Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#251) rudi válasza Sickboy25 (#244) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Próbáljunk meg azért kicsit következtetni. Ha azzal jön az ember a szervizből, hogy ntfs kezelés a ludas, és nem egyedi eset, akkor tíz-húsz, vagy akár több korrekt ntfs kezeléstől ez még típushiba marad. Én olyasmit sejtek a dolog mögött, hogy a WD TV valamiért válogatás a rákötött tárak kapcsán. Ebben minden bizonnyal része van az ntfs-nek - ha már a szerviz mondja - és talán annak is, hogy milyen vezérlőchip van a HDD-keretben vagy pendrájvban.

A témához szólva. Most éppen kölcsönadtam szóval nem tudom megnézni, de 99% hogy az én tesztelős pendrájvom FAT32-es. Meg még annyi, hogy ha tényleg az NTFS kezelés körül nem kerek valami, akkor az elég nagy baj, mert HD ripeket elég necces FAT32-n tárolni, mert rendszerint 4 GB-nál nagyobb fájlt kapunk.

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#252) Sickboy25 válasza rudi (#251) üzenetére

Sickboy25
(PH! addikt)

Igazad van, szerintem is a rákötött HDD és pendrájv fajtájától függ.
A szervíz mit mond egy dolog, de ebbe ne menjünk bele. Én teszteltem ezt a live-ot is és a sima wd-t is és semmi gondja nem volt ilyen tekintetben.
Hd rippeket használok többségében(.mkv 720p és 1080p) és megnyugtatok mindenkit, hogy szuperül viszi:), szaggatás nélkül. Nekem nagyon bejött a masina, lehet ezért is vagyok kicsit elfogult a témával kapcsolatban. :K
Remélem senki nem érti félre, nem szeretnék vitázni. :R

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#253) Bucy válasza rudi (#251) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Biztos fordulhat elő egyedileg, de általánosítani ebből nem kellene.
Csak a magyar 250 oldalnyi fórumán mindkét WD-nek nem emlékszem, hogy ez bebizonyosodott volna, sőt fel sem merült, ha jól emlékszem, külfödin sem nagyon, bár azt ritkábban nézem.
Én sem akarok vitatkozni, de nekem két NTFS-es pendrive, öt 2,5"-ös USB-s ház legalább 5 gyártótól 40-500GB-ig volt rajta HDD NTFS-el és nem volt gondom.

(#254) Mercutio_ válasza stevve (#248) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Normális esetben nem így van :N
Sima philips asztali lejátszóm is tudja azt, hogy subtitle gomb nyomogatására a küső feliratok* között váltogat. "Kézileg" nyitás alatt ha gombnyomásra megnyíló tallózó funkcióra gondolsz mint a PC-nél olyan szerintem nincs ezekben a lejátszókban :(

Integra: Ja, ha vinyón van nem annyira gond, bár elég gáz, hogy menet közben nem lehet váltani pl. angol és magyar felirat között, de mit csinál az akinek egy csomó dvd-re kiírt videója van ami mellett ott vannak a többnyelvű külső feliratfile-ok?
Ha teheted várd meg a Fergusin Ariva-t, olcsóbb mint a WD Live, az első tesztek alapján úgy tűnik jobb, és már alapból kezeli a külső usb-s dvd-olvasóban lévő anyagokat.

* pl. Film_neve.avi
Film_neve.hu.srt
Film_neve.en.srt

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#255) stevve válasza Mercutio_ (#254) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ja, én arra gondoltam, hogy amikor rányitsz egy filmre, akkor az azonos nevűt olvassa fel alapból. A többit hozzá lehet tenni "kézzel". Persze nincs ilyen játékosom, úgyhogy elhiszem, hogy már van ilyen. Hasznos dolog. :)

PH semleges

(#256) JohnyBlue

JohnyBlue
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

WDTV_Live_1_01_11_HUN_0.3

1.03.01_B-RAD.CC_WDLXTV-0.5.8.1_HUN_1.20

Jó Szórakozást és Kellemes Ünnepeket!

Aki a D7000 vázától szabadulni akar az keressen meg.

(#257) yamshee

yamshee
(tag)

Nekem is gondom volt a 1,5 TB-os NTFS-re formázott wincsimnél. Vagy 5 percig szottyogott vele. Ki kellett húzni, mert egyszerűen lefagyott. Másodszorra és harmadszorra beolvasta utána.
A Harry Potter uccsó filmjének BD-jét nézzétek meg a 40 percnél.

We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to serve us. Resistance is futile.

(#258) rudi válasza Sickboy25 (#252) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Látod, ezt nevezik szemellenzős viselkedésnek! Attól, hogy Te egy-két adattárolóval tesztelted, még létezik párezer másik, amivel nem próbáltad ki, szóval semmi alapod nincs általános következtetés levonásához. Ki kell emelned, hogy neked, milyen adattárakkal ment. Továbbá az, hogy x vagy y adattárat nem szeret egy lejátszó az elsősorban a lejátszó baja. Főleg akkor, ha van más lejátszó, ami meg kezeli ezeket az adattárakat.

(#259) Sickboy25 válasza rudi (#258) üzenetére

Sickboy25
(PH! addikt)

Ebben igazad lehet! De az utánam levő hsz-t, ha elolvasod akkor erre a kijelentésedre egyből választ kapsz! csak 2-en akkor kb 9 féle vinyoval teszteltünk gond nélkül. :R

De igazából azt nem tudtuk meg, hogy milyennel nem ment!? Vagy igen? Mert visszaolvasva nem láttam konkrét típust sem.

[ Szerkesztve ]

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#260) rudi válasza Bucy (#253) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az van az általánosítással, ami a matekben a tételek bizonyításával. Ha felsorolsz egy csomó esetet, amiben OK a dolog, az semmit nem ér. Ellenben, ha találsz olyan esetet, ami nem OK, akkor már borul az egész dolog. Szóval vakon én nem vennék WD TV-t, de ha mondjuk valaki írná, hogy próbálta X külső dobozban Y merevlemezzel, és OK volt neki minden, akkor én is meg merném venni X külső doboz és Y merevlemez mellé. Egyébként viszont néznék inkább más modellt. Úgyis lassan Dunát lehet rekeszteni ezekkel a HD lejátszókkal.

[ Szerkesztve ]

(#261) rudi válasza Sickboy25 (#259) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Figyi, ezzel az érveléssel legfeljebb nevetségessé teszed magad - az én szememben biztosan. Szerinted a kilencféle merevlemez mekkora hányadát fedi az összes lehetséges adattárnak? Tovább megyek. Próbáld meg felfogni, hogy itt kombinációkról van szó, tehát nem merevlemezről, hanem alábbiról:

formázás->merevlemez->hdd doboz vezérlőchipje->WD TV vezérlőchipje.

Plusz akár hozzá lehet venni a WD TV firmwarejét is. Szóval ezek kombinációjában lehet egy (vagy több) nem kóser. Azt viszont egyelőre nem tudjuk, hogy mennyi esetben. A fórum, amit emlegettél is legfeljebb pár tucat kombinációt jelent a lehetséges sok-sok ezerből.

[ Szerkesztve ]

(#262) Sickboy25 válasza rudi (#261) üzenetére

Sickboy25
(PH! addikt)

jó befejeztem!
De eddig sehol nem olvastam semmi gondot az NTFS- rendszerrel. CSak itt! És akkor lehet azt kellene beírni amivel nem lett jó nem?? Nem azzal amivel működik is. Valaki mondja már meg melyikkel nem volt jó!! Lehet van is itthon nekem belőle. Ki szeretném próbálni először eredeti fw-vel majd az újjal, mert lehet ez a hiba is javítva lett, már ha tényleg létezik...

[ Szerkesztve ]

(#263) Bucy válasza rudi (#260) üzenetére

Bucy
(fanatikus tag)

Ezért lenne jó tudni milyen volt az a ház és HDD amivel nem ment, hátha másnak is van olyan kombó. Több eset nem nagyon van és közben elkanyarodtunk a lényegtől, mert az NTFS-en volt a hangsúly nem a hardveren! Amennyiben tényleg igaz, hogy a WD a ludas, érthető, ha másikat választanál (pl. Ferguson :)), de szerintem egyik sem tökéletes.
A WD most kicsit lapít a hibás firm óta, vagy kiadnak egy ütős javítást hamarosan, vagy tényleg kieshetnek a kiskosárból, mert az újabb gépek többet vagy jobban teljesítenek.

[ Szerkesztve ]

(#264) Gourry válasza Bucy (#263) üzenetére

Gourry
(újonc)

Sajnos pár napja én is egy WD TV Live tulajdonosa vagyok. Számomra is hatalmas csalódás. A gondom vele, hogy vezetékes routerrel megosztott hálózatban használva eleinte még látta a gépet, de indokolatlanul meg-megakadtak filmek. Aztán kipróbáltam ugyanezeketa videókat pendrive-ról és reccenés nélkül vitte őket, még a Samsung oceános videója is rendesen ment... Azonban most már egyszerüen nem hajlandó látni egy gépet sem a hálózatban, ugyanakkor jól állítja be magát a hálózatba még gépről is látom mi van a pendrive-on. Hiába álltok be bármit, áramtalanítom, gyári beállításokat visszaállítom nem hajlandó látni semmit és persze a youtube sem megy. Már csak azt tudnám kipróbálni h visszateszem a gyári firmware-t a mostani 1.01.11-es helyett, de lehet h nem jó helyen keresem, de egyenlőre nem találom sehol se. Ha valaki tudna megoldást a problémára, netán tud adni egy linket, hogy merre található hozzá a gyári firmware, annak nagyon tudnék örülni.

(#265) fotel válasza tothl (#5) üzenetére

fotel
(fanatikus tag)

Szerintem a TV a ludas, ha nem 100Hz-es volt akkor oldalazó mozgásnál "normális" hogy rángat.

(#266) fotel válasza stevve (#24) üzenetére

fotel
(fanatikus tag)

24p-nél pont az a lényeg, hogy nincs 2:3 pulldown, nem? :)

(#267) zsolt501 válasza Gourry (#264) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Általában az ilyen hibát nagyrészt a hibás tűzfal, vagy a hibás tűzfalbeállítás okozza, sajnos ezt a hibát már én is megszívtam egyszer, de miután lecseréltem a tűzfal programot azóta nincs ilyen gond.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#268) Gourry válasza zsolt501 (#267) üzenetére

Gourry
(újonc)

Azt hiszem a windows-on futó tűzfal problémája kizárható, mert észrevettem hogy ha kihúzom a router-ból a netet akkor abban a pillanatban észreveszi a WD a megosztott gépeket, mappákat és a videólejátszás sem szakad meg. Most már csak azt lenne jó tudni h a router v a wd okozza a problémát. A routerben a tűzfal ki van kapcsolva. Kipóbálnám még a gyári firmwarel is de nem találom sehol se.

(#269) zsolt501 válasza Gourry (#268) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Akkor ha ez így van, akkor több mint valószínű a router van rosszul konfigurálva.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#270) Gourry

Gourry
(újonc)

Fogalmam sincs h mit lehet rosszúl konfigurálni, ha évek óta megy róla a net, plusz mikor megkaptam akkor még úgy ahogy ment, és azóta max firmware frissítés történt. Találtam gyári firmware-t, de sajnos totálisan hidegen hagyja a gépet h rajta van a pendrive-on egy firmware. Délután kapok egy másik routert ha azzal is ezt csinálja akkor megy vissza a gép, én meg keresek egy működőképesebb média lejátszót. Kár érte, mert usb-ről nagyon korrekt leszámítva a kritikán aluli ssa és ass támogatást, amit mindössze annyiból áll hogy megjeleníti sima fehér betűkkel a feliratot a kép alján, semmi effekt, szín vagy pozicinálást nem tud, ami ugyebár ezen feliratok lényegét képezi.

(#271) Sickboy25 válasza Gourry (#270) üzenetére

Sickboy25
(PH! addikt)

ha user hiba , akkor az nem a lejátszó baja. Router csere meg fogja oldani a problémát. Amúgy milyet használsz most?

(#272) Gourry válasza Sickboy25 (#271) üzenetére

Gourry
(újonc)

SMC Baricade7007VBR-t. Nekem az a gondom h eddig úgy ahogy ment, de most amíg ki nem húzom a routerből a net kábelt addig nem hajlandó látni semmit se a hálózatból és persze a net se megy.

(#273) Gourry válasza Gourry (#272) üzenetére

Gourry
(újonc)

Bocs elírtam 7004vbr v.3 751.7924.

(#274) Sickboy25 válasza Gourry (#273) üzenetére

Sickboy25
(PH! addikt)

sikerült kipróbálnod másik routerrel? Mert ezek a smc háát... elég sok panasz van rájuk a routeres fórumokban :K

(#275) Alex91 válasza Gourry (#272) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Xar a routered, es ezert xar a Live :F :C

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#276) yamshee

yamshee
(tag)

Az meg sem fordul senkinek a fejében , hogy esetleg a hálózatkezelésével van vmi gond. Csak a router lehet xar. Egybéként meg attól még egyébként szerintem egyik sem xar ha nem férnek össze. Találkoztunk már ilyennel alap-ram összefüggésben. :W

We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to serve us. Resistance is futile.

(#277) Alex91 válasza yamshee (#276) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Oszinten? Nekem alapvetoen user errornak tunik, de az ilyen gyartmanyu router-t se szoktak agyon dicserni...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#278) yamshee válasza Alex91 (#277) üzenetére

yamshee
(tag)

Oszinten? Nekem alapvetoen lejátszó hibának tunik, de az ilyen gyartmanyu játékost-t se szoktak agyon dicserni... :DD :DD :DD

(#279) Crion

Crion
(senior tag)

Sziasztok!

Csak annyit fűznék hozzá, hogy én 2 hónapja nyúzok egy ilyet és soha nem szaggatott semmi még 1080p sem.

Elképzelhetőnek tartom, hogy pl windowsos megosztásról lejátszva szaggat, de ez a windows hibája, ugyanis nekem windows alatt szaggat a nasról való lejátszás, hiába a gigabites hálózat.

(#280) yamshee válasza Crion (#279) üzenetére

yamshee
(tag)

Nálam gigabit háló van itthon , redhat ent. serverrel. Ha nem file-t hanem könyvtárat osztottam meg akkor szimplán kilép a network megosztásokból, azt mondja nem találok lejátszható file-okat. Pedig tök egyszerű az egész. Mind a popi, mind a pohd normálisan tudta browsolni a user/pass megadása után.

(#281) Alex91 válasza yamshee (#278) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

ha kihúzom a router-ból a netet akkor abban a pillanatban észreveszi a WD a megosztott gépeket, mappákat és a videólejátszás sem szakad meg.

Ez alapjan valoban a lejatszo lenne xar :F Nem hiszem...

(#282) szakigabi válasza Gourry (#264) üzenetére

szakigabi
(újonc)

Nálam is a hálózati probléma jelentkezik. Friss a szerkezet, egyből frissítettem a firmet 1.01.11-re. A "Network shares" nem működik stabilan, nem tallózható, vagy ha igen, akkor később leszakad, lejátszás közben is akár. A "Media servers" menüben a dlna kapcsolatban nincs hiba, az mindig működik, és a netes adatforrások is (youtube, flickr) mindig működnek. A server u.a. a gép, többel is kipróbáltam, dlna mindig jó, file megosztás változó. Más számítógépek látják egymás megosztásait amit ez nem, és más gépekről látni a WD TV Live által megosztott pendrive tartalmát is a hálózaton. Nekem nem a router a gyanús...
Sok formátum működik a dlna -n is, de pl az iso csak megosztással játszható.
Érdekelnének mások tapasztalatai ezzel kapcsolatban!
Üdv!

(#283) Gourry

Gourry
(újonc)

Nekem pedig egyértelműen készülékhibának tűnik, ugyanis tegnap délelőtt mikor bekapcsoltam valami csoda folytán meglátta a hálózatban lévő gépeket és le is játszott mindent, a nagy adatsűrűségü filmek persze akadtak, de ez nem a gép hibája, mert ugyanezek usb-ről nem akadtak. Azonban ma bekapcsolva csak az én gépemet látta meg és mikor elindítottam egy filmet hálózatról 20 másodperc után megállt, majd kiírta h nincs kapcsolat a géppel. Azóta persze megint nem hajlandó látni semmit se a hálózaton. Érdekes még h az usb-t is csak akkor látja ha olyan kedve van, különben bedughatom 5-10x is mire meglátja, máskor meg bedugom, pár másodperc és lehet is használni.

(#284) Alex91 válasza Gourry (#283) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Lehet, de akkor is valoszinuleg egyedi eset...

(#285) yamshee válasza szakigabi (#282) üzenetére

yamshee
(tag)

Nálam is ugyan ez volt a hálózati megosztásoknál. :(

Sajnos nem tudtam tovább tesztelni a készüléket. Visszavittem a bótba. :F

üdv
Yam

(#286) szabzolee

szabzolee
(kvázi-tag)

Kinek vannak tapasztatalatai a lejatszorol? En kisse megrookonyedve vettem eszre, hogy nem talalja meg a feliratfajlokat, se a subot, se az srt-ket. Hallot mar valaki ilyesmirol? Megoldast tud esetleg valaki?

(#287) Sickboy25 válasza szabzolee (#286) üzenetére

Sickboy25
(PH! addikt)

esetleg frissíts a legújabb FW-re, de nálam simán kezeli nincs vele gond.

(#288) Z0mbi

Z0mbi
(fanatikus tag)

Sziasztok,
No ez a sok hozzaszolas elegge elbizonytalanit :D Az asus es a wdtv live kozott orlodom... :D
Mi legyen... eleg sokan panaszkodtok a halozati dolgokat illetoen.
Ha ezt vennem akkor nagy valoszinuseggel NAS rol menne a cucc. (helyesebben Samba)
Van egy routerem (wl500gp) es rajta csucsul egy usb vinyo. Viszont nagyon nem vagyok benne biztos hogy egy mondjuk killa_sample menne az en kis halozatomon (persze ez egy eltulzott video, valszeg az eletben nem fogok olyan filmet nezni rajta :D). Vagyis itt inkabb a router es a vinyo kozotti usb az ami a szuk keresztmetszet lenne.
Esetleg van akinek errol van tapasztalata? (es igen legtobbet sima xvid film ill. mkv cuccok 720p ben mennenek mivel a tv.m felbontasa ekkora :( )
koszi

(#289) Viperator

Viperator
(fanatikus tag)

Egy kis segítség: hogyan lehet a friss firmwaret updatelni a pendriveről? (a WD TV lejátszó a neten keresztül keres, de mivel most nincs net bekötve /router nincs/)

Előre is köszönöm a választ! :R

(#290) Viperator válasza Viperator (#289) üzenetére

Viperator
(fanatikus tag)

Sikerült az update.

(#291) Viperator válasza JohnyBlue (#256) üzenetére

Viperator
(fanatikus tag)

Letöltöttem a firmware-t, mit takar a HUN? Az hogy magyar nyelvű lesz a menüje?

Update megtörtént, angol nyelvű a menüje.

(#292) Sickboy25 válasza Viperator (#291) üzenetére

Sickboy25
(PH! addikt)

igen az lesz, ha olaszra állítod

(#293) greeneye166

greeneye166
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Egy ideje gondolkozok hasonló média lejátszó beszerzésén és eddig ez tetszett a legjobban, viszont nemrég láttam valamelyik nagyáruház újságjában Samsung Blue-Ray lejátszót már 44k-ért. Nekem nem kell YouTube, meg online streamek, csak az a szempont, hogy ne a 300W-os számítógépem forogjon egy filmnézéskor és az átlagos 720p (nagyritkán 1080p) dolgokat is elvigye.
Vajon alternatíva lehet ez a BluRay lejátszó a WDvel szemben?
BD lejátszó: +10k-ért: BluRay optika + USB port + mkv támogatás + teljes némaság
WD Live: van Lan amin keresztül a WDre rádugott vinyó PC-ról routeren tölthető adattal, ha meg nem használja leállítja a vinyót. További előny a jobb firmware ellátottság még ill a közvetlen ISO lejátszás lemez kiírás nélkül (ez nagyon szimpatikus egyébként). Hátrány, hogy a már kiírt lemezek kuka + gondolom a ventilátor is idővel zajos lesz (ez kicsit elriaszt az egésztől)

Azért nem raktam a hszt OFFba, mert így, hogy a BD lejátszók ennyire olcsósodnak nagyon elgondolkoztatott vajon miben tud még többet a WD (pl komolyabb tömörítést eszik a BD lejátszónál?) az imént felsorolt előnyökön túl? Tört firmwarek plusz opciói esetleg? Ha igen mik azok?

Válaszokat előre is köszönöm!

Szerk: Most hogy beírtam a hszt vettem csak észre, hogy az utolsó 43hszt átugrottam. Ha abban már elhangzott valami infó a kérdezettekre elnézést kérek érte, most olvasom a hszeket...

[ Szerkesztve ]

"A készülékbe VGA kamerát álmodtak a tervezők. Ez nem lenne gond, de bele is tették." - Gubro

(#294) Z0mbi válasza greeneye166 (#293) üzenetére

Z0mbi
(fanatikus tag)

No akkor en se nyomom ezt off ba :D
Hasonlo gondolat fordult meg a fejemben, de sajnos engem speciell a mar meglevo hangrendszerem kot jobban a WD tv hez. A BD ben sokakkal ellentetben engem nem annyira a kep fog meg mint a TrueHD hang! (ill DTS HD) Aki hallotta egyszer az mar a DTS re ugy tekint vissza mint a sokol radiora :D...(nem volt azzal se semmi baj a maga ideeben)
Sajna az erolkodom nem tudja a TrueHD-t. Viszont a wdtv meg leskalazza nekem igy azt is tudom zajosabban hallgatni (persze vegulis a BD-t is attallithatom 2 csatornas hangsavra..de akkor meg mi a plane? csak maga a HD felbontas mar nem ut nagyot nekem....

(#295) greeneye166 válasza Z0mbi (#294) üzenetére

greeneye166
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez meg OFF lesz mert hülyeség: Sajnos nem tudom mi a különbség DTS és TrueHD közt, de ennek egy oka van: a szomszédaim nem sokáig tűrnének meg engem, így nem is akarom tudni milyen jó is a TrueHD és nem is olvasok utána. Csak fájna a szívem érte. :(

"A készülékbe VGA kamerát álmodtak a tervezők. Ez nem lenne gond, de bele is tették." - Gubro

(#296) Z0mbi válasza greeneye166 (#295) üzenetére

Z0mbi
(fanatikus tag)

Haaat. csak annyit hogy ha csak a szamokat nezzuk:
18 Mbit/s a hang! Ami a teljesen uncompressed nek felel meg. Azaz a nyers hang!
Es ez mehet 192Khz mintaveteli frekin 24 bit melysegben.

Osszehasonlitas kepp:
A DTS full verzioja: 1509.75 kbit/s :D:D
'Kicsit' tobb info fer el az elozoben. (es a DTS 96Khz mintavetellel megy 24bites melyseg)

Persze ennek valamin ki is kell jonni, ha 60k ert vannak magnat hangfalai az embernek akkor az nagyot nem fog utni... (bar a kulonbseg orditani fog igy is)

(#297) greeneye166 válasza Z0mbi (#296) üzenetére

greeneye166
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

LOL. 18Mbit adatfolyam csak a hangnak az nem gyenge! Kicsit már túlzásnak is tűnik így elsőre, főleg, hogy a Belkin routerünk USBje max 1,5MB/sec-el tud adatot továbbítani ami már a hangra kevés nemhogy a képre. :D

[ Szerkesztve ]

(#298) mobbo

mobbo
(fanatikus tag)

ennyire reszletgazdag hanghoz nagy erzekenysegu hangfalak kellenek, hiend erositovel, nagyon stabil tappal, nagyon jo kabelekkel

erdekelne min hallgatod, hogy ennyire szignifikans a kulonbseg

(#299) Z0mbi válasza mobbo (#298) üzenetére

Z0mbi
(fanatikus tag)

Mint emlitettem nekem az erolkodom nem nagy durranas (Yamaha 4xx szeria viszont a hanfalaim eleg jok (90dB erzekenyseg ill 50KHz/-3dB ig birjak a gyurodest) amin eleg jol szol a hazimozi.
Egyebkent egy haverom YBA markaju cuccan hallgattam utoljara ilyet (KEF hangszoro rendszeren es nem ikeas ruhafogas volt kabel helyett sem ;) ) Na ott jol szolt. (persze itt csak az erolkodo kerult 700-800k ba)

(#300) Pékmester

Pékmester
(lelkes újonc)

sziasztok!

ha az mkv több hangsávot és több feliratot tartalmaz, akkor a távirányítón tudok közte váltani?
a külső vinyóm házán van eSata és USB is. most esatával megy a pc-hez, és arra gondoltam, hogy akkor az usb-vel meg menne a wd livehoz. ekkor mindkettőről látnám a külső meghajtót. ez működne?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.