOD_5.0
Ebben volt magyar és az ikonok is sokkal szebbek voltak.Szerintem vissza is fogom rakni.
Olvasgattam a readme-t egyébként, de nem tudtam kivenni hogyan kell és mit átírni a configban a magyarhoz.

(#909) madgie válasza timeline (#907) üzenetére

madgie
(VIP)

Yep, a config_tool -c LOCALE=hu elől vedd ki a '#' jelet, mentsd el, elvileg mennie kell.

gyerecske: én az Enlightenment fw ikonjait és kezelőfelületét szerettem, de azt meg nem frissítik, így például az automata képfrekiváltást sem tudja (aranyat ér, hogy nem kell a főmenüben váltogatni a 24 és 60 Hz-t aszerint, hogy sorozatot vagy mozifilmet néz az ember!)

(#910) ibax

ibax
(lelkes újonc)

Sziasztok.

Tegnap megvettem a WD HD TV LIVE-omat. Elsö benyomásra csak pozitívimokat mondhatok róla. 3-4 HD filmmel próbálkoztam (mkv és mp4 formátumok), mindet probléma nélkül olvasta. Feliratos sorozat is OK, ékezetes karakterekkel semmi gond. Divx filmeket is szépen viszi. Gyors menü, igényes megjelenés, könnyen megtanulható menürendszer.

Firmware: 1.02.21

Talán még nem találtam meg, vagy nincs ilyen opció, de a filmekben lassan tudok csak lépegetni. Ha pl egy órát szeretnék átugrani, hát sokáig tartana. Vagy nem így van?

(#911) ibax válasza Bucy (#887) üzenetére

ibax
(lelkes újonc)

Szia Buci.

Ezt a b-rad frissítést, amire "válaszol"-t nyomtam (0.4.2.8) feltehetem az 1.02.21 firmwarrel rendelkezö lejátszómra? És akkor egyből a legfrissebb elérhetö update lesz rajta?

Túl egyszerűnek hangzik :)

(#912) madgie válasza ibax (#910) üzenetére

madgie
(VIP)

Mikor 2-4-8 akárhányszorosan tekersz bele, akkor nyomd meg a következő számra ugrás gombját (tudod, ">>|"). Tíz percet fog ugrani.

(#913) doc válasza madgie (#912) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ez termeszetesen benne van a kezikonyvben is, amit soha senki nem hajlando elolvasni...
most a kollega legalabb kulturaltan kerdezett, de talalkoztam mar olyannal is, aki siman leszarozta a lejatszot hogy nem lehet benne ugrani, holott csak el kellett volna olvasni azt a nyamvadt leirast...

(#914) ibax válasza doc (#913) üzenetére

ibax
(lelkes újonc)

helló,

a kézikönyvet valóban "még" nem olvastam el... ez az én hibám, nem tagadom. csak hát ki szerettem volna próbálni minél hamarább, és mivel lapozható kézikönyvet már nem is adnak, hanem cd-n van a manual, odáig nem jutottam, hogy a cd-t betegyem a pc-be...
hisz ezért vettem a lejátszót, hogy elkerüljem a pc-vel való médiairányú-foglalkozást...

na de mindegy, mindenképp átlapozom majd... és köszi a segítséget is...

(#915) Bucy válasza ibax (#911) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Mivel az is úgy kezdődik arra ildomos feltenni.
A b-rad firmware-ek nevének eleje mindig tartalmazza a gyári számát, amire épül.
B-rad csak véglegesre fejleszt, ezért várjuk már nagyon, hogy a sok jó fejlesztést tartalmazó 1.03.xx firm. kilépjen a beta státuszból.

(#916) Bucy válasza ibax (#914) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Ezt én pl. már vásárlás előtt tudtam, mert nem voltam rest és a kiszemelt 4 készülék topikjait végigolvastam döntés előtt.

(#917) need válasza Bucy (#916) üzenetére

need
(őstag)

hello bucy:)

mennyire gyere be a 0.4.2.8 lecseréljem a 0.4.2.2. ??
mester? :R

LG IPS236V-PN..Oly.EPL1..Ultimate Ears Triple fi 10 pro & Sony Hybrid ..Ray Samuel Tomahawk IEM Amp..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

(#918) Bucy válasza need (#917) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Igen, gyorsabb hozott sok újítást/javítást, nézd meg changelogját.

(#919) gyerecske válasza madgie (#909) üzenetére

gyerecske
(kvázi-tag)

Na , sikerült, köszönöm!
Tényleg gyorsabb lett ezzel, de nem vagyok kibékülve a kinézetével.Mondjuk ez legyen a legnagyobb bajom, majd megszokom.:-)

(#920) madgie válasza gyerecske (#919) üzenetére

madgie
(VIP)

A hátteret és képernyővédőt könnyen lecserélheted, a szokásos linken erről is olvasgathatsz :) (nekem sem a gyári van, a hátterem egy sarki fényes, fenyős tájkép, a képernyővédő meg ez, egy kicsit kontrasztosítva)

(#921) gyerecske válasza madgie (#920) üzenetére

gyerecske
(kvázi-tag)

Köszi, akkor ebbe még beleásom magam.

(#922) need válasza Bucy (#918) üzenetére

need
(őstag)

tudom tudom olvasni kell olvasni kell.. ;]

1 fontos dolog ami miatt érdemes szerintem ami sok volt a gond MKV header így hátha nem kell már annyit muxolni :C

LG IPS236V-PN..Oly.EPL1..Ultimate Ears Triple fi 10 pro & Sony Hybrid ..Ray Samuel Tomahawk IEM Amp..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

(#923) gyerecske válasza madgie (#920) üzenetére

gyerecske
(kvázi-tag)

Na ez nem akar sikerülni.Annyit ír , hogy a meghajtó gyökerébe kell másolni a képet.
"screen_saver.png" illetve "villa_bg.jpg"
Ha hálózatról használom, akkor is működnie kéne?

(#924) madgie válasza gyerecske (#923) üzenetére

madgie
(VIP)

Újraindítottad a kütyüt?

(#925) gyerecske válasza madgie (#924) üzenetére

gyerecske
(kvázi-tag)

Igen.Ennyi lenne az egész, hogy odamásolom a megfelelő névvel és kész?Az bekavarhat, hogy több partíció van a vinyón?

[ Szerkesztve ]

(#926) madgie válasza gyerecske (#925) üzenetére

madgie
(VIP)

Nekem is több partíció van, az egyiken ott a villa_bg.jpg, meg a másik, oszt jó. Ha megváltozott a háttér, akkor újraindulás után a WebUI-nál (WDTV-d IP címe) is az fogad. Nálam most például ilyen

(#927) gyerecske válasza madgie (#926) üzenetére

gyerecske
(kvázi-tag)

Aha, ez jól néz ki.Na majd még próbálkozom, mondjuk nem tudom akkor mi lehet a gond.

(#928) madgie válasza gyerecske (#927) üzenetére

madgie
(VIP)

A háttérkép pontosan 1280x720-as méretű legyen, a képernyővédő meg maximum 524x288.

(#929) asbi_

asbi_
(tag)

én mindenhol csak a 0.4.2.6 verziót látom letöltéseknél. vak lennék? :F

(#930) madgie

madgie
(VIP)

Itt is? :)

(#931) asbi_ válasza madgie (#930) üzenetére

asbi_
(tag)

tényleg vak vagyok, köszönöm szépen és elnézést :)

(#932) Osibaa

Osibaa
(senior tag)

Sziasztok!

Ha az ember média lejátszót szeretne venni, akkor melyiket ajánlanátok? Ezt a WD TV Live-ot, vagy inkább az Asus O!Play-t (kb. 1 árban vannak, a Popcorn Hour-ról hallottam még, az árban nagy ugrás)? A WD-nél milyen kötöttségekre lehet számítani? Gondolok itt a kezelt külső HDD méretére (esetleg típusára, ha valamelyiket nem szereti), XVID fájlok és a H.264-es HD videók lejátszására, ilyenek.

Köszi.

"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"

(#933) asbi_

asbi_
(tag)

üdv
az miért lehet, hogy első belépésnél a root/nincs jelszó kombót nem fogadja el, ha telnetelni szeretnék?
b-rad féle fw, régen volt már fenn, akkor működött is, de azóta nyárra áttértem a gyárira.

'Login incorrect' szerinte..

[ Szerkesztve ]

(#934) Bucy válasza asbi_ (#933) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Mert nem felejt. :) Írd be a régen használt jelszavad.

(#935) SeaShark

SeaShark
(kvázi-tag)

Hi!

Én is egy ilyen média lejátszóval szemezgetek, de egy pár napja találkoztam a neten az A.C.Ryan PlayON!HD mini-vel és mit mondjak elégé szimpatikus. Úgyhogy most a két lejátszó között őrlődöm. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. néztem egy két tesztet és videót is de még így sem egyértelmű a dolog. pl. mindenhol csak kis méretű(1mb) képeket nézegettek, ami elfogadható sebességgel töltött be de nem tudom mit kezdene(milyen gyorsan töltené be egymás után) egy 4-5 mb –os jpg-vel vagy akár nagyobbal, és van még egy-két ilyen dolog. Érdekelne, hogy valaki járt-e már ilyen cipőben, esetleg valakinek van a mindkettő lejátszóval tapasztalata. Örömmel venném, ha megosztaná velem.

A segítséget előre is köszönöm

(#936) Bucy válasza SeaShark (#935) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Perdöntő különbség nincs köztük, neked kell eldönteni, olvass sokat, próbáld ki, ha tudod és úgy dönts.
Nyers erőben a WD a legjobb a kategóriájában egy picivel, de ez használat közben nem jelent szinte semmit.
Fejlesztésekben is jó mindkettő, bár a mini a tulajok szerint kicsit döcögősebben fejlődik mint ígérték.
Tényleg apróságok dönthetnek, ami mindenkinél egyedi.

(#937) SeaShark válasza Bucy (#936) üzenetére

SeaShark
(kvázi-tag)

Köszönöm

(#938) asbi_ válasza Bucy (#934) üzenetére

asbi_
(tag)

Köszi, ez eszembe se jutott :R

(#939) nyogo83

nyogo83
(kvázi-tag)

Hali!

Most vettem egy WDTV Live-ot, de maris fejtorest okoz nekem :( Bekapcsolas utan azonnal FWt frissitett, ami nem problema. Viszont...Eddig egyetlen egy filet se sikerult lejatszania halozaton keresztul :S Egy halozatra kotott vinyon vannak Samba megosztasban a filmek. Latja a filmeket, barmelyiket probalom lejatszani, 'Unable to play.."blablabal hibauzenetet dob. Mit rontok el? :W

(#940) doc válasza nyogo83 (#939) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

valoszinuleg rosszul vannak beallitva a jogosultsagok a megosztasodon

(#941) nyogo83 válasza doc (#940) üzenetére

nyogo83
(kvázi-tag)

Samba share jogosultsagai (WL 500Gp routeren):
Read only: No
Browsable: Yes
Writeable : Yes
Public : Yes

Szerintem ezek jok, eddig egy regi Xboxon futo XBMC-vel jattszottam le a halozaton tarolt filmeket, Valamint masik 3 laptop is mindne gond nelkul kezeli a megosztast. Nem ertem...

(#942) nyogo83 válasza doc (#940) üzenetére

nyogo83
(kvázi-tag)

Ha esetleg masok is ebbe a problemaba utkoznenek...Normalisan csak Samba 2 vagy 3-mal mukodik a WD TV, valamiert a Samba 1-et nem szereti. Samba2-vel hibatlanul megy minden:U

(#943) rawler

rawler
(újonc)

Sziasztok!
Van egy WDTV Live-om. kb fél éve vettem.
nagyon ritkán használtam az utóbbi időben és a következő jelenséget tapasztaltam a mai napon.
El akarok indítani egy filmet, rámegyek és onnantól semmi. Fekete kép. Az infosávon nem megy az idő, totál halál. vissza gombbal kilépek és ugyanúgy tudok böngészni a filmjeim között, de ezenkívül nulla.
Se mkv-t, se avi-t nem játszik. A vinyó tökéletesen működik, tehát az nem lehet.
először azt hittem firmware, de 4 különbözőt is kipróbáltam ma, köztük egy gyárit és mindegyiknél ez a jelenség.
Valakinek van valami ötlete ?

(#944) tothl válasza nyogo83 (#942) üzenetére

tothl
(őstag)

Na jó de ki használ samba 1 -et ? :)

(#945) Bucy válasza rawler (#943) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Kicsit olvass vissza, a kódolási eljárás módosult a 4.0-nál újabb mkvtoolnix-ben.
Újra kell fűzni egy 4.0 vagy 3.X-es mkvtoolnix-el, amíg nem építik be a firmware-be.
Nem kell semmit állítani, pár perc.

(#946) nyogo83 válasza tothl (#944) üzenetére

nyogo83
(kvázi-tag)

Ugy látszik hogy csak én :B A routert 1,5 éve bekonfigoltam az alap Oleg firmware-el és abban ugy néz ki hogy még csak samba 1 volt. Mivel eddig hibátlanul működött, igy nem foglalkoztam vele :)

(#947) kingabo válasza rawler (#943) üzenetére

kingabo
(őstag)

Már a másik topikban megkaptad a választ, hogy fel kell tenni a legújabb fw-t :U

(#948) Bucy válasza kingabo (#947) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Lehet nem akar beta-ra váltani, én sem, mert nincs rá b-rad.

(#949) doc válasza Bucy (#948) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

a legujabb b-radban ha jol emlekszem, mar meg van oldva ez a gond (FIXME)

(#950) Bucy válasza doc (#949) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

A legújabb van fent és tegnap szaladtam bele egybe.
Rá is kérdeztek valahol a forumban, azt írta, hogy a magban van, amihez ő nem nyúl, csak ha lesz gyári, akkor oldódik meg.
Esetleg lemaradtam valamiről?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.