Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Sonja

Sonja
(PH! addikt)

Ez a Mode Com MC-5002 billentyűzet létezik magyar kiosztásban is? :F Sehol nem írják. :( Ára tökéletes és szimpatikus is lenne, de nekem csak a magyar jó! :)

[ Szerkesztve ]

Jobban vonz a sötét, mint egy félig szétrohadt világ!

(#2) wwenigma

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kuvva jó az a ház, vajon mennyire user friendly a belseje?

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum-apróhirdetés-chat / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! Elektromos cigaretta infobázis --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#3) Sonja válasza wwenigma (#2) üzenetére

Sonja
(PH! addikt)

KATT! ;)

Jobban vonz a sötét, mint egy félig szétrohadt világ!

(#4) smc válasza Sonja (#3) üzenetére

smc
(tag)

Nagy kár hogy nincs elforgatva a vinyókeret. :\

(PC(G620-4GB-EAH4830)+(225BW).(D610(P1.6M-2GB-X300).(i9000)

(#5) wwenigma válasza Sonja (#3) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:C

Megnézegettem már, de köszi. :) Egy tulajdonos váleményére gondoltam. :U

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum-apróhirdetés-chat / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! Elektromos cigaretta infobázis --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#6) Abu85

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Abból kiindulva, hogy mennyire gyors az átállás van az nVidiánál, szerintem nincs a kezükben egy új architektúra. :(
Az R600 megjelenésével látható volt, hogy előbb-utóbb probléma lesz a G80 elveiből, mert egyszerűen beáldozták a rugalmas és könnyen skálázható felépítést a teljesítményért.
Ez egy vesztes csata sajna, mert az AMD-nek már megint csak políroznia kell a chipjét a gyártástechnológiai fejlesztések mellett. Egyelőre ebből a helyzetből semmi kiutat nem látok az nV-nél belátható időn belül. Ezt most a vásárlók is meg fogják szenvedni, mert az AMD hirtelen akkora technológiai főlényre tett szert, hogy a 40nm-en már szabadon játszhat az árakkal és valszeg a komolyabb bevételek érdekében rá fogják sarcolni a GPU-kra a magas hasznot.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#7) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez akar lenni a visszavágás? :F A GTX+ jó napjain nyújtja azt a teljesítményt, mint a HD4850... mégis 12-17k-val drágább.... Ha ez visszavágás, akkor a HD4-eseket minek lehet nevezni? :F

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#8) PhoenixK

PhoenixK
(őstag)
LOGOUT blog

Ez az MC-5002 ismerős volt valahonnan... [link]

"Nehéz eset vagy. De ne add fel a reményt. Előbb-utóbb mindenki meggyógyul. A végén agyon fogunk lőni." Orwell - 1984

(#9) Bici válasza Abu85 (#6) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Véleményem szerint, ha az AMD nagyot is kaszál az új kártyáival, az hosszútávon mégiscsak a vásárlók érdekeit fogja szolgálni, hiszen segít kijönnie a kátyúból, és úgy talán sikerül összehoznia valami normális procit, ami az intel procik árcsökkenéséhez vezethet. (Ez igaz vga fronton az nVidiára is, ahogy most is láthatjuk.)
Kérdés, hogy mire lesz elég ez a bevétel...

[ Szerkesztve ]

(#10) Tomate válasza Bici (#9) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Visszavág az Nvidia? Nem... (csak szeretne) Az ati fog "visszavágni" az X2-vel :)
AMD-nek egyenlőre ki kéne jönnie nullszaldóra, utána meg már csak kifelé mászhatnak a gödörből. De jó úton járnak...

(#11) .mf válasza Abu85 (#6) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Két évig az nV olyan árat szabott meg, amihez pofája volt.
Az AMD/ATi viszont most stratégiát váltott, és amint látod, az nV-val szemben nem a felső-, hanem a középkategóriára koncentrál, előbb hozza ki a középkategóriás kártyákat és azokra építve indított árversenyt az utóbbi két generációban.
Szóval ha valakit árakkal való játszással akarsz vádolni, akkor most rossz irányba mutogatsz.

Más:
- Két darab kétéves kártyával akar az nV visszavágni? Hajrá :U
- Azok a modecom házak rondák, az lcd nem néz ki jól rajtuk.
- Biztos jó ez a Centrino2, de az árazása nem tetszik. Feleslegesen gyors procik (én legalábbis ritkán végzek igazán cpu-igényes feladatot notin, és az a pár másodperc mit számít?) és alaplapi videó 230k+-ért? Media markt, mert hülye azért nem vagyok... Aztán a másik dolog, amit nem értek: 45nm-el notinál szerintem az lenne az előny, hogy alacsonyabb a fogyasztása, tehát tovább bírná akkuval, nem pedig az, hogy azonos órajelen kb 5%-kal gyorsabban végez el feladatokat -- erre a már így is feleslegesen gyors procik sebességét tovább emelték, és már a leglassabb is 2.1GHz, hogy szépen merítse az akkut :U Grat Intel, ahelyett, hogy lenne 1.6-1.8 körül a leglassabb, pár wattal kevesebb fogyasztással...

(#12) Abu85 válasza Bici (#9) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem sokat kaszálhat azért még ezekkel. Az tény, hogy jobban fogynak, mint azt betervezték, de ebben a negyedévben max. 400 milliót fognak hozni ami még kevés a kiadások elfedésére. Persze az irány az nagyon jó. Én inkább a következő generációra gondoltam, 40nm-en bagó lesz gyártani a chipeket. Erre jön majd, hogy az R600 architektúrát megint csak egy picit kell megfényezni és újra extrém mértékű gyorsulás lesz. Az nV a jelenlegi viszonyok alapján nem készült fel erre, így új architektúrát nem láthatunk majd, tehát marad a G80 ráncfelvarrás. És itt lesz a baj, az nV-nek a mostani Radeon architektúra ellen abszolút semmi esélye nincs. Ha az AMD újra előjön egy 50%-os chipméret növekedéssel (amihez majd kétszeres teljesítmény társul), akkor az nV-nek a DX11-es támogatás mellett több mint kétszeres tranzisztorszám kell, hogy befogja az AMD chipjét teljesítménybe. Ergo az AMD a következő generáció bagóért gyártható chipjeit felküldheti heroinárba, mert az nV képtelen lesz rá komoly veszteség elkönyvelése nélkül válaszolni.
Persze nem sajnálom én a pénzt az AMD-től ebben a helyzetben, de alapvetően fogyasztó vagyok és nem részvényes. :)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#13) feka007

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez az egész 9800-as sorozat egy vicc, totál lehúzás. Kivonják a régebbi jóárú 8-asokat, hogy eltudják adni az ugyanolyan, csak drágább 9800-akat... Még ez a HybridPower gagyiság is csak nV integrált karikkal működik, vicc

A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.

(#14) kariad

kariad
(senior tag)

Egér telefon ez jó......... :C

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#15) Bici válasza Abu85 (#12) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Ok, én is a 40nm-es csipekre gondoltam.
Egyébként ha az AMD nem igyekszik minél több pénzt kaszálni abból a termékből, amiből nagyon is lehet, akkor hülye. Itt az alkalom enyhíteni a rossz helyzeten, és ha van eszük, kihasználják. Ha mégsem, akkor az intel ellen sem proci, sem VGA fronton nem lesznek versenyképesek, és akkor hiába adták most olcsón a kártyájukat, ha pár év múlva triplán fizeti vissza a fogyasztó az intelnek...
Szerintem jól teszi az AMD, ha nem a mostani nVidia kártyákat veszi ellenfélnek, hanem az intel fejlesztéseit. Az magasra fogja tenni a lécet, még ha nem is elsőre.

[ Szerkesztve ]

(#16) west válasza feka007 (#13) üzenetére

west
(őstag)
LOGOUT blog

szerintemis :K
ez a nagy visszavágas?
leves.... :(

http://logout.hu/blog/west/index.html 100% az ügyfél elégedettségi indexem!Midíg Új minősigi terméket adok!!Nem számítok be. Csere Nincs> ! Privátokat gyakran olvasom! A számom kérd PÜ ben.

(#17) Keldor papa válasza feka007 (#13) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát igen...
8800GTS 512MB 45-50k volt, mikor eltünt és helyette csak a 9800GTX volt 60-70k-ért.
Aztán msot itt a 8800GT, ami 25-30k és jön helyette a 9800GT 40k-ért.
Szánalom. :U Azt ugye mégcsak nem is 55nm mind, hanem 65nm... a vásárló honnan tudhatja majd, hogy melyik verzió van a kezében? Sehonnan, csak ha leveszi a hűtőt, de akkor már fizett is érte, ugye... HD4800-at kell venni... :K

[ Szerkesztve ]

(#18) cizoe

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

9800gtx+ = vicc
9600gt = mégnagyobb vicc

Hol itt a visszavágás? :F

(#19) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Na ebbe a 9800GT-be sem invesztáltak sok pénzt a fejlesztésre. 8800GT+HybridPower+új matrica=9800GT.

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#20) Bici válasza cizoe (#18) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Szerintem irónikusan értették ezt a visszavágást. :) És a kérdőjel sem véletlen.

mod: (#21) Keldor papa: A G94b is többet fogyaszt a G94-nél, mint ahogy G92 és G92b esetben láttuk?

[ Szerkesztve ]

(#21) Keldor papa válasza Bici (#15) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

AMD most egy kicsit javított a marketing-jén, ezzel nem lesz gond szerintem!

cizoe: 9600GT nem hülyeség, mert annó a HD3850 ellen jól jött... már fél éves kártya lesz pár héten belűl... a G94b (55nm) se lesz hülyeség, mert olcsóbb előállítani. Az megint más kérdés, hogy annál se tudod, hogy most melyik van a kártyán... egyébként ha most valaki mondja a kevesebb fogyasztást az egyáltalán nem biztos!
Ha szarúl van megtervezve a G92/G94/G96/G98b (55nm) és nagy a szivárgás, akkor még többet is fogyaszthat...

[ Szerkesztve ]

(#22) Mark_o

Mark_o
(lelkes újonc)

Valóban nem túl erős ez a válasz.
A 9800gt esetében ezek szerint semmi teljesítménybeli előrelépés nincsen :F
Látom mondjuk ezzel a kijelentésemmel nem talaáltam fel a spanyol viaszt :B

[ Szerkesztve ]

Az élet olyan mint a sakk : sok a paraszt!

(#23) Laraxior

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mondhat akárki akármit..én még mindig a G80ra esküszöm... és nem hiába....

[ Szerkesztve ]

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#24) ]Phobos[

]Phobos[
(senior tag)

9800 GT: LoL

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#25) cizoe válasza Keldor papa (#21) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

szorri elírtam 9800gt akart lenni :B

(#26) Abu85 válasza Laraxior (#23) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Esküdni lehet bármire, de az R600-hoz viszonyítva a G80 architektúra egyszerűen fapados rendszer, teljesen versenyképtelen. :R

(#27) sloeb

sloeb
(lelkes újonc)

A 9800GT szerintem elég olcsó a 88GT-khez képest...jót teehet Paksnak ez a Hybrid Power technológia... :K

(#28) cizoe válasza sloeb (#27) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

35ezer ft-ért egy ~88gt teljesítmény olcsó? Ne viccelj... Annyiért 4850 plusz egy rekesz sör is kijön, és nem egy kategória...

(#29) Bici válasza Laraxior (#23) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Mondhat akárki akármit..én még mindig a Voodoo5-re esküszöm... és nem hiába....

(#30) Laraxior válasza Abu85 (#26) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem tudom melyik az R600as széria,de az biztos hogy a G80 idején nagyon nem rúgott labdába az aTi ez is biztos.

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#31) Keldor papa válasza sloeb (#27) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez jobban megéri...
31k HD4850 :K

Laraxior: HD2900GT/PRO/XT, de amúgy az architektúrára gondolt... akkoriban még nem érett be csak mostanra. Ha 2007-et írnánk én is 8800GTX-et vennék. Ma már HD4800-at.

[ Szerkesztve ]

(#32) Laraxior válasza Keldor papa (#31) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

tiszta szégyen,komolyan mondom :((( már csak ezért is rühellemaz aTit... évekig bohóckodnak,kínlódnak,erre meg jönnek valami videokártya nevű izével és szétbass*ák a piacot. Noh mindegy én tüntetek és vettem egy Ultrát,ha kijön az X2, veszek még egy Ultrát :C
Mellesleg nem ártana az nVidiának is átállni az 1 nyák 2 GPU-s módszerre... kicsit lassúak a zöld fiúk :W

(#33) Muton válasza Laraxior (#23) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

Mondhat akárki akármit..én még mindig a Savagere esküszöm... és nem hiába....

[ Szerkesztve ]

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#34) Bici válasza Laraxior (#32) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

De miért baj, hogy "szétb@sszák" a piacot? Ezzel csak olcsóbb lett minden. És szerinted szándékosan kínlódtak évekig?
Nem értem a gondolkodásodat... :F

(#33) Muton: Ááá, az már nem volt jó a maga korában sem, csak rövid ideig.
Ez volt az igazi:

Ki emlékszik rá? :P

[ Szerkesztve ]

(#35) Laraxior válasza Bici (#34) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Miért baj? Próbáld meg eladni a régi videokártyád,az egyik héten még elvitték 25ben,most meg 16ot kínálnak érte :W Azt el sem mondom mennyért vettem.
Tudom hogy ez egy ilyen piac,de hogy hirtelen ugorjon ilyet..szégyen. Noh mindegy,elismerem alkottak valamit a pirosak,csak nem az én számomra ;]
Mellesleg ha meghúzom az Ultrámat akkor elhúzok egy 4850 mellett :C Csak az a baj hogy a 4850et is lehet húzni,és jobban mint egy ultrát. :(
De a melegedéssel kezdhettek volna valamit....

(#36) Tomate válasza Laraxior (#32) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért nem tudnak átállni 1nyák 2GPU-ra mert amit csinálnak egy sz*r :) Ilyen, fogyasztással és hővel és felépítéssel ezt már nem lehet megoldani.

Akárki mondhat akármit én még mindig az R600-ra esküszöm de már nem sokáig :DDD

[ Szerkesztve ]

(#37) Bici válasza Laraxior (#35) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Hát, sajna ez van. Valóban kellemetlen az érintetteknek, de semmiképp sem szégyen. A szégyen az lenne, ha AMD-ék nem tudtak volna előállni egy rendes kártyával.

[ Szerkesztve ]

(#38) Laraxior válasza Tomate (#36) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

szerinted a 93 fokos GPU megoldás a 4870nél? :DDD a GX2 sem ilyen melegpedig ott két kártya van egymáson...szóval a melegedést hagyjuk.
Hogy szar-e amit csinálnak,annak nem nevezném,de most egy picit lemaradtak :K

(#39) Bici válasza Laraxior (#38) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

93 fok ide vagy oda, több túlmelegedés által elhalálozott GT200-ról hallani, mint RV770-ről... Egészen pontosan szétfőtt RV770-ről még egyáltalán nem hallottam.

mod: Ennek ellenére meg kell jegyeznünk az nVidia védelmében, hogy jelenleg 3dsMAX-ra, és még jópár 3D-s tervezőprogira csak az nV karik jók teljes mértékben. Sem az ATi, sem az integrált Intel VGA-k nem képesek normális képet adni hosszú távon ezeknél a progiknál. Intel képe totál rossz, a valós kép 70%-át jó esetben megjeleníti. Az ATi-nál elsőre minden oké, aztán elkezd eltűnni, vagy hibásan megjelenni egy-egy árnyék, textúra, átlátszóvá válnak dolgok, vagy éppen nem hat rá a változtatás, miközben renderelve minden oké.
Ezért vagyok kénytelen nV karik között keresgélni.

[ Szerkesztve ]

(#40) Muton válasza Laraxior (#35) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

jól értem, akkor most azért sz@r-fo$ az ati, mert az nv évek óta nem fejlesz, csak megoldok mindent erőből stratégiát nyomja és ez a mai piacon életképtelen? és h Te ennek ellenére az ő kártyájukat vetted meg és buktál pár ezret? :F

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#41) Maestrohun válasza Laraxior (#35) üzenetére

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez azért van, mert ahogy olvastad is a hsz.-eket az nV 2 évig azt az árat nyomta amit akart, ergo te a legjobbat vetted anno, de irreálisan magas áron, az hogy most ennyit ér a kártyád, magadnak köszönheted, mert ragaszkodsz egy gyártóhoz. Mindig a lejobb ár/teljesítményűt vedd, és kevesebbet fogsz bukni. Aki elvakult, általában nem tud objektíven dönteni. ;) Szóval egyáltalán nem az ATi hibás.

Különben sem kellene szétverni a topikot ilyenfajta felszólalásokkal. Ez most nem az NV. vs. ATI topik

A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8

(#42) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Ez a GTX+ édeskevés... Anno mikor kijött a G80 már látszott a puszta adatokból, hogy itt bizony erő van és nem ész... Felcseperedett az R600, kijárta az iskolát és az ész győzött az erő felett. Góliát megint vesztett Dáviddal szemben. :R

Az NV-nek sürgősen új irányba kell terelni a fejlesztéseket, mert megint úgy fog járni, mint az FX széria(igaz az gyenge is meg buta is volt) idején, azt pedig nagyon nem szeretné... A 6xxx-res sorozat kihozta a gödörből és egész eddig jól is haladt a szekér, de most egy kicsit magasabb dombot kell megmászni. Biztos megoldják ezt is, csak időkérdése.

Én személy szerint maradok a AMD/ATi 4850/4870 családnál, ez most a legjobb ár/teljesítményben.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#43) Bici válasza Maestrohun (#41) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

A fórumozás alapszabályai: ( :DDD )
Minden topik Intel vs AMD topik,
Minden topik nVidia vs ATi topik,
Minden topik Windows vs Linux topik,
Minden topik Konzol vs PC topik,
Minden topik MSZP vs FIDESZ topik.

[ Szerkesztve ]

(#44) opr válasza Bici (#43) üzenetére

opr
(senior tag)
LOGOUT blog

Ja, azok a 'kocsog' pirosak szétvágták a PH!iacot :DDD

[ Szerkesztve ]

(#45) Keldor papa válasza Laraxior (#35) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

És szerinted a 9800GTX mit csinált annó a 8800GTS 512MB árával?
Vagy a 8800GT a 8800GTS 320/640MB árával?

[ Szerkesztve ]

(#46) Avicularia

Avicularia
(őstag)

ilyen mode com billeket hol lehet venni?
google nem segített

(#47) Tomate válasza Avicularia (#46) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kb kínában.... (még..)

(#48) Csiborbogár

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Ekkora LOL!
Nagy gondjai lehetnek NV-nak az 55nm-el! mind a 9800GT, mind a 9800GTX+ csak 65nm-es még... :(
Ezzel mit akar elérni NV?
Ráadásul mintha azt ígérte volna, hogy a 9800GT képes lesz triSLI-re. Azt sem váltotta be. :O

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#49) DuplaZso

DuplaZso
(fanatikus tag)

Egész tetszetős külleme van annak a háznak, de üresen semmiképp sem ennyiért. Ha az ár tartalmazza a tápegységet is, akkor már vennék is belőle. De nyilván nem így van.
A billentyűzet sem néz ki rosszul az egérrel, ha az egérnek normális ára lenne, még ki is próbálnám őket.

Az a 9800GT pedig egy vicc. Mindig is utáltam a mondvacsinált termékeket, és ehhez (főként az alsó kategóriában) az nV nagyon ért.

"Eladás oka:..." Kutyát nem érdekli ! És miért kell kamuzni, ha még kérdés sem hangzott el ?

(#50) Avicularia válasza Tomate (#47) üzenetére

Avicularia
(őstag)

Pld. házakat több helyen is láttam,billt viszont nem.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.