Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) tothl válasza stevve (#50) üzenetére

tothl
(őstag)

és mégis... :) Senki nem gondolhatja komolyan, hogy a 3 Mps-es nem megy.. :)
Amúgy az m2ts is úgy volt rossz, ahogy a tesztelő írta. Én azt írtam, hogy saját m2ts-ekkel nem volt ilyen probléma.

Szóval az van, hogy ezekkel a tesztfileokkal tényleg nem jó a ketty, real life viszont még nem találkoztam ilyennel.

(#52) stevve válasza tothl (#51) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

pedig ezek real life cuccok. Mind valid trailer vagy hivatalos videó. :) Nem direkt úgy lettek összerakva, hogy véletlenül se menjenek... A WD valamit nem szeret, ez van. Az asus ezek szerint kevésbé kényes.

Kivéve a killa sample. Az direkt ilyen... :)

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#53) ZCoyote

ZCoyote
(őstag)

Jó-jó de azért én maradok a popcornomnál :DDD
Igaz az más árkategória.

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

(#54) g@bo

g@bo
(PH! kedvence)

nekem wdtv live van, egy percig se bántam meg, hogy megvettem, bő 1 hónapja nyúzom és adagolok neki mindent amit találok ( divx, hd ) semmi problemám nem volt. én biztos nem cserélem/ném asusra... :P

(#55) tothl válasza stevve (#52) üzenetére

tothl
(őstag)

Nos a 3.6 Mbp-s a pc-men is rossz... :)

(#56) stevve válasza tothl (#55) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

És egy 1080p ennél csak nagyobb bitrátás szokott lenni. :) Nem tudom, hogy a WD mitől laggol vele. :F

PH semleges

(#57) Gusztáv válasza tothl (#55) üzenetére

Gusztáv
(senior tag)
LOGOUT blog

Nálam is. A 9.7-es teljesen jó, a killa_sample-nél meg nem megy a dxva gyorsítás HD3850-en. A ts is tökéletes.

Laci

(#58) csizzah

csizzah
(fanatikus tag)

Volt itt szó bitrátákról meg ilyenek, pont a minap néztem egy 44mbps ts video-t, reccenés nélkül ment, ja és nekem még a rev1 "ős" wd tv-m van.

Kb 10 hónapja nyúzom a gépet, szerencsére az átlaguser számára elérhető hd(720p/1080p vegyesen) anyagok kb 98%-át vitte nálam, ha meg a "trükkös" tesztfileokkal nem bír..., hát az legyen a legnagyobb probléma. :)

[ Szerkesztve ]

(#59) headhunter válasza stevve (#50) üzenetére

headhunter
(senior tag)

WD Live :

killa.sampla.x264.mkv - OK /sok madárka.../
"P****t_E***h_F**m P**e_to_P**e_1080p_sample_16ref.mkv - OK (ennek is része a killa sampla)
Samsung.Demo.Oceanic.Life.x264.1080p.40Mbps.mkv - OK /ez speckó 40Mbps demo video, eddig sehol nem láttam még... se lejátszó, se PC nem bírta!/
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

"Filmek kompatibilitása: Elérkeztünk a legjobban várt dologhoz. Minden bevezető nélkül:nem találtam még eddig egyetlen egy filmet, amit nem játszott volna le így vagy úgy
Valamelyik sorstársunk bemásolt egy xkilla 1080 elnevezésű .mkv samplet. Nos, a kicsi lejátssza, igaz tesz bele a közepe táján egy enyhe reccenést, ezzel szemben a réginél a millió madár mellé berak még milliónyi kockát is, csak hogy nehogy jó érezzük magunkat. Olyan filmek, amik eddig szintén nézhetetlen volt a régin (a zöld Ogre második megmérettetése, vagy az a bizonyos tatár film 1080-as kiadása) itt csont jól megy. Külön köszönet Headhunter barátunknak, ő volt szíves részemre egy tesztpack-ot küldeni. Elégedett vagyok a dolgokkal. Egyedül csak VC1 -es kódolásúnál akadozott a lejátszó, de még az sem tudta lefagyasztani a kütyüt:) Kicsi egzotikusabb formákkal is próbálkoztam pld. MOV-val amit valamilyen oknál fogva a régi nem látott. Leszedtem az ismert HD teszt oldalról különböző WMV 1080-as sample-kat, minden gondolkodás nélkül lejátszotta, igaz a régi is, de ő a hangformátumokat (ha jól emlékszem WMA ill WMA Pro) már nem ismerte fel (undetermined) vagy nem értelmezte (unsupported)"

(#60) TaliGa válasza Vikthor (#44) üzenetére

TaliGa
(kvázi-tag)

Nekem is megvan a masina kábé egy hónapja, eddig egyetlen problémás HD anyag volt, az is egy áramtalanítás után megoldódott (a film hangsávja nem tetszett vmiért a szerkezetnek). A csökkent képességű távirt lehet talán rajta számon kérni, de akadás nálam egyszer sem volt.
Vikthor:
Neked nem sima WD TV-d volt? Mert ugye ez az unsupported dolog akkor itt kábé nem aktuális sztem.

[ Szerkesztve ]

"So say we all"

(#61) Alex91 válasza ZCoyote (#53) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Melyiknel? 110? Mert ez annal jobb, es olcsobb is :D.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#62) Mercutio_ válasza Alex91 (#61) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Ja, és a 110-nél szopás van ha több külső feliratod van a DVD-re kiírt DivX/XviD mellett, mert egyet sem rak ki :(

rudi: Használat előtt firm frissítést megvolt? Esetleg ezt a lejátszót és ezt tesztelnétek valamikor?

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#63) Mercutio_ válasza Vikthor (#41) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Arról, hogy a videókártyád kerül majdnem annyiba, mint az egész kütyü? :DDD

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#64) zsirfecske válasza ZCoyote (#53) üzenetére

zsirfecske
(őstag)
LOGOUT blog

persze, mindig a popcorn-nal jön mindenki... :)
amúgy vele is előfordul szaggatás. najó nem előfordul, konkrétan fél év alatt összesen 2x tapasztaltam egy mov és egy wmv 720p trailernél (utóbbinál bőven nézhető mértékben). de ott a kódolás lehetett extrém.

ja és a ph-val kapcsolatban még annyit (azon túl hogy csodálatos, hehe): a "régi" típusok (a100, a110) gyártása lassan megszűnik a c200 miatt, gyorsan kell venni aki akar

amúgy könnyen lehet, hogy a tesztben is a 24p miatt volt szaggatás, én pl a popcorn-t elsőre rosszul állítottam be és úszott az egész kép, jól meg is ijedtem.

[ Szerkesztve ]

(#65) Bucy válasza Vikthor (#41) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Neked nem sima WD-d volt? Már csak a HDMI miatt is, meg amiket nem vitt.
Eddig nekem is vitt mindent akadás nélkül.

(#66) stevve válasza headhunter (#59) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nos, ha meg vele a killa (ami kicsit meglep), akkor jó ez, de nem én teszteltem, csak a videókról írtam le, hogy azok rendben vannak, amikkel Rudi tesztelt. :)

Mindenesetre kösz az infót. ;)

PH semleges

(#67) ZCoyote válasza Alex91 (#61) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Igen 110. Miben jobb azon kívül hogy olcsóbb?

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

(#68) Alex91 válasza ZCoyote (#67) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Erosebb, korszerubb CPU, tobb RAM :).

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#69) ZCoyote válasza Alex91 (#68) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Aztán mégsem játsza rendesen le a teszt videókat.
Lehet bele vinyót tenni? Tud torrentet kezelni, rar-ból lejátszani?
Csillió kép és videó megosztó oldalhoz csatlakozni, stb-stb.? ;)

(#70) Alex91 válasza ZCoyote (#69) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

IMHO a Popcorn-t is meg lehet fektetni. Es azt te is tudod, hogy az se egybol lett ilyen :). Es meg mindeg nem tokeletes, es mar nem is gyartjak, vaj miert? :)

Ez HW-esen jobb, szofveresen meg lehet, es van is gond vele. De nincs is annyi ideje a piacon. Persze, van olyan, amiben a Popcorn jobb, vagy tobblet szolgaltatast nyujt. De mondom, ebben tobb lehetoseg van az erosebb CPU es tobb RAM miatt.

Amugy elvileg tudhat torrentet is kezelni, rar-bol lejatszani, csak meg kell csinalni ra. (Azert dolgoznak a cuccon erosen :).) De valoban, HDD-t nem teszel bele, de IMHO ez nem olyan nagy gond...

Ja, es popin YouTube-rol le is lehet mondani :DD.

[ Szerkesztve ]

(#71) Mercutio_

Mercutio_
(PH! addikt)

Az x.264_1080p@3.8Mbps-t valamiért nem játssza le (el se idul, mintha sérült file lenne) a BSPlayer, az összes többit gond nélkül, valakinek tippje, mi lehet a gond? :U
XP HU Prof + SP3

(#72) ZCoyote válasza Alex91 (#70) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Valóban meg lehet fektetni de nekem még nem sikerült. Gyártani meg azért nem gyártják mert csináltak egy jobbat amit még drágábban lehet eladni.

Egyébként mindegy, gyártsanak minél több olcsót és jót.

Ja és a popcorn tud magyarul is bibíí :DDD

(#73) ZCoyote válasza Alex91 (#70) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Én úgy emlékszem tud youtube-ot de majd megnézem.

(#74) zsolt501 válasza ZCoyote (#72) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Ja és a popcorn tud magyarul is bibíí

Mi van most eljutottunk egy óvodás szintjére, szerintem ezt be kéne fejezni, mert szerintem nem vagytok és mi sem vagyunk óvodásak.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#75) DarkFater válasza Alex91 (#70) üzenetére

DarkFater
(tag)

Kedves Alex,

Nem bántásból mondom, de több részletben tévedsz.
Azért egy WDTV-t egy Popcornnal nem említenék egy szinten.
Teljesen más kategória a kettő.

A WD az egy lájtosabb, egyszerűbb verziónak lett szánva, vagyis a "gyalogság", a Popcorn 110-es meg egy fullos, mindentudó, mindenevő jollyjokernek lett kitalálva egyszóval a "nehézlovasság". Nem véletlenül van dupla árban.

A Popcorn az fényévekkel korábban kijött és már akkor szinte mindent megevett, amikor a WD még sehol sem volt.

A hardver is sokkal újabb és jobb a Popcorn esetében. A Realtek chip egy újabb fejlesztés és tudása félelmetes és még rengeteg tartalék van benne, míg a WD esetében igaz, hogy egy kiforrott és szofisztikált konstrukciót láthatunk, de az a HW már csúcsra jár.

Sajnos a Popcorn esetében a szoftveres fejlesztésekkel elmaradtak, mert inkább az új modellekre koncentrálnak, így tudáselőnye mára elolvadt, de azért még mindig többet tud...

De ha már mindenáron alázni akarod a Realtek chipeket, akkor ne a szegény Popcornba köss bele, hanem mondjuk egy Mede8r-be vagy még inkább egy AC Ryan PlayonHD-be. Ugyanaz a Realtek chip az agyuk, de újabb fejlesztés és a mérnökeik megszállottan fejlesztenek. Na azon próbálj fogást találni öregem! Elárulom nem fog menni. A Playon HD Európában eddig mindenhol, minden versenytársat levert.

Nagy botrány is volt belőle amikor egy ismert PC-s magazin tesztjében a WD khmmm majdnem(!) annyit teljesített, mint egy AC Ryan és kihozták nyertesnek, mondván ár/érték arányban jobb. Eközben teljesen véletlenül egy totál befrissített WD-t eresztettek össze egy 1.xxx firmware verziójú ACR-el.

A WD tudásban sehol sincs egy ACR-hez képest.
De ez nem baj, mert nem is versenytársak.

A PlayonHD ugyanis a Popcorn kategóriájában versenyzik, így hiába tud többet és hiába olcsóbb annál, még így is kb másfélszeres árban mozog a WD-hez képest.

Ahogy hallom a WD-t a PlayonHD kistestvére fogja agyonverni.
A hírek szerint a kis "Mini Me" egy az egyben ugyanazt tudja majd mint a nagytesó, mindezt WD méretben és árban. Januárban jön ki a pletykák szerint.

Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...

(#76) zsolt501 válasza DarkFater (#75) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Hogy jön a Popcornhoz a Realtek Chip tudtommal abban is Sigma chip van... :D
Más, felsoroltál egy csomó mindent de összehasonlítani nem így szokás...

[ Szerkesztve ]

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#77) ZCoyote válasza Alex91 (#70) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Jól emlékeztem, nézd csak a webszolgáltatások pontot.

zsolt501: Igen átmentünk óvodásba. Jesszus, humorérzék rulez.

[ Szerkesztve ]

(#78) zsolt501 válasza ZCoyote (#77) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

A Youtube idén vagyis 1 hónapja kb. kikerült a Popcornbol mivel a Google letiltotta ezt a lehetőséget. Lásd itt az írás erről

(#79) ZCoyote válasza zsolt501 (#78) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Na ez frankó de rendesek, még a végén éhen haltak volna :(((

(#80) DarkFater válasza zsolt501 (#78) üzenetére

DarkFater
(tag)

Nem csak ott. Más lejátszóknál is letiltották a youtube-ot az újabb FW-kben.

Valami szerzői jogok megsértése vagy mifene....;]

Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...

(#81) zsolt501 válasza DarkFater (#80) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

A Samsung TV-n megmaradt illetve amíg működött a WD-m addig ott is ment, szóval a Samsung LCD TV még mindig támogatja ezt a funkciót, pedig az is lejátszó is.
Egyébként nem szerzői jogok miatt hanem így a reklámok nem jelennek meg ha te média lejátszón át nézed.

[ Szerkesztve ]

(#82) DarkFater válasza zsolt501 (#81) üzenetére

DarkFater
(tag)

Szia Zsolti,

Azért mondtam én is, hogy nem szoktunk almát dinnyével összehasonlítani.
Gyümölcsnek gyümölcs mindkettő, de másért veszed.

(#83) DarkFater válasza zsolt501 (#81) üzenetére

DarkFater
(tag)

Jár a pont!

Na most gondoltam bele én is, hogy a Popcorn-t összekevertem egy másik versenyzővel. A Popcorn természetesen Sigmás...

(#84) zsolt501 válasza DarkFater (#83) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Előfordúl mással is :DD

(#85) zsolt501 válasza DarkFater (#82) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Egyébként nagyon szépen játsza a filmeket MVK-t is csak van egy két formátum amit nem szeret, de az xvid és a divx csontnélkűl megy neki van egy csomó BRRip ezeket is szépen viszi, illetve a HD youtube is gyönyörű rajta.

Viszont a tvhez kell ez a lejátszó is mert van néhány filmem amit a tv nem játszik le illetve DVD ISO lejátszáshoz is ez kell, mert a tv azt sem viszi.

(#86) csudri

csudri
(őstag)

Nálam is szaggatott, két nap után el is adtam. Nekem nem live volt, hanem sima, és mivel a DTS-t nem kezeli, ezért szarakodhattam a sima AC3-mal, és több 1080-as release is kockásodott. Többször volt gond hanggal, volt olyan, amelyiknél 3-4 másodpercenként kihagyott. Biztos, hogy azért, mert dzsunka módon voltak elkészítve, de ez csak szívást jelentett nekem.

A tesztvideók közül pedig darabosan játszotta le a BMW-s cuccot. Marha szép képet adott, csak nem folyamatosat!

Eladtam és inkább upgradeltem az asztalit, azon nem szaggat semmi, se a kép, se a hang. Bár az igaz, hogy baromi kényelmes volt csak nyomogatni a távirányítót.

Vortex World Domination

(#87) rudi válasza Mercutio_ (#62) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Természetesen volt frissítés. Ezt a Ferguson gépet már nézegettem, és ha jól tudom, abban is hasonló hardver van mint az Asus O!Playben és az Xtreamerben.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#88) ody42 válasza Jaeger (#45) üzenetére

ody42
(senior tag)
LOGOUT blog

>Ja, majd' elfelejtettem: nálam az kizáró tényező, ha egy lejátszó készenléti állapotban is >annyit fogyaszt, mint üzem közben... És nem a pénz miatt...
Csak nem a Földet félted?
5-7 wattot fogyaszt standby-ban, ami nem kevés, de szvsz nem is sok, cserébe "kikapcsolva" tud torrentezni, es file szerverkent is hasznalhato.

(#89) Bucy válasza csudri (#86) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Ne keverjétek a simát a live-al, teljesen más hardver. A live-ban van DTS downmix és azokkal a húzós 1080p DTS-esesekkel teszteltem először amit a sima nem vitt, a live csont nélkül.

(#90) pr0bi

pr0bi
(fanatikus tag)

Nem tudom jól vettem e ki ,hogy ez a kütyü tud pc media szerverrel megosztott tartalmakat is kezelni. Én teljesen úgy látom, hogy hiába van egy jó célegység a lejátszásra , így pc-ről streamelve mondjuk az mkv tartalmat mégis minden esetben történik egy konverzió a gépen vagyis ha a pc-m nem bírja pl. 1080p-t zavartalanul játszani akkor a végeredmény a tv-n ( wd tv-n keresztül ) sem lesz tökéletes hiába van az ott mindez persze csak mkv esetében az összes többi formátum hibátlan (kopkop).Lehet hülyeséget írok cáfoljatok meg de én így vettem észre. (én mondjuk PS3-al rendelkezem).

[ Szerkesztve ]

(#91) Gusztáv válasza ody42 (#88) üzenetére

Gusztáv
(senior tag)
LOGOUT blog

Hello, ezt már kérdeztem, de nem kaptam rá választ. Ezek szerint meg tudja osztani az usb-n rákötött winyot :F ?

Laci

(#92) stevve válasza pr0bi (#90) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"pc-ről streamelve mondjuk az mkv tartalmat mégis minden esetben történik egy konverzió a gépen "

Konverzió biztosan nincs. :) Abban viszont igazad van, hogy a stream-elés másabb, mint adott eszközön lejátszani valamit.

PH semleges

(#93) csudri válasza Bucy (#89) üzenetére

csudri
(őstag)

Értem, akkor vegyen mindenki live-ot, mert amúgy tényleg frankó cucc.

De gondoltam leírom az én tapasztalataimat a simával, nehogy valaki belefusson a dologba! :U

Vortex World Domination

(#94) Alex91 válasza csudri (#86) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Most minek keveritek ide a regit :F Nem ugyanaz a ket lejatszo, sot azon is javitottak a firmware-t, amivel tan jobb lett. Arrol nem is beszelve, hogy a sima, LAN nelkulibol is kijott az ujabb verzio, ami tan szinten az erosebb CPU-t tartalmazza.

(#95) Bucy válasza Gusztáv (#91) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Igen megosztja az USB-n rákötött vinyót, más gépről úgy tudod kezelni mint bármely hálózati megosztást.

(#96) Parci válasza stevve (#92) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

az attól függ, hogy a pc-ről, mint hálózati hdd-ről olvassa a tartalmat (mert akkor tényleg nincs), vagy dlna-n keresztül megy streamelve (mert akkor 100%, h van). nálam amúgy most ps3 van, és a pc-ről streamelem dlna-n keresztül, de így persze a pc (notebook) végzi a konverziót, és bizony a konverzió + wifi meg-megakad max. minőségnél. :(

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#97) Bucy válasza pr0bi (#90) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

A PC-dnek egy valamit kell bírni, hálózaton keresztül biztosítani az adatmennyiséget a WD számára. Az hogy nem tudta kiszolgálni eddig nálam csak két nagy bitrátájú BD ripnél fordult elő hálózaton kersztül, de az se a PC vagy a WD bűne.

(#98) rudi válasza Parci (#96) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Noigen, a dlna az szívás, tudtommal UPnP-n sincs konverzió. Azt nem támogatja a PS3?

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#99) stevve válasza Parci (#96) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Jah, ez igaz, de épp ezért a konverziót előre érdemes elvégezni. Nem egy szép módszer, remélem, megoldják legalább a legnépszerűbb a konténerek támogatását.

PH semleges

(#100) Parci válasza stevve (#99) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

fene fog előre konvertálni filmet... (egyébként mivel kell/célszerű? :DDD)

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.