Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#751) Bucy válasza gurabli (#749) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

A hálózatról már mindent leírtak, amit hozzá tennék, hogy 1080p-s anyagokkal nem nagyon szokott gond lenni csak nagyon magas bitrate esetén, BD-ket nem bírja inkább NFS nélkül.
Nekem egy Asrock S330 szolgálja ki a WD-t hasonlóan mint te szeretnéd. Szerintem Gigás routerrel nem lesz gond a 30mb/s-os net. Sok fájl esetén a vinyó kiszolgáló kéessége is okozhat gondot, de nálam 5400-es 2,5"-os dolgozik.

Más én is találtam egy filmet (főkutya) aminek nincs hangja.
Valami új szoftverrel vagy kodekkel kezdtek el dolgozni a fiúk?

(#752) doc válasza Bucy (#751) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

segitene ha be tudnal masolni infot a hibas filmrol
ha sikerul megtalalni a hiba okat, az mar megerne egy bugreportot a WD-nek, ahogy latom figyelik a visszajelzeseket, es jo esellyel javitjak a hibat

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#753) Bucy válasza doc (#752) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Nem a WD hibája, beleolvasva, van akinek gépen sem ment.
A többinél is vannak hibára utaló megjegyzések.

(#754) Bucy válasza Bucy (#753) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Kis infó a hang problémához:
Jelenleg az MKVtoolnix az újabb verzióknál "compressed headert" használ, amit nem tud kezelni a WD lejátszó. Ezért nincs hang DTS, AC3 és MP3 esetében. Már tud a cég az ügyről, remélem megoldják. 2 lehetőség van : vagy remux 4.0.0 toolnixel, amiben még nincs ez a funkció vagy hangsáv konvertálása wav-ba. Remuxolást és wav-ra konvertálást is teszteltem.
Szóval azon csapatok, akik a legújabb toolnixet használják, ott bizony számitani kellesz arra, hogy a rlseken nem fog szólni a hang. Legújabb alatt a 4.1.0+ verziókat értem.

http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/mkvtoolnix-unicode-4.0.0-setup.exe

4.0.0 verziót a fenti linken találtok.
Szóval érdemes tartani egy régebbi mkvmergegui-t.

(#755) need válasza Bucy (#754) üzenetére

need
(őstag)

thx a hasznos infot.. :R

LG IPS236V-PN..Oly.EPL1..Ultimate Ears Triple fi 10 pro & Sony Hybrid ..Ray Samuel Tomahawk IEM Amp..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

(#756) need válasza Bucy (#754) üzenetére

need
(őstag)

ha van 1 mkv filmem én nincs hang és nem müxik az mkvtollix akkor jön remux 4.0.0 toolnix..

viszont én sokx találkozom olyan filmekkel ahol külön van csomagolva a hundab ki van muxolva a filmböl igazán nem értem hogy mi értelme van...!

[ Szerkesztve ]

LG IPS236V-PN..Oly.EPL1..Ultimate Ears Triple fi 10 pro & Sony Hybrid ..Ray Samuel Tomahawk IEM Amp..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

(#757) mikka07

mikka07
(lelkes újonc)

Segítség kellene hogyan lehet rá magyar menüt rakni,visszaolvastam a forumot ,de hátha valaki gyorsabban tud segíteni.Elég lenne egy link ,és hogyan kell felrakni.

(#758) need válasza mikka07 (#757) üzenetére

need
(őstag)

így most hirtelen nem tudok linket de [link] itt biztos hogy lesz!
1.02.21_hun valami lesz a neve!
Viszont nem lesz magyar csak majd akkor ha ITALIANO nyelvre váltasz..!

(#759) doc válasza mikka07 (#757) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

wdtvlive.wikidot.com
itt megtalalsz mindent ami segit

(#760) mikka07 válasza doc (#759) üzenetére

mikka07
(lelkes újonc)

Köszönöm. :R

(#761) atus72

atus72
(tag)

Sziasztok,
Nemrég vettem egy WD LIVE TV HD média lejátszót, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem::
A brad féle (legújabb) firmware van rajta:

- Olyat tapasztaltatok már hogy filmnézés közben (network share) megszakad a film és
olyan állapotba kerül a cucc hogy a menu megy de ha elinditok egy méásik filmet akkor olyan mintha elindulna de az előzőleg abbahagyott film képkockája ottmarad és a kék köröcske megy megy megy? Ezek után csak a hálózatból való ki-be húzás segít. Eddig 1 filmet sikerült végig néznem... :)

- Az normális hogy nem lehet folyamatosan beletekerni a filmbe csak max 16x-os sebességgel ami egy 2 órás filmnél ha a vége felé szakadt meg a lejátszás akkor ~10perc?
Ez így nagyon keserves, kezd elegem lenni az új kütyükből...

A másik kedvencem, vettem egy NAS-t és új típusú WD hdd-ket kaptam hozzá amik a "csodálatos" IntelliSeek feature-nek köszönhetően 8-10 másodpercenként leparkolja a lemezeket, ez azonkívül hogy este kurva idegesítő, valószínűleg szarrá is fog menni a lemez rövifd időn belül... bocs az OFF-fért de totál elegem lett a teknikából, jópár dolgot vettem az elműlt hetekben és mindegyikkel komoly szívás van (n-es wifi router, külső portable hdd, NAS, media lejátszó)....
Attila

Lenovo X201, HTC Desire HD

(#762) doc válasza atus72 (#761) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

1) nalam akkor csinalt ilyet (foleg regebben) mikor halozaton keresztul masoltam a wd-re kotott vinyora. erdekes modon mar hetek ota nem volt ilyen, pedig aktivan hasznalom a lejatszot minden tekintetben, lehet hogy a kikapcsolt MediaLibrary segitett

2) HASZNALATI UTMUTATO!!!!
miert olyan kib@szott nehez elolvasni azt a konyvecsket atfutni, amit adnak hozza? ez nem kenyerpirito, hogy "beallitom a tekerentyut aztan lenyomom a gombot, ha fustol akkor mar nem jo"

(#763) atus72 válasza doc (#762) üzenetére

atus72
(tag)

Hello,
Látom már reggel elgurult a gyógyszered...
Lehet hogy nem sikerült értelmezni az írásomat, de úgy kezdtem hogy
moddolt firmware-en próbálkozom (brad), ahhoz meg mutass használati utasítást!!
Az eredetit elolvastam az alapján nem derül ki számomra hogy miképpen tekerjek a film végére... van x2,x4,x8,x16 sebesség meg DVD esestén jelentváltási lehetőség ez NEM ELÉG!
A hőzöngésen kívül van építő jellegő javaslatod is?

"beallitom a tekerentyut aztan lenyomom a gombot, ha fustol akkor mar nem jo"
Hát mondjuk a firmware frissítés az nem csak egy szimpla lenyomom a gombot, amit lehet megtettem, a szakadozásra adott javaslatodat (letiltani a media libraryt) még nem sikerült mert bekapcsolva a készüléket nem kapott ip címet ami meg egy másik történet... :)

(#764) doc válasza atus72 (#763) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

a moddolt firmware hottra teljesen ugy mukodik mint a gyari, amig a spec. jellemzoit el nem kezded hasznalni, a filmlejatszas es a tekeres nem ilyen
a gyari hasznalati utmutatoban, amit a lejatszohoz kaptal, LE VAN IRVA hogy gyorstekeres kozben a PREV/NEXT gombokat megnyomva 10 percet ugrik. gyari firmware-rel es a b-raddel egyarant (amennyiben nem kaptal magyar nyelvu kezikonyvet, es nem beszelsz idegen nyelvet, bocsanatot nyersz ;] ez esetben viszont a forgalmazo a ludas, ugyanis magyar nyelvu utmutatot kotelezo adni minden termekhez)

a media library letiltasanak semmi koze az ip-cimhez, ha jol emlekszem a system settingsben ki tudod kapcsolni

ha ip-t nem kap, akkor ott a router/dns server nincs jol beallitva, nalam kabelen es a radugott wifi sticken keresztul is azonnal kapott IP-t (utobbi esetben nyilvan csak az SSID kivalasztasa es a jelszo megadasa utan)

MOD: reszlet a kezikonyvbol:
NEXT (next track)
- Skips to the next audio, video, or image file.
- Press to page down.
- During Video FF mode, press to skip forward 10 minutes.

[ Szerkesztve ]

(#765) atus72 válasza doc (#764) üzenetére

atus72
(tag)

Megkövetlek.... tényleg benne van a leírásban csak ezekszerint átsiklottam felette.
:R
Egyébiránt direkt nem a magyar leírást szoktam olvasni mert az már egy fordítás eredeménye ... ebből az is kiderül hogy megy az angol ... :)

"a media library letiltasanak semmi koze az ip-cimhez, ha jol emlekszem a system settingsben ki tudod kapcsolni"
Nem is mondtam hogy köze lenne, arra írtam hogy esetleg a filmlejátszás megszakadásának köze lehet, de ezt a te javaslatodra írtam hogy ezt még ki kell próbálnom...

(#766) need válasza atus72 (#765) üzenetére

need
(őstag)

mert ehhez a termékhez van magyar nyelvű használati utasítás????
becsapszszszsz!!! ;]

(#767) doc válasza need (#766) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ahogy irtam, kene hogy legyen (torvenyileg kotelezo), de attol meg lehet hogy kisporoltak
hogy oszinte legyek, en nem is foglalkoztam a papirral, eleve a gyarto oldalan levo legujabbat olvastam :)
atus72
a medialibrary letiltasa utan csinalj meg egy aramtalanitast is, az a tuti (a kikapcsologomb csak amolyan fel-sleepbe teszi)
kivancsian varjuk, hogy segit-e :) nekem, miota kikapcsoltam (1-2 honapja) egyszer sem volt gondom, elotte hetente tobbszor is
persze lehet, hogy a fw-frissites oldotta meg, mar nem emlekszem tutira

[ Szerkesztve ]

(#768) need válasza doc (#767) üzenetére

need
(őstag)

ez csak 1 dolog hogy nincs használati utasítás de magyar forgalmazó sem!
amikor az enyém behalt az üzlet ahol vettem vissza küldte Angliába majd azok megalapítottak hogy xar majd vissza küldték csére majd kicseréltél és ez mind 5 hét alatt le is zajlott!

(#769) doc válasza need (#768) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

HIVATALOS magyar forgalmazo valoban nincs, viszont sokan aruljak, es rajuk nezve is kotelezo a magyar utmutato

(#770) need válasza doc (#769) üzenetére

need
(őstag)

maximálisan igazad van mivel ez ha jól tudom törvényi előírás!

na akkor ezt is ki veséztük:)

(#771) doc válasza need (#770) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ja :DDD

(#772) Zsol-Sz

Zsol-Sz
(újonc)

Hali!
2 kérdésem lenne:

- Van egy WDTV Live és egy laptop Win7-el. A gépről látom a WD-re kötött vinyót, tudok másolni rá, és a WD-ről látom a media servers menüben a gépet. A gond, hogy a WD-ről a network shares már nem megy. Nem tudok csatlakozni ezzel az üzenettel: Invalid user name or password. Please try again.
Már több variációt is próbáltam, de nem megy. Csináltam már felhasználói fiókot is aminek az azonosító/jelszó párosával próbálkoztam, de még mindig nem jó. Mi lehet a probléma?

- A másik gondom, hogy hálózaton keresztül marha lassan másol a gépről a WD-n levő vinyóra. ~400 kbyte/s. Ez mitől lehet? Kábelen van a gép is a routerben és a WD is. A router egy Dlink 524

(#773) Slyhun

Slyhun
(újonc)

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy mitől lehet az, hogy nem csatlakozik a netre
a WDTV állandóan az a gondja, hogy "incorrect DNS server pedig ugyanazt állítottam be
manuálisan mint amit a PC használ. Mert automatikusan nem talál semmit.
Köszi előre is!!!

(#774) need válasza Slyhun (#773) üzenetére

need
(őstag)

1 probát +ér!

én "everesttel" +néztem a gépemet amire rá van kötve a wd live és persze ezen megy a net is és az abban talált DNC címet irtam be a WD -be

[ Szerkesztve ]

(#775) Slyhun

Slyhun
(újonc)

Szia need!!!

Nagyon köszi de képzeld ez sem segített azt írta ki hogy incorrect DNS server
pedig csak a YouTube ot szeretnénk nézni rajta. Ilyenkor a modemből a WDTV be
tettem az UTP kábelt eddig így ment is de mostmár csak a hiba jelzés, szerinted mit lehetne tenni még? Persze a net az meg tuti jó a PC-n. köszi előre is!!!

(#776) need válasza Slyhun (#775) üzenetére

need
(őstag)

sajnos ebben nem tudok segíteni...

fogalmam sincs róla mi a gond!

(#777) need válasza Slyhun (#775) üzenetére

need
(őstag)

vagy még ami eszembe jutott hogy pivátban küldök 2 DNS szerver ip címet ha kell!

(#778) Slyhun válasza need (#777) üzenetére

Slyhun
(újonc)

Szia need!

azt meg köszönném mert semmi nem jött össze eddig, igazán rendes vagy...
a címem bsylvester@freemail.hu előre is köszönöm, Szia!!!

(#779) Ipike26

Ipike26
(újonc)

Sziasztok!

Ma vettem 1 ilyen kütyüt és a gondom az lenne, hogy win7-el akarnám összekötni, úgy hogy a gépben van 2 hálókártya (1ik a net, másik lenne a wdtv) Össze is dugtam és látják 1mást, de amikor a lejátszon be szeretnék lépni a gépbe akkor kér 1 felhasználónevet és 1 jelszót. Bármit írtam be semmit nem fogad el

Valaki tudja hogy lehetne megoldani?

Előre is köszönöm

(#780) need válasza Slyhun (#778) üzenetére

need
(őstag)

beirlak a telefonomba és holnap elküldöm a 2 ip címet nekem ezeken müxik!

(#781) Ipike26

Ipike26
(újonc)

Pár órás küzködés árán sikerűlt összekötnöm a wd-t a pcvel. Már csak 1 gondom van, mégpedig az, hogy megosztottam 1 mappát és amikor a wd-ben rámegyek akkor azt írja hogy nincsenek benne media fájlok. Viszont alapból van egy olyan mappa megosztva hogy users, és ha oda bemásolok 1 filmet akkor azt minden gond nélkül lejátsza. Hogyan kell mappát megosztani hogy a wd is kezelje?

Köszike

(#782) Zsol-Sz válasza Ipike26 (#781) üzenetére

Zsol-Sz
(újonc)

Hali!
Melyik jelszó lett jó? Én is ugyan ezzel küzdök már napok óta, de a jelszóra nem jöttem rá.

(#783) Ipike26 válasza Zsol-Sz (#782) üzenetére

Ipike26
(újonc)

Halika!

Jelszót nem tudok mondani, mert én nem állítottam be jelszót a windowshoz. Felhasználó név: Megnyitod a hálozat és megosztási központot, azon belül fent látható egy olyan, hogy alapvető hálozati adataok... Alatta ott van 3 ikon az első ikon a számítógéped alatta egy névvel. Na ez a nevet használtam felhasználó névnek, jelszót meg üresen hagytam.
Ha ezzel megvagy és sikerült összekötnöd a 2 cuccot, akkor nekem a megosztással voltak problémáim, de sikerűlt megoldani őket. Magyar leírást sajna ehhez nem tudok neked mondani mert csak angolt találtam, de ha ezt a leírást követed akkor menni fog.
Itt a link amin keresztűl elérheted az angol nyelvű leírást:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1194088

Remélem tudtam segíteni

(#784) doc válasza Ipike26 (#783) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

wdtvlive.wikidot.com

(#785) hanczur

hanczur
(újonc)

Hali. valaki tudna segíteni, hogy hogyan tudok torrentezni vele? van valami olyan firmware aminek van ilyen menüpontja, vagy külön be kell állítanom hozzá valamit. A másik, hogy láttam hogy lehet youtubot hdban nézni rajta. Na ezt hogy... :DD linux hülye vagyok egyébként. :DDD akár privátban is várnám a megoldásokat.köszi

(#786) Zsol-Sz válasza Ipike26 (#783) üzenetére

Zsol-Sz
(újonc)

Sajnos nem lett jó. Próbálkoztam ezzel a névvel (ami gyakorlatilag ugyan az, amit a WD is lát mikor kiválasztom a networks share-t).
Beírtam azt a nevet, kihagytam a jelszót és azt írja hogy Invalid username or password. Please try again.

(#787) zsoltl válasza hanczur (#785) üzenetére

zsoltl
(újonc)

Hi

A Brad féle firmware kell a torrentezéshez.
A WD menüjében nem fogsz semmi erre utalót találni, hanem hálón keresztül tudod elérni: http://a wd ip-je:8112 címen

ZS

(#788) Zsol-Sz válasza Zsol-Sz (#786) üzenetére

Zsol-Sz
(újonc)

Ja és azt nem értem még, hogy ha a media servers menübe megyek ott látja azokat a cuccokat ami a gépen van (csak ugye más mappában, mint amit én meg szeretnék osztani)

(#789) Bucy válasza Zsol-Sz (#788) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Azért látja, mert az más jogosultságokkal és módon osztódik meg.
Ha mappán belül nem látja vagy indítja a fájlokat, akkor még valami jogosultság (örökölt?) hiányzik.
A wiki oldalon van egy videó a megosztásról, ha úgy csinálod mennie kellene.

(#790) Zsol-Sz válasza Bucy (#789) üzenetére

Zsol-Sz
(újonc)

Nekem a jelszóval van problémám, azt nem fogadja el. Most már mindent kipróbáltam és még mindig nem megy. Azt a megosztásos leírást már néztem.

(#791) Bucy válasza Zsol-Sz (#790) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Próbáltál jelszót cserélni annál a felhasználónál? Új felhasználóval?
Ez még mindig lehet jogosultsági gond, lehet nem a jelszó hibás, hanem még mindig nincs jogod valamihez, csak a WD nem tud kiírni hibajelzést.

(#792) Zsol-Sz válasza Bucy (#791) üzenetére

Zsol-Sz
(újonc)

Próbáltam már úgy is, hogy csináltam új felhasználói fiókot és annak a paramétereivel, a saját fióknál jelszó sincs, a megosztott mappához teljes hozzáférést engedélyeztem. Egyszerűen semmi...

(#793) Bucy válasza Zsol-Sz (#792) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Fájlokon milyen jogok vannak? Tűzfal? Munkacsoport azonosság esetleg, nem tudom nehéz ezt messziről. Eseménynaplóba nem kerül be valami róla?

(#794) Zsol-Sz válasza Bucy (#793) üzenetére

Zsol-Sz
(újonc)

Munkacsoport ugyan az, a fájlokon szintén teljes hozzáférés, tűzfalat már kikapcsoltam. Nagyon rejtélyes a dolog. :)

(#795) winfier

winfier
(senior tag)
LOGOUT blog

Hali!

Egy WD TV HD Media Player WDBABG0000NB vásárlásán gondolkodom és az lenne a kérdésem, hogy ezek le játszanak-e? AC3-as hangformátumot :F

Köszönöm előre is a segítséget. :R

"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!"

(#796) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

WD Elements Play

csak azt a lan-t miert kellett lesporolni... majd a live biztos megkapja fel ev mulva.

(#797) KTTech válasza winfier (#795) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Természetesen... Dolby Digital nem probléma nekik.

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#798) EmThor

EmThor
(őstag)

Sziasztok

WD TV Live HD-vel kapcsolatban kellene egy kis segítség.

Adott egy plazma, aminek a komponens bemenetén szeretném használni (hdmi elromlott) ezt a lejátszót, de láttam, hogy a mellé adott kábel (zöld-kék-piros) nem visz hangot, ezt hogy tudom kivinni a tévére? (erősítő nincs)

Be kell dugni ilyenkor a kompozit kábelt is és a piros-fehér kábellel külön kivinni a hangot, így működni fog?

Másik kérdésem az volna, hogy komponensen 720p-ben natív viszi a divx filmeket, nem fog kisebb felbontásra állni ugye? Köszönöm!

(#799) Bucy válasza EmThor (#798) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Igen, a sztereó hangkimenet kell hozzá.
Felskálázza.

(#800) EmThor válasza Bucy (#799) üzenetére

EmThor
(őstag)

Köszönöm :))
Ilyenkor nagyon jó, hogy 720p-t nyomat a komponens. 80e forintért javítanák a tévém hdmi-jét, ennyiért meg egy playstation-t kapok... ez a wd live viszont "csak" 30e, akkor jó lesz, köszönöm az infót.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.