Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#851) Bucy válasza footy (#850) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Az új beta firmware már kezeli a problémát.

(#852) KTTech válasza Bucy (#851) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Én csak a Live Plus-hoz találtam... van a Live-hoz is új?

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#853) KTTech válasza KTTech (#852) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Közben meg találtam :) már megy is rá a playara (1.0.3.40) :)

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#854) Varekai

Varekai
(újonc)

Sziasztok! Következő lenne a kérdésem: van egy wdtv live kütyüm és genius 5.1 home theater hangrendszerem és hogy lehetne azt megoldani h a lejátszót rákössem a hangrendszerre? Köszönöm előre is a segítséget :)

(#855) Bucy válasza Varekai (#854) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Egy ilyesmivel. Nem olcsók sajnos.

(#856) Varekai válasza Bucy (#855) üzenetére

Varekai
(újonc)

Valóban nem olcsó :S Köszönöm a gyors választ és segítséget :)

(#857) doc válasza Varekai (#856) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ennel lenyegesen olcsobb ha veszel hasznaltan egy USB-s kulso hangkartyat ami tud ilyet, pl. a Creative-nak is van Extigy neven, feleennyiert mar siman kapsz

[ Szerkesztve ]

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#858) Varekai válasza doc (#857) üzenetére

Varekai
(újonc)

Köszi a segítséget felmérem majd a terepet :)

(#859) Plumpy

Plumpy
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Most szemezek a B-RAD féle firmware-rel, nézem hogy kell felpakolni, és azt írja, hogy használjak FAT/FAT32 fájlrendszert a pendrive-on. Ez csak a frissítésre szól, vagy utána is célszerű inkább FAT32-t használni? Mert az egy dolog, hogy pendrive-ról frissítek, azt leformázom fatra szívesen, de a filmekkel teli NTFS-es külső vinyómat nem szeretném baszogatni. Márpedig ha jól értem ahhoz, hogy a B-Rad firmware normálisan működjön ott kell lennie a meghajtón a opt.bin, osd.bin, vagy app.bin fájloknak. Ha ez NTFS-en van az most gond, vagy nem gond? Mert a pendrive csak addig lenne rádugva, amíg frissítek. Utána az egyik USB-be WLAN van dugva, másikba a külső vinyó.

Továbbá a frissítés csak annyi, mint gyári firmware esetében? Pendrivera rádug, wd bekapcsol, aztán usgyi? Vagy van valami trükk még?

Plumpy - A kultúrbölény

(#860) doc válasza Plumpy (#859) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

hasznalhatsz NTFS-t nyugodtan (mondjuk en EXT3-t hasznalok a kulso vinyokon :) )

a fw-frissites eleg erzekeny dolog, igy ott celszeru minden kockazatot minimalizalni, ezert ajanljak hogy inkabb legyen FAT

(#861) Bucy

Bucy
(fanatikus tag)

(#862) Khelben válasza Bucy (#861) üzenetére

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

changelog van valahol? Vagy csak én nem találom a weboldalon? :F

(#863) doc válasza Khelben (#862) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

bent van a zipben

(#864) Khelben válasza doc (#863) üzenetére

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

hát erre nem gondoltam :D

(#865) tothl

tothl
(őstag)

Jelentem a .40- es prebetával gyorsabb a hálózati elérése a gépnek és az új mkv -kat is nyomja. Javult a ketye egyértelműen.

(#866) Plumpy

Plumpy
(fanatikus tag)

Youtube-on csomó videonál kiírja, hogy ez tvre kötött eszközön nem tekinthető meg, ezt is orvosolja netán a B-RAD firmware?

Plumpy - A kultúrbölény

(#867) Bucy válasza Plumpy (#866) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Tudsz linkelni egyet, ami nem megy?
Ha jól tudom ez a korlátozás nem felold(ható)ott.
Nem tudom hogy megy az ellenőrzés pontosan, de esetleg a configban cserélve a YT ID-ket lehetne valamit keresni.

(#868) Plumpy válasza Bucy (#867) üzenetére

Plumpy
(fanatikus tag)

Hmmm, már megy. Bekapcsoltam a youtube HD-t, azóta működik. Mind.

Plumpy - A kultúrbölény

(#869) Bucy válasza Plumpy (#868) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Akkor már megoldva. :)

(#870) Bucy

Bucy
(fanatikus tag)

Hátha itt próbálta már valaki az új B-Rad-al az Apple Trailers-ek HD minőségű változatait, nálam nincs hangjuk, másnál?

(#871) madgie válasza Bucy (#870) üzenetére

madgie
(VIP)

Nekem eddig is csak akkor ment, ha nem digital-ra állítottam az audió kimenetet (tehát amióta nem tévén szó la hang, hanem erősítőből ,azóta nincs hangom az apple trailerekben)

Más: 99%, hogy eladó lesz pár napon belül a WD TV Live-om, HTPC-re váltás miatt. Pár hónapos ergo garis, most Enlightenment firmware van rajta. Ha valakinek nagyon kell, sikítson privátban.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#872) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valamikor január végén vettem a WD Tv Live-t, iagzából főleg az asszony használja, napi szinten ( YouTube, HD filmnézés stb. ) akárhányszor kiírta, h. van elérhatő frissítés, mindig letöltöttem, frissített. Az eredeti, gyári firmet használom.
Semmi gond vele.

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#873) Bucy válasza madgie (#871) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Nekem mindig digitálon volt a hang és szólt ha jól emlékszem, viszont mostanában nem teszteltem, talán akkor utoljára amikor a sávszélesség igényét vizsgálgattam, van vagy fél éve, vissza kellene keresni. :F

(#874) ibax

ibax
(lelkes újonc)

sziasztok.

most tervezem egy WD TV LIVE vásárlását... a kommenteket még nem sikerült teljesen végigolvasnom, de máris látok jónéhány újítást, amit gyárilag nem tartalmazott a készülék.

pl ahogy látom, lejátsza a HD Youtube videókat, bittorrent klienst tettek bele... meg tudjátok erősíteni, hogy ezek mennyire jól/stabilan használhatók?

olvasható viszont egy-két komment "szaggatásokról, akadásokról" is. ez a probléma továbbra is fennáll? tudtok ilyen hibáról?

kérdésem lenne még, hogy lejátsza e az .iso vagy .nrg kiterjesztésű image file-okat is? pl dvd lemezek esetében...

(#875) madgie válasza ibax (#874) üzenetére

madgie
(VIP)

ISO-t tuti lejátszik, YT HD-t nemtom, nekem régebbi firmware van, torrentezés jól működik, bár sok rar-ba tömörített, nagy fájloknál nem árt néha ráengedni egy force recheck-et, mert vagy fél százaléknyit néha elfelejt letölteni így.

Szaggatás akadás nálam csak akkor fordult elő, ha ezerrel ment a filmnézés közbe na torrent is. Egy vinyón persze, így persze nem gépgond.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#876) doc válasza madgie (#875) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

YT HD es torrent is van, de ezekhez nem a gyari, hanem a B-rad firmware kell (tokeletesen mukodik, csak pluszokat ad a gyarihoz, szoval nem kell tole felni)

akadas nalam meg sosem volt

ISO-t, ahogy madgie mondja lejatszik, sot, a kovetkezo gyari firmware-ben mar DVD Menu tamogatas is lesz (a betaban mar most is van)

(#877) Bucy válasza madgie (#875) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

A legújabb B-Rad-ban át van állítva a torrent idle-re, így már nem veszi el a proci időt a film elől.

0.4.2.8 - 2010-09-27
* UMSP fix
* set rtorrent to idle cpu only
* kernel from 1.03.40_V

(#878) madgie válasza Bucy (#877) üzenetére

madgie
(VIP)

Oszt hiába van elég erő a prociban, ha olyan sebességgel megy az adat az USB 2.0-n (a torrent rá, a film meg le), hogy beszaggathat, nem?

(#879) doc válasza madgie (#878) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

azer' ahhoz eleg durva net kellene...

(#880) madgie válasza doc (#879) üzenetére

madgie
(VIP)

Az igaz. De nem hiszem, hogy szereti, ha egyszerre írnak az egy szem vinyóra, meg ugyanarról BD25-öt kell frame drop nélkül lejátszania. Persze lehet hogy nincs igazam, sőt :)

(#881) Bucy válasza madgie (#878) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Hát igen 100Mb/s-es net + 50Mb/s film < 480Mb/s.
Nekem a gépre dugott USB-s HDD 100+ megosztással az aktívan megosztott fájlt hálóról nézve nem szaggat. A HDD jobban lehet bűnös, ha nagyon tele van és kellőképpen töredezett is.

(#882) madgie válasza Bucy (#881) üzenetére

madgie
(VIP)

"A HDD jobban lehet bűnös, ha nagyon tele van és kellőképpen töredezett is."

Igaz. Tehát sok minden miatt szaggathat. Mindegy, belövöm szerintem az új B-Rad-et, úgy is eladó lesz (elvileg) nemsokára a kicsike, addig megnézem, mi változott :)

(#883) ibax válasza doc (#876) üzenetére

ibax
(lelkes újonc)

helló

van valami közös gyűjtőhelyük a szoftverfrissítéseknek (akár gyári, akár b-rad)? hol lehet ezeket elérni?

továbbá olvastam, hogy torrent akkor is fut, ha ki van kapcsolva a készülék... egy régebbi tesztben ezzel ellentétben az volt olvasható, hogy kikapcsolt állapotban (stand by) szépen kikapcsolja a winchestereket is... akkor ez a funkció most megváltozott?

továbbá gondolom igény lenne tömörített (rar, zip) fájlokból való olvasásra is... ez esetleg még nincs megoldva egyik firmware frissítésben sem?

és ami engem leginkább érint az az, hogy HD Ready plazma tv-m van. érdekes a felbontása is: 1024 x 768. Mondjuk valami ilyesmi . Van valakinek ilyen tv-je? Milyen a megjelenítés ilyen felbontásnál? És akkor ezek szerint a multimédia lejátszó duplán dolgozik? Merthogy le kell tudni játszania a brutál felbontású meg bitrátájú file-okat, aztán pedig lebutítania a számomra megfelelő formátumra? várható ilyenkor bármilyennemű szaggatás, akadozás?

válaszokat előre is köszönöm...

(#884) Bucy válasza ibax (#883) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Firmware-ek.
wiki oldalunkról: usbpower, itt sok okosság van.
automatizálható rar kicsomagoló van.
a felbontás koverziót megoldja szaggatás nélkül.

(#885) ibax válasza Bucy (#877) üzenetére

ibax
(lelkes újonc)

Ez a verzió hol érhető el?
Itt csak 4.2.6-ig láthatóak a LIVE-hoz tartozó frissítések:
b-rad firmware

[ Szerkesztve ]

(#886) ibax válasza Bucy (#884) üzenetére

ibax
(lelkes újonc)

"automatizálható rar kicsomagoló van"

ez valami olyasmi, ami egy rar file-okat tartalamazó mappában kitömöríti "valahová" a betömörített állományt? (tehát nem kell pc-ről hálózaton keresztül megkeresni a mappát, és onnan elindítani a kitömörítést?)

így ugye dupla helyet foglal el az adott média a vinyón, de
- kitömörítés után törölhető a rar
- vagy ha pl torrenten seedelni akarom tovább, megnézés után törlöm a filmet :) rar meg marad

bocsi, csak hangosan gondolkodtam :)

(#887) Bucy válasza ibax (#885) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Firm:1.02.21_WDLXTV.COM_WDLXTV_LIVE-0.4.2.8.zip
Jól gondolkodsz hangosan. :)

(#888) ibax válasza Bucy (#887) üzenetére

ibax
(lelkes újonc)

még sose csináltam ilyen firmware frissítést, de ahogy olvastam a kommenteket, nem egy bonyolult dolog...

ez a verzió egyébként mindig a gyári legfrisebb verziót tartalmazza az egyéb kiegészítésekkel tuningolva?

a letöltött zip-et kicsomagolom egy üres pendrive gyökérkönyvtárába, rádugom a wd tv live-omra, bekapcsolom, majd követem az ott leírt utasításokat...
amikor DONE, akkor usb-t lehúz, restart (gondolom), és máris betöltődőtt a frissebb verzió...

a nem hivatalos gyári frissítések feltelepítésével nem vesztem el a gyári garanciát?

[ Szerkesztve ]

(#889) Bucy válasza ibax (#888) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Érdemes felrakni az utolsó gyárit és arra b-rad-ot.
A lentebb linkelt wiki oldalon fenn van minden tudnivaló.
Garanciális gond nincs belőle, legfeljebb visszarakod a gyárit.

(#890) doc válasza ibax (#883) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

a gyari frissitesek a WD honlapjan, b-rade meg az o oldalan :) a wdtvlive.wikidot.com-on talalsz linkeket

igen, a torrent kikapcsolt keszuleken is megy (mivel ilyenkor igazabol nem kapcsolod ki, csak leveszi az aramot a kimenetekrol, stb). ilyen esetekben a vinyot nyilvan nem kapcsolja le, ha ez utobbi kell, akkor le kell tiltani a torrent klienst (ld. a wikidot-os oldalt)

(#891) gyerecske válasza Bucy (#887) üzenetére

gyerecske
(kvázi-tag)

Ezekben van magyar nyelvű menü is?

(#892) doc válasza gyerecske (#891) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

az uj b-radban van (a config file-ban kell bekapcsolni)

(#893) madgie válasza doc (#892) üzenetére

madgie
(VIP)

Tegnap csak lestem, nekem frissítésnél automatice magyarul irkált mindent :) (és igen jónak tűnik ez a fw, már kicsit bánom is, hogy lecserélem a WD TV-t, csak hát bosszant a menü és úgy az egész kezelőfelület lassúsága)

(#894) gyerecske válasza madgie (#893) üzenetére

gyerecske
(kvázi-tag)

A "0.4.2.8" -as?Lassabb lett a menü tőle?

[ Szerkesztve ]

(#895) doc válasza madgie (#893) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nekem abszolut nem tunik lassunak a kezelofelulet. talan az zavaro, hogy egy kb. fel masodperces keses van a gomb megnyomasa es a reakcio kozott, de mar siman megszoktam

(#896) Bucy válasza gyerecske (#894) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Nekem határozottan gyorsabbnak tűnik. :think:

(#897) madgie válasza gyerecske (#894) üzenetére

madgie
(VIP)

Nem, nekem az egész WDTV lassú, úgy, ahogy van. A Boxee-t elindítom a PC-n, villám módon reagál minden gombra, nem csak úgy tudok navigálni hogy egyet le, várok, egyet le, várok, stb. Persze nem kell itt sok "várok"-ra gondolni, fél másodperc talán, ha van, de a Boxee/XBMC-nél baromi jó, hogy századmásodpercek alatt szélsebesen repülök a menüben, leszedi IMDb-ről a filmek borítóját, tartalmát, nem kell nekem Moviesheetekkel bajlódni kézzel, ilyesmi. Lusta és kényelmes vagyok, na.

(#898) ibax válasza madgie (#897) üzenetére

ibax
(lelkes újonc)

ez a Boxee ez egyébként micsoda? hallottam már valahol róla, ez valami kiegészítő szoftver a wd tv live-hoz? mit tud?
amit írtál, hogy imdb-ről leszedi a film információkat, az jól hangzik... valami hasonlót vajon tud e a wd tv live gyári vagy firmware-frissített verziója?

a nyelvi beállításokat pedig nem lehet szoftveresen beállítani? muszáj config file-t hackelni hozzá?

(#899) madgie válasza ibax (#898) üzenetére

madgie
(VIP)

A Boxee nem WD TV-hez való, hanem HTPC-hez. Tehát Win/Linux/OS X alapú számítógépeken tud futni, a WD TV hardvere ehhez (elvileg) kevés.

Konfig fájl hekkelése nem nagy feladat, kiszeded a kettőskeresztet a "fejből meg nem mondom melyik sor elől" (valami additional language = HU lehet, vagy mi), elmented, újraindítod a WD TV-t, oszt ennyi, menni fog.

(#900) tothl válasza madgie (#899) üzenetére

tothl
(őstag)

Úgy nézem hamarosan kapható lesz egy D-Link Boxee doboz, igen pofásan néz ki ráadásul és az ára sem rossz. Persze a WD -nek duplája.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.