Egyszer már leírtam, hogy desktop gép 20 MB/s fölött olvassa azt a pendrive-ot, és ugyanarról a pendrájvról a WD után pár perccel az Asus tökéletesen működött. És más is jelezte a fórumban, hogy volt nála szaggatás az egyik USB-ről (merevlemezzel), míg a másikról nem. Szóval, ha ott bármi hibás, akkor az a WD USB-kezelése, nem?
Meg azt is jelezték, hogy nekik hozzánk hasonlóan szaggatnak a videók. Igen, lehetne olyan tesztcsoimagot válogatni, amivel a WD is tökéletes, és utána lehetne hallelujázni közösen a fórumban
Csakhogy aki még nem vett ilyen HD playert és az a célja, hogy a legjobbat vegye meg a piacon, akkor nem arra kíváncsi, hogy mivel lesz OK, hanem arra, hogy mitől térdelhet le. Nos, ennek megállapítására egészen jók a videóink, nem?
Nekem általánosan az a véleményem a HD lejátszókról, márkától függeltenül, hogy az új Realtek chip nagyon jó lett. Lekörözi a mostani gépekben található Sigma Designs chipeket, és lényegében ez a fejlődés rendje. Az meg egy teljesen más kérdés, hogy milyen fícsöröket (menürendszer, távirányító, feliratkezelés, stb.) tesznek hozzá a gyártók, és milyen lendülettel csiszolják a firmware-ket. Ezekkel a hozzáadott dolgokkal lehet növelni a termék értékét (a WD TV menüje például szerintem gyönyörű, és vannak az Asusnál messze jobb Realtek chipes megoldások), de alapvetően a chip határozza meg a gép tudását. 100% hogy lesz majd olyan Sigma Designs chip, ami rezzenéstelenül viszi a mostani tesztcsomagunkat.
Ami a WD TV és O!Play összevetését illeti. Nagy szerencsémre, itt volt a két gép egyszerre, szóval szinte azonnal válthattam köztük. Plusz én is tervezgetem egy ilyen gépecske megvételét, szóval privátban is fokozottan érdekel a téma. Hidd el, eléggé néztem hülyén, amikor a Philipses videó szaggatni kezdett, és eléggé próbálgattam mindenféle beállítást, mert maga a gép (a távirányítót leszámítva) szimpatikusabb mint az Asus. Aztán jött még hogy nincs egy gombnyomásra fájlinfó, fotóknál zoom meg ilyenek, és máris arra jutottam, hogy ha vennem kellene egyet, akkor biztos nem a WD lenne, de az sem biztos, hogy az Asust választanám, szóval egyelőre marad a válogatás. Ha az új Realtek chip feltűnése előtt kellett volna ilyen gépe vennem, akkor 99% hogy én is a WD TV-t választom. Most ez és ez és ez van tesztelésre kiszemelve.
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

)